Dodaj do ulubionych

C.H. Panorama upada

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.08.02, 00:04
chyba Panorama ( dawna Hala Górecka) idzie w kierunku centum Victora , które
też tak się "rozwijało" aż padło. Teraz czas na nowoczesne centra z
kapitałem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: C.H. Panorama upada IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.08.02, 00:11
      Oczywiście mam na myśli Victoria Center przy Garbarach. Dla Panoramy odśpiewamy
      marsz żałobny.
    • Gość: kijed Re: C.H. Panorama upada IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 21:34
      Kiedyś tam jeździłem ale teraz ceny tam są okropne i lokalizacja tragiczna. Mam
      swoje centrum pod nosem.
      • Gość: Bilbo Re: C.H. Panorama upada IP: *.se.com.pl / 172.16.28.* 26.08.02, 17:36
        Nie wiem dlacyego upada Panorama, ale wiem dlaczego upadlo mautkie centrum
        Ratajskie przy ulicy Zamenhoffa. Od 10 lat byly tam ciuchy, tanie buty, kurtki
        zimowe za 100 zl itp. Wiadomo ze to byl towar gorszej jakosci, ale dla tych co
        maja malo kasy tamtejsze ceny byly w porzo. Centrum Ratajskie dostalo noweggo
        sasiada czyli Selgros. Kombinowali w Centrum Ratajskim jak sie uratowac przed
        upadkiem ale im sie nie udalo. SPLAJTOWALI i tyle. Takie sasiedztwo jak Selgros
        potrafi zabic kazdz handel.
        • Gość: Jarek z Łazarza Re: C.H. Panorama upada IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.08.02, 22:59
          koło Panoramy jest duża konkurencja przy bardzo małym zaludnieniu. Centrum
          straciło swoją ważność prze takiej liczbie ogromnych i dobrze zorganizowanych
          marketach. W tym rejonie jest kilka dużych sklepów: Centrum Górczyńskie, nowo
          powstałe Centrum Pajo, niedaleko też jest HIT a w Komornikach AUCHAN. Wysokie
          ceny czynszów mają przełożenie na ceny towarów a ludzie jedą gdzie tanio. Brak
          konkretnej reklamy robi swoje. Nie jest dziwne że sytuacja tak wygląda , ale
          będzie jeszcze gorzej po powstaniu kolejnych megasklepów. Nasycenie marketów
          jest tak ogromne ze centrum handlowe zaczną kolejno padać. Jeśli HIT w Polsce
          nie uciągnął i został sprzedany TESCO to co chcecie od małej Panoramy. Myślę,
          że takie jest prawo rynku.
          • przemo.s Re: C.H. Panorama upada 28.08.02, 21:31
            BTW Jestem ciekaw, czy doczekamy kiedyś takiego centrum jak Galeria
            Dominikańska (Wrocek).
            Przemo.
            • Gość: Wika Re: C.H. Panorama upada IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 31.08.02, 16:58
              Trudno, Jumbo sprzedają - też chyba nie szło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka