Dodaj do ulubionych

brak doświadczenia

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.01, 14:53
Mam 20 lat, moja dziewczyna również. Nie rozpoczęliśmy jeszcze współżycia
seksualnego - zbliżenia między nami kończą się na etapie intensywnych
pieszczot. Niewątpliwie jednak ten "pierwszy raz" kiedyś nastąpi. Nie ukrywam,
że ogarnia mnie pewien niepokój na myśl o tym momencie - nie mam żadnego
doświadczenia w wiadomej kwestii (partnerka też). Co zrobić aby wszystko odbyło
się bezpiecznie i przyjemnie? (Antykoncepcja - moja dziewczyna nie chce brać
tabletek - czy prezerwatywa wystarczy? Jak wyeliminować możliwość zsunięcia się
bądź pęknięcia prezerwatywy w trakcie stosunku? Jak dokonać penetracji, aby nie
sprawić partnerce bólu - na jaką długość wprowadzić członka) Proszę o porady -
również te wykraczające treścią poza odpowiedzi na postawione przeze mnie
pytania. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • andrzej.depko Re: brak doświadczenia 18.09.01, 09:02
      . Przede wszystkim powinien pamiętać o kilku zasadach :
      1. Pierwszy stosunek nie jest okazją do wypróbowywania pozycji proponowanych w
      Kamasutrze. Aby ból był minimalny, kobieta powinna leżeć na plecach, rozłożyć
      szeroko nogi i ugiąć je lekko w kolanach, błona dziewicza wówczas jest napięta
      i umożliwia to jej szybkie przebicie. Wskazane jest podłożenie pod okolicę
      lędźwiową ( pośladki ) poduszki.
      W ten sposób oś długa pochwy pokrywać się będzie z kierunkiem naporu prącia.
      Pieszczoty poprzedzające stosunek powodują przekrwienie pochwy, co zwiększa
      wrażliwość na ból i możliwość krwawienia.
      2. Po ułożeniu partnerki i upewnieniu się, że wejście do pochwy oraz członek są
      należycie nawilżone, zaś kierunek naporu prącia zgodny z kierunkiem pochwy,
      należy dokonać śmiało zdecydowanego pchnięcia.
      3. Pierwszy raz może stać się przyczyną choroby wenerycznej lub zakończyć
      niepożądaną ciążą. CHRONI PRZED TYMI NIESPODZIANKAMI PREZERWATYWA. Lepiej jest
      się zaopatrzyć w prezerwatywy wzmacniane z uwagi na możliwość pęknięcia podczas
      przebijania błony dziewiczej. Dodatkowym zabezpieczeniem powinna być globulka
      dopochwowa , gdyż działa plemnikobójczo, a także nawilża srom co ułatwia
      penetrację członkiem. Sensownym wydaje się też jako terminu defloracji,
      wybranie okresu w końcowej fazie cyklu miesiączkowego. Stanowi to dodatkowe
      zabezpieczenie przed niepożądaną ciążą. Należy wybrać czas na kilka dni przed
      terminem kolejnej miesiączki.
    • Gość: agaa Re: brak doświadczenia IP: 10.10.25.* / *.bnet.pl 18.09.01, 13:21
      a więc... zaczęłam niedawno- również bez doświadczenia (mój partner już je
      miał). Po pierwsze pieszczoty, po drugie zaufanie- bardzo ważne żeby twoja
      dziewczyna wiedziała, że w każdej chwili- jak ją coś zaboili- możesz zatrzymać
      się. Powoli powoli i pchnięcie:)) I w zasadzie nie boli- nie jest to nic
      strasznego. Pytasz "jak to się robi", hmmm podczas podniecenia oboje mimowolnie
      i również świadomie, dla własnej przyjemności, poruszacie się- raz wolniej raz
      szybciej... Ona cały czas będzie cię czuła w środku każde "pęcznienie" penisa-
      ty zresztą ją też, każdy skurcz pochwy. Bądź czuły, delikatny, uważaj na to co
      ona czuje- skupiaj się nie tylko na sobie- i będzie superrr:) Jak już będzie
      dochodzić może chcieć cię głebiej głebiej głębiej:)) poczujesz jak cię
      przyciśnie do siebie:))) Życzę powodzenia!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka