Gość: Cobi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 14:57 Jestem czwórkowiczem i byłem na warsztatach tańca irlandzkiego, jest świetny gorąco polecam, jest porywczy i ekspresyjny:D chyba się w nim zakochałem:D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Cobi Dni św. Patryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 14:58 Jestem czwórkowiczem i byłem na warsztatach tańca irlandzkiego. Taniec ten jest świetny gorąco polecam, jest porywczy i ekspresyjny:D chyba się w nim zakochałem:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Dni św. Patryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 23:31 Dni św. Patryka naprawdę przybliżaja nam Irlandię i historię chrystianizacji wczesnośredniowiecznej Europy. Brawo!!! Jednak by nadać imprezom nieco intelektualnego posmaku,zdałoby się chociaż wspomnieć, iz to u nas w Poznaniu mieszkają i pracują specjaliści od Patryka i dawnej Irlandii, w Instytucie Historii UAM. To właśnie w środowisku poznańskim wydano prace naukowe na ten temat i tłumaczenie najstarszych żywotów Patryka.Teksty sa bardzo ciekawe i atrakcyjne nawet dla dzisiejszego czytelnika. Badania te prowadzi m. in. prof. J. Strzelczyk. Tak blisko do naszej Uczelni i tak ważna jest ona dla Miasta, a czasem Miastu tak do niej daleko. Pozdrowienia, Anna M. Odpowiedz Link Zgłoś