Gość: Jowita IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 21:31 I PACHNIALA SASKA KEPA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jowita Re: ZA KOMUNY BYLO LEPIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 22:12 mi i mojej matce ktora wymieniala dolary u cienkciarzy i robila zakupy w pewexie.MOj brat dostawal jednego matchboxa tygodniowo a ja kakao van huttena itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykomuch Re: ZA KOMUNY BYLO LEPIEJ IP: *.icpnet.pl 24.10.05, 00:14 jak ci za komuny było tak dobrze to spier... do fidela albo do CHIN tam takie czerwone łby jak ty mają się dobrze - kase (kapitalistyczną bleeeeh tfuuue) powinnaś mieć jeszcze ze starych dobrych czerwonych czasów; tu nam nie jesteś potrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIBI Re: ZA KOMUNY BYLO LEPIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 11:01 Mnie i moim znajomym oraz wśród krewnych było lepiej za "komuny" bo jej tak na prawde nie było. Ale to były piękne czasy do których będę tęsknił jak powojenni do sanacji. Łza się w oku kręci. Solidaruchy i czarni wszystko rozp.... a nic w zamian nie zbudowali ani nie dali. Na paszporcie zupy nie ugotuję a dzisiejsza cenzura i niby wolność to MAJSTERSZTYK Władza Konstytucję ma w ...... a gębę jak krokodyl do pi... trzy po trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elzunia Re: ZA KOMUNY BYLO LEPIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 12:38 Tak tobyly piekne czasy.Pachniała saska kępa,chodziło sie na zakupy do Pewexów i baltony.Och ach ech.Wycieczki na wczasy FWP do Bułgarii, to byly piekne wspaniałe czasy ktorych zostalismy pozbawieni za sprawa prawicowego scierwa i innych kato plebeji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: + / - Re: ZA KOMUNY BYLO LEPIEJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 13:28 Była stabilizacja, poczucie bezpieczeństwa, młodziez miała nadzieję na pracę, nie było tylu przestępstw pospolitych. Wiele było takich plusów, ale były też minusy, na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jowita od Danilo Re: ZA KOMUNY BYLO LEPIEJ IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.05, 13:48 A Danilo mógł się udzielać seksualnie do woli, ze swoimi chłopcami. Co prawda prezerwatywy pani kioskarka sprzedawała tylko "swoim", ale on sobie jakoś radził z tym. Miał układy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danilo Re: ZA KOMUNY BYLO LEPIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 14:02 Tak mialem układy.Znalem wszystkich cienkciarzy i alfonsow.Jeden z tych alfonsow jako bojownik solidarnosci zostałe prezydentem poznania po 1989 roku i kleczał w pierwszej lawce katedry z innymi czarnymi pedałami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jowita od Danilo Re: ZA KOMUNY BYLO LEPIEJ IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.05, 18:27 I co? Zrobił ci wtedy "loda"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fruit Jowita i jej matka:) hahahha IP: *.icpnet.pl 24.10.05, 19:57 nauczycielka o wygladzie Barbie ktora czyta ksiazke i panie domu na lekcjach. Widac ze corka odziediczyla tepote. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżunia Re: Jowita i jej matka:) hahahha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 00:40 Pfffff.Ale jesteś płaski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danilo Re: ZA KOMUNY BYLO LEPIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 00:41 Robic loda to on robil w domu sekretarza KC pana Z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol Re: ZA KOMUNY BYLO LEPIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 19:47 lech lech kolejorz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natasza Re: ZA KOMUNY BYLO LEPIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 21:30 Oj bylo lepiej.było.Pewexy, Baltona,wspaniale kakao van houtenn'a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urszula Re: ZA KOMUNY BYLO LEPIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 16:43 Bylo lepiej tego nie da sie ukryc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: ZA KOMUNY BYLO LEPIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 00:47 I jezdziło sie do DDR'owa na delegacje.Och.Ach.Ech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: ZA KOMUNY BYLO LEPIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 12:35 Co za prymityw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadwiga Re: ZA KOMUNY BYLO LEPIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 17:47 Oj bylo lepiej zdecydowanie lepiej.Jezdzilo sie tramwajem koło zakladow imienia Stalina.Chodzilo sie na zakupy na Armii Czerwonej.Ach co to byly za wspaniale czasy.Ach och ech Odpowiedz Link Zgłoś
kot_z_cheshire Re: ZA KOMUNY BYLO LEPIEJ 25.10.05, 18:30 Oj było...Do dziś mi się łezka w oku kręci, jak sobie przypomnę chińskie tenisówki z wiewiórką...I w sumie żadnych innych nie pamiętam. Ups! Przepraszam...Jeszcze kozaki Relaxy (nie powinnam w końcu narzekać-moja ciocia pracowała w obuwniczym, więc mama nie musiała w kolejkach ich wystawać). I ogólnie fajnie było: czy się stoi, czy się leży...kasa się należy. W sumie nie tzreba było myśleć-przecież państwo za wszystkich myślało i wszytsko było wiadome: co można a czego nie. A normalny, szary człowiek mógł się zająć kombinowaniem i szukaniem dojść do produktów, które nie dla każdego były dostępne. Tylko te imperialistyczne, zachodnie świnie zatruwały umysł dziecka- przecież w katalogach Quelle czy Otto pokazywano takie piękne, kolorowe rzeczy...zabawki...urządzenia (oczywiście nie bardzo wiadomo do czego, bo takich u nas nie było)i taki głupi bemben jak ja pod wpływem tej propagandy myślał, że gdzieś jest lepszy, bardziej normalny świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: ZA KOMUNY BYLO LEPIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 18:38 Precz z imperjalistycznym [prowokatorem zrzucajacym nam stonke ziemniaczana.precz z tajnymi agentami watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenka Re: ZA KOMUNY BYLO LEPIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 03:05 HIhihihi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: ZA KOMUNY BYLO LEPIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 19:39 Bylo zajebiscie nie to co teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
kajmakan Chcieliście dalej żyć z kredytów,głupcy? 28.10.05, 21:03 Ale, niestety, to się nigdy nie udaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Chcieliście dalej żyć z kredytów,głupcy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 12:59 Za komuny bylo lepiej to fakt niezaprzeczalny. Odpowiedz Link Zgłoś
prosta.tutka Re: Chcieliście dalej żyć z kredytów,głupcy? 29.10.05, 16:20 A jak jeszcze ktos mial ciotke w Ameryce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jowita Re: Chcieliście dalej żyć z kredytów,głupcy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 18:04 Ja miałam ciotke w USA,wujka w Stasi i pół rodziny pracowalo w UB i SB.Jestem z tego dumna. Odpowiedz Link Zgłoś
prosta.tutka Re: Chcieliście dalej żyć z kredytów,głupcy? 29.10.05, 22:43 Tobie, to bylo prawdziwie dobrze.Innym tez bylo lepiej, ale Ty to nawet d>oo<py nie musals ruszuc. Zylas jak kwasniewski, tylko na mniejsza skale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re:Kwaśniewskiego zostaw w spokuju to wybitny mąż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 15:30 Stanu.100 lat oolku Kwaśniewski nasz wybawicielu i gwiazdo przewodnia.Za komuny było lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
prosta.tutka Re:Kwaśniewskiego zostaw w spokuju to wybitny mąż 30.10.05, 22:35 A czy ja mowie inaczej?Oj gwiazda ten wybitny oles jest, na czerwonym tle.Za komuny czlowiek nie musial sie martwic, ze mu paszport ukradna.I peweksy byly z bonami towarowymi.Bylo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziś lepiej? Za Stolzmana w lubelskiem dzieci głodują IP: *.la-04.cvx.algx.net 31.10.05, 09:32 Wpisy do Książek Skarg i Zażaleń Warszawskiej Spółdzielni Spożywców „Społem” . - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubek Re: Za Stolzmana polska mlekiem i miodem płynęla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 09:46 Chodzilo sie na zakupy do pewexow,baltony,na obiady do hoteliorbisowskich,wynajmowało sie wille gosciom targowym z zagranicy,znało sie wszystkich cienkciarzy w miescie,ach co to byly za wspaniale czasy.VIVAT PRL.KOMUNO WARÓĆ!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB Re: Chcieliście dalej żyć z kredytów,głupcy? IP: *.icpnet.pl 31.10.05, 11:17 Przecie to był żart.... Odpowiedz Link Zgłoś