Dodaj do ulubionych

MPK w Poznaniu jest do bani...!

IP: *.ae.poznan.pl 12.10.01, 10:00
Człowiek naprawdę ma prawo się wkurzyć jeśli czeka na aoutobus 71 od 20 minut i
nic nie przyjezdza, a planowo w tym czasie powinny się pojawić już 2
autobusy.Ktoś mi zaraz pewnie powie,że korki, ze awarie itp. i tysiąc wymówek-
ale nie w sytuacji gdy na pętli bezpiecznie stoją sobie dwa autobusy tej samej
linii a panowie kierowcy ze spokojem czytają jakies lekturki tudziez palą
papieroska.
Obserwuj wątek
    • Gość: lol Re: MPK w Poznaniu jest do bani...! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.01, 10:15

Zgadza się! Dlatego mam samochód i narzekam na korki a nie motorniczych :(
    • Gość: poznań linia 71 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 12:28
      nie jest tak źle, słyszałem, że z linią 71 wystąpił problem bo źle wyliczyli
      czasy przejazdu.
      • Gość: Kuba linia 71 IP: 150.254.38.* 18.10.01, 19:18
        Ja juz z doswiadczenia wychodze na auatobus 71 ok. 5-8 minut "po czasie", do
        tej pory zawsze udawalo sie !!! Mam swoj prywatny rozklad :-))) Ten MPK jest do
        kitu !!!
        Tylko wieczorne jezdzily planowo.
    • Gość: Oleńka Re: MPK w Poznaniu jest do bani...! IP: *.cust.poz.supermedia.pl 15.10.01, 12:46
      fakt.....w sobote i w niedziele musze wczesnie rano dostac sie na ogrody
      (studiuje), wyjezdzam z Kopernika i z przystanku widze zajazd. Notorycznie
      autobusy spozniaja sie okolo 10 minut, a kierowcy w kiosku dopijaja kawe i
      dopalaja fajki.
      Podobna przygode mialam przy wydostaniu sie z centrum M1, kidy autobus stal po
      przeciwnej stronie ulicy, kirowca gawedzil z kolega a na przustanku czekali
      marznacy ludzie. Autobus ruszyl, a raczej kierowca ruszyl swoj zad i mielismy
      prawie 10 minut spoznienia.
      przygod z mpk mam wiele ale niestety jestem skazana na mpk, tylko kurde cos
      jest nie tak......co miesiac kupuje sieciowke, czyli place za usluge, a mpk
      jako jej wykonawca nie wywiazuje sie z tej prostej umowy, reklamacja nie sensu,
      a motorniczy, czy kierowca autobusu dopala fajke.......
      • Gość: Bartek Re: MPK w Poznaniu jest do bani...! IP: *.cust.poz.supermedia.pl 16.10.01, 09:20
        Ja wracam od Olenki tramwajem nr 6 powinienem jechać 35 minut, najczęściej jadę
        50. To wcale nie wina korków, tylko kretyna motorniczego, który już z
        Budziszyńskiej wyjeżdża 5 minut po czasie. Sytuacja powtarza sie srednio 3 razy
        w tygodniu
        • Gość: PiotrB Re: MPK w Poznaniu jest do bani...! IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.01, 16:51
          Od razu w takiej sytuacji pisać do dyrekcji MPK. Są tam ludzie, którzy starają
          się dbać o wizerunek firmy (albo tylko tak mówią), ale nie będę mieli żadnych
          skrupułów, żeby takiego spóźnialskiego ukarać, albo wyrzucić z pracy.
          • Gość: pasażer Re: MPK w Poznaniu jest do bani...! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.01, 23:26
            Nie no...mam tego dość....ta sytuacja,o której pisałam powtarza się
            codziennie...To skandal!!!! A najgorsze,że MPK to olewa... kierowcy są
            bezczelni i jeszcze narzekają na pensje....Pal sześć, jeśli ktoś może się te
            pare minut spóźnić..ale wkrótce dojdzie do tego, ze wychodząc na przystanek
            godzinę przed rozpoczęciem pracy i tak nie dojedziemy na czas...
            Niech wreszcie ktoś nagłośni tę sprawę - np.GAZETA - maly telefonik do szefa od
            public relations w MPK, jeden artykulik i po sprawie....lepsze to chyba niz
            zajmowanie się tatuazem pani Nowiak...
          • Gość: sieciowk Re: MPK w Poznaniu jest do bani...! IP: *.icpnet.pl 01.11.01, 10:30
            coraz drozej,a coraz gorzej
    • Gość: Gregory Re: MPK w Poznaniu jest do bani...! IP: *.jmpolska.com 18.10.01, 17:44
      Po zmianie rozkładu na zimowy, zacząłem się jeszcze bardziej wkurzać. Z okolic
      Alcatelu jadę autobusem do Grunwaldzkiej i przesiadam sie na tramwaj w kierunku
      Junikowa. Po tej zmianie jeszcze nie udalo mi się czekać na tramwaj krócej niż
      5-10 i wiecej minut. Najczęściej, będąc jeszcze w autobusie, na krzyżówce widzę
      odjeżdzający tramwaj...Nie udało się MPK zsynchronizować tej krzyżówki. Nie
      będę wspominał o powrocie wieczorem, po 22 godz., albo czekam na autobus 20
      min, albo idę piechotą dwa przystanki

A propo`s sieciówek.
      Czy kupując sieciówkę na jeden miesiąc, jest ona od 1-31 ? W Gorzowie Wlkp
      sieciówka miesięczna jest od dnia zakupu przez 30 dni.
      • Gość: tur Re: MPK w Poznaniu jest do bani...! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.10.01, 21:49
        W tym miejscu zawsze tak było. Autobusy jadące z centrum miasta
        zawsze miały najróżniejsze opóźnienia. Potrafiło byc 40 minut
        pustki a potem jechało całe stado.
        • Gość: Baba Re: MPK w Poznaniu jest do bani...! IP: 195.224.164.* 01.11.01, 12:15
          To wszystko prawda, nie mieszkam juz w Poznaniu ale we wrzesniu zdarzylo mi sie
          z Ogrodow czekac rano na tramwaj nr 2. Normalnie odjezdzaja co 10 minut a ja
          czekalam 30 i zaden sie nie ruszyl zeby zabrac pasazerow. Chcialam dojechac do
          Kaponiry i w koncu musialam jechac 7 do Hetmanskiej i przesiasc sie na tramwaj
          jadacy przez Glogowska na co stracilam duzo czasu i pieniedzy
    • Gość: ethanol Re: MPK w Poznaniu jest do bani...! IP: 151.112.27.* 01.11.01, 22:25
      wiecej sciezek rowerowych !!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka