efg 28.05.05, 13:44 Biore paragon, bo wiele sklepów oszukuje . Nie zbudujemy państwa dobrobytu na oszustwie i wykorzystywaniu innych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adam Re: Akcja fiskusa: Weź paragon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.05, 12:43 Nie zbudujemy Państwa dobrobytu? Państwo marnotrawi nasze pieniądze wydaje na bzdety i dlateko ciągle jęczy że ich nie ma. Jak pieniądze zostają w rękach przedsiębiorcy (Broń Boże Państwa- ci od razu zmarnotawią, nawet Unijną kasę zmarnowali)Przedsiębiorca potrafi je dobrze ulokawać czy zainwestować bo mu na tym zależy. Niestety muszę się przyznać, że jako ciężko pracujący obywatel naszego kraju jestem wykorzystywany i bardzo mało zarabiam. Dopuszczam więc kupowanie bez VATu Często wychodzę z propozycją do szefa firmy, żeby "zjechał" z ceną a ja nie chcę paragonu. On jest szczęsliwy bo zbył towar a ja też, bo produkt kótry widziałem w sklepie kosztował 1500 zł z VATem a ja zjechałem na 1200 zł Biznes is biznes !!! Muszę sobie jakoś odbic ten wyzysk. cześć wszystkim i nie dajcie się fiskusowi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mih Re: Akcja fiskusa: Weź paragon IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.05, 14:34 akcja typu "gumowe ucho" - co mi sie wydaje, ze tu chodzi jedynie o dobro centralnego koryta, a nie klientow (ostatnio mniej wplynelo VATu niz zaplanowano); a to juz studzi moj entuzjazm, bo co z tego, ze wplynie wiecej z podatkow skoro dyscyplina budzetowa jest zadna i wiekszosc kasy pojdzie na rozmaite dotacje, umorzenia, diety, odprawy dla swiezo zwalnianych stolkowiczow itp. dlatego jakos mniej przeszkadzaja mi kantujacy sklepikarze, a o wiele bardziej doskwiera mi brak reformy PKP, sluzby zdrowia, KRUS, nepotyzm wladzy... niech wiec fiskus kombinuje dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark Nie będę wspierał skarbowca IP: *.icpnet.pl 29.05.05, 15:10 To są najgorsi złodzieje w tym kraju.... Łupia społeczeństwo, przedsiębiorców gorzej niż średniowiczni zbóje - są jak feudalni władzc nakładający po uważaniu takie daniny na poddanych, jak im się tylko przyśni. I nic im nie można zrobić .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakson Te sklepy lepiej wykorztytają nadwyżkę niż państwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 18:58 i dlatego nie upominam się o paragony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberty a gdzie jest "uczciwa konkurencja" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 14:24 dla fiskalnych złodziei wpędzających w zastój ten kraj? Każdy, kto działa w "szarej" strefie jest prawdziwym patriotą. Bandytom okupującym polską ziemię najwyższy czas powiedzieć WON. Budujcie sobie socjalizm we własnym gronie-możecie nałożyć nawet 100% podatki. Ale tylko na siebie i swoich ochotników-zwolenników, pacany zatracone !!! Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: Akcja fiskusa: Weź paragon 30.05.05, 14:42 Heh a ja się nigdy nie spotkałem z sytuacją niewydania paragonu. Czy to w markecie, czy w lokalnym sklepiku... Aaaaaaa przepraszam! Nie liczę poznańskich taksówek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator Re: A CO WY ROBICIE Z NASZYMI PODATKAMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 15:23 PAŃSTWO TRWONI NASZE PIENIĄDZE WIĘC NALEŻY DAWAĆ PAŃSTWU JAK NAJMNIEJ BO I TAK CO SIĘ IM DA TO ROZKRADAJĄ I TWONIĄ W SETKACH AFER. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Akcja fiskusa: Weź paragon 31.05.05, 10:35 Pani Zosia - emerytka - u mnie sprząta, pani Monika - studentka - przychodzi uczyć dzieci angielskiego, pan Andrzej - muzyk - daje synowi lekcje gry na gitarze, a pani Ania - nauczycielka - córce lekcje fortepianu. Pan Zdzisiek - malarz - co jakiś czas maluje mi mieszkanie, a Pan Janek - taksówkarz - wozi mnie na lotnisko. Nikt z nich nie daje mi żadnych paragonów, faktur, ja od nich tego nie oczekuję. Powiem więcej, obraziłbym się na nich, jeśli pieniędzmi ode mnie chcieliby dobrowolnie podzielić się z czerwonymi. I tak vatowy haracz zapłacą. Pani Zosia w aptece wykupując leki, pani Monika kupując śliczną bluzeczkę. Najgorzej to ma pan Janek, bo jeszcze akcyzę w paliwie ma do zapłacenia, a gó.. z tego ma, bo po dziurawych drogach jeździ i auto psuje. Szanowna Redakcjo, może zamiast na łamach gloryfikować inicjatywy fiskusa, warto by było powalczyć o obniżenie obciążeń fiskalnych i kosztów prowadzenia działalności. Zdaje się, że w Polsce zaledwie 13% aktywnych zawodowo prowadzi własną działalność, w USA prawie 50%. Czy to nie daje do myślenia? Odpowiedz Link Zgłoś
tomashec Re: Akcja fiskusa: Weź paragon 31.05.05, 11:03 l.george.l napisał: > Pani Zosia - emerytka - u mnie sprząta, pani Monika - studentka - przychodzi > uczyć dzieci angielskiego, pan Andrzej - muzyk - daje synowi lekcje gry na > gitarze, a pani Ania - nauczycielka - córce lekcje fortepianu. Pan Zdzisiek - > malarz - co jakiś czas maluje mi mieszkanie, a Pan Janek - taksówkarz - wozi > mnie na lotnisko. Nikt z nich nie daje mi żadnych paragonów, faktur, ja od nich > > tego nie oczekuję. Powiem więcej, obraziłbym się na nich, jeśli pieniędzmi ode > mnie chcieliby dobrowolnie podzielić się z czerwonymi. I tak vatowy haracz > zapłacą. Pani Zosia w aptece wykupując leki, pani Monika kupując śliczną > bluzeczkę. Najgorzej to ma pan Janek, bo jeszcze akcyzę w paliwie ma do > zapłacenia, a gó.. z tego ma, bo po dziurawych drogach jeździ i auto psuje. > Szanowna Redakcjo, może zamiast na łamach gloryfikować inicjatywy fiskusa, > warto by było powalczyć o obniżenie obciążeń fiskalnych i kosztów prowadzenia > działalności. Zdaje się, że w Polsce zaledwie 13% aktywnych zawodowo prowadzi > własną działalność, w USA prawie 50%. Czy to nie daje do myślenia? W pełni popieram Twoją wypowiedź. Niestety większośc ludzi nie rozumie tego, ze nasze państwo (czyt.: rządzący) to zwykli złodzieje i to z nimi się powinno walczyć. Sam np. sprzedaję coś od czasu do czasu na Allegro. Musiałbym być nieźle walnięty, by odprowadzać od tego podatek (który z reszą dopiero kilka tygodni temu zacząłbyć tak ważny dla fiskusa). Co roku dostawałem zwrot podatku za szkołe (około 700 zł chyba), teraz się na mnie wypieli. Oczwiście ten całokształt jest zły, nieetyczny, pozbawaiony jakichkolwiek pozytywnych wartości. Jednak jeśli najpierw nie naprawimy własnego państwa, nie mamy co myśleć o naprawie własnych czynów. Przykład idzie z góry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tur Re: Akcja fiskusa: Weź paragon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 00:25 w szkole nas uczono że dziesięcina czyli tylko 10% było dla chłopów pańszczyśnianych strasznym wyzyskiem. Teraz w formie różnych podatków oddajemy 50 do 60% , i to ma być o wiele lepiej, niby. Nasze współczesne państwa są coraz kosztowniejsze. koszty rosną chyba więc w tępie geometrycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Akcja fiskusa: Weź paragon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 19:12 > w szkole nas uczono że dziesięcina czyli tylko 10% było > dla chłopów pańszczyśnianych strasznym wyzyskiem Tylko, że chłop pańszczyźniany nie miał żadnych świadczeń. Teraz nasze podatki idą na drogi, szkoły, szpitale, policję... i niestety na polityków. Spora część naszych podatków jest marnotrawiona, ale sami sobie takich rządzących wybieramy i dopóki sami się nie zaczniemy jako społeczeństwo zmieniać na uczciwych, to będziemy mieli prawo wymagać tego od naszych "wybrańców". Pamiętajcie o tym przy najbliższych wyborach Odpowiedz Link Zgłoś