Dodaj do ulubionych

Forum będzie tylko dla zalogowanych

19.11.05, 22:34
- jeśli tylko tego sobie zażyczmy. Tak tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=32171255&a=32213610 jest napisane.

Kto jest za?
Obserwuj wątek
    • lucyferciu Re: Forum będzie tylko dla zalogowanych 19.11.05, 23:00
      Jestem za. Wyeliminować niezalogowanych.
      • Gość: ares Re: Forum będzie tylko dla zalogowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 23:09
        zalogowane forum traci swój podstawowy sens
        i zanika
        jesli oto wam chodzi to prosze
        • l.george.l Re: Forum będzie tylko dla zalogowanych 19.11.05, 23:18
          Może jakiś przykład podasz?
        • kakui Re: Forum będzie tylko dla zalogowanych 19.11.05, 23:18
          jestem za logowaniem
          • Gość: Xy Re: Forum będzie tylko dla zalogowanych IP: *.aster.pl 19.11.05, 23:45
            Ja proponuję, aby NOWY wątek mogły założyć tylko osoby zalogowane, reszta
            piszących według uznania. To być może częściowo pozwoliłoby na wyeliminowanie
            mniejszych lub większych awanturników.
    • dobrusia_to_ja Re: Forum będzie tylko dla zalogowanych 20.11.05, 00:03
      Jestem za. W końcu logowanie to nie problem.
      • lucyferciu Re: Forum będzie tylko dla zalogowanych 20.11.05, 00:52
        dobrusia_to_ja napisała:

> W końcu logowanie to nie problem.

Dla niektórych to problem:( A zostało to już tutaj nie raz udowodnione.
        Szczególnie w ostatnim czasie:(
    • Gość: grono Re: Forum będzie tylko dla zalogowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 01:04
      forum powinno byc ogólnodostepne!bez zadnego logowania!logowanie to ograniczenie
      wolnosci słowa! zróbcie porzadek najpierw z vikka która w wiekszosci swoich
      postów obraza inna forumowiczke która tu nie zagląda bo ma powazne życie,poważną
      prace a nie tak jak ta kretynka vikka cały czas przed netem tylko nicki zmienia
      • lucyferciu Re: Forum będzie tylko dla zalogowanych 20.11.05, 01:49
        Gość portalu: grono napisał(a):

> forum powinno byc ogólnodostepne!bez zadnego logowania!
        Śmieszna teza. A zlogowaniem to forum nie jest ogolnogostępne? :)))

> logowanie to ograniczenie wolnosci słowa!
        Tak, tak. Bo bez logowania to można obrzucać inwektywami incognito, nie? Tak
        robią tylko frustraci życiowi:P

> a nie tak jak ta kretynka vikka cały czas przed netem tylko nicki zmienia
        No właśnie. Dlatego w tym celu uważamy, że należy logowac się:))) A przeczy to
        twojej założonej tezie:(

• Gość: XXL Bzdura ! IP: *.orange.pl 21.11.05, 08:43
          > > a nie tak jak ta kretynka vikka cały czas przed netem tylko nicki zmienia
          > No właśnie. Dlatego w tym celu uważamy, że należy logowac się:))) A przeczy to
          > twojej założonej tezie:(

Totalna bzdura. Można założyć sobie tysiące nicków
          • lucyferciu Re: Bzdura (XXL)!! 21.11.05, 10:21
            Gość portalu: XXL napisał(a):

> Można założyć sobie tysiące nicków

No i co z tego, że można. Właśnie to jest totalną bzdurą:P
      • vikka_i_drhuckenbush Re: Forum będzie tylko dla zalogowanych 20.11.05, 12:36
        caprice znów się nie popisała:(czyli wszystko w normie.
    • Gość: edek Re: Forum będzie tylko dla zalogowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 08:55
      widac ze komuna siedzi głęboko w niektórych
      cenzura to za mało ?
      mozna oddtajniać IP najbardziej krewkim
      kiedy i gdzie ludzie mieli nauczyć sie wypowiadac publicznie?
      niech sobie bazgrzą
      w koncu to i tak na nic nie ma wpływu
    • renepoznan Re: Forum będzie tylko dla zalogowanych 20.11.05, 09:02
      Jestem przeciw. Skutki nielogowania widać - wątki o paradzie homoseksualistów,
      ale obowiazek logowania to byłoby wylanie dziecka z kapielą.
    • pan.nikt Re: Forum będzie tylko dla zalogowanych 20.11.05, 09:52
      Od dawna jestem za logowaniem.
      Logownie nikomu nie blokuje dyskusji, czy poglądów, ale ma psychologiczne
      działanie na ucywilizowanie dyskusji.
      Logowwanie, choć pozwala na posługiwanie się kilkoma nickami, nie pozwala na
      podszywanie się pod innych.
      Kiedy, na forum pisze wygrubiony (zalogowany) Pan Nikt, to zapewne on, kiedy
      pisze niezalogowany, to może pisać pod tym nickiem kilku, czy kilunastu, i mogą
      nawet wzajemnie sobie przeczyć.
      Niestety forum, to nietylko miejsce wymiany poglądów, ale dla wielu zwyczajne
      miejsce wylewania swoich niezalogowanych frustracji.
      • voiceofamu Re: Forum będzie tylko dla zalogowanych 20.11.05, 10:22
        Mogę nie zgadzać się z panem.nikt, ale w tym przypadku popieram - anonimowość
        gości i podszywanie się pod logujących się uzytkowników wypacza sens forum -
        przecież istot jest prezentowanie SWOICH poglądów, a w przypadku zupełnie
        anonimowych gości są to poglądy niczyje, kogoś z kim nie ma jak dyskutować.

I pytanie do opiekujących się forum: czy jest możliwe rozwiązanie proponowane w
        jednym z postów, by forum było otwarte, ale zakładanie (rozpoczynanie) wątków
        byłoby domeną logujących się użytkwników? - to, co dzieje się na forum od
        wczoraj przechodzi ludzkie pojęcie?

Hippeastrum
        • beika Re: Forum będzie tylko dla zalogowanych 20.11.05, 10:36
          voiceofamu napisał:
          > I pytanie do opiekujących się forum: czy jest możliwe rozwiązanie proponowane
          w jednym z postów, by forum było otwarte, ale zakładanie (rozpoczynanie) wątków
          > byłoby domeną logujących się użytkwników?

Możliwe. Tak od jakiegoś czasu jest na forum Warszawa.
          • Gość: myślicielka Re: Forum będzie tylko dla zalogowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 10:50
            nie wszyscy przesiadują na forum całe swoje życie i nie forum powinno byc
            głownym celem życia.......,a zakładanie watków tylko przez zalogowanych jest
            głupie(głupie-dotyczy tylko form Poznan)a dlatego że wiekszosc watków bedzie
            o:czpisach,sliskiej podłodze,o braku windy i znowu o czipsach ale jesli nikt
            takich oczywistych sprwa nie dostrzega to ja nikogo nie bede dokształcac

jeszcze cos,jak okazuje sie na jakims forum że musze byc zalogowana to(i tu sie
            pewnie co niektórzy zdziwią!!!)nie zakładam konta tylko poprostu wiecej tego
            forum nie odwiedzam wiec chyba nie to ma na celu logowanie
            • pan.nikt Re: Forum będzie tylko dla zalogowanych 20.11.05, 10:55
              aleś Ty "Myślicielka"!!! ojoj

• beika Re: Forum będzie tylko dla zalogowanych 20.11.05, 11:11
              Myślicielko, jeśli zrobią obowiązek logowania dla zakładających wątek, to nikt
              ci nie zabroni pisać na poszczególnych watkach będąc niezalogowaną.Nie będziesz
              miała tylko możliwości założenia nowego watku jak się nie zalogujesz.
              A brak windy czy śliska podłoga tez mogą być tematem do dyskusji na wątku
              miejskim, tylko zależy jak sie o tym dyskutuje. Miasto ma wiele problemów i brak
              windy też może być dla kogoś problemem.
            • l.george.l Re: Forum będzie tylko dla zalogowanych 20.11.05, 11:22
              Gość portalu: myślicielka napisał(a):

[...]
              > jeszcze cos,jak okazuje sie na jakims forum że musze byc zalogowana to(i tu sie
              > pewnie co niektórzy zdziwią!!!)nie zakładam konta tylko poprostu wiecej tego
              > forum nie odwiedzam wiec chyba nie to ma na celu logowanie
              [...]

I jest to pedejście jak najbardziej właściwe, też tak postępuję. Zapewniam Cię jednak, że gdy trafisz na forum, które Cię naprawdę zainteresuje, że będziesz chciała być na nim rozpoznawalna, mieć wpływ na jego treść, to logowanie nie będzie Ci doskiwerać. Jestem na tym forum dwa lata i myślę, że jest to wystarczająca perspektywa, by dostrzec zmiany, jakie tu następują. Wbrew niektórym opiniom uważam, że idzie ku lepszemu. Pojawia się coraz więcej osób mających coś do powiedzenia, posiadających wiedzę na różne tematy, którą chcą się podzielić. Ranga forum wzrasta, bo jest ono głosem ludzi internetu. Jeśli śledzisz wydania papierowe prasy, to łatwo dostrzeżesz, że powstają teksty całkowicie oparte na cytatach stąd zaczerpniętych. Znaczy to, że dziennikarze naszą opinię biorą pod uwagę. Warto w związku z tym zrobić co tylko możliwe, by forum ucywilizować.
    • 5sunflowers Re: Forum będzie tylko dla zalogowanych 20.11.05, 09:57
      popieram
      • Gość: Gębarzewo Re: Forum będzie tylko dla zalogowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 11:12
        komunizm siedzi głęboko w niektórych
        popieranie logowania to homo sovieticus
        • l.george.l Re: Forum będzie tylko dla zalogowanych 20.11.05, 11:27
          Logowanie nie ma nic wspólnego z cenzurą. Myślę, że się nie pomylę twierdząc, że Administrator inaczej z nożyczkami podchodzi do osób zalogowanych. Inaczej w sensie ostrożniej.
      • kiks4 Re: Forum będzie tylko dla zalogowanych 20.11.05, 18:39
        popieram pomysł;
        nowy watek może założyć logator, komentarze moga pochodzić od każdego
    • v.i.k.k.a JA:)))) 20.11.05, 12:30

• vikka_i_drhuckenbush MY TEŻ CHCEMY:)))) 20.11.05, 12:33
      • Gość: antyvika [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 13:22
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • drhuckenbush FORUM TYLKO DLA ZALOGOWANYCH 20.11.05, 17:51
    • Gość: forum Re: MY TEŻ CHCEMY:)))) IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 13:41
      nikt tego nie chce
      a ci ktorzy chca i tak sie loguja
    • Gość: antyvika [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 15:41
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: xaliemorph Re: Forum będzie tylko dla zalogowanych IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 18:10
      Ogólnie jestem przeciw logowaniu,ponieważ jest to denerwujące że gdziekolwiek
      zechcę podać swą opinię muszę podawać wszem i owszem podawać maila i bawić się w
      głupie hasła. Raczej nie rozwinięta jest instutycja moderatora.
      • v.i.k.k.a Re: Forum będzie tylko dla zalogowanych 20.11.05, 18:23
        Z tym moderatorem nie moge się zgodzic, bo teraz musi czytać 100postów jednego
        uzytkownika pod kilkoma nickami (a jest tego dużo), w przypadku osób
        zalogowanych po kilku(nastu) mejlach naruszających netykiete takie konto mogłoby
        zostac zablokowane.
      • Gość: robert Re: Forum nie będzie tylko dla zalogowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 18:49
        nie rozwinięta jest funkcja moderatora - napisal gość
        i tu jest sedno sprawy
        temu albo sie nie chce albo stronniczo wycina jak widac na tej stronie i nie
        tylko
        źle wypelnia swoje obowiązki całościowo patrząc
        najprościej wtedy zakneblowac forum
        • Gość: pirania Re: Forum nie będzie tylko dla zalogowanych IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 19:03
          Bardzo niepodoba mi się to forum, dziwi mnie pasywność moderatora, admina od
          siedmiu boleści. Jestem zszokowana kloacznymi wypowiedziami.To nie licuje z GW.
    • l.george.l Dyskusję można już chyba zamknąć 21.11.05, 08:04
      Błażeju,
      wygląda na to, że wszystkie zainteresowane tematem osoby już się wypowiedziały. Kiedy możemy spodziewać się zmian na forum?
      • Gość: maszko Re: Dyskusję można już chyba zamknąć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 08:30
        forum tez mozna zamknąć
        albo zmienic admina,w tej formie istnienie forum nie ma sensu
        • l.george.l Re: Dyskusję można już chyba zamknąć 21.11.05, 08:51
          Nie jest winą Admina, że forum opanowała zaraza. Fakt, jest ona nieporównywalnie dotkliwsza niż przed rokiem, myślę jednak, że jak każda zaraza w końcu ustąpi. Logowanie proces uleczania jedynie przyspieszy.
    • conena przeciw. 21.11.05, 08:48
      zamordyści!

hehe:)
    • citisus Nie, nie !!!! 21.11.05, 08:49
      Logowanie niczego nie eliminuje a jest tylko upierdliwe dla piszących.
      (podyktowane jest jedynie koercjalnymi powodami gazety - wysyłanie reklam).

- można założyć i zalogować tysiące nicków.
      - banowanie nic nie daje - patrz jw. (można zbanować jedynie całą domenę)
      - nie widać częściowego IP - nie można zidentyfikować pacyny.
      - w przypadku łamania prawa identyfikacja po numerze IP jest tak samo łatwa.
      • l.george.l Re: Nie, nie !!!! 21.11.05, 09:07
        citisus napisał:

> Logowanie niczego nie eliminuje a jest tylko upierdliwe dla piszących.
        > (podyktowane jest jedynie koercjalnymi powodami gazety - wysyłanie reklam).

Nie otrzymuję żadnych reklam. Dzięki zabezpieczniom, które stosuję wyeliminowałem także reklamy z ekranu, widzę jedynie białe prostokąty. Nic mi nie miga, nic mi nie wyskakuje.

> - można założyć i zalogować tysiące nicków.
        Można, ale po co. Większą frajdę ma się chyba, gdy jest się wszędzie rozpoznawalnym pod jednym nikiem.

> - banowanie nic nie daje - patrz jw. (można zbanować jedynie całą domenę)

Czy na tym forum był ktoś zbanowany? Wyrozumiałość i cierpliwość Błażeja zdaje się nie mieć limitu. Poza tym starszyzna forumowa jest niezwykle wyczulona na wszelkie przejawy ograniczania swobody wypowiedzi i donosicieli.

> - nie widać częściowego IP - nie można zidentyfikować pacyny.
        No i co z tego. Co Ci to daje, że wiesz czy ktoś korzysta z neo, icpnetu czy innego operatora. Ubaw jest jedynie wtedy, gdy nowicjusz w godzinach pracy z budżetowego komputera coś napisze i po nawet cząstkowym IP można zidentyfikować, w którym urządzie pracuje i przy którym biurku siedzi.

> - w przypadku łamania prawa identyfikacja po numerze IP jest tak samo łatwa.
        Tego argumentu zupełnie nie rozumiem. A kto mówi, że logowanie ma komukolwiek ułatawiać ściganie. Przybrany pseudonim ma służyć nam, forumowiczom, by łatwiej było nam się ze sobą komunikować.
        • v.i.k.k.a Re: Nie, nie !!!! 21.11.05, 09:42
          l.george.l napisał:

> Nie otrzymuję żadnych reklam. Dzięki zabezpieczniom, które stosuję wyeliminował
          > em także reklamy z ekranu, widzę jedynie białe prostokąty. Nic mi nie miga, nic
          > mi nie wyskakuje.
          ### ja też nie-miś zrobił i jest dobrze:P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka