Gość: Ania IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.08.02, 00:04 chyba Panorama ( dawna Hala Górecka) idzie w kierunku centum Victora , które też tak się "rozwijało" aż padło. Teraz czas na nowoczesne centra z kapitałem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: C.H. Panorama upada IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.08.02, 00:11 Oczywiście mam na myśli Victoria Center przy Garbarach. Dla Panoramy odśpiewamy marsz żałobny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijed Re: C.H. Panorama upada IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 21:34 Kiedyś tam jeździłem ale teraz ceny tam są okropne i lokalizacja tragiczna. Mam swoje centrum pod nosem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilbo Re: C.H. Panorama upada IP: *.se.com.pl / 172.16.28.* 26.08.02, 17:36 Nie wiem dlacyego upada Panorama, ale wiem dlaczego upadlo mautkie centrum Ratajskie przy ulicy Zamenhoffa. Od 10 lat byly tam ciuchy, tanie buty, kurtki zimowe za 100 zl itp. Wiadomo ze to byl towar gorszej jakosci, ale dla tych co maja malo kasy tamtejsze ceny byly w porzo. Centrum Ratajskie dostalo noweggo sasiada czyli Selgros. Kombinowali w Centrum Ratajskim jak sie uratowac przed upadkiem ale im sie nie udalo. SPLAJTOWALI i tyle. Takie sasiedztwo jak Selgros potrafi zabic kazdz handel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek z Łazarza Re: C.H. Panorama upada IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.08.02, 22:59 koło Panoramy jest duża konkurencja przy bardzo małym zaludnieniu. Centrum straciło swoją ważność prze takiej liczbie ogromnych i dobrze zorganizowanych marketach. W tym rejonie jest kilka dużych sklepów: Centrum Górczyńskie, nowo powstałe Centrum Pajo, niedaleko też jest HIT a w Komornikach AUCHAN. Wysokie ceny czynszów mają przełożenie na ceny towarów a ludzie jedą gdzie tanio. Brak konkretnej reklamy robi swoje. Nie jest dziwne że sytuacja tak wygląda , ale będzie jeszcze gorzej po powstaniu kolejnych megasklepów. Nasycenie marketów jest tak ogromne ze centrum handlowe zaczną kolejno padać. Jeśli HIT w Polsce nie uciągnął i został sprzedany TESCO to co chcecie od małej Panoramy. Myślę, że takie jest prawo rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
przemo.s Re: C.H. Panorama upada 28.08.02, 21:31 BTW Jestem ciekaw, czy doczekamy kiedyś takiego centrum jak Galeria Dominikańska (Wrocek). Przemo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wika Re: C.H. Panorama upada IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 31.08.02, 16:58 Trudno, Jumbo sprzedają - też chyba nie szło. Odpowiedz Link Zgłoś