Dodaj do ulubionych

Victoria's Secret w Polsce

02.03.12, 18:35
Nie wiem czy osobny wątek to nie za dużo na taki news, ale nie wiedziałam gdzie to dać. Trafiłam dzisiaj na taką informacje:
www.ekonomia24.pl/artykul/2,832113-Victoria-s-Secret-w-Polsce.html
Czy uważacie że to dobrze czy źle, jaki będzie wpływ pojawienia sie tej kultowej marki na rynek bielizny w Polsce i szerzenie brafitingu bo jak wiadomo z tym u nich nie najlepiej? Ciekawe jakie będą ceny, obstawiałabym że raczej spore, ale nie wiem, początki VS to przecież zamawianie wysyłkowo z katalogów, czyli przystępnie.
Obserwuj wątek
    • mszn Re: Victoria's Secret w Polsce 02.03.12, 18:49
      Myślę, że zrobią z tego taką droższą La Senzę. Szczerze nie znoszę Victoria's Secret, już wolę, żeby warszawianki w Złotych Tarasach lądowały w LiParie.
      • alladyna1986 No właśnie, a co z La Senzą z UK? 05.03.12, 16:03
        Ciekawe, jaki będzie asortyment w tym salonie VS w Złotych...
        Ten sam koncern, będący właścicielem VS, przejął niedawno brytyjską La Senzę. Gdzieś mi się obiło o uszy, że będzie połączona z VS... ale tu raczej piszą tylko o przejęciu przez koncern.
        uk.reuters.com/article/2012/01/09/uk-alshaya-lasenza-idUKTRE8081Q420120109
        www.bbc.co.uk/news/business-16322404
        Jak coś źle zrozumiałam z tych tekstów, to poprawcie;)

Jeśli otwarcie salonu VS w Polsce będzie oznaczało stacjonarną dostępność staników dawnej brytyjskiej La Senzy, do G, a nie tych kanadyjskich pusiapków, to ja jestem za.

Tyle że na dawnej stronie La Senzy pojawiło się logo kanadyjskie /o zgrozo/
        i komunikat:
        Under Construction
        Please bear with us - we are working on a new La Senza UK
        www.lasenza.co.uk/
        Może ktoś doczytał coś bardziej konkretnego?
    • maith To mi coś przypomina 03.03.12, 21:28
      Artykuł, że do Polski wchodzi (oczywiście kultowa) sieć kawiarni Starbucks i jakie to aj i waj.
      Moją reakcją było wtedy "Do tej Polski? ;)
      Tej gdzie od lat działają już "Pożegnanie z Afryką" i inne naprawdę kultowe sklepo-kawiarnie? W których można sobie kupić takie kawy i takie ziarna, o jakich się temu Starbucksowi nie śniło? ;))
      To tu mam podobne reakcje.
      • mszn Re: To mi coś przypomina 03.03.12, 21:36
        Wiesz, to taki trochę argument jak: dlaczego w tym mieście budują supermarket, przecież są już delikatesy i sklep kolonialny.
        Cały sęk w lobbowaniu ostatnio, moim zdaniem, to to, że nie udało się jeszcze nikomu otworzyć supermarketu z towarami delikatesowej jakości. Mam nadzieję, że się uda. Może się nazywać Maheda's Secret ;) A my będziemy chodziły w pióropuszach i skrzydłach po wybiegu.
        • kis-moho Re: To mi coś przypomina 03.03.12, 21:40
          mszn napisała:

> Cały sęk w lobbowaniu ostatnio, moim zdaniem, to to, że nie udało się jeszcze n
          > ikomu otworzyć supermarketu z towarami delikatesowej jakości. Mam nadzieję, że
          > się uda. Może się nazywać Maheda's Secret ;) A my będziemy chodziły w pióropusz
          > ach i skrzydłach po wybiegu.
          >

O rany, chętnie zostałabym Aniołkiem Mahedy :D
        • maith Re: To mi coś przypomina 04.03.12, 01:19
          Hmm, to przekładając rzecz na sklepy to brzmi nawet trochę, jakby w obecnych możliwościach (kiedy są i supermarkety i sklepy ze zdrową żywnością i różne specjalistyczne z jedzeniem z całego świata) ktoś nagle założył... kultowy... Pewex ;) Z ofertą i stosunkiem cen do zarobków, jak w dawnych Pewexach. No te ileś lat temu ich oferta, to było wow. Ale dziś? ;)
      • magdalaena1977 Re: To mi coś przypomina 04.03.12, 01:24
        To było raczej - przecież już jest coffeeheaven. To ten sam segment rynku co Starbucks, tylko że w tym drugim kawa mniej mi smakuje i obsługa jest mniej miła.
        • kasica_k Re: To mi coś przypomina 04.03.12, 01:54
          O ile zgadzam się z Waszym odbiorem Sekretów Wiktorii, to Starbucksa będę bronić, kawa smakuje mi tam najbardziej ze wszystkich sieciowych kawiarni i nawet czasem kupuję tam kawę ziarnistą, kubki termiczne też mają fajne :)

A Pożegnanie z Afryką jeszcze istnieje?
          • mszn Re: To mi coś przypomina 04.03.12, 11:28
            Istnieje, w 10 miastach, ale widzę, że we Wrocławiu się nie utrzymało.
          • czerwona_pomadka Re: To mi coś przypomina 04.03.12, 12:56
            Istnieje, istnieje i mam nadzieję, że nie przestanie!
            Starbucks też jest ok (jeżeli chodzi o kawę), ale klimat tam jest trochę taki jak w Mc Donald's...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka