niewyspany_pawian 10.05.06, 18:06 Czy się stoi, czy się leży - dwa tysiące się należy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: też lekarz Re: Protest poznańskich lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 20:38 A gdzieście byli za Millera i Belki? Wtedy było Wam dobrze? kto Wami dzisiaj steruje, bo nie wierzę, że sami żeście nagle tak zmądrzeli i strajkujecie przeciwko nowemu bądź co bądź rządowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.P. lekarze,otworzcie swoje garaze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 21:44 30%,dobrze,ale zap...od 7.40 do 15.20.A nie o 12.00,ewakuacja,i na prywatne gabineciki.W lecie Majorka,w zimie Kuetzbuehl,co dwa lata zmiana autka.Znam was lapowkarze. Odpowiedz Link Zgłoś
ydnal Re: Protest poznańskich lekarzy 10.05.06, 22:13 Czy sie lezy czy sie stoi Pacjenta sie zawsze zgnoi Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt I MAJĄ RACJĘ 10.05.06, 22:34 Strajkują i słusznie. Zarobki lekarzy są DZIWNE. Napisałem "dziwne", a nie niskie. Dlaczego?? Otóż pensje lekarzy w szpitalach są ŚMIESZNIE, ALBO SKANDALICZNIE NISKIE (zresztą podobnie pielęgniarek). Mało tego, te pensje, totalnie nie przystają do zarobków lekarzy POZ. Znam przynajmniej kilku "kandydatów na ordynatorów", którzy NIE CHCĄ iść w ordynaturę. Tłumaczył mi jeden. Słuchaj, na POZ mam jakieś tam pieniądze. Za ciężką robotę, ale całkiem legalnie i spokojnie. Jako ordynator zarobię ileś razy mniej, a odpowiedzialność jednak większa. Przecież to z czym mam problem w POZ odsyłam do szpitala i tam sie lekarze męczą. Owszem, można jak ludzie mówią "brać". Ale po co?? Po co narażać się, po co kłopoty, jak w POZ jest legalnie. Nawet jeśli licząc "boki" trochę mniej, ale bez nerwów. A o penasjach młodych lekarzy i sposobie dochodzenia do specjalizacji, to nawet szkoda gadać. Chcesz zakazać lekarzom strajku?? ZAKAZUJ!! A LECZYŁ SIĘ BĘDZIESZ U ZNACHORÓW. Zwyczajnie lekarze wyjadą i bedą mieli rację. Aha, powie ktoś. Państwo tyle w nich zainwestowało. A ILE ONI MUSIELI W SIEBIE INWESTOWAĆ. Oni, albo jacyś "sponorzy" (rodzice, mężowie, żony). Ile lat musi się uczyć lekarz do specjalizacji??? I jeszcze przysłowie: "z niewolnika, nie ma pracownika" Nie da sie na siłę zatrzymać ani lekarzy, ani inżynierów, ani fachowców- rzemieślników. Trzeba stworzyć im na miejscu warunki, żeby nie chcieli wyjeżdzać, a nie trzymać siłą, czy zakazywać strajków. a na koniec słynny cytat z TEY-a. "Studenci, pamiętajcie, że studiujecie za darmo. A pracować będziecie też za darmo" A pododbno komuna już mineła. Odpowiedz Link Zgłoś
misiunieczek W d.... sie poprzewracalao, podwyzek sie chce??? 11.05.06, 10:19 Zacznijcie najpierw szanowac pacjenta a potem zadac kasy. Dzis bylem w przychodni po skierowanie. Lekarz przyjmuje od 8. Mialem 3 numerek. O 9 mam autobus do Poznania, nastepny za godzine, wiec mysle spokojnie zdaze. Ale dupa tam. Lekarz przyszedl do przychodni 8.21. O godz. 8.24 wszedl do gabinetu. Wszedl pierwszy pacjent (!) Myslalem ze to pacjent ale siedzial pol godziny a zza drzwi hi hi haha, a wiesz ze Marlena to a Kasia tamto. Na lofry sie zebralo. Wyszla 8.45. Gdyby nie pewna przemila Pani co mnie wpuscila przed siebie bym do pracy przyjachal na 12 i pewnie dostal niezly opieprz od szefa. NAJPIERW SZACUNEK POTEM PIENIADZE!!! Odpowiedz Link Zgłoś