biochip 19.03.06, 23:27 Czy tych starych odnowionych niemieckich czołgów, które pędzą teraz obok naszych bloków, ograniczenie prędkości nie dotyczy ??!#! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mejbi Re: tramwaje 20.03.06, 12:01 Rzeczywiście... Czy tramwajów wahadłowych ograniczenie nie obowiązuje?? Bo tak to dzisiaj wygląda.. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
dominikw1 Re: tramwaje 20.03.06, 14:17 W obecnej sytuacji nie dziwię się że tramwaje szybko jeżdzą. Ludzie chcą po prostu jak najszybciej dotrzeć do pracy a i tak mają jeszcze przesiadki i nieczęsto muszą biec z Kórnickiej do Ronda Rataje. Odpowiedz Link Zgłoś
dominikw1 Re: tramwaje 20.03.06, 14:21 Tzn. nierzadko miało być, sorka. A z drugiej strony, mam pytanie: Czy nie wiedzieliście - przy zakupie mieszkania - że obok są tramwaje???? Przecież wiadomo że tramwaje do najcichszych środków lokomocji nie należą. Rozumiem że przekraczają normy, są stare itp. ale zawsze jakiś tam hałas będą powodować. Czemu kupowaliście mieszkanie przy torach? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
dominikw1 Re: tramwaje 20.03.06, 14:30 Ech...było już wcześniej o tym...Powtarzam się.... W każdym razie szczerze wam współczuję. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi Re: tramwaje 20.03.06, 14:38 Zlituj się... Odpowiedzi na swoje pytania znajdziesz w wielu innych wątkach. Utrudnienia rozumiem, bo sama się z nimi borykam, ale czy to jest wystarczający powód, by kierujący wahadłami przez kilka następnych m-cy mieli w pupie istniejący nakaz? Pytanie jest oczywiście retoryczne, nie oczekuję na nie odpowiedzi. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
emi1983 Re: tramwaje 20.03.06, 19:11 bo najpierw się myśli a później robi.. trzebabyło się dziesięc razy zastanowić co i gdzie się kupuje a później to zrobić :) jak mi nie pasowały tramwaje to mieszkanie wybrałam jak najdalej od nich :) Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi Re: tramwaje 20.03.06, 20:45 Znowu Ty.. to juz zaczyna być nudne. Pozostań szczęśliwa w swoim wyborze i zachowaj te mądre rady dla siebie, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniec23 Re: tramwaje 20.03.06, 21:32 tez jestem zdania ze pretensje kierowane do szefa tramwajow wydaja sie lekko przesadzone. Ludzie, przeciez tory leza tu od ponad 20 lat, sa w Poznaniu cichsze miejsca, wiec czemu nie kupiliscie mieszkan gdzies indziej? albo z drugiej strony bloku? Teraz robi sie wielki szum, ze jest glosno. Wyprowadzcie sie na wies, bedzie cisza i spokoj, a na autobus 3 km :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi Re: tramwaje 20.03.06, 21:43 Człowieku, jesli pojawiłes się tu dzisiaj, to najpierw przeczytaj stare wątki, a potem się wypowiadaj - i jesli już, to na temat. Dzis mój problem nie jest Twoim problemem, ale kto wie, jaki problem Ty będziesz miał jutro i czyjego wsparcia albo chocby nieprzeszkadzania będziesz potrzebował. Zastanów się zanim cokolwiek znowu napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniec23 Re: tramwaje 20.03.06, 21:57 po co te nerwy, nie bede Pani przeszkadzal w staraniach o cichy tramwaj, zycze powodzenia w bojach, tylko prosze niech Pani nie wnioskuje o taki cichy jak mowil pan Firlik, bo bedzie niebezpiecznie (trzeba uwazac zeby pod niego nie wpasc). Odpowiedz Link Zgłoś
biochip Re: tramwaje 20.03.06, 22:19 Niech zbudują najcichsze tory i wpuszczą tu najcichsze tramwaje. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: tramwaje 21.03.06, 01:13 > tylko prosze niech Pani nie wnioskuje o taki cichy jak > mowil pan Firlik, bo bedzie niebezpiecznie (trzeba uwazac zeby pod niego nie > wpasc). ja tam wolę, żeby od czasu do czasu ktoś wpadał pod tramwaj, byleby tylko możliwie cicho było :-P Odpowiedz Link Zgłoś
keisharain Re: tramwaje 21.03.06, 02:23 mejbi, nie denerwuj sie, szkoda wyplukiwac magnez z organizmu. jest tak, jak piszesz. ja np. mieszkam z dala od torow i wrecz tu _za_ cicho mam i sie chwilami nieswojo czuje ;) - ale doskonale rozumiem wasz bol i zdaje sobie sprawe, ze spokoj nie jest rzecza po wsze czasy daną i wysmiewanie tych, ktorzy nie byli "dosc przewidujacy" na zasadzie patrzcie jacy wy glupi, a jaki ja madry, jest zalosne. po pierwsze nie kazdy, kto chcial kupic tu mieszkanie, mogl wybrac lokal z dala od torow, po drugie nie wszystko to, co teraz spedza sen z powiek, bylo kiedys do bezwarunkowego przewidzenia. niektore rzeczy zaczynaja wk*rwiac dopiero po czasie. gdybym ja byl tak przewidujacy, jak bym sobie mogl tego zyczyc, to w wieku 7 lat podrywalbym joasie, a nie gosie. Odpowiedz Link Zgłoś
emi1983 Re: tramwaje 22.03.06, 00:05 Hehe :) Złość piękności szkodzi.:)A prawda niestety czasem boli i tak już będzie..:) Odpowiedz Link Zgłoś
biochip składam skargę! 22.03.06, 11:34 rozumiem,że sa problemy z remontem,ale nie mam zamiaru czekac do czerwca w mega ryku pędzących rozpadających się tramwajów, które całkowicie zapomniały o nakazie zwalniania na przejeździe!!! co to ma byc?!! zgłaszam sprawę do Firlika i nadzoru ruchu. znak wisi więc nie widzę żadnego usprawdiedliwienia dla jego nieprzestrzegania. Proponuję innym zrobić to samo,chyba,ze macie zamiar przez 4 nastepne miesiące , w tym pewnie 2 upalne=otwarte okno, wschłuchiwac się w huk tych ryczacych czołgów Odpowiedz Link Zgłoś