gozin 23.10.05, 21:30 Ciemność widzę...ciemność Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pan.nikt Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA 23.10.05, 21:31 To zapal sobie światło. A ludzie światli się cieszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Truteń Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA IP: *.crowley.pl 23.10.05, 22:07 Chciałbym abyś się nie mylił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raaaf4 Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA IP: 194.204.142.* 24.10.05, 09:46 Od dzisiaj swiatli mieszkaja glownie na wschodzie i na wsi i nie maja wyzszego wyksztalcenia........ dziekuje za tak swiatlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA 25.10.05, 10:17 a co powiesz o wyższym kupionym wykształceniu?? tak, tak są szkółki, gdzie możesz kupić papierek. I absolwenci tych szkółek (cztaj malwersanci) też byli za Tuskiem. Musieli jakoś POdeprzeć swoją intelygencję. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA 25.10.05, 13:26 pan.nikt napisał: > a co powiesz o wyższym kupionym wykształceniu?? > tak, tak są szkółki, gdzie możesz kupić papierek. Mógłbyś napisać, o jakie szkoły Tobie chodzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA 26.10.05, 08:35 Naprawdę nie wiesz? Jest trochę takich "wyższych szkółek kopania ogródka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raaaf4 Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA IP: 194.204.142.* 26.10.05, 10:24 Panie Nikt jestes mistrzem sloganow i pustoslowia, pomowien niczym nie popartych. rece opadaja nie mozna z toba w zaden sposob merytorycznie podyskutowac. Zachowujesz sie jak Trybun Ludu tylko teraz nie PZPR a PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA 26.10.05, 10:31 Nie chcę wymieniać, tych szkółek z nazwy, z prostego powodu. Nie jestem prokuratorem, a tym szkółkom trzeba udodnić, że są NICZYM. natmiast, i ja i zapewne Ty wimy o jakie szkółki chodzi. Tak, tak Tępaku!!! uhahaha. A wiesz dlaczego tępaku?? Tak, tak, ja też podobnie jak Ty jestem TĘPAKIEM. Maturę robiłem w 4 lata. Ci zdolni robią w 10 miesiecy, i to tylko w soboty i niedziele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raaaf4 Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA IP: 194.204.142.* 26.10.05, 10:44 Jak pani Beger koalicjantka twojej ukochanej partii. A papierek swistek zweryfikuje rynek. To tylko papierek. Wiedza to co innego i ta wiedze potem weryfikuje rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA 26.10.05, 11:07 Dokładnie masz rację, oczywiście poza przypisywaniem koalicjantów. Tak liczy się wiedza, i rynek ją zweryfikuje. Dlatego nie rozumiem, tego ciągłego twierdzenia PO o INTELIGENCJI. Skoro razem przyznajemy, że są szkoły i szkółki, to jest inteligencja i Yntelygencja. Czyli szczucie POinteligencją, jest bajką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raaaf4 Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA IP: 194.204.142.* 26.10.05, 11:31 Nie ejst bajka bo szkolek jest niewiele i chodza do nich ci ktorzy wiedza ze chodzi im tylko o papier niewielka ilosc ludzi poza tym takie szkolki na rynku za dlugo nie egzystuja. A ze na PO glosowala wiekszosc inteligencji to prawda czyba ze uwazasz ze te 30 % co zaglosowalo na PiS to jest inteligencja a te 70 % co na PO to wlasnie jest Ynteligencja. Skoro tak no to Poska jest kraem glupich ludzi tylko 30 % z jej obywateli z yzszym wyksztalceniem jest Inteligentnych, to oznacza ze do niczego nie dojdze i est skazana na upadek Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA 26.10.05, 11:39 Gość portalu: raaaf4 napisał(a): > Nie ejst bajka bo szkolek jest niewiele OJ bo się zdziwisz. To nie PiS krzyczy o inteligencji, ale PO. I dziwnym trafem kandydat na prezydena z piS jest dr hab, a z PO mgr. Odpowiedz Link Zgłoś
raaaf4 Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA 26.10.05, 11:44 pan.nikt napisał: > Gość portalu: raaaf4 napisał(a): > > > Nie ejst bajka bo szkolek jest niewiele > > OJ bo się zdziwisz. > > > > > > To nie PiS krzyczy o inteligencji, ale PO. > I dziwnym trafem kandydat na prezydena z piS jest dr hab, a z PO mgr. a co to ma za znaczenie mam w rodzinie 2 profesorow i co z tego to znaczy ze sa b inteligentni ode mnie? czy moze ze wybrali droge kariery naukowej?? to ze ktos jest profesorem prawa a gada bzdury dotyczace chociazby budownictwa i praw ekonomicznych to ja mam wyzej cenic jego zdanie niz innego ktory sie na tej ekonomi troche zna?? Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA 26.10.05, 11:41 Ale proszę o dokładną odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA 26.10.05, 12:40 ??? Jaką dokładną? Poczekaj niedługo się wyjasni. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA 26.10.05, 12:55 Zastanawiam się, czy nie walisz również we mnie. Dlatego chciałam, żebyś mi to dokładnie napisał. Domysły zawsze pozostają tylko domysłami, jeśli ich się nie poprze dowodami. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA 26.10.05, 13:02 Ależ jakbym mógł walić w Ciebie, która łagodzisz obyczaje!! Walę w rózne dzine szkółki, ktore mam nadzięję zostaną niedługo zweryfikowane, Jeżeli uczciwie przyjrzysz się niektórym dzisiejszy WSZ i starym Technikom, to dojdziesz do dziwnego wniosku. Dawni solidni technicy wiedzieli więcej niż dzisiejsi licencjaci, czy inzynierowie. I jest to najbardziej przykre, dla solidnie wykształconych livencjatów, czy np politechnicznych inżynierów. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA 26.10.05, 13:06 Skoro tak, to już nie będę drążyć tego tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raaaf4 Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA IP: 194.204.142.* 26.10.05, 13:16 Ja nie widze w tym zadnego problemu, i nie jest mi przykro, bo wiem ze na dzien dobry z nimi wygrywam fachowoscia i wiedza. I pracodawcy tez to wiedza. No chyba ze Ci absolwenci robia papierek po to by pracowac potem jak urzednicy i politycy, i tak powstaje potem swiatl elektorat PiS i SO vide Renia Beger. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raaaf4 Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA IP: 194.204.142.* 26.10.05, 10:27 czyli 70 % z wyzszym wyksztalceniem co glosowali na Tuska to sa ludzie ktorzy sie dorobili swojego wyksztalcenia w sposob nelegalny wg Ciebie. Sam sie osmieszasz. Elektorat PiS i LK to wies podstawowe zawodowe i srednie wyksztalcenie, to jest wlasnie Towja przewodnia sila narodu, wladza w rece ludu, glupiego niewyksztalconego zakompleksionego. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA 26.10.05, 12:45 Skąd masz te dane i dlaczego mi coś wmawiasz? Tak, wielu młodych ludzi studiuje w dziwnych szkółkach, pozim wykształenia się przesuwa, choć jakośc niekoniecznie. Ale to temat na inną dyskusję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raaaf4 Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA IP: 194.204.142.* 26.10.05, 13:13 Dane do sprawdzenia na kazdej stronie www. mowiace o elektoracie kazdej z partii. Dlaczego wmawiam ? Zachowujesz sie wlasnie tak jak to opisalem. Deprecjonujesz inteligencje ludzi glosujacych na PO, nie mozesz straqwic ze wiekszosc ludzi z wyzszym wyksztalceniem w domysle inteligentnych wybrala jednak PO i Tuska, starasz sie ich wyksztalcenie i inteligencje podwazyc, wmawiaac ze sa wszyscy po dziwnych szkolkach weekendowych. Natomiast elektorat PiS to twarda rozumna i myslaca inteligencja. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA 26.10.05, 13:20 Niczego nie demonizuję. Twierdzę tylko, że wykształcenie wyższe dzieki niektórym szkółkom, zwyczajnei się zdeprecjonowało. Nie jest to niczym dziwnym, wkroczyliśmy do Europy, gdzie WW, jest czymś innym niż było u nas. OK, ale musimy wiedzieć w czym problem. Dobry, polski technik, był lepiej wykształcony, niz wielu dzisiejszych licencjatów, czy inżynierów. I powtórzę po raz kolejny. Ci śmieszni inzynierowie, czy licencjaci, najbardziej szkodzą wizerunkowi porządnych Inżynierów politechnicznych, czy licencjatów uniwersyteckich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raaaf4 Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA IP: 194.204.142.* 26.10.05, 13:30 A ja tak nie uwazam. ze tytul inzyniera po np PW jest rowny stopniowi inzyniera po np Politechnice Koszalinskiej kiedyw wyzsza szkola inzynierska. Od tego sa rankingi szkol i ludzie dobrze wiedza ze jak chca miec dobra prace to nalezy konczyc renomowane szkoly, dlatego tak trudno sie dostac do jednych a tak latwo do drugich. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA 26.10.05, 13:35 > Ci śmieszni inzynierowie, czy licencjaci, najbardziej szkodzą wizerunkowi > porządnych Inżynierów politechnicznych, czy licencjatów uniwersyteckich Tym razem się z Tobą nie zgodzę. Tajemnicą poliszynela jest kupowanie zaliczeń i egzaminów na uczelniach wyższych. Tak naprawdę to, czy ktoś coś umie po licencjacie lub magisterium weryfikuje rynek. Tumany są wszędzie i wszędzie trafiają się ludzie zdolni i potrafiący zdobywać wiedzę i doświadczenie. Bywają dobre prywatne szkoły wyższe i kiepskie państwowe. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA 27.10.05, 10:02 Łapiesz mnie za słówka:( Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA 27.10.05, 10:11 Ależ skąd. Wyłapuję prawdę w Twoich postach. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA 27.10.05, 10:20 No dobrze. Dobrych państwowych szkół wyższych jest niewiele, tak samo jak i prywatnych. Oczywiście państwowe są większe. Problem z państwowymi jest jeszcze inny. Tam często, tak się działo i za komuny, wciska się studentom zupełnie nieprzydatne na ich kierunkach przedmioty tylko dlatego, że któryś z pracowników naukowych musi wyrobić jakiś limit godzin. Zresztą sami wykładowcy też pozostawiają wiele do życzenia. Jedynym sposobem byłoby podniesienie prestiżu pracowników naukowych, ale to bardzo trudne zadanie i myślę, że w tej chwili mało realne. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raaaf4 Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA IP: 194.204.142.* 27.10.05, 10:25 I w wielu przypadkach jako kadra zostaja na uczelniach nieudacznicy ktorzy nie poradzili by sobie sami na rynku pracy, a uczelnia to taka ciepla posadka. Nie mowie wszyscy ale wielu, nie sa to wyjatki niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA 27.10.05, 10:29 OK, nawet zakładając, że masz rację. Pamiętaj o tym, że wykłądowcy szkółek prywatnych, rekrutują się też z tego naboru i to po odsianiu, albo ci lepsi, traktują część praywtnych szkółek, jako źródło pieniędy, a nie ambicji. I chyba wiesz o czym mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA 27.10.05, 10:35 Doskonale wiem, ale dobry wykładowca nie pozwoli sobie na fuszerkę nawet w prywatnej uczelni. Dla niektórych honor i dobre imię znaczy bardzo wiele w każdym miejscu, w jakim się znajduje. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA 27.10.05, 10:38 Niestety nie dla wszystkich. Znasz takie "uczelnie", gdzie profesorowie są tylko na inauguracji i liście płac?? Bo ja znam. Zresztą ten problem dość szeroko był omawiany w środowisku uniwerstyteckim, głónie Krakowa. Stąd mamy nawet jakies nowe regulacje prawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raaaf4 Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA IP: 194.204.142.* 27.10.05, 10:41 Tylko ze szkoly prywatne rekrutuja tych wykladowcow jak innych pracownikow z rynku pracy czyli wybieraja najlepszych, place - wymagam. Oczywiscie ze traktuja jako zrodlo dochodu ktos im placi wreszcie za ich wiedze. Ambicje realizuja podczas badan itd itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raaafr Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA IP: 194.204.142.* 27.10.05, 10:45 I druga strona medalu ja jako studen place wiec tez wymagam, nie spelniaja moich oczekiwan zmieniam uczelnie. To ze figuruja na listach plac profesorowie a nei ucza to problem tych uczelni. Obnizony prestiz nic nie znaczacy dyplom trudnosci absolwentow z dostaniem pracy co skutkuje mneijszym naborem i w koncu upadkiem. RYNEK Panie Nikt rynek jego niewidzialna reka tak to dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA 27.10.05, 10:49 Gość portalu: raaafr napisał(a): > I druga strona medalu ja jako studen place wiec tez wymagam, nie spelniaja > moich oczekiwan zmieniam uczelnie. A JAKŻE CZĘSTO PŁACĘ I WYMAGAM DYPLOMU, BEZ WŁĄSNEJ NAUKI I WYSIŁKU?? Odpowiedz Link Zgłoś
raaaf4 Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA 27.10.05, 10:58 pan.nikt napisał: > Gość portalu: raaafr napisał(a): > > > I druga strona medalu ja jako studen place wiec tez wymagam, nie spelniaj > a > > moich oczekiwan zmieniam uczelnie. > > A JAKŻE CZĘSTO PŁACĘ I WYMAGAM DYPLOMU, BEZ WŁĄSNEJ NAUKI I WYSIŁKU?? No i nie dostaje pracy bo nic nie umiem. Czyz jestem krotkowzroczny??? czy moze potrzebuje dyplomu do szuflady??? Zasadnicze pytanie czy ide na studia dla swistka czy dla wiedzy??? wg ciebie dla swistka. wiec nie mamy o czym gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA 27.10.05, 11:17 Nie wiem, dlaczego nie mamy o czym gadać. Niestety prawda jest bolesna. Rynek pracy tylko po części jest nomalny. W dużej części "kumpelski". I wielu młodych wie o tym. Wypada mieć papierek, a wiedza?? Oczywiście daleki jestem od generalizowania. Przyznasz jednak, że Ci najambitniejsi w sensie wiedzy wybirają porządne studia dzienne, na renomowanych uczelniach. (jakieś pojedyńcze wyjątki moga tylko potwierdzić regułę) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA 27.10.05, 10:48 Nie zawsze i dobrze wiesz, że mam rację. Odpowiedz Link Zgłoś
raaaf4 Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA 27.10.05, 11:01 pan.nikt napisał: > Nie zawsze i dobrze wiesz, że mam rację. Oczywiscie ze nie zawsze, swiat nie jest doskonaly. Wyjatki zawsze sie zdarzaja ale sa wyjatkami nie reguła. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: KACZKA DZIWACZKA, NO I SRACZKA 27.10.05, 10:36 Niestety masz rację, dlatego pisałam o odbudowie prestiżu dla tego zawodu. Znam kilku wspaniałych wykładowców, niestety ci gorsi są chyba w większości. Odpowiedz Link Zgłoś