Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jak sprzedać rower ?

02.09.05, 16:27
    Okazało się, że ze względów zdrowotnych nie mogę jeżdzić na moim góralu i
    będę musiała go sprzedać. Nie bardzo wiem jak się do tego zabrać, a ściślej -
    nie wiem jak go wycenić, kto to może zrobić i czy lepiej na allegro, czy w
    jakimś komisie (a jesli tak to może ktoś zna adres w w-0wie takiego komusu?).
    A może ktoś tutaj ma taką wiedzę i potrafi z grubsza oszacować?
    To jest Giant Cold Rock, kupiony w 2000 roku (wtedy płaciłam za niego 2000
    zł), przebieg ok. 1100 - 1200, w tym roku przeszedł "remont", praktycznie
    oprócz wymienionego na żelowe siodełka i licznika nie ma innych dodanych
    bajerów. Z góry dziękuję za pomoc.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Nowell Re: jak sprzedać rower ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 21:34
        Jak sama widzisz nikt nie bardzo kwapi sie do wyceny. Niestety nie jest to
        prosta sprawa. Dla sprtzedającego ważne jest żeby sprzedać rower za maksymalną
        (możliwą) kasę a;le dla kupującego (jeśli taki jest) ważne jest abuy dac
        minimalnie. Do tego dochodzi podaż rowerów na rynku i koniec sezonu. Ja też Ci
        nie podpowiem. Komis być moze al;e prowizje i nerwy niesą warte kilku złotych
        więcej. Podam Ci maila opisz szczegółowo postaram się pomóc ale nie jestem guru
        zbyt wiele jest przeciwności.Pozdrawiam GC47@wp.pl.
      • Gość: Alonzo Re: jak sprzedać rower ? IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.05, 13:04
        Musisz sobie pomóc sama,ja moge tylko doradzić wystawienie sprzętu na Allegro,od
        złotówki czy setki-ludzie sami wycenią pod warunkiem że aukcję wyposażysz w
        dobry opis-jakie komponenty,jaki przebieg,ile lat,co zmieniane i jaki stan(jak
        najbardziej obiektywnie potrafisz).Jeśli cena okarze się żenująca wg.
        Ciebie-wycofujesz w ostatnim momencie aukcję i wystawiasz ponownie i sprawdzasz
        czy poprzednia cena zostanie pobita-jeśli tak-sprzedajesz jeśli nie-to znak że
        poprzednia była górnym pułapem.
        Aha,jeszcze jedno-aukcji możesz wystawić więcej niż 2,wówczas możesz to
        dokładniej przeanalizować a za odwołane aukcje o ile pamiętam-płacisz grosze
        więc wydatek niewielki.
        Komis odradzam-dadzą naprawdę poniżej wartości a szacowanie zostaw jakiemuś
        znajomemu rowerzyście-większa szansa na obiektywność.
        Pozdrawiam
        Alonzo
        • aleksandrah Re: jak sprzedać rower ? 10.09.05, 17:24
          "wycofujesz w ostatnim momencie aukcję i wystawiasz ponownie" i co chcesz żeby
          dziewczyne odrazu zawiesili ???
          na Allegro nie wolno wycofyfać ofert w przypadku kiedy cena jest za niska

Cytat z regulaminu Allegro:
          "Poradnik Sprzedającego>Zarządzanie sprzedażą>

Kiedy można odwołać ofertę Kupującego?

Odwoływać oferty w swojej aukcji można z następujących powodów:

Zdecydowałeś zakończyć aukcję z przyczyn losowych (kradzież, zniszczenie
          sprzedawanego towaru).
          Licytant poprosił Cię o odwołanie jego oferty.