l.george.l 10.02.06, 17:40 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36523936 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucyferciu Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 18:02 Przecież to wszystko do tego zmierza:(( Podstawowa zasada - Kto nie jest z nami jest przeciwko nam - musi być konsekwetnie realizowana. I to zarówno w polityce, jak i w życiu codziennym. Nie będę zdziwiony jak jedna z ustaw przyjętych przez obecny układ będzie dotyczyła delegalizacji opozycji i zakazu swobody głośnego wyrażania myśli (w domyśle niezgodnego z obowiązującą ideologią). Pozdrawiam kolegę:) Lucyferciu Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor_l Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 18:09 lucyferciu napisał: > Nie będę zdziwiony jak jedna z ustaw przyjętych przez obecny układ będzie > dotyczyła delegalizacji opozycji i zakazu swobody głośnego wyrażania myśli (w > domyśle niezgodnego z obowiązującą ideologią). > To się stanie, ale nie wprost ustawą. Będzie nadzór nad mediami, to wystarczy. Lekko zmieni się system koncesjonowania (i juz np Lis nie będzie podskakiwał Kazikowi). Docelowo - Pan.Nikt zostanie moderatorem forum, więc wszyscy dostaniemy bana, bo jestesmy komuchami- POpaprancami, ktorzy to broniąc ukladu, kopią po kostkach DOOBRY (powtarzamy charakterystyczną wymowę Marcinkiewicza) rząd, który realizuje DOOBRY program. Szkoda Polski Wiktor Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 19:53 Jak Ty Wiktorku mało o mnie wiesz. Spokojnie, nie mam zwyczaju nikogo knebkowac. A co do Lisa?? Robi co chce, zachowuje się jak prostak. Ludzie to ocenią. Skończy się mit "madrego" Lisa. Spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
chejron74 Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 20:06 Ten twoj spokoj mnie przeraza. Jest taki nienaturalny. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 20:11 Pożyjesz, zobaczysz, że to najlepsze. Choć przyznaję w życiu bywam raczej wybuchowy. Na szczęście po wybuchu, szybko opadają emocję i można "walczyć" z życiem dalej. Natomiast są kategorie spraw, które nie robią na mnie wrażenia. Np cieknący kran, dziura w dachu, awaria samochodu itp. Mówię spokój, trzeba zrobić i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
chejron74 Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 20:06 A tak BTW. Zauwazylem ze bardzo lubisz uzywac slowa mit. A zatem zalogowany antymit to tez TY! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 20:13 Nie wiem, czy często używam słowa "mit". Nie zwróciłem uwagi. Choć prawdą jest, że mitów w III RP mamy do oporu. Natomiast co do nicka? Konsekwentnie uzywam jednego. Fakt, mam jeszcze jedno konto w GW, ale kompletnie uśpione. Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 19:05 lucyferciu napisał: > Przecież to wszystko do tego zmierza:(( Tak się zastanawiam czy troche nie przesadzacie. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 19:14 renepoznan napisał: > Tak się zastanawiam czy troche nie przesadzacie. Ależ skądże. Ani trochę:)) To jest prawdobodobnie następstwo nadmiernego śledzenia informacji w mediach (w różnych) dotyczących dziwnych zachowań "ważnych", a obecnie wpływowych osób w tym państewku:(( Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 19:19 lucyferciu napisał: >> Ależ skądże. Ani trochę:)) > To jest prawdobodobnie następstwo nadmiernego śledzenia informacji w mediach To bym sie zgodził. Dlatego ograniczyłem sobie kroplówke z TVN-24.:):) Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 19:27 renepoznan napisał: > To bym sie zgodził. Dlatego ograniczyłem sobie kroplówke z TVN-24.:):) Oczywiście dla kontrastu w drugą "żyłę" dajesz sobie dawkę z TvTr?:)) No i szłusznie. Bo zawsze wychodziłem z założenia, że aby coś właściwie ocenić to trzeba poznać myśli i słowa wroga:))) Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 19:34 lucyferciu napisał: > renepoznan napisał: > > > To bym sie zgodził. Dlatego ograniczyłem sobie kroplówke z TVN-24.:):) > > Oczywiście dla kontrastu w drugą "żyłę" dajesz sobie dawkę z TvTr?:)) Nie - bez przesady. Piszę o kroplówce a nie o truciu. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 11.02.06, 12:42 enepoznan napisał: [...] > Tak się zastanawiam czy troche nie przesadzacie. [...] Ja Twojego spokoju nie podzielam. Skoro w Chinach Yahoo, Google, MSN bez żadnych skupułów cenzurują Internet, a nawet potrafią sypnąć internautę i wydać go na śmierć, to dlaczego w środku Europy jakiś tam Rydzyk nie miałby nam odebrać zabawki, jaką są dla nas fora internetowe. Kropla drąży skałę. Telewizja publiczna w zasadzie już jest wzięta, co akurat nie było trudne, bo to centrum prostytucji politycznej, próbę przejęcia PAPu już odnotowaliśmy, już są przymiarki do prasy młodzieżowej, przyjdzie i czas na Internet. I wszystko w myśl twierdzenia, że jedyną słuszną prawdę głoszą Rydzykowe media, będące dziełem bożym w przeciwieństwie do dzieł szatana, którymi są wszystkie pozostałe ośrodki informacji i wymiany myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 11.02.06, 13:01 Mógłbyś łaskawie wyjaśnić, na podstawie jakiego paragrafu Rydzyk, i dlaczego Rydzyk, dobierze się, i jak dobierze, do forów internetowych? Przydałoby się trochę konkretów w tym panikarskim wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 11.02.06, 13:36 A czy ja wiem, na mocy jakiego paragrafu cenzuruje się Internet w Chinach, na mocy jakiego paragrafu nie ma wolnych mediów na Białorusi, na mocy jakiego paragrafu w Iranie nie można słuchać Bitelsów? Paragraf zawsze się znajdzie, jeśli będzie wystarczająca grupa otumanionego motłochu gotowa go poprzeć. Pomyśl, dlaczego Rydzyk nie buduje szpitali, sierocińców, domów opieki, no w ostateczności kościołów a centrum medialne. Zadaj sobie też pytanie, kto to finansuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 12.02.06, 21:07 A nie pomyślałeś, że to PRAWO w Chinach, Białorusi, etc jest tak właśnie skonstruowane? Proszę, podaj mi paragraf, na podstawie którego Rydzyk, lub ktokolwiek inny, jest władny zakazać internautom korzystania z forów w POLSCE. Odpowiedz Link Zgłoś
grendelek Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 13.02.06, 10:25 mietowe_loczki napisała: > A nie pomyślałeś, że to PRAWO w Chinach, Białorusi, etc jest tak właśnie > skonstruowane? Proszę, podaj mi paragraf, na podstawie którego Rydzyk, lub > ktokolwiek inny, jest władny zakazać internautom korzystania z forów w POLSCE. Jak zawsze ten sam... obraza uczuc religijnych... Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 13.02.06, 10:30 gruba przesada nie doczekałam się konkretów, jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
grendelek Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 13.02.06, 11:57 mietowe_loczki napisała: > gruba przesada > > nie doczekałam się konkretów, jak zwykle Hehehehehe... nie gruba przesada, tylko w Polszcze pod ten paragraf podciaga sie wszystko, co ma jakikolwiek wydzwiek negatywny dla KK. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 13.02.06, 18:39 Panowie uprawiają demagogię porównywalną z tą Lepperowo-Rydzykową. Prawo do wolnego wypowiadania się, między innymi na forach internetowych, daje Konstytucja. Obrazić czyjeś uczucia religijne można tylko i wyłącznie w poście, który już-został-napisany-i-wysłany, a nie który jest dopiero w głowie, który jest zamiarem. Nie ma takiego prawa, które mogłoby zakazać użytkowania forów, choćby z tego względu, że ich właściciel w żaden sposób nie odpowiada za treści w nich zamieszczane. Jakąkolwiek odpowiedzialność karną może ponieść osoba, która treścią postu złamała w jakiś sposób prawo (nie wiem, podżeganie do morderstwa, nienawiść rasowa, etc etc). Rydzyk, ani ktokolwiek inny, nie jest w stanie założyć forom kagańca, ponieważ samo ich istnienie a) nie łamie w żaden sposób prawa, b) samo w sobie nie obraża niczyich uczuć religijnych. Nie darzę wielką, ani żadną, estymą ani naszego rządu, ani ojca Rydzyka, ale na bogów miłych, nie uprawiajcie gorszej od nich demagogii. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 19:54 To tylko straszenie dzieci kominiarzem. Jedna z akcji w nagonce na znienawidzone przez "uklad" RM. Odpowiedz Link Zgłoś
chejron74 Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 20:08 DOSC!!! LITOSCI!!! SKONCZ Z TYM "UKLADEM"!!! ILE MOZNA!!! PRZESTAN JUZ PIEPRZYC GLUPOTY I USPRAWIEDLIWIAC PSYCHOPATOW Z RADIA MARYJA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 20:16 pan.nikt napisał: > To tylko straszenie dzieci kominiarzem. > Jedna z akcji w nagonce na znienawidzone przez "uklad" RM. A jak można kochać fanatyzm?? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 20:25 1. A czy RM to fanatyzm?? Mam wątpliwości. Wg mnie może są tam elementy fanatyzmu, ale bez przesady. 2. Można nie kochać, ale czy zaraz trzeba nienawidzić RM (bo nie fanatyzm ww)?? Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 20:52 pan.nikt napisał: > 1. A czy RM to fanatyzm?? > Mam wątpliwości. > Wg mnie może są tam elementy fanatyzmu, ale bez przesady. Fanatyzmu tam jest sporo, wbrew temu, co piszesz. Można to też nazwać oszołomstwem, jeśli to Tobie bardziej pasuje. > 2. Można nie kochać, ale czy zaraz trzeba nienawidzić RM (bo nie fanatyzm ww)?? Myślę, że z tą nienawiścią, to Ty przesadzasz. To jest zwykła niechęć granicząca z chęcią zwrócenia ... . Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 20:57 Dobrusiu, może u Ciebie, to jest niechęc, ale u niektórych to NIENAWIŚC, WŚCIEKŁOŚĆ ITD. I wiesz, że mówię o ośrodkach dość głośnych, czyli GW, TVN itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mih Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.06, 20:13 jak dla mnie moga sobie dalej marzyc - nie uda im sie chinska polityka w stosunku do internetu. zamkna w polsce fora - powstana na zagranicznych serwerach, a na odciecie kraju od swiatowego netu, rydzyki sa za krotkie. Odpowiedz Link Zgłoś
trajan_bez_ziemi LUDZIE!! DAJCIE SPOKÓJ!!!! 10.02.06, 20:14 Panowie, jaki PiS jest każdy widzi, mi też sie większość ich pomysłów wcale nie podoba, ale to już przesada. Wszystko co złe to ostatnio PiSu wina, przypominacie trochę samych PiSiorów wyrzekających na PO. Mam już tego powoli dosyć, tego mędzenia o faszyźmie, katolickim totalitaryźmie, PiSowskim zamordyźmie etc. Ja też ich nie lubię ale znaj proporcjum mocium panie... Dlaczego nikt nie histeryzował, gdy SLD kładło łapę na telewizji publicznej, dogadywało się z samoobroną, sprzedawało nasze bezpieczeństwo energetyczne Gazpromowi i robiło masę innych świństw?! A ostatnio PiS nie odpowiada już chyba tylko za trzęsienia ziemi, bo nawet ptasią grypę co niektórzy im przypisują. Kwaśniewski chlał nad grobami pomordowanych polskich oficerów, ale nikomu to nie przeszkadzało. Natomiast wszyscy nagle oburzają się na Lecha Kaczyńskiego, bo jego żona wysiadając z samolotu w USA trzymała w dłoniach nie taką torebkę, jak by się gawiedzi podobało. Osobny temat to media. Podsycają histerię, jakiś czas temu gdzieś podawali, że: "starsi ludzie patrzą z nienawiścią na młodych głosujących na PO" (SIC!). I to PiS wprowadza w kraju podziały?!?! A nie przypadkiem rozhisteryzwane media, które obok krytyki (całkiem słusznej, PiSowi się należy) zamieszczają materiały o końcu demokracji, terrorze moherowych beretów itp. Ostatnio w trakcie afery z akcją Redwatch na stronach Blood & Honor przeczytałem, że istnienie tej strony jest winą ministra Ziobry (SIC!), gdyż nie kazał zlikwidować jej. Strona jest na serwerach amerykańskich, według tamtejszego prawa prezentowane na niej treści nie są przestępstwem. Co ten biedny Ziobro ma zrobić? Shackować tą stronę, a może wysłać GROM i wysadzić serwer?! LUDZIE DAJCIE SPOKÓJ!!! Skończcie z tymi seansami nienawiści, jak na was patrzę to jakbym czytał Orwella. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: LUDZIE!! DAJCIE SPOKÓJ!!!! 10.02.06, 20:44 trajan_bez_ziemi napisał: > Dlaczego nikt nie histeryzował, gdy SLD kładło łapę na telewizji publicznej, > dogadywało się z samoobroną, sprzedawało nasze bezpieczeństwo energetyczne > Gazpromowi i robiło masę innych świństw?! O przepraszam! Wielu histeryzowało i ja też :( Tylko, że z tego nic nie wynikało. Ci na górze już nas nie słuchają. Dla nich jesteśmy poddanymi pracującymi na ich wygody i spokojne życie. Tym jesteśmy dla rządzących. > Kwaśniewski chlał nad grobami pomordowanych polskich oficerów, ale nikomu to nie przeszkadzało. Wielu to przeszkadzało. Sprawa była głośna i nikt, prócz bezpośrednio zainteresowanych, tego nie pochwalał. Odpowiedz Link Zgłoś
trajan_bez_ziemi Re: LUDZIE!! DAJCIE SPOKÓJ!!!! 10.02.06, 21:09 "Wielu to przeszkadzało. Sprawa była głośna i nikt, prócz bezpośrednio zainteresowanych, tego nie pochwalał." Mimo to Kwaśniewski nadal był (i jest) dla części prasy i vox populi "światowym" mężem stanu. :( Natomiast lud niczego się nie nauczył, nadal głosuje na lewicę. Jeżeli nie na bolszewicką to na katolicką. Z dwojga złego wole mimo wszystko lewicę katolicką. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: LUDZIE!! DAJCIE SPOKÓJ!!!! 10.02.06, 21:19 A ja już nie wiem, czego chcieć. Odnoszę wrażenie, że ci prawdziwi politycy gdzieś hibernują, a reszta to tylko popłuczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mih Re: LUDZIE!! DAJCIE SPOKÓJ!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.06, 21:17 drogi trajanie sam widzisz ze PIS podaza droga SLD i to ci nie przeszkadza? ile mozna ogladac nieporadnych ekip, ktore bede uczyc sie na swoich blednach naszym kosztem? co z tego, ze PIS moze kiedys sie rozleci - skoro przez 4 lata bede musial ogladac ten niekonczacy sie cyrk wyborczy i festiwal glupoli na rzadowych posadach. PIS nigdy nie mial spojnego i sensownego programu gospodarczego, jego sila byl program odnowy moralnej i walki ze zlodziejstwem. jak dla mnie miarka sie przebrala po zawiazaniu koalicji z samoobrona i rydzykiem. PIS wyrzekl sie wszelkich swoich idealow, zeby sobie "troche porzadzic". sarmaci w osobie wicemarszalka lepera, prezydenta 4rp kaczynskiego i slugi rydzka nie moga liczyc na moja wyrozumialosc. wiec jak nie mozesz wytrzymac krytyki koalicji rzadowej - nie czytaj watkow politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
trajan_bez_ziemi Re: LUDZIE!! DAJCIE SPOKÓJ!!!! 10.02.06, 22:31 mih--> przeczytaj uważnie mój post. Napisałem, że nie podoba mi sie to, co wyprawia PiS. Wiem, że PiS nie miał i nie ma żadnej sensownej wizji programu gospodarczego dla Polski. Nie głosowałem na PiS, kiedy wygrali wybory nie byłem z tego wcale zadowolony. Obecne działania PiSu uważam za głupotę i olewanie wszelkich obietnic wyborczych, chociaż nadal mam nadzieję na dekomunizację państwa. Ale do jasnej ciasnej krytyka musi mieć sens. W działaniach PiSu jest wystarczająco dużo elementów zasługujących na napietnowanie, natomiast lwia część opluwaczy koncentruje się na "katolickim totalitaryźmie", "prawicowemu terrorowi" (SIC! Przecież PiS nie podpada pod prawicę). Krytykanci nie piętnują tego, co piętnować należy. Czepiaja się natomiast jakiś lewackich histerii oraz, co uważam za skrajne chamstwo, urody małżonki prezydenta, wzrostu bliźniaków etc. CO TO MA DO RZECZY?? Słowem sfrustrowani obywatele (też jestem sfrustrowany i rozczarowany, ale to nie upoważnia do plecenia trzy po trzy) plują na co się da, byleby było związane z PiSem. Trochę rozsądku, czy to jakaś masowa pauperyzacja intelektualna narodu? Wszyscy sprowadzają swoją argumentację do poziomu lewactwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mih przydlugawe IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.06, 01:01 alez przeczytalem uwaznie twoj post. problem w tym, ze pomijasz kluczowa kwestie: kto jest odpowiedzialny, za obecny balagan na scenie politycznej, polaryzacje w mediach i poziom dyskusji. moim zdaniem tylko i wylacznie PIS. pomyslem jaroslawa byla najpierw kampania negatywna wobec PO (bardzo skuteczna), premier chwat-wszystkich brat (czyli rozdawnictwo budzetowe), koalicja stolkowa (PIS,SO,LPR) a obecnie wojenna retoryka wobec mediow. PO caly czas gralo role drugoplanowa ograniczalo sie do prob przyjecia zasad gry narzucanych przez PIS ze slabym wynikiem zreszta. Tzw. media przez dlugi czas byly neutralne, spokojnie przetrawily nawet zalosna ustawe medialna, komisarzy partyjnych w KRRITV, a dopiero spektakularny policzek w postaci konferencji z TV Trwam sprowokowal je do reakcji. takich przypadkow jest wiecej, chocby ten nieszczesny ziobro wojujacy ze srodowiskiem, ktore ma reprezentowac. marnotrawienie panstwowych pieniedzy, nieustajaca kampania wyborcza, nepotyzm i biurokratyzowanie wszystkich mozliwych dziedzin zycia to drobne wykroczenia w porownaniu z blyskawiczna rezygnacja ze szczytnych hasel, ktore pozwolily PISowi objac wladze. jesli ktos mowi, ze bedzie walczyl ze zlodziejami, oszolomami i fanatykami to chyba nie moze byc jednoczesnie z nimi w koalicji dla dobra panstwa? kaczynscy poszli na calosc - dlatego nader chetnie oceniam ich poczynania. a ze dyskusja wladzy z obywatelami bywa chamska i to w obie strony? ujme to tak: skoro polityk decyduje sie pelnic najbardziej reprezentacyjna funkcje w panstwie to musi wiedziec, ze jego wizerunek i zachowanie beda ciagle komentowane. moim zdaniem jesli ktos jest brzydkim kurduplem z osobowoscia kaprala, sapiaco-sepleniacym, bez zadnego doswiadczenia w polityce miedzynarodowej na dodatek z zona niestety idealnie do niego dobrana to powinien chyba powsciagnac ambicje i nie pchac sie na eksponowane stanowisko. (ps. jak zaprzyjaznic sie z bushem kiedy nie zna sie angielskiego? przez tlumacza?) w przeciwnym razie polityk musi sie liczyc z malo pochlebnymi opiniami czesci spoleczenstwa - to jest "cena" jego profesji. to oczywiscie jest przyklad zupelnie oderwany od realiow ;) wladza obraza moja inteligencja ja obrazam (sie na) wladze... w sumie to teoretycznie moglbym byc wyborca PISu tez jestem socjal-liberalnym endekiem z tym, ze akurat jestem na krucjacie przeciwko nim. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trajan_bez_ziemi Re: przydlugawe 11.02.06, 10:57 mih--> Ależ ja się z Togą zgadzam :) To co wyprawia PiS jest skandaliczną grą polityczną o niesprecyzowanym (dla nas) celu, połączone ze zdradą tych kilku sensownych punktów programu wyborczego. Tyle, że ostatnia ekipa SLD robiła to samo (słąwetne hasło "Obiecujemy gruszki na wierzbie", tymczasem nie było gruszek nawet na gruszy :). W latach 90tych SLD bezczelnie kradło, obsadzało "swoimi" wszelkie dostępne stołki. Zagarnęli TV i zrobili z niej własną tubę propagandową. Dlaczego wtedy media nie mówiły o "lewicowym terrorze" o faktycznym "zagrożeniu dla demokracji". Ani dudu! Ktokolwiek w kraju podnosił głos na "szlachetne" SLD (czy inną lewicę) był natychmiast nazywany "szaleńcem", "barbarzyńcą", "nienawistnikiem". Epitetów było wiele, natomiast takiej histerii w mediach jak teraz, nie było. Nie mówiono o "powrocie PRL", mówi się teraz. Nie było żadnych protestów "autorytetów" oburzających się na bolszewizację Polski. Teraz natomiast wielkie halo i wielkie larum, bo PiS obsadził jakiś stołek człowiekiem powiązanym z RM. Nie do końca wierzę, aby była to kompetentna osoba. Że nie znalezionoby lepszej. Ale do cholery czy to oznacza koniec demokracji?!?! Stosujmy wobec wszystkich równą miarę! Ja nie bronie PiSu, tylko rozsądku. I znowu wyszło mi przydługawo :) P.S: Jeżeli Ziobro podetnie skrzydełka np. co niektórym sędziom, to polskiemu sądownictwu wyjdzie na zdrowie. To są święte krowy i niejeden (oczywiście nie karzdy) wykorzystuje to, a sprawy ciągną się bezsenswonie przez miesiące i lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mih Re: przydlugawe IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.06, 18:40 moze roznimy sie wiec tylko w pogladach na sposob prowadzenia dyskursu - bardzo chetnie uzywam sposobu argumentowania swoich adwersarzy. po prostu uwazam, ze do chama trzeba mowic jak cham, bo inaczej cie nie zrozumie. jesli wiec wsrod argumentow pojawiaja sie glownie epitety: zlodziejstwo, wstretni liberalowie, zydokomuna, masoneria wyciagany jest z szafy dziadek z wermachtu i okragly stol to uwazam, ze wowczas swobodnie moge sie posmiac sarmatow czystej krwi o fizjonomi kaczynskich, gosiewskiego, bielana, kaminskiego, nieskalanych rycerzy 4rp: rydzyka, jurka, lepera, lyzwinskich lub specjalistow o specjalnosciach nikomu nieznanych jak lubinska, wassermann, jurgiel, ziobro... nie jestem bezstronnym obserwatorem, gdyz obecna polityke koalicji uwazam za szkodliwa dla panstwa i spoleczenstwa. odnosnie tzw. mediow - maja to do siebie, ze sa "interesowne" i subiektywne, a juz szczegolnie TVP, ktora chyba koncentruje sie glownie na udawaniu obiektywizmu. dlatego warto sledzic te same zadrzenia w roznych stacjach i gazetach - oczywiscie oprocz takich wynalazkow jak radio maryja, ktorego sluchanie, jak widac po niektorych sluchaczach, moze doprowadzic do powstania wielu groznych schorzen psychicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiks4 Re: LUDZIE!! DAJCIE SPOKÓJ!!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.06, 23:46 PIS wyrzekl sie wszelkich swoich idealow, zeby sobie "troche porzadzic ---------- oczywiście- święta racja i ja to od dawna , także na tym forum powtarzam. Kaczyńscy mają w sobie potrzebę wzięcia odwetu na "prze...ane" dzieciństwo, kiedy to znaleźli sie na huśtawce: z jednej strony sława z tytułu gry w filmie, z drugiej nikczemna postura, pozwalająca na dokładanie im przez nawet młodszych od siebie. To w człowieku pozostaje. I to widać, to ich dążenie do zagarnięcia pełni władzy dla samej władzy. Nareszcie bedą mogli strącic z siebie te straszne wspomnienia. Tylko dlaczego naszym kosztem? A ku przestrodze- każdy ich dzisiejszy czyn stanowi przyzwolenie do rewanzu za cztery lata. To zabawne, że starzy, doświadczeni działacze nie czują tego, że sobie gotują taki sam los, jaki zgotowali tym, których dziś z sadystyczną przyjemnością pozbawiają podstaw egzystencji. lechu jeszcze jakoś wyląduje z dozywotnią pensja prezydencką, ale Jarek może pocałować klamkę, tak jak kazał to zrobić Markowi Balickiemu. Balicki jest lekarzem i z głodu nie zginie, Kaczyński ma raczej mniejsze szanse w życiu po życiu... Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: LUDZIE!! DAJCIE SPOKÓJ!!!! 13.02.06, 06:25 żeby jeszcze jarcio i lesio zrzucili parę lilogramów... Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: LUDZIE!! DAJCIE SPOKÓJ!!!! 13.02.06, 06:26 dccircle napisał: > żeby jeszcze jarcio i lesio zrzucili parę lilogramów... pardon, kilogramów. Choć może liliouty zrzucają lilogramy. Ach, złośliwcze. Odpowiedz Link Zgłoś
skin.polski Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 10.02.06, 23:27 zapewne i Oszołom zostanie zrehabilitowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igo.xp Coś tu nie gra. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 11:29 Trzymacie te swoje nochale między szpaltami "wyborczej" a komentujecie program "Radia Maryja", którego wogóle nie słuchacie. Ejże! To nie w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
chejron74 Re: Coś tu nie gra. 11.02.06, 15:28 ja niestety swego czasu sluchalem.I bylem przerazony. To Radio moim zdaniem nie ma prawa nazywac sie Maryja. Dla mnie Maryja jest uosobieniem milosci i troski opiekunczej. To co wyprawia sie w ramach tego Radia na pewno nie ma nic wspolnego z miloscia blizniego.Na jego falach wypowiadaja sie ludzie w porownaniu z ktorymi "nasz" pan.nikt to swiety. Niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redemptorysta Re: Coś tu nie gra. IP: *.icpnet.pl 11.02.06, 15:37 Tadzik nie weżmie nas za twarz to my polaczki się sami w jego łapięta garniemy,bo prawdziwy Polak najpierw musi być zgnojony aby się ocknąć.A Tadzik przeszedł bardzo dobre pranie czaszki i wie jak to robić prawidłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Coś tu nie gra. 13.02.06, 06:28 chejron74 napisał: > ja niestety swego czasu sluchalem.I bylem przerazony. To Radio moim zdaniem nie > ma prawa nazywac A co się stało z Radiem Józef? Podobno było bliżej Episkopatu. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Coś tu nie gra. 11.02.06, 15:48 Gość portalu: igo.xp napisał(a): > Trzymacie te swoje nochale między szpaltami "wyborczej" a komentujecie > > program "Radia Maryja", którego wogóle nie słuchacie. Ejże! To nie w > porządku. O, wypraszam sobie!! RM słuchałam nie raz. Już kiedyś pisałam o tym na forum. Często zdarzało mi się zapoznawać z tą stacją przy okazji opieki nad babcią, jak równieżw domu moich rodziców, którzy początkowo namiętnie ustawiali ten kanał. W końcu i oni mieli dosyć, choć są bardzo wierzącymi ludźmi. Mój tatko do bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Coś tu nie gra. 11.02.06, 16:13 dobrusia_to_ja napisała: [...] > początkowo namiętnie ustawiali ten kanał. > W > końcu i oni mieli dosyć, choć są bardzo wierzącymi ludźmi. [...] Przekazy pieniężne też przestali wysyłać? Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Coś tu nie gra. 11.02.06, 16:27 Teraz może Cię zaskoczę. Tak!! Na początku dołożyli siędo budowy tej stacji. Nawet poznali samego guru. Odpowiedz Link Zgłoś
igo.xp Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 11.02.06, 23:09 Konkretnie jakie macie zarzuty wobec Radia Maryja. Kto kiedy tam skłamał, kto kiedy obraził Żydów, kto powiedział nieprawdę o obecnej sytuacji w Polsce ? Odpowiedz Link Zgłoś
grendelek Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 12.02.06, 00:01 igo.xp napisał: > Konkretnie jakie macie zarzuty wobec Radia Maryja. Kto kiedy tam > skłamał, kto kiedy obraził Żydów, kto powiedział nieprawdę o obecnej > sytuacji w Polsce ? UWAGA! Bedzie dlugie... Jesli chodzi o ogole zarzuty, to prosze bardzo: 1. Radio Maryja 2. TV Trwam 3. inne tzw. dziela Dlaczego jest be? - najwyższy wśród mediów o tym zasięgu (2-3 % udziału w rynku słuchaczy) stopień nasycenia czarną propagandą, fałszywkami, jednostronnością, ksenofobią, paranoicznym podejściem do rzeczywistości (vide proces w sprawie klamliwego przedstawiania Przystanku Woodstock we wiadomym filmie) - skomplikowane związki z kościołem katolickim: rozgłośnia podlega zakonowi redemptorystów, odcina się od niej prymas, Episkopat jest podzielony w opiniach - wiele cech sekty zgromadzonej wokół nieomylnego guru - utrzymywanie się z drobnych wpłat słuchaczy oraz z nieujawnianych datków dużych dotacji (dokladniej - niejasne zrodla finanowania tak RM, jak i TV Trwam, Wyzszej Szkoly Kultury Medialnej, etc.) - brak kontroli skarbowej nad dzialaniami RM i innych "dziel" o. Rydzyka - brak kontroli spolecznej (przypominam, ze RM ma status nadawcy spolecznego) swiadome i celowe niedpuszczanie do jakiejkolwiek dzialan majacych na celu pokazanie czym RM rzeczywiscie jest - wspieranie osob posadzanych o przestepstwa wbrew oczywistym faktom (vide niajaki Jarosz) Malo? Zapraszam na strony: www.radiomaryja.pl.eu.org Jesli na natomiast o szczegolach mowimy, to jedno z najwiekszych sqrwielstw w wykonaniu tzw. dziel o. Rydzyka: W zeszly czwartek TVN "Uwaga" wyemitowala program, w ktorym prezentowane byly materialy na temat sledztwa dziennikarskiego w sprawie oszuknczej dzialalnosci firmy Tivon, produkujacej preparat Novit, rzekomo majacy wspomagac lecznie nowotworow. Jak na razie nie wspomnieli o reklamach w Eremie (czy w TVTrwam, to nie wiem). Moja zona lezala w szpitalu pomiedzy 21 a 25 listopada ub. roku. Na sali z nia lezala babcinka, ktora babcinkowym zwyczajem sluchala radyja na caly regulator (w sumie babcinka plula na radyjo za wpieprzanie polityki pomiedzy modlitwy i katechezy). Dzieki temu zona miala przyjemnosc wysluchac przynajmniej raz (cos mi sie kojarzy, ze jednak wiecej niz raz) audycji wcale_nie_reklamowej tyczacej sie wlasnie ww. preparatu. O ile mi wiadomo w audycja byla prowadzona w duchu silnego poparcia przez Erem dla polskiego, cudownego preparatu, jedynej szansy chorych. Szkoda,z e wobecnych czasach nie mozna spodziewac sie wykorzystania tego faktu do podwazenia pozycji eremu a juz w ogole przez organa scigania. Ha... wlasnie skonczyla sie Uwaga z ciagiem dalszym sprawy Novitu. Jednak puscili fragment audycji w Eremie z listopada 2005, czyzbys cos im zasugerowal... a moze supportowales ich materialami? ;-) Poza Eremen byla tez wzmianka o trwamie i nocniku. Co wiecej, wlasciciele firmy zastosowali mechanizm podpatrzony u swych mentorow - rzekome wsparcie przez JPII, w tym list dziekczynny adp. Dziwisza za przeslany do Watykanu preparat i informacje o 5 (slownie; pieciu) medalach czy dyplomach nadanych Nowackiemu przez Stolec Apostolski. Oczywiscie archiwa watykanskie milacza na ten temat a "wywiad" koscielny nie potwierdza zazywania przez Papa Polacco tego specyfiku. Aaaaaaa... jeszcze jedno wykorzystanie "eremowego standardu" - Nowacki zakonczyl kariere ze stopniem mgr. inz. (chemik) a nie prof. Moze za chwile okaze sie, ze stopien naukowy nadala mu politechnika w Ulan_Bator czy innym Kiszyniowie... niczego nie ujmujac tym miastom. Podobnie, jak w przypadku samego o. Tadeusza, czy innego szubrawca - Jarosza. Sojan droga, na stronie www.novit.pl jest popup z ciekawym tekstem utrzymanym w stylu eremowym na temat "ataku" - prowokacja, wtargniecie, obrazanie... o curwa ale kyrk... I jak? Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 12.02.06, 00:57 Stary, to dla niego za dużo. On tego nie pojmie:(( Odpowiedz Link Zgłoś
igo.xp Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 12.02.06, 01:18 Cześć grendelek. Aleś się rozpisał. Ok. Postaram się odpowiedzieć w tej chwili na Twoje zarzuty ogólne, co do Novit,u to nie jestem zorientowany ale sprawdzę i też odpowiem. piszesz: " w Radiu Maryja, TV Trwam jast najwyższy stopień nasycenia czarną propagandą". otóż: - to co piszesz to wyłącznie Twój osobisty pogląd nie poparty jakimkolwiek badaniem czy sądażem, skoro więc tak to jest bez wartości. piszesz: "skomplikowane zwiazki z kościołem, od RM odcina sie Prymas Glemp, Episkopat jest w opiniach podzielony" Otóż: - stopień skomplikowania zwiazków RM z kościołem nie może być kryterium oceny programu radia. Otóż: - Prymas Glemp parokrotnie w ciagu KILKU LAT lat wypowiadał sie krytycznie wobec RM, nigdy jednak nie było to wskazanie na jakieś kłamstwo czy odstępstwo od wiary. Były to napomnienia związane z publistyka społeczna radia. Dla ilości programów jakie "przeszły" przez RM przez te KILKIA LAT tych kilka uwagi P. Glempa brzmi jak pochwała. Otóż: - nie znalazłem Radia Maryja na jakiejkolwiek dostępnych liście sekt, w związku z tym nie można uważać RM za sektę. Raczej za przedsiebiorstwo w którym jest dyro i pracownicy. Ale gdyby zasady działania przedsiebiorstwa(kierownik - podwładny) były kryterium przynależności czegoś do sekt to mielibyśmy w Polsce tych sekt zatrzęsienie. piszesz(pozwól że uproszczę): - niekontrolowane źródła dochodu RM, brak kontroli skarbowej. Otóż: - z tego co wiem to skarbówka z RM nigdy nie zchodzi. Przy takim ciśnieniu medialnym jakie jest na kontrole w RM jakikolwiek przekręt byłby nie do ukrycia. piszesz: "wspieranie przestępców - sprawa Jarosza" otóż; - to poważny zarzut. Ale ze sprawy L.Kaczyński-Wachowski wiesz że przestępcą można nazwać kogoś kto dostał wyrok zkazujący(Jarosz jeszcze takiego nie ma), poza tym przestępcy mają to do siebie ze chowaja sie tam skąd trudno ich wyłuskać o czym instytucja chroniaca nie ma pojecia. Dobrym tego przykladem jest Sejm RP i poseł Pęczak. I tyle. A co do TVN,u i Radia Maryja to sprawdzę ten NOVIT ale rewelacje TVN,u w sprawach dotyczacych także RM są kompletnie niewiarygodne, TVN jest w konflikcie z Rydzykiem, wielokrotnie dezawuowało RM i TRWAM a i tak nic z tego nie wyszło. Pozdrawiam. Nie chce mi się już więcej pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
grendelek Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 12.02.06, 21:08 igo.xp napisał: > Cześć grendelek. Aleś się rozpisał. Ok. Postaram się odpowiedzieć w > tej chwili na Twoje zarzuty ogólne, co do Novit,u to nie jestem > zorientowany ale sprawdzę i też odpowiem. Hej igo... Sprawdz, sprawdz. Mnie sie wlos na glowie zjezyl... > piszesz: " w Radiu Maryja, TV Trwam jast najwyższy stopień nasycenia > czarną propagandą". > otóż: - to co piszesz to wyłącznie Twój osobisty pogląd nie poparty > > jakimkolwiek badaniem czy sądażem, skoro więc tak to jest bez > wartości. Coz, co dla jednego bedzie czarna, dla inego moze byc biala propaganda. Mozw dwa przyklady: - zatapianie platformy - ustawiczne szkalowanie Lecha Walesy i nazywanie go agentem SB, mimo wyroku sadu lustracyjnego. > piszesz: "skomplikowane zwiazki z kościołem, od RM odcina sie Prymas > Glemp, Episkopat jest w opiniach podzielony" > Otóż: - stopień skomplikowania zwiazków RM z kościołem nie może być > kryterium oceny programu radia. > Otóż: - Prymas Glemp parokrotnie w ciagu KILKU LAT lat wypowiadał > sie krytycznie wobec RM, nigdy jednak nie było to wskazanie na jakieś > > kłamstwo czy odstępstwo od wiary. Były to napomnienia związane z > publistyka społeczna radia. Dla ilości programów jakie "przeszły" przez > > RM przez te KILKIA LAT tych kilka uwagi P. Glempa brzmi jak > pochwała. Niestety, RM przez te lata dzialania wypracowalo sobie ciekawa metode wspierania sie autorytetami. Na przyklad twierdzac, iz JPII prosil abp. Deskura o opieke i wsparcie dla RM. Problem w tym, iz gdy informacje te zaczely sie pojawiac w eremie Deskur byl juz sparalizowany i nie bardzo moze cokolwiek potwierdzic lub zaprzeczyc. Jakos dziwie mnie, iz RM (oraz TV TRwam) nigdy nie otrzymaly zgody na retransmisje programu radia czy TV watykanskich. Przeciez sa tak "katolickimi" mediami. Ciekawe nieprawdaz? Co do Glempa. MYsle, iz sytuacja wlasnie jest na tyle skomplikowan, iz mozna sja spokojnie nazwac "wrzodem na d!@#$". RM kiedys "chlapnelo" o poparciu prymasa dla nich a biednemu prymasowi trudno wprost powiedzic... "prymasik mowi, ze lzesz jak piesek". W koncu jest szefem CALEGO Kosciola Katolickiego (= powszechnego) w Polsce. A RM jest nadal takze jego czescia. Sprawdz jednak co powiedzial o eremie ostatnio duszpasterz mediow... ciekawe nie? > Otóż: - nie znalazłem Radia Maryja na jakiejkolwiek dostępnych liście > > sekt, w związku z tym nie można uważać RM za sektę. Raczej za > przedsiebiorstwo w którym jest dyro i pracownicy. Ale gdyby zasady > działania przedsiebiorstwa(kierownik - podwładny) były kryterium > przynależności czegoś do sekt to mielibyśmy w Polsce tych sekt > zatrzęsienie. Otoz nie. Nich chodzi tu o uklad oj. dyro vs. jego podwladni / pracownicy. Chodzi o uklad o. Tadeusz Rydzyk a jego wyznawcy. Tak, nie wacham sie tego stawiedzenia uzyc. Kazda wypowiedz negatywna kwitowana jest przez "Rodzine RM: jako "atak na ukochanego ojca". Nawet jesli wypowiadaja sie hierarchowie KK, ktorym sa (jako wierni KK) posluzszenstwo. Porownaj dzialanie RM do tej listy: # Obraz świata jest bardzo prosty i wyjaśnia rzeczywiście każdy problem. # W grupie znajdziesz wszystko, czego do tej pory na próżno szukałeś. # Grupa ma mistrza lub przywódcę, Ojca, Guru, lub największego myśliciela, który jedynie posiada całą prawdę i często jest czczony jako Bóg. # Ś wiat zmierza nieuchronnie ku katastrofie i tylko grupa wie jak go uratować. # Grupa odrzuca racjonalne myślenie, umysłowe rozumienie, jako negatywne, sataniczne, nieoświecone. # Krytyka i odrzucenie przez stojących z zewnątrz jest właśnie dowodem, że grupa ma rację. # Grupa ocenia siebie, jako prawdziwą rodzinę lub wspólnotę. # Grupa żąda ścisłego posłuszeństwa regułom, albo dyscypliny, ponieważ jest to jedyna droga do zbawienia # Nie istnieje możliwość uzyskania obiektywnego obrazu grupy, gdyż ważniejsze od refleksji jest przeżycie, zgodne z zasadą: Tego nie da się po prostu wyjaśnić. Proszę przyjść do nas i wziąć udział w spotkaniu. Kiedy przeżyjecie, zrozumiecie. Owszem tendencyjne, ale ja tak wlasnie odczytuje stosunki panujace w ramach RM. > piszesz(pozwól że uproszczę): - niekontrolowane źródła dochodu RM, brak > kontroli skarbowej. > Otóż: - z tego co wiem to skarbówka z RM nigdy nie zchodzi. Przy > takim ciśnieniu medialnym jakie jest na kontrole w RM jakikolwiek > przekręt byłby nie do ukrycia. Otoz, nie. Nie wiem skad masz informacje o kontrolach w mediach rydzykowych. RM (ani TV Trwam) nie skladaja, mimo takiego obowiazku, dokumentacni finansowej do KRRiT. Jesli tam nie skaldaja to watpie, czy do US tez. > piszesz: "wspieranie przestępców - sprawa Jarosza" > otóż; - to poważny zarzut. Ale ze sprawy L.Kaczyński-Wachowski wiesz > że przestępcą można nazwać kogoś kto dostał wyrok zkazujący(Jarosz > jeszcze takiego nie ma), poza tym przestępcy mają to do siebie ze > chowaja sie tam skąd trudno ich wyłuskać o czym instytucja chroniaca > > nie ma pojecia. Dobrym tego przykladem jest Sejm RP i poseł Pęczak. Wyglup Kaczynskiego (dr. prawa, pozal sie boze) to po prostu ROTFL. Wachowski to szemrana persona, ale na tyle cwana, iz niczego przeciwko nie mu nie udowodniono. Choc moze z ostatnich spraw cos bedzie... ale nie liczylbym na to. Co do Jarosza, to zarzuty sa typowo kryminalne, a mysle, ze zarz po nich dobierze sie mu do tylka komisja akredytacyjna Ministerstwa Oswiaty i zweryfikuje jego "dyplomy". Czego mu szczerze zycze. > I tyle. > A co do TVN,u i Radia Maryja to sprawdzę ten NOVIT ale rewelacje > TVN,u w sprawach dotyczacych także RM są kompletnie niewiarygodne, TVN > jest w konflikcie z Rydzykiem, wielokrotnie dezawuowało RM i TRWAM a > i tak nic z tego nie wyszło. Tak, tak... jak pisalem, ta retoryka jest typowa dla srodowiska eremowo-trwalowego. Sam jestem ciekaw i kibicuje raczej TVN. Sa po prostu lepiej przygotowani. Odpowiedz Link Zgłoś
igo.xp Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 12.02.06, 22:55 Dzwoniłem do Warszawy w sprawie preparatu "novit". Nie sprzedają tego pocztą, bez konsultacji i bez badań. Trzeba jechać osobiście, się umówić i na miejscu powiedzieć co dolega. Jest dużo przykładów poprawy stanu zdrowia po kuracjach "novit,em". O zgonach po "novi,cie" nic nie wiem. To preparat na nowotwory tkanek miękich ale nie jest to lek. To dieta. Ciekawa sprawa. Prof. Jan Nowacki (dyplomu profesorskiego istotnie nie miał) stosował "novit" przez 20 lat. Nikt się "novit,u" dotychczas nie czepiał. O co chodzi dziennikarzom z TVN-u nie mam pojęcia. Przypadkiem widziałem fragment programu TVN-u o sprawie. Nic takiego. Typowe dla TVN-u. Dużo huku - mało treści. Wracając do Radia Maryja to z pewnością radio to, jest intruzem w mediach działających w Polsce. Nie ma w tym radiu jakiegokolwiek g...a. Jest dużo modlitwy, dużo o kościele itd. Czasem w pracy słuchamy. Można odpocząć. Gdzie ta tolerancja wobec Radia Maryja o której wręcz pieją inne liberalne rozgłośnie. Nie ma. Jest za to dużo wrogości. Mnie to nie interesuje. Wspomniałeś o Wałęsie. Może kiedyś w coś wierzył. Radio Maryja to ciekawy temat. Można pogadać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grendelek Re: Czy Rydzyk weźmie nas za ryj? 13.02.06, 10:25 igo.xp napisał: > Dzwoniłem do Warszawy w sprawie preparatu "novit". Nie sprzedają tego > pocztą, bez konsultacji i bez badań. Trzeba jechać osobiście, się > umówić i na miejscu powiedzieć co dolega. Owszem, konsultacje lekarskie w gabinecie. Nie sadzisz, iz chorych na raka powinien konsultowac onkolog a nie na przyklad pediatra? > Jest dużo przykładów poprawy > stanu zdrowia po kuracjach "novit,em". O zgonach po "novi,cie" nic > nie wiem. To preparat na nowotwory tkanek miękich ale nie jest to > lek. To dieta. Tak, preparat uzupelniajacy diete. Nie sadzisz, iz preparat taki powinien byc przebadany w przez powolany do tego instytut? Novit zostal ZGLOSZONY jako "produkt spozywczy". Choroby nowotworowe sa bardzo wrazliwe na wszelkie zmiany w organizmie. Nagle wprowadzenie do organizmu silnych dawek mikroelemetow moze miec istotny wplyw na chorego. Badania adhoc przeprowadzone przez Sanepid wykazaly istotne przekroczenie norm zawartosci zelaza i metali ciezkich (w tym olowiu). > Ciekawa sprawa. Prof. Jan Nowacki (dyplomu profesorskiego > istotnie nie miał) stosował "novit" przez 20 lat. Nikt się "novit,u" > dotychczas nie czepiał. Podobnie, jak swego czasu preparaty torfowe prof. Tolpy. Tez okazaly sie zbyt ryzykowne w stosowaniu. > O co chodzi dziennikarzom z TVN-u nie mam > pojęcia. Przypadkiem widziałem fragment programu TVN-u o sprawie. Nic > takiego. Typowe dla TVN-u. Dużo huku - mało treści. Coz... wykorzystaja kazde g!@#$%, dzieki ktorym mozna dosiegnac erem. W czym im serdecznie sekunduje. > Wracając do Radia Maryja to z pewnością radio to, jest intruzem w > mediach działających w Polsce. Nie ma w tym radiu jakiegokolwiek g...a. I tu sie mylisz. Jak to napisal Stanislaw Tym o Naszym Nocni... Dzienniku: "Nie mogę się oprzeć i muszę to napisać: Szanowni Państwo! Kupujcie "Nasz Dziennik". Jest on tańszy od rolki papieru, a ma tę przewagę, że używać nie trzeba, bo na nim gó.. już jest wydrukowane." Jesli natomiast bardzo chcesz wsluchac sie w ciekawe wypowiedzi eremitow, to zapraszam do szerokiego wyboru: www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/ > Jest dużo modlitwy, dużo o kościele itd. Czasem w pracy słuchamy. > Można odpocząć. Gdzie ta tolerancja wobec Radia Maryja o której wręcz > pieją inne liberalne rozgłośnie. Nie ma. Jest za to dużo wrogości. Za to w RM sama milosc. Iscie chrzescijanska... > Mnie to nie interesuje. Wspomniałeś o Wałęsie. Może kiedyś w coś > wierzył. Radio Maryja to ciekawy temat. Można pogadać. Pozdrawiam Niewatpliwie, ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duro świnia ma ryja IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.02.06, 22:51 I radio Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mosze-sama twoja stara ma ryj, ojciec rydzyk usta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 08:57 Odpowiedz Link Zgłoś
alewita Odezwał się pełen miłości bliźniego,katolicki głos 14.02.06, 01:57 w naszym domu-prawda samico Mosze? Odpowiedz Link Zgłoś