waclaw_kzn Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 16.10.05, 14:37 Jak się cieszę, widzac nowe twarze (tj. nicki) i od razu nowy temat. Witam. Co sądzę? O orkiestrze zawsze miałem mieszane uczucia. Kilka lat temu, gdy mieliśmy okazję spotykać orkistrę w OK, mieliśmy wrażenie, że jej cala działalnośc opiera się na piciu piwa :] I zapewne tak w dużym stopniu jest... ale z drugiej strony, gdy dotarłem na jej koncert jakieś dwa lata temu zostałem olśniony. "Nasza, średzka orkiestra jest naprawdę niezła" - pomyślałem. Bo rzeczywiście oncert był bardzo ciekawy, brakowało nieco dopracowania całej inscenizacji (dziewczęta, konferansjerka), ale byłem zachwycony. Tak przy okazji, czy jesteś członkiem orkiestry lub masz z nią kontakt? jeśli tak, to czy możesz zamieszczać informację o jej działaniach i przede wszystkim koncertach, gdy będą przygotowywane? Wszyscy bylibysmy wdzięczni. Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 16.10.05, 19:45 No można tak powiedziec że ja jstem z orkiestry. Heh fajną wypowiedz dałeś.Bede informował o wszystkich wystepach orkiestry na bierzaaczo. Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran7 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 16.10.05, 20:32 A wiec czekamy z niecierpliwoscia i mamy nadzieje ze rozniez przyprowadzisz do nas swoich znajomych.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
natala77 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 16.10.05, 20:35 o właśnie, właśnie! bardzo nam się przydasz, bo do tej pory nie byo na forum nikogo związanego z orkiestrą OSP i nikt nie czuł się dość kompetentny pisać o tym:) Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 18.10.05, 10:24 Hej! Orkiestra musi być! Już kiedyś pisałem na ten temat. Zobaczcie ile osób jest w sobote na rynku w Środzie. A teraz porównajcie to z wieczornym "krajobrazem" naszych ulic! Pustki! Myśle że Orkiestra to jedyna rozrywka kulturalna dla wiekszości ludzi w naszym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 18.10.05, 15:06 Duch a czy ty nie jesteś(nie byłeś kiedeys członkiem orkiestry?? Chyba tak nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 24.10.05, 22:07 W zeszłym tygodniu Średzka orkiestra nagrywała płytę z utworami rozrywkowymi i marszami;) Pozdro. p.s. Ludzie napiszcie coś bo straszna dolina Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_kzn Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 24.10.05, 22:49 A co tu pisać, skoro niczego nie wiemy i nic się nie dzieje. Każdy wyraził swoją opinię i z dnia na dizeń jej przecież nei zmienil, a niestety nie raczysz nas informacjami, a jeśli tak to jednym zdaniem, zawsze po fakcie. O koncercie mógłbyś zaiwadamiać zawczasu,a skoro wspomniałes już o płycie, to mógłbys podać o neij jakieś informacje: czy i gdzie będzie dostępna? Kiedy? Za ile? Jaki ma tytuł? Jeśli nie mamy o czym rozmawiać, bo nie dostajemy żadnych informacji, to co mamy pisać? Wypisywać codziennie "Orkiestra jest super. Pozdro dla ludzi z orkiestry"? nie liczy się ilośc postów, ale jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
natala77 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 24.10.05, 22:50 płyta to tak dla siebie czy dla jakiś wyższych celów?:) Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_kzn Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 24.10.05, 23:55 Przy okazji odpowiem za Ducha, który nie może znów od kilku dni dotrzeć na Forum. o ile mi wiadomo Duch jest całkowicie amuzyczny i nijakich talentów w tej dziedzinie nie przejawiał - ergo, do Orkiestry też nie należał, choć bardzo wspiera ją duchowo, jako cichy (choć, bądźmy szczerzy, nei przesadnie aktywny) wielbiciel. Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 04.04.06, 21:25 I znowu sie zrobiła cosza na forum orkiestry;/ Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 20.04.06, 22:26 Ja Wam się podobało w Świeta w kościele gdy grała orkiestra??? Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 21.04.06, 00:00 Niestety nie byłem, nie miałem okazji posłuchać. A w długi weekend coś się będzie działo? Odpowiedz Link Zgłoś
patulka07 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 21.04.06, 11:39 tak ! w długi weekend orkiestra jak co roku 3 maja zagra w kościele a po mszy odbędzie się przemarsz spod Kolegiaty pod pomnik Dąbrowskiego;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 22.04.06, 22:15 Tak! Zagramy 3 maja jak co roku. I jeszcze zagramy na średzkiej kolejce 1 albo 2 maja ale sam dokladnie nie wiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 27.04.06, 21:37 Sredecznie zapraszamy wszystkich chetnych do posłuchania Orkiestry!!! 1 maja Orkiestra zagra od godziny 15-17 w trakcie jazdy kolejki wąskotorowej na trasie Stacja główna - kipa 2 maja Orkiestra zagra na uroczystosci wreczenia sztandarów OSP w Dominowie o godzinie 15:30 A 3 maja jak co roku orkiestra zagra o godzinie 10 w Śrerdzkiej Kolegiacie na mszy św. a później przejdzie(deptakiem i ul. Dąbrowskiego) Pod pomnik. Zapraszamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 28.04.06, 10:00 Akurat sie okazało sie ze weekend wyjezadzam i raczej nie bede miał okazji posłuchac orkiestry. Jak wszystko sie ułozy to wroce na 3maja. Odpowiedz Link Zgłoś
azazel87 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 18.10.05, 15:11 "górniczo- hutnicza orkiestr dęta robi nam paparara robi nam paparara" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
natala77 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 18.10.05, 16:31 duchu, co masz na mysli piszac, ze orkiestra to rozrywka dla Średzian? masz na mysli Sredzian czynnie dzialajacych w orkiestrze, czy orkiestrę mozna gdzies ogladac regularnie? azazel pogodno jest super;] Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Lepiej bym tego nie wyraził. 25.10.05, 10:29 Dziekuje Wacławie. W Orkiestrze nie działałem ale moge powiedzieć że mam dobre kontakty z niektórymi członkami :)! natala77 napisała: > duchu, co masz na mysli piszac, > ze orkiestra to rozrywka dla Średzian? > masz na mysli Sredzian czynnie dzialajacych w orkiestrze, czy orkiestrę mozna g > dzies ogladac regularnie? Chciałem przez to powiedzieć że kiedy wydaje się że już nic się w tym mieście nie dzieje to wtedy Orkiestra daje koncert i wszystcy (bez względu na wiek) dobrze się bawią. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran7 Re: Lepiej bym tego nie wyraził. 26.10.05, 21:00 Zeby rozruszac troche ten temat bezszczelnie skopuje swoja wypowiedz z forum z GS z dnia 2.02 3.02 i 4.02. A ze do tej pory uwazam tak samo wiec nie czuje sie zle z tym ze poprostu skopiuje swoje zdania:)Ja to nie wiem co moze byc fajnego w Orgiestrze Detej. Chyba tylko dziewczyny z ponponami:)Moze kiedys sie wybiore choc musialbym miec niesamowita motywacje.Moze to plytkie co powiem ale czuje ze poprostu bylby to dla mnie stracony czas i niczego fajnego bym nie przezyl bo nie lubie sluchac orgiestry. Wiem ze zle jest mowic o czyms czego sie nie przezylo ale poprostu podswiadomie czuje ze nudzilbym sie strasznie bedac tam. Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_kzn Re: Lepiej bym tego nie wyraził. 26.10.05, 21:28 Kiedyś też tak myślałem, Kormoranie, ale gdy posłuchałem Orkiestry i to nie grającej patriotyczne kawałki pod pomnikiem, ale naprawdę niezłe kawałki muzyki rozrywkowej, zmieniłem zdanie. Tequilla w wykonaniu Średzkiej Orkiestry powaliła mnie kilka lat temu... Ale to chyba rzecz gustu, wieku i przyzyczajenia. Jak z muzyką klasyczną, czy operą - najpierw nie możesz tego słuchać, potem odkrywasz, że w tym coś jest, a potem zaczynasz się zachwycać wielkim instrumentarium, narastającym powoli nastrojem, bogactwem, potęgą! Polecam przeczytanie "mechanicznej pomarańczy" Główny bohater nie jest moż edobrym wzorcem osobowym, ale tak sugestywnie opowiada o potędze tkwiącej w werblach u "Ludwika van", że nie wytrzymałem i stwierdziłem, że muszę się wsłuchać i zrozumieć, o co chodzi. I rzeczywiście - werble, np. w słynnej IX są powalające wybijając sie nagle z tła i pobudzając, ach! Wydaje mi się, że miłośc do Orkiestr, klasyki i innych "wysokich" sztuk u wielu przychodzi z wiekiem i przesytem nieraz kretyńsko prostej kultury masowej. Gdy słucha się wciąż tych samych schematów, chce się dotrzeć do nich w czystej formie - u korzeni. I bardziej skomplikowanej. I nie zwulgaryzowanej i uproszczonej... Ale może nie na każdego to przychodzi? Nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran7 Re: Lepiej bym tego nie wyraził. 27.10.05, 15:16 To ja proponuje posluchac koledze muzyki Ennio Morricone z filmu "Dawno temu w Ameryce" Piekne ,czarujace, nostalgiczne, dzwieki. gdy czlowiek chce odplynac w swiat marzen i rozmyslan ta muzyka jest jak najbarziej wskazana. Lubie spokojne, nostalgiczne melodie i moze dlatego Ennio Morrricone tak bardzo mi sie podoba. Naprawe polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_kzn Re: Lepiej bym tego nie wyraził. 27.10.05, 21:50 Znam Enio Moricone i lubię jego muzykę. Ale nie lubię się ograniczać. Oprócz tego lubię wysłuchać też Bacha i beethovena, ale z drugiej strony Metallikę, czy Toola - Vangelisa i Morocone, ale jednocześnie N.R.M., SOAD, czy Nightwisha - orkiestrę dętą, a przy tym King Crimson, Franka Zappę, Led Zeppelin, czy Garmarnę. W każdym gatunku można znaleźć coś naprawde wartościowego (chyba tylko do Disco-Polo, techno i Hip-Hopu nikt mnie nie przekona ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran7 Re: Lepiej bym tego nie wyraził. 28.10.05, 10:20 z tym zdaniem ze orkiestra to jak "Jedna wielka rodzina" tez sie spotkalem tylko troszke pw innym znaczeniu. Nie bede owijal w bawelne i zapytam sie wprost. Slyszalem ze po niektorych koncertach ludzie z orkiestry zbieraja sie na libacji alkoholowej i chleja rowno. Starsi z mlodszymi, dziewczeta z chlopacami. Prawda to?jesli to prawda to integracja jest jak najbardziej wskazana ale mysle ze niektore osoby bedace tam nie sa godne reprezentowac nasze miasto w Środzie skoro robia takie rzeczy. Ja wskazalem Enio tylko pod wzgledem tego ze gadalismy o orgiestrze, muzyce klasycznej i napewno jego muza po czesci troszke wiaze sie z tematem rozmowy. Rowniez nie lubie sie ograniczac. Troche irytuje mnie postawa kiedy czlowiek slucha tylko jednego zespolu i nic poza tym. Wtedy najczesciej krytykuje inna muze ktora np slucham ja i nic z tego dobrego nie wynika:)Jestem na maksa tolernacyjny ale rowniez techna nie zdzierze. NIE NAWIDZE Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Re: Lepiej bym tego nie wyraził. 27.10.05, 20:30 Kormoran osobiscie uwarzam że jesteś w wielkim błędzie mówiąc że byś się nudził na tym koncercie. Ja kiedyś tez nienawidziłem takiej muzyki ale poszedłem kiedyś do Ośrodka Kultury na jakąś impreze jaka śię tam odbywała no i Ci powiem że poo tamtym ich krutkuim występie postanowiłem wstąpic w ich szeregi no i jestem bardzo zadowolony z tego wyboru. Najbardziej mnie zdziwiło to że jak poszedłem na ich probe i zobaczyłem tych ludzi to sobie pomyslałem że tu to z pewnością bedzie jak na "Stypie" no a jednak sie bardzo pomyliłem tam sa w tej chwili ludzie co mają od 11 lat do ok 45 i tam kazdy z kazdym jest po imieniu jest tam bardzo miła admosfera luidzie są do siebie bardzo mili uprzejmi można nawet powiedzieć że ta orkiestra to jak "Jedna wielka rodzina" jeszcze nigdy nie widziałem tak wielu ludzi któży stanowią taką udaną paczke. naprawde przyjdz kiedyś na koncert albo w środe o 20:00 na probe to zobaczysz i zmienisz swoje zdanie. zapytaj ducha on kiedyś też tam należał. Więc kormoran serdecznie zapraszam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 21.10.05, 09:28 Cześć!!! Orkiestra wczoraj grała w Kolegiacie na mszy i pozniej na starym rynku pod pomnikiem.Moim zdaniem wczorajszy wystep był zupełnie bez sensu dlatego ze orkiiestra zagrała tylko pod pomniikoem bo to był przemarsz w ciszy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 26.11.05, 13:19 Orkiestra Dęta OSP w Środzie Wlkp. serdecznie zaprasza wszystkich miłośników tej muzyki na koncert karnawałowy do Zespołu Szkół Rolniczych na hale dnia: 22.01.2006r. o godzinie 16:00 !!! Zapraszamy całe rodziny! Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek1986 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 28.12.05, 14:49 Mam pytanko czy ten koncert karnawałowy jest napewno 22.01 bo ja posiadam inne informacje.Nie 29.01 ??????pozdrówki dla całej orkiestry Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 24.12.05, 18:40 Najserdeczniejsze życzenia dla wszystkich kozystającuch z forum Orkiestry Dędej składa zarzad orkiestry. Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 22.01.06, 09:29 Dnia 29.01.2006r. o godzinie 16:00 w sali Zespołu Szkół Rolniczych odbędzie się koncert karnawałowy Orkiestry Dętej. Wszystkich serdecznie zapraszamy!!! Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
elipsa16 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 24.01.06, 22:29 Znam troche osob z orkiestry. Nie chciał bym sie wypowiadac na jej temat, mam troche zmieszane uczucia. Wiec wstrzymuje sie w wyrazaniu swoich poglądów. Na koncert mysle ze przyjde podziwiac swoją dziewczyne w tym co kocha. Jesli to czy to chciałem napisac tylko ze ją KOCHAM:*:*: P.......Ś:* Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran7 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 25.01.06, 09:33 Dobrze ze sa jeszcze ludzie ktorzy kochaja to co robia :) Odpowiedz Link Zgłoś
patulka07 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 27.01.06, 18:26 No hej! Tak jest wiele ludzi którzy kochają to co robią.. ja należe do orkiestry i uwarzam że jest to wspaniałe zajęcie... atmosfera jest super... jak juz to było wcześniej powiedziane nasza orkiestra jest jak jedna wielka rodzina... chce ponownie zaprosić wszystkich na VI Koncert Karnawałowy dnia 29.01.2006 o godzinie 16:00 w Hali Sportowej Zespołu Szkół Rolniczych... po koncercie będziemy mogli więcej porozmawiać o orkiestrze... jak się prezentuje... co potrafi... Odpowiedz Link Zgłoś
patulka07 KONCERT ODWOŁANY!!!! 29.01.06, 14:22 VI Koncert Karnawałowy został odwołany z powodu katastrofy na Śląsku... [*] O nowym terminie koncertu powiadomię jak już bedzie dokładnie wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś
patulka07 Koncert karnawałowy 30.01.06, 10:58 VI Koncert Karnawałowy został przeniesiony na 5 lutego 2006 na godzine 17:00 z powodu jak już wyżej powiedziałam katastrofy na Śląsku...Serdecznie zapraszamy... Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Koncert karnawałowy 03.02.06, 08:27 Witam!!! Tak jak już powiedziała "Pztulka07" serdecznie zapraszamy na koncert karnawałowy 5.02.2006r.w hali Zespołu Szkoł Rolniczych w Środzie Wlkp. Będzie naprawde ciekawie... Popzdrówki "Patulka07" ;)-jeszcze tylko 9 dni i .... Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Re: Koncert karnawałowy 05.02.06, 20:38 Na stronach galerii pozwoliłem sobie na umieszczenie dwóch zdjęci z koncertu, jeśli ktoś ma lepsze, zachęcam... Odpowiedz Link Zgłoś
patulka07 Re: Koncert karnawałowy 06.02.06, 10:57 I jak wam się podobało... z punktu widzenia na scenie było świetnie:D piszcie i mówcie;) Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Re: Koncert karnawałowy 06.02.06, 17:39 tak patulka07 mi tez sie podobało z dołu nie wiem jak ludziom na widowni ale dla mnie to było piekne co prawda kiepskie było oswietlenie ale poza tym to gites Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Re: Koncert karnawałowy 06.02.06, 17:42 A jesli można jeszcze wiedziec to jaki link jest do tej galeri ?? Odpowiedz Link Zgłoś
emi53 Re: Koncert karnawałowy 06.02.06, 19:14 www.galeriasroda.prv.pl - jeśli chodzi o galerię zdjęć Środy i okolic. Odpowiedz Link Zgłoś
patulka07 Re: Koncert karnawałowy 06.02.06, 20:36 DUCH3- skoro masz zdjęcia to byłeś na koncercie... wyraź jakąś opinie... a może należysz do orkiestry? Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Koncert karnawałowy 06.02.06, 22:55 Duch- byłeś na koncercie i robiłes zdjecia a czy była by mozliwosc nagrania tych zdjec na płytke i udostepnienia ich nam ??(Orkiestrze)??Napisz na moje konto. lech161@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Re: Koncert karnawałowy 06.02.06, 23:59 Niestety nie byłem ( i bardzo żałuje) na koncercie, zdjęcia mam dzięki uprzejmośći osób trzecich i jest ich zaledwie kilka. Niestety jakość jest jaka jest, wybrałem chyba dwa najlepsze. Do orkiestry nie należe ale...powiedzmy że znam bardzo dobrze pare osób z niej. :) Jeśl chcecie to wrzuce coś tam jeszcze do galerii? A jeśli chodzi o koncert to słyszałem że było super. Zwłaszcza występy dziewczyn wypadły rewelacyjnie ;). Pozdrawiam i obiecuje że na następnym zjawie się osobiście. PS. No i ciesze się że jesteście na forum i na bierząco informujecie nas o tym co sie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Re: Koncert karnawałowy 07.02.06, 00:11 Przenisołem zdjęcia do działu "Kultura i sztuka" bo chyba tam ich zdjęcie. Załuje że nikt inny nie dodał jakiś zdjęć- w końcu to też jakaś tam promocja. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
patulka07 Re: Koncert karnawałowy 07.02.06, 19:14 hej! mam pytanie i chyba Duch bedzie mi umial na nie odpowiedziec... a wiec jak mozna zamiescin na forum zdjecia? chce umiescic tam kilka fotek z koncertu ale niestety niewiem jak ... Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Re: Koncert karnawałowy 07.02.06, 19:35 Niesety na forum nie możesz, ale możesz to zrobić tutaj: www.galeriasroda.prv.pl/ Wcześniej trzeba się jedak zalogować (trwa to ok. minuty). i możesz dodawać zdjęcia w dowolnej kategorii. Jednak aby dodać fotografie nie może być ona większa niż 200kb- w tym celu potrzebujesz jakiegos programu do przegladania lub obrobki grafiki. Moze to byc popularny IrfanView ( znajdziesz go np. tutaj: nowe.pl/modules/mydownloads/viewcat.php?cid=27 ). Po ściagnieci i instalacji otwierasz zdjęcie które chcesz zmniejszyć, OBRAZ -ZMIEŃ ROZMIAR . W razie problemów pytaj! :) Pozdrawiam i czekam na nowe fotografie z koncertu. Moje dwie umieszczone są w dziale "Kultura i sztuka". Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Re: Koncert karnawałowy -foto 09.02.06, 17:26 Patulko, i jak sprawa koncertowych fotografii? Sam jestem bardzo ciekaw, i nie czekam kiedy sie pojawia. :) Jesli potrzebujesz pomocy to pisz. Pozdrawiam Orkiestrowo-Zaangażownaych! Odpowiedz Link Zgłoś
patulka07 Re: Koncert karnawałowy -foto 09.02.06, 20:13 hej! na razie postanawiam nie umieszczać zdjęć w galeri ponieważ nie mam zbyt ciekawych... jak się uda to do końca tygodnia bedę miała jakieś lepsze zdjęcia to wteyd je umieszcze w galerii...pozdrawiam papa Odpowiedz Link Zgłoś
bugs99 Re: 3 maja 2006 04.05.06, 17:56 Przemarsz był ok. ale te dziewczyny z bębenkami były beznadziejne.Mam nadzieje że potrenują przed przeglądem żeby wstydu nie przniosły orkiestrze i miastu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
patulka07 Re: 3 maja 2006 04.05.06, 20:54 BUGS99- nie mow ze byly beznadziejne ! to byl ich pierwszy przemarsz i jak na pierwszy raz to sobie dobrze poradzily... A Ty jestes z orkiestry? Odpowiedz Link Zgłoś
bugs99 Werble 05.05.06, 15:09 Patulka 07 brakuje im tylko poczucia rytmu ale tego nie da sie nauczyć !!! Proponował bym jakieś inne zdolne dziewczyny na to stanowisko !!! Odpowiedz Link Zgłoś
patulka07 Re: Werble 05.05.06, 15:24 hmmm... akurat w brak poczucia rytmu nie wierze... zobacz: tancza w zespole tanecznym a bez poczucia rytmu nie szlo by im to... wiec chyba sie mylisz ! ! wyszly pierwszy raz i jk na ten pierwszy raz im bardzo dobrze poszlo ! wiesz nerwy tez robia swoje, moim zdaniem musza sie z tym oswoic i wtedy beda pewniejsze siebie i nie bedzemy mogli im nic zarzucic Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Re: Werble 05.05.06, 22:24 Witam!!! No ładnie!!! Bugs wiesz co Ci powiem??? Kawał prostaka z Ciebie. Te dziewczyny moze mialy łącznie z 8 próba a Ty już je oceniasz że są beznadziejne i zrobiły siare- jesteś chory. Jestem ciekawy czy Ty jak grasz to się też wcale nie mylisz i jesteś takim wspaniałym muzykiem. chciał bym żobaczyc jak bys gral po 8 próbach w takim stresie. Czasami warto się zastanowic zanim się coś napisze na publicznym forum!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bugs99 Re: Werble 06.05.06, 23:20 skoro miały tylko 8 prób (niby) to dlaczego grają już podczas przemarszu??Chyba najpierw sie trzeba nauczyć żeby grać!! Odpowiedz Link Zgłoś
patulka07 Re: Werble 08.05.06, 10:17 no jak uwarzasz... spójrz na siebie jakby od ciebie zależało brzmienie czegoś to bys też się zdenerwował a Ty grasz z innymi więc jak się pomylisz to zbytio nie słychać bo inni nadrabiają za Ciebie... dziewczyny się zdenerwowały i tak juz jest nerwy robią swoje... moim zdaniem jka na pierwszy raz było dobrze... jeszcze kilka prób i będzie lepiej.... Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Re: Werble 08.05.06, 13:32 patulka- bardzo dobrze powiedziane i Ty bugss sie pomylisz to nie slychac a unich no wybacz najmniejsze potkniecie i wszystko slychac. Odpowiedz Link Zgłoś
bugs99 Re: Werble 08.05.06, 18:14 A czy ja gram w orkiestrze ??Pozatym niech tak grają żeby sie nie potykały skoro wybrały taki instrument!! Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Re: Werble 08.05.06, 21:38 Bugs99 no mi sie pytasz czy grasz czy nie grasz. Może tylko tak ściemniasz a nie grasz no to możesz tylko Ty wiedziec. Mi się wydaje że ściemniasz skoro nam się o to pytasz... A od tych werbli to się już odwal każdy gra tak jak umie a z czasem to One będą grały lepiej niż TY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bugs99 Re: Werble 11.05.06, 16:14 przepraszam bardzo ale wydaje mi sie że werbrel nie jest tak trudnym instrumentem jak np. saksofon . Na werblu powinno sie grać tak prosty rytm już po jednej próbie bez błędne Odpowiedz Link Zgłoś
patulka07 Re: Werble 11.05.06, 22:05 uu no to jesteś w dużym błędzie! ! zapraszam na próbe i zobaczymy czy od razu zostaniesz perkusistą! ! to nie jest takie proste jak sie wydaje. . . może zakończmy ten temat bo i tak jesteś uparty i zdania nie zmienisz! ! Odpowiedz Link Zgłoś
bugs99 Re: Werble 12.05.06, 16:15 perkusistą raczej nie zostane bo oczywiście to już jest wyższa szkoła jazdy ale na werblu dlaczego nie taki prosty rytm to odrazu moge zagrać !!! pozdro!!KIedy gracie w środzie lub poza miastem ?? Chętnie posłucham kiedyś byłem nawet w szamocinie jak tam graliście.Może w tym roku też se wybiore Odpowiedz Link Zgłoś
patulka07 Orkiestra Dęta OSP 13.05.06, 14:25 no może skończmy temat werbli bo się i tak nie dogadamy. Orkiestrta wyjeżdża w najbliższym czasie do: Krajenki- 20.05.2006 Mosiny-21.05.2006 Szamocina-27.05.2006 Dalesze koncerty podamy w późniejszym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 07.02.06, 08:46 No niestety duch3 tez bym dodał jakies zdjecia ale niestety zdjecia sa bardzo słabej jakoości bardzo ciemne ale to dlatego ze ooswietlenie było bardzo kiepskie. Miejmy tylko nadzieje ze na nastepnym koncercie bedzie lepsze oswietlenie. Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 07.02.06, 08:46 A jeszcze jedno duch3- a czy ty kiedys nalezałes do orkiestry ?? Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 07.02.06, 11:42 Nie należałem... A jeśli chodzi o te zdjęcia, to masz racje że oświetlenie było fatalnie. Na większą odległość lampa nie działa. A czy widać was może na tych zdjęciach które zamieściłem? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 11.02.06, 22:36 Witam wszystkich:) Jutro orkiestra wyjezdza na tygodniowy obóz w góry :) To będzie super tydzien :) Pozdro dla Was!!! Odezwe się jak wrócimy:) Narson Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 20.02.06, 17:56 Witam!!! orkiestra wrociła z obnozu szkoleniowego.Wiecie jak było zaj.... Może coś wiecej pawie Patulka07 ;) pozdro dla Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
bugs99 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 20.02.06, 22:12 na obozie było superrrrrrr!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bugs99 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 20.02.06, 22:14 patulka potrzebuje płyte dvd z koncertu kiedy bedzie możliwość zakupienia jej?? Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 21.02.06, 18:02 Płyt z Koncertu Karnawałowego jeszcze nie ma. Bedzie informacja na forum jak one się pojawiom. Pozdrawiam opiszcie troche wiecej wyjazd na oboz. Narazie Odpowiedz Link Zgłoś
patulka07 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 21.02.06, 20:06 hej!! no na obozie było świetnie... o płytach z koncertu dam znać ale mysle że do końca tygodnia będą gotowe... dla zainteresowanych orkiestra da koncert na tym festiwalu w sobote w Zespole Szkół Rolniczych o godzinie 15... zapraszam pa Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 21.02.06, 21:52 Słyszałem o tym białym szaleństwie!!! :) Pozdrawiam i dajcie znać kiedy następny koncert. Odpowiedz Link Zgłoś
patulka07 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 22.02.06, 19:36 było szaleństwo na śniegu i były tez próby... :D nastepny koncert w sobote na tym festiwalu w rolibudzie... pzdr papa Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 24.02.06, 18:34 Nom Patulka07 zabawa byla super no i koncert tez fajnie wypadł:) pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 27.02.06, 09:35 Jak wam sie podobał występ Orkiestry na Turnieju Biskupskiego w ZSR??? Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 28.03.06, 22:15 Ludzie żyjecie?? Dlaczego nikt nic nie pisze?? Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 28.03.06, 22:49 Żyją, tylko ruch troche zamarł...No ale myśle że jak orkiestra ruszy z koncertami to też komentarzy przybędzie:). Pozdrawiam PS. A czy jest coś planowane na "długi weekend"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczyca1 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 28.03.06, 22:54 leszku.smiesznie troche to pisac ale ostanio w moim domu była afera o Was. za jakis czas wychodze za mąz i moja mam powiedziała "o nic was nie prosze jak tylko o to zeby orkiestra w kosciela zagrala". Moj luby sie wzburzył bo nie ma wyobrazenia jak by to wyszło. Do takiego pomysłu moja mame sklonilo to,ze mieszkamy blisko kolegiaty i słyszała rok temu jak graliscie na slubie. Mamy kuzyna z orkiestrze.Odwiedziała go zeby dowiedziec sie szczegółów.I pomysł spalił na panewce. koszty + protest mojego lubego. ostatecznie bedzie saksofon,trąbka i cos tam jeszcze.Chociaz tyle zeby zadowolic mame. pozdrawiam cie. mnie sie podoba jak gracie na pasterkach. Odpowiedz Link Zgłoś
patulka07 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 29.03.06, 14:50 no hej! co do długiego weekendu... to na razie wiadomo że tak jak zawsze przemarsz 3 maja a co dalej to będę informować... no a co do tego ślubu no to trzeba sie tez liczyc z kosztami a orkiestra na slubach bardzo ladnie wypada ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 29.03.06, 22:35 No witam!!! Patulka07 heh no dzieki;) A co do tego slubu- koszty Was az tak bardzo przerazily?? No wiesz cena za taki slub to jest przecietna a patrząc na to z innej strony to jesteśmy najtansza orkiestra w wielkopolsce. A zbierac ludzi ponad 20 kilka osób to za 50zł się nie oplaca bo to same koszty za telefon i za paliwo by sie nie wrociły chociaz to sie unas nie liczy bo ludzie ktorzy powiadamiają innych o imprezach na których gramy robia to z własnej kieszeni;) Wiec jak by się jednak ktos zdrecydował od Was na ten slub to ZAPRASZAMY! Kontakty do osob odpowiedzialnych za organizacje znajdziecie na stronie www.republika.pl/orkiestraosp/ ZAPRASZAMY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczyca1 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 30.03.06, 09:29 Bardzo ładnie wyglada.Wiem wyobrazam sobie.Ale natłok tych wszystkich kosztów ( fuuulllll) zbiły mnie z tropu. Z kolei moj szanowny tak czy tak by sie nie zgodził.Nawet dla mojej mamy. Tak jak napisałm wczesniej, mamy swietna orkiestre z Chrząstowa i panowie za + 250zł. zagraja w Kolegiacie. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 31.03.06, 10:09 No Witam!!! Jak mówisz ze tamci zagrają Ci za 250zł to jak pytałaś się kuzynowi to ile Ci powiedział że My weżniemy za zagranie na slubie??? Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczyca1 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 31.03.06, 10:28 Zenek W. powiedział mojej mamie ze przeszło 700zł. ale i tak "przyszły zięc" mamusi by sie nie zgodził nawet jakby było za 1 brutto. a Ty ile wiesz,by wzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 31.03.06, 12:39 Wow!!! No to Zeniu ze swoją wyobraznia chyba troche przesadził duzo mniej niz on Wam powiedział. Ale jak chcesz dow2iedziec sie coś wiecejo cenie to napisz na mojego meila lech161@gazeta.pl OJ ZENIU PRZESADZIŁ!!! I to dużo! Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 31.03.06, 12:42 A dlaczego twoj przyszły mąz by sie nie zgodził??? czy on ma cos przeciwko nam ?? Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczyca1 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 31.03.06, 16:29 wiesz bo ja spotkałam jego zone i mowie jej ze pomysł nam sie nie podoba a matka nalega.To powiedziała ze mama ma przyjsc do niego i pogadaja. Moze dlatego tak powiedział zeby ... mame zniechecic.Moze jednak mamusie stwierdziła ,ze jednak nie i tak powioedział ze "za duze koszty". Ja nie mam nic przeciwko. Ale moj przyszły maz mowi,ze kojazy mu sie z pochodem 1 majowym i ze to przesada. te pare instrumentów nam wystaczy w kosciele. a z ciekawosci to sprawdze ile bierzecie za "kosciół" Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczyca1 kojarzy mi sie.... 31.03.06, 16:55 kojaZy mu sie tak.własnie tak.... ale "żarówa". Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 13.05.06, 16:59 Witam!!! No mój drogi bugsie bardzo jestem ciekawy czy to zagrasz. Może we wtorek spróbujesz ?? Zobaczymy co potrafisz. Ale z siebie głupka robisz piszesz ze byłeś w zeszłym roku w Krajence. To jest chyba logiczne ze byłeś jak jesteś orkiestry i jesteś prawie na każdym graniu. Jak jesteś taki odważny to weź we wtorek na próbie werbel i zagraj kilka razy ten rytm a ja posłucham zobaczymy czy ci tak pięknie wyjdzie Ty Wirtuozie hehe…!!! Zobaczymy czy się odważysz jak nie zagrasz tego to znaczy ze z Ciebie to jest krytyk i to na dodatek bardzo kiepski. Już się nie mogę doczekać wtorku… Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bugs99 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 13.05.06, 19:50 a skąd wiesz czy ja gram w orkiestrze ?? Odpowiedz Link Zgłoś
fortuna17 Co sądzicie o stronie internetowej orkiestry?? 17.05.06, 13:30 Więcej zdjęć by sie przydało na moje oko !! i troche większe od tych które są bo nic na nich nie widać!! Odpowiedz Link Zgłoś
patulka07 Re: Co sądzicie o stronie internetowej orkiestry? 17.05.06, 15:39 no tak strona mogłaby być lepsza ale jak na razie jest jak jest... Odpowiedz Link Zgłoś
fortuna17 Krajenka 2006 18.05.06, 12:54 JAk myślicie czy nasza orkiestra przywiezie jakiś puchar z krajenki?? W SZamocinie wygrały dziewczyny teraz przeszedł czas na orkiestre (: Odpowiedz Link Zgłoś
patulka07 Re: Krajenka 2006 19.05.06, 18:23 Miejmy nadzieje że coś przywieziemy :-D. Fortuna17 a Ty jesteś z orkiestry? Odpowiedz Link Zgłoś
fortuna17 Re: Krajenka 2006 19.05.06, 18:39 Ja tak jak ty jestem z orkiestry no możę nie tańcze ale gram!! Odpowiedz Link Zgłoś
patulka07 Re: Krajenka 2006 19.05.06, 18:58 Aha :-)) no mam nadzieje że jutro coś przywieziemy (i za tydzień też) Odpowiedz Link Zgłoś
shaggy3 Re: Krajenka 2006 21.05.06, 16:15 co ty wiesz o orkiestrze?? myslisz ze sie znasz? co ze tyle lat tam jestes to znaczy ze wszystko wiesz? znam kilka osob grajacych i mówiły ze sie za bardzo madrzysz i puszysz! daj sobie z tym spokoj ile mozna w tym siedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
patulka07 Re: Krajenka 2006 21.05.06, 21:04 czy to było do mnie? jeżeli tak to o co Ci wogóle chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
fortuna17 Re: Krajenka 2006 26.05.06, 21:19 Patulka nie przejmuj sie jakimś debilem(shaggy)!! A w krajence to lepiej nie mówić co było bo to co zrobiło szanowne jury to przekroczyło wszelkie granice!! ale mówi sie trudno w Szamocinie zobaczymy kto jest najlepszy !!a tak na marginesie to NEKLA JEST DO DU... Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Szamocin 27.05.2006r. 28.05.06, 13:42 Witam!!! Wczoraj bylismy z orkiestrą na przeglądzie w Szamocinie! W ogolnej klasyfikacji zajelismy II miejsce, przegralismy ze Swarzędzem zalednie minimalną różnicą 2,33 punkta. Pan Maciej Madanowski zdobył III miejsce dla najlepszego kapelmistrza. Anna Michalak zdobyła brązowy medal dla najlepszej tambormajor. Impreza była bardzo udana pomimo tego zmimna na dworze. Po rozdaniu nagrod pogralismy jeszcze wspolnie przy autobusach i pojechalismy do domu. Było bardzo fajnie i uczciwie. A Ty shagy napisz o co Ci chodzi i o kogo albo sie odczep. Pozdrawiam. p.s. Jeli zapomniałem czegoś dopisac o przeglądzie to mam nadzieje ze mnie ktoś poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
patulka07 Re: Szamocin 27.05.2006r. 28.05.06, 14:58 tak wczoraj byliśmy na przeglądzie... zapomniałeś dodać że za konkurs marszowy zdobyliśmy trzecie miejsce ;-)... te 2,33 to bardzo mała różnica... no zobaczymy może za rok się uda Odpowiedz Link Zgłoś
fortuna17 Re: Szamocin 27.05.2006r. 28.05.06, 18:38 Po wczorajszym konkursie zastanawiałem sie nad tym dlaczego w krajence byliśmy przedostatni a teraz drudzy!!Ale mniejsza z tym było super!!Po co nam złota ryba skoro mamy jedną i w dodatku jeszcze gra!!Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
patulka07 Re: Szamocin 27.05.2006r. 28.05.06, 22:11 nie chce się wypowiadac na temat Krajenki bo jeszcze bym za dużo powiedziała jak dla mnie ten temat jest zamknięty... No tak mamy rybe w naszej orkiestrze ;- )) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
patulka07 Orkiestra Dęta OSP w Środzie Wlkp 29.05.06, 10:25 dziekujemy ;-) mam nadzieje że będziemy dalej rozszerzać swoje osiągnięcia;-)) zapraszam wszystkich na żakinade która przejdzie ulicami miasta... orkiesra będzie prowadzić ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
fortuna17 Re: Orkiestra Dęta OSP w Środzie Wlkp 29.05.06, 19:39 A na ten przemarsz mamy sie jakoś przebrać?? Odpowiedz Link Zgłoś
mati.wlkp Re: Żakinada 03.06.06, 18:34 Powiem tyle: żakinada była jak nigdy, a pan burmistrz miał niezłą maskę ;) Orkiestra zresztą też była fajnie przebrana:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 04.06.06, 11:54 Stroje niektórych osób z orkiestry były bardzo smieszne... Hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
patulka07 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 04.06.06, 13:59 no to widze że się podobało... to super;-)) nastepny koncert orkiestra daje w Ziminie dnia 10.06.2006... pozdrawiam :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 05.06.06, 15:08 Mi sie podobała ta szkocka spódniczka :), ale ogólnie jako całos było super. Odpowiedz Link Zgłoś
fortuna17 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 15.06.06, 14:00 Piszcie coś ciekawego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 29.07.06, 21:59 Ludzie wszyscy wyjechaliscie na wakacje?? Odezwijcie sie... Odpowiedz Link Zgłoś
patulka07 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 24.08.06, 12:51 Witam! No widze że temat naszej orkiestry się powoli zamyka... A szkoda... Chce poinformować że orkeistra poprowadzi jak co roku Korowód Dożynkowy... Zapraszam do podziwiania :-D Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 27.08.06, 11:58 Witam!!! Tak patulka chyba tylko my zostalismy :) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
patulka07 Re: Orkiestra OSP w Środzie Wlkp. 28.08.06, 11:58 No tak zostaliśmy sami... Mam nadzieje że jeszcze ktoś umieści tu swoją wypowiedź na temat orkeistry. Czekamy! Odpowiedz Link Zgłoś
mosina1 Jubileusz 60 - lecia Orkiesrty Dętej ZHP w Mosinie 20.09.06, 08:38 Serdecznie dziękujemy Orkiestrze OSP za życzenia oraz za udział w jubileuszu. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
lech161 Re: Jubileusz 60 - lecia Orkiesrty Dętej ZHP w Mo 24.09.06, 14:01 Witamy mosine na naszym forum :) W koncu ktos sie odzywa... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fortuna17 Re: Jubileusz 60 - lecia Orkiesrty Dętej ZHP w Mo 29.09.06, 17:29 Pozdrowienia dla Mosiny ściągnijcie Mariusza!!!! Odpowiedz Link Zgłoś