Dodaj do ulubionych

porody domowe

14.04.06, 19:52
Cześć!
Czy ktoś spotkał się z porodem domowym w Poznaniu? A może znacie położną
która zajmuje się czymś takim? Jeżeli tak to proszę o kontakt.
Obserwuj wątek
    • hab_ek Re: porody domowe 24.05.06, 11:07
      Sama szukam położnej - może Tobie udało się coś znaleźć ?
      Ja na razie nie miałam szczęścia :(
      • kocia181 Re: porody domowe 24.05.06, 11:11
        Niestety nikt się nie odezwał. W Warszawie jest to dość popularne a u nas
        najważniejszym problemem jest zzo.
        • hab_ek Re: porody domowe 26.05.06, 15:44
          a położną, która nie robi zzo znalazłaś w Poznaniu ?
          Ja nie mogę w ogóle żadnej znaleźć i mówiąc szczerze troszkę się podłamuję...
          • kocia181 Re: porody domowe 26.05.06, 16:39
            chyba sie nie zrozumiałyśmy. Zzo to jest znieczulenie zewnątrzoponowe i zakłada
            je lekarz anestezjolog w warunkach szpitalnych. Więc nie bardzo rozumiem o co
            tobie chodzi.
            • hab_ek Re: porody domowe 27.05.06, 13:56
              Mówiąc szczerze sama z lekka się pogubiłam.
              Z Twojego postu zrozumiałam, że szukasz położnej + lekarza którzy w domu
              zapewnią Ci warunki prawie szpitalne ze znieczuleniem itd.
              Rozmawiałam z koleżanką z Warszawy i ona miała w domu i położną i lekarza - nie
              wiem czy dostała jakieś znieczulenie extra, ale wiem, że koniecznie szukała
              "pary" - nie chciała samej położnej. I zrozumiałam, że Ty też tak chcesz... :)
              pozdrawiam
              • kocia181 Re: porody domowe 27.05.06, 19:38
                NIE!!!Chodzi mi tylko i wyłącznie o położną, która odbiera porody w domu.
                Żadnego lekarza ani znieczulenia.Mieszkam blisko szpitala, więc w razie
                jakichkolwiek komplikacji szybko mogę się tam znaleźć.
                • hab_ek Re: porody domowe 29.05.06, 12:42
                  To się zgadzamy. Ja też chciałabym TYLKO położnej.
                  Mam nadzieję, że się to nam uda:))
                  Kiedy masz termin ?
              • kocia181 Re: porody domowe 27.05.06, 19:43
                A jeżeli chodzi o znieczulenie to zauważ,że jest to główny problem. Ja
                uważam,że kobiety zupełnie niepotrzebnie zaprzątają sobie tym głowę. Nieraz już
                tak było,że tylko o tym myślały a tak szybko rodziły,że nawet dolarganu nie
                dostały. Ale zaznaczam TO JEST TYLKO MOJE ZDANIE. Żeby nikt się nie obraził.
                • hab_ek Re: porody domowe 29.05.06, 12:40
                  Ja myślę podobnie.
                  Nie ma co sie nastawiać, że bez znieczulenia sią nie da :)
                  Troszkę się boję i mam oczywiście wątpliwości, ale uważam, że jestem zdrową
                  kobietą, która będzie rodzić podobnie jak setki tysięcy przed nią i jeżeli tylko
                  podejdzie się do tego spokojnie i POZYTYWNIE to na pewno będzie dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka