Dodaj do ulubionych

Kinga Choszcz nie żyje!

11.06.06, 00:19
serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3407662.html
Wszyscy rasowi podrożnicy znają Kingę Choszcz.

Była także związana z poznańskim Stowarzyszeniem Jeden Świat ( znanym m.in z
workcampów i lekcji o prawach człowieka)

Wyrazy wspólczucia dla mamy Kingi, rodziny i Chopina!!

Renia
Obserwuj wątek
    • Gość: Ala Re: Kinga Choszcz nie żyje! IP: *.icpnet.pl 11.06.06, 00:24
      [']
      Cały podróżniczy świat łączy sie w smutku.

www.kingafreespirit.pl/kingapl/
      • Gość: komok ale ja jednego nie rozumiem... IP: 211.104.62.* 11.06.06, 06:12
        co to znaczy "wyrwala z rak handlarzy ludzmi"?
        albo wyrwala (sugerujac narazenie zycia czy cos podobnego) albo dala za nia 150
        dolarow...
        pomijam etyczna strone takiego postepowania, sama wziela udzial w handlu ludzmi,
        placac za to dziecko, a handlarz prawdopodobnie mial wielka radosc z tego ze
        udalo mu sie dokonac dobrej transakcji...
        • eurofabrika_com Re: ale ja jednego nie rozumiem... 11.06.06, 08:39
          I pewnie za 15 minut handlarz drugi raz sprzedaje to samo dziecko, to nie ma
          sensu.

Ania z Poznania

Badz widoczny , zwieksz oferte reklamową
          www.eurofabrika.com
          • Gość: Gość Re: ale ja jednego nie rozumiem... IP: *.icpnet.pl 11.06.06, 11:37
            Poczytaj najpierw na jej stronie interentowej zanim coś tak bezsensownego
            napiszesz.Wykupiła pracujaca dziewczynkę -niewolnika i zabrała ją do jej
            rodziców w Ghanie...
            • Gość: Ludzik Re: ale ja jednego nie rozumiem... IP: *.icpnet.pl 11.06.06, 11:40
              To wykupywanie jest niemoralne, a praca niewolnicza to jest może moralna?
            • l.george.l Re: ale ja jednego nie rozumiem... 11.06.06, 11:50
              A czy to nie rodzice sprzedają swoje dzieci? Dzięki uczynkowi tej nawiedzonej
              panny, być może sprzedadzą ten sam "towar" dwa razy.
              • Gość: scot_yamamoto Re: ale ja jednego nie rozumiem... IP: *.crowley.pl 11.06.06, 15:24
                To handel ludźmi jest niemoralny!
                Jakbyś był bliżej tematu i może ... przeczytał jej relacje, to nie pisałbyś
                takich bzdur!?
                Dla tej dziewczyny to był naturalny odruch bez kalkulacji, podobnie było z
                pieskiem Kani...
                No ale w naszym społeczeństwie coraz mniej jest swobody i w duszy i w ciele i w
                relacjach z innymi.
                Tego życzę wszystkim : wolności!!!
                ps. zanim wydałbym osąd zaznajomiłbym się z tematem! jeśli czyta się tylko
                nagłówki to wybacz - powinno się trzymać buzię na kłodkę!
                • l.george.l Re: ale ja jednego nie rozumiem... 11.06.06, 18:18
                  Gość portalu: scot_yamamoto napisał(a):

> To handel ludźmi jest niemoralny!
                  [...]

Owszem, z punktu widzenia człowieka cywilizowanego, ale też do pewnego tylko stopnia. Otwórz swoją szafę i przejrzyj metki na gaciach i koszulach. Nie wierzę, że nie znajdziesz metek z napisem China czy Bangladesh. I wtedy oceń swoją moralność. Laska głupią rzecz zrobiła. Nie otwiera się knajpy wegetariańskiej na terenie kanibali.
        • dobrusia_to_ja Re: ale ja jednego nie rozumiem... 11.06.06, 18:00
          Jeśli nie wiesz, jak było naprawdę, to po co wypisujesz takie rzeczy?? Poza tym,
          wydarzyła się wielka tragedia.
    • vipunia ['] 11.06.06, 21:28

• Gość: Ania Re: ['] IP: *.icpnet.pl 11.06.06, 22:31
        Podobnie jak tysiące ludzi na całym świecie śledziłam losy Kingi od dawna na
        ich www....Ich strona była chyba jednak bardziej popularna za granicą niz
        Polsce. Niedawno promowała w Poznaniu swa książkę. Ostatnio byłam troche nie w
        temacie, bo nie wiedziałam, ze wybrała się sama do Afryki i to bez Chopina, a
        tu taki koniec historii. Kinga teraz jest swojej nowej podróży...

A co do wątku powyżej trudno znaleźć drugą tak bezinteresowna osobe jak ona - i
        wierzę w jej rozsądek - jeżeli postanowiła wykupic dziecko to na pewno miało to
        sens. Lecz trudno to pewnie zrozumiec osobie ktore wydaje odpowiednik 150
        dolarów na markowy ciuch itp.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka