Dodaj do ulubionych

Jak walczyć z kolaborantami

12.05.05, 22:24
Przyznanie się przez caprice83 na forum do kolaboracji z cenzurą skłoniło
mnie do zaproponowanie "Gazecie" rozwiązania
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=23846542 , które, mam
nadzieję, ukróci tego typu praktyki. Myślę, że każdy forumowicz powinien mieć
prawo do informacji na temat donosów, które trafiają do Głównego Urzędu
Gazetowej Cenzury przez system czerwonych koszy.
Obserwuj wątek
    • pan.nikt Re: Jak walczyć z kolaborantami 12.05.05, 23:02
      Niezły pomysł.
      Ale bez szans (moim zdaniem)
    • v.i.k.k.a Re: Jak walczyć z kolaborantami 12.05.05, 23:35
      ja nie mam problemów z rozpoznaniem;)-czerwonego kosza(z braku argumentów) używa
      caprice83 wobec moich postów....ZAZDROŚNICA JEDNA!!!!!!!!!
    • z3r0 Re: Jak walczyć z kolaborantami 13.05.05, 06:53
      l.george.l napisał:

> Myślę, że każdy forumowicz powinien mieć
      > prawo do informacji na temat donosów, które trafiają do Głównego Urzędu
      > Gazetowej Cenzury przez system czerwonych koszy.

Ja mam równie doskonały pomysł.

Niech każdy administrator usuwający post informuje o tym na forum podpisując się
      imieniem, nazwiskiem i podając adres z numerem telefonu, dobrze byłoby także
      znać numer rejestracyjny samochodu, którym administrator się porusza. Każdy
      forumowicz powinien mieć prawo do poznania osoby kneblującej mu usta i powinien
      mieć możliwość bezpośredniego kontaktu z aparatczykiem Głównego Urzędu Gazetowej
      Cenzury, moralnym dziedzicem zbrodniczej spuścizny cenzury PRL, rządu Vichy i
      Vidkuna Quislinga.
      • l.george.l Re: Jak walczyć z kolaborantami 13.05.05, 10:30
        Oczywiście możesz wyśmiewać moją propozycję. Przypomnę jednak, że kiedyś na
        naszym forum posty znikały bez śladu. Być może, protestując przeciwko temu,
        przyczniłem się, że teraz pojawia się adnotacja o naruszeniu regulaminu. I to
        jest postępowanie właściwe. Właściciel forum informuje, że autor naruszył
        jakieś postanowienia. Zawsze jest szansa polemiki, bo post można powtórzyć,
        przeredagować, dociekać swoich racji. Podobnie powinno być z koszami. Autor
        powinien być poinformowany, że jakaś tam nawiedzona panienka czy inny
        nadgorliwiec go kliknęli. Wtedy mogą sobie podyskutować na forum czy poza nim.
    • caprice83 Radzę wrócić do szkoły:/ 13.05.05, 09:52
      Po pierwsze zobacz do słownika co oznacza słowo kolaborant.
      Po drugie skoro uważasz że kolaboruje dla gazety to znaczy że gazeta to twój
      wróg, więc po prostu wynieś sie z tego forum, razem ze swoją koleżanką i
      jeszcze dwoma kolegami bo w czwórkę jesteście na takiem niskim poziomie że
      wasze wypowiedzi to spam, którego nie warto czytać.
      A czerwony kosz jest po to by usuwac wypowiedzi na takim niskim poziomie które
      nie maja na celu nic innego jak obrażenie innego forumowicza.]
      Sami pod soba dołki kopiecie, szczególnie vikka.
      • zegmarek Re: Radzę wrócić do szkoły:/ 13.05.05, 10:04
        Masz racje , część dyskutantów myli wolność słowa z głupotą i brakiem dobrego
        smaku. Jeżeli ktoś mocno i dosadnie przedstawia swoje racje można to uznać.
        Jeżeli dla kogoś jedyną racją są epitety z dolnej półki to taki post powinien
        trafić do kosza i ja tak często robię. Niestety część wypowiedzi przypomina mi
        dowcip z sądu. Niech oskarżony powtórzy to co powiedział do powódki. Wysoki
        Sądzie czy mam również powtórzyć przekleństwa. Te wyrazy może oskarżony
        pominąć. To je nic nie powiedziałem.
        Marek Obtułowicz - Poznań
      • l.george.l Re: Radzę wrócić do szkoły:/ 13.05.05, 10:17
        Cześć Kapucha! I co ja mam z Tobą teraz zrobić, kliknąć w czerwone? Nie, ja
        tego nie zrobię, bo od sprzątnia są śmieciarze. Ja tylko od czasu do czasu będę
        przypominał, że na forum jest kapucha.
        • z3r0 poczytaj sobie 13.05.05, 10:33
          l.george.l napisał:

> Cześć Kapucha! I co ja mam z Tobą teraz zrobić, kliknąć w czerwone? Nie, ja
          > tego nie zrobię, bo od sprzątnia są śmieciarze. Ja tylko od czasu do czasu będę
          >
          > przypominał, że na forum jest kapucha.

Drogie Sumienie Forum!

1. Poczytaj sobie:
          www.slownik-online.pl/kopalinski/42F35722324FE57EC12565E8004F8E1C.php
          2. Skoro ktoś tutaj nazywany jest KOLABORANTEM. Zatem domniemuję, że forum,
          Gazeta, pan Wandtke, ba! nawet Agora, Rapaczyńska i Michnik są nieprzyjaciółmi,
          wrogami, okupantami i zaborcami.

3. Ktoś jest nazywany KOLABORANTEM ze względu na używanie opcji dostępnych na
          forum. Panie george, pan też KOLABORUJE! Jeśli nie chce pan być posądzony o
          kolaborację radzę aby:

a) przetał pan używać opcji logowania udostępnionej przez FORUM ZABORCY I
          NIEPRZYJACIELA
          b) przestał używać OKUPACYJNEGO forum i wyrażał swoje opinie w innych miejscach
          lub założył swoje forum wyzwoleńcze

Pozdrawiam

Kolaborant Wielkie Zero
          • l.george.l Re: poczytaj sobie 13.05.05, 11:57
            z3r0 napisał:

> Zatem domniemuję, że forum,
            > Gazeta, pan Wandtke, ba! nawet Agora, Rapaczyńska i Michnik są
            nieprzyjaciółmi,
            > wrogami, okupantami i zaborcami.

Przyglądając się obecnie funkcjonującemu systemowi donosicielstwa, jaki Agora
            propaguje na forum mocno się zastanawiam, kim oni są. Znam ideę koszy, wiem
            dlaczego ją wprowadzono, jestem gotów się zgodzić, że może być przydatna,
            sugeruję jedynie zmianę sposóbu jej funkcjonowania. Kliknięcie w kosz musi
            pociągać za sobą wysłanie sygnału do autora postu, że Iksiński uważa, iż
            wiadomość nie kwalifikuje się do publikacji. Autor ma czas do namysłu i jeśli
            rzeczywiście poniosły go emocje, będzie miał możliwość ochłonąć i albo
            uzasadnić wypowiedź, albo poprosić administację o jej usunięcie.
            Jeżeli Iksiński kliknął w kosz, a zakładam, że zrobił to świadomie, będzie z
            pewnością umiał uzasadnić swoją decyzję. I w czym problem? Wtedy może i ja
            czasami posłużę się koszem, z tym że wcześniej będę walczył o zmianę jego
            koloru na żółty. Bo żółty onacza: uwaga, ostrzeżenie. Póki co klikaczy w kosze
            będę uważał za donosicieli, którymi należy się brzydzić.
      • v.i.k.k.a Re: Radzę wrócić do szkoły:/ 14.05.05, 17:30
        caprice83 napisała:

> Po pierwsze zobacz do słownika co oznacza słowo kolaborant.
        ### z tego co pamietam to ty mialas problem z rozumieniem znaczenia "trudnych"
        wyrazów

> Po drugie skoro uważasz że kolaboruje dla gazety to znaczy że gazeta to twój
        > wróg, więc po prostu wynieś sie z tego forum, razem ze swoją koleżanką i
        > jeszcze dwoma kolegami bo w czwórkę jesteście na takiem niskim poziomie że
        > wasze wypowiedzi to spam, którego nie warto czytać.
        ### nam tu dobrze, wiec zostajemy

> A czerwony kosz jest po to by usuwac wypowiedzi na takim niskim poziomie które
        > nie maja na celu nic innego jak obrażenie innego forumowicza.]
        ### to przy twoich wypowiedziach powinien byc duzy kosz, najlepiej kontener

> Sami pod soba dołki kopiecie, szczególnie vikka.
        ### tak sobie tłumacz
    • Gość: Windykator Re: caprice83 to zwykly kapus... IP: 212.160.138.* 13.05.05, 11:49
      ...a nie kolaborant. Niczym sie nie rozni od kapusiow SB. Za komuny gdyby zyla
      zapewne kapowala by SB na swoich!
      • l.george.l Re: caprice83 to zwykly kapus... 13.05.05, 12:00
        Trafiłeś w samo sedno, ale zaraz ktoś Ci odpowie, że myli Ci się wolność słowa
        z chuligaństwem. Tyle, że na naszym forum chuligaństwo jest problemem znikomym,
        ot folklorem, z którym da się żyć.
        • zegmarek Re: caprice83 to zwykly kapus... 13.05.05, 12:15
          Chuligaństwo czy to słowne czy fizyczne nie jest folklorem tylko przejawem
          zdziczenia obyczajów. Jeżeli ktoś ma coś do powiedzenia może to wyrazić w
          formie ogólnie przyjętej. Problem jednak jest w tym ,że jeżeli ktoś nie bardzo
          potrafi przedstawić swoje podglądu to sięga do środków prymitywnych.
          Taką osobą , zapewne będzie równię dyskutant , kutry z racji swojego młodego
          wieku nie wie nawet co to takiego kolaborant, lub konfident UB. I tylko tym
          można wytłumaczyć porównywanie kogoś do zdrajcy lub donosiciela. Jednak w tym
          kraju zawsze łatwiej było łamać prawo niż je przestrzegać. Jeżeli w szkole ktoś
          doniesie np na tzw fale. To pod pręgierzem opinii będzie nie uczestnik fali
          ale ten , kto o tym poinformował.
          • pan.nikt Re: caprice83 to zwykly kapus... 13.05.05, 12:22
            Rożróznij donosicielstwo, od potepienia zła.
            Wątek chamski, najeżony łaciną powinien być usuwany.
            Watek kontrowersyjny, oddający inny punkt widzenia, ale nie chamski i prostacki
            powinien zostać i być poddany konstruktywnej krytyce.

Nikt nie ma pretensji do policji, że ściga przestępców (poza przestepcami),
            wszyscy (z wyjatkiem kapusi) maja pretensje do SB-ekich donosicieli, na poglady
            polityczne, czy łózko SB-eckiej ofiary.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka