Dodaj do ulubionych

Fakty a Wiadomości cdn.

14.05.05, 07:43
Interesujący artykuł o „mleczu” , który stawia w zupełnie innym świetle jego
likwidację – to w faktach. A co w wiadomościach? – nic specjalnego
Obserwuj wątek
    • bidemaeier Re: Fakty a Wiadomości cdn. 14.05.05, 08:22
      A ja myślę, że ta likwidacja czy włączenie miała i ma na celu osłabienie szkoły
      z Kaliskiej, o której w ostatnim czasie słyszy się dużo dobrego. Coś im
      przeszkadza na Kaliskiej? Może się mylę, ale rzeczywiście nonsens
      tej „Rewolucji” jest bardzo wyraźny.
      • judymdoktor Re: Fakty a Wiadomości cdn. 14.05.05, 10:33
        Myślę, że jest tutaj bardzo dużo niejasnych spraw. Może masz rację, że komuś
        przeszkadzają. Na pewno nie są protegowanymi obecnej władzy.
    • specyficzna Re: Fakty a Wiadomości cdn. 14.05.05, 11:04
      Taka to już rola Promotora (czytaj naczelnego WW) najpierw wypromował Tomasza
      K. na fotel burmistrza a potem zamknął usta i broń cię panie nie pisać nic
      złego na jego poczynania...całe szczęście, że powstała nowa gazeta Fakty
      Wrześni. Nie ma nic lepszego niż zdrowa konkurencja!

• judymdoktor Re: Fakty a Wiadomości cdn. 14.05.05, 11:45
        „Przejrzystość” zwana przebiegłością i cwaniactwem ww i jego naczelnego. Pan
        naczelny ww za takie same postępowanie jednego z poprzednich burmistrzów,
        piętnował go w swojej gazecie, pisząc, że coś takiego jest niemoralne i nie
        przystoi włodarzowi sprawującemu pierwszy urząd w Gminie. Nagonka na CB była
        okrutna. Teraz nastąpiła podobna sytuacja, tylko pan naczelny udaje, że to nic
        takiego, bo on go wykreował. Jest to dla niego bardzo głupia sytuacja. Myślę
        jednak że mieszkańcy o tym doskonale wiedzą i ocenią jak przyjdzie na to czas.
        Nasza „szara naczelna eminencja” ma trochę za swoje i bardzo dobrze.
      • euglena_pl Re: Fakty a Wiadomości cdn. 18.05.05, 20:02
        Co racja to racja, tylko czy wszyscy w tym mieście wiedzą, co to jest wolny
        rynek i domokratyczne państwo?
    • wercyngetoryks_wp Re: Fakty a Wiadomości cdn. 16.05.05, 22:11
      A kiedy się wyjaśnią sprawy związane z domniemanymi fałszerstwami na koszarach?
      Czyżby była to nieprawda?
      Czy połączą koszary z wojska polskiego?
    • ptaskiewicz Re: Fakty a Wiadomości cdn. 16.05.05, 22:38
      Chciałaś chyba napisać "interesujący temat", bo artykuł z pewnością interesujący
      nie był. Z prozaicznej przyczyny BB beztalenciem jest.
      • wercyngetoryks_wp Re: dobrze myślisz ptaszyński 17.05.05, 07:43
        Masz rację ptaszyński. Ja też nie wiem, co może być interesującego np. w
        rozdawaniu nagród za kiepskie rządzenie? Kurcze ,jak w PRL. Kto chce go
        reaktywować?
      • euglena_pl Re: Fakty a Wiadomości cdn. 18.05.05, 19:47
        Czytając ciebie trudno nawet mówić o beztalenciu. Trudne sprawy naszego miasta,
        nie cieszą się popularnością rządzących i ich medialnych popleczników. Skąd my
        to znamy? Najważniejsze klapy na ordery.
        • euglena_pl Re: To jest do ptaskiewicza 18.05.05, 19:47
          • ptaskiewicz Re: To jest do ptaskiewicza 18.05.05, 20:59
            Mam wrażenie, że piszemy o czym innym. Ty o tym, że temat jest ważny, z czym się
            zgadzam. ja o tym, że artykuł jest źle zrobiony i nudny. Zarzucasz mi, że nudno
            piszę. Dlatego nie pcham się do pracy w gazecie. W przeciwieństwie do BB
    • klaudiusz4 Re: Fakty a Wiadomości cdn. 18.05.05, 22:23
      A może czas najwyższy zorganizować wrzesińską debatę oświatową, w której udział
      wzięliby rodzice, uczniowie, oświatowcy, radni, władza. Można byłoby sobie dużo
      wyjaśnić. Oczywiście sens jej byłby wtedy, jeżeli byłaby ona szczera z
      wszystkich stron.
      • wercyngetoryks_wp Re: Fakty a Wiadomości cdn. 19.05.05, 07:06
        Pomysł dobry, ale o dwa lata spóźniony dzięki autokratyzmowi władzy. Rządzący
        zgubili gdzieś istotę i cel oświaty, przez co mamy PRL w pigułce. Przed
        wyborami za dużo mieliby do stracenia. Ale jest przecież forum, do dyskusji na
        którym możemy zaprosić wszystkie wymienione „ciała” związane z oświatą.
        • pan.nikt Re: Fakty a Wiadomości cdn. 19.05.05, 09:20
          Czy ty wcuda wierzysz?
          Starosta skłonny do dyskusji?
          Uhahahahahaha
          • wercyngetoryks_wp Re: Fakty a Wiadomości cdn. 19.05.05, 19:58
            Niewątpliwie masz rację! Byłby to cud!
            Jak się nie ma argumentów, to się milczy.
        • specyficzna Do Klaudiusza4 19.05.05, 09:30
          "A może czas najwyższy zorganizować wrzesińską debatę oświatową, w której
          udział
          wzięliby rodzice, uczniowie, oświatowcy, radni, władza. Można byłoby sobie dużo
          wyjaśnić. Oczywiście sens jej byłby wtedy, jeżeli byłaby ona szczera z
          wszystkich stron."

Pomysł moze i dobry ale....Zapewniam Cię, że z takich debat nic nie wynika!!!
          Już było kilka takich debat (np. w sprawie kultury za poprzednich Władz lub w
          sprawie sportu za obecnych Włodarzy), które niestety NIC nie dały. Spotkało się
          w Domu Kultury zacne grono ludzi (pewnie była setka ludzi). Okazało się, że
          była to gadanina na zasadzie jedna pani drugiej pani......i co? i nic cisza!

Ja jestem przeciwniczką takich form.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka