denim81 01.03.08, 09:55 Witajcie! 22 lutego urodził się mój synek(4350). Niezła kruszynka. Urodziłam przez cc. Niestety wczoraj zauważyłam że wyszły i hemoroidy. Czy można z tym coś zrobić nie udając się do lekarza. Bardzo proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alma58 Re: hemoroidy po cesarce 14.03.08, 01:02 Są różne czopki i maści, którymi mozesz sie smarować. Wiem ,ze posterisanem mozna sie smarowac w ciązy, wiec po pewnie tez, ale musialabys spytac sie w aptece lub lekarza..pozdrawiam..i zycze zeby znikneły Odpowiedz Link Zgłoś
perlitek Re: hemoroidy po cesarce 15.03.08, 21:21 Polecam żel Emorect. Ma działanie p/bólowe, można stosować nawet w ciąży. Ewentualnie Posterisan ale mi nie pomógł. Ja nabawiłam się zapalenia żyły, więc narazie stosuję Lioton1000 żel p/zapaleniu żył i nasiadówki z kory dębu ale aż boję się pomyśleć co to będzie po porodzie. Brrr. Aha wiadomo, że dieta dająca szybkie efekty w WC Życzę szybkiego powrotu do normalności. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: hemoroidy po cesarce 15.03.08, 22:20 Perlitek. Nie wolno stosować nasiadówek w ciąży, o ile mi wiadomo. A i gin. przestrzegał, że w żadnym wypadku. Choć fakt, czynią cuda :] Ja osobiście polecam Aesculan, nic innego mi nie pomaga. Ale to wiadomo, każdy organizm reaguje inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś