Forum   ciasteczka owsiane

ciasteczka owsiane

(12 wyniki)
  • Witam , piekłam dwa razy ciasteczka owsiane z przepisu www.ewa-wachowicz.pl/ciasteczka-owsiane-z-zurawina-id289.html Pierwszy raz wyszły kruche i bardzo smaczne, a drugim razem tak twarde, że boje się jeść. Jedyna zmiana, to cukier brązowy zastąpiłam w połowie cukrem zwykłym, bo mi zabrakło brązowego. czy to mogła być przyczyna? Może macie sprawdzony przepis na ciasteczka owsiane? Poproszę uprzejmie. Pozdrawiam
  • Owsiane i czekoladowe i orzechowe. Duze plaskie kruszace sie i jakby lekko ciagnace. Jadlam i zakochalam sie. Snia mi sie po nocach. Wie ktos jak takie zrobic?
  • znacie jakieś ciekawe przepisy? interesują mnie ciastka z orzechami, bakaliami lub z tym i tym na raz ;)
  • upiekłam własnie ciasteczka owsiane, ale są niestety mało słodkie. co moge zrobic, zeby je jakos dosłodzic? przełozyc czyms? polac? pomocy, bo sie tak starałam i poszło na marne :(
  • kto mi poda przepis na ciasteczka owsiane?
  • Bardzo prosze o przepis, sa to ciasteczka popularne w Skandynawii:)))
  • Ciasteczka są pyszne! Można dodać skórki pomarańczowej i cynamonu, albo mnóstwo bakalii. Zawsze się udają. Polecam.
  • ...z blachy tuż po upieczeniu (sama juz nie wiem - strasznie sie wtedy rozwalały), czy lepiej odczekać az nieco stwardnieją (tylko czy nie bede musiala ich zeskrobywac)...?! Wlasnie siedzą w piecu - HELP!!! :(
  • 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu kostka miękkiej margaryny 1,5 szklanki cukru 2 duże jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 szklanki płatków owsianych (ja używam jakichś górskich...) 1 szklanka rodzynek (lub wiórek kokosowych, ale wtedy bez cynamonu) – ja tam wolę wersję z rodzynkami Nagrzać piekarnik do 160 stopni Ubić masło z cukrem w dużej misce. Dodać jajka i ekstrakt, ubijać. Stopniowo dodać mąkę, proszek, cynamon. Ubijać. W...
  • Znalazlam kiedys ponizszy przepis na ciasteczka owsiane: gotowanie.onet.pl/16147,ksiazka_przepis.html Zrobilam je wg przepisu i za pierwszym razem wyszly bardzo twarde (jeszcze gorace byly twarde, a gdy ostygly - to jak kamor). Za drugim razem zrobilam ciut rzadsze ciasto, dalam nieco mniejsza temperature i krocej trzymalam. Wtedy wyszly twarde "na zewnatrz", a w srodku byly niedopieczone. Co moglo byc przyczyna i jak postapic, zeby w koncu wyszly dobre?
  • Macie jakies potrawy, ktore na stale wlaczyliscie do menu?
  • kupilam forme, upieklam w niej ciasteczka owsiane, ale nie chca z niej wyjsc :( Dlaczego??? posmarowalam forme lekko tluszczem, ale moze za malo?? myslalam, ze jak jest z teflonu to nie trzeba jej smarowac A wy jak to robicie?? Pozdrawiam
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się