Dodaj do ulubionych

Najlepszy poznański hiper i supermarket

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 00:23
Według mnie najlepsze poznańskie hiper i supermarkety to:
1. Piotr i Paweł
2. Auchan
3. Tesco
4. Real
5. Careffour
6. Geant
7. Intermarche
8. Kaufland
9. Hypernova
10.Plus
11.Biedronka
A jaka jest Wasza opinia?
Obserwuj wątek
    • Gość: poznaniak Re: tylko Piotr i Paweł- bez dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 00:44
      w Piotrze i Pawle - generalnie wszytko jest na wyższym poziomie i znakomity
      wybór towaru - tylko jest mały wybór ryżu !!! - i neistety słabe stoisko rybne.

w Auchan - najlepsze RYBY - dostawa w czwartki - super wybór jak nigdzie
      - oraz także w Auchan najlepsze w Poznaniu pieczywo jak nigdzie
      - dobre ceny na sprzet RTV i AGD
      - ciuchy słabe i bezsensowne i nieciekawe
      - duży wybór kosmetyków
      - stoisko wędlin nie ciekawe- wędliny bardzo źle pakowane, trudno się
      otwiera, nie ciekawy wybór
      - duży wybór bakali, warzyw i owoców
      ---------------------------------------------------------------
      Tesco i reszta marketów - niestety wszystko słabe i beznadziejne- stoiska
      mięsno, wedliniarsko w Tesco - rybne cuchną, przestrzegam przed promocjami-
      nigdy ich nie kupować,
      stoisko piekarnicze nie ciekawe, nie smaczne, pieką odmrażane pieczywo bez smaku
      Reszta "super" marketów - wraz z King Crossem Marcelin - nie ciekawa - nie ma
      po co ich odwiedzać.
      Pozostaje Piotr i Paweł na Kopernika - tam warto robić zakupy zwłaszcza wędlin
      i mięs, oraz warzyw i owoców i serów oraz konserw i przypraw - luksus wybór.
      • Gość: Włodek z Grunwaldu ostatnio kupuję wyłącznie przez internet w P&P IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.05, 02:58
        polecam też na Kopernika. Na Gronowej naciąłem sie na P&P 24h w nocy - strasznie
        nie miła obsługa.
        Ale i P&P ma wady - pogarsza się obsługa (a za to im troche drożej płacę), wybór
        utrzymują, pieczywa nie da się tam kupić, kupuję w małych sklepikach w okolicy,
        albo pieczywo Schulstadta typu Wasa, ryby - wędzone i garmażerka jest dobra, ale
        świeże i mrożone kupuje już drożej w okolicznym sklepiku.
        Nie pojade przecież do innego marketu tylko po ryby. A dawno nie byłem już w
        innym sklepie. Auchan czasem odwiedzam po drodze, te dwa nowe Geant i Carrfour
        znam z Wwy., Tesco podupadło potwornie. P&P na razie dominuje. Oby utrzymali
        pozycję.
    • Gość: HeHe Re: Najlepszy poznański hiper i supermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 01:00
      Super: Piotr i Paweł, Złoty Grosz
      Hiper: Auchan i Tesco
      Najgorsze: Biedronka, Netto, Kaufland.
      HeHe
    • mantis77 no więc tak 10.04.05, 01:10
      Piotr i paweł - dno

Ciasno, mało kas, nie spotkałem kasy dla niepełnosprawnych. Mały wybór piwa
      (nie ma np. mojego ulubionego Van Poura 18) dość drogo. Jedyny plus mają ciemną
      fortunę.

Hipernova (teraz carefour) - nieprzepadam

Auchan - słyszałem nieciekawe opinie na temat skrzydełek od kurczaka mytych
      ludwikiem. Dziękuję nie skorzystam.

Geant w marcelinie. Podobnie jak w piotrze i pawle ale więcej luzu tutaj da się
      znieść no i są kasy do szybkiej obsługi i dla niepełnosprawnych.

Biedronka i Netto - podobnej klasy. Raczej przeciętne nie przedadam choć
      zdażają się ciekawe promocje (szczególnie w netto)

Kaufland - niezły tylko mają wszystko roz...ane po kątach. Trudno znaleźć coś
      konkretnego jak się szuka. Szczególnie jeśli są to przedmity a nie produkty
      żywnościowe. Minus duży nie ma podręcznych koszyków tylko na kółkach.

Tesco - Wydaje mi się najlepszy ze wszystkich ale tylko ten "prawdziwy" przy
      serbskiej inne (byłe "hity") są dużo gorsze bo jest zbyt ciasno i można się
      zagubić w regałach. Jeśli mam wybierać najbardziej mi przypadło Tesko. niektóre
      z produktów tesco są dość dobre (np. słodycze) no i mają moje ulubione piwo Van
      pour.

Jeszcze jest albert który mogę porównać z carefour.

Ogólnie o marketach z pozycji osoby niepełnosprawnej. Brak odpowidzniej obsługi
      (np. brak koszyków do ręki zamiast wózkowych i "wiecznie nieczynne" kasy dla
      niepełnosprawnych choć te powinny być najczęściej otwarte bo innych też można
      przy nich obsłużyć a z wózkiem przy zwykłej ciężko przejechać.)

Szczytem hamstwa było ostatnio stwierdzenie do mojej mamy (chodzi o kuli lub z
      balkonikiem) żeby zostawiła koszyk przed kasą. Mama poprostu nie może się tak
      szybko przy kasie spakować więc bierze zakupy po skasowaniu na bok z koszykiem
      i spokojnie przepakowuje. Kasierka miała pecha bo mamuśka ją zjechała i laska
      zapuściła buraka.
      • Gość: kupujący Re: Tesco śmierdzi - mi to przeszkadza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 01:19
        maja stary towar
      • Gość: wujek Re: no więc tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 08:07
        > Piotr i paweł - dno
        >
        > Ciasno, mało kas, nie spotkałem kasy dla niepełnosprawnych.

Piotr i Paweł koło Selgrosu.
        • mantis77 P&P w starym browarze 10.04.05, 15:32
          Mówię o piotrze i pawle w starym browarze. Ciasno tam jak cholera. jedynie
          stoisko z płytami i alkoholami jeszcze jakoś urządzone z sensem. Za mało kas
          zawsze tłok.
    • Gość: gangster Markety to zło. IP: *.icpnet.pl 10.04.05, 01:17
      Każdy market o kapitale zachodnim to zło. Ja toleruję jedynie Piotra i Pawła.
      Nie wiem czy jeszcze jakaś sieć jest polska? Większość marketów to zwykłe
      gangsterstwo i tyle.
      • Gość: Aldona Re: Markety to zło - masz racje tylko Piotr I Pawe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 01:21
        polski market piotr i pawel - to są dobre delikatesy. mają wszystko najwyższej
        chyba jakosci , ale poza rybami
      • mantis77 Gangsterstwo? 10.04.05, 01:21
        A to że w moim sklepie osiedlowym sprzedają cukier za 4 zł kupiony w Makro na
        przeciwko to nie gangsterstwo? Wolę iść do marketu i kupić go za 2.50
        • Gość: Lidka Re: mantis a za puder i pomadkę ile płacisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 01:25
          w Tesco najtansze opaski higieniczne - prawda mantis? kupujesz też te
          najtansze ?
          • mantis77 Niektórzy nie kumają bazy 10.04.05, 01:54
            Dla mnie cukier po 4 zł w sklepie osiedlowym to gagsterka. Jeśli sklep kupuje w
            macro (wiem bo cukier matki ARO) to znaczy że kupują w markecie. Wytężyli by
            sie i pojechali np. do hurtowni i kupili normalnie taniej to i marża byłaby
            mniejjsza. żerują na tym że jest to j sklep osiedlowy i do marketu nie każdy
            pojedzie bo np. nie ma samochodu żeby taszczyć kilka kilo cukru od razu.

Nie poprieram marketów ale piotr i paweł jest za ciasny nie wiem czmy kiszą się
            na tak małej powierzchni. Obijam sie o innych klientów. Powinni zmniejszyć
            ilość regałów albo wynajć większą powierzchnię skoro inne markety mogą to
            zrobić.

Nie poprieram zachodnich marketów bo upadają lokalne sklepiki dlatego np. prasę
            kupuję w swoim ulubionym kiosku dzie mam teczkę na pewne gazety i zawsze są gdy
            przyjdę. Ale jeśli jest coś znacznie droższe w zwykłym sklepie to nie ma
            wybacz. Dla mnie liczy się cena jak dla każdego konsumenta. Jeśli ma
            oryginalnie zapakowany cukier to żadna różnica czy kupię go w sklepie czy
            markecie a cena się różni.

Lidka nie używam Tych rzeczy o których mówisz ale piszesz to z taką zazdrością
            że chyba cię nie stać nawet na najtańsze w markecie. I pisze się podpaski a nie
            opaski ale może jesteś taką smarkulą że jeszcze nie potrzebujesz używać.
        • Gość: gangster To nie jest gangsterstwo. IP: *.icpnet.pl 10.04.05, 01:44
          Gangsterstwo to byłoby gdyby kradli. Osiedlowy sklep płaci podatki, ZUS-y srusy
          i całą resztę. A markety niestety nie. Tam nie ma księgowości, bo wszystko jest
          gangstersko mataczone. No i market ma tanio, bo nie płaci dostawcom za towar.
          Szczegóły handlu w wykonaniu marketów w poniższym linku.
          polityka.onet.pl/162,1126768,1,0,2411-2003-30,artykul.html
      • Gość: yogi miś Re: najlepszy chleb w Auchan ale Piotr I Pawel +++ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 01:23
        poznanska firma jest chyba znana w całej polsce - nasz Piotr i Paweł -
        najlepszy na Winogradach, lubie tam kupowac w nocy- maja super wybór i jakść
        i wiadomo że to polska firma
      • Gość: aga Re: Markety to zło. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 22:22
        Musze Cie zmartwic-nawet PiP juz w calosci polski niestety nie jest.Ale to
        prawda,ze jest najlepszym marketem!!! W tesco i pozostalych brud,balagan itp...
    • Gość: kubanczyk Re: bo ci mantis77 lachą przywali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 01:28
      piwo jak piwo ale te podpaski
      • Gość: Emilka Re: zwyciężył Piotr i Paweł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 01:29
        najlepszy market
    • Gość: xaliemorph Re: Najlepszy poznański hiper i supermarket IP: *.icpnet.pl 10.04.05, 01:35
      BTW coś tylko napomnę
      miejsce akcji: Auchan Komorniki
      czas akcji: późno wieczorem tuż przed zamknięciem
      krótka notka: mówiąc w skrócie, jak przechodziłem koło stoiska z mięsem tak
      _cuchnęło_, podekreślam iż cuchnęło a nie śmierdziało zepsutym mięsem z zaplecza
      że odechciało mi się kupować kiedykolwiek, cokolwiek z działu mięsnego u tych
      francuzików z Auchan.
      Absolutnie nie przesadzona osobista obserwacja (uderzyło mnie to jak może tak
      cuchnąć w spożywczaku). Pozostawiam osąd każdemu z osobna nawet gdy nie wierzy.
      • Gość: Spy JAMBO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 04:15
        A ja pamiętam jak jeszcze było Jambo- tam to normalnie na widoku, przy
        klientach przewijali żółty ser. Normalnie taki pokrojony odwijali i zawijali w
        nową folie i datę ważności nową nabijali :)))
    • Gość: beti Re: Najlepszy poznański hiper i supermarket IP: 62.244.148.* 10.04.05, 10:20
      a ja preferuję auchana w Swadzimiu. Czasami tesco, ale tylko na Serbskiej.
      P&P jest w porządku, ale nie mam w pobliżu, zresztą 90% zakupów robię w
      osiedlowym warzywniaku, wszystko zawsze świerzutkie i często tańsze niż gdzie
      indziej, mięsny też mam super na osiedlu, mały sklepik, ale wszystko smaczne i
      świerze, a mięso tańsze niż we wszystkich marketach.Przed świętami ludzie
      przyjeżdżali z miasta do maszego mięsnego-moje osiedle jest na peryferiach.
      Do marketów jeżdżę(auchan-Swadzim) tylko po mleko i soki, bo to jest faktycznie
      tam tańsze.Acha, i jakąś chemię gospodarczą.
      • nowa16 Re: Najlepszy poznański hiper i supermarket 10.04.05, 10:49
        Bezapelacyjnie Złoty Grosz. Bardzo dobry wybór, świeże produkty. Jedynie
        czasami denerwują mnie faceci "z ochrony", jak tylko chwilę dłużej człowiek
        postoi przy jakimś towarze (by przeczytać skład itp.) to facet z ochrony już
        krąży przy tobie. Później wybieram Tesco, ae tam często produkty są na końcu
        ważności, zwłaszcza nabiał, no i pieczywo z ich własnej piekarni jest okropne.
        • blue.k Re: Najlepszy poznański hiper i supermarket 10.04.05, 12:08
          czy nie znajdujecie w swoim życiu nic pożytecznejszego niż jazda od marketu do
          marketu i wypisywania swoich doznań z nimi związanych??
      • Gość: Milka Re: Najlepszy poznański hiper i supermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 00:54
        Gdzie znajduje sie ten sklep?
      • Gość: Milka Re: Najlepszy poznański hiper i supermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 00:55
        Beti: gdzie znajduje sie ten sklep?
        • Gość: beti Re: Najlepszy poznański hiper i supermarket IP: 62.244.148.* 12.04.05, 10:13
          Pytasz o mięsny?
          Na Dąbrowskiego, przy pływlni.
    • Gość: primo Re: Najlepszy poznański hiper i supermarket IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.05, 12:55
      Piotr i Pawel, najlepiej ten na os. Kopernika.
      Dlaczego?
      Bo sa najlepsi i poza tym to jest POLSKI kapital:nie bede robil zakupow u francuzow czy niemcow. No i
      w PiP pracownic sa normalnie traktowani,a nie wyzyskiwani jak u obcych.
    • Gość: orgaźminka Orgazm. IP: *.icpnet.pl 10.04.05, 13:52
      Ja też lubię jeździć od marketu do marketu w weekendy. Dostaję wtedy orgazmu.
      • Gość: nieżyt krtani market? IP: *.icpnet.pl 10.04.05, 15:37
        Co sądzicie o "Chacie Polskiej"?
    • caprice83 Re: Najlepszy poznański hiper i supermarket 10.04.05, 16:56
      Na większe zakupy, typu środki czystości, jedzenie dla psa i kota, picie,
      kosmetyki to w Auchan, ale tylko dlatego że jest blisko, Reszty większych
      sklepów nie znam więc ten jest dla mnie najlepszy.
      A drobne zakupy to w małych sklepikach.
      • Gość: klkle Re: Najlepszy poznański hiper i supermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 18:58
        NAJLEPSZE ZAKUPY TO W HYPERNOVA,FAJNE KASJERKI
    • v.i.k.k.a careffour 10.04.05, 19:09
      pózniej:
      2.auchan
      3.tesco

długo długo nic

4.kaufland
      • Gość: george Re: careffour IP: *.icpnet.pl 11.04.05, 00:04
        Nic dodać, nic ująć. Jak zwykle Vikka ma rację.
        • v.i.k.k.a wiadomo,że tak;) 11.04.05, 10:40
    • Gość: Miśka Re: Najlepszy poznański hiper i supermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 01:50
      Fajnie się kupuje na stoisku mięsnym w Intermarche na Piątkowie
    • Gość: SZP Re: Najlepszy poznański hiper i supermarket IP: *.icpnet.pl 12.04.05, 10:15
      Więcej hipermarketów to większe bezrobocie - powinni tego zabronić!!!
      • Gość: george Re: Najlepszy poznański hiper i supermarket IP: *.icpnet.pl 12.04.05, 10:27
        Możesz rozwinąć swoją wypowiedź przytaczając jakieś dane? Market przecież
        zatrudnia przynajmniej kilkaset osób.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka