Dodaj do ulubionych

Forum średzkich szkół !!!

29.10.05, 20:38
Powstało pierwsze, oficjalne forum średzkich szkół =) Na razie jest ono
prawie puściutkie ale razem możemy je rozkręcić! Tak więc zapraszam do
rejestrowania i pisania nowych tematów! =] Ja w najbliższych dniach się za to
wezmę. Pozdrawiam!
I adres: www.szkoly.fora.pl/
Obserwuj wątek
    • kormoran7 Re: Forum średzkich szkół !!! 29.10.05, 21:14
      Dzieki za zaproszenie ale jesli chodzi o mnie to zostaje tutaj:)Mam nadzieje ze
      reszta tez tak postapi.Boje sie ze gdybysmy wypowiadali sie tam na twoim forum
      nasze by oklaplo a walczylismy ostanio by sie rozkrecilo.
      • waclaw_kzn Re: Forum średzkich szkół !!! 30.10.05, 01:28
        Ja też się na razie powstrzymam. Odwiedzę, póki co, owszem, ale nie zaryzykuję
        wypowiedzi, póki nie stwierdzę, czy poziom nowego Forum nie dorównuje
        wypowiedziom o szkołach z Forum GŚ. Jeśli tak będzie - nie chcialbym, by moje
        nazwisko było kojarzone z tak obraźliwym dyskursem, brrr... jeśli nowe Forum
        okaże sięna poziomie - chętnie się przyłączę, nie uznając tego za działanie
        przeciw naszemu kochanemu Forum, ale za odrębną gałąź wspierania myśli
        intelektualnej w Środzie.
        • waclaw_kzn Re: Forum średzkich szkół !!! 30.10.05, 01:30
          Choć tak naprawdę żal, ze znów odzywa się typowo polska cehca - gdzie dwóch
          Polaków, tam trzy różne poglądy. Zamiast przyłączyć się o istniejącego Forum (do
          nas) znów tworzymy coś nowego, bynajmniej nie dlatego, że byliśmy nieprzyjaźni,
          ale dlatego, że... po prostu ktoś postanowił stworzyć sobie nowe forum... Mam
          nadzieję, że i tak będziemy życ w przyjaźni, a moż ew przyszłości nastapi jakaś
          forma połączenia?
          • kormoran7 Re: Forum średzkich szkół !!! 30.10.05, 10:06
            Narazie nie spieszmy sie z tymi zaprosinami do nas. Sadzac po wypowiedziach
            gimnazjalistow z GS lepiej niech juz beda osobne fora:)Choc oczywiscie moge sie
            mylic. A nuz na nowym szkolnym forum bedzie sie udzielal mlody kwiat polskiej
            inteligencji. Bedziemy obserwowac:)
            • mati.wlkp Re: Forum średzkich szkół !!! 30.10.05, 10:26
              A no więc właśnie ;) Nie należy przekreślać forum na starcie. Poza tym to forum
              nie jest tylko dla gimnazjalistów, którzy wzajemnie się obgadują na każdym
              kroku a również dla uczniów szkół średnich którzy powinnni jako tako porządnie
              się wypowiadać =] Pozdrawiam
        • mati.wlkp Re: Forum średzkich szkół !!! 30.10.05, 10:20
          Tak, ale poziom forum zależy od użytkowników. To MY je tworzymy. Tak więc
          gdybyś się zarejestrował i napisał parę ciekawych tematów to na pewno dałbyś
          jakiś początek temu forum. Poza tym według mnie jest to porządne forum jak na
          początek. Posiada regulamin i czuwającego admina który go pilnuje, w
          przeciwieństwie do forum gazety średzkiej...
          • kormoran7 Re: Forum średzkich szkół !!! 30.10.05, 10:38
            Nie mamy podstaw by nie wierzyc ze to forum bedzie inne ,czyste i zupelnie inne
            niz GS.Nie mamy bo dopiero zaczynacie wiec trudno cokolwiek powiedziec. Mam
            nadzieje ze adminowanie bedzie dobre i sie nie splamicie:)Jako rade moge wam
            dac zebyscie mieli przynajmniej 2 adminow. To zwikesza poczucie ze faktycznie
            to forum nie zejdzie na psy. A moze na poczatek zamiescisz naszego linka a my
            zamiescimy twojego?A prowadzicie jakas akcje reklamowa faszego forum?To znaczy
            czy robicie jakies ulotki, ogloszenia czy tylko dajecie linka ludziom z netu?
            • mati.wlkp Re: Forum średzkich szkół !!! 30.10.05, 11:03
              Rozumiem, że nie macie podstaw ale ja jako Administrator tego forum mogę Was
              zepewnić, że to forum będzie czyste i porządne. Wszelkie błędy będą poprawiane
              przez Moderatorów, których jeszcze dzisiaj wyznaczę =) Moim zdaniem lepiej żeby
              było użytkowników mniej, a porządniejszych, niż więcej a (sami wiecie jakich)
              Linka oczywiście zamieszczę ;) Tylko niestety nie możemy u nas na forum tak jak
              Wy do góry, jedynie w temacie... Za chwilkę założę temat w Forum ogólnym z
              linkiem do Waszego forum ;) Kampania reklamowa jest ale skromna ;) Łańcuszki w
              necie i promowanie w ten sposób jak u Was, poprzez zakładanie tematu ;)
              Postaramy się jeszcze jakoś powiadomiść ludzi przez Gazetę Średzką (forum) jak
              zacznie działać.
              • mati.wlkp Re: Forum średzkich szkół !!! 30.10.05, 12:51
                Ok, jesteście u nas "dodani" =) Czekamy teraz na Wasz "krok" =P
                • kormoran7 Re: Forum średzkich szkół !!! 30.10.05, 14:07
                  Reklama na sredzkiej bynajmniej bylaby wskazana ale z doswiadczenia wiemy ze co
                  ambitne to zostanie tam z gory przekreslone. albo sie ludzie z tego forum
                  zniszcza albo admin ci linka wyrzuci bo tylko to potafi. Po zatym ryzykujesz ze
                  wpuscisz na swoje forum kupe bagna wiec lepiej zamiesc link w jakis ukryty
                  sposob i nie za czesto. My tez wywiazalismy sie z obietnicy i linka
                  zapodalismy:)Jeszcze czegos oczekujecie?:)
                  • mati.wlkp Re: Forum średzkich szkół !!! 30.10.05, 14:24
                    Faktycznie reklamując się na GŚ dużo się ryzykuje... Jeszcze to przemyślimy...
                    Forum średzkich szkół jest Wam wdzięczne za umieszczenie linka ;) Z tym, że
                    taka malusieńka prośba ;) Może to "Szkolne forum" zmienić na "Forum średzkich
                    szkół"? Zresztą to od Was zależy ;) Tyle, że tak wydaje mi się lepiej brzmi.
                    Pozdrawiam! :)
                    • kormoran7 Re: Forum średzkich szkół !!! 30.10.05, 14:45
                      Juz zmienilem. Czyli koalicja mozna powiedziec zawarta miedzy nami. A dla
                      naszych forumowiczow mam informacje ze umowilismy ze jesli u naszych kolegow z
                      forum szkolnego bedzie temat ktory jest u nas to mam nazieje ze beda sie
                      wypowidac u nas. I jesli o ni utworza jakis ciekawy temat ktorego u nas nie ma
                      to wtedy my sie wypowiemy u nich. Umowa korzystna dla nas bo i u nich i unas
                      bedzie wtedy ruch.Kolejny przyklad dla PO i PiS jak latwo mozna sie dogadac:)
                      • waclaw_kzn Re: Forum średzkich szkół !!! 31.10.05, 00:47
                        Ja już się zarejestrowałem na Forum Szkół Średzkich, choć do wtorku ne mam
                        czasu, by sie wypowiadać...
                        Mam jeszcze przejściowe kłopoty z emblematem (kocham tę opcje Forum, której nam
                        brakuje), ale mam nadzieję, że uda mi się je rozwiązać.
                        Oczywiście, wpis w dziale poświęconym LO będzie obowiązkowy z mojej strony :)
                        • kormoran7 Re: Forum średzkich szkół !!! 31.10.05, 23:00
                          Ja juz raczej nie bede sie wypowiadal na tym waszym forum. Nie chodzi o to ze
                          mi sie tam nie podoba ale poprostu nie lubie kiedy wymaga sie od nas czegos a w
                          zamian nie chce sie nic dac. Konkretnie chodzi o to ze prosiliscie nas bysmy
                          was odwiedzali. A wy?Nikt z waszego forum sie tu nie wypowiedzial.Zero
                          zainteresowania i prob by sie nawet zalogowac. Ignorancja z waszej strony nie
                          jest mila rzecza. Linka zostawie do waszej strony ale wypowadac sie nie bede i
                          prosze by Kazan to samo uczynil. W imie solidarnosci:)
                          • technik1 Re: Forum średzkich szkół !!! 01.11.05, 08:54
                            "Błogosławiony ten, który nie mając nic do powiedzenia nie obleka tego faktu w
                            słowa" J. Tuwim
                            Przeglądając wasze forum stosowałem się do tej zasady i nie mając nic ciekawego
                            do napisania - nie pisałem. Ponieważ nie miałem ochoty pisać, a konto nie jest
                            konieczne do przeglądania forum - nie zakladałem go (aż do "przedchwili"), a
                            przez to nie mogłem dać wam znaku mojej obecności poprzez zalogowanie się.
                            Tyle o mnie, co z resztą nie wiem, ale czasy odpowiedzialności zbiorowej już
                            chyba mineły, co nie?
                            Acha - w kwesti technicznej:
                            1 - "Nikt z waszego forum sie tu nie wypowiedzial" - nieprawda. Pisze teraz w
                            temacie założonym przez admina "naszego" forum na "waszym" forum - nie dość, że
                            się wypowiada, to jeszcze swój temat ma.
                            2 - "Ignorancja z waszej strony nie jest mila rzecza." - ignorancja to
                            niewiedza a nie lekceważenie, jak wynika z kontekstu Twojej wypowiedzi
                            (swo.pwn.pl/haslo.php?id=11428), Wiadomość o waszym forum jest dość
                            widocznie zaznaczona, a decyzje co zrobić każdy podejmuje samodzielnie.
                            Pozdrawiam (jak już mam konto, to może uda mi się częściej zabierać głos:) )
                            • kormoran7 Re: Forum średzkich szkół !!! 01.11.05, 11:34
                              Kolejny ktory czyta ale nie moze sie wypowiedziec bo nie ma nic ciekawego do
                              powiedzenia. Plaga totalna jakas. Przeciez takie tematy jak polityka,ksiazki,
                              film to tematy elastyczne i nie wierze ze nie mial bys w nich nic do dodania.I
                              mam nadzieje ze zabierzesz glos lub nawet sam utworzysz jakis watek ciekawy.
                              Wiecej smialosci Panowie:)Tu nikt nie gryzie za wypowiadanie sie.
                            • mati.wlkp Re: Forum średzkich szkół !!! 01.11.05, 14:09
                              I poza tym zgadzam się z technikiem!
                              • natala77 Re: Forum średzkich szkół !!! 01.11.05, 14:25
                                Hej, hej!! Koniec tej bezsensownej kłótni:)
                                Co to: handel użytkownikami?:P Post za posta?!
                                Jak ktoś będzie miał coś do napisania napisze, czy tu, czy tam!

Zrobiliśmy to co było trzeba- linki do naszych forów umieszczono na obu, ale teraz tylko od użytkowników zalezy czy skorzystaja, przeciez nie mozna nikogo do wypowiadania sie zmuszac!
                                • technik1 Re: Forum średzkich szkół !!! 01.11.05, 14:38
                                  Święte słowa - lub jakby powiedział taksówkarz z Hydrozagadki: "I oto chodzi, i
                                  o to chodzi."
                                  • waclaw_kzn Re: Forum średzkich szkół !!! 01.11.05, 16:26
                                    przykro mi, Kormoranie, ale znów nie moge się z Tobą zgodzić. Gdy patrzę na
                                    Twoje wypowiedzi przypomina mi się podręcznikowy przebieg każdej rewolucji -
                                    najpierw występujemy w imię wielkich ideałów, obalay stary porządek, wprowadzamy
                                    nowy - lepszy, na uczciwych zasadach, po czym niedawni "przyjaciele ludu" i
                                    "wielcy przywódcy" wprowadzają dyktaturę, bo sami wiedzą, czego ludowi
                                    najbardziej potrzeba!
                                    Duch założył to Forum, gdyż nie można było znieść starego ustroju (Forum GŚ).
                                    Nasze Forum miało być ostoją, odskocznią, przeczekaniem. Nie udało się doczekać
                                    lepszych czsów, więc trzeba było się od starego Forum odciąć i wprowadzić na
                                    stałe zasady naszej rewolucji. A po co? By istnial swoboda wypowiedzi, by nie
                                    umarł przepływ informacji - Forum, Równość, Braterstwo!
                                    A teraz zapanowała dyktatura? Gracie w naszą grę, na naszych zasadach, na naszym
                                    terenie albo jesteście "wrogami ludu"? Nasze Forum przejęło na siebie ciężar
                                    prowadzenia co ambitniejszych dyskusji, zabierając ze soba głównie studenckie
                                    (lub starsze) grono, przeplatane ze śmietanką średzkiej młodzieży - zapewne
                                    wkrótce także bracią studencką. Na Forum GŚ pozostały osoby nieodpowiedzialne,
                                    które Forum zniszczyły i osoby na poziomie, choć nie zaznajomione jeszcze z
                                    trudniejszym dyskursem, który jest dla nas łatwy i oczywisty. One także mają
                                    prawo do miejsca dla siebie - i mają szansę, tym bardziej, że Forum Średzkich
                                    Szkół z nazwy już zaspokaja potrzebę najpopularniejszych dla tych osób tematów
                                    (sądząc po wypowiedziach na byłym Forum GŚ).
                                    A teraz mamy się od nich odwrócić, bo nie chcą (być może jeszcze
                                    nieprzyzwyczajone do naszego sposobu prowadzenia dyskusji) się wypowiadać? O
                                    nie. jeśli będę miał coś do powiedzenia na tamtym Forum - zrobię to, jeśli nie-
                                    nie. Proste. Poaza tym, jeśli nikt nie pokaże tam innego (naszego) sposobu
                                    dyskusji, to gdzie mają sie go nauczyć, skoro w pełnej wersji (czyli tu) wydaje
                                    się nieatrakcyjny?
                                    • kormoran7 Re: Forum średzkich szkół !!! 01.11.05, 22:06
                                      Jejku wychodze na forumowego łajdaka. Ja nikogo nie zmuszam do pisania postow.
                                      Poprostu w zyciu kieruje sie jasnymi zasadami. Poprstu uwazam ze z umow nalezy
                                      sie wywiazywac. Dlaczego my mamy sie wypowidac na ich forum a od nich slyszec
                                      ze nasze forum jest za ambitne i ze trudno sie loguje. U nic tez sie musialem
                                      zalogowac i nie robilem z tego problemu. Nie lubie gdy ktos z gory skresla cos.
                                      Nie przejrzy nic dokaldnie a juz mowi ze za ambitne. To glupota. Czy to zle ze
                                      chcialem by byla rownowaga w postach u nich i u nas?Byloby wtedy sprawiedliwie.
                                      A oni uwazaja ze jak prosimy by wypowisdali sie w temacie np ksiazkowym to im
                                      zabieramy tematy. Jedna strona musi cos dac i druga tez a narazie to tylko
                                      jakies uwagi zle slyszumy na nasze forum. Tak nie da sie dalej wspolpracowac.
                                      Chwala wam Koledzy Technik i Sir admin ze tutaj jestescie i sie wypowiadacie
                                      ale w zasadzie wypowiadacie sie tylko w tym jednym temacie i nic po za tym. W
                                      zadnym innym watku nic nie mozecie powiedziec?Nie mozecie nowego topiku
                                      utworzyc tutaj?Nie chce wkraczac na wojenna sciezke z wami wiec przepraszam
                                      jesli was urazilem. Prosze tylko o rownowage w postach a wszystko bedzie w
                                      porzadku
                          • mati.wlkp Re: Forum średzkich szkół !!! 01.11.05, 14:08
                            Wypowiedż użytkownika Kormoran na forum ..::Średzkie Szkoły::.. z dnia 31
                            października:

"Kolezanki i Koledzy nie lubie kiedy wymaga sie od nas czegos a w
                            zamian nie chce sie nic dac. Konkretnie chodzi o to ze prosiliscie nas bysmy
                            was odwiedzali. Odwiedzilismy was. A wy?Nikt z waszego forum sie nie pjawil na
                            naszym sredzkim forum. Zero zainteresowania i prob by sie nawet zalogowac.
                            Ignorancja z waszej strony nie jest mila rzecza. Troche szkoda ze tak
                            postepujecie :("

Wypowiedź użytkownika Sir Admin (moja) na forum ..::Średzkie Szkoły::.. z dnia
                            1 listopada:

"Uuuuuuu to nam pojechałeś Kormoranie...
                            "Nikt z waszego forum sie nie pjawil na naszym sredzkim forum" - to nie prawda,
                            że NIKT się nie pojawił. JA się pojawiłem, TECHNIK się pojawił a pozostałych
                            użytkowników nie będę zmuszał, aczkolwiek zachęcałem ich żeby weszli na Wasze
                            forum i kto wie czy tak nie zrobili.
                            Po drugie my mamy mało aktywnych użytkowników w przeciwieństwie do Was. Ja sam
                            napisałem już kilkanaście postów i założyłem bodajże 2 tematy u Was, a Wy razem
                            napisaliście KILKA postów (i to jeszcze postów mówiąc krótko promujących Wasze
                            forum - to dotyczy ciebie Kormoranie, gdyż wacław_kzn założył chociaż ciekawy
                            temat) więc proszę mi tu nie mówić o braku zainteresowania! Szczerze mówiąc
                            zdziwiłem się czytająć to co napisałeś. Wy chyba od nas, od NOWEGO forum
                            oczekiwaliście, że z dnia na dzień przybędzie u Was z 10 nowych użytkowników,
                            którzy napiszą 115 tematów. Na litość boską, trochę rozsądku! Poza tym
                            nakłaniasz użytkowników swojego forum by do nas nie wchodzili... Nieładnie...
                            Powiem szczerze, że się na Was zawiodłem i z tego co widzę to bezpodstawnie nas
                            oskarżasz, ponieważ z Forum Środy zarejestrowało się u nas o ile się nie mylę 2
                            użytkowników więc wydaje mi się, że to dosyć MAŁO jak na takie duże forum. To
                            MY już się okazaliśmy bardziej szczodrzy... i jeżeli ktoś tu ma kogoś oskarżać
                            o brak zainteresowania to chyba MY WAS. Pozdrawiam."
      • mati.wlkp Re: Forum średzkich szkół !!! 30.10.05, 10:15
        Ojej kormoranie, potraktowałeś to forum jak konkurencja =P Forum Środy Wlkp.
        raczej nigdy nie oklapnie ;) Jest dosyć popularne =D A forum ..::Średzkie
        Szkoły::.. powstało głównie z myślą o młodzieży oraz również dla absolwentów.
        Myślę, że nie jest to głupi pomysł, poza tym przecież to wcale nie musi być
        odrębne forum... Można je przecież jakoś połączyć :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka