wisnia 08.04.06, 14:28 męka to bedzie ale dla wszystkich zwierząt na cytadeli Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Karaluch Re: Misterium Męki Pańskiej już w sobotę na Cytad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 18:28 brawo Artur po raz kolejny CI sie udalo! Gratulacje! Wszyscy bedziemy laczyc sie z Jezusem w Jego mece za nas... Pozdrawiam - stary przyjaciel D.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Podziękowanie dla organizatorów !! IP: *.centertel.pl 08.04.06, 22:39 Naprawdę było fantastycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart do wiśni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 00:23 Jesteś jednym z tych zwierząt, mądralo? Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Misterium Męki Pańskiej już w sobotę na Cytad 09.04.06, 09:53 wisnia napisał: > męka to bedzie ale dla wszystkich zwierząt na cytadeli Nie przesadzaj. Wyprowadź swego pieska w ten jeden dzień do innej sralni. To nie ucierpi. Cytadela i tak jest zbyt zabrudzona przez Twoich ulubieńców. :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Rewelacja, zaś Cytadela była dla LUDZI tworzona!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 13:45 Odpowiedz Link Zgłoś
ququ777 p---o---l---e---c---a---m !!!! 09.04.06, 14:02 NO, zalogowalem sie,wiec nie widac mojego IP. Do rzeczy: choc nie jestem fanem kosciola a raczej zdecydowanym przeciwnikiem (to sie nazywa ANTYKLERYKALEM) i choc nie wierze w zmartwychwstanie Jezusa Chrystusa, to polecam wszystkim tym, ktorzy wierza w bajki o Chrystusie, obejrzenie tego spektaklu (jako student w poznaniu bylem na nim 2 razy - po prostu z szacunku dla ogromu pracy dla aktorow uczestniczacych w tym przedstawieniu a takze dlatego,ze lubie takie monstrualne sztuki...I widzicie, nie zgadzam sie z trescia sztuki, co nie zakazuje mi uczestniczenia w niej...Zupelnioe przciwnie do pani radnej ze srody wielkopolskiej, gdzie pani ta poczula sie obrazona (jej uczucia religijne zostaly obrazone) trescia sztuki APOKALIPSIS, wiec ona wyszla nie obejrzawszy do konca i jeszcze teraz ma czelnosc szczekac...A ja, choc to nie zgadza sie z moim switopogladem, polecam obejrzenie sztuki na Cytadeli wszystkim.... A jak bylo naprawde...Ano tak: Jezus Chrystus byl sobie normalnym politykiem, a raczej politykiem-buntownikiem, let's say, jak Andrzej Lepper...Co prawda nie wylewal gnojowki na ulice, ale podjudzal, podburzal lud przeciw okupantom (w nawiasie: Zydzi zawsze czuli sie dobrze pod okupantami jeszcze lepiej czuja sie dzis okupujac terytoria palestynskie)..No wiec ten Jezus zostal po prostu skazany za dzialalnosc opozycyjna no i skonczyl gorzej niz opozycja bialoruska...Nikt go skrycie nie zamordoal, tylko po prostu go ukrzyzowano... I to jest jesden FAKT (UKRZYZOWANIE ZA DZIALANOSC POLITYCZNA) Drugi FAKT (ktory zostal pomieszany z tym pierwszym i z tego powstalo,ze zostal ukrzyzowany jako Baranek jakis tam Bozy i do tego zmartwychwstal, to wlasnie to zmartwychwstanie...ktore nie bylo niczym innym jak tylko jednym z obrzedow masonskich (oczywiscie nowoczesna masoneria narodzila sie w 18wiekuw Anglii,ale starozytni egipcjanie i ich wiedza mistyczna, potem katarzy, templariusze, gnostycy i mistycy, nostradamus itp. wszyscy naleza do tehj samej linii "oswieconych"..wiec Jezus jako OSWIECONY (ILLUMINATUS) praktykowal rowniez tzw. przejscie w strone swiatla, co mialo wymiar symboliczny, tak jak dla chrzescijan symboliczny wymiar ma msza swieta...Wiec Jezus ow spoczal w ciemnej grocie na trzy dni (sam nie wiem na ile tak naprawde), wiadomo, wtedy wzrok przyzwyczaja sie do ciemnosci,ale po trzech dniach gdy wychdzisz na swiatlo czujesz oslepienie blaskiem swiatla (co z drugiej strony jest niebezpieczne dla zdrowia). I wlasnie takim mistykiem byl Jezus Chrystus... Tylko ze taka pewna FIRMA do zarabiania pieniedzy zwana Kosciolem Katolickim wszystko pozmieniala, powyrzucala ze swego kanonu jakies tam ewangelie sw tomasza, sw. Judasza, sw. Marii Magdaleny, bo po co im np. kobieta, zwlaszcza ze byla zona Jezusa Chrystusa..Wybrali i przeredagowali co najwazniejsze i juzz i dzis sie uczymy, ze jezus zostal ukrzyzowany i takie blabla...A przeciez ktos powie,ze Jezus byl bogiem(czy raczej synem bozym)...to ja mu na to: przeciez prawie za takiego samego syna bozego uwaza sie dzis Pan George Dabylju Bush i ze niby jest poslany przez niego by siac zamet i ferment...Czy nie zgadza sie to: Chyba wszyscy Zydzi maja to we krwi... Ale podsumowujac - polecam obejrzenie spektaklu na Cytadeli AMEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart Re: p---o---l---e---c---a---m !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 16:02 Choć jesteś antyklerykałem, to Ojciec Rydzyk byłby z Ciebie dumny:) zwłaszcza za te uwagi o Żydach i masonach:) Brawo:) Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: p---o---l---e---c---a---m !!!! 09.04.06, 18:43 ququ777 napisała: No, no proponuje zwrócić się do redakcji "Fakty i Mity" albo "nie" Tam niezwykle cenią takich tfurcuw ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: Misterium Męki Pańskiej już w sobotę na Cytad IP: *.icpnet.pl 09.04.06, 19:13 Dziękuje wszystkich osobom zaangażowanym, było świetnie, powodzenia za rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orgiaboy R niech zyje grupowy sex homoseksualny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 01:05 Odpowiedz Link Zgłoś