mantis1 14.10.02, 23:05 juz na szczescie z POLSKI !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dzidka Re: Witam wszytkich !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.02, 23:14 mantis1 napisał: > juz na szczescie z POLSKI !!!!!!!!!! > To przychodź do forumowej herbaciarni, gdzie odpoczniesz od zgiełku wyborczego... Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: Witam wszytkich !!! 14.10.02, 23:27 no a ja wlasnie w tej kwesti:) gdzie moge znalezc programy przyszlych wlodarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja Re: Witam wszytkich !!! 15.10.02, 09:35 Pytania wszelkiego typu zadawajcie podczas czatu z kandydatami na prezydenta: dzisiaj Sławomir Pietras, godz 12, a jutro Aldona Kamela-Sowińska, godz. 14. Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: Witam wszytkich !!! 16.10.02, 21:59 a moze tak jakies info mozna by bylo umiescic wczesniej na forum? w koncu od tego jest? am i right? Odpowiedz Link Zgłoś
hortensiasta Re: Witam wszytkich !!! 15.10.02, 14:56 mantis1 napisał: > no a ja wlasnie w tej kwesti:) gdzie moge znalezc programy przyszlych wlodarzy? Na stronach tych kandydatow... i bron Boze nei sugeruj sie tym co pisze portal gazety nie obrazajac nikogo media w sprawie wyborow nie sa obiektywne ! I mowia tylko o Kaczamrku, Aldonie, Grobelnym i przede wszystkim o Pietrasie... pozdrawiam i witam w Polsce ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tur Re: Witam wszytkich !!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.10.02, 10:53 mantis1 napisał: > juz na szczescie z POLSKI !!!!!!!!!! > Powrot ma dobre i zle strony. Powiedz co po dluzszej nieobecnosci w Polsce denerwuje cie po powrocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Myślenie pozytywne....... IP: *.echostar.pl 15.10.02, 11:12 Gość portalu: tur napisał(a): > Powrot ma dobre i zle strony. > Powiedz co po dluzszej nieobecnosci w Polsce denerwuje > cie po powrocie. A może niech lepiej napisze, co mu się podoba po powrocie..... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: Witam wszytkich !!! 16.10.02, 20:32 duzo rzeczy. chamstwo ->pierwszy dzien po powroci ejuz przeganialem gowniarzy piszacych w bialy dzien w tramwaju na scianach itp. dezorganizcacja -> na ul. Pisludzkiego remontuja chodnik i dobrze , ale gdzie ja mam isc ? po ulicy ok ale czemu nikt jej nie ODGRODZIL? a samochody pedza ze szkoda gadac... szarzyzna -> wszedzie szaro buro i ponuro a to w koncu poznan a nie polska B:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tur Re: Witam wszytkich !!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.10.02, 21:21 Ja też podobne odczucia zawsze miałem po powrocie. Ogólne chamstwo na pierwszym miejscu. Człowiek zaraz chce uciekac . Niestety, po jakimś czasie zatracamy ostrośc widzenia i juz potem nas nic nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: Witam wszytkich !!! 16.10.02, 21:23 dokladnie to tez nie byl moj pierwszy wyjazd na dluzej i zdazylem sie przyzwyczaic i zobaczyc WIEKIE roznice..... Odpowiedz Link Zgłoś
couleur3 Re: Witam wszytkich !!! 17.10.02, 00:56 Mantis , chłopie !!! Nie mogłeś zostać gdzieś tam za granicą ? Jak bym mógł to bym ten nasz grajdoł opóścił na zawsze i zapomniał . Pewnie młodszy jesteś , nie marnuj życia tutaj. Zainstaluj się gdzieś na zachód od naszego padołka póki nie staniesz się beznadziejnie sentymentalny i utopisz się w polskim bagienku po szyję. Na prawdę to dobra rada , jeśli tylko możesz... W każdym razie witam z powrotem w szambie. To tylko na początku tak śmierdzi , potem człowiek się przyzwyczaja... Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: Witam wszytkich !!! 17.10.02, 01:07 kurde no wlasnie !!!! mialem juz okazje zostac i to 3 razy(2 razy usa i raz anglia) i do tego jestem mlody( po studiach:)). i wiekszosc mnie nie rozumie bo mimo wszytko ja upatruje WIELKA szanse w Polsce...mam pare planow ...zobaczymy...moze przyjme tzw. ZONKA czyli zycie mnie doswiadczy...who knows? moze pozostane bezrobotny do konca swoich dni? who knows? poosdrofionka mantis Odpowiedz Link Zgłoś
canemuto co??? 17.10.02, 02:53 zostac w tym beznadziejnym kraju jakim sa stany zjednoczne (teoretycznie) ameryki??? matko boska jedyna kochana!!! NIGDY!!! mantis, zapewne wiesz o czym mowie, ludziom ktorzy tutaj nie byli trudno bedzie to wytlumaczyc... to kraj beznadziei, samotnosci i pozorow. polska tez taka jest powie ktos - hmmm... polska to kulturowo i klimatowo raj przy usa. chamstwo jest, ciezko tez czesto ale... no nie wiem jak to nazwac - w polsce (europie) jest duch, tutaj TYLKO KASA. i dlatego sa snajperzy i inne wybryki natury, dlatego kolejni prezydenci wysylaja te owce do kolejnych zatok perskich. zeby za cene ich zyc utrzymac dobry poziom zycia w tym ogarnietym szalenstwem kraju, zeby cena benzyny byla stabilna (jesli ktos ma watpliwosci, dlaczego irak jest tak "grozny"). smutna prawda? raczej zatrwazajaca, bo ten gigant jest dobrotliwy tylko z pozoru. nie bede sie spieral, jesli ktos stwierdzi, ze mowie tak z sentymentu. bo faktycznie mowie - z sentymentu do miejsca, gdzie jesli ktos sie do ciebie usmiecha tzn. ze faktycznie sie usmiecha, gdzie pieniadze to jeszcze nie wszytko, gdzie istnieja jakies tradycje i podstawy a nie tylko cena barylki ropy, supermarkety, salony samochodowe... dlaczego tutaj jestem? wage:))) lovely wage:))) no i na szczescie niedlugo wracam. zatem pozdro drodzy forumowicze. i nie zalujcie, ze tutaj nie jestescie na stale. raczej uwazajcie, zebym tam u nas nie bylo kiedys tak jak tutaj. bo wtedy nie bedzie juz mozna po prostu wsiasc w samolot i wyladowac w starej dobrej europie. alez smutny post. no to moze dla zmiany nastroju: :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) canemuto/Europa/Polska/Poznan PS wage to tyle co tygodniowka lub stawka za godzine pracy. troche wyzsza tutaj niz w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: co??? 17.10.02, 12:51 zgadzam sie co do Twojej oceny usa w 100%. zreszta sam napisalem cos podobnego pare tygodni temu pt. 'kiedy bedzie wojna?' usa to jak tam napisalem to taki malt oksymoron-> "kapitalistyczna - komuna", nic tylko propaganda i sterowanei ludzmi, ktorzy sa czescie stworzonego przez nich samych systemu.porazka. na tym tle Polsak to rzeczywicie RAJ, choc stopa zycia jest znacznei nizsza i zyje sie gorzej ale to jest POLSKA i basta !!! mantis Odpowiedz Link Zgłoś
snoopy25 Re: Witam wszytkich !!! 16.10.02, 21:00 WIELKIE POZNAŃSKIE CZEŚĆ!!! Pozdr. :o) Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Wolnosc slowa-> a co to jest? 18.10.02, 13:22 moze redakcja gazety mi na to odpowie????? Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 wolnosc slowa-> a co to jest? 18.10.02, 13:23 moze redakcja gazety mi na to odpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tur Pytanie do matis1 IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 24.10.02, 20:25 Ponoc policja drogowa w USA jest bardzo sprawna i skuteczna. Przekraczanie przepisów jest szybko namierzane. Czy spotkałeś gdzieś na drodze tzw. progi spowalniające zwłaszcza w osiedlach mieszkaniowych. Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: Pytanie do matis1 24.10.02, 20:50 w sumie to zjechalem cale wschodnie wybrzeze lacznie ponad 10000km i nie przypominam sobie zebym gdzies widzial takowe progi. co do drogowki to istotnie sa BARDZO skuteczni (zreszta innej mozilwosci w panstwie policyjnym nie ma ). wiele razy widzialem drogowke w podczas akcji.... najzzabawniejsza historia byla w atlancie stan georgia, gdzie juz wczesniej ostrzezono nas ze lubia tam zatrzymywac na 48 h bez podania powodu. jechalismy higwayem i przed nami byl caly peleton samochodow i wszyscy z ta sama predkosci chyba tam bylo 70 mil/h. bardzo nas to zdziwilo ze nikt nikogo nie wyprzedza, co sie okazalo, na poczatku peletonu jechal szeryf:) no i oczywiscie mial na tempomacie 70 i tylko czekal az ktos go wyprzedzi!!!!:)))))))) natomiast chwile po tym jak zjechal exitem rozpocvzely sie wyscigi..... mantis Odpowiedz Link Zgłoś
anka9009 Re: Witam wszytkich !!! 26.10.02, 22:56 milo ze jestes. nareszcie ktos aktywny ponad przecietna (przynajmniej do tej pory). :-))) Odpowiedz Link Zgłoś