Dodaj do ulubionych

msza trydencka

IP: 62.244.148.* 08.04.05, 23:38
gdzie odbywają się w Poznaniu msze wszechczasów, wg obrządku trydenckiego? Są
ponoć piękne.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: msza trydencka IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 09.04.05, 12:07
      Nikt nic nie wie. Tak daleko nasz ludowy katolicyzm nie siega. Mimo,
      ze "Tridentinum" umocnilo wowczas (1545-1563) nadwerezona juz wladze papieza.
      • Gość: XXL Re: msza trydencka IP: *.idea.pl 09.04.05, 12:17
        Czy tak trudno skorzystać z wyszukiwarki ??
        Ludzie nauczcie się korzystać z internetu ...

PS.
        Msza Św.odprawiana jest u Ojców Franciszkanów przy Placu Bernardyńskim w każdą
        niedzielę o godz. 13 30.
        Tyle, że msza jest odprawiana po łacinie, trzeba sobie z tego zdawać sprawę.
        • Gość: AK Re: msza trydencka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 20:26
          nie chodzi komuś o znalezienie tylko o reklamę. Mszą tą zajmuje się towarzystwo
          wzajemnej adoracji związane z jednym poznańskim politykiem. Ponoć kilka
          stowarzyszeń z tym związanym znajduje się w biurze tego posła. Potrzebni teraz
          będą młodzi ludzie do robienia kampanii wyborczej. Jak rozumiem to początek
          poszukiwań.
          • Gość: Włodek z Grunwaldu być może masz rację. A może i nie. Jak kogoś to .. IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.05, 21:54
            fascynuje to odbywają się one też w kościele na ul;. Żydowskiej. Ale nie powiem
            pod jakim wezwaniem, gdyż jestem niewierzący nie obeznany w sprawach kościołów.
    • Gość: beti to nie jest reklama!!! IP: 62.244.148.* 09.04.05, 22:06
      nie jestem związana z zadnym politykiem, a i lata już mam swoje, dawno
      przestałam być młodzieżą. żainteresowałam tym się po przeczytaniu postu na
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=22511306
      Zaglądam na lubelskie forum przez sentyment do ponad dwudziestu lat tam
      spędzonych. Za informacje serdecznie dziękuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka