Dodaj do ulubionych

Księża z Sosnowca

09.05.26, 17:38
Obejrzałem tvn24.pl/plus/programy/superwizjer/ksieza-z-sosnowca-vc9033867
i oczywiście jestem wstrząśnięty. Z jednej strony nic nadzwyczajnego: katolicki ksiądz-pedofil, ówczesny jego przełożony, niejaki Kaszak, przenosi pedofila do innej parafii i tym samym zamiata sprawę pod dywan. To co w tym najbardziej bulwersuje, to postawa dyrektorki szkoły, która podpisuje z kurią umowę, że nie zawiadomi prokuratury o pedofilu gwałcącym uczennice ze szkoły, którą kieruje. Praktycznie każdy z nas w tym kraju jest kuplerem i przykłada rękę do tego procederu, nawet jeżeli z Kościołem katolickim nie ma nic wspólnego. Dlaczego? Ponieważ każdego roku z budżetu płyną grube miliardy do Kościoła. A scenariusz zawsze jest ten sam: dziecięce msze, schole, grupy ministranckie, rekolekcje, spowiedź i łowienie ofiar, dzieci zaniedbanych, niedostatecznie zaopiekowanych. Łatwo im zaimponować odrobiną zainteresowania, pieniędzmi, prezentami. Na koniec kupuje się milczenie rodziców, milczenie nauczycieli. Wszyscy więc bez wyjątku płacąc podatki, dając nawet okazjonalnie coś na tacę, finansujemy pedofilski proceder. Dajemy księżom środki na łajdaczenie się i finansujemy zamiatanie tych łajdactw pod dywan.
Obserwuj wątek
    • duni1 Re: Księża z Sosnowca 09.05.26, 17:59
      Bo to droga do nieba, tak niestety wyglada. Ani slowa prawdy , i skargi na plebana. Piekla juz nie ma to plebani nie maja juz czym straszyc owieczek,a owieczki coraz bardziej podnosza swoje lby do gory. Co bedzie dalej? Ot pytanie.
      • l.george.l Re: Księża z Sosnowca 09.05.26, 18:23
        Co dalej? Delegalizacja. Ktoś biskupom musi wytłumaczyć, że albo wyprowadzą sztandar, albo Jeż nie będzie pierwszym i ostatnim biskupem przed sądem. Prawo jest jasne: muszą pedofilów wystawić prokuratorom, a to oznacza, że i tak nie będzie miał kto w tej firmie pracować. Każdy tam jest umoczony. Jeśli nawet nie jest pedofilem, to ma kolegę pedofila albo podwładnego, albo przełożonego.
    • czciborwielki W Irlandii było tak samo 09.05.26, 18:50
      l.george.l napisał:

> Obejrzałem tvn24.pl/plus/programy/superwizjer/ksieza-z-sosnowca-vc9033867
      > i oczywiście jestem wstrząśnięty. Z jednej strony nic nadzwyczajnego: katolicki
      > ksiądz-pedofil, ówczesny jego przełożony, niejaki Kaszak, przenosi pedofila do
      > innej parafii i tym samym zamiata sprawę pod dywan. To co w tym najbardziej bu
      > lwersuje, to postawa dyrektorki szkoły, która podpisuje z kurią umowę, że nie z
      > awiadomi prokuratury o pedofilu gwałcącym uczennice ze szkoły, którą kieruje. P
      > raktycznie każdy z nas w tym kraju jest kuplerem i przykłada rękę do tego proce
      > deru, nawet jeżeli z Kościołem katolickim nie ma nic wspólnego. Dlaczego? Ponie
      > waż każdego roku z budżetu płyną grube miliardy do Kościoła. A scenariusz zawsz
      > e jest ten sam: dziecięce msze, schole, grupy ministranckie, rekolekcje, spowie
      > dź i łowienie ofiar, dzieci zaniedbanych, niedostatecznie zaopiekowanych. Łatwo
      > im zaimponować odrobiną zainteresowania, pieniędzmi, prezentami. Na koniec kup
      > uje się milczenie rodziców, milczenie nauczycieli. Wszyscy więc bez wyjątku pła
      > cąc podatki, dając nawet okazjonalnie coś na tacę, finansujemy pedofilski proce
      > der. Dajemy księżom środki na łajdaczenie się i finansujemy zamiatanie tych łaj
      > dactw pod dywan.

E Irlandii było tak samo, ale ukrócili to.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka