Dodaj do ulubionych

Monitoring na Wildzie

30.05.06, 19:47
Idee Jeremy Benthama wiecznie żywe. ;)

Z jednej strony dobrze, z drugiej... nawet małego, drobnego, piwka nie można
wypić, bo kamery monitorują. No ale jeśli ma to pomóc w redukcji pobić,
kradzieży, to cóż nam pozostaje. Nic, tylko godzić się na te ograniczenie
pewnej dozy wolności. Niestety musi być coś za coś.

h_w
Obserwuj wątek
    • ququ777 Re: Monitoring na Wildzie 30.05.06, 21:17
      Oczywiscie wszyscy wiedza, ze monitorowanie bedzie w zgodzi z
      prawem...niestety, jesli monitoring nie jest automatyczny i nawet jesli jest
      polautomatyczny, czyli co jakis czas musza ludzie przegladac zarejestrowany
      obraz, to trudno uwierzyc, ze wszystko jest w zgodzie z prawem, no bo ktos
      bedzie mial dostep do nagran i zapewne beda to jacys pseudo-ochroniarze,
      niewykszatleceni, co po godzinach zadaja sie ze zbirami roznej masci...bo takie
      sa firmy ochroniarskie...i tyle. no chyba, ze sie myle i za monitoring ten
      bedzie odpowiedzialna policja..
    • Gość: ziomus z lawki Re: Monitoring na Wildzie IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.06, 21:30
      no coz zawsze mozna sie zebrac tam gdzie licho nie patrzy ;) Ale jesli liczba
      dresow zniknie i bedzie troche lepiej to jestem za! ja dla mnie to powinny byc
      wyznaczone na legalu miejsca z napisem "Tu mozesz spokojnie wypic". Po za tym
      nie zawsze pan i wladzca bedzie w poblizu :-) pozdro!
    • Gość: wild'e Re: Monitoring na Wildzie IP: *.man.poznan.pl 31.05.06, 07:59
      Są już pierwsze efekty monitoringu na skrzyżowaniu Sikorskiego/28 czerwca - żule
      wystający pod żabką lub naprzeciw niej przenieśli się na krzyżówkę
      Sikorskiego/Czarnieckiego bo tam kamera nie sięga...
    • Gość: t0meq Re: Monitoring na Wildzie IP: 195.20.110.* 31.05.06, 09:18
      ja jestem za, wolę mieć ograniczoną wolność niż dostać po gębie, szkoda tylko że
      ten system to raczej monitoring Przemysłowej i Wierzbięcic niż Wildy
      • Gość: leo Re: Monitoring na Wildzie IP: *.mikronika.com.pl 31.05.06, 09:44
        No właśnie.. Właściwie tylko Przemysłowa i okolice Rynku Wildeckiego. Nic na
        południowej Wildzie..
        • Gość: aga Re: Monitoring na Wildzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 11:12
          Bo policjanci boją się południowej Wildy.. Zresztą, komu by się chciało tyle pracować..
          Może to dziwne ale mnie najbardziej wkurzają właściciele psów, którzy wyprowadzają je np do parków, bo tam jest ładna trawka :/
        • Gość: asas Re: Monitoring na Wildzie IP: 212.126.9.* 31.05.06, 17:59
          boją się dębca :)
    • Gość: ada Re: Monitoring na Wildzie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.06, 19:18
      Panie Komendancie bardzo dobrze proszę okamerować całą dzielnicę pieniądze,
      które płacimy za monitoring firm prywatnych można przkazać na pensje dla
      Policjantów.
      • Gość: MATEUSZ CZYTACCC Re: Monitoring na Wildzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 23:04
        Ludzie , poznaniacy mieszkańcy POLSKI !!! TE 8 kamer kosztowało 8 mln złotych !!! powiedziecie mi z czego te maery są ze takie drogie?? kto wziął tyle kasy ? kto ? dużo trzeba myśleć- chyba nie! Kraj okradany przez własne organy nigdy sie nie wybije !! jest źle , robni się gorzej- pod ładną przysłonką kryje się wielkie głowno którego nikt nie chce się tykać :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka