Gość: Piotr IP: *.icpnet.pl 26.02.06, 13:08 Przymierzam sie do zakupu mieszkania budowanego przez UWI na os Przemysława,prosze o opinie tych którzy kupili lub zamierzają kupic tam mieszkanie.Czy warto kupic tam mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zzolwik Re: UWI 27.02.06, 11:32 CZESC też chcialiśmy tam kupić mieszkanie ale wczesniej pojechaliśmy obejżeć budowę. Te bloki praktycznie stawiane są przy ogrodzeniu browaru, a wiem że do tej hali na terenie browaru przyjeżdżaja TIRy i to przeważnie w nocy aby rozładować beczki z piwem i hałas jest wtedy nie mały. Wiem dlatego że mój mąż miał okazje pracować na terenie browaru i widział co się tam działo. Nas odstraszył także dojazd (bo nie mamy samochodu). Ale wybór zostawiam Tobie. Mam nadzieję że trochę pomogłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Etrik Re: UWI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 09:21 Hej, ja też chciałam kupić tam mieszkanko. Cene mają bardzo atrakcyjną - fakt. I bardzo ładne rozkłady mieszkań. Jednak zwróć uwagę na fakt, ze spółdzielnia nie wykupiła gruntu - to Ty będziesz go wieczyście użytkować. Pomimo że to dumnie brzmi, to będziesz w czynszu miała dodatkowe opłaty 2% wartości gruntu. Poza tym UWI zmniejszyło kapitał i został tam tylko 1 prezes. Dość ryzykowne chyba. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
gawron1978 Re: UWI 27.04.06, 21:43 Tym, którzy jeszcze nie trafili na forum poświęcone wprawdzie inwestycji na Os. Jagiełły - zapraszam na forum i podaje linka: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37059 Odpowiedz Link Zgłoś
rob30 No to trzeba się dowiedzieć o wysokość czynszu 13.05.06, 00:11 A jakbyś to zrobił, to byś wiedział, że do wysokich raczej nie należy. Więcej płacę aktualnie w mniejszym, "deskowym" mieszkaniu na Lecha. Co do gruntu, to czy wnosi się opłatę za wieczyste użytkowanie, czy kupuje grunt od razu - koszty i tak znajdują się w czynszu. A z tym kapitałem i prezesem to o co chodzi? Pozdrawiam Rob Odpowiedz Link Zgłoś
rob30 Będą zmiany :-) 13.05.06, 00:15 Ale nie wiem czy na lepsze :P Między osiedlem a browarem ma przebiegać III rama komunikacyjna. Tam jest tak mało miejsca, że ponoć miasto dogadało sie z browarem, że przeniosą to składowanie skrzynek gdzieś indziej, a miasto im coś za to odpali. A mieszkańcy dostaną piękną drogę, prawie za oknem. Pocieszenia są 4: nie od razu za oknem tylko za garażami i linią drzew, droga ma przebiegać w wykopie i mieć zamontowane ekrany akustyczne, no i najważniejsze: widząc np. to co się dzieje przy przebudowie Głogowskiej, to III RK powstanie nie wcześniej niż za jakieś 10-15 lat. A do tego czasu skrzynki i browar. Pozdr. Rob Odpowiedz Link Zgłoś