Dodaj do ulubionych

Polska na MŚ w Niemczech

14.10.05, 12:38
Ja stawiam na trzecie miejsce w grupie:). Jeśli wyjdą z grupy to już będe z
nich zadowolony:). Jeśli będą w grupie z Francją to napewno postaram się
pojechać na ten mecz, ewentualnie jeszcze Polska-Brazylia.A wy jak
obstawiacie?gdzię Polskaa zajdzie, na jaki mecz byście najchętniej
pojechali?Bilety można kupić tutaj:

fifaworldcup.yahoo.com/06/en/tickets/prices.html (oficjalna)
Obserwuj wątek
    • kormoran7 Re: Polska na MŚ w Niemczech 14.10.05, 18:30
      Mecz z Anglia pokazal jak wiele nam jeszcze brakuje. Potrafimy wygrywac juz ze
      sredniakami ale do najlepszych jeszcze sporo nam brakuje. Do MS jeszcze duzo
      czasu wiec uwazam ze trzeba szukac obroncow ktorzy pojada do Niemiec. Bak i
      Kłos musza powoli byc juz zmieniami. Na Mundialu mozemy wyjsc z grupy ale pod
      warunkiem ze obrone bedziemy mieli solidna. Jesli do Niemiec pojedzie taka
      obrona jaka grala z Angia to cienko to widze. No i w koncu Rasiaka trzeba
      odsunac od pierwszej jedenastki. Z kolega wymyslilismy tak ze gdyby nam sie
      jakims cudem udalo zdobyc kase na bilety to chcemy jechac na ostani mecz w
      grupie pod warunkiem ze juz Polacy beda mieli awans zalatwiony pod 2 meczach.
      Mysle ze niewazne z kim beda grali. W koncu tak blisko nas Mistrzostwa moga sie
      juz nie powtorzyc i zal by bylo nie skorzystac z takiej okazji zobaczenia
      najlepszych druzyn. No ale do tego potrzebna jest kasa. Wiemy ze zorganiozwane
      wyjazdy sa tansze. Dlatego mam nadzieje ze ze Środy bedzie jakis wyjazd
      zorganizowany to wtedy sie zabierzemy. No ale to jeszcze tyle czasu....
      • rogeer Re: Polska na MŚ w Niemczech 20.10.05, 22:51
        Także mam nadzieje, że ze Środy będzie zorganizowany jakiś wyjazd. Co prawda nie
        znam się na piłce nożnej ale takiego wydarzenia nie można przegapić i atmosfera
        na trybynach tak blisko naszego kraju napewno będzie niesamowita.
        Jak już wcześniej napisałem nie znam się na piłce ale mam nadzieję, że nasza
        drużyna spisze się na jakiś medal chociaż ten najgorszy:)
        • kormoran7 Re: Polska na MŚ w Niemczech 21.10.05, 15:30
          To jakby cos ktos wiezial na temat wyjazdy do Niemiec to niech da znac w miare
          szybko:)
          • duch3 Re: Polska na MŚ w Niemczech 25.10.05, 10:51
            Licze na wyjscie z grupy. Osobiscie od jakiegos czasu moim marzeniem jest
            zobaczyc mecz Polakow z Czechami! Trzymam oczywiscie kciuki za naszymi
            poludiowymi sasiadami aby wygrali baraze i pojechali na mudial!
            • kormoran7 Re: Polska na MŚ w Niemczech 26.10.05, 20:48
              Tez marze o meczu z Czechami i straznie bylem wsciekly na ludzi ze tak chamsko
              kibicowali Holendrom. Czesi to nasi bracia i powinnismy z nimi zyc jak
              najlepiej a nie zyczyc im przegranej.
              • emi53 Re: Polska na MŚ w Niemczech 13.11.05, 15:37
                Czechom może uda sie awansować na MŚ.Wszak wczoraj wygrali w Oslo 1:0 z
                Norwegią.Dziwnym byłaby ich porażka,u siebie w rewanżu.Dzięki Holendrom,nasza
                porażka z Anglią nie zmuszała nas do gier barażowych.A tak i Polska,i Holandia
                a także z pewnością Czechy zagrają w przyszłym roku na stadionach w
                Niemczech.Za trzy godziny już ciekawy mecz Polski z Ekwadorem w Barcelonie!W
                przeciwieństwie do Ciebie,Kormoranie,uważam,że Rasiak -podobnie jak Frankowski
                jest takim napastnikiem,który potrafi zdobywać bramki w najmniej oczekiwanym
                momencie.Ciekawi mnie tez gra Jerzego Dudka,który dzisiaj wyjdzie w podstawowym
                składzie.Z zespołami z Ameryki Południowej Polska ma bilans ujemny.Z Ekwadorem
                jeszcze nie graliśmy.Ostatni mecz z tamtymi drużynami,to porażka 0:4 z Peru,nie
                licząc remisu 1:1 z Meksykiem w Chicago.
                Paradoksalnie,na MŚ może się zdarzyć,że z Ekwadorem trafimy do jednej grupy.a
                wtedy przyda sie doświadczenie z dzisiejszego meczu.
                • duch3 O Rasiaku dobrego zdania nie mam. 13.11.05, 22:00
                  Moim zdaniem Ebi dużo lepiej czuje się w ataku, wiec mam nadzieje że Janas
                  pozostawi go na tym miejscu. Dla mnie Ebi, Zurawski i Franek to na dzień
                  dzisiejszy podstawowi napastnicy.
                  Dziwie mnie też ze selekcjoner stawia na Mile (mimo ze strzelil dzis bramka),
                  ktorego "wiaterek" kladzie na ziemie...
                  • emi53 Re: O Rasiaku dobrego zdania nie mam. 16.11.05, 14:55
                    Mila rzeczywiście często pada na murawę,lecz za sprawą nóg rywali na
                    boisku,nie "wiaterka"No i jest trochę filigranowy.Zobaczymy co dzsiaj pokaże -
                    jego udział w danym meczu niejako warunkuje grę Rasiaka.Sobolewski lub inny
                    pomocnik ,już takiej "pomocy" Rasiakowi nie dadzą.
                    Co do Żurawskiego,też ma słabe mecze.Natomiast Dudek powinien przypomnieć swoją
                    klasę - też na wiosnę,gdy będziemy grać z którąś z drużyn afrykańskich.Grę
                    Piechny będę obserwował z uwagą,bo w przyszłym tygodniu dwukrotnie wystąpi
                    przeciwko "Dyskobolii"- w meczu o ćwierćfinał PP i ligowym/Korona Kolporter
                    Kielce/.
                    • kormoran7 Re: O Rasiaku dobrego zdania nie mam. 16.11.05, 15:11
                      Mili naleza sie slowa uznania ze pomomo choroby wszedl na boisko i strzelil
                      bramke. Przynajmniej widac motywacje u kadrowiczow. Ale do Niemiec Janas go nie
                      zabierze.Jestem tego pewien. Po pierwsze nie wierze ze znajdzie miejsce w
                      skladzie Austri Wieden a po zatym na srodku mamy Szymkowiaka i Sobolewskiego.
                      Na skryzdlo tez mozna go by bylo upchnac ale tam jest Krzynowek i Kosowski
                      ktorego bardzo szanuje i jest mi go zal troche. To swietny pilkarz ale
                      niespelniony przez to ze trenerzy nie moga mu zaufac. Zawsze mowilem zeby
                      wrocil do Wisly, odbudowal sie i znow ruszyl na zachod.Powiecie ze Mila moze
                      byc dublerem. jesli Kaczmarek dzis zagra dobrze to wzdaje mi sie ze wlasnie
                      jego powinien wziasc janas do Niemiec. I nie zapominajmy o Smolarku na skrzdle
                      jeszcze
                      • duch3 Re: O Rasiaku dobrego zdania nie mam. 16.11.05, 22:47
                        Ja w ataku widziałbym Żurawski-Frankowski-Smolarek-Piechna. Dokładnie w takiej
                        kolejności, ale byc moze ze przed mistrzostwami ktos jeszcze sie pokaze z
                        dobrej strony.
                        Pomoc to oczywiscie Krzynowek-Kosowski-Gorawski na skrzydłach,a w srodku
                        Sobolewski-Radomski-Cantoro(Kantoro) oraz Szymkowiak-Kaczmarek-Kazimierczak.
                        Mam nadzieje ze nikogo nie pominalem.
                        W obronie Lewandowski-Zewlakow-Klos-Bak i tu mam najwiekszy problem. Mysle ze
                        obrona Janas bedzie mial najwiecej klopotow.
                        A bramkarze to Boruc-Kowalewski (bardzo pewny w bramce)-Dudek, ktory niestety
                        nie gra w pierwszym skladzi FC.

Jesli chodzi o Mile, to znowu sie przewracal i strzelal na wiwat. Problem
                        jednak w tym ze zdobyl piekna bramke czy przekupil selekcjonera i dzienikarzy
                        na kilka kolejnych spotkan.
                        • kormoran7 Re: O Rasiaku dobrego zdania nie mam. 17.11.05, 15:16
                          Cantoro niestety chyba nie bedzie mogl zagrac w naszej reprezentacji bo jakies
                          12-13lat temu gral w druzynie mlodziowej argentyny:(A szkoa bo z Sobolewskim
                          gdyby Szymkowiak mial kontuzje mogliby tworzyc tez niezly duet.

A moim zdaniem Mila zagral wczoraj nadwyraz rewelacyjnie. Chyba duchu
                          ogladalismy inny mecz bo ja wczoraj po raz pierwszy widzialem nie Mile
                          przewracajacego sie o bylo co tylko Mile walczacego, biegajacego i
                          strzelajacego pieknego Gola. Po jednym wystepie dobrym nie ma co od razu go
                          wychwalac ale moze w koncu juz na stale zacznie tak grac.
                          • duch3 Re: O Rasiaku dobrego zdania nie mam. 17.11.05, 16:26
                            Może żeczywiści byłe zbyt surowy ale zgodzisz się że "po jednym wystepie dobrym
                            nie ma co od razu go wychwalac(...)".
    • duch3 Re: Polska na MŚ w Niemczech 13.11.05, 22:38
      fotbal.idnes.cz/
      Słowiańskie sukcesy cieszą...:)
      • emi53 Re: Polska na MŚ w Niemczech 09.12.05, 22:16
        Jesteśmy więc w grupie A : Niemcy ,Kostaryka ,Polska i Ekwador.Listkiewicz
        przewidział Niemców,ja wspominałem przed meczem z Ekwadorem w Barcelonie,że na
        MŚ może nam przyjdzie grać z nimi. Nie słaszałem zaś, by ktoś obstawiał
        Kostarykę.Wygląda na to ,że tak źle nie trafiliśmy.Ograć Niemców będzie
        trudno,ale rewanż za półfinał z MŚ 1974 należy się Polakom...
        • kormoran7 Re: Polska na MŚ w Niemczech 19.12.05, 18:36
          Awansujemy z 2 miejsca na bank jesli bedziemy zmotywowani i nie popelnimy
          bledow z Korei. Potem chce trafic na Szwedow i wreszcie dokopac tym
          fircykom.Dosc kompleksow Szwedow. Trzeba pokazac nasza potege:)A po Szwedach
          mozemy juz z czystym sumieniem jechac do domu choc oczywiscie zycze naszym
          mistrzostwa swiata:)
          • kormoran7 Husaria=>Patataj, Patataj, Patataj 23.01.06, 19:43
            sport.onet.pl/1234440,wiadomosci.html
            A tu widzumy owa koszulke tylko trzeba zjechac ciut w dol

www.aliraqi.org/forums/showthread.php?t=54566
            I teraz niech nasi piłkarze tylko gnaja jak ta husaria na koniach!!!
            • emi53 Re: Husaria=>Patataj, Patataj, Patataj 05.04.06, 00:18
              Wczoraj,4.04 oficjalnie UEFA zatwierdziła polskie koszulki ze skrzydłami
              husarii polskiej...
              Widzialem też wczoraj krótki reportaz o piłkarzach Kostaryki.Jeśli oni myślą
              dobrze wypaść z Niemcami w meczu inauguracyjnym...I jeśli uda im się ta
              niespodzianka?
              Naszych piłkarzy - nie wiem czy tym przestraszą...By lepiej wystąpić niż przed
              4-ma laty w Korei,to każdy mecz powinien mobilizować ich maksymalnie.Zwycięstwa
              mogą przychodzić - może nie tak łatwo jak drużynie Górskiego w 1974 roku...
              Ale historia mogłaby się powtórzyć...Osobiście,podobnie jak Jop, niewyjście z
              grupy będę uważał za porażkę...
    • joanna_15 Re: Polska na MŚ w Niemczech 06.02.06, 13:58
      ja uważam ze Polska będzie druga jezeli będzie grał mój ulubiony napastnik
      Andrzej Niedzielan oczywiście w grupie bo uważam że to nasz największy skarb-
      napastnik
      • emi53 Re: Polska na MŚ w Niemczech 06.02.06, 15:44
        Jako kibic Dyskobolii,też mile wspominam Niedzielana.I dziwię się trochę
        trenerowi Janasowi,że nie powołuje go na mecze kadry.Może na MŚ jednak załapie
        się.Przecież strzela systematycznie bramki w lidze holenderskiej/nawet bez
        pomocy Rasiaka/.Ale Rasiak ma widocznie większe chody u Janasa niż A.Niedzielan.
        Co do miejsca - z grupy na drugim,powinniśmy wyjść,chyba,że zawiodą
        umiejętności,jak to było w Korei w 2002 roku.
        • black791 Re: Polska na MŚ w Niemczech 22.02.06, 21:51
          Wiecie z kim Polacy sie spotkaja w 2 rundzie mistrzost swiata??.
          Z kibicami na lotnisku okecie :D.
          • emi53 Re: Polska na MŚ w Niemczech 22.02.06, 22:48
            Chętnie zamieniłbym słowa -"w 2 rundzie mistrzostw świata",na "w glorii
            mistrzów świata"...
          • emi53 Re: Polska na MŚ w Niemczech 02.05.06, 23:31
            Jak zagrają na MŚ tak jak dzisiaj z Litwą - sprawa murowana...
            • duch3 Re: Polska na MŚ w Niemczech 03.05.06, 10:17
              Lepiej niech zapomną o tym meczu.
              A kto waszym zdaniem powinien jechać na Mundial, Rasiak czy Sosin?
              • kormoran7 Re: Polska na MŚ w Niemczech 03.05.06, 11:01
                Jesli miałbym wybierać z tych 2 to ani jeden ani drugi:)Ale tak na upartego
                postawiłbym na Rasiaka. Kiepski jest co pokazał wczoraj ale mimo wszystko wiemy
                co mozemy sie po nim spodziewać. Już troche w reprezentacji pograł wiec z 2
                napastnikiem i pomocą sie rozumie. No gra w lidze angielskiej a tam trudniej
                strzelać bramki a mimo wszytko on czasem strzela. A liga cypryjska to tak jak
                nasza wiec i sosin sobie radzi bdb. Ale oczywiscie widze Rasiaka tylko jako
                zmiennika:)A zamiast Sosina wziąłbym Saganowskiego
              • emi53 Re: Polska na MŚ w Niemczech 03.05.06, 19:09
                Z tych dwóch ,akurat Rasiak,ma większe szanse na wyjazd.I pewnie on dostanie
                nominację.Jego też wskazuję - w odpowiedzi na Twoje pytanie...Mistrzostwa
                Świata są niepowtarzalne.W tym sensie,że mecze,które się na nich odbęda wydarzą
                się tylko raz, i ich wyniki zadecydują kto zdobędzie MŚ. Dlatego wybór piłkarzy
                jest tak ważny.Dobra forma strzelecka napastników,obrońców i pomocników
                stanowić będzie czy wygramy ,czy też przegramy każdy z rozegranych meczy.Nie
                można brać pod uwagę tylko dawnej formy piłkarzy np.Niedzielana z
                Budapesztu,Rasiaka z Kijowa,czy też powiedzenia: Franek -łowca bramek,lub formy
                Żurawskiego z jego meczów w Celticu...Wszyscy oni byli dobrzy,i będą - ale
                muszą strzelać bramki...Widziałem mecze z udziałem Żurawskiego,w których był on
                bezradny i bramek nie strzelał.Takie mecze na MŚ nie mogą się zdarzyć!
                Moim zdaniem,w meczu z Litwą zabrakło i J.Bąka i J.Krzynówka...
                • kormoran7 a propo Rasiaka 03.05.06, 20:09
                  Słyszeliście Rasiak Song?Jeśli ktoś miałby ochotę posłuchać to niech powie a
                  spróbuje przesłać piosenke. A oto tekst tylko bez muzyki to jakos nie to samo:)
                  Ktoś mnie powołał świat nagle zawirował bo nie chcą bym kopał za dobre i na
                  złe, dziś w Nie do wiary pokazywali, że ktoś powołał mnie..
                  Ktoś mnie powołał niech wszyscy ludzie bledną bo, nie chce bym kopał już nawet
                  Magda M. i na heleńskiej ktoś pyta czemu znów ktoś powołał mnie ...

Ref: Lampard i Owen i z Klanu Ryś, wszyscy mi mówią żebym już nie kopał, Iwan i
                  Delfin powtarzają mi, żebym już nie kopał dziś..
                  Wybacz mi Polsko w niemalowane drewno bo, czasem zaśpiewam miłości rudy sęk,
                  Chuck Norris mięknie, bo wie napewno, że ktoś powołał mnie ...
                  lalalalalalalalalalalalalalallalalala
                  Kaczor i Donald, Wiśniewski i Lis wszyscy mi mówią żebym już nie kopał, cała
                  Plebania powtarza wciąż mi, żebym już nie kopał dziś
                  Lampard i Owen i z Klanu Ryś, wszyscy mi mówią żebym już nie kopał, Iwan i
                  Delfin powtarzają mi, żebym już nie kopał dziś...
                  w Barcelonie Rasiak, w Tottenhamie Rasiak przez chwilę ;) w Juventusie Rasiak,
                  Real Madryt Rasiak w ataku, w AC Milan Rasiak, w Manchesterze Rasiak
                  gooola 'Bayern Munchen' Rasiak ;) Grześka Kalisz Rasiak
                  łoooołoooołoooooooooo ;)

nie jestem z tych co rasiaka od drewna nazywaja bo szanuje kazdego człowieka
                  ale piosenka naprawde jest fajna.
                  • emi53 Re: a propo Rasiaka 04.05.06, 22:52
                    Dzięki Kormoranie -świetna piosenka.Przypomniałeś tym samym piosenkę Skaldów -
                    "Wszystko mi mówi,że mnie ktoś pokochał..."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka