Dodaj do ulubionych

Powołać partyzantkę

31.01.06, 10:13
Ci co pamietają "pancernych", niech wyjmą hełmofony.

"Podwórko Donalda Tuska

Jeśli się ktoś wychował na podwórku, dobrze wie, że kluczowe znaczenie ma to,
kto pierwszy uderzy - wyznał Agnieszce Kublik i Monice Olejnik szef Platformy
Donald Tusk w wywiadzie opublikowanym w sobotniej "Gazecie Wyborczej".
Podwórkiem Tuska jest teraz Polska, a my - obywatele - nie mamy możliwości
zabrania swoich zabawek i pójścia na sąsiednie podwórko.

Musimy przyglądać się bójce i niewykluczone, że wszyscy dostaniemy po
mordzie.
Chyba że ktoś wyrośnie wreszcie z krótkich portek..."

"...Ale nie wiadomo dokładnie, na czym ma polegać nieposłuszeństwo, bo Tusk
na
prośbę o wyjaśnienie zalecił postawienie trzech kropek. Jeśli chodzi w tych
kropkach o partyzantkę, to na mnie proszę nie liczyć - mieszkam za daleko od
mostów i linii kolejowych.
(MY TEŻ)

Oczywiście przeciwko złemu rządowi jest w tradycji polskiej jeszcze jedna
metoda - oddanie się pod protekcję ościennego, życzliwego mocarstwa. ...."

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060131/publicystyka/publicystyka_a_5.html
Obserwuj wątek
    • energy52 Re: Powołać partyzantkę 31.01.06, 10:21
      pan.nikt napisał:

> Ci co pamietają "pancernych", niech wyjmą hełmofony.
      >
      Lepsi "Pancerni" niż "Atak klonów"
      >
      >
    • wiktor_l Re: Powołać partyzantkę 31.01.06, 10:23
      No tak, tak.. i co jeszcze? Tradycyjne, kto nie z PiS, ten komuch, przestępca i
      broni układów?

Buee......poczytajcie, drodzy zwolennicy PiSu gazety typu Puls Biznesu (wiem,
      układ, oprócz RM inne media manipulują mną jak chcą;), jak to merytorycznie
      teraz wymienia się zarządy największych firm panstwowych, kupcząc strategicznymi
      posadami z LPR i SO. Brawo;)

Wiktor
      • pan.nikt Re: Powołać partyzantkę 31.01.06, 10:26
        Jakie zacietrzewienie.

Popatrz, a ja przeczytałem felieton i zwyczajnie po ludzku UŚMIECHNĘŁEM SIĘ.

A teraz może się uśmiechnąć, albo obrazić.

....................../´¯/)
        ....................,/¯../
        .................../..../
        ............./´¯/'...'/´¯¯`•¸
        ........../'/.../..../......./¨¯\
        ........('(...´...´.... ¯~/'...')
        .........\.................'...../
        ..........''...\.......... _.•´
        ............\..............(
        ..............\.............\....

Pozdrawiam
        • wiktor_l Re: Powołać partyzantkę 31.01.06, 10:33
          Gdzie zacietrzewienie?

Tylko fakty - PiS wymiata wszystkich z firm panstwowych, handluje tymi
          stanowiskami jak gaciami na bazarze z Lepperem i Giertychem - zaprzeczysz?
          Bezkrólewie w LOT, Totalizator itp itd. W sumie mnie to nie dotyka bezpośrednio,
          nie świadczę dla nich zadnych uslug itp, ale Panstwo mocno traci.
          Nie wspomnę o wstrzymaniu decyzji Shella, w związku z rotacją kadr w PAIZ. Tak
          walczymy z bezrobociem;)

A najważniejszym tematem dla zwolenników Kaczynskich jest np PO, albo generalnie
          - szukanie winnych, to zenująco śmieszne.
          Mam nadzieję, że to się za chwilę obali na plecy, tylko szkoda Polski.
          mimo "koalicyjnego gestu Kaczynskiego" z Twojej strony
          Pozdrawiam
          Wiktor.
          • pan.nikt Re: Powołać partyzantkę 31.01.06, 10:36
            A czy wiesz pokłosiem czego jest ten felieton??

A z oceną rządu i pewnie koniecznej wymiany kadr jeszcze trochę poczekam.
            • wiktor_l Re: Powołać partyzantkę 31.01.06, 12:18
              Wiem, czytalem.

"Koniecznej wymiany kadr" - do czego koniecznej? Jeszcze jakby to byla wymiana,
              ale to na razie w 16 przypadkach odwołanie i mrugnięcie okiem do LPR i SO. Są
              wakaty, firmy tracą na wiarygodności, wiele kontraktów w zawieszeniu.

A za 3 miesiące od nowa?:)

Wiktor
              • pan.nikt Re: Powołać partyzantkę 31.01.06, 12:24
                Firmy w zawieszeniu giełda w dół.
                Tragedia.

Kurzcze, ale tak nie jest.
                Właśnie slucham w TVN 24 wyniki giełdy i nie jest źle.

Wniosek?
                Przesadzasz, albo klamiesz. Co wolisz??
                • wiktor_l Re: Powołać partyzantkę 31.01.06, 12:40
                  Tak, kłamię, bo kryję układ okrągłostolowy itp itd.

Giełda jako wyznacznik? A wiesz ze jak nawet największe wałki robilo LSD, to
                  gielda biła rekordy (unia, offset itp). Poza tym, to pochodna giełd w USA i Japonii.

Ale nawet, to czy przypadkiem nie sluchasz ogólnych informacji, gdzie różne
                  prywatne wydmuszki pompują statystyki?

Poza tym, np PAIZ ma olbrzymi wpływ na inwestycje zagraniczne, a po odwolaniu
                  szefostwa i oczekiwaniu na to, czy ma go objąc np Beger wielu inwestorów
                  wstrzymało decyzje (np Shell).

Jeszcze raz - na kupczeniu stanowiskami, które podszyte jest fałszywą
                  propagandą, że to niezbędne dla realizacji programu PiS, wszyscy tracą.

Ale to się przewróci, już za chwilę. No ale szkoda Polski.

Wiktor - co kłamie nt odwołania 16 zarządów spółek i agencji.

• pan.nikt Re: Powołać partyzantkę 31.01.06, 12:46
                    ależ ja nie neguje, że pewne ruchy kadrowe są wykonywane.
                    Tylko w przeciwieństwie do Ciebie nie mówię, że są złe.
                    Ba pytam, czy przypadkiem nie są konieczne..

A co do giełdy?
                    A masz lepszy pomyłś na szybką bieżącą ocenę firmy?

I nie mów mi o kontrolach, NIK itd.
                    Tak to lepsze, ale nie tak szybkie.
                    • wiktor_l Re: Powołać partyzantkę 31.01.06, 12:51
                      Ja również nie neguję sensu wymiany ludzi, ale na stanowiskach politycznych.
                      Tylko że PIS leci hurtowo (np wszystkie Polfy, które są panstwowe) - dotyczy to
                      stanowisk menedzerskich, a objawia się tym, że zawieszono wiele projektów
                      (konsolidacja, utworzenie koncernu farmaceutycznego, wreszcie polskiego itp),
                      nie podpisano wielu umów itp itd.

Bo na razie to doslowna czystka - czy są wakaty, wiadomo po co.
                      No, dzis szybciutko wymieniono co się da w Lotosie, Olechnowicz na walizkach.
                      Ani bardzo polityczny, wyniki b. dobre, ale co tam.

Wiktor
                      • wiktor_l Re: Powołać partyzantkę 31.01.06, 12:53
                        A, a co powiesz na odwolanie autora kampanii "polskiego hydraulika" -
                        największego symbolu Polski we Francji, oprócz Kieslowskiego i Seweryna? Powód -
                        braki merytoryczne, ha ha ha.

No i zastąpiono go znajomym znajomego, co dotychczas miał małą firmę PR:))))

Wiktor
                        • pan.nikt Re: Powołać partyzantkę 31.01.06, 12:54
                          temu też się dziwię.

Natomiast czystki POd PO byłyby takie same, albo jeszcze większe.
                          • wiktor_l Re: Powołać partyzantkę 31.01.06, 12:58
                            Niestety, nie dane jest nam się o tym przekonać, na razie.

Jedno byłoby pewne - nie dorwaliby się do biznesu oszołomy z LPR i SO, a tak
                            teraz będzie.

Trudno, trzeba robić swoje.
                            • pan.nikt Re: Powołać partyzantkę 31.01.06, 13:01
                              a czym "oszołomy" z innych parti są różne od "oszołomów" z PO??
                              Kto dał Ci prawo nazywania LPR oszołomami?
                              Są Tacy sami jak PO.
                              Są lepsi i gorsi.

A że się nie przekonamy?
                              I dzięki Bogu.
                              • wiktor_l Re: Powołać partyzantkę 31.01.06, 13:15
                                Kto mi odbierze prawo nazywania LPR i SO oszołomami? Wiem, kto ma takie zapędy,
                                ale mu się to nie uda.

Nie, nie są tacy sami jak PO, bo są bardziej lewaccy i socjalni od LSD.
                                A to chyba najgorsze, co może spotkać jakąkolwiek firmę i gospodarkę -
                                sojalistyczne oszołomy z narodowo-katolickim podtekstem.

Wiktor
                                • pan.nikt Re: Powołać partyzantkę 31.01.06, 13:20
                                  Jasne.
                                  A kto ci zabroni siać nienawiści?
                                  Przecież jakoś musisz odreagować klęskę swoich pupilków.

Siej siej, ale pamiętaj "kto sieje wiatr, zbiera burzę"
                                  • pan.nikt Re: Powołać partyzantkę 31.01.06, 13:21
                                    ps Znam osobiście kilku LPR-owców, realnych i praktykujących milośników pracy
                                    organicznej i kilku obiboków w PO.
                                  • wiktor_l Re: Powołać partyzantkę 31.01.06, 13:27
                                    > A kto ci zabroni siać nienawiści?
                                    > Przecież jakoś musisz odreagować klęskę swoich pupilków.

i kto to mówi...ale hipokryzja...

Pozdrawiam
                                    Wiktor
                                    • biesiadnik1 Re: Powołać partyzantkę 31.01.06, 13:33
                                      I tu panu Tuskowi przyznaje racje.
                                      My wszyscy jestesmy wspolwinowajcami.
                                      To my obywatele niszymy nasza Ojczyzne.
                                    • pan.nikt Re: Powołać partyzantkę 31.01.06, 13:34
                                      ja to mówie.
                                      Jeste wrogiem nienawiści.
                                      Wypiję kielicha z każdym porządnym PeOwiakiem, a nawet z ładna Zieloną
                                      • Gość: Weteran Powołać partyzantkę? - Myśl do rozważenia. IP: *.icpnet.pl 31.01.06, 14:33
                                        Ale dobrą myśl podpowiadasz. Może małą partyzantkę? Zawsze jakiś mały
                                        moździerzyk sie znajdzie. I mauser po dziadku.
                                        Tylko Panie.Nikt - za takie podżeganie do przestępstwa (walki zbrojnej
                                        przeciwko miłosciwie nam panujacym) to Ciebie moga wsadzić. Kto bedzie bronił
                                        PISu na tym forum? Lepiej się zastanów czy nie za dużo ryzykujesz tak
                                        przewrotnie interpretując słowa swoich przeciwników politycznych.
                                    • chejron74 Re: Powołać partyzantkę 01.02.06, 10:37
                                      Wiktor_l mam do ciebie prosbe. Nie odpowiadaj na posty pana.nikt. On jest chory. Naprawde.To mania.
                                      Zaburzenie obsesyjne. Odpowiadajac na jego chore teksty tylko go podkrecasz. Mimo ze w stopce ma
                                      "kocham ludzi" to nie jest prawda. On kocha samego siebie. Samego siebie przemawiajacego. Nawet na
                                      dobrusie potrafi najechac jesli jego maniakalnych przekonan nie podzieli. Nie odpowiajdacie na jego
                                      posty. Jest wtedy szansa ze tak sie zaostrzy jego stan iz moze sam zda sobie sprawe z tego ze jest
                                      chory. Panie.nikt ty jestes chory. I mowie to bez cienia zlosliwosci. Ty naprawde potrzebujesz dobrego
                                      psychiatry. I psychoterapii. chociaz obawiam sie ze konieczne beda leki psychotropowe. Wiktor_l jako
                                      lekarz prosze Cie nie odpowiadaj. Panie.nikt prosze Cie, pomysl o leczeniu. Dobrze ? ;-)
                                      • pan.nikt Re: Powołać partyzantkę 01.02.06, 14:58
                                        Jasne Chejronie PeOwiacy nie mogą pogodzić sie z faktem, że nie mieli racji, że
                                        przegrali, a teraz wszystkich innych wyzywają od chorych.

A może to PeOwiacy powinni się leczyć z przerostu ambicji nad treścią?

Pozdrawiam bo i tak lubię niektórych PeOwiaków, a szczególnie PeOwiaczki.
                                        • Gość: hmmm Re: Powołać partyzantkę IP: *.orange.pl 01.02.06, 15:00
                                          hmm, Ty dalej swoje...nie ważne co i jak - to PO jest winna i jej zwolennicy;)

• pan.nikt Re: Powołać partyzantkę 01.02.06, 15:03
                                            Trudno, żeby przeczył prawdzie.
                                            Jenak daleki jestem od oszołomów z PO, którzy oskarżają PiS nawet o trzęsienie
                                            ziemi w Chinach.

Natomiast co do Chejrona, mamy swoje układy od czasu wyborów.
                                            • chejron74 Re: Powołać partyzantkę 01.02.06, 17:54
                                              Przyznam szczerze : "I don't follow."
                                              • pan.nikt Re: Powołać partyzantkę 01.02.06, 18:18
                                                Popatrz, a ja po Polsku mówię.
                                                • Gość: hahahaha Re: Powołać partyzantkę IP: 129.215.0.* 01.02.06, 19:07
                                                  Ha ha ha! Pan.nikant nie zna angielskiego!!! Hahaha! Typowe dla pisuarow!
                                                  • pan.nikt Re: Powołać partyzantkę 01.02.06, 19:14
                                                    Czyżby??
                                                    A Ty cwaniaczku jakie języki znasz??
                                                    A może ktoś ci przetłumaczy to zrozumiesz moją odpowiedź???
                                                  • pan.nikt Re: Powołać partyzantkę 01.02.06, 19:15
                                                    Tak, tak hahaha, gdybyś wiedział co napisał Chejron, wiedzialbyś, że moja
                                                    odpowiedź byłą na temat.
                                                  • Gość: hahahaha Re: Powołać partyzantkę IP: 129.215.0.* 02.02.06, 11:10
                                                    Akurat ja wiem. Ty za to nie! hahahahaha
                                                  • pan.nikt Re: Powołać partyzantkę 02.02.06, 13:41
                                                    TTTTTTTTaaaaaaaak .
                                                    I nie rozumiesz mojej odpowiedzi??
                                                    To z tobą gorzej niż myślałem
        • Gość: entefuhrer Re: UŚMIECHNĘŁEM SIĘ IP: *.icpnet.pl 31.01.06, 13:56
          Kiedy przeczytałem, to aż jęknęłem [korekta - nie poprawiać!] ;->

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka