Dodaj do ulubionych

Poranek RAAAKA.

15.09.05, 09:26
Był piękny wrześniowy poranek.
Ludzie pracy już dawno wstali i ciężko pracowali.
W tym czasie RAAAk, spał jeszcze smacznie ze swoją ukochaną "bazuką" pod
poduszką. Spał w swojej twierdzy. Co prawda twierdza nie była otoczona
murem i fosą, a rachitycznym płotem, furtka nie domykała się od czasu jak
RAAk trafił w nią pociskiem celując do listonosza (w końcu jakieś straty
muszą być), ale to była jego twierdza. RAAAk czuł się bezpiecznie. Ta bazuka
pod poduchą, w bieliźniarce trzy "kałachy", a w piekarniku (Raak nie używał
kuchenki, jadał na mieście, bo tak było w dobrym tonie) kilka granatów
zapewniało mu luksus i to minimum bezpieczeństwa.
Nagle!!
Nagle coś Raaka obudziło. Jakieś dziwne hałasy. Przez zaspaną głowę
przebiegłą jedna myśl „jaki h..j narusza moją prywatność, jaki gnojek budzi
mnie w środku nocy.
Nie zastanawiał się długo, bo i nad czym.
Chwycił swoją bazukę, wycelował sennym oczkami i WALNĄŁ. Rozległ się huk,
Spojrzał RAAk jak płonie samochód sąsiada. Ale hałas nie ustawał. Teraz
rozejrzał się dokładniej. Q-wa pomyślał, był w końcu osobą myślącą, skąd ten
hałas. Na końcu ulicy jechała zamiatarka ulic. To ona nie dała mu spokoju w
jego odpoczynku, to hałas z niej zaburzył mir JEGO, TAK JEGO WAROWNI.
Teraz wycelował dokładnie. Krótki ruch palca, mały huczek i BŁOGI SPOKÓJ.
Nareszcie mógł spokojnie spać dalej.
Kiedy zasypiał zastanawiał się jeszcze dlaczego ci ludzie są tacy głupi.,
dlaczego narażają go na stres”, jak można naruszać ciszę o tak
barbarzyńskiej porze, o 8 rano??
Przecież w zeszłym miesiącu skasował śmieciarkę, pół roku temu spalił
samochód wodociągów, kiedy usuwali awarię rury tuż koło jego płotu, rok
wcześniej „zdjął” ze słupa elektryka, który wymieniał żarówkę.
Przecież niedawno trzech chłopaków, którzy obrywali jego jabłka trafiło do
szpitala. Prawda, kiepsko wycelował i lekarze musieli się męczyć.
W końcu usnął, a w głowie jego ciągle kołatała ta myśl „MÓJ DOM, MOJĄ
TWIERDZĄ, mój dom, moją twierdzą, mój dom, moją twierdza, mój dom ……..”

Obserwuj wątek
    • Gość: keczup Re: Poranek RAAAKA. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.09.05, 09:29
      Puchar za suchar...
      • Gość: SLD Re: Poranek RAAAKA. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 22:15
        mam wrazenie, ze ta rywalizacje wygral RAAK. Nie lubie go.
        • pan.nikt Re: Poranek RAAAKA. 15.09.05, 22:22
          Kurcze, a ja go lubię, ma chłopak talent.

Za to jak słysze SLD, to mi pacyfiście nóż sam się w kieszeni otwiera.
          • Gość: SLD? Re: Poranek RAAAKA. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 22:27
            Chlopak? Przeciez ten RAAK to trzydziestoletnie prawicowo-faszystowskie guano.
            Pismak z "Naszego Dziennika". Nazywa sie Wybranowski czy jakos rownie kijowo.
            Nie powinien byc wpuszczany na to forum bo to tak jakby swinie miedzy ludzi
            wpuscic
    • Gość: el Re: Poranek RAAAKA. IP: *.man.poznan.pl 15.09.05, 09:36
      Muszę przyznać, że wasza dyskusja przybiera coraz to ciekawsze literacko formy :-)
    • Gość: RAAK Re: Poranek RAAAKA. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 09:47
      Pryszczaty Zyzio podrapał się po łysym karku. Chrząknał zieloną flegmą,
      splunął. Wysiłek myslowy sprawiał mu wyraźną trudność. I nic dziwnego. Już
      dawno, kiedy był jeszce bardzo małym, szczupłym dzieckiem lekarz wytłumaczył
      mu, że jak każdy lewak obciążony jest genetyczną wadą uniemożliwiającą sprzwny
      przebieg procesu myślowego. Teraz Pryszczaty Zyzio ociekał potem. Zaplanowanie
      dobrego skoku na jakiegoś frajera to nie taka prościzna jak kupno dresu na
      Bema. Podnosząc lekko posladki puścił wiatry
      - Siemka chłopaki. Coś by trzeba skirać. Jakaś dobra juma. Moze skroimy chate
      tego faszysty Raaka? - burknął Zyzio zapalając przemycanego z Rosji malborasa.
      Ledwo przebrzmiały jego słowa dwaj równie łysi i równie duzi kumple Zyzia:
      Bodziu Karkol i Franio Glaca w panice rzucili sie na ziemie szukając kryjówki.
      -Te no kolesie, co wy q..rwa robicie?- zaniepokoił sie Pryszczaty Zyzio z
      wysiłkiem marszcząc brwi. Chciał jeszce z niedowierzaniem pokręcić głowa,
      jednak brak szyi unimożliwiał wykonywanie tak trywialnych czynności
      Franio Glaca z przestrachem wytknął łysą łepetynę za pobliskiego krzaka
      porzeczek i spojrzał z niedowierzaniem na swego kompana
      - Co ty q..rwa Zyzio, pofuckało cie madafaka? Zycie ci nie miłe? Przeciez ten
      RAAK to spi z bazuką pod pachą, w piekarniku trzyma granaty,a psa karmi
      ludzkim mięsem- jęknął Glaca blednąc na sam dżwięk swoich slow
      Bodziu Karkol zawtórował mu przerazonym szeptem:
      - Ro temu małolat jakiś chciał mu skroić radio, ale RAAK obił mu gebe a
      nastepnie połamał rączki. Co za ludzie, okrasc sie nie daja- burknął
      Pryszczaty Zyzio powaznie się zasępił. Dzien bez włąmania, tydzien bez rozróby
      był stracony. Na wieczór umówil sie z Antyvikką na dyskotece " pod pryszczatą
      pyrą" i przydaloby mu sie troche bejmów
      - To co proponujecie? Róbta co chceta, byle by cos robic- warknął
      Bodziu Karkol wyszedł z kryjówki. Pewnym krokiem podszedł do swego hertsza i
      poufałym gestem polozył mu dlon na ramieniu
      - Sto metrów dalej jest warsztat takiego funfla co to Pan Nikt na niego
      wołają. Koles wierzy w siłe perswazji, tak jak onegdaj wierzył w socjalizm.
      Nigdy sie nie broni, a jak bedziemy go okradac to jeszce herbatke zrobi i po
      ciacha skoczy- rozesmial sie Bodziu.
      Pryszczaty Zyzio nie byl jednak do konca przekonany. Cały plan wydawal mu sie
      zbyt prosty
      - A jak nas gliny złapią? Bedzie recydywa, posiedzimy z piec latek- zamyslil
      sie
      Karkola smieszyły obawy kompana. Znał pana Nikt juz od dawna
      - No stary nie boj leszcza. Jak nas zamkną to pan Nikt jeszce za nami sie
      wstawi, bo "mlodosc ma swoje prawa". Gwarantowane ze zalatwi nam przepustki, to
      skoczymy sobie na jakąs babcie czy małolate. Dobry gwałcik nie jest zły-
      zarechotał...

• Gość: evelyn Re: Poranek RAAAKA. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 09:51
        OOOOO.... powiało realizmem :D
      • z3r0 RAAK 2 nikt 0 (do przerwy :) (n/t) 15.09.05, 09:52
        • Gość: keczup Re: RAAK 2 nikt 0 (do przerwy :) IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.09.05, 09:57
          Zdecydowanie tak!
      • pan.nikt Re: Poranek RAAAKA. 15.09.05, 10:10
        Radzili długo bo mozliwości były dwie.
        Pójść zrobić niby spokojnie tego Nikta, albo jednak załatwić Raaka.
        Niby ten Nikt nie miał więcej od Raaaka i właściwie szkoda się narażać, ale
        przecież jeszcze został ich karczy honor .
        W końcu ten pie..y Raaak załatwił ze trzy miechy temu ich kumpla Pomidora, że
        do dziś wolają na niego Ketchup.
        Fakt, ma klent cały arsenał, ale i my nie gorsi.
        Pójdziemy do Nikta, weźniemy co swoje, ale ten H.j ma alarm i zaraz "psy"
        przylecą, a h.j, choć grzeczny, ale jak on to mówi "w egzekwowaniu prawa"
        twardawy jest. Poleci do prokuratora, Weźnie jakąś posiłkowa papugę i
        posiedzimy ładnych kilka latek.
        Nie to już lepiej do Raaaka. Tylko chłopaki, wpierw gnoja uciszymy małym
        kawałkiem ołowiu, a potem obrabujemy. Nawet tej swoje pukawki do łapy nie
        weźmie. Przecież on wali tylko, jak ktoś mu spać nie daje, a my trenujemy.
        Pamietacie wczoraj w lasku, jak wróble padały.
        NO H.J IDZIEMY DO RAAAKA.
        • Gość: keczup Re: Poranek RAAAKA. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.09.05, 10:16
          Taaaak... Akurat pójdą się strzelać z facetem, który ma arsenał... Kompletny
          brak realizmu jak to u ciebie w zwyczaju zresztą...
          • pan.nikt Re: Poranek RAAAKA. 15.09.05, 10:37
            Wbrew pozora najczęściej.
            Popatrz statystki.
            • Gość: keczup Re: Poranek RAAAKA. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.09.05, 10:44
              Pokaż te statystyki.
            • Gość: RAAK Re: Poranek RAAAKA. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 10:50
              dresiarstwo i mloda bandyteska najczesciej napada na tych, którzy nie potrafia
              sie bronic. A więc napadną kolesia, który słynie ze swoich pacyfistycznych
              teorii, omina szerokim łukiem kolesia, który chocby teoretycznie mogłby sie
              bronic. Małoletni bandyci jak Adrian ze Skórzewa, to w olbrzymiej większosci
              tchórze, którzy nie znaja pojecia honoru. Troche Ci sie realia naszej III RP
              pomyliły z filmem io Szpic Brudce
              • pan.nikt Re: Poranek RAAAKA. 15.09.05, 10:55
                Mas rację.
                Ale dresiarstwo jest agresywne na ulicy. Przy ewentualnym napadzie raczej nie
                zabijają.
                • Gość: RAAK Re: Poranek RAAAKA. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 11:00
                  tchórzostwo poteguje agresje. Beda woleli zabic, niz zostac rozpoznanym i pojsc
                  siedziec.
                  • pan.nikt Re: Poranek RAAAKA. 15.09.05, 11:12
                    To jest probblem i masz rację, ale jeżeli wymierzane kary za zabicie przestaną
                    być śmieszne, może nie być tak źle.
                    • Gość: RAAK Re: Poranek RAAAKA. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 11:16
                      Jedyna kara adekwatną do zbrodni zabójstwa jest kara smierci. A skoro ( mam
                      nadzieje, ze tak sie w koncu stanie) zaczniemy karac morderców stosowanie do
                      rangi ich zbrodni czyli smiercia, tym bardziej uprawnione jest uzycie broni w
                      obronie wlasnej
                • Gość: lynx Re: Poranek RAAAKA. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 12:13
                  pan.nikt napisał:

> Mas rację.
                  > Ale dresiarstwo jest agresywne na ulicy. Przy ewentualnym napadzie raczej nie
                  > zabijają.

O q..wa mać skąd ten facet ma takie dane? Robisz jakieś badania, że taki z
                  Ciebie znawca "dresiarstwa"?
                  • pan.nikt Re: Poranek RAAAKA. 15.09.05, 12:20
                    Trochę czytam, chodze po świecie, rozmawiam z ludźmi w realu i nie mam sklerozy.
                    • Gość: lynx Re: Poranek RAAAKA. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 13:02
                      Śmieszny jesteś...
                      • pan.nikt Re: Poranek RAAAKA. 15.09.05, 13:08
                        wolę być mądrym i śmiesznym niż głupim i zawistnym.
                        • Gość: lynx Re: Poranek RAAAKA. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 13:36
                          jest jeszcze trzecia opcja - bycie "głupiomądrym" i tę zapewne reprezentujesz
                          • pan.nikt Re: Poranek RAAAKA. 15.09.05, 13:44
                            A mówisz to na podstawie swoich urojeń!

Tylko, ze w tym watku nie chodzi o przerzucanie się osobistymi inwektywami.
                            Może nie zauważyłeś tego w swojej przenikliwości?
    • Gość: evelyn Re: Poranek RAAAKA. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 09:50
      Hehe... twoja historyjka jest niestety (w przeciwieństwie do poprzedniej) bardzo
      niewierygodna. Niestety nadal znacznie wieksze zagrożenie stanowią uzbrojeni
      bandyci niż uzbrojeni uczciwi obywatele :)

PS. Prokukatura zakończyła zdaje sie śledztwo w sprawie Skórzewa - i co NAPAD!!
      • pan.nikt Re: Poranek RAAAKA. 15.09.05, 09:52
        Nie słyszałem.
        Przyznaję jedno.
        To Raaak ma talent literacki, nie ja.
        • Gość: ja Re: Poranek RAAAKA. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 10:06
          więc się nie wysilaj!!
        • Gość: koko Re: Poranek RAAAKA. IP: *.rawicz.sdi.tpnet.pl 15.09.05, 10:09
          Panie Nikt czy od dwóch tygodniu czyli od dnia skórzewskiej tragedii Tobie mózg
          wypłukało ??? Kupa wątków traktujących ciągle o tym samym. Swoje opinie już
          wyraziłeś i niemusisz ciągle ich powtarzać w różnych wątkach. Nie istotne czy
          się zgadzam z Twoją wizją świata czy nie bo przeciez wszystcy mają
          konstytucyjne prawo do wypowiedzi ale nie bez przerwy trajkotając jedno i to
          samo tylko inaczej w słowa ubrane. Opanuj się.
          • pan.nikt Re: Poranek RAAAKA. 15.09.05, 10:12
            Lepiej gadać niż strzelać.
            • Gość: keczup Re: Poranek RAAAKA. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.09.05, 10:19
              Lepiej strzelać niż zostać zabitym.
              • pan.nikt Re: Poranek RAAAKA. 15.09.05, 10:36
                mOŻNA NIE STRZELAĆ I NIE ZOSTAĆ ZABITYM.
                Nie jesteśmy na froncie.
                • Gość: keczup Re: Poranek RAAAKA. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.09.05, 10:46
                  > mOŻNA NIE STRZELAĆ I NIE ZOSTAĆ ZABITYM.

Niestrzelanie nie gwarantuje przeżycia.

> Nie jesteśmy na froncie.

Nie tylko na froncie strzelają.
                  • pan.nikt Re: Poranek RAAAKA. 15.09.05, 10:53
                    Gość portalu: keczup napisał(a):

> Nie tylko na froncie strzelają.

MASZ rację.
                    Strzelają na froncie i w dziczy.
                    Chcesz zrobić z Polski dzicz??
                    • Gość: keczup Re: Poranek RAAAKA. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.09.05, 11:01
                      Ech ty niedorobiony pacyfisto... Albo front - albo dzicz. Nie mam już sił się
                      śmiać...
                      • pan.nikt Re: Poranek RAAAKA. 15.09.05, 11:10
                        Będziesz się śmiał, jak cię sąsiad odstrzeli za krzywą grzywkę.
                        • Gość: keczup Re: Poranek RAAAKA. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.09.05, 11:15
                          Nie rzucam kamieniami w cudze domy, nie włamuję się nocą na cudzy teren. Nie
                          boję się, że sąsiad mnie odstrzeli. Za to ty strasznie się tego obawiasz. Ciekawe...
                          • pan.nikt Re: Poranek RAAAKA. 15.09.05, 11:19
                            Akurat o swoich sąsiadów jestem spokojny.
                            A Ciebie może sąsiad odstrzelić równie dobrze za rzucanie kamieniami, krzywy
                            przedziałek, alebo źle założony beret, a nawet za to, że mu w nocy nie stanął.
                            • Gość: keczup Re: Poranek RAAAKA. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.09.05, 11:25
                              > Akurat o swoich sąsiadów jestem spokojny.

A ja o moich.

> A Ciebie może sąsiad odstrzelić równie dobrze za rzucanie kamieniami, krzywy
                              > przedziałek, alebo źle założony beret, a nawet za to, że mu w nocy nie stanął.

Skąd ty wiesz co mnie może mój sąsiad? Proroku... :DDDDD
                    • Gość: evelyn Re: Poranek RAAAKA. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 11:02
                      pan.nikt napisał:
                      > Chcesz zrobić z Polski dzicz??

cierpliwość mi sie kończy - to BANDYCI zrobili z Polski DZICZ - i teraz normalni
                      obywatele muszą sie BRONIĆ!!
                      • pan.nikt Re: Poranek RAAAKA. 15.09.05, 11:09
                        Dzicz z Polski zrobili bandyci w "białych kołnierzykach".
                        To polityczne przyzwojenie na mafię doprowadziło do dziczy.
                        CZAS NA ZMIANĘ.

Już to napisałem, ale...
                        Nawet superliberalny JKM, uważa wymiar sprawiedliwości i policję jako
                        NIEZBYWALNE ZADANIE WŁASNE PAŃSTWA.
                        • Gość: keczup Re: Poranek RAAAKA. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.09.05, 11:18
                          Nie. To przyzwolenie "pożytecznych idiotów" dla rozwydrzonej chołoty i penerstwa
                          do tego doprowadziło. Usprawiedliwianie napadów, kradzieży i pobić sytuacją
                          materialną, kryształowością charakteru i trudnym dzieciństwem. Dzicz mamy
                          dlatego, że teraz zawsze znajdzie się jakiś pacan, który pochyli się nad
                          bandytą, powie "biedny chłopczyk" i pogłaszcze go po główce. A szczytem
                          wszystkiego była demonstracja w obronie dyrygenta.
                          Poczytaj sobie o programie "zero tolerancji dla zła" Giulianiego w Nowym Jorku.
            • Gość: ja Re: Poranek RAAAKA. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 10:21
              w twoim przypadku to pierwsze jest bardziej groźne - gadanie
              • Gość: mm Re: Poranek RAAAKA. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 11:37
                opowiadanie RAAAK'a bylo o niebo lepsze i zabawniejsze... pan.nikt niestety
                talentu nie ma

za to jego wszechwiedza na kazdy temat godna jest podziwu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka