conkret 16.02.06, 00:52 bana.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=96 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
conkret Re: Odbiór techniczny parkingu pod placem Wolnośc 16.02.06, 00:54 to odpowiedź na przeciągający sie "odbiór" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wernisage Re: Odbiór techniczny parkingu pod placem Wolnośc IP: *.icpnet.pl 16.02.06, 11:10 Cknkret, znam cię. Znaczy nie do końca znam ale chyba twoja robota to te protesty pod King Crosem latem zeszłego roku. Jeżeli to ty to dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Odbiór techniczny parkingu pod placem Wolnośc 16.02.06, 00:59 Czy ja dobrze pamiętam?? Chyba tak. A pamiętam, że kiedyś słyszałemchyba jeszce na PP, że rejon Placu jest bardzo nieciekawy pod względem wody właśnie. Ktoś opowiadał o problemach z posadowieniem budynku banku wraz z jego podziemnymi skarbcami. Cos mi się śni, że tam byla robiona wanna stalowa(???), ale za to już nie dam głowy. Czyżby inwestor wpakował wię w bagno?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronek Re: Odbiór techniczny parkingu pod placem Wolnośc IP: *.icpnet.pl 16.02.06, 09:50 I masz rację i prawdopodobnie te zasłyszane przypadkowo informacje są prawdą. Przecięto przecież 2 żyły wodne. Jeżeli beda ukrywać przeciek i nadmiernie zpompowywac wodę mogą pękać fundamenty sąsiednich budynków i się obsuwać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkoda słów Re: Odbiór techniczny parkingu pod placem Wolnośc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 22:11 Niestety to prawda. MITEX to fusierarze i lapówkarze. We Wrocławiu wręczali łapówki za zlecenie od Uniwersytetu. Brigstone też się na nich poznał, i nie przepuścił baranów przez swój próg. Trzeba sprawdzić też projekt! Bez wzgledu na powyższe. Przestrzegam gó..arzy z forum przed publicznym linczem. Podłoże geologiczne tej inwestycji jest bardzo trudne, ale przy dzisiejszej technologi to tylko kwestia kosztu, mam nadzieje, że gnojki z Mitexu nie zaoszczędzili, bo wtedy cały parking jak wanna spłynie do Warty. Naprawdę!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Odbiór techniczny parkingu pod placem Wolnośc 16.02.06, 22:23 Nie spłynie, najwyżej zostanie zatopiony, albo wypłynie na wierzch. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Odbiór techniczny parkingu pod placem Wolnośc 16.02.06, 22:33 Swoją drogą, nie jestem murarzem, ale uszczelnienie takiej spieprzonej wstępnie wanny, będzie chyba poważnym problemem technicznym. Wykonawcą nie zazdroszczę tej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyMitex Re: Odbiór techniczny parkingu pod placem Wolnośc IP: *.icpnet.pl 16.02.06, 22:58 tu nie chodzi o samo uszczelnienie czy nie parkingu. Iły poznańskie to problem nie do rozwiązania, przed rozpoczęciem inwestycji kazdy (znający problem) to wiedział, dla rządnych kasy nie stanowiło to problemu. Wierzę jednak że conkretny conkret tak samo jak w przypadku innych spraw pomoże rozwiązać problem. Wierzę tez że wraz z jego nastaniem w Poznaniu coś sie zmieni na lepsze. Przecież wszyscy wiemy że w podobnych sprawach dawał sobie świetnie radę, a Poznań i poznańskie "układy" to pryszcz dla niego :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graB Re: Odbiór techniczny parkingu pod placem Wolnośc IP: *.icpnet.pl 17.02.06, 12:22 chyba min. o to chodzi serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,2741474.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbokkk Re: Odbiór techniczny parkingu pod placem Wolnośc IP: *.icpnet.pl 18.02.06, 21:39 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=36967246&a=37072148 Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Re: Odbiór techniczny parkingu pod placem Wolnośc 18.02.06, 21:52 to artykuł gliwice.naszemiasto.pl/wydarzenia/424443.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilk Re: Odbiór techniczny parkingu pod placem Wolnośc IP: *.icpnet.pl 18.02.06, 22:00 a ja znalazłem to serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,1815103.html Odpowiedz Link Zgłoś