Gość: mc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 23:31 TO JEST KU.. SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wildowiec Re: W Urzędzie Marszałkowskim przyklepano skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 23:41 dlaczego nie wydrukujecie kto jest w komitecie sterującym i kto z nich dostał do swojego samorządu pieniądze, jak wygląda ten podział pokażcie to na mapie. Wyjdzie szydło z worka i porównajcie to z przyszłymi listami wyborczmi. Ciekwe czy Waligóra dostał dla WLoszakowic, jak znamy Mikołajczaka to mu nie dał bo mściwy jest. Teraz wysłał swojego Kościelnego,że niby on nie brał w tym udziału i on czysty to jego urzędniki winne.Prymitywny nepotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: W Urzędzie Marszałkowskim przyklepano skandal IP: *.icpnet.pl 23.04.05, 15:10 dlaczego nie wydrukujecie kto jest w komitecie sterującym i kto z > nich dostał do swojego samorządu pieniądze, jak wygląda ten podział > pokażcie to na mapie. Wyjdzie szydło z worka i porównajcie to z > przyszłymi listami wyborczmi. Popieram. Bardzo słuszna uwaga i ciekawa propozycja. Gazeto, do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu Gazeto, to dobra propozycja. Chodzi w końcu o klar IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.05, 18:22 klarowność życia publicznego. A tak swoją drogą niech mi nikt więcej nie mówi, że nie należy myśleć o tym jak rozwijać zaludnienie Poznania, gdy wszyscy w województwie solidarnie są przeciw aglomeracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychu To zwykli tchórze poprostu.. A cała akcja to kpina IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.04.05, 23:48 Po kiego grzyba robili to spotkanie? Żeby stworzyć pozory, że zauważyli jakieś nieprawidłowości? Że chcieli teraz podzielić sprawiedliwie? Drodzy panowie - jest mi za was wstyd i żałuję, że mamy was tam. Ale mam nadzieję, że tak jak mówił p. Grobelny - będzie kontrola z Unii i będziecie musieli wysr.. z powrotem te pieniądze. Zrobili dokładnie tak, jak przewidywała prasa i kij im w odbyt za to. Ale drodzy panowie - wyborcy patrzą. Schowaliście głowy w piasek bo baliście się konsekwencji ewentualnych zmian... Ale Unia wam dokopie takie kary, że będziecie musieli oddać jeszcze więcej, niż teraz za te projekty dostały te miasta wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia Re: To zwykli tchórze poprostu.. A cała akcja to 23.04.05, 15:03 > Drodzy panowie - jest mi za was wstyd i żałuję, że mamy was tam. Tam są także panie :) > Ale drodzy panowie - wyborcy patrzą. Schowaliście głowy w piasek bo baliście > się konsekwencji ewentualnych zmian... W RKS są ludzie z organizacji i instytucji, nie tylko samorządowcy i politycy, jednak tych ich też ktoś wybrał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Oczywiście wszyscy się mylą, tylko oni nie. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.04.05, 23:50 Prasa się myli, telewizja się myli podając liczne nieprawidłowości związane z rodziałem środków. I jakimś cudem, po ponownym rozpatrzeniu, kasa zostaje przydzielona tym, którzy już ją otrzymali wcześniej. Gratulujemy. Oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shedows Re: W Urzędzie Marszałkowskim przyklepano skandal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 08:44 Myślę że w języku polskim nie ma słów na określenie działalności tych panów. Ale jest pytanie do PO : jak wam panowie nie wstyd że popieracie takich bałwanów. Tak to niestety jest w polsce że głupi szefuńcio szuka jeszcze głupszych podwładnych. A po wyborach oni zasiądą na nie mniej płatnych posadach i to jest przerażające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: towarzysz Re: W Urzędzie Marszałkowskim przyklepano skandal IP: 83.238.130.* 23.04.05, 11:18 No i po co się denerwować. W wyborach i tak dostaniemy min. 15%. A za cztery lata jak te dupki z prawicy przestaną rządzić znowu dostaniemy 45%. Nasi górą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pagani Re: W Urzędzie Marszałkowskim przyklepano skandal IP: *.idea.pl 23.04.05, 12:41 Brawo Panowie!!Tak trzymać!!A co,jeszcze my ta wielkopolska chołota gotowa pomyśleć,że Wy tutaj jesteście dla nas!!POOOLSKA, MIESZKAM W POOOLSCE, MIESZKAM TU TU TU.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Prosimy o nazwiska i info jak głosowali. IP: 195.20.110.* 23.04.05, 12:43 uwzglednimy to przy okazji najbliższych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pagani Re: Prosimy o nazwiska i info jak głosowali. IP: *.idea.pl 23.04.05, 12:49 Właśnie.To jest prośba do redakcji,postarajcie się dojśc tak mniej więcej do tego kto i jak głosował.Dzięki Bogu mamy jeszcze media.Nie zostawcie tej sprawy.To musi być burza,którą wszyscy następcy będą pamiętać,a póki co jestem ciekawy co będzie przy udzielaniu absolutorium dla tych Zuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk odwołać dziada natychmiast !!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 23.04.05, 12:56 Wielkopolska nie chce człowieka nieuczciwego , kłamce , tupeciarza , bezczelnego , cwaniaka , ON SZKODZI REGIONOWI . Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia Skład Regionalnego Komitetu Sterującego 23.04.05, 15:06 Teraz możesz mieć pretensje i apele o wyjaśnienia do RKS, aktualny skład: wielkopolska.mw.gov.pl/doc.php?dcid=775&grid=444 Pozdrawiam, Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: W Urzędzie Marszałkowskim przyklepano skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 16:36 prosze GW o opublikowanie nazwisk osob uczestniczacych w glosowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia Nazwiska 23.04.05, 20:42 Nie wiem czy chodzi o spis nazwisk członków RKS o opublikowanie na internecie czy na łamach papierowej GW, gdyż w internecie juz podawałam, wystarczyło przejrzeć... wielkopolska.mw.gov.pl/doc.php?dcid=775&grid=444 Skład Regionalnego Komitetu Sterującego : 1.Przedstawiciel Marszałka Województwa jako przewodniczący komitetu Kazimierz Kościelny 2. Przedstawiciel Wojewody Jerzy Błoszyk 3.Przedstawiciele Instytucji Zarządzającej ( 3 ) Sebastian Stępnicki Ministerstwo Gospodarki Pracy Bartosz Tajer Ministerstwo Gospodarki Pracy Marek Kaczmarczyk Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi 4.Przedstawiciele ministrów właściwych ( 6 ) Ewa Kamieńska przedstawiciel Ministra Środowiska Maciej Koziara przedstawiciel Ministra Edukacji Narodowej i Sportu Sławomir Pietras przedstawiciel Ministra Kultury Marek Krawczyk przedstawiciel Ministra Infrastruktury Cezary Pokorski przedstawiciel Ministra Zdrowia · Waldemar Ozga przedstawiciel Ministra Nauki i Informatyzacji 3.Przedstawiciele jednostek samorządu terytorialnego reprezentujący gminy, powiaty i miasta będące siedzibami wojewodów z danego województwa ( 9 ): Ryszard Grobelny Prezydent Miasta Poznania Sławomir Wąsiewski Starosta Jarociński Wiesław Maszewski Starosta Czarnkowsko -Trzcianecki Mirosław Broniszewski Wójt Gminy Przykona Henryk Litka Burmistrz Gminy Dolsk Andrzej Łozowski Wójt Gminy Łubowo Ryszard Nawrocki Wójt Gminy Stare Miasto Tomasz Łęcki Burmistrz Murowanej Gośliny Michał Chojara Burmistrz Miasta i Gminy Pniewy 4.Przedstawiciele partnerów społecznych i gospodarczych z danego województwa ( 10 ) prof. dr hab. Stanisław Lorenc - przedstawiciel instytucji mającej szczególne znaczenie dla rozwoju regionu, rektor Uniwersytetu im. A. Mickiewicza, przewodniczący Kolegium Rektorów Uczelni Wyższych Miasta Poznania, Romuald Wojtkowiak - Ogólnopolskie Porozumienie Związków Zawodowych Rada Województwa Wielkopolskiego, Bogdan Klepas - Niezależny Samorządny Związek Zawodowy „Solidarność” Zarząd Regionu Wielkopolska, Piotr Karol Potempa - Wielkopolski Związek Pracodawców Prywatnych, Władysław Krokowicz - Związek Pracodawców „Wielkopolska”, Beata Przybylska - przedstawiciel organizacji pozarządowych, Ryszard Napierała – Wojewódzki Związek Rolników, Kółek i Organizacji Rolniczych, Józef Bejnarowicz - przedstawiciel Business Centre Club i Wielkopolskiej Izby Rzemieślniczej, Tadeusz Dębicki - Przewodniczący Wojewódzkiego Związku Zawodowego Rolnictwa „ Samoobrona”, Emil Panek - przedstawiciel instytucji mającej znaczenie dla rozwoju regionu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotras Re: W Urzędzie Marszałkowskim przyklepano skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 22:09 To najwiekszy skandal w Wielkopolsce. Kiedy wreszcie osoby zarzadzajace panstwowym majatkiem zdadza sobie sprawe ze to nie ICH ale NASZE pieniadze dziela??!!! To szczyt bezczelnosci i chamstwa ze strony marszalka, oby zostaly wyciagniete wobec niego jak najdalej idace konsekwencje! Jak do tego w ogole doszlo, ze taki ..... zostal marszalkiem??? A swoja droga jestem tez ciekawy jak glosowal p.Pietras? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nietzshe Re: W Urzędzie Marszałkowskim przyklepano skandal IP: 213.17.226.* 25.04.05, 16:07 Przyglądając się życiu publicznemy w skali makro oraz regionu jestem coraz bardziej przekonany iz potrzebna jest w naszym kraju "krwawa rewolucja" personalna i moralna. Odpowiedz Link Zgłoś