Dodaj do ulubionych

Dla kogo nagrody sportowe?

14.01.06, 16:27
Gdzieś z boczku w wiadomościach ukazała się notka na temat nagród starostwa z
osiągnięcia sportowe. W związku z tym mam pytania:

Z jakich szkół średnich i po ile nagród otrzymali uczniowie?
Czy to prawda, że żadnej nagrody nie otrzymali koszykarze i siatkarze ZSP,
którzy w ubiegłym roku byli w 4 najlepszych drużyn Wielkopolski?
Czy to prawda, że brązowe medalistki Mistrzostw Wielkopolski w siatkówce
dziewcząt z ZSTiO również nie otrzymały żadnej nagrody?
Czy to prawda, że mistrzynie Wielkopolski w biegach przełajowych i inni
medaliści mistrzostw Wielkopolski w LA z ZSTiO również nie otrzymali żadnej
nagrody?
Czy to prawda, że większość nagród otrzymali uczniowie gimnazjów i szkół
podstawowych, dla których powiat nie jest jednostką nadrzędną?
Czy to prawda, że nagrodę otrzymał uczeń ze szkoły w Poznaniu?
Kto jest twórcą nieżyciowego regulaminu przyznawania nagród, który wg
trenerów eliminuje uczniów naszych szkół średnich?
Dla jakich szkół powiat wrzesiński jest jednostką prowadzącą?

Jeżeli jest ktoś mądry w tej materii to proszę o oświecenie, bo jest to
sytuacja bardzo dziwna i wysoce kontrowersyjna.
Obserwuj wątek
    • klaudiusz4 Re: Dla kogo nagrody sportowe? 15.01.06, 00:12

Widocznie nikt nie zna odpowiedzi na twoje pytania, albo wszyscy nabrali wody
      w usta, a odpowiedzi na twoje pytania są zawarte w pytaniach. Jednak po poście
      dotyczącym lodowiska myślę, że na wszystkie pytania odpowiedź zna Pan
      Kiernowski.
      • rochkowalski11 Re: Dla kogo nagrody sportowe? 15.01.06, 00:23
        Jestem w pełni przekonany, że nasz słynny wykształcony brakarz kiernowski,
        który ma tylko chwilowe trudności z identyfikacją klasyki zna bardzo dobrze
        godziny , w których jest czynne lodowisko ( jeżeli takowe funkcjonuje) oraz tak
        jak myśli klaudiusz zna wszystkie odpowiedzi na pytania sportowca. Wstyd się
        tak kamuflować brakarzy Lokalnej Rzeczpospolitej;.
        • kiernowski Rochu, Rochu... 15.01.06, 14:46
          ...nie możesz przeżyć, że zrobiłeś z siebie przemądrzałego nieuka ? Ty, profan,
          chcesz mi wmówić, że to ja nie znam klasyki ? Wstyd. Jesteś całkowicie
          pozbawiony honoru i przyzwoitości. A może to dlatego, że jeszcze nie
          przeczytałeś "Wesela" ? To lektura, którą można "połknąć" w jeden wieczór.
          Pozdrawiam.
        • sportowiec2 Re: Dla kogo nagrody sportowe? ciąg dalszy 15.01.06, 17:26
          Jeżeli przyznano 20 nagród, to powinna być na ten temat jasna i przejrzysta
          informacja.

Każdy nagrodzony powinien być wymieniony z imienia i nazwiska, do jakiej szkoły
          chodzi, za jakie osiągnięcia otrzymał nagrodę oraz wysokość nagrody.
          Takiej informacji nie ma, co może oznaczać, że ci , którzy je przyznali tak do
          końca nie chcą tej jawności. Dlaczego tak się robi? Czemu ma to służyć?
          Pieniądze te są pieniędzmi podatników i czas najwyższy udzielać im pełnej
          informacji.

Jestem ciekaw, czy np. burmistrz przyznaje nagrody za osiągnięcia sportowe
          uczniom ze szkół średnich? Nigdzie , nigdy tego nie wyczytałem w naszej
          prasie, czyli prawdopodobnie nie.
      • kiernowski Klaudiuszu, Klaudiuszu... 15.01.06, 14:39
        ...nie wiem w co chcesz mnie wrobić. Nie mam najmniejszego pojęcia o nagrodach.
        Zamiast tropić spiski przeczytaj koniecznie książkę "Ja, Klaudiusz" Roberta
        Gravesa. Twój imiennik, tytułowy bohater, tylko udawał idiotę. Mam nadzieję, że
        ty też.
        • klaudiusz4 Re: Oj panie Kiernowski.. 15.01.06, 16:50
          Oj Panie Kiernowski
          Sama trucizna z Pana tryska. Niektóre z tych trucizn powodują trwałe kalectwa i
          tak naprawdę można się zastanowić, co jest lepsze: udawać idiotę, czy cierpieć
          na ogólnorozwojowy paraliż?
          • kiernowski Ależ Klaudiuszu, 15.01.06, 18:15
            uderz się w piersi i przeproś, jeśli jesteś honorowy. Zamiast mi pomóc, to
            podrzucasz jakieś smrodliwe sugestie. Z kogo tryska trucizna ?
            Kto zatruwa atmosferę na Forum Września ? Po prostu... wstyd.
            A propos trucizny. Książka "Ja Klaudiusz" opowiada właśnie o świecie, w którym
            zaślepieni ludzie, mali intryganci, a później wielcy zbrodniarze wytruwają się
            wzajemnie. Koniecznie przeczytaj tę książkę (!). Może cię ostudzi i wskaże ci
            właściwą drogę.

www.biblionetka.pl/ks.asp?id=3077

Polecam wszystkim. Zwłaszcza maturzystom.
            • klaudiusz4 Re: Oj Panie Kiernowski 15.01.06, 19:02
              Chce Pan być bardzo mądry, bardzo sugestywny i komunikacyjny, a tak naprawdę
              nic Panu nie wychodzi. Próbuje Pan swoim „polonistycznym intelektem” zachwycić
              piszących na tym forum, a tu nic – sam opór dla bałwochwalstwa . Panie drogi,
              przestań nas tutaj zarzucać bibliografią, bo więcej jej przeczytałem od Pana,
              ale jakoś nie muszę się tym chwalić, bo nie potrzebuję widzów i jurorów dla
              własnej akceptacji. Jak masz Pan kompleksy, to idź Pan do wróżki, albo
              psychoanalityka i poproś o pomoc. Tutaj na forum nie rób Pan tego, bo to wstyd,
              zwłaszcza dla osoby, która chce się mienić umysłem humanisty.
              Więcej skromności i dystansu szanowny Panie, a na pewno kondycja psychofizyczna
              będzie lepsza.

Pozdrawiam.
              • klaudiusz4 Re: Oj Panie Kiernowski 15.01.06, 19:05
                Chce Pan być bardzo mądry, bardzo sugestywny i komunikatywny, a tak naprawdę
                nic Panu nie wychodzi. Próbuje Pan swoim „polonistycznym intelektem” zachwycić
                piszących na tym forum, a tu nic – sam opór dla bałwochwalstwa . Panie drogi,
                przestań nas tutaj zarzucać bibliografią, bo więcej jej przeczytałem od Pana,
                ale jakoś nie muszę się tym chwalić, bo nie potrzebuję widzów i jurorów dla
                własnej akceptacji. Jak masz Pan kompleksy, to idź Pan do wróżki, albo
                psychoanalityka i poproś o pomoc. Tutaj na forum nie rób Pan tego, bo to wstyd,
                zwłaszcza dla osoby, która chce się mienić umysłem humanisty.
                Więcej skromności i dystansu szanowny Panie, a na pewno kondycja psychofizyczna
                będzie lepsza.

Pozdrawiam
                • rochkowalski11 Re: brakarz pozostanie brakarzem 15.01.06, 19:18
                  Brakarz pozostanie brakarzem i tyle. Dlatego jesteś małym płytkim
                  człowieczkiem, który jest wpuszczany na to forum, jak dla kogoś zaczyna być
                  niewygodny temacik. Po prosty zwykły „klasyczny” najemnik, który przeczytał
                  kilka streszczeń lekturek i udaje, jak połyka klasykę. W światku trochę
                  mądrzejszych od ciebie, takich jak ty nazywają intelektualnymi rzemieślnikami.
                  • kiernowski Re: brakarz pozostanie brakarzem 15.01.06, 21:14
                    Skończ z tym, człowieku.
                    Śmieszność mimo wszystko ma granice ! Dla mnie, jak to nazywasz, "temacik"
                    nagród sportowych nie istnieje, bo nie interesuję się tym i na pewno nie jestem
                    niczyim najemnikiem. Zabrałem tu głos tylko z powodu Klaudiusza, który mnie
                    nieładnie sprowokował. Surowy jestem jednakowo wobec wszystkich, a nie tylko
                    wobec ciebie i Klaudiusza. Bądź mężczyzną i "wypij ten gorzki kielich do dna".
                    Dorośli ludzie też mogą, a nawet powinni się od czasu do czasu czegoś nauczyć.
    • bidemaeier Re: Dla kogo nagrody sportowe? 15.01.06, 19:50
      Czym to trzeba sobie zasłużyć, żeby zyskać przychylność władców do otrzymania
      nagrody? Jeżeli jej nie otrzymują mistrzowie i medaliści, to kto je otrzymał?
      Jak to jest możliwe, żeby oni zostali pominięci?
      Jak nie ma nagród za tak wysokie wyniki dla swoich , a są dla innych, którzy
      władzy nie podlegają, to czas najwyższy, żeby zrobić z tym wielki porządek.
      Za jakie osiągnięcia dostaje nagrodę uczeń z Poznania? To już jest kompletna
      kpina.
    • uczciwy.obywatel Re: Dla kogo nagrody sportowe? 17.01.06, 12:47
      Zgadzam się przedmówcami w całej rozciągłości. Trzeba dojść do przyczyny tej
      niesprawiedliwości.
      Nie byłbym jednak sobą, gdybym nie przypomniał o stypendiach socjalnych dla
      najuboższych dzieci, które mogłyby poświęcić się działalności sportowej, gdyby
      miały za co. Samorząd powinien przeznaczyć specjalne pieniądze dla dyrektorów,
      któzy rozdzielaliby stypendia między najlepiej zapowiadających się sportowców z
      ubogich rodzin.
      • deus.dewiacius Re: Dla kogo nagrody sportowe? 20.01.06, 16:25

>Z jakich szkół średnich i po ile nagród otrzymali uczniowie?

Prawdopodobna liczba nagród
        witkowska 5
        wojska polskiego 2
        kaliska 1
        koszary – o

>Czy to prawda, że żadnej nagrody nie otrzymali koszykarze i siatkarze ZSP,
        >którzy w ubiegłym roku byli w 4 najlepszych drużyn Wielkopolski?

Dawno żadna nasza szkolna drużyna męska nie zaszła tak daleko w szkolnych
        rozgrywkach jak siatkarze i koszykarze ZSP. Prawdopodobnie nikt z tych
        chłopaków nie dostał nagrody

>Czy to prawda, że brązowe medalistki Mistrzostw Wielkopolski w siatkówce
        >dziewcząt z ZSTiO również nie otrzymały żadnej nagrody?

W przypadku dziewczyn siatkarki z dawnego rolnika po raz drugi stanęły na
        podium mistrzostw województwa. W ubiegłym roku zdobyły mistrzostwo wielkiego
        województwa wielkopolskiego a w 2005 były na 3 miejscu. Żadnej szkolnej
        drużynie dziewcząt dotąd się to nie udało. Również prawdopodobnie nie dostały
        nagrody.

>Czy to prawda, że mistrzynie Wielkopolski w biegach przełajowych i inni
        >medaliści mistrzostw Wielkopolski w LA z ZSTiO również nie otrzymali żadnej
        >nagrody?
        Z tego co mi wiadomo, to nie dostali mistrzowie, wicemistrzowie i brązowi
        medaliści mistrzostw województwa w lekkiej atletyce. Jedna lekkoatletka z
        dawnego rolnika dostała nagrodę specjalną. Jest to mistrzyni Polski i
        reprezentantka Polski na mistrzostwa świata w Portugalii. Widać, że żeby
        otrzymać taką nagrodę to w tym wypadku trzeba było spełnić hiperkryterium.

>Czy to prawda, że większość nagród otrzymali uczniowie gimnazjów i szkół
        >podstawowych, dla których powiat nie jest jednostką nadrzędną?

Przychylam się do wypowiedzi, żeby wymienić wszystkich uczniów i z jakich szkół
        dostali te nagrody oraz za co. Wtedy będzie można porównać osiągnięcia.
        >Czy to prawda, że nagrodę otrzymał uczeń ze szkoły w Poznaniu?
        Dokładnie nie wiem ale mówi się tu o piłkarzu z Wiktorii. A jakie osiągnięcia
        rangi mistrzowskiej tutaj wchodzą w grę, trudno powiedzieć.

>Kto jest twórcą nieżyciowego regulaminu przyznawania nagród, który wg
        >trenerów eliminuje uczniów naszych szkół średnich?

Regulamin ten to jest zwykły dziwoląg żeby nie powiedzieć karykatura lub bubel.
        Jeżeli dzięki niemu mistrzowie i wicemistrzowie nie zasługują na nagrody, a
        mistrz i reprezentant Polski zasługuje wyjątkowo na jakąś nagrodę specjalną ,
        to jak go można ocenić? Ludzie którzy go stworzyli powinni się wstydzić. Jak
        można było coś takiego stworzyć? Jest to OBURZAJĄCE!

Dla jakich szkół powiat wrzesiński jest jednostką prowadzącą?
        Wiadomo że dla średich.

• wercyngetoryks_wp Re: Dla kogo nagrody sportowe? 21.01.06, 07:10
          No proszę jak można wybić dzieciakom uprawianie sportu z głowy. A potem
          niestety trzeba kupować testery przeciwnarkotykowe i legitymować po 22
          małolaty. Ale na kilkutysięczne nagrody dla urzędników było ich stać (czytaj
          czwartkowe Fakty Wrześni}. To jest rzeczywiście wstyd. Ktoś uchwalił taki
          iracjonalny regulamin, ktoś wg niego przyznawał te nagrody oraz ktoś je na
          samym końcu zatwierdził. Wszystkie te osoby powinno się dużymi literami
          wymienić w prasie żeby społeczeństwo wiedziało jakich to mamy "radosnych
          twórców"
          • euglena_pl Re: Dla kogo nagrody sportowe? 21.01.06, 16:46
            Dzieciakom można wszystko wybić z głowy, jak starsi zaczynają swoją
            nieodpowiedzialną polityczkę. Myślę, że w tym przypadku nagrody powinni dostać
            wszyscy uczniowie, którzy na nie zasłużyli, bez względu na szkołę. Jest
            oczywiste, że na początku powinni być ci z najlepszymi wynikami a potem
            pozostali. Jeżeli ci najlepsi zostali pominięci, to cała wina spoczywa za taki
            stan rzeczy na urzędnikach często na tych najwyższych stanowiskach. Również
            jako matka bym czymś takim się oburzała, widząc starania i osiągnięcia mojego
            dziecka.
    • tutamtu4 Re: Dla kogo nagrody sportowe? 29.01.06, 02:20
      Osobiście, przyznaję się, że dostałam nagrodę Starosty za osiągnięcia sportowe
      w ubiegłych trzech latach. (Podczas nauki w LO im. H. Sienkiewicza.).
      Trzykrotna, drużynowa złota;) medalistka szczebla wojewódzkiego.
      Indywidualnie z lekka słabiej, aczkolwiek nieznacznie.
      Nie wiem, kto jeszcze otrzymał nagrody, bo zaszczyciłam swą obecnością Pana
      Starostę tylko raz. (Pozostałe ,,dwa razy" akurat pokryły mi się ze startami w
      zawodach).

pozdrawiam zaciekle pytających o sportoców
      • uczciwy.obywatel Coś mi sie zdaje, że udajesz sportsmenkę. 29.01.06, 10:36
        Podejrzewam, że o wiele więcej racji miał sportowiec.
      • sportowiec2 Re: Dla kogo nagrody sportowe? 29.01.06, 20:30
        Ja również gratuluję tobie osiągnięć. Zastanawia mnie tylko w jakiej
        dyscyplinie? Szachy, warcaby?
        Widać, ze miałaś szczęście i dobrego protektora. Ci inni jakoś takiego
        szczęścia nie mieli. A przecież, jak pisze tutaj deus dewiacius (dzięki za
        informacje) również mieli wysokie osiągnięcia typu mistrzowskiego i zdobytych
        złotych medali czy ścosłej czołówki Wielkopolski. Dlaczego im nie przyznali
        takich nagród? Może ty jednak wiesz o wiele więcej niż my? Czym się różni twoja
        dyscyplina od siatkówki, kosza, lekkiej atletyki, kolarstwa? Przecież niektórzy
        z nich mieli o wiele większe osiągnięcia od ciebie, mistrzowie Polski,
        reprezentanci Polski. I takiej uczennicy ktoś rzeczywiście daje nagrodę, tak
        jakby robił wielką łaskę. Może zapytaj się twojego protektora, dlaczego jest
        tak skandaliczny regulamin przyznawania tych nagród, który pomija uczniów
        mających większe osiągnięcia w przeciwieństwie do tych, którzy mają mniejsze
        sukcesy?
        Zapytaj się go również, dlaczego nie ma pełnej jawności w przyznawaniu tych
        nagród? Niech podadzą imię i nazwisko, szkołę oraz osiągnięcia, za które
        przyznano nagrodę?

Pytam o to, bo mam takie prawo, bo jak wielu innych płacę podatki i chcę
        wiedzieć , na co je powiat przeznacza.
        • tutamtu4 Re: Dla kogo nagrody sportowe? 30.01.06, 01:08

Ja nie oczekiwałam nagród.
          Fakt, miłym jest wyróżnienie, ale tak na prawdę liczą się osiągnięcia sportowe,
          a nie to czy dostrzeże kogoś wójt, starosta, burmistrz itd. Jasne, że dziwnym
          jest, że jednych dostrzega (wójt, starosta, etc.) a innych nie.
          Takie życie. (takie życie, jaka polityka;)

,,Szczęście" - szczęście - że mnie dostrzeżono, widać miałam.
          Protektora - nie sądzę, by istniało jakiekolwiek X, któremu zależałoby
          szczególnie, by mnie ,,dostrzeżono" w starostwie.
          Nie wiem więcej, niż Wy;) Kimkolwiek ,,Wy" jesteście.
          Nie wiem, kto pretendował do wyróżnień starosty - nie wiem, kto poza 2
          znajomymi, je otrzymał.
          ,,I takiej uczennicy ktoś rzeczywiście daje nagrodę, tak
          > jakby robił wielką łaskę". Takiej -> Jakiej?
          Nie wiem, czy lista jest (lista ,,szczęśliwców") publikowana czy zostaje gdzieś
          w kuluarach. Nagradzanie ,,szczęśliwców" odbywa się w ostatnich dniach czerwca.
          Zapewne nie jest zamknięte, toteż można się na nie udać i chociażby wysłuchać
          nazwisk sportowców wyróżnionych.
          Nie znam regulaminu przyznawania nagród. Jakoś nigdy mnie to nie frapowało.
          Nie nastawiam się na odznaczenia typu dostrzeżenie.
          Po raz wtóry powtarzam, że dla mnie o wiele ważniejsze są moje wyniki.
          Nie trenuję, by dostrzegł mnie starosta.
          Aczkolwiek za ,,dostrzeżenia" dziękuję.

pozdro chłopaki, (i dziewczyny?)

A osiągnięć mogłabym wymienić więcej;)
          • sportowiec2 Re: Dla kogo nagrody sportowe? 30.01.06, 20:52

Masz rację, że powinny się liczyć tylko osiągnięcia. Twoje osiągnięcia się
            liczyły, innych, którzy mieli takie same jak twoje, albo jeszcze większe Nie.
            Dlaczego? Piszesz, że ktoś nie dostrzegł, bo życiem kieruje polityka. Czyli wg
            ciebie nagrody dla uczniów zależą od polityki? W takim bądź razie, jakie muszą
            oni spełniać polityczne kryteria, żeby dostać nagrodę? Brzmi to w twoich ustach
            niesamowicie.

Piszesz, że nie sądzisz, żeby komukolwiek zależało żebyś dostała nagrodę. Chyba
            nie mówisz prawdy. Jest to fajne spostrzeżenie. Najlepiej jak nikomu nie będzie
            zależało, żeby uczniowie z największymi osiągnięciami dostali nagrody, to wg
            twoich spostrzeżeń – Dostaną. Ciekawa filozofia.

>,,I takiej uczennicy ktoś rzeczywiście daje nagrodę, tak
            > jakby robił wielką łaskę". Takiej -> Jakiej?

Uczennicy o bardzo wysokich osiągnięciach, których niestety ty nie miałaś.
            Jeżeli jest się mistrzynią i reprezentantką Polski, to trudno żeby komentarz
            typy „nie spełniania jakiś bzdurnych warunków regulaminu”, decydowało o łasce
            przyznania nagrody.

Nie nastawiasz się na „odznaczenia typu dostrzeżenie”, ale jakoś masz „wielkie”
            szczęście, że ciebie dostrzegają. Innych uczniów jednak nie dostrzegają, mimo
            że mają osiągnięcia takie jak ty lub większe i uczą się w naszych szkołach. Po
            prostu nie mają szczęścia. Co trzeba zrobić, żeby sobie zasłużyć na szczęście
            takie jak ty?
            Może powinni zmienić dyscyplinę uprawianego sportu? A może dokonali
            niewłaściwego wyboru i powinni się gdzieś indziej przenieść z uprawianą przez
            siebie dyscypliną sportu?
            Dla tych, co nie dostali tych nagród też najważniejsze są wyniki i być może
            wcale nie potrzebują łaski jakiejś komisji i bzdurnego regulaminu. Tylko musi
            być to przykre, jeżeli są dostrzegani przez profesjonalistów sportu na wyższych
            szczeblach, a nasi, którzy powinni pierwsi to docenić dziwacznym sposobem
            doceniają innych, którzy mają mniejsze osiągnięcia.
            Jeżeli jest to normalna sytuacja, to wyrazy współczucia dla polskiego sportu,
            dla uczniów uprawiających sport i ich trenerów. Myślę jednak, że to się mogło
            tylko zdarzyć w naszym grajdole.

Pozdrowienia dla wszystkie szachistek.

• wercyngetoryks_wp Re: Dla kogo nagrody sportowe? 30.01.06, 21:22
              A ja powtórzę jeszcze raz!

WSZYSTKICH TYCH, KTÓRZY ODPOWIADAJĄ ZA TAK IDIOTYCZNY REGULAMIN i TYCH KTÓRZY
              GO ZAAKCEPTOWALI oraz wg. NIEGO PZRYZNAJĄ NAGRODY Z POMINIĘCIEM NAJLEPSZYCH
              POWINNO SIĘ DUŻYMI LITERAMI WYPISAĆ NA PLAKATACH i PRZYZNAĆ IM TYTUŁ „RADOSNYCH
              TWÓRCÓW”

Plakaty należałoby porozwieszać na wszystkich dostępnych płotach i we
              wszystkich miejscowych urzędach.
              • kalamarnica1 Re: Dla kogo nagrody sportowe? 30.01.06, 21:27
                wercyndyksie przestań mi zmieniać socjalizm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

w myśl starego hasła towarzyszy
                czy się stoi czy się leży na połówkę się należy. paniatno tawariszcz lejtanat
                wercyndyks!
              • pan.nikt Re: Dla kogo nagrody sportowe? 30.01.06, 21:37
                Najlepiej z okazji wyborów.
              • uczciwy.obywatel Re: Dla kogo nagrody sportowe? 30.01.06, 22:36
                Zgadzam się z przedmówcami w całej rozciągłości. W programie Samoobrony, którą
                popieram jest nie tylko przyznawanie stypendiów tej młodzieży która osiąga
                wysokie wyniki i stypendia neleżą im się jak psu kość, ale także stypendia dla
                młodzieży która chce uprawiać sport, a nie ma środków do jego uprawiania.
                Państwo i samorząd powinno zagwarantować pieniądze także na stypendia dla
                młodych, którzy zajmowaliby się sportem, gdyby mieli czas i pieniądze, choćby
                skromne.
                Samoobrona, którą popieram bzdurnym regulaminom mówi stanowcze "nie".
                • wercyngetoryks_wp Re: Dla kogo nagrody sportowe? 31.01.06, 16:25
                  Twórców tego regulaminu powinno się rozliczyć. Żeby to zrobić, należałoby podać
                  do publicznej wiadomości ich nazwiska. Również, jak sugeruje Sportowiec,
                  powinno się podać do publicznej wiadomości nazwiska nagrodzonych oraz szkoły do
                  których chodzą i osiągnięcia, za które im przyznano nagrody. Popieram w 100%
                  Sportowca2.

Ps.
                  Kałamarnico , ale jesteś oryginalny. Jestem pod wrażeniem.
                  • mateuszmars Re: Dla kogo nagrody sportowe? 31.01.06, 16:52
                    Myślę, że cały problem tkwi w irracjonalnych zarządzeniach, regulaminach i
                    innych aktach, które w wielu wypadkach są zmorą polskiego zarządzania czy
                    ustawodawstwa. Jeżeli tego typu dokumenty tworzone są przez górę, to nie mamy
                    na dołach na to wpływu i musimy je respektować obojętnie czy się z tym zgadzamy
                    czy nie.
                    Gorzej to wygląda, jeżeli twórcą nieżyciowych czy irracjonalnych dokumentów –
                    zarządzeń, regulaminów jest samorząd lokalny. Możemy wtedy jednoznacznie
                    zidentyfikować źródło absurdu i w pewnym sensie niesprawiedliwości. Od 1989
                    roku mamy demokratyczne państwo, w którym wszyscy powinni być równo traktowani.
                    Szczególnie powinno się to odnosić do dzieci i młodzieży, która jest bardzo
                    wrażliwa na takie sytuacje.
                    Oczywiście są burmistrzowie, starostowie, radni, którzy za taki stan rzeczy
                    odpowiadają, bo oni to uchwalają i podpisują.. Jeżeli dokument, który tworzą
                    powoduje takie podziały wśród młodzieży, jakby nie było uczącej się w naszych
                    średnich szkołach, to już dawno powinni się zastanowić nad sensem tego, co
                    uchwalili. Jeżeli tego nie czynią, to znaczy, że taka sytuacja im odpowiada.
                    Możemy zadać pytanie, Dlaczego im odpowiada? Myślę, jednak, że to nie polityka
                    tym kieruje. Jeżeli bym się mylił, to oznaczałoby, że dobrnęliśmy do granic
                    absurdu, a do dna byłby już tylko milimetr.
            • tutamtu4 Re: Dla kogo nagrody sportowe? 03.02.06, 11:54
              pienisz się, jak najlepszy proszek do prania;)

lubię, jak ładnie pachnie

ps. na prawdę, tak ważne są nagrody starosty i sama postać starosty?
              ps2. co za zdolność kojarzenia faktów.
              • tutamtu4 Re: Dla kogo nagrody sportowe? 03.02.06, 14:43
                powyższa wypowiedź tutamtu4 skierowana jest do sportowca2
              • sportowiec2 Re: Dla kogo nagrody sportowe? 03.02.06, 19:40
                Gratuluje przepięknej metaforycznej wypowiedzi. Jestem pod wrażeniem. Pod takim
                ciężarem gatunkowym metafor wszystkie argumenty muszą upaść.
                Ten styl metaforyczny można zakwalifikować do tzw. górnolotnych typu:
                „Ojciec parć, nie będzie trza się drapać”, szczególnie po głowie, jak tu dobrze
                wykombinować. W nowocześniejszej wersji będzie to brzmiało nstp: „Ojciec prać,
                nie trzeba będzie kombinować”. Mogę również pogratulować wyostrzonej
                organoleptyki, szczególnie zmysłu węchu, wyczuwającego ładny zapach. Jest o
                bardzo ważna zaleta, szczególnie u szachisty – och!- Przepraszam szachistki. Na
                pewno pomogły tutaj wzorce zaczerpnięte od Kasparowa, Spaskiego, Korcznoja lub
                Fischera.

Jednak argumentów na temat nie ma tutaj żadnych. Rozumiem, że jak się nie ma co
                odpowiedzieć, to stosuje się bardzo dobrze pieniący proszek. Rozumiem, że
                prawda nie jest wygodna i trudno znaleźć sensowne wytłumaczenie. Trudno się
                dziwić, jak się zabrnęło w ślepy zaułek. Proponuję, żeby w
                ramach „podziękowania”, nauczyć twórców tego regulaminu, „Białego Kruka” wśród
                regulaminów powiatowych, grać w szachy. Nie zapomnij również o tych, którzy
                jako ostatni składali na nim swój podpis. Będziemy mieli niezłą szachową ekipę,
                w skład, której wejdą przedstawiciele różnych grup wiekowych

Pozdrowienia dla pana szachisty. Oj znowu palnąłem gafę Wielkie Sorrki - Pani
                szachistki.

• tutamtu4 Re: Dla kogo nagrody sportowe? 03.02.06, 22:53
                  ;)

Września. Magiczne miasto. Nie mam n_i_c do niego, ani do jego... mieszkańców.
                  Ale dobrze, że z niego nie pochodzę.

Pozdro dla wszystkich trampkarzy
                  • uczciwy.obywatel Re: Dla kogo nagrody sportowe? 04.02.06, 00:46
                    Co rozumiesz przez "trampkarzy" dziecino ? A może grasz w piłkę, albo hokeja na
                    trawie ?
                  • wercyngetoryks_wp Re: Dla kogo nagrody sportowe? 04.02.06, 09:56
                    Września jest pięknym miastem, miastem z tradycjami i wspaniałą przeszłością.
                    Tylko w ostatnich latach nie ma szczęścia do rządzących i w tym tkwi cały
                    problem. Dlatego, żeby w przyszłości nie zdarzały się takie przypadki, jakie
                    tutaj zostały opisane, czas najwyższy podczas wyborów tych rządzących zmienić.
                    • uczciwy.obywatel Re: Dla kogo nagrody sportowe? 04.02.06, 14:43
                      Zgadzam się w całej rozciągłości. Zmienić władzę na propolską i prospołeczną,
                      dla której niedola sportowej młodzieży, także tej która nie może uprawiać sportu
                      choćby chciała, bo nie ma pieniędzy, będzie zawsze najwyższym nakazem i
                      obowiązkiem. Są tacy, którzy potrafią dbać o dzieci i młodzież.
                      • sportowiec2 Re: najlepsze ZSTiO i duże szanse Gimnazjum Nr2 19.06.06, 21:44

Pisały niedawno o tym co prawda bardzo oszczędnie WW, ale prawie już na 100%
                        jest pewne, że dawny „Wet”, a dzisiaj ZSTiO wygrał w klasyfikacji punktowej i
                        został uznany najlepszą szkołą z osiągnięciami sportowymi w Wielkopolsce.
                        Czytając tutaj wcześniejsze wypowiedzi odnośnie nagród za osiągnięcia sportowe
                        szkół średnich można stwierdzić, że najlepsza szkoła sportowa w Wielkopolsce
                        otrzymała swego czasu najmniej nagród za osiągnięcia sportowe, chociaż wyraźnie
                        wiedziano, że osiągnięcia sportowe tej szkoły były największe ze wszystkich
                        szkół średnich we Wrześni. Jest to ironia losu, który jednak pokazał jak jest w
                        rzeczywistości. Nagród nie dostali wówczas z tej szkoły nawet mistrzowie
                        Wielkopolski. Jest to skandal i kompromitacja osób, które te nagrody
                        przyznawały, które utworzyły jakiś dziwaczny regulamin, który niby nie pozwalał
                        uczniom tej szkoły dostać te nagrody. Wstyd! Ludzie w powiecie za to
                        odpowiedzialni, którzy są związani ze sportem i oświatą powinni podać się do
                        dymisji lub zrezygnować z funkcji związanych ze sportem i edukacją.
                        Sprawiedliwości stało się zadość! Brawo ZSTiO! Również świetnie wypada w tej
                        klasyfikacji Gimnazjum Nr2, które ma również szanse na zwycięstwo wśród szkół
                        gimnazjalnych, ale tutaj jeszcze rywalizacja nie została zakończona. Brawo
                        Gimnazjum Nr2!
                        Brawo te dwie szkoły. Podejrzewam, że akurat ten sukces tych szkół będzie po
                        cichutku potraktowany przez nasze media.
                        Jak się wydaje, szachy chyba są ważniejsze, mimo że nie było w tym roku, w tej
                        dziedzinie specjalnych sukcesów.

JESZCZE RAZ
                        GRATULACJE DLA ZSTiO I GIMNAZJUM Nr2 we Wrześni.

• bidemaeier Re: najlepsze ZSTiO i duże szanse Gimnazjum Nr2 19.06.06, 23:00
                          Oliwa sprawiedliwa zawsze na wierzch wypływa. I tym samym mamy prawdę.
                          Przyłączam się do gratulacji dla "rolnika" i byłej piątki. A Wszystkich
                          powiatowych oświatowców i sportowców wzywam do złożenia mandatów i zrzeknięcia
                          się funkcji przewodniczącego komisji oświaty i sportu. Wstyd panowie rajcy.
                          Teraz widać, co warte są wasze regulaminy i jak byliście sprawiedliwi.

Nie mam słów oburzenia.

Pozdrowienia dla szkół.
                          Powiatowa Komisja oświaty i sportu do dymisji z przewodniczącym na czele.
                          • klucha28 Re: najlepsze ZSTiO i duże szanse Gimnazjum Nr2 21.06.06, 06:34
                            przyłączam się do Gratulacji dla ZSTiO oraz Gim.Nr2!
                            • sportowiec2 Re: najlepsze ZSTiO i duże szanse Gimnazjum Nr2 21.06.06, 19:28
                              szs.wielkopolska.webpark.pl/
                              - współzawodnictwo 2006
                              * gimnazja
                              * szkoły ponadgimnazjalne SPG

Z tabeli współzawodnictwa 2006 wyrźnie widać, że Szkoła z Kaliskiej ZSTiO
                              wygrała współzawodnictwo, a Gimnazjum Nr2 jest w tym momencie na 2 miejscu z
                              dużymi szansami zwycięstwa.
                              Brawo!
                              • mateuszmars Re: najlepsze ZSTiO i duże szanse Gimnazjum Nr2 21.06.06, 19:38
                                Gratulacyjki dla obu szkół. Mamy najlepszą szkołę średnią i już prawie
                                najlepsze gimnazjum w sporcie w całej Wielkopolsce.
                                • balbuena Re: najlepsze ZSTiO i duże szanse Gimnazjum Nr2 21.06.06, 20:29
                                  Sport jest ważny, ale 4 godziny W-F to zwykła przesada. gratulacje ,
                                  gratulacjami. NIech tak będzie. Też się pod nimi podpisuje, ale czas najwyższy,
                                  żeby w-f był prowadzony bardziej zabawowo a nie pod określone wyniki sportowe i
                                  nie na ocenę. Wyczyn niech sobie będzie na zajęciach w sekcjach SKSach, a nie
                                  lekcjach.
                                  • antykomunista1 Re: najlepsze ZSTiO i duże szanse Gimnazjum Nr2 21.06.06, 20:54
                                    Balbuena ma dużo racji. Lekcje wf powinny sprawiać uczniom przyjemność, a nie
                                    być dla nich stresem.
                                    Miło się jednak słyszy, jak wrzesińskie szkoły wygrywają, dlatego przyłączam
                                    się do gratulacji dla „rolnika” i gim.2

Ps.:
                                    Jestem przeciwnikiem wszelkich rankingów na poziomie szkół , od przedszkoli do
                                    szkół średnich. Dla mnie jest to nieporozumienie.

• rochkowalski11 Re: najlepsze ZSTiO i duże szanse Gimnazjum Nr2 22.06.06, 16:58
                                      Gratuluję szkołom. Duży sukces, tylko co obie te szkoły będą z tego miały?
                                      Myślę, że Starostwu jest teraz łyso, a radni zasiadający w oświacie powinni
                                      zrezygnować ze swojej funkcji tak jak cały wydział oświaty. Wstydźcie się.
                                      • sportowiec2 Re: panie LEN z WW 23.06.06, 06:48
                                        Panie LEN z WW!
                                        Piłka nożna jest już dawno podliczona a LO, w którym pan uczy jest na 11 a nie
                                        na 10 miejscu, jak pan dzisiaj pisze w Wiadomościach.
                                        A przecież tylko wystarczyło zobaczyć tabelę na stronie Szkolnego Związku
                                        Sportowego.
                                        Widocznie miałeś pan z tym trudności.
                                        To jest zwykła poruta panie LEN.

szs.wielkopolska.webpark.pl/
                                        • bidemaeier Re: panie LEN z WW 23.06.06, 17:12

Szkoły Ponadgimnazjalne:

I Miejsce ZSTiO - 412,5 pkt

Gimnazja:

I Miejsce Gimnazjum Nr2 - 344,6 pkt.

Są to rewelacyjne wyniki i pierwszy raz w historii sportu szkolnego dwie
                                          wrzesińskie szkoły wygrywają ranking na najlepsze szkoły sportowe Wielkopolski.

Gratulacje dla panów dyrektorów Wawrzyniaka i Tomczaka, oraz dla wszystkich
                                          nauczycieli Wychowania Fizycznego tych szkół.
                                        • vicemichnik Re: panie LEN z WW 24.06.06, 18:10
                                          A gdyby napisał, że na 13 to "poruta" pewnie byłaby jeszcze większa ?
                                          uahahaha
                                          • rochkowalski11 Re: vicemichnik 25.06.06, 19:01
                                            Przedni dowcip!
                                            Możesz śmiało dokooptować do kompani towarzysza Szydloka. Jeśli nie wiesz kto
                                            to, to musisz wiedzieć, że był on jednym z bardzo światłych towarzyszy, który
                                            jako jedyny na świecie znał zwierzę na dwie litery. Qń!
                                        • szuruburru Re: panie LEN z WW 27.06.06, 10:03

;)
                                          • klucha28 Re: panie LEN z WW 27.06.06, 11:00
                                            czytam to wszystko i trochę śmiać mi się chce. najbardziej konkretnie napisał
                                            biedemeier.
                                            szuruburu zupełnie nie kumam co masz na myśli. hehehe
                                            • sportowiec2 Re: panie LEN z WW 03.07.06, 07:57
                                              Dzięki za pozdrowienia. Pomylił sie pan ponownie z punktacją i to chyba o
                                              100pkt w szkołach średnich. Co zrobić? Widocznie taki mój los, żeby pana
                                              poprawiać.
                          • szuruburru Re: najlepsze ZSTiO i duże szanse Gimnazjum Nr2 27.06.06, 17:58
                            ;)

wypowiedz konotuje mój stosunek do osób wypowiadających się w tym wątku

najlepszym gratuluję
                            • klucha28 Re: najlepsze ZSTiO i duże szanse Gimnazjum Nr2 27.06.06, 19:53
                              aha!
                              właśnie zauważyłem żeś niewiasta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka