maraman1 21.09.02, 17:11 Jestem ciekaw czy otwarcie nowego mostu Rocha będzie otwierał sam Prezydent Kwaśniewski tak jak to zrobił dzisiaj w Warszawie.Przez cały tydzień mówiono we wszystkich dziennikach tak jakby to była jakaś sprawa narodowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tur Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.09.02, 17:21 Jak gospodarny Poznań postawi kładkę przez Wartę w ciągu 3 miesięcy to myślę że prezydent się pojawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ravau Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.02, 17:52 Jak ktos umie zrobic publicity, to zaprasza wszystkich: prezydenta, prymasa itp, a oni przyjada i bedzie i radio i TV. Jako poznaniacy tym razem nie mozemy sie zżymać, bo do Mostu Siekierkowskiego ponoć budżet wcale nie dopłacał. Czyli tym razem nie z naszej krwawicy. Więc możemy zazdrościć, ale niekoniecznie agresywnie jak to bywa na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.02, 23:07 Gość portalu: ravau napisał(a): > sie zżymać, bo do Mostu Siekierkowskiego ponoć budżet wcale nie dopłacał. Czyli > > tym razem nie z naszej krwawicy. tym bardziej jest dziwne,że otwierał go Kwach i Miller-jakie mieli zasługi w jego budowie? Kolejny przejaw podpinania sie pod czyjes zasługi i inicjatywy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.09.02, 23:14 > tym bardziej jest dziwne,że otwierał go Kwach i Miller-jakie mieli zasługi w > jego budowie? > Kolejny przejaw podpinania sie pod czyjes zasługi i inicjatywy Łaskawie przypomnę, że obok Kwacha i Millera dziarsko maszerował Glemp - oczko nie widziało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 22.09.02, 00:13 Gość portalu: Dzidka napisał(a): > Łaskawie przypomnę, że obok Kwacha i Millera dziarsko maszerował Glemp - oczko > nie widziało? Duchowy w wyborach udziału nie bierze, więc jego nie powinno się liczyć, tym bardziej, że kampani sobie żadnej nie robi. Natomiast pobłogosławienie mostu to jego powinność, a Miler sldowską kampanię robi, jakby to Rząd przyczynił się do tej budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.02, 10:37 Gość portalu: P.B napisał(a): > > Duchowy w wyborach udziału nie bierze, więc jego nie powinno się liczyć, tym > bardziej, że kampani sobie żadnej nie robi. Natomiast pobłogosławienie mostu to > > jego powinność, a Miler sldowską kampanię robi, jakby to Rząd przyczynił się do > > tej budowy. oto chodziło!!! nic dodac nic ująć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.09.02, 10:59 > Duchowy w wyborach udziału nie bierze, więc jego nie powinno się liczyć, tym > bardziej, że kampani sobie żadnej nie robi. Nie bierze, to fakt. Kampanię - no, może raczej reklamę - sobie natomiast robi. Za frajer na dodatek, i to przy każdej okazji (poświęcenie pomniczka, mościku, szkółki). > jego powinność, a Miler sldowską kampanię robi, jakby to Rząd przyczynił się > do tej budowy. Oczywiście gdyby na otwarcie mostu zaproszono Antoniego Macierewicza, nie byłoby w tym żadnej reklamy ani elementów kampanii? Szanuję Glempa, wkurza mnie Miller, ale mam już dosyć tego pakowania ich do segregatorów ze stosownymi napisami na okładkach, niezaleznie od przyczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 22.09.02, 11:16 Gość portalu: Dzidka napisał(a): > > Duchowy w wyborach udziału nie bierze, więc jego nie powinno się liczyć, t > ym > > bardziej, że kampani sobie żadnej nie robi. > > Nie bierze, to fakt. Kampanię - no, może raczej reklamę - sobie natomiast > robi. Za frajer na dodatek, i to przy każdej okazji (poświęcenie pomniczka, > mościku, szkółki). Tradycją już się stało, że otwarcie ważnych obiektów itp. święcą osoby kościelne bez znaczenia czy wybory są czy ich nie ma > > > jego powinność, a Miler sldowską kampanię robi, jakby to Rząd przyczynił s > ię > > do tej budowy. > > Oczywiście gdyby na otwarcie mostu zaproszono Antoniego Macierewicza, nie > byłoby w tym żadnej reklamy ani elementów kampanii? Tak, tó również można by uznać za propagandę > Szanuję Glempa, wkurza mnie Miller, ale mam już dosyć tego pakowania ich do > segregatorów ze stosownymi napisami na okładkach, niezaleznie od przyczyn. No tak, trzeba było zaprosić proboszcza z lokalnej parafii a nie wołać prymasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIPunia Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 10:13 Gość portalu: P.B napisał(a): [...] > No tak, trzeba było zaprosić proboszcza z lokalnej parafii a nie wołać prymasa Proboszcz moze soibe lokalna kladke nad strumyczkiem poblogoslawic :) Qrcze najwiekszy most w kraju, to chyba wypadaloby zeby sobie raz cos prymas poswiecil ?? co ? To co on ma swiecic skoro wg Ciebie juz taki most mu nie wypada ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 14:59 > Proboszcz moze soibe lokalna kladke nad strumyczkiem poblogoslawic :) > Qrcze najwiekszy most w kraju, to chyba wypadaloby zeby sobie raz cos prymas > poswiecil ?? co ? > To co on ma swiecic skoro wg Ciebie juz taki most mu nie wypada ? :) No i o to chodzi, jak już zawołali Prezydenta i Premiera (a nie prezydenta miasta i dyrektora ZDM), to już nie wypadało zapraszać byle proboszcza. Natomiast nie trzeba go było stawiać na równi z najwyższymi (czy je lubimy czy nie) władzami Państwa. O!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIPunia Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 10:21 Gość portalu: P.B napisał(a): [...] hmm kolezanki i koledzy czegos tu nie rozumieja :) na otwarciu tego mostu przybylo wieeeeele ludzi :) kazdy kto byl przy okazji w Warszawie, a jest sobie z innego miasta tez z checia jak tylko znalazlby czas by poszedl zobaczyc ten most i jego otwarcie :) i premier tez pewnie sobie troche czasu znalazl. Roznica jest tylko taka, ze np. P.B. premierem nie jest w zwiazku z tym nie wpuszcza go na sam przod orszaku :) Zastanowcie sie ludzie czasem co piszecie :) To jest wielki, wspanialy most... na dodatek w stolicy :) to kto go mial otwierac ?? na otrwarciu szkol pojawia sie Minister Lybacka, czasem tez premier ... to kto mial tu ten most otwierac co ? :) jakis urzednik z gminy Warszawa-costamcostam ? Wasza zawisc przeciwko Wawie juz mnie zaczyna przerazac... Tez nie przepadam za Wawka, i za tym co sie tam robi/robilo na stolkach oraz za m.in. nasza kase z minionych lat, ale bez przesady - Wy juz jestescie po prostu slepi! Teraz juz zaczynacie mieszac kwestie rzadu, sorry nie ja go wybieralam, troche Was ludzie glosowalo co ?? 'Polak' madry po szkodzie :P Troszeczke bardziej obiektywnego spojrzenia na swiat, a Wasze osady moze troche beda mniej stronnicze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 19:18 Dobrze, mnie ciekawi tylko kto pod tą inwestycją postawi swoją parafkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: 217.153.34.* 24.09.02, 09:07 Gość portalu: VIPunia napisał(a): > Gość portalu: P.B napisał(a): > > [...] > > hmm kolezanki i koledzy czegos tu nie rozumieja :) > na otwarciu tego mostu przybylo wieeeeele ludzi :) > kazdy kto byl przy okazji w Warszawie, a jest sobie z innego miasta tez z > checia jak tylko znalazlby czas by poszedl zobaczyc ten most i jego otwarcie :) > i premier tez pewnie sobie troche czasu znalazl. Roznica jest tylko taka, ze > np. P.B. premierem nie jest w zwiazku z tym nie wpuszcza go na sam przod > orszaku :) > Zastanowcie sie ludzie czasem co piszecie :) > To jest wielki, wspanialy most... na dodatek w stolicy :) > to kto go mial otwierac ?? > na otrwarciu szkol pojawia sie Minister Lybacka, czasem tez premier ... to kto > mial tu ten most otwierac co ? :) > jakis urzednik z gminy Warszawa-costamcostam ? > > Wasza zawisc przeciwko Wawie juz mnie zaczyna przerazac... > Tez nie przepadam za Wawka, i za tym co sie tam robi/robilo na stolkach oraz za > > m.in. nasza kase z minionych lat, ale bez przesady - Wy juz jestescie po prostu > > slepi! Teraz juz zaczynacie mieszac kwestie rzadu, sorry nie ja go wybieralam, > troche Was ludzie glosowalo co ?? 'Polak' madry po szkodzie :P > Troszeczke bardziej obiektywnego spojrzenia na swiat, a Wasze osady moze troche > > beda mniej stronnicze... W moim przekonaniu most powinien zostac otwarty przez jego tworcow, a wiec inzynierow i architektow ktorzy go projektowali oraz wykonawce ktory go budowal.......w ich towarzystwie moglby sie tez pojawic prezydent Warszawy, ktory przekazal potrzebne na budowe fundusze......wara natomiast od mostu politykom, ktorzy w tej sprawie nawet nie kiwneli palcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieniawski Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: *.bci.net.pl 23.09.02, 10:29 Gość portalu: ravau napisał(a): > Jak ktos umie zrobic publicity, to zaprasza wszystkich: prezydenta, prymasa > itp, a oni przyjada i bedzie i radio i TV. Jako poznaniacy tym razem nie mozemy > > sie zżymać, bo do Mostu Siekierkowskiego ponoć budżet wcale nie dopłacał. Czyli > > tym razem nie z naszej krwawicy. Więc możemy zazdrościć, ale niekoniecznie > agresywnie jak to bywa na tym forum. Prawie wszystko co budowane jest w Warszawie robione jest za kasę samorządu. Dopiero pomysł finansowania Metra z budżetu krajowego wzbudził emocje (i słusznie). Prawda jest taka, że większość wypowiadających się na tym forum (Radost, mój ulubieniec P.B.) nie mają zielonego pojęcia o wydatkach i finansowaniu w kraju. Trochę wstyd mi za takich poznaniaków...laickość zawsze jest śmieszna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 19:17 Gość portalu: wieniawski napisał(a): > Prawie wszystko co budowane jest w Warszawie robione jest za kasę samorządu. > Dopiero pomysł finansowania Metra z budżetu krajowego wzbudził emocje (i > słusznie). Prawda jest taka, że większość wypowiadających się na tym forum > (Radost, mój ulubieniec P.B.) nie mają zielonego pojęcia o wydatkach i > finansowaniu w kraju. Trochę wstyd mi za takich poznaniaków...laickość zawsze > jest śmieszna To co trzeba wiedzieć to wiem, dodam jeszcze, że cały ten system jest do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieniawski Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: *.bci.net.pl 24.09.02, 08:49 Gość portalu: P.B napisał(a): > > To co trzeba wiedzieć to wiem, dodam jeszcze, że cały ten system jest do > niczego. Typowe warcholskie powiedzonko: "ja swoje wiem"...niewiele wiesz P.B., co zresztą wielokrotnie na tym forum udowodniłeś. Twoja wiarygodność już dawno zeszła poniżej zera, więc po co się wypowiadasz...? PS. Też uważam, że system jest do niczego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 24.09.02, 10:10 Gość portalu: wieniawski napisał(a): > Typowe warcholskie powiedzonko: "ja swoje wiem"...niewiele wiesz P.B., co > zresztą wielokrotnie na tym forum udowodniłeś. Twoja wiarygodność już dawno > zeszła poniżej zera, więc po co się wypowiadasz...? Bo to jest forum, pamiętasz?NIe do ciebie należy ocena mojej wiarygodności. Piszesz, że preferujesz obiektywizm, antyksenofobie,antymegalomanię, jednak czytając twoje posty odnoszę wrażenie, że sam jesteś ksenofobem i megalomanem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieniawski Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: *.bci.net.pl 24.09.02, 11:14 Gość portalu: P.B napisał(a): > czytając twoje posty odnoszę wrażenie, że sam jesteś ksenofobem i megalomanem. tak, bez dwóch zdań :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 19:20 Mam pytanie, czy odpowiada ci taki sposób finansowania kraju jaki jest obecnie?? Czy popierasz tzw. "pakt dla Warszawy"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieniawski Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: *.bci.net.pl 24.09.02, 08:51 Gość portalu: P.B napisał(a): > Mam pytanie, czy odpowiada ci taki sposób finansowania kraju jaki jest obecnie? > ? > Czy popierasz tzw. "pakt dla Warszawy"? Jedyne co popieram to obiektywizm, dystans, antyksenfobie i antymegalomanię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 24.09.02, 10:02 Gość portalu: wieniawski napisał(a): > Jedyne co popieram to obiektywizm, dystans, antyksenfobie i antymegalomanię. i preferujesz nic nie robienie, aby takich ludzi myło jak najmniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieniawski Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: *.bci.net.pl 24.09.02, 11:24 Gość portalu: P.B napisał(a): > Gość portalu: wieniawski napisał(a): > > > Jedyne co popieram to obiektywizm, dystans, antyksenfobie i antymegalomani > ę. > > i preferujesz nic nie robienie, aby takich ludzi myło jak najmniej genialnie wyciągasz wnioski...zupełnie jak w poprzednim systemie...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dagox Re: most Siekierkowski a most Rocha 22.09.02, 14:05 Na otwarcie mostu Rocha przybędzie cała "wierchuszka" oficieli. Przede wszystkim dlatego, że otwarcie mostu jest i prawdopodobnie będzie w naszym kraju dużym wydarzeniem. Ponieważ firma w której pracuję pracowała przy części robót związanych z budowa Trasy Siekierkowskiej wiem co tam się działo. Wierzcie lub nie ale na budowie działy się rzeczy lepsze niz za czasów wszechwładnych sekretarzy. Na dywanik do kolejnych oficieli wzywani byli nieomal wszyscy podwykonawcy żeby dowiedzieć się, że "wiecie, rozumiecie, sytuacja jest poważna itd." Z drugiej strony dobrze świadczy o władzach Wawy że potrafiły ściągnąć z funduszy UE taką kasę na budowę Trasy Siekierkowskiej ale również na rozbudowę Wału Miedzeszyńskiego i całej związanej z tym infrastruktury. Druga sprawa,ze z tortu skorzystały przede wszystkim dwie warszawskie firmy (polecam artykuł w Polityce o "Imperium ZDM"). Mam nadzieję, że w Poznaniu nie będzie takich "cudów" jak w Wawie gdzie koszty rosły w postępie geometrycznym. Mam tylko nadzieję,że w Poznaniu wezmą z Warszawy jedną rzecz - punktualność - termin wydawał się nierealny ale udało się. Dlatego trzymam kciuki za terminowe ukończenie budowy. I tylko żal będzie starego mostu po łukach którego chodziliśmy po zdanych egzaminach. Ech, gdzie te czasy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.02, 14:44 most Siekierkowski kosztował 700mln a ile bedzie kosztował most Rocha? Cos mi sie obiło o uszy,że jakies grosze.Wiec skąd to porównanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 22.09.02, 14:58 Gość portalu: Rafis napisał(a): > most Siekierkowski kosztował 700mln a ile bedzie kosztował most Rocha? > Cos mi sie obiło o uszy,że jakies grosze.Wiec skąd to porównanie? Most Rocha to pryszcz w porównaniu z Siekierkowskim. O ile dobrze pamiętam to most Rocha będzie kosztował ok. 65 mln zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: most Siekierkowski a most Rocha - cd. IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 22.09.02, 15:01 Dodam, jeszcze, że budowa mostu Rocha finansowana jest tylko z miejskich pieniędzy, nie jak to było w przypadku m. Siekierkowskiego, gdzie W-wa dostała spore dofinansowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ale_kolo Re: most Siekierkowski a pier......e P.B. 23.09.02, 10:35 Gość portalu: P.B napisał(a): > Dodam, jeszcze, że budowa mostu Rocha finansowana jest tylko z miejskich > pieniędzy, nie jak to było w przypadku m. Siekierkowskiego, gdzie W-wa dostała > spore dofinansowanie. chłopcze co ty pierdolisz!!! most został sfinansowany z funduszy własnych warszawy a dokładniej i tu cytuję "...Zgodnie z porozumieniem, finansowanie inwestycji odbywa się w ramach następującego podziału środków: gmina Warszawa- Centrum – 76 proc., Zarząd m.st. Warszawy – 22 proc., gmina Warszawa Wawer – 2 proc.Od 1996 r. do 2002 r. gmina Warszawa-Centrum wydała z budżetu na realizację tej inwestycji 873 miliony zł. W roku bieżącym zarezerwowano w budżecie gminy 372 miliony zł." P.B. jak zawsze pieprzysz bez sensu nie mając żadnego pojęcia o sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieniawski Re: most Siekierkowski a pier......e P.B. IP: *.bci.net.pl 23.09.02, 10:48 ale_kolo napisał: > > P.B. jak zawsze pieprzysz bez sensu nie mając żadnego pojęcia o sprawie. Może dlatego, ze P.B. to największy idiota na forum...każde miasto ma jakiegoś oszołoma...ja wiem, że w moim Poznaniu kimś takim jest P.B. Gdybym się tyle razy skompromitował, to chyba ze wstydu na forum już bym nie wchodził... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: most Siekierkowski a pier......e P.B. IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 19:27 Gość portalu: wieniawski napisał(a): > Może dlatego, ze P.B. to największy idiota na forum...każde miasto ma jakiegoś > oszołoma...ja wiem, że w moim Poznaniu kimś takim jest P.B. Gdybym się tyle > razy skompromitował, to chyba ze wstydu na forum już bym nie wchodził... Widzę, że elokwencji koledze nie brakuje. Wszystkich rozumów nie zjadłem, zawsze można się pomylić, ale ty jesteś geniuszem i błędów nie popełniasz. Jestem dumny, że żyją w tym mieście tacy ludzie jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: most Siekierkowski a pier......e P.B. IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 19:39 Gość portalu: wieniawski napisał(a): > Może dlatego, ze P.B. to największy idiota na forum...każde miasto ma jakiegoś > oszołoma...ja wiem, że w moim Poznaniu kimś takim jest P.B. Gdybym się tyle > razy skompromitował, to chyba ze wstydu na forum już bym nie wchodził... Czyli mam rozumieć, że te forum jest tylko dla wielkich mędrców i wielkich uczonych (odnoszę, wrażenie, że Ty za takiego się podajesz!), a idocie, głeby, oszołomy itd. mają zakaz wstępu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieniawski Re: most Siekierkowski a pier......e P.B. IP: *.bci.net.pl 24.09.02, 08:53 Gość portalu: P.B napisał(a): głeby, > oszołomy itd. mają zakaz wstępu??? ok, zagalopowałem się. Oczywiście P.B., że mozesz na forum się wypowiadać, a ja spróbuję jakoś to przełknąć. Przecież idioci i oszołomi dodają kolorytu do naszego życia, więc P.B., pisz ile wlezie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: most Siekierkowski a pier...... IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 24.09.02, 10:24 Gość portalu: wieniawski napisał(a): > Gość portalu: P.B napisał(a): > > głeby, > > oszołomy itd. mają zakaz wstępu??? > > ok, zagalopowałem się. Oczywiście P.B., że mozesz na forum się wypowiadać, a > ja spróbuję jakoś to przełknąć. Przecież idioci i oszołomi dodają kolorytu do > naszego życia, więc P.B., pisz ile wlezie... A ty staniesz na straży bezpieczeństwa i będziesz takich ludzi wyłapywał i tępił.... Ważne jest nie tylko to, co zostanie pokazane, ale również jak się dane treści naświetli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: most Siekierkowski a pier......e P.B. IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 19:30 W bawełnę nie owijasz, dobra szczeliłem gafę, a zmyliła mnie ta cała rządząca świta na otwarciu. A jasno nie można poprawić przedmówcy, musisz odnosić się do wulgaryzów? Odpowiedz Link Zgłoś
go-go Re: most Siekierkowski a pier......e P.B. 23.09.02, 21:40 Gość portalu: P.B napisał(a): szczeliłem gafę "szczał w dziesiątkę" P.B :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wernyhor a co z mostem Tysiąclecia??? IP: *.policom.com.pl 22.09.02, 22:42 Gość portalu: Rafis napisał(a): > most Siekierkowski kosztował 700mln a ile bedzie kosztował most Rocha? > Cos mi sie obiło o uszy,że jakies grosze.Wiec skąd to porównanie? stać was na taki most? pewnie na otwarcie Mostu Tysiąclecia przybędzie sam Loscertales! nie mówiąc już o prezydentach,premierach,zdrojach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wernyhor Re: a co z mostem Tysiąclecia??? IP: *.policom.com.pl 22.09.02, 22:51 > > stać was na taki most? > w każdym razie przydałby się "plan awaryjny" na wypadek porażki w staraniach o.... (zresztą ponoć taki plan już jest!) tak aby było z czego spłacić to nadodrzańskie cudo techniki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: a co z mostem Tysiąclecia??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.02, 23:08 Gość portalu: Wernyhor napisał(a): Widzisz ciemniaku jeszcze miesiąc temu pod nickiem noc chwaliłeś sie,że ta inwestycja nie dojdzie do skutku.Most jest budowany za pieniadze firmy budowlanej.Wiem,że trudno jest ci to zrozumieć ale wszystkie inwestycje sa zapisane w 5 letnim planie inwestycyjnym.Most Tysiąclecia bedzie sfinansowany w całości przez gmine Wrocław(koszt 130 mln zł). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIPunia Re: a co z mostem Tysiąclecia??? IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 10:09 Gość portalu: Rafis napisał(a): > Widzisz ciemniaku jeszcze miesiąc temu pod nickiem noc chwaliłeś sie,że ta > inwestycja nie dojdzie do skutku.Most jest budowany za pieniadze firmy > budowlanej.Wiem,że trudno jest ci to zrozumieć ale wszystkie inwestycje sa > zapisane w 5 letnim planie inwestycyjnym.Most Tysiąclecia bedzie sfinansowany > w całości przez gmine Wrocław(koszt 130 mln zł). Hmmm przepraszam, ale chyba gmina Wroclaw nie bedzie tego mostu finansowac w Poznaniu prawda ? :) a skoro nie to chyba sie koledze forum pomylilo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: a co z mostem Tysiąclecia??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.02, 13:42 Gość portalu: VIPunia napisał(a): > Gość portalu: Rafis napisał(a): > > > Widzisz ciemniaku jeszcze miesiąc temu pod nickiem noc chwaliłeś sie,że ta > > > inwestycja nie dojdzie do skutku.Most jest budowany za pieniadze firmy > > budowlanej.Wiem,że trudno jest ci to zrozumieć ale wszystkie inwestycje sa > > > zapisane w 5 letnim planie inwestycyjnym.Most Tysiąclecia bedzie sfinansow > any > > w całości przez gmine Wrocław(koszt 130 mln zł). > > Hmmm przepraszam, ale chyba gmina Wroclaw nie bedzie tego mostu finansowac w > Poznaniu prawda ? :) > a skoro nie to chyba sie koledze forum pomylilo :) kobieto czy ty myslisz,że most tysiąclecia jest budowany w Poznaniu? jednak Tobie cos sie pomyliło ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIPunia Re: a co z mostem Tysiąclecia??? IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 22:35 Gość portalu: Rafis napisał(a): [...] > kobieto czy ty myslisz,że most tysiąclecia jest budowany w Poznaniu? > jednak Tobie cos sie pomyliło ;-) nie, wcale nie mysle ze ten most bedzie budowany w Poznaniu, ale m.in. z Twojej wypowiedzi mozna tak wnioskowac :) zapraszam na 'wroclaw' a tu pozostaw gadanie o Poznaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: a co z mostem Tysiąclecia??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.02, 22:46 Gość portalu: VIPunia napisał(a): > Gość portalu: Rafis napisał(a): > > [...] > > kobieto czy ty myslisz,że most tysiąclecia jest budowany w Poznaniu? > > jednak Tobie cos sie pomyliło ;-) > > nie, wcale nie mysle ze ten most bedzie budowany w Poznaniu, ale m.in. z Twojej > > wypowiedzi mozna tak wnioskowac :) > zapraszam na 'wroclaw' a tu pozostaw gadanie o Poznaniu Droga paniusiu gdybys przeczytała dokładnie ten wątek to zrozumiałabyś,że to nie ja zacząłem ten wątek(o moście Tysiąclecia). Nie zmuszaj mnie do tego abym tłumaczył sobie skrót vip= very imbecyl person. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIPunia Re: a co z mostem Tysiąclecia??? IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 24.09.02, 07:51 Gość portalu: Rafis napisał(a): > Droga paniusiu gdybys przeczytała dokładnie ten wątek to zrozumiałabyś,że to > nie ja zacząłem ten wątek(o moście Tysiąclecia). > Nie zmuszaj mnie do tego abym tłumaczył sobie skrót vip= very imbecyl person. > pozdrawiam no coz ton twojej wypowiedzi zaczyna wyraznie swiadczyc o tobie, zwlaszcza o zachowaniu 'taktu' bez pozdrowien PS. VIPka - Vigorous Intependent Person'ka, to jakby kogos interesowalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wernyhor Re: a co z mostem Tysiąclecia??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 19:57 Gość portalu: Rafis napisał(a): > Gość portalu: Wernyhor napisał(a): > > > > Widzisz ciemniaku jeszcze miesiąc temu pod nickiem noc chwaliłeś sie,że ta > inwestycja nie dojdzie do skutku.Most jest budowany za pieniadze firmy > budowlanej.Wiem,że trudno jest ci to zrozumieć ale wszystkie inwestycje sa > zapisane w 5 letnim planie inwestycyjnym.Most Tysiąclecia bedzie sfinansowany > w całości przez gmine Wrocław(koszt 130 mln zł). > Pożyjemy,zobaczymy-jak wasz plan pięcioletni zostanie zrealizowany i ile cudów związanych z budową tego mostu się wydarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
expo2010wroclaw Re: a co z mostem Tysiąclecia??? 23.09.02, 21:54 Gość portalu: Wernyhor napisał(a): > Gość portalu: Rafis napisał(a): > > > Gość portalu: Wernyhor napisał(a): > > > > > > > > Widzisz ciemniaku jeszcze miesiąc temu pod nickiem noc chwaliłeś sie,że ta > > > inwestycja nie dojdzie do skutku.Most jest budowany za pieniadze firmy > > budowlanej.Wiem,że trudno jest ci to zrozumieć ale wszystkie inwestycje sa > > > zapisane w 5 letnim planie inwestycyjnym.Most Tysiąclecia bedzie sfinansow > any > > w całości przez gmine Wrocław(koszt 130 mln zł). > > > > > > Pożyjemy,zobaczymy-jak wasz plan pięcioletni zostanie zrealizowany > i ile cudów związanych z budową tego mostu się wydarzy. Cuda nie maja tu nic do rzeczy.Liczy sie planowanie i jeszcze raz planowanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIPunia Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 10:03 maraman1 napisał: > Jestem ciekaw czy otwarcie nowego mostu Rocha będzie otwierał sam Prezydent > Kwaśniewski tak jak to zrobił dzisiaj w Warszawie.Przez cały tydzień mówiono > we wszystkich dziennikach tak jakby to była jakaś sprawa narodowa. Widziales ten most ? Ja mialam okazje :) Mozesz mi wierzyc to jest sprawa narodowa ! VIPunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tur Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 24.09.02, 17:32 w Głosie piszą że jutro Kwaśniewski ma otwierac pływalnię w Swarzędzu. Więc o nowego Rocha możemy byc spokojni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek z warszawy Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: 2.3.STABLE* / 193.59.186.* 26.09.02, 09:09 Czolem Poznaniacy! szczerze powiem, ze jest wam czego zazdroscic.Poznan to piekne miasto i warszawa musi sie przy nim schowac.Musi sie schowac przy wiekszosci polskich miast.Otwarcie mostu siekerkowskiego zrobione bylo z taka pompa , bo nawet rzadowi notable stoja w korkach, ktore ten most mial rozladowac.Poza tym z siedziby millera czy kwasa do mostu jest 10 minut spokojnej jazdy.Czy jest on ladny?rzecz gustu.Dla setek warszawiakow to po prostu most,nic nadzwyczajnego.Most na ktorego dojazdy po jednej stronie miasta wstrzymano pozwolenie na budowe i przerwano ich budowe. Zapraszam Was poznaniacy do warszawy,ktora mimo ze jest stolica, jest tylko duza wsia.Gwarantuje wam, ze po powrocie do swoich miast bedziecie szczesliwi ze juz wrociliscie pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek z Poznania Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.09.02, 10:52 Gość portalu: jasiek z warszawy napisał(a): > Czolem Poznaniacy! > szczerze powiem, ze jest wam czego zazdroscic.Poznan to piekne miasto i > warszawa musi sie przy nim schowac.Musi sie schowac przy wiekszosci polskich > miast.Otwarcie mostu siekerkowskiego zrobione bylo z taka pompa , bo nawet > rzadowi notable stoja w korkach, ktore ten most mial rozladowac.Poza tym z > siedziby millera czy kwasa do mostu jest 10 minut spokojnej jazdy.Czy jest on > ladny?rzecz gustu.Dla setek warszawiakow to po prostu most,nic > nadzwyczajnego.Most na ktorego dojazdy po jednej stronie miasta wstrzymano > pozwolenie na budowe i przerwano ich budowe. > Zapraszam Was poznaniacy do warszawy,ktora mimo ze jest stolica, jest tylko > duza wsia.Gwarantuje wam, ze po powrocie do swoich miast bedziecie szczesliwi > ze juz wrociliscie > pozdr a ja z poznania jestem ehhe ale z siebie poznaniaczku durnia zrobiłeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j z w-wy Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: 2.3.STABLE* / 193.59.186.* 27.09.02, 08:41 skad piszesz gosciu?z poznania? watpie. ja naprawde mieszkam w warszawie i wierz mi ze zmienie to jak tylko bede mial mozliwosc,bo tu to nie jest zycie.dzis jest tu wiecej wiesniakow,ktorzy sprzedali ziemie i kupili sobie mieszkania niz prawdziwych warszawiakow. i zaloze sie ze duzo warszawiakow (mlodych) stad wyjedzie , jak wszyscy wiesniacy juz tu beda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek z Poznania Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 11:41 Gość portalu: j z w-wy napisał(a): > skad piszesz gosciu?z poznania? watpie. > ja naprawde mieszkam w warszawie i wierz mi ze zmienie to jak tylko bede mial > mozliwosc,bo tu to nie jest zycie.dzis jest tu wiecej wiesniakow,ktorzy > sprzedali ziemie i kupili sobie mieszkania niz prawdziwych warszawiakow. > i zaloze sie ze duzo warszawiakow (mlodych) stad wyjedzie , jak wszyscy > wiesniacy juz tu beda. co poznaniaczku nie było pracy w Poznaniu, ojej, musiał pojechać do Warszawy by powiekszyć grono wieśniakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: most Siekierkowski a most Rocha IP: *.bci.net.pl 26.09.02, 11:28 Gość portalu: jasiek z warszawy napisał(a): > Czolem Poznaniacy! > szczerze powiem, ze jest wam czego zazdroscic.Poznan to piekne miasto i > warszawa musi sie przy nim schowac.Musi sie schowac przy wiekszosci polskich > miast.Otwarcie mostu siekerkowskiego zrobione bylo z taka pompa , bo nawet > rzadowi notable stoja w korkach, ktore ten most mial rozladowac.Poza tym z > siedziby millera czy kwasa do mostu jest 10 minut spokojnej jazdy.Czy jest on > ladny?rzecz gustu.Dla setek warszawiakow to po prostu most,nic > nadzwyczajnego.Most na ktorego dojazdy po jednej stronie miasta wstrzymano > pozwolenie na budowe i przerwano ich budowe. > Zapraszam Was poznaniacy do warszawy,ktora mimo ze jest stolica, jest tylko > duza wsia.Gwarantuje wam, ze po powrocie do swoich miast bedziecie szczesliwi > ze juz wrociliscie > pozdr :-)))) Idiota...:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
synergie mosty 28.09.02, 14:25 No coz... otworzyli most w warszawce i chyba wszyscy powinnismy sie z tego cieszyc, tym bardziej ze nie za nasze pieniadze... mysle, ze glos powinni zabrac ci, ktorzy probowali samochodem, a chocby tramwajem przejechac na prage w godzinie szczytu... wiec po co bic piane zamiast uczciwie przyznac, ze i w warszawie mozna cos zrobic... troche pokory i skromnosci !!! poza tym warta w poznaniu to strumyk przy wisle w warszawie jakiekolwiek porownania sa pozbawione wiekszego sensu... kwach i miller sami sie nie wprosili, glemp tez.. co to komu przeszkadza dzidka i pb? nikt wam tam nie kazal isc ani ogladac telewizji most sie przez machniecie miotelka nie rozpadnie, ani przez usmieszek leszka tez nie.. NIECH ZYJE MOST !!! Odpowiedz Link Zgłoś