izac6 20.03.04, 16:48 Witajcie! Mam roblem z neką. Czy ktoś mógłby mi podać dobry sposób na pozbycie się piasku z nerek? Z góry dziękuję. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vecka Re: nerki a ciąża 20.03.04, 18:29 hej, mialam piasek na nerkach i potem kamienie...Lepiej sie go pozbywac wczesniej , bo potem kamienie sie robia z niego , a to juz jest bardzo niemile.Wiec..., musisz przede wszytkim duzo pic, bardzo duzo..., najlepiej czytsa wode albo minetalna..., to sie fachowo nazywa uderzenia wodne...takie taktyki stosuja w szpitalach najpierw jak sie ma kamienie, w nadzieji, ze ten kamien przy "powodzi" sie ruszy i sam wyleci...To samo jest z piaskiem, trzeba bardzo duzo pic i sikac, zeby ten piasek sie wyplukiwal...Mozesz kupic sobie jakies ziolka moczopedne jeszcze, urosan np..POza tym jak ten piasek bedzie schodzil, to moze tez sie zrobic zapalenie drog moczowych, bo on drazni, wiec moze urosept odkazajacy...Mnie kamien zszedl sam, ale bardzo duzo pilam, ile tylko zdolalam wepchnac w siebie....Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś