Dodaj do ulubionych

Czy Rydzyk weźmie nas za ryj?

10.02.06, 17:40
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36523936
Obserwuj wątek
    • lucyferciu Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 18:02
      Przecież to wszystko do tego zmierza:((

Podstawowa zasada - Kto nie jest z nami jest przeciwko nam - musi być
      konsekwetnie realizowana. I to zarówno w polityce, jak i w życiu codziennym.
      Nie będę zdziwiony jak jedna z ustaw przyjętych przez obecny układ będzie
      dotyczyła delegalizacji opozycji i zakazu swobody głośnego wyrażania myśli (w
      domyśle niezgodnego z obowiązującą ideologią).

Pozdrawiam kolegę:)
      Lucyferciu
      • wiktor_l Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 18:09
        lucyferciu napisał:

> Nie będę zdziwiony jak jedna z ustaw przyjętych przez obecny układ będzie
        > dotyczyła delegalizacji opozycji i zakazu swobody głośnego wyrażania myśli (w
        > domyśle niezgodnego z obowiązującą ideologią).
        >
        To się stanie, ale nie wprost ustawą. Będzie nadzór nad mediami, to wystarczy.
        Lekko zmieni się system koncesjonowania (i juz np Lis nie będzie podskakiwał
        Kazikowi).
        Docelowo - Pan.Nikt zostanie moderatorem forum, więc wszyscy dostaniemy bana, bo
        jestesmy komuchami- POpaprancami, ktorzy to broniąc ukladu, kopią po kostkach
        DOOBRY (powtarzamy charakterystyczną wymowę Marcinkiewicza) rząd, który
        realizuje DOOBRY program.

Szkoda Polski

Wiktor
        • pan.nikt Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 19:53
          Jak Ty Wiktorku mało o mnie wiesz.
          Spokojnie, nie mam zwyczaju nikogo knebkowac.

A co do Lisa??
          Robi co chce, zachowuje się jak prostak. Ludzie to ocenią.
          Skończy się mit "madrego" Lisa.
          Spokojnie.
          • chejron74 Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 20:06
            Ten twoj spokoj mnie przeraza. Jest taki nienaturalny.
            • pan.nikt Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 20:11
              Pożyjesz, zobaczysz, że to najlepsze.
              Choć przyznaję w życiu bywam raczej wybuchowy.
              Na szczęście po wybuchu, szybko opadają emocję i można "walczyć" z życiem dalej.

Natomiast są kategorie spraw, które nie robią na mnie wrażenia.
              Np cieknący kran, dziura w dachu, awaria samochodu itp.
              Mówię spokój, trzeba zrobić i tyle.
          • chejron74 Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 20:06
            A tak BTW. Zauwazylem ze bardzo lubisz uzywac slowa mit. A zatem zalogowany antymit to tez TY!
            • pan.nikt Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 20:13
              Nie wiem, czy często używam słowa "mit". Nie zwróciłem uwagi.
              Choć prawdą jest, że mitów w III RP mamy do oporu.

Natomiast co do nicka?
              Konsekwentnie uzywam jednego.
              Fakt, mam jeszcze jedno konto w GW, ale kompletnie uśpione.
      • renepoznan Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 19:05
        lucyferciu napisał:

> Przecież to wszystko do tego zmierza:((

Tak się zastanawiam czy troche nie przesadzacie.
        • lucyferciu Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 19:14
          renepoznan napisał:

> Tak się zastanawiam czy troche nie przesadzacie.

Ależ skądże. Ani trochę:))
          To jest prawdobodobnie następstwo nadmiernego śledzenia informacji w mediach (w
          różnych) dotyczących dziwnych zachowań "ważnych", a obecnie wpływowych osób w
          tym państewku:((
          • renepoznan Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 19:19
            lucyferciu napisał:

>> Ależ skądże. Ani trochę:))
            > To jest prawdobodobnie następstwo nadmiernego śledzenia informacji w mediach

To bym sie zgodził. Dlatego ograniczyłem sobie kroplówke z TVN-24.:):)
            • lucyferciu Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 19:27
              renepoznan napisał:

> To bym sie zgodził. Dlatego ograniczyłem sobie kroplówke z TVN-24.:):)

Oczywiście dla kontrastu w drugą "żyłę" dajesz sobie dawkę z TvTr?:)) No i
              szłusznie. Bo zawsze wychodziłem z założenia, że aby coś właściwie ocenić to
              trzeba poznać myśli i słowa wroga:)))
              • renepoznan Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 19:34
                lucyferciu napisał:

> renepoznan napisał:
                >
                > > To bym sie zgodził. Dlatego ograniczyłem sobie kroplówke z TVN-24.:):)
                >
                > Oczywiście dla kontrastu w drugą "żyłę" dajesz sobie dawkę z TvTr?:))

Nie - bez przesady. Piszę o kroplówce a nie o truciu.
        • l.george.l Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 11.02.06, 12:42
          enepoznan napisał:

[...]
          > Tak się zastanawiam czy troche nie przesadzacie.
          [...]

Ja Twojego spokoju nie podzielam. Skoro w Chinach Yahoo, Google, MSN bez żadnych skupułów cenzurują Internet, a nawet potrafią sypnąć internautę i wydać go na śmierć, to dlaczego w środku Europy jakiś tam Rydzyk nie miałby nam odebrać zabawki, jaką są dla nas fora internetowe. Kropla drąży skałę. Telewizja publiczna w zasadzie już jest wzięta, co akurat nie było trudne, bo to centrum prostytucji politycznej, próbę przejęcia PAPu już odnotowaliśmy, już są przymiarki do prasy młodzieżowej, przyjdzie i czas na Internet. I wszystko w myśl twierdzenia, że jedyną słuszną prawdę głoszą Rydzykowe media, będące dziełem bożym w przeciwieństwie do dzieł szatana, którymi są wszystkie pozostałe ośrodki informacji i wymiany myśli.
          • mietowe_loczki Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 11.02.06, 13:01
            Mógłbyś łaskawie wyjaśnić, na podstawie jakiego paragrafu Rydzyk, i dlaczego
            Rydzyk, dobierze się, i jak dobierze, do forów internetowych? Przydałoby się
            trochę konkretów w tym panikarskim wątku.
            • l.george.l Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 11.02.06, 13:36
              A czy ja wiem, na mocy jakiego paragrafu cenzuruje się Internet w Chinach, na mocy jakiego paragrafu nie ma wolnych mediów na Białorusi, na mocy jakiego paragrafu w Iranie nie można słuchać Bitelsów? Paragraf zawsze się znajdzie, jeśli będzie wystarczająca grupa otumanionego motłochu gotowa go poprzeć. Pomyśl, dlaczego Rydzyk nie buduje szpitali, sierocińców, domów opieki, no w ostateczności kościołów a centrum medialne. Zadaj sobie też pytanie, kto to finansuje.
              • mietowe_loczki Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 12.02.06, 21:07
                A nie pomyślałeś, że to PRAWO w Chinach, Białorusi, etc jest tak właśnie
                skonstruowane? Proszę, podaj mi paragraf, na podstawie którego Rydzyk, lub
                ktokolwiek inny, jest władny zakazać internautom korzystania z forów w POLSCE.
                • grendelek Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 13.02.06, 10:25
                  mietowe_loczki napisała:

> A nie pomyślałeś, że to PRAWO w Chinach, Białorusi, etc jest tak właśnie
                  > skonstruowane? Proszę, podaj mi paragraf, na podstawie którego Rydzyk, lub
                  > ktokolwiek inny, jest władny zakazać internautom korzystania z forów w POLSCE.

Jak zawsze ten sam... obraza uczuc religijnych...
                  • mietowe_loczki Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 13.02.06, 10:30
                    gruba przesada

nie doczekałam się konkretów, jak zwykle
                    • grendelek Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 13.02.06, 11:57
                      mietowe_loczki napisała:

> gruba przesada
                      >
                      > nie doczekałam się konkretów, jak zwykle

Hehehehehe... nie gruba przesada, tylko w Polszcze pod ten paragraf podciaga sie
                      wszystko, co ma jakikolwiek wydzwiek negatywny dla KK.
                      • mietowe_loczki Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 13.02.06, 18:39
                        Panowie uprawiają demagogię porównywalną z tą Lepperowo-Rydzykową. Prawo do
                        wolnego wypowiadania się, między innymi na forach internetowych, daje
                        Konstytucja. Obrazić czyjeś uczucia religijne można tylko i wyłącznie w poście,
                        który już-został-napisany-i-wysłany, a nie który jest dopiero w głowie, który
                        jest zamiarem.

Nie ma takiego prawa, które mogłoby zakazać użytkowania forów, choćby z tego
                        względu, że ich właściciel w żaden sposób nie odpowiada za treści w nich
                        zamieszczane. Jakąkolwiek odpowiedzialność karną może ponieść osoba, która
                        treścią postu złamała w jakiś sposób prawo (nie wiem, podżeganie do morderstwa,
                        nienawiść rasowa, etc etc). Rydzyk, ani ktokolwiek inny, nie jest w stanie
                        założyć forom kagańca, ponieważ samo ich istnienie a) nie łamie w żaden sposób
                        prawa, b) samo w sobie nie obraża niczyich uczuć religijnych.

Nie darzę wielką, ani żadną, estymą ani naszego rządu, ani ojca Rydzyka, ale na
                        bogów miłych, nie uprawiajcie gorszej od nich demagogii.
    • pan.nikt Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 19:54
      To tylko straszenie dzieci kominiarzem.
      Jedna z akcji w nagonce na znienawidzone przez "uklad" RM.
      • chejron74 Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 20:08
        DOSC!!! LITOSCI!!! SKONCZ Z TYM "UKLADEM"!!! ILE MOZNA!!! PRZESTAN JUZ PIEPRZYC GLUPOTY I
        USPRAWIEDLIWIAC PSYCHOPATOW Z RADIA MARYJA!!!
      • dobrusia_to_ja Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 20:16
        pan.nikt napisał:

> To tylko straszenie dzieci kominiarzem.
        > Jedna z akcji w nagonce na znienawidzone przez "uklad" RM.

A jak można kochać fanatyzm??
        • pan.nikt Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 20:25
          1. A czy RM to fanatyzm??
          Mam wątpliwości.
          Wg mnie może są tam elementy fanatyzmu, ale bez przesady.

2. Można nie kochać, ale czy zaraz trzeba nienawidzić RM (bo nie fanatyzm ww)??
          • dobrusia_to_ja Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 20:52
            pan.nikt napisał:

> 1. A czy RM to fanatyzm??
            > Mam wątpliwości.
            > Wg mnie może są tam elementy fanatyzmu, ale bez przesady.

Fanatyzmu tam jest sporo, wbrew temu, co piszesz. Można to też nazwać
            oszołomstwem, jeśli to Tobie bardziej pasuje.

> 2. Można nie kochać, ale czy zaraz trzeba nienawidzić RM (bo nie fanatyzm
            ww)??

Myślę, że z tą nienawiścią, to Ty przesadzasz. To jest zwykła niechęć
            granicząca z chęcią zwrócenia ... .
            • pan.nikt Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 20:57
              Dobrusiu, może u Ciebie, to jest niechęc, ale u niektórych to NIENAWIŚC,
              WŚCIEKŁOŚĆ ITD. I wiesz, że mówię o ośrodkach dość głośnych, czyli GW, TVN itd
    • Gość: mih Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.06, 20:13
      jak dla mnie moga sobie dalej marzyc - nie uda im sie chinska polityka w
      stosunku do internetu. zamkna w polsce fora - powstana na zagranicznych
      serwerach, a na odciecie kraju od swiatowego netu, rydzyki sa za krotkie.
    • trajan_bez_ziemi LUDZIE!! DAJCIE SPOKÓJ!!!! 10.02.06, 20:14
      Panowie, jaki PiS jest każdy widzi, mi też sie większość ich pomysłów wcale nie
      podoba, ale to już przesada. Wszystko co złe to ostatnio PiSu wina,
      przypominacie trochę samych PiSiorów wyrzekających na PO. Mam już tego powoli
      dosyć, tego mędzenia o faszyźmie, katolickim totalitaryźmie, PiSowskim
      zamordyźmie etc. Ja też ich nie lubię ale znaj proporcjum mocium panie...
      Dlaczego nikt nie histeryzował, gdy SLD kładło łapę na telewizji publicznej,
      dogadywało się z samoobroną, sprzedawało nasze bezpieczeństwo energetyczne
      Gazpromowi i robiło masę innych świństw?!

A ostatnio PiS nie odpowiada już chyba tylko za trzęsienia ziemi, bo nawet
      ptasią grypę co niektórzy im przypisują.
      Kwaśniewski chlał nad grobami pomordowanych polskich oficerów, ale nikomu to nie
      przeszkadzało. Natomiast wszyscy nagle oburzają się na Lecha Kaczyńskiego, bo
      jego żona wysiadając z samolotu w USA trzymała w dłoniach nie taką torebkę, jak
      by się gawiedzi podobało.

Osobny temat to media. Podsycają histerię, jakiś czas temu gdzieś podawali, że:
      "starsi ludzie patrzą z nienawiścią na młodych głosujących na PO" (SIC!). I to
      PiS wprowadza w kraju podziały?!?! A nie przypadkiem rozhisteryzwane media,
      które obok krytyki (całkiem słusznej, PiSowi się należy) zamieszczają materiały
      o końcu demokracji, terrorze moherowych beretów itp.
      Ostatnio w trakcie afery z akcją Redwatch na stronach Blood & Honor
      przeczytałem, że istnienie tej strony jest winą ministra Ziobry (SIC!), gdyż nie
      kazał zlikwidować jej. Strona jest na serwerach amerykańskich, według
      tamtejszego prawa prezentowane na niej treści nie są przestępstwem. Co ten
      biedny Ziobro ma zrobić? Shackować tą stronę, a może wysłać GROM i wysadzić serwer?!
      LUDZIE DAJCIE SPOKÓJ!!! Skończcie z tymi seansami nienawiści, jak na was patrzę
      to jakbym czytał Orwella.
      • dobrusia_to_ja Re: LUDZIE!! DAJCIE SPOKÓJ!!!! 10.02.06, 20:44
        trajan_bez_ziemi napisał:

> Dlaczego nikt nie histeryzował, gdy SLD kładło łapę na telewizji publicznej,
        > dogadywało się z samoobroną, sprzedawało nasze bezpieczeństwo energetyczne
        > Gazpromowi i robiło masę innych świństw?!

O przepraszam! Wielu histeryzowało i ja też :( Tylko, że z tego nic nie
        wynikało. Ci na górze już nas nie słuchają. Dla nich jesteśmy poddanymi
        pracującymi na ich wygody i spokojne życie. Tym jesteśmy dla rządzących.

> Kwaśniewski chlał nad grobami pomordowanych polskich oficerów, ale nikomu to
        nie przeszkadzało.

Wielu to przeszkadzało. Sprawa była głośna i nikt, prócz bezpośrednio
        zainteresowanych, tego nie pochwalał.
        • trajan_bez_ziemi Re: LUDZIE!! DAJCIE SPOKÓJ!!!! 10.02.06, 21:09
          "Wielu to przeszkadzało. Sprawa była głośna i nikt, prócz bezpośrednio
          zainteresowanych, tego nie pochwalał."
          Mimo to Kwaśniewski nadal był (i jest) dla części prasy i vox populi "światowym"
          mężem stanu. :(

Natomiast lud niczego się nie nauczył, nadal głosuje na lewicę. Jeżeli nie na
          bolszewicką to na katolicką. Z dwojga złego wole mimo wszystko lewicę katolicką.
          • dobrusia_to_ja Re: LUDZIE!! DAJCIE SPOKÓJ!!!! 10.02.06, 21:19
            A ja już nie wiem, czego chcieć. Odnoszę wrażenie, że ci prawdziwi politycy
            gdzieś hibernują, a reszta to tylko popłuczyny.
      • Gość: mih Re: LUDZIE!! DAJCIE SPOKÓJ!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.06, 21:17
        drogi trajanie sam widzisz ze PIS podaza droga SLD i to ci nie przeszkadza? ile
        mozna ogladac nieporadnych ekip, ktore bede uczyc sie na swoich blednach naszym
        kosztem? co z tego, ze PIS moze kiedys sie rozleci - skoro przez 4 lata bede
        musial ogladac ten niekonczacy sie cyrk wyborczy i festiwal glupoli na rzadowych
        posadach. PIS nigdy nie mial spojnego i sensownego programu gospodarczego, jego
        sila byl program odnowy moralnej i walki ze zlodziejstwem. jak dla mnie miarka
        sie przebrala po zawiazaniu koalicji z samoobrona i rydzykiem. PIS wyrzekl sie
        wszelkich swoich idealow, zeby sobie "troche porzadzic". sarmaci w osobie
        wicemarszalka lepera, prezydenta 4rp kaczynskiego i slugi rydzka nie moga liczyc
        na moja wyrozumialosc. wiec jak nie mozesz wytrzymac krytyki koalicji rzadowej -
        nie czytaj watkow politycznych.
        • trajan_bez_ziemi Re: LUDZIE!! DAJCIE SPOKÓJ!!!! 10.02.06, 22:31
          mih--> przeczytaj uważnie mój post. Napisałem, że nie podoba mi sie to, co
          wyprawia PiS. Wiem, że PiS nie miał i nie ma żadnej sensownej wizji programu
          gospodarczego dla Polski. Nie głosowałem na PiS, kiedy wygrali wybory nie byłem
          z tego wcale zadowolony. Obecne działania PiSu uważam za głupotę i olewanie
          wszelkich obietnic wyborczych, chociaż nadal mam nadzieję na dekomunizację
          państwa. Ale do jasnej ciasnej krytyka musi mieć sens. W działaniach PiSu jest
          wystarczająco dużo elementów zasługujących na napietnowanie, natomiast lwia
          część opluwaczy koncentruje się na "katolickim totalitaryźmie", "prawicowemu
          terrorowi" (SIC! Przecież PiS nie podpada pod prawicę). Krytykanci nie piętnują
          tego, co piętnować należy. Czepiaja się natomiast jakiś lewackich histerii oraz,
          co uważam za skrajne chamstwo, urody małżonki prezydenta, wzrostu bliźniaków
          etc. CO TO MA DO RZECZY??
          Słowem sfrustrowani obywatele (też jestem sfrustrowany i rozczarowany, ale to
          nie upoważnia do plecenia trzy po trzy) plują na co się da, byleby było związane
          z PiSem. Trochę rozsądku, czy to jakaś masowa pauperyzacja intelektualna narodu?
          Wszyscy sprowadzają swoją argumentację do poziomu lewactwa!
          • Gość: mih przydlugawe IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.06, 01:01
            alez przeczytalem uwaznie twoj post. problem w tym, ze pomijasz kluczowa
            kwestie: kto jest odpowiedzialny, za obecny balagan na scenie politycznej,
            polaryzacje w mediach i poziom dyskusji. moim zdaniem tylko i wylacznie PIS.
            pomyslem jaroslawa byla najpierw kampania negatywna wobec PO (bardzo skuteczna),
            premier chwat-wszystkich brat (czyli rozdawnictwo budzetowe), koalicja stolkowa
            (PIS,SO,LPR) a obecnie wojenna retoryka wobec mediow. PO caly czas gralo role
            drugoplanowa ograniczalo sie do prob przyjecia zasad gry narzucanych przez PIS
            ze slabym wynikiem zreszta. Tzw. media przez dlugi czas byly neutralne,
            spokojnie przetrawily nawet zalosna ustawe medialna, komisarzy partyjnych w
            KRRITV, a dopiero spektakularny policzek w postaci konferencji z TV Trwam
            sprowokowal je do reakcji. takich przypadkow jest wiecej, chocby ten nieszczesny
            ziobro wojujacy ze srodowiskiem, ktore ma reprezentowac. marnotrawienie
            panstwowych pieniedzy, nieustajaca kampania wyborcza, nepotyzm i
            biurokratyzowanie wszystkich mozliwych dziedzin zycia to drobne wykroczenia w
            porownaniu z blyskawiczna rezygnacja ze szczytnych hasel, ktore pozwolily PISowi
            objac wladze. jesli ktos mowi, ze bedzie walczyl ze zlodziejami, oszolomami i
            fanatykami to chyba nie moze byc jednoczesnie z nimi w koalicji dla dobra
            panstwa? kaczynscy poszli na calosc - dlatego nader chetnie oceniam ich
            poczynania. a ze dyskusja wladzy z obywatelami bywa chamska i to w obie strony?
            ujme to tak: skoro polityk decyduje sie pelnic najbardziej reprezentacyjna
            funkcje w panstwie to musi wiedziec, ze jego wizerunek i zachowanie beda ciagle
            komentowane. moim zdaniem jesli ktos jest brzydkim kurduplem z osobowoscia
            kaprala, sapiaco-sepleniacym, bez zadnego doswiadczenia w polityce
            miedzynarodowej na dodatek z zona niestety idealnie do niego dobrana to powinien
            chyba powsciagnac ambicje i nie pchac sie na eksponowane stanowisko. (ps. jak
            zaprzyjaznic sie z bushem kiedy nie zna sie angielskiego? przez tlumacza?) w
            przeciwnym razie polityk musi sie liczyc z malo pochlebnymi opiniami czesci
            spoleczenstwa - to jest "cena" jego profesji. to oczywiscie jest przyklad
            zupelnie oderwany od realiow ;) wladza obraza moja inteligencja ja obrazam (sie
            na) wladze...
            w sumie to teoretycznie moglbym byc wyborca PISu tez jestem socjal-liberalnym
            endekiem z tym, ze akurat jestem na krucjacie przeciwko nim. ;)

• trajan_bez_ziemi Re: przydlugawe 11.02.06, 10:57
              mih--> Ależ ja się z Togą zgadzam :) To co wyprawia PiS jest skandaliczną grą
              polityczną o niesprecyzowanym (dla nas) celu, połączone ze zdradą tych kilku
              sensownych punktów programu wyborczego. Tyle, że ostatnia ekipa SLD robiła to
              samo (słąwetne hasło "Obiecujemy gruszki na wierzbie", tymczasem nie było
              gruszek nawet na gruszy :). W latach 90tych SLD bezczelnie kradło, obsadzało
              "swoimi" wszelkie dostępne stołki. Zagarnęli TV i zrobili z niej własną tubę
              propagandową. Dlaczego wtedy media nie mówiły o "lewicowym terrorze" o
              faktycznym "zagrożeniu dla demokracji". Ani dudu! Ktokolwiek w kraju podnosił
              głos na "szlachetne" SLD (czy inną lewicę) był natychmiast nazywany "szaleńcem",
              "barbarzyńcą", "nienawistnikiem". Epitetów było wiele, natomiast takiej histerii
              w mediach jak teraz, nie było. Nie mówiono o "powrocie PRL", mówi się teraz. Nie
              było żadnych protestów "autorytetów" oburzających się na bolszewizację Polski.
              Teraz natomiast wielkie halo i wielkie larum, bo PiS obsadził jakiś stołek
              człowiekiem powiązanym z RM. Nie do końca wierzę, aby była to kompetentna osoba.
              Że nie znalezionoby lepszej. Ale do cholery czy to oznacza koniec demokracji?!?!
              Stosujmy wobec wszystkich równą miarę! Ja nie bronie PiSu, tylko rozsądku.

I znowu wyszło mi przydługawo :)
              P.S: Jeżeli Ziobro podetnie skrzydełka np. co niektórym sędziom, to polskiemu
              sądownictwu wyjdzie na zdrowie. To są święte krowy i niejeden (oczywiście nie
              karzdy) wykorzystuje to, a sprawy ciągną się bezsenswonie przez miesiące i lata.
              • Gość: mih Re: przydlugawe IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.06, 18:40
                moze roznimy sie wiec tylko w pogladach na sposob prowadzenia dyskursu - bardzo
                chetnie uzywam sposobu argumentowania swoich adwersarzy. po prostu uwazam, ze do
                chama trzeba mowic jak cham, bo inaczej cie nie zrozumie. jesli wiec wsrod
                argumentow pojawiaja sie glownie epitety: zlodziejstwo, wstretni liberalowie,
                zydokomuna, masoneria wyciagany jest z szafy dziadek z wermachtu i okragly stol
                to uwazam, ze wowczas swobodnie moge sie posmiac sarmatow czystej krwi o
                fizjonomi kaczynskich, gosiewskiego, bielana, kaminskiego, nieskalanych rycerzy
                4rp: rydzyka, jurka, lepera, lyzwinskich lub specjalistow o specjalnosciach
                nikomu nieznanych jak lubinska, wassermann, jurgiel, ziobro... nie jestem
                bezstronnym obserwatorem, gdyz obecna polityke koalicji uwazam za szkodliwa dla
                panstwa i spoleczenstwa. odnosnie tzw. mediow - maja to do siebie, ze sa
                "interesowne" i subiektywne, a juz szczegolnie TVP, ktora chyba koncentruje sie
                glownie na udawaniu obiektywizmu. dlatego warto sledzic te same zadrzenia w
                roznych stacjach i gazetach - oczywiscie oprocz takich wynalazkow jak radio
                maryja, ktorego sluchanie, jak widac po niektorych sluchaczach, moze doprowadzic
                do powstania wielu groznych schorzen psychicznych.
        • Gość: kiks4 Re: LUDZIE!! DAJCIE SPOKÓJ!!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.06, 23:46
          PIS wyrzekl sie wszelkich swoich idealow, zeby sobie "troche porzadzic
          ----------
          oczywiście- święta racja i ja to od dawna , także na tym forum powtarzam.
          Kaczyńscy mają w sobie potrzebę wzięcia odwetu na "prze...ane" dzieciństwo,
          kiedy to znaleźli sie na huśtawce: z jednej strony sława z tytułu gry w filmie,
          z drugiej nikczemna postura, pozwalająca na dokładanie im przez nawet młodszych
          od siebie.
          To w człowieku pozostaje. I to widać, to ich dążenie do zagarnięcia pełni
          władzy dla samej władzy. Nareszcie bedą mogli strącic z siebie te straszne
          wspomnienia. Tylko dlaczego naszym kosztem?
          A ku przestrodze- każdy ich dzisiejszy czyn stanowi przyzwolenie do rewanzu za
          cztery lata. To zabawne, że starzy, doświadczeni działacze nie czują tego, że
          sobie gotują taki sam los, jaki zgotowali tym, których dziś z sadystyczną
          przyjemnością pozbawiają podstaw egzystencji. lechu jeszcze jakoś wyląduje z
          dozywotnią pensja prezydencką, ale Jarek może pocałować klamkę, tak jak kazał
          to zrobić Markowi Balickiemu. Balicki jest lekarzem i z głodu nie zginie,
          Kaczyński ma raczej mniejsze szanse w życiu po życiu...
          • dccircle Re: LUDZIE!! DAJCIE SPOKÓJ!!!! 13.02.06, 06:25
            żeby jeszcze jarcio i lesio zrzucili parę lilogramów...
            • dccircle Re: LUDZIE!! DAJCIE SPOKÓJ!!!! 13.02.06, 06:26
              dccircle napisał:

> żeby jeszcze jarcio i lesio zrzucili parę lilogramów...
              pardon, kilogramów. Choć może liliouty zrzucają lilogramy. Ach, złośliwcze.
    • skin.polski Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 23:27
      zapewne i Oszołom zostanie zrehabilitowany
    • Gość: igo.xp Coś tu nie gra. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 11:29
      Trzymacie te swoje nochale między szpaltami "wyborczej" a komentujecie
      program "Radia Maryja", którego wogóle nie słuchacie. Ejże! To nie w
      porządku.
      • chejron74 Re: Coś tu nie gra. 11.02.06, 15:28
        ja niestety swego czasu sluchalem.I bylem przerazony. To Radio moim zdaniem nie ma prawa nazywac
        sie Maryja. Dla mnie Maryja jest uosobieniem milosci i troski opiekunczej. To co wyprawia sie w ramach
        tego Radia na pewno nie ma nic wspolnego z miloscia blizniego.Na jego falach wypowiadaja sie ludzie
        w porownaniu z ktorymi "nasz" pan.nikt to swiety. Niestety
        • Gość: redemptorysta Re: Coś tu nie gra. IP: *.icpnet.pl 11.02.06, 15:37
          Tadzik nie weżmie nas za twarz to my polaczki się sami w jego łapięta
          garniemy,bo prawdziwy Polak najpierw musi być zgnojony aby się ocknąć.A Tadzik
          przeszedł bardzo dobre pranie czaszki i wie jak to robić prawidłowo.
        • dccircle Re: Coś tu nie gra. 13.02.06, 06:28
          chejron74 napisał:

> ja niestety swego czasu sluchalem.I bylem przerazony. To Radio moim zdaniem nie
          > ma prawa nazywac

A co się stało z Radiem Józef? Podobno było bliżej Episkopatu.
      • dobrusia_to_ja Re: Coś tu nie gra. 11.02.06, 15:48
        Gość portalu: igo.xp napisał(a):

> Trzymacie te swoje nochale między szpaltami "wyborczej" a komentujecie
        >
        > program "Radia Maryja", którego wogóle nie słuchacie. Ejże! To nie w
        > porządku.

O, wypraszam sobie!! RM słuchałam nie raz. Już kiedyś pisałam o tym na forum.
        Często zdarzało mi się zapoznawać z tą stacją przy okazji opieki nad babcią, jak
        równieżw domu moich rodziców, którzy początkowo namiętnie ustawiali ten kanał. W
        końcu i oni mieli dosyć, choć są bardzo wierzącymi ludźmi. Mój tatko do bólu.
        • l.george.l Re: Coś tu nie gra. 11.02.06, 16:13
          dobrusia_to_ja napisała:
          [...]
          > początkowo namiętnie ustawiali ten kanał.
          > W
          > końcu i oni mieli dosyć, choć są bardzo wierzącymi ludźmi.
          [...]

Przekazy pieniężne też przestali wysyłać?

• dobrusia_to_ja Re: Coś tu nie gra. 11.02.06, 16:27
            Teraz może Cię zaskoczę. Tak!! Na początku dołożyli siędo budowy tej stacji.
            Nawet poznali samego guru.
    • igo.xp Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 11.02.06, 23:09
      Konkretnie jakie macie zarzuty wobec Radia Maryja. Kto kiedy tam
      skłamał, kto kiedy obraził Żydów, kto powiedział nieprawdę o obecnej
      sytuacji w Polsce ?
      • grendelek Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 12.02.06, 00:01
        igo.xp napisał:

> Konkretnie jakie macie zarzuty wobec Radia Maryja. Kto kiedy tam
        > skłamał, kto kiedy obraził Żydów, kto powiedział nieprawdę o obecnej
        > sytuacji w Polsce ?

UWAGA! Bedzie dlugie...

Jesli chodzi o ogole zarzuty, to prosze bardzo:

1. Radio Maryja
        2. TV Trwam
        3. inne tzw. dziela

Dlaczego jest be?

- najwyższy wśród mediów o tym zasięgu (2-3 % udziału w rynku słuchaczy)
        stopień nasycenia czarną propagandą, fałszywkami, jednostronnością,
        ksenofobią, paranoicznym podejściem do rzeczywistości (vide proces w sprawie
        klamliwego przedstawiania Przystanku Woodstock we wiadomym filmie)
        - skomplikowane związki z kościołem katolickim: rozgłośnia podlega zakonowi
        redemptorystów, odcina się od niej prymas, Episkopat jest podzielony w
        opiniach
        - wiele cech sekty zgromadzonej wokół nieomylnego guru
        - utrzymywanie się z drobnych wpłat słuchaczy oraz z nieujawnianych datków
        dużych dotacji (dokladniej - niejasne zrodla finanowania tak RM, jak i TV
        Trwam, Wyzszej Szkoly Kultury Medialnej, etc.)
        - brak kontroli skarbowej nad dzialaniami RM i innych "dziel" o. Rydzyka
        - brak kontroli spolecznej (przypominam, ze RM ma status nadawcy spolecznego)
        swiadome i celowe niedpuszczanie do jakiejkolwiek dzialan majacych na celu
        pokazanie czym RM rzeczywiscie jest
        - wspieranie osob posadzanych o przestepstwa wbrew oczywistym faktom (vide
        niajaki Jarosz)

Malo?

Zapraszam na strony:
        www.radiomaryja.pl.eu.org

Jesli na natomiast o szczegolach mowimy, to jedno z najwiekszych sqrwielstw w
        wykonaniu tzw. dziel o. Rydzyka:
        W zeszly czwartek TVN "Uwaga" wyemitowala program, w ktorym prezentowane byly
        materialy na temat sledztwa dziennikarskiego w sprawie oszuknczej dzialalnosci
        firmy Tivon, produkujacej preparat Novit, rzekomo majacy wspomagac lecznie
        nowotworow. Jak na razie nie wspomnieli o reklamach w Eremie (czy w TVTrwam, to
        nie wiem). Moja zona lezala w szpitalu pomiedzy 21 a 25 listopada ub. roku. Na
        sali z nia lezala babcinka, ktora babcinkowym zwyczajem sluchala radyja na caly
        regulator (w sumie babcinka plula na radyjo za wpieprzanie polityki pomiedzy
        modlitwy i katechezy). Dzieki temu zona miala przyjemnosc wysluchac przynajmniej
        raz (cos mi sie kojarzy, ze jednak wiecej niz raz) audycji wcale_nie_reklamowej
        tyczacej sie wlasnie ww. preparatu.

O ile mi wiadomo w audycja byla prowadzona w duchu silnego poparcia przez Erem
        dla polskiego, cudownego preparatu, jedynej szansy chorych. Szkoda,z e
        wobecnych czasach nie mozna spodziewac sie wykorzystania tego faktu do
        podwazenia pozycji eremu a juz w ogole przez organa scigania.

Ha... wlasnie skonczyla sie Uwaga z ciagiem dalszym sprawy Novitu. Jednak
        puscili fragment audycji w Eremie z listopada 2005, czyzbys cos im
        zasugerowal... a moze supportowales ich materialami? ;-)
        Poza Eremen byla tez wzmianka o trwamie i nocniku. Co wiecej, wlasciciele firmy
        zastosowali mechanizm podpatrzony u swych mentorow - rzekome wsparcie przez
        JPII, w tym list dziekczynny adp. Dziwisza za przeslany do Watykanu preparat i
        informacje o 5 (slownie; pieciu) medalach czy dyplomach nadanych Nowackiemu
        przez Stolec Apostolski. Oczywiscie archiwa watykanskie milacza na ten temat a
        "wywiad" koscielny nie potwierdza zazywania przez Papa Polacco tego specyfiku.

Aaaaaaa... jeszcze jedno wykorzystanie "eremowego standardu" - Nowacki zakonczyl
        kariere ze stopniem mgr. inz. (chemik) a nie prof. Moze za chwile okaze sie, ze
        stopien naukowy nadala mu politechnika w Ulan_Bator czy innym Kiszyniowie...
        niczego nie ujmujac tym miastom. Podobnie, jak w przypadku samego o. Tadeusza,
        czy innego szubrawca - Jarosza.

Sojan droga, na stronie www.novit.pl jest popup z ciekawym tekstem utrzymanym w
        stylu eremowym na temat "ataku" - prowokacja, wtargniecie, obrazanie... o curwa
        ale kyrk...

I jak?
        • lucyferciu Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 12.02.06, 00:57
          Stary, to dla niego za dużo. On tego nie pojmie:((
        • igo.xp Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 12.02.06, 01:18
          Cześć grendelek. Aleś się rozpisał. Ok. Postaram się odpowiedzieć w
          tej chwili na Twoje zarzuty ogólne, co do Novit,u to nie jestem
          zorientowany ale sprawdzę i też odpowiem.

piszesz: " w Radiu Maryja, TV Trwam jast najwyższy stopień nasycenia
          czarną propagandą".
          otóż: - to co piszesz to wyłącznie Twój osobisty pogląd nie poparty
          jakimkolwiek badaniem czy sądażem, skoro więc tak to jest bez
          wartości.

piszesz: "skomplikowane zwiazki z kościołem, od RM odcina sie Prymas
          Glemp, Episkopat jest w opiniach podzielony"
          Otóż: - stopień skomplikowania zwiazków RM z kościołem nie może być
          kryterium oceny programu radia.
          Otóż: - Prymas Glemp parokrotnie w ciagu KILKU LAT lat wypowiadał
          sie krytycznie wobec RM, nigdy jednak nie było to wskazanie na jakieś
          kłamstwo czy odstępstwo od wiary. Były to napomnienia związane z
          publistyka społeczna radia. Dla ilości programów jakie "przeszły" przez
          RM przez te KILKIA LAT tych kilka uwagi P. Glempa brzmi jak
          pochwała.
          Otóż: - nie znalazłem Radia Maryja na jakiejkolwiek dostępnych liście
          sekt, w związku z tym nie można uważać RM za sektę. Raczej za
          przedsiebiorstwo w którym jest dyro i pracownicy. Ale gdyby zasady
          działania przedsiebiorstwa(kierownik - podwładny) były kryterium
          przynależności czegoś do sekt to mielibyśmy w Polsce tych sekt
          zatrzęsienie.

piszesz(pozwól że uproszczę): - niekontrolowane źródła dochodu RM, brak
          kontroli skarbowej.
          Otóż: - z tego co wiem to skarbówka z RM nigdy nie zchodzi. Przy
          takim ciśnieniu medialnym jakie jest na kontrole w RM jakikolwiek
          przekręt byłby nie do ukrycia.

piszesz: "wspieranie przestępców - sprawa Jarosza"
          otóż; - to poważny zarzut. Ale ze sprawy L.Kaczyński-Wachowski wiesz
          że przestępcą można nazwać kogoś kto dostał wyrok zkazujący(Jarosz
          jeszcze takiego nie ma), poza tym przestępcy mają to do siebie ze
          chowaja sie tam skąd trudno ich wyłuskać o czym instytucja chroniaca
          nie ma pojecia. Dobrym tego przykladem jest Sejm RP i poseł Pęczak.

I tyle.
          A co do TVN,u i Radia Maryja to sprawdzę ten NOVIT ale rewelacje
          TVN,u w sprawach dotyczacych także RM są kompletnie niewiarygodne, TVN
          jest w konflikcie z Rydzykiem, wielokrotnie dezawuowało RM i TRWAM a
          i tak nic z tego nie wyszło.

Pozdrawiam. Nie chce mi się już więcej pisać.
          • grendelek Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 12.02.06, 21:08
            igo.xp napisał:

> Cześć grendelek. Aleś się rozpisał. Ok. Postaram się odpowiedzieć w
            > tej chwili na Twoje zarzuty ogólne, co do Novit,u to nie jestem
            > zorientowany ale sprawdzę i też odpowiem.

Hej igo... Sprawdz, sprawdz. Mnie sie wlos na glowie zjezyl...

> piszesz: " w Radiu Maryja, TV Trwam jast najwyższy stopień nasycenia
            > czarną propagandą".
            > otóż: - to co piszesz to wyłącznie Twój osobisty pogląd nie poparty
            >
            > jakimkolwiek badaniem czy sądażem, skoro więc tak to jest bez
            > wartości.

Coz, co dla jednego bedzie czarna, dla inego moze byc biala propaganda.
            Mozw dwa przyklady:
            - zatapianie platformy
            - ustawiczne szkalowanie Lecha Walesy i nazywanie go agentem SB, mimo wyroku
            sadu lustracyjnego.

> piszesz: "skomplikowane zwiazki z kościołem, od RM odcina sie Prymas
            > Glemp, Episkopat jest w opiniach podzielony"
            > Otóż: - stopień skomplikowania zwiazków RM z kościołem nie może być
            > kryterium oceny programu radia.
            > Otóż: - Prymas Glemp parokrotnie w ciagu KILKU LAT lat wypowiadał
            > sie krytycznie wobec RM, nigdy jednak nie było to wskazanie na jakieś
            >
            > kłamstwo czy odstępstwo od wiary. Były to napomnienia związane z
            > publistyka społeczna radia. Dla ilości programów jakie "przeszły" przez
            >
            > RM przez te KILKIA LAT tych kilka uwagi P. Glempa brzmi jak
            > pochwała.

Niestety, RM przez te lata dzialania wypracowalo sobie ciekawa metode wspierania
            sie autorytetami. Na przyklad twierdzac, iz JPII prosil abp. Deskura o opieke i
            wsparcie dla RM. Problem w tym, iz gdy informacje te zaczely sie pojawiac w
            eremie Deskur byl juz sparalizowany i nie bardzo moze cokolwiek potwierdzic lub
            zaprzeczyc. Jakos dziwie mnie, iz RM (oraz TV TRwam) nigdy nie otrzymaly zgody
            na retransmisje programu radia czy TV watykanskich. Przeciez sa tak
            "katolickimi" mediami. Ciekawe nieprawdaz?

Co do Glempa. MYsle, iz sytuacja wlasnie jest na tyle skomplikowan, iz mozna sja
            spokojnie nazwac "wrzodem na d!@#$". RM kiedys "chlapnelo" o poparciu prymasa
            dla nich a biednemu prymasowi trudno wprost powiedzic... "prymasik mowi, ze
            lzesz jak piesek". W koncu jest szefem CALEGO Kosciola Katolickiego (=
            powszechnego) w Polsce. A RM jest nadal takze jego czescia. Sprawdz jednak co
            powiedzial o eremie ostatnio duszpasterz mediow... ciekawe nie?

> Otóż: - nie znalazłem Radia Maryja na jakiejkolwiek dostępnych liście
            >
            > sekt, w związku z tym nie można uważać RM za sektę. Raczej za
            > przedsiebiorstwo w którym jest dyro i pracownicy. Ale gdyby zasady
            > działania przedsiebiorstwa(kierownik - podwładny) były kryterium
            > przynależności czegoś do sekt to mielibyśmy w Polsce tych sekt
            > zatrzęsienie.

Otoz nie. Nich chodzi tu o uklad oj. dyro vs. jego podwladni / pracownicy.
            Chodzi o uklad o. Tadeusz Rydzyk a jego wyznawcy. Tak, nie wacham sie tego
            stawiedzenia uzyc. Kazda wypowiedz negatywna kwitowana jest przez "Rodzine RM:
            jako "atak na ukochanego ojca". Nawet jesli wypowiadaja sie hierarchowie KK,
            ktorym sa (jako wierni KK) posluzszenstwo. Porownaj dzialanie RM do tej listy:

# Obraz świata jest bardzo prosty i wyjaśnia rzeczywiście każdy problem.
            # W grupie znajdziesz wszystko, czego do tej pory na próżno szukałeś.
            # Grupa ma mistrza lub przywódcę, Ojca, Guru, lub największego myśliciela, który
            jedynie posiada całą prawdę i często jest czczony jako Bóg.
            # Ś wiat zmierza nieuchronnie ku katastrofie i tylko grupa wie jak go uratować.
            # Grupa odrzuca racjonalne myślenie, umysłowe rozumienie, jako negatywne,
            sataniczne, nieoświecone.
            # Krytyka i odrzucenie przez stojących z zewnątrz jest właśnie dowodem, że grupa
            ma rację.
            # Grupa ocenia siebie, jako prawdziwą rodzinę lub wspólnotę.
            # Grupa żąda ścisłego posłuszeństwa regułom, albo dyscypliny, ponieważ jest to
            jedyna droga do zbawienia
            # Nie istnieje możliwość uzyskania obiektywnego obrazu grupy, gdyż ważniejsze od
            refleksji jest przeżycie, zgodne z zasadą: Tego nie da się po prostu wyjaśnić.
            Proszę przyjść do nas i wziąć udział w spotkaniu. Kiedy przeżyjecie, zrozumiecie.

Owszem tendencyjne, ale ja tak wlasnie odczytuje stosunki panujace w ramach RM.

> piszesz(pozwól że uproszczę): - niekontrolowane źródła dochodu RM, brak
            > kontroli skarbowej.
            > Otóż: - z tego co wiem to skarbówka z RM nigdy nie zchodzi. Przy
            > takim ciśnieniu medialnym jakie jest na kontrole w RM jakikolwiek
            > przekręt byłby nie do ukrycia.

Otoz, nie. Nie wiem skad masz informacje o kontrolach w mediach rydzykowych. RM
            (ani TV Trwam) nie skladaja, mimo takiego obowiazku, dokumentacni finansowej do
            KRRiT. Jesli tam nie skaldaja to watpie, czy do US tez.

> piszesz: "wspieranie przestępców - sprawa Jarosza"
            > otóż; - to poważny zarzut. Ale ze sprawy L.Kaczyński-Wachowski wiesz
            > że przestępcą można nazwać kogoś kto dostał wyrok zkazujący(Jarosz
            > jeszcze takiego nie ma), poza tym przestępcy mają to do siebie ze
            > chowaja sie tam skąd trudno ich wyłuskać o czym instytucja chroniaca
            >
            > nie ma pojecia. Dobrym tego przykladem jest Sejm RP i poseł Pęczak.

Wyglup Kaczynskiego (dr. prawa, pozal sie boze) to po prostu ROTFL. Wachowski to
            szemrana persona, ale na tyle cwana, iz niczego przeciwko nie mu nie
            udowodniono. Choc moze z ostatnich spraw cos bedzie... ale nie liczylbym na to.

Co do Jarosza, to zarzuty sa typowo kryminalne, a mysle, ze zarz po nich
            dobierze sie mu do tylka komisja akredytacyjna Ministerstwa Oswiaty i
            zweryfikuje jego "dyplomy". Czego mu szczerze zycze.

> I tyle.
            > A co do TVN,u i Radia Maryja to sprawdzę ten NOVIT ale rewelacje
            > TVN,u w sprawach dotyczacych także RM są kompletnie niewiarygodne, TVN
            > jest w konflikcie z Rydzykiem, wielokrotnie dezawuowało RM i TRWAM a
            > i tak nic z tego nie wyszło.

Tak, tak... jak pisalem, ta retoryka jest typowa dla srodowiska
            eremowo-trwalowego. Sam jestem ciekaw i kibicuje raczej TVN. Sa po prostu lepiej
            przygotowani.
            • igo.xp Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 12.02.06, 22:55
              Dzwoniłem do Warszawy w sprawie preparatu "novit". Nie sprzedają tego
              pocztą, bez konsultacji i bez badań. Trzeba jechać osobiście, się
              umówić i na miejscu powiedzieć co dolega. Jest dużo przykładów poprawy
              stanu zdrowia po kuracjach "novit,em". O zgonach po "novi,cie" nic
              nie wiem. To preparat na nowotwory tkanek miękich ale nie jest to
              lek. To dieta. Ciekawa sprawa. Prof. Jan Nowacki (dyplomu profesorskiego
              istotnie nie miał) stosował "novit" przez 20 lat. Nikt się "novit,u"
              dotychczas nie czepiał. O co chodzi dziennikarzom z TVN-u nie mam
              pojęcia. Przypadkiem widziałem fragment programu TVN-u o sprawie. Nic
              takiego. Typowe dla TVN-u. Dużo huku - mało treści.
              Wracając do Radia Maryja to z pewnością radio to, jest intruzem w
              mediach działających w Polsce. Nie ma w tym radiu jakiegokolwiek g...a.
              Jest dużo modlitwy, dużo o kościele itd. Czasem w pracy słuchamy.
              Można odpocząć. Gdzie ta tolerancja wobec Radia Maryja o której wręcz
              pieją inne liberalne rozgłośnie. Nie ma. Jest za to dużo wrogości.
              Mnie to nie interesuje. Wspomniałeś o Wałęsie. Może kiedyś w coś
              wierzył. Radio Maryja to ciekawy temat. Można pogadać. Pozdrawiam
              • grendelek Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 13.02.06, 10:25
                igo.xp napisał:

> Dzwoniłem do Warszawy w sprawie preparatu "novit". Nie sprzedają tego
                > pocztą, bez konsultacji i bez badań. Trzeba jechać osobiście, się
                > umówić i na miejscu powiedzieć co dolega.

Owszem, konsultacje lekarskie w gabinecie. Nie sadzisz, iz chorych na raka
                powinien konsultowac onkolog a nie na przyklad pediatra?

> Jest dużo przykładów poprawy
                > stanu zdrowia po kuracjach "novit,em". O zgonach po "novi,cie" nic
                > nie wiem. To preparat na nowotwory tkanek miękich ale nie jest to
                > lek. To dieta.

Tak, preparat uzupelniajacy diete. Nie sadzisz, iz preparat taki powinien byc
                przebadany w przez powolany do tego instytut? Novit zostal ZGLOSZONY jako
                "produkt spozywczy". Choroby nowotworowe sa bardzo wrazliwe na wszelkie zmiany w
                organizmie. Nagle wprowadzenie do organizmu silnych dawek mikroelemetow moze
                miec istotny wplyw na chorego.

Badania adhoc przeprowadzone przez Sanepid wykazaly istotne przekroczenie norm
                zawartosci zelaza i metali ciezkich (w tym olowiu).

> Ciekawa sprawa. Prof. Jan Nowacki (dyplomu profesorskiego
                > istotnie nie miał) stosował "novit" przez 20 lat. Nikt się "novit,u"
                > dotychczas nie czepiał.

Podobnie, jak swego czasu preparaty torfowe prof. Tolpy. Tez okazaly sie zbyt
                ryzykowne w stosowaniu.

> O co chodzi dziennikarzom z TVN-u nie mam
                > pojęcia. Przypadkiem widziałem fragment programu TVN-u o sprawie. Nic
                > takiego. Typowe dla TVN-u. Dużo huku - mało treści.

Coz... wykorzystaja kazde g!@#$%, dzieki ktorym mozna dosiegnac erem. W czym im
                serdecznie sekunduje.

> Wracając do Radia Maryja to z pewnością radio to, jest intruzem w
                > mediach działających w Polsce. Nie ma w tym radiu jakiegokolwiek g...a.

I tu sie mylisz. Jak to napisal Stanislaw Tym o Naszym Nocni... Dzienniku:
                "Nie mogę się oprzeć i muszę to napisać: Szanowni Państwo! Kupujcie "Nasz
                Dziennik". Jest on tańszy od rolki papieru, a ma tę przewagę, że używać nie
                trzeba, bo na nim gó.. już jest wydrukowane." Jesli natomiast bardzo chcesz
                wsluchac sie w ciekawe wypowiedzi eremitow, to zapraszam do szerokiego wyboru:
                www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/

> Jest dużo modlitwy, dużo o kościele itd. Czasem w pracy słuchamy.
                > Można odpocząć. Gdzie ta tolerancja wobec Radia Maryja o której wręcz
                > pieją inne liberalne rozgłośnie. Nie ma. Jest za to dużo wrogości.

Za to w RM sama milosc. Iscie chrzescijanska...

> Mnie to nie interesuje. Wspomniałeś o Wałęsie. Może kiedyś w coś
                > wierzył. Radio Maryja to ciekawy temat. Można pogadać. Pozdrawiam

Niewatpliwie, ciekawy.
    • Gość: duro świnia ma ryja IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.02.06, 22:51
      I radio Maryja.
    • kalia_t Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 12.02.06, 23:02
      Pożyjemy. Zobaczymy.
    • Gość: mosze-sama twoja stara ma ryj, ojciec rydzyk usta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 08:57
      • alewita Odezwał się pełen miłości bliźniego,katolicki głos 14.02.06, 01:57
        w naszym domu-prawda samico Mosze?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka