Dodaj do ulubionych

Witam wszytkich !!!

14.10.02, 23:05
juz na szczescie z POLSKI !!!!!!!!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: Dzidka Re: Witam wszytkich !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.02, 23:14
      mantis1 napisał:

> juz na szczescie z POLSKI !!!!!!!!!!
      >

To przychodź do forumowej herbaciarni, gdzie odpoczniesz od zgiełku
      wyborczego...
      • mantis1 Re: Witam wszytkich !!! 14.10.02, 23:27
        no a ja wlasnie w tej kwesti:) gdzie moge znalezc programy przyszlych wlodarzy?
        • redakcja Re: Witam wszytkich !!! 15.10.02, 09:35
          Pytania wszelkiego typu zadawajcie podczas czatu z kandydatami na prezydenta:
          dzisiaj Sławomir Pietras, godz 12, a jutro Aldona Kamela-Sowińska, godz. 14.
          • mantis1 Re: Witam wszytkich !!! 16.10.02, 21:59
            a moze tak jakies info mozna by bylo umiescic wczesniej na forum?

w koncu od tego jest? am i right?
        • hortensiasta Re: Witam wszytkich !!! 15.10.02, 14:56
          mantis1 napisał:

> no a ja wlasnie w tej kwesti:) gdzie moge znalezc programy przyszlych
          wlodarzy?

Na stronach tych kandydatow...
          i bron Boze nei sugeruj sie tym co pisze portal gazety
          nie obrazajac nikogo media w sprawie wyborow nie sa obiektywne !
          I mowia tylko o Kaczamrku, Aldonie, Grobelnym i przede wszystkim o Pietrasie...

pozdrawiam i witam w Polsce !
    • Gość: tur Re: Witam wszytkich !!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.10.02, 10:53
      mantis1 napisał:

> juz na szczescie z POLSKI !!!!!!!!!!
      >

Powrot ma dobre i zle strony.
      Powiedz co po dluzszej nieobecnosci w Polsce denerwuje
      cie po powrocie.
      • Gość: XXL Myślenie pozytywne....... IP: *.echostar.pl 15.10.02, 11:12
        Gość portalu: tur napisał(a):

> Powrot ma dobre i zle strony.
        > Powiedz co po dluzszej nieobecnosci w Polsce denerwuje
        > cie po powrocie.

A może niech lepiej napisze, co mu się podoba po powrocie.....
        :-)))

• mantis1 Re: Witam wszytkich !!! 16.10.02, 20:32
        duzo rzeczy.

chamstwo ->pierwszy dzien po powroci ejuz przeganialem gowniarzy piszacych w
        bialy dzien w tramwaju na scianach itp.

dezorganizcacja -> na ul. Pisludzkiego remontuja chodnik i dobrze , ale gdzie
        ja mam isc ? po ulicy ok ale czemu nikt jej nie ODGRODZIL? a samochody pedza ze
        szkoda gadac...

szarzyzna -> wszedzie szaro buro i ponuro a to w koncu poznan a nie polska B:(

• Gość: tur Re: Witam wszytkich !!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.10.02, 21:21
          Ja też podobne odczucia zawsze miałem po powrocie.
          Ogólne chamstwo na pierwszym miejscu. Człowiek zaraz chce uciekac .
          Niestety, po jakimś czasie zatracamy ostrośc widzenia
          i juz potem nas nic nie dziwi.
          • mantis1 Re: Witam wszytkich !!! 16.10.02, 21:23
            dokladnie to tez nie byl moj pierwszy wyjazd na dluzej i zdazylem sie
            przyzwyczaic i zobaczyc WIEKIE roznice.....
            • couleur3 Re: Witam wszytkich !!! 17.10.02, 00:56
              Mantis , chłopie !!! Nie mogłeś zostać gdzieś tam za granicą ? Jak bym mógł
              to bym ten nasz grajdoł opóścił na zawsze i zapomniał . Pewnie młodszy
              jesteś , nie marnuj życia tutaj. Zainstaluj się gdzieś na zachód od naszego
              padołka póki nie staniesz się beznadziejnie sentymentalny i utopisz się w
              polskim bagienku po szyję. Na prawdę to dobra rada , jeśli tylko możesz...
              W każdym razie witam z powrotem w szambie. To tylko na początku tak śmierdzi ,
              potem człowiek się przyzwyczaja...
              • mantis1 Re: Witam wszytkich !!! 17.10.02, 01:07
                kurde no wlasnie !!!!

mialem juz okazje zostac i to 3 razy(2 razy usa i raz anglia) i do tego jestem
                mlody( po studiach:)). i wiekszosc mnie nie rozumie bo mimo wszytko ja upatruje
                WIELKA szanse w Polsce...mam pare planow ...zobaczymy...moze przyjme tzw. ZONKA
                czyli zycie mnie doswiadczy...who knows? moze pozostane bezrobotny do konca
                swoich dni? who knows?

poosdrofionka mantis
                • canemuto co??? 17.10.02, 02:53
                  zostac w tym beznadziejnym kraju jakim sa stany zjednoczne (teoretycznie)
                  ameryki??? matko boska jedyna kochana!!! NIGDY!!!

mantis, zapewne wiesz o czym mowie, ludziom ktorzy tutaj nie byli trudno bedzie
                  to wytlumaczyc... to kraj beznadziei, samotnosci i pozorow. polska tez taka
                  jest powie ktos - hmmm... polska to kulturowo i klimatowo raj przy usa.
                  chamstwo jest, ciezko tez czesto ale... no nie wiem jak to nazwac - w polsce
                  (europie) jest duch, tutaj TYLKO KASA. i dlatego sa snajperzy i inne wybryki
                  natury, dlatego kolejni prezydenci wysylaja te owce do kolejnych zatok
                  perskich. zeby za cene ich zyc utrzymac dobry poziom zycia w tym ogarnietym
                  szalenstwem kraju, zeby cena benzyny byla stabilna (jesli ktos ma watpliwosci,
                  dlaczego irak jest tak "grozny"). smutna prawda? raczej zatrwazajaca, bo ten
                  gigant jest dobrotliwy tylko z pozoru.

nie bede sie spieral, jesli ktos stwierdzi, ze mowie tak z sentymentu. bo
                  faktycznie mowie - z sentymentu do miejsca, gdzie jesli ktos sie do ciebie
                  usmiecha tzn. ze faktycznie sie usmiecha, gdzie pieniadze to jeszcze nie
                  wszytko, gdzie istnieja jakies tradycje i podstawy a nie tylko cena barylki
                  ropy, supermarkety, salony samochodowe...

dlaczego tutaj jestem? wage:))) lovely wage:))) no i na szczescie niedlugo
                  wracam.

zatem pozdro drodzy forumowicze. i nie zalujcie, ze tutaj nie jestescie na
                  stale. raczej uwazajcie, zebym tam u nas nie bylo kiedys tak jak tutaj. bo
                  wtedy nie bedzie juz mozna po prostu wsiasc w samolot i wyladowac w starej
                  dobrej europie.

alez smutny post. no to moze dla zmiany nastroju:

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

canemuto/Europa/Polska/Poznan

PS wage to tyle co tygodniowka lub stawka za godzine pracy. troche wyzsza tutaj
                  niz w Polsce...
                  • mantis1 Re: co??? 17.10.02, 12:51
                    zgadzam sie co do Twojej oceny usa w 100%.

zreszta sam napisalem cos podobnego pare tygodni temu pt. 'kiedy bedzie wojna?'

usa to jak tam napisalem to taki malt oksymoron-> "kapitalistyczna - komuna",
                    nic tylko propaganda i sterowanei ludzmi, ktorzy sa czescie stworzonego przez
                    nich samych systemu.porazka.

na tym tle Polsak to rzeczywicie RAJ, choc stopa zycia jest znacznei nizsza i
                    zyje sie gorzej ale to jest POLSKA i basta !!!

mantis
    • snoopy25 Re: Witam wszytkich !!! 16.10.02, 21:00
      WIELKIE POZNAŃSKIE CZEŚĆ!!!
      Pozdr. :o)
    • mantis1 Wolnosc slowa-> a co to jest? 18.10.02, 13:22
      moze redakcja gazety mi na to odpowie?????
    • mantis1 wolnosc slowa-> a co to jest? 18.10.02, 13:23
      moze redakcja gazety mi na to odpowie?
    • Gość: XXL Re: Witam wszytkich !!! IP: *.echostar.pl 18.10.02, 13:25
      Test
    • mantis1 i wszytko oki !!!! (n/t) 18.10.02, 16:38
    • Gość: tur Pytanie do matis1 IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 24.10.02, 20:25
      Ponoc policja drogowa w USA jest bardzo sprawna i skuteczna.
      Przekraczanie przepisów jest szybko namierzane.
      Czy spotkałeś gdzieś na drodze tzw. progi spowalniające zwłaszcza
      w osiedlach mieszkaniowych.
      • mantis1 Re: Pytanie do matis1 24.10.02, 20:50
        w sumie to zjechalem cale wschodnie wybrzeze lacznie ponad 10000km i nie
        przypominam sobie zebym gdzies widzial takowe progi.

co do drogowki to istotnie sa BARDZO skuteczni (zreszta innej mozilwosci w
        panstwie policyjnym nie ma ).

wiele razy widzialem drogowke w podczas akcji....

najzzabawniejsza historia byla w atlancie stan georgia, gdzie juz wczesniej
        ostrzezono nas ze lubia tam zatrzymywac na 48 h bez podania powodu. jechalismy
        higwayem i przed nami byl caly peleton samochodow i wszyscy z ta sama predkosci
        chyba tam bylo 70 mil/h. bardzo nas to zdziwilo ze nikt nikogo nie wyprzedza,
        co sie okazalo, na poczatku peletonu jechal szeryf:) no i oczywiscie mial na
        tempomacie 70 i tylko czekal az ktos go wyprzedzi!!!!:)))))))) natomiast chwile
        po tym jak zjechal exitem rozpocvzely sie wyscigi.....

mantis
    • anka9009 Re: Witam wszytkich !!! 26.10.02, 22:56
      milo ze jestes. nareszcie ktos aktywny ponad przecietna (przynajmniej do tej
      pory). :-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka