IP: *.icpnet.pl 26.02.06, 13:08
Przymierzam sie do zakupu mieszkania budowanego przez UWI na os
Przemysława,prosze o opinie tych którzy kupili lub zamierzają kupic tam
mieszkanie.Czy warto kupic tam mieszkanie?
Obserwuj wątek
    • zzolwik Re: UWI 27.02.06, 11:32
      CZESC
      też chcialiśmy tam kupić mieszkanie ale wczesniej pojechaliśmy obejżeć budowę.
      Te bloki praktycznie stawiane są przy ogrodzeniu browaru, a wiem że do tej hali
      na terenie browaru przyjeżdżaja TIRy i to przeważnie w nocy aby rozładować
      beczki z piwem i hałas jest wtedy nie mały. Wiem dlatego że mój mąż miał okazje
      pracować na terenie browaru i widział co się tam działo.
      Nas odstraszył także dojazd (bo nie mamy samochodu). Ale wybór zostawiam Tobie.
      Mam nadzieję że trochę pomogłam.
      • Gość: Etrik Re: UWI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 09:21
        Hej, ja też chciałam kupić tam mieszkanko. Cene mają bardzo atrakcyjną - fakt.
        I bardzo ładne rozkłady mieszkań. Jednak zwróć uwagę na fakt, ze spółdzielnia
        nie wykupiła gruntu - to Ty będziesz go wieczyście użytkować. Pomimo że to
        dumnie brzmi, to będziesz w czynszu miała dodatkowe opłaty 2% wartości gruntu.
        Poza tym UWI zmniejszyło kapitał i został tam tylko 1 prezes. Dość ryzykowne
        chyba. :))
        • gawron1978 Re: UWI 27.04.06, 21:43
          Tym, którzy jeszcze nie trafili na forum poświęcone wprawdzie inwestycji na Os.
          Jagiełły - zapraszam na forum i podaje linka:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37059
        • rob30 No to trzeba się dowiedzieć o wysokość czynszu 13.05.06, 00:11
          A jakbyś to zrobił, to byś wiedział, że do wysokich raczej nie należy. Więcej
          płacę aktualnie w mniejszym, "deskowym" mieszkaniu na Lecha. Co do gruntu, to
          czy wnosi się opłatę za wieczyste użytkowanie, czy kupuje grunt od razu - koszty
          i tak znajdują się w czynszu.
          A z tym kapitałem i prezesem to o co chodzi?

Pozdrawiam
          Rob
      • rob30 Będą zmiany :-) 13.05.06, 00:15
        Ale nie wiem czy na lepsze :P
        Między osiedlem a browarem ma przebiegać III rama komunikacyjna. Tam jest tak
        mało miejsca, że ponoć miasto dogadało sie z browarem, że przeniosą to
        składowanie skrzynek gdzieś indziej, a miasto im coś za to odpali. A mieszkańcy
        dostaną piękną drogę, prawie za oknem. Pocieszenia są 4: nie od razu za oknem
        tylko za garażami i linią drzew, droga ma przebiegać w wykopie i mieć
        zamontowane ekrany akustyczne, no i najważniejsze: widząc np. to co się dzieje
        przy przebudowie Głogowskiej, to III RK powstanie nie wcześniej niż za jakieś
        10-15 lat. A do tego czasu skrzynki i browar.

Pozdr.
        Rob

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka