Dodaj do ulubionych

Odbiór techniczny parkingu pod placem Wolności

16.02.06, 00:52
bana.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=96
Obserwuj wątek
    • conkret Re: Odbiór techniczny parkingu pod placem Wolnośc 16.02.06, 00:54
      to odpowiedź na przeciągający sie "odbiór"
      • Gość: wernisage Re: Odbiór techniczny parkingu pod placem Wolnośc IP: *.icpnet.pl 16.02.06, 11:10
        Cknkret, znam cię. Znaczy nie do końca znam ale chyba twoja robota to te
        protesty pod King Crosem latem zeszłego roku. Jeżeli to ty to dzieki.
    • pan.nikt Re: Odbiór techniczny parkingu pod placem Wolnośc 16.02.06, 00:59
      Czy ja dobrze pamiętam??
      Chyba tak.
      A pamiętam, że kiedyś słyszałemchyba jeszce na PP, że rejon Placu jest bardzo
      nieciekawy pod względem wody właśnie.
      Ktoś opowiadał o problemach z posadowieniem budynku banku wraz z jego
      podziemnymi skarbcami.
      Cos mi się śni, że tam byla robiona wanna stalowa(???), ale za to już nie dam
      głowy.

Czyżby inwestor wpakował wię w bagno??
      • Gość: Bronek Re: Odbiór techniczny parkingu pod placem Wolnośc IP: *.icpnet.pl 16.02.06, 09:50
        I masz rację i prawdopodobnie te zasłyszane przypadkowo informacje są prawdą.
        Przecięto przecież 2 żyły wodne. Jeżeli beda ukrywać przeciek i nadmiernie
        zpompowywac wodę mogą pękać fundamenty sąsiednich budynków i się obsuwać
    • Gość: szkoda słów Re: Odbiór techniczny parkingu pod placem Wolnośc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 22:11
      Niestety to prawda. MITEX to fusierarze i lapówkarze. We Wrocławiu wręczali
      łapówki za zlecenie od Uniwersytetu. Brigstone też się na nich poznał, i nie
      przepuścił baranów przez swój próg.
      Trzeba sprawdzić też projekt!
      Bez wzgledu na powyższe.
      Przestrzegam gó..arzy z forum przed publicznym linczem.
      Podłoże geologiczne tej inwestycji jest bardzo trudne, ale przy dzisiejszej
      technologi to tylko kwestia kosztu, mam nadzieje, że gnojki z Mitexu nie
      zaoszczędzili,
      bo wtedy cały parking jak wanna spłynie do Warty. Naprawdę!!!!!!!!!!
      • pan.nikt Re: Odbiór techniczny parkingu pod placem Wolnośc 16.02.06, 22:23
        Nie spłynie, najwyżej zostanie zatopiony, albo wypłynie na wierzch.
    • pan.nikt Re: Odbiór techniczny parkingu pod placem Wolnośc 16.02.06, 22:33
      Swoją drogą, nie jestem murarzem, ale uszczelnienie takiej spieprzonej wstępnie
      wanny, będzie chyba poważnym problemem technicznym.

Wykonawcą nie zazdroszczę tej roboty.
      • Gość: antyMitex Re: Odbiór techniczny parkingu pod placem Wolnośc IP: *.icpnet.pl 16.02.06, 22:58
        tu nie chodzi o samo uszczelnienie czy nie parkingu. Iły poznańskie to problem
        nie do rozwiązania, przed rozpoczęciem inwestycji kazdy (znający problem) to
        wiedział, dla rządnych kasy nie stanowiło to problemu. Wierzę jednak że
        conkretny conkret tak samo jak w przypadku innych spraw pomoże rozwiązać
        problem. Wierzę tez że wraz z jego nastaniem w Poznaniu coś sie zmieni na
        lepsze.
        Przecież wszyscy wiemy że w podobnych sprawach dawał sobie świetnie radę, a
        Poznań i poznańskie "układy" to pryszcz dla niego :).
        • pan.nikt Re: Odbiór techniczny parkingu pod placem Wolnośc 16.02.06, 23:03
          ???
    • Gość: graB Re: Odbiór techniczny parkingu pod placem Wolnośc IP: *.icpnet.pl 17.02.06, 12:22
      chyba min. o to chodzi
      serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,2741474.html
    • Gość: Zbokkk Re: Odbiór techniczny parkingu pod placem Wolnośc IP: *.icpnet.pl 18.02.06, 21:39
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=36967246&a=37072148
      • conkret Re: Odbiór techniczny parkingu pod placem Wolnośc 18.02.06, 21:52
        to artykuł
        gliwice.naszemiasto.pl/wydarzenia/424443.html
        • Gość: Wilk Re: Odbiór techniczny parkingu pod placem Wolnośc IP: *.icpnet.pl 18.02.06, 22:00
          a ja znalazłem to serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,1815103.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka