zas_ale_pyra 19.08.05, 15:41 Witam, czy nie ma gdzies na Forum nikogo z Trojki? Konczylem w 1966. Jesli ktos jest, prosze, odezwijcie sie. Moje czasy to niezapomniany Dyrektor Zembrzuski. Pozdrawiam CALA Trojke z goracego Texasu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zas_ale_pyra Re: Trojka (III LO) - Kasprzak, obenie Jan Kanty 20.08.05, 00:50 Wlasnie przeczytalem na stronie "Trojki", ze w pazdzierniku bedzie 85 lecie szkoly. A moze uda sie pojechac? Moje 39 lat od matury.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Trojka (III LO) - Kasprzak, obenie Jan Kanty IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 20.08.05, 20:11 Rozpocząłem w 1967, ale śp. Waciu jeszcze był i wzywał nas na apele o 7 - czterdzieści pińć! :) Odpowiedz Link Zgłoś
zas_ale_pyra Re: Trojka (III LO) - Kasprzak, obenie Jan Kanty 20.08.05, 20:18 Milo, ze wreszcie ktos sie znalazl. Szkoda, ze sie nie spotkalismy, przeciez ty byles "malym szczunem", kiedy ja zdawalem mature. To bylby dyshonor rozmwiac z takimi.... Wtedy. Teraz - jestesmy Sami Swoi. Napisz na adres Gazetowy, jesli masz ochote. Odpowiedz Link Zgłoś
madzianapi Re: napisałem! 01.09.05, 17:11 na to wyglada, zem ja mloda siksa (to po poznansku..heheh;):P Ale tez po "tröjce!!"wiec i "swoja"... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Trojka (III LO) - Kasprzak, obenie Jan Kanty IP: 80.51.199.* 02.09.05, 09:57 niejestem z tych czasów, ale ja konczylam trojke w 2002 roku pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
zas_ale_pyra Re: Trojka (III LO) - Kasprzak, obenie Jan Kanty 03.09.05, 16:42 Milo Kolezanke powitac. Jak to dobrze, jak Kasprzako-Jan Kanty sie zbiera na obczyznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek z Kanady Re: Trojka (III LO) - Kasprzak, obenie Jan Kanty IP: *.vn.shawcable.net 16.09.05, 05:28 Mirek" to moja internetowa ksywka (to na czesc Miroslawa Okonskiego...). Konczyle Twojke w 1981 r. To byla wtedy szkola! Komorowski, Paszkiewicz, Gniza, Framski, Slabecka, Duchowska, Nowak, Siekierski, Ciesluk, Danielewicz i wielu innych profesorow. Czy ktos mai nich jakieholwiek wiadomosci? PS Dlaczego III LO tak ostatnio podobno spadlo na psy? Odpowiedz Link Zgłoś
pim3pl Re: Trojka (III LO) - Kasprzak, obenie Jan Kanty 14.05.06, 06:02 Witaj - tez konczylem w 1981 roku. W jakiej byles klasie - ja w "F". Nauczycieli oczywiscie pamietam, choc nie mam wielu informacji o nich. Moja Mama utrzymuje kontakty z Basia Duchowska - okazalo sie po latach, ze mamy wspolnych znajomych. Podobno dobrze sie jeszcze trzyma. W 1981 Afra, to rzeczywiscie <z uwagi na typ uczesania> byla prof. Nowak. Od biologii. Szkoda, ze jej sie zmarlo, no ale taki los. Jestem Piotr M. Napisz, jesli jeszcze odbierzesz te wiadomosc - watek dosc stary. Pozdrawiam wszystkich trojkowiczow Piotr - juz teraz Dublinczyk (pim2pl@yahoo.co.uk) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek z Kanady Re: Trojka (III LO) - Kasprzak, obenie Jan Kanty IP: *.vn.shawcable.net 28.05.06, 16:51 Piotrze M. - ja tez konczylem w 1981 r. A bylem w klasie A. Czyzbys poznal mnie kiedys pewna enerdowka o takim samym jak moje nazwisku? Odpowiedz Link Zgłoś
heimer Re: Trojka (III LO) - Kasprzak, obenie Jan Kanty 14.10.05, 10:38 zas_ale_pyra napisał: > Witam, czy nie ma gdzies na Forum nikogo z Trojki? > Konczylem w 1966. Jesli ktos jest, prosze, odezwijcie sie. > Moje czasy to niezapomniany Dyrektor Zembrzuski. > Pozdrawiam CALA Trojke z goracego Texasu. ja konczylem III LO. Nie pamietam daty w tej chwili :) pozdrowienia hildesheim, germany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich to byłeś dobrym uczniem, jeżeli IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 14.10.05, 11:34 nie pamiętasz! :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
heimer Re: to byłeś dobrym uczniem, jeżeli 14.10.05, 11:57 Gość portalu: ich napisał(a): > nie pamiętasz! :)))))) No nie bylem zly :) Nawet na maturze ustnej z fizyki dostalem 5. Ale bylo to juz dosc dawno :) Odpowiedz Link Zgłoś
heimer Re: to byłeś dobrym uczniem, jeżeli 14.10.05, 11:59 Gość portalu: ich napisał(a): > nie pamiętasz! :)))))) No dobra :) jak policzylem to zdawalem mature w 1971. Wow ale dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
heimer Re: ja też!!! 14.10.05, 16:33 A w jakiej klasie byles? Ja pamietam tylko, ze moja wychowawczynia byla Afra :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich He, he: 4 d? IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 14.10.05, 17:43 W 3 klasie zmieniłem budę. Napewno mnie znasz: Marek C. Odpowiedz Link Zgłoś
heimer Re: He, he: 4 d? 14.10.05, 18:36 Gość portalu: ich napisał(a): > W 3 klasie zmieniłem budę. Napewno mnie znasz: Marek C. Napisz na heimer@gazeta.pl to pogadamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich teraz nie mogę zasnąć! IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 14.10.05, 23:33 Kto to jest heimer? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
heimer Zle obliczylem :) 15.10.05, 09:03 Gość portalu: ich napisał(a): > Kto to jest heimer? :))) Sorry, tak szybko chcialem policzyc kiedy mialem mature, ze dodawalem lata w szkole od razu do daty urodzenia :) Zapomnialem, ze do szkoly sie szlo jak sie mialo 7 lat. Czyli mature mialem 7 lat pozniej czyli w 1978. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich oj to zupełnie źle z Tobą! :))))) IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 16.10.05, 02:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annamaria86 Re: oj to zupełnie źle z Tobą! :))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 14:50 ja skonczylam trojke! w tym roku zdawalam mature:D z profesorów wczesniej wymienionych: uczyli mnie: -a.komorowski-moj wychowawca, -z.framski i akurat mnie nie uczyla, ale dalej jest. prof. b.danielewicz... bardzo dobrze wspominam moja ulubiona szkole... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DromoZomo Re: Trojka (III LO) - Kasprzak, obenie Jan Kanty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 23:52 A co się stało z prof. Drozdowską "Drożdżówa" od Fizyki? Uczyła na pewno w latach 85÷89... Odpowiedz Link Zgłoś
filoruska Re: Trojka (III LO) - Kasprzak, obenie Jan Kanty 28.12.05, 17:37 Padła ofiarą wyrzucania nauczycieli na emeryturę w 1991 roku. Zwolnili wtedy kilka osób, które spełniały warunki i przyjeli młodych, a to już nie to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
admy Re: Trojka (III LO) - Kasprzak, obenie Jan Kanty 02.01.06, 20:51 absolwent 95, potem Akademia Medyczna, obecnie szpital na dlugiej 3 min od trojki - wrocilem w ukochane rejony. pozdrawiam innych 3kowcow Odpowiedz Link Zgłoś
markreda Re: Trojka (III LO) - Kasprzak, obenie Jan Kanty 25.01.06, 22:25 o to ja dopiero co zaczynam... :D ale jest dobrze! Komorowski, Danielewicz...tylko Framski idzie na emeryturę ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer z Trójki Re: Trojka (III LO) - Kasprzak, obenie Jan Kanty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:06 Pragnę wyjasnić, że spośród nauczycieli, którzy uczyli w Trójce w m.in.latach siedemdziesiatych pozostał juz tylko prof.Zbigniew Framski.Natomiast Tadeusz Komorowski był dyrektorem tej szkoły w latach 1969 - 1980 ( jak podaje Księga Pamiatkowa z 2005.Natomiast do grona obecnych nauczycieli należy prof. geografii Andrzej Komorowski.To tylko zbieżność nazwisk.Podobnie jak w przypadku prof.Danielewicz - Barbary, nauczycielki j.niemieckiego. Wszystkim zainteresowanym swoją szkołą polecam wirtualne odwiedziny:www.ids.poznan.pl/lo3 lub lo3.sy.net.tes albo też.Pozdrawiam lo3poz@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychu Re: Trojka (III LO) - Kasprzak, obenie Jan Kanty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 11:28 Mature robilem w 1968.Moja wychowawczyni to Afra-Janina Nowak.Zmarła w 2005.Jak chcesz cos wiecej wiedziec to sie odezwij. Odpowiedz Link Zgłoś
zas_ale_pyra Re: Trojka (III LO) - Kasprzak, obenie Jan Kanty 12.02.06, 07:51 Gość portalu: krzychu napisał(a): > Mature robilem w 1968.Moja wychowawczyni to Afra-Janina Nowak.Zmarła w 2005.Jak > chcesz cos wiecej wiedziec to sie odezwij. Afra zmarla? Uczyla mnie geografii i astronomii (matura 1966). No coz, dziwic sie, sami nie jestesmy "mlodymi maturzystami" tylko panami po 50-tce. A Afra w NASZYCH CZASACH miala cos kolo tego. Do tego pewne rodzinne sprawy (nie jestem upowazniony do ujawniania, ale troche wiedzialem n/t Jej siostrzenca). Chetnie powspominam, napisz na adres gazetowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich smutna wiadomość, ale cóż? takie jest życie IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 12.02.06, 19:52 Rodzinie składam serdeczne wyrazy współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
zas_ale_pyra Re: smutna wiadomość, ale cóż? takie jest życie 13.02.06, 17:38 Gość portalu: ich napisał(a): > Rodzinie składam serdeczne wyrazy współczucia. O ile mi wiadomo "Afra" nie miala zadnej rodziny. Byl siostrzeniec, ktorego wychowywala jak syna, ale..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich a córka? IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 13.02.06, 19:16 zabrała kiedyś na kilkudniową wycieczkę jakąś małolatę i tak przedstawiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek emeryt Re: a córka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 14:54 chopci-tak mawiał wacio mylicie "arę" prof.kaminska od geografi ktora wychowywala i prowadziła dom siostrzencowi -dyrygentowi......... a afro to chodzi o" afrodyte" p.prof.nowak od biologii pozdrawiam rocznik 1962 u prof.arenta za czasów wacia zembrzuskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich ja nie mylę, IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 18.02.06, 14:19 Afra - Janina Nowak Arrrrra - w wiecznym kitlu, od geografii Arent czy Arendt? - od historii, sekretarz POP ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zas_ale_pyra Re: ja nie mylę, 20.02.06, 20:53 Gość portalu: ich napisał(a): > Afra - Janina Nowak > Arrrrra - w wiecznym kitlu, od geografii > Arent czy Arendt? - od historii, sekretarz POP ;) No tak, moja wina. Przeciez Ara w moich czasach (matura 1966) byla juz starsza pania, natomiast Afra calkiem mloda (WTEDY). Kiedys na biologi kazala mi pokzac NA SOBIE "gonady". Co ja wtedy przezylem.... Dzisiaj pewnie to byloby, hmmmm, "molestowanie"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: ja nie mylę, IP: *.158.186.75.Dial1.Chicago1.Level3.net 21.02.06, 05:47 "Zas ale pyro" - czy wspolmalzonka nadal wspomina o Londynie ? Pozdr. Alicja z USA . Odpowiedz Link Zgłoś
zas_ale_pyra Re: ja nie mylę, 21.02.06, 19:40 Gość portalu: alicja napisał(a): > "Zas ale pyro" - czy wspolmalzonka nadal wspomina o Londynie ? Pozdr. Alicja z > USA . Tak, mozesz napisac na gazetowy adres? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: ja nie mylę, IP: *.158.186.192.Dial1.Chicago1.Level3.net 22.02.06, 04:32 Za 2-3 m-ce bede przeprowadzac sie do Londynu (zauwazylam,ze jestesmy z tej samej generacji),Poznan opuscilam w r.80-ym,w Londynie bede uczyc angielskiego - tutaj mieszkam w Illinois,kolo Chicago - niewatpliwie byloby mi razniej dokonac tego nie sama,choc wiedze,jak krok po kroku wykonac TO - mam juz skompletowana,pozdrawiam - Alicja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Putz Re: Trojka (III LO) - Kasprzak, obenie Jan Kanty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 23:04 Tez matura 1966. Wychowawca Prof. Ciechanowski.Klasa 11-8 . Znani z naszej klasy to Marek Obarski-poeta (nie zyje),Marek Fiedler-podroznik , Jasiu Busza- najlepszy onkolog i koszykarz w Poznaniu i wielu innych. W jaskiej byles klasie? Serdecznie pozdrawiam i moze sie odezwiesz? Michal Odpowiedz Link Zgłoś
zas_ale_pyra Re: Trojka (III LO) - Kasprzak, obenie Jan Kanty 06.03.07, 02:14 Witaj. Dlugo tu nie zagladalem 11-3, prof. Zdrojewska. Odpowiedz Link Zgłoś
llllllllll5 Re: Trojka (III LO) - Kasprzak, obenie Jan Kanty 20.04.07, 18:10 A ja obecnie chodzę do trójki!!!! Jestem zadowolony chodź nie do końca, bo mamy rozszerzoną historię, chemię, biologię. Chodź jestem n aprofilu ścisłym, na którym powinnienem mieć dużo więcej godzin matmy i fizy.. Pozdrawiam absolwentów trójki.... Jakby co to mój tata kończył trójkę <roczznik '56>. Oczywiście klasa mat-fiz. PS. Podaje kontakt gg: 7567045 Odpowiedz Link Zgłoś