kocia181 14.04.06, 19:52 Cześć! Czy ktoś spotkał się z porodem domowym w Poznaniu? A może znacie położną która zajmuje się czymś takim? Jeżeli tak to proszę o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hab_ek Re: porody domowe 24.05.06, 11:07 Sama szukam położnej - może Tobie udało się coś znaleźć ? Ja na razie nie miałam szczęścia :( Odpowiedz Link Zgłoś
kocia181 Re: porody domowe 24.05.06, 11:11 Niestety nikt się nie odezwał. W Warszawie jest to dość popularne a u nas najważniejszym problemem jest zzo. Odpowiedz Link Zgłoś
hab_ek Re: porody domowe 26.05.06, 15:44 a położną, która nie robi zzo znalazłaś w Poznaniu ? Ja nie mogę w ogóle żadnej znaleźć i mówiąc szczerze troszkę się podłamuję... Odpowiedz Link Zgłoś
kocia181 Re: porody domowe 26.05.06, 16:39 chyba sie nie zrozumiałyśmy. Zzo to jest znieczulenie zewnątrzoponowe i zakłada je lekarz anestezjolog w warunkach szpitalnych. Więc nie bardzo rozumiem o co tobie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
hab_ek Re: porody domowe 27.05.06, 13:56 Mówiąc szczerze sama z lekka się pogubiłam. Z Twojego postu zrozumiałam, że szukasz położnej + lekarza którzy w domu zapewnią Ci warunki prawie szpitalne ze znieczuleniem itd. Rozmawiałam z koleżanką z Warszawy i ona miała w domu i położną i lekarza - nie wiem czy dostała jakieś znieczulenie extra, ale wiem, że koniecznie szukała "pary" - nie chciała samej położnej. I zrozumiałam, że Ty też tak chcesz... :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kocia181 Re: porody domowe 27.05.06, 19:38 NIE!!!Chodzi mi tylko i wyłącznie o położną, która odbiera porody w domu. Żadnego lekarza ani znieczulenia.Mieszkam blisko szpitala, więc w razie jakichkolwiek komplikacji szybko mogę się tam znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
hab_ek Re: porody domowe 29.05.06, 12:42 To się zgadzamy. Ja też chciałabym TYLKO położnej. Mam nadzieję, że się to nam uda:)) Kiedy masz termin ? Odpowiedz Link Zgłoś
kocia181 Re: porody domowe 27.05.06, 19:43 A jeżeli chodzi o znieczulenie to zauważ,że jest to główny problem. Ja uważam,że kobiety zupełnie niepotrzebnie zaprzątają sobie tym głowę. Nieraz już tak było,że tylko o tym myślały a tak szybko rodziły,że nawet dolarganu nie dostały. Ale zaznaczam TO JEST TYLKO MOJE ZDANIE. Żeby nikt się nie obraził. Odpowiedz Link Zgłoś
hab_ek Re: porody domowe 29.05.06, 12:40 Ja myślę podobnie. Nie ma co sie nastawiać, że bez znieczulenia sią nie da :) Troszkę się boję i mam oczywiście wątpliwości, ale uważam, że jestem zdrową kobietą, która będzie rodzić podobnie jak setki tysięcy przed nią i jeżeli tylko podejdzie się do tego spokojnie i POZYTYWNIE to na pewno będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś