-
Prognoza:
1. Chiny - 7,3%
2. Indie - 6,3%
3. Indonezja - 5,1%
4. Tajlandia - 4,3%
5. Polska 4,1%
potem długo długo nic, a pod koniec rankingu Rosja -6,7% i parę innych "światowych potęg gospodarczych".
-
I jak wygrają w 2015 to postąpią z samorządami tak jak z Krajową Radą Radiofonii i Telewizji w 2005/2006. A jeśli wygra Duda to to stanie się ciałem.
-
Nowy Rok już w pełni, wiosna zbliża się szybkimi krokami. Czas podzielić się informacjami o imprezach na Roztoczu.
-
Witam Dziewczyny :)
Zapraszam do kontynuacji wątku
[b]In vitro / transfer zarodków styczeń 2015 [/b]
podtytuły:
Mamuśki i ich droga po maleństwo
Trudne początki wielkiego szczęścia 2015
In Vitro wzloty i upadki ale ciągle do przodu
-
Prosimy wpisywać wyjazdy w odpowiednie miesiące i podawać w TYTULE SWOJEGO POSTU daty wylotu lub pobytu w Egipcie i nazwę hotelu (np. "Hilton Nubian Resort 1.02-14.02").
-
Właśnie przeczytałam ze Tusk oraz super niania Zawadzka powiedzieli o tym że jednak od 2015 do szkoły pójdą wszystkie 6 latki. Czyli idea referendum mimo zebrania odpowiedniej liczby głosów upadła. Mam pytanie czy można nie brać pod uwagę że "ratujmy maluchy" zebrały taka ilość głosów jaka była wymagana aby zastanowic się bnad referendum? Pzdr
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14081825,Szesciolatki_od_wrzesnia_pojda_do_szkoly__Premier.html#BoxSlotII3img
-
Jest juz ktoś?
Może istnieje podobny wątek?(nie mogłam znaleźć..)
Ja jestem w 6tygodniu,przewidziana data porodu to 15.06.2015.
Drugie dziecko :-)
-
Dzień Dobry. Szukam kamerzysty oraz dobrego fotografa i DJ na wesele w roku 2015. Ślub odbędzie się w Nowym Targu a przyjęcie Weselne w Zakopanym. Co do DJ to chciałabym aby był dobry i miał dużo oświetlenia bo bardzo lubię klimat dyskotekowy.:-) Natomiast film chciałabym aby był zrobiony nowocześnie i mieścił się do 1 godziny (całość). W czerwcu tego roku byłam na weselu koleżanki na sali w stryszawie w Beskidzkim Raju, mariola miała DJ i goście się fajnie bawili, niestety jej DJ już ma ter...
-
Kierownictwo Ministerstwa Gospodarki (MG) zdecydowało w ubiegłym tygodniu, że Polska nie weźmie udziału w Expo w Mediolanie, które odbędzie się w 2015 r.
Eksperci nie szczędzą jednak słów krytyki. - Od dość dawna wiemy, że promocja gospodarcza nie jest priorytetem naszego rządu. Po pierwsze, nic nie robimy, po drugie, nie wyciągamy wniosków z tego, co robią inne rządy - ocenia Katarzyna Urbańska, dyrektor departamentu prawnego w konfederacji Lewiatan.
Read more: wyborcza.biz/biznes/1,1...
-
słuchajcie, może ktoś już porównywał oferty, które biuro ma najciekawsza i najkorzystniejsza finansowo oferte na lato 2015, bo własnie planujemy coś zarezerwować na maj, czerwiec lub wrzesien
-
Do 2015 roku powstanie drugi tor linii tramwajowej nr 15 na odcinku z Katowic do Sosnowca. Przetarg m.in. na tę inwestycję ogłosiła w piątek spółka Tramwaje Śląskie.
To element wartego 800 mln zł unijnego projektu modernizacji infrastruktury tramwajowej w sześciu miastach regionu. Prace w kilku miejscach już się rozpoczęły. Do końca 2014 r. w aglomeracji wyremontowane ma być w sumie ok. 46 km torów. Projekt koordynują Tramwaje Śląskie.
Jedno z większych przedsięwzięć unijnego projektu prze...
-
Od 2010 roku, co roku Grecja, Turcja, Egipt. Z coraz większym żalem wydaję kasę na zagraniczne wakacje, czas powiedzieć basta. Ostatnio 13.000 za tydzień w Turcji w lipcu 2+2, czas szybko zleciał i 13k też. Przestaje mnie to kręcić. Jeszcze wydatek do 10k jest możliwy ale ceny z roku na rok coraz wyższe - debili szukają. Mało nie zarabiam ale po prostu szkoda mi kasy.
-
Z okazji Nowego Roku 2015 życzę Wam z całego serca
by czas przyniósł ukojenie
od codziennych trosk...
by radością były dni wszystkie,
a szczęście
zawsze było w zasięgu ręki...
ot tak- sięgnąć i je mieć!
By Rodziny Wasze zdrowe były
i także szczęśliwe jak Wy...
by w pracy i w domu
panowała harmonia i sens...
By Przyjaciele Wasi byli dobrzy,
wyrozumiali i mądrzy...
a wrogowie,
jeśli ich kilku się napatoczyć musi,
by byli mądrzy inaczej....
no, tak -po prostu : nie rozsądni!
By ...
-
Ktoś się mnie ostatnio pytał, kiedy warto zacząć się rozglądać za tanimi lotami, wygląda na to, że na 2015 r. warto już dziś. Mimo że jeszcze nie mamy ostatecznej listy tras do Grecji i na Cypr na 2015r (mam nadzieję), fajne ceny pojawiają się już z rocznym wyprzedzeniem. Przykłady:
Cypr od 236 zł RT:
www.fly4free.pl/forum/wizz-warszawa-larnaka-cypr-iv-x-236-40-300-40-zl-rt-z-wdc,231,55032
www.fly4free.pl/tanie-loty-na-cypr-z-warszawy-od-300-pln-lato-2015/
Korfu od 400 zł:
www.fly4fre...
-
Według internetu pierwszą wrocławianką jest Agata.
Szczęśliwego Nowego Roku!
-
en.wikipedia.org/wiki/2015_Mutua_Madrid_Open_%E2%80%93_Women%27s_Singles
No i jak zwykle genialne losowanie Rawdanskiej.
1r-#97 Arruabarrena H2H 2:0
2r-#44 Dellacqua H2H 1:0
3r-#5 Wozniacki H2H 4:7
cf-Sharapova/Pliskova
Wozniacki gra z:
1r- #49 Gajdosova H2H 7:0
2r- #39 Barthel H2H 3:0
3r- #9 Radwanska H2H 7:4
cf- #3 Sharapova/#14 Pliskova
pf- #2 Halep/#8 Makarova
f- #1 Serena/#4 Kvitova
#12 Kerber gra z:
1r-#24 Stosur H2H 2:2
2r-#17 Keys H2H 3:1
3r-# 8 Makarova H...
-
Zmiany na maturze od 2015:
men.gov.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=4805%3Azmiany-na-sprawdzianie-i-egzaminie-maturalnym-od-2015-roku&catid=43%3Aksztacenie-i-kadra-ksztacenie-ogolne-sprawdzian-i-egzaminy&Itemid=66
z ważniejszych rzeczy:
- filozofia i łacina jak najbardziej występują jako przedmioty maturalne - to odnośnie lamentów z sąsiedniego wątku ;-)
jest tu także historia sztuki i historii muzyki oraz " języki mniejszości[u] etycznych[/u]" (literówkę zrobili, ale c...
-
hehe
biznes.onet.pl/schulz-o-rzekomych-planach-polski-wejscia-do-stref,18493,5012704,3030296,43,1,news-detal
"Mogę zrozumieć postawę premiera Polski w sprawie paktu fiskalnego, jeśli zadeklarował, że Polska chce przyłączyć się do strefy euro do 2015 roku - powiedział na konferencji prasowej na szczycie UE w Brukseli przewodniczący PE Martin Schulz.
"Powinniśmy starać się trzymać razem. Polska jest dynamiczną gospodarką i premier Polski zadeklarował jasno, że chce przyłączyć się do str...
-
Bravo!!! Plan jest imponujący, już mniej ważne jest, że nie ma w nim logiki i głębszego sensu, najważniejsze jest, że Uszok bardzo chce coś nam udowodnić i pewnie dopnie swego. Ciekawi mnie też jak wszystkie nowe obiekty będą się finansować, trzeba wydać ogromnie pieniądze na promocję miejsc, nawet ukształtować konsumentów kultury na własny wzór i podobieństwo. Wszystkie zaplanowane inwestycje są tylko odbiciem tego co Uszok ma w głowie.
-
Jak możemy przeczytać w artykule "Będzie się działo" umieszczonym na portalu www.rudaslaska.com.pl w 2015 w mieście planowana jest bogata paleta imprez, głównie o charakterze muzycznym. Tradycyjne Dni Rudy Śląskiej, uzupełnione w tym roku zostaną koncertem w ramach Lata z Radiem. Na pierwszy rzut oka nie wygląda to źle, jednak kiedy przyjrzymy się bliżej, to już niestety czar pryska.
Zdaję sobie sprawę z tego, że dotychczas każde święto miasta przypadające na rok po wyborach samorządowyc...