Dodaj do ulubionych

Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki

14.06.06, 07:21
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: ggg Poznań słynie z etycznych ginekologów IP: *.icpnet.pl 14.06.06, 08:04
      Wymrażanie nieistniejących nadżerek to standard. Był nawet jeden taki, co
      specjalizował się w usuwaniu nieistniejących ciąż.
      • Gość: ggg Czarna lista ginekologów IP: *.icpnet.pl 14.06.06, 08:18
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=8482139&s=0
        Dla kasy można zrobić wszystko.
        • edico Re: A bez kasy - czasy Janka Muzykanta??? 06.07.06, 09:00
          Gość portalu: ggg napisał(a):

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=8482139&s=0
          > Dla kasy można zrobić wszystko.

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3465398.html
    • tomashec Re: Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki 14.06.06, 10:24
      co za śmieć, duża pajda dla niego, zrobią mu fajny zabieg ginekologiczny za
      kratami..
    • Gość: Buger Re: Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 11:03
      Akurat znam tego ginekologa i powiem szczeże że nie posądził bym go o to, moja
      żona chodziła do niego i dzięki niemu urodził się 2,5 miesiąca temu mój synek,
      nigdy nie zażądał od nas pieniędzy a nawet jak zaproponowaliśmy koperte to
      stanowczo odmowił. Nie chce go odrazu usprawiedliwiać bo każdy ma w życiu
      chwile słabości i może to była właśnie ta chwila. Więc jeżeli ktoś z was jest
      bez winy niech weżmie kamień i żuci. Zadajcie sobie pytanie ile razy wy
      proponowaliście łapówki, gdyby nie było dających to by nie było biorących. A
      może naprawde był taki tyle że się dobrze z tym kamuflował "do chwili ..."
    • Gość: sceptyk Re: Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki IP: *.chemd.amu.edu.pl 14.06.06, 11:28
      Ciekawe czy gdyby diagnoza okazała się prawdziwa czy ta Pani zapłaciłaby czy
      czekała w kolejce? Hmmm?
    • Gość: caninus Re: Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki IP: *.icpnet.pl 14.06.06, 11:35
      Panie oczapowski!
      Poziom pana postu wyraznie wskazuje na skrajny debilizm i slepote!
      Ten ginekolog to moj przyjaciel.Znam jego kwalifikacje i wiele razy widziałem
      jak działał cuda na stole operacyjnym!
      Uległ Pan nagonce PISu a szczególnie specjalisty od "kamaszy"!
      Po widocznych protestach lekarzy potrzeba teraz kozłow ofiarnych by pokazac ze
      lekarze to bandyci w białych fartuchach!Jak bede mogł to tez zostane "białym
      bandytom" bo za 1400 PLN nie wyzywie kilkoro dzieci!TO robia WSZYSCY!!!!!!
      1zaczynajac od decydentów od np.KulczykParku po szeregowych gliniarzy z
      drogówki!Wszyscy o tym dobrze wiemy!Pan nigdy za nic nie wziął?!
      Kobieta sama zaproponowala grant za przyspieszenie operacji bo wszyscy wiemy
      jak we wspóczesnych czasach NFZ czeka sie na zabieg a pan niech poczyta sobie o
      powikłaniach mięśniaków macicy!Współczuje tym lekarzam którzy podważyli
      diagnozę!Będą teraz sie spowiadać przed sądem a jestem pewien ze się mylili a
      wtedy srodowisko ich zje!Komisja etyki też(za podwazanie opinii innego lekarza-
      ma do tego prawo biegły lub rzecznik odpowiedzialności zawodowej).
      Zal mi Pana bo jest Pan kolejnym dzieckiem szmatławca FAKT ulegającym zbiorowej
      histerii tak jak Rzymianie kiedy lwy pożerały chrześcijan!
      • tomashec Re: Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki 14.06.06, 11:41
        Rzeczywiscie, jeśli jest niewinny to ok, ale skoro piszą o tym w Gazecie to
        załóżmy, ze jest w tym coś z prawdy. Oczywiście nie sądźmy z góry, że jest
        winny, to byłoby jawne pogwałcenie zasady o domniemaniu niewinności. Niech sąd
        to wyjaśni, ale jeśli okaże się to prawdą, to życzę mu "szczęścia"
        • Gość: caninus Re: Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki IP: *.icpnet.pl 14.06.06, 11:51
          po co piszesz te posty?!
          Gazety potrzebuja mięsą!lepiej sie wtedy sprzedają!czy jak napiszą o lądowaniu
          UFO w poznaniu to też uznasz że jaest w tym cos z prawdy?!
          Tez jestem lekarzem.Wierz mi.Pacjenci sami laduja kase do kieszeni bo chca miec
          poczucie ze ich obsluzy sie lepiej.G...prawda.traktuje wszystkich
          jednakowo.poetem sami tworza opowiesci ile to "musieli" dac...
          Ta cala sytuacja to pozostalosc po komunie a wtedy brano i dawano za
          wszystko.Niestety pokolenie moherowych beretow musi wymżec to może coś sie
          zmieni!
          Pan od "kamaszy" po skonczeniu kadencji tez bedzie uczęszczał do lekarzy i mam
          nadzieje ze beda pamietać!zapiszą go w kolejkę,poczeka ze 3 mce,potem na
          poczekalni ze 3 godziny...
          Nie dziwię sie że lekarze wyjeżdzaja.Kamaszowiec prowadzi taką polityke ze
          wywala z kraju świetnych specjalistów których wyszkolenie kosztuje Kraj
          miliardy!
          Mam nadzieje że jego też ktoś kiedyś rozliczy!
          • antidotumm Re: Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki 14.06.06, 12:06
            A ktory to lekarz? Prosze na priva..
            • Gość: caninus Re: Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki IP: *.icpnet.pl 14.06.06, 12:10
              gadu gadu 9671569
              • Gość: ggg Re: Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki IP: *.icpnet.pl 14.06.06, 12:35
                Chętnie dowiem się czegoś o powikłaniach mięśniaków macicy, bo według moich
                wiadomości życiu kobiety nie zagrażają.
                • Gość: caninus Re: Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki IP: *.icpnet.pl 14.06.06, 12:38
                  poczytaj o krwawieniach kolego pseudolekarzu
                  • Gość: ggg Re: Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki IP: *.icpnet.pl 14.06.06, 12:56
                    Exacyl + suplementy. Również tabletka antykoncepcyjna.
                    Usunięcie macicy nie jest operacją ratującą życie.
                    Znam przypadki usunięcia macicy z powodu mięśniaka o średnicy 3 cm.
                    • Gość: caninus Re: Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki IP: *.icpnet.pl 14.06.06, 13:00
                      z tego co wiem Turek nadal pracuje a ty pewnie sie cieszysz bo konkurencja ci
                      sie zmniejszyla.
                      to normalne.osobiscie znam tylko jednego ginekologa którego moge nazwac
                      lekarzem,niestety psiarnia z pomoca moherowego beretu go zgarnela.
                      pewnie jestes tym u ktorego byla na "konsultacji"
                      • Gość: ggg Re: Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki IP: *.icpnet.pl 14.06.06, 13:13
                        Żal mi pacjentek, które trafiają do pazernych lub niedouczonych rzeźników, bo
                        Pan Doktor jest taki miły i taki kulturalny.
                        • Gość: caninus Re: Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki IP: *.icpnet.pl 14.06.06, 13:20
                          a ty jaki jestes?
                          judym?
                          to ty?
                          zyjesz ze zbierania puszek?
                          Nie!
                          z utesknieniem czekasz na REPa z firmy i łasisz sie na nowy stetoskop,index
                          farma,wyjazd na ochlejowate szkolenia np do Mexyku!
                          żal mi ciebie!
                          w społeczności lekarzy chcesz wypaśc na tego lepszego,innego,bez skazy a tak
                          naprawdę jesteś wrzodem!
                          Idź i lecz!Pacjenci nakarmia cie słowami :DZIĘKUJE!
                          Przeczytaj jeszcze kodeks Cieszyńskiego jeśli wogole wiesz kto to był.
                          • Gość: ggg Re: Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki IP: *.icpnet.pl 14.06.06, 13:26
                            Jasne. Przecież można trzydzistolatce zafundować menopauzę. Potem przyjdzie po
                            receptę na plasterki.
                          • Gość: aaaa Re: Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.06, 19:08
                            Szanowny Panie Doktorze, ja też znam Pańskiego dr przyjaciela. Miałam okazję
                            poznać go w pracy. Picuś glancuś, woda sodowa uderza do głowy. Jeden z tych co
                            psują opinię o środowisku lekarskim. Wysoko się nosił, to się przewrócił. Wcale
                            go nie żałuję.
                            • Gość: caninus Re: Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki IP: *.icpnet.pl 14.06.06, 23:26
                              nie przwrocil sie!
                              walczy!
                              przyjmuje!
                              ma komplet!
                              nie ma pani szans sie dostać!
                              robi i bedzie robil to w czym jest dobry!
                              w odroznieniu od takich chwastow jak pani nie zapomnial co to przyjazn i honor!

• Gość: LMB I kto tu jest zaślepiony? IP: *.icpnet.pl 14.06.06, 13:49
        > Panie oczapowski!
        > Poziom pana postu wyraznie wskazuje na skrajny debilizm i slepote!
        > Ten ginekolog to moj przyjaciel.

I kto tu jest zaślepiony?

> za 1400 PLN nie wyzywie kilkoro dzieci

Oczywiście, ale chyba to normalne, że najpierw ma się pieniądze, a potem dzieci?
        • Gość: caninus Re: I kto tu jest zaślepiony? IP: *.icpnet.pl 14.06.06, 14:05
          widze ze kolejny oszołom z wyzyn intelektualnych!
          produkujesz kamasze czy moherowe berety?
          takim jak ty proponuje leczenie sie na ukrainie.
          super specjaliści,wyuczeni na więźniach.
          jak widać masz pieniądze wiecze za leczenie od takich jak ty bede bral bez
          skrupułów!
          powiedz te swoje śmieszne maksymy górnikom,rolnikom,nauczycielom...może zaczną
          zarabiać a nie rozmnażać sie tylko kto de....lu bedzie w przyszloście robił na
          twoją emeryturę?!
          nie zajmuj sie doradztwem rodzinnym bo wyginiemy ciołku!
          • Gość: chichotka Re: gratulacje dla p.lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 15:22
            za wysoką kulturę bycia i umiejętność dyskutowania bez obrażania oponenta. Oraz
            za ortografię. Czy to rezultat studiów czy osiągnięcia własne?
            • Gość: caninus [...] IP: *.icpnet.pl 14.06.06, 23:31
          • oczapowski Re: I kto tu jest zaślepiony? 14.06.06, 15:33
            Oj ty biedny zakompleksiony przyjacielu tego lapowkarza-smierdziela w bialym
            fartuchu...widze ze ci sie tylek trzesie bo on juz wpadl a ty pewnie teraz
            czekasz az cie ktoras z tych biednych naciaganych kobiet w koncu wystawi....
            A jaki ma byc ton wypowiedzi?!?! Mam dosc tego ze jestem postrzegany w
            cywilizowanych krajach jako ten zkraju z zlodziji i lapowkarzy! I to co
            napisali tu w tej gazecie o tym smieciu skonczonym to wola o pomste do nieba!!!
            W taki sposob wyciagac kase przy okazji straszac te kobiete operacja,
            zagrozeniem zycia?!?! To co moze byc perfidniejszego?!?! Ale ty jako
            ten "przyjaciel" pewnie znasz "lepsze numery"...
            Mam nadzieje ze ten konowal-zlodziej staci tytul i prawo wykonywania zwodu!
            A ja jesli juz chces wiedziec dawno olalem takich konowalow jak u nas...Jestem
            obslugiwany tak jak powinienem...I tyle. I wspolczuje moim rodakom ze musza
            miec do czynienia z pozbawionymi wszelkich skrupolow takimi konowalami...
            Oj widze ze boli PIS, he, he...Mnie to tam wisi...Wazne ze wyp... la sie
            chwasty, zasmiecajace i nisczace nasz kraj...
            I co teraz - podoba sie wypowiedz..?!
            • Gość: caninus Re: I kto tu jest zaślepiony? IP: *.icpnet.pl 14.06.06, 22:58
              Panie oczapowski!
              moj przyjaciel jest juz w domu.Juz pracuje!pacjentki umówione przyszły w
              komplecie i stoja za nim murem!
              Chwastem jest ten kto podnieca sie pisaniem smieci i cieszy się swoją
              aninimowością!
              życze panu by jak trafi pana zawał a panską żonę pęknięta torbiel jajnika
              trafil pan na takiego kekarza jak moj przyjaciel!
              • lmblmb [...] 15.06.06, 09:04
              • Gość: Włodek z Poznania co za cymbał - ja nie brałem, nie biorę i nie we.. IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.06, 08:44
                wezmę. To przez takich jak Ty caninusie kontynuujemy tradycję zgnilizny (korpcja
                rozpleniła się za gierkowszczyzny) społeczenej. Jeśli mało zarabiasz na
                państwowym - a o tym wszyscy wiedzą, że lekarze mało, za mało zarabiają - to
                bądź zaradny i otwórz swój gabinet i ściągnij w rynkowej grze pacjentki do
                siebie. I wtedy Ci się uda, albo nie uda. I będziesz mógł pokazać, czy jesteś
                taki moralny. Tak samo mają wszystkie wolne zawody, tak adwokaci, jak i
                architekci. Żadna grupa zawodowa nie ma w Polsce - biednym kraju - lekko. Nawet
                politycy (to trzeba umiec wytrzymać tak nadstawiać karku). To dlaczego nie
                uczynimy naszym wnukom tego kraju bogatszym? Tylko oszukujemy. Nie ma cudów i
                kilkusetletnich zaniedbań nie nadrobimy w 5, 10, czy 20 lat. Myśleć można tylko
                o przyszłości i działać.
                PS. mojej żonie ginekolog z Sołacza, boczna od Wojska Polskiego (nie pamiętamy
                już nazwiska, ani ulicy) w 1993 wykrył ciążę, gdy byliśmy studentami. Oczywiście
                następny ciąży już nie wykrył. I nie moglibyśmy mieć do niego żadnych
                zastrzeżeń. Ani do trzech następnych wspaniałych lekarzy, z którymi żona miała
                później do czynienia.
                • Gość: caninus Re: co za cymbał - ja nie brałem, nie biorę i nie IP: *.icpnet.pl 06.07.06, 10:43
                  Mam swoj calkiem niezle prosperujacy gabinet prywatny.
                  Widze ze to wlasnie ty nie odnalazles sie po transformacji na gabinety KCH a
                  potem NFZ bo byles przyzwyczajony ze przychodziles do pracy na 9 a wychodziles
                  o 12 i jeszcze wszystko ci dali-socjal,urlopy,bony...
                  Rozumiem twoja frustracje :-)))))))))))))))))
            • Gość: caninus Re: I kto tu jest zaślepiony? IP: *.icpnet.pl 14.06.06, 22:59
              nie jestem zakompleksiony!mam 4 dzieci a i żona jest zadowolona!a twoja?
            • Gość: lekarz Re: I kto tu jest zaślepiony? IP: *.sk4.am.poznan.pl 16.06.06, 12:11
              Informuję ,że obelżywe teksty są przekroczeniem prawa. Zgłaszam wypowiedzi
              umieszczone przez tego autora do prokuratora. Myślę, że nie bedzie problemu z
              dojsciem do IP komputera. Ostrzegam też innych "zapalczywych" , że takie
              wulgaryzmy i oszczerstawa są karalne.
              • Gość: caninus Re: I kto tu jest zaślepiony? IP: *.icpnet.pl 16.06.06, 23:37
                Zgłaszaj! :-
                ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

p.s.PROZAC sie skończył?
                a słyszałeś o dynamicznym IP,spoofingu?
                To poczytaj troszkę :-
                )))))))))))))))))))))))))))))))
            • mijamija2 Re: I kto tu jest zaślepiony? 20.06.06, 13:52
              Zachowanie tego ginekologa było okropne i jednoznacznie powinien ponieść karę
              za oszukanie pacjentki, ale Pana zachowanie i poziom jest równie niski.
              Piszę to jako bezstronna uczestniczka dyskusji. Obawiam się, że gdyby Pana losy
              potoczyły się inaczej i byłby Pan - nie daj Boże - ginekologiem , to sądząc po
              Pana wypowiedziach i Pana stosunku do innych ludzi - nie zachowywałby się Pan
              inaczej niż ten przyłapany.
              Pozdrawiam i życzę poszerzenia horyzontów , a raczej uwrażliwienia na innych
              ludzi.
              • mijamija2 Re: I kto tu jest zaślepiony? 20.06.06, 13:56
                powyższy post kierowany jest do Pana " oczapowskiego"
              • Gość: caninus Re: I kto tu jest zaślepiony? IP: *.icpnet.pl 20.06.06, 15:58
                jezeli jest Pani bezstronna to prosze sie nie wypowiadac na ten temat bo Pani
                wiedza pochodzi tylko zgazet i jak widze tak jak dla wiekszosci polskiej
                ciemnoty jest to dla Pani wiarygodne zrodlo informacji.
                Jakos nie bylo w gazetach ze moj przyjaciel leczyl ta pania na kredyt i byla
                ona mu winna pieniadze za wizyty!
              • Gość: caninus Re: I kto tu jest zaślepiony? IP: *.icpnet.pl 20.06.06, 15:59
                Przepraszam.Myslalem ze do mnie.
          • lmblmb Re: I kto tu jest zaślepiony? 15.06.06, 09:02
            Gość portalu: caninus napisał(a):

[cut bluzgi bez relacji do mojej treści]
            > jak widać masz pieniądze wiecze za leczenie

Co konkretnie próbujesz powiedzieć, bo nie mogę domyśleć się co to są "pieniądze
            wiecze"

> od takich jak ty bede bral bez skrupułów!

"Dać to ja ci mogę do ręki."

> powiedz te swoje śmieszne maksymy górnikom,rolnikom,nauczycielom...może zaczną
            > zarabiać a nie rozmnażać sie tylko kto de....lu bedzie w przyszloście robił na
            > twoją emeryturę?!

Na moją emeryturę kto będzie robił? Nikt, ja na nią robię.

> nie zajmuj sie doradztwem rodzinnym bo wyginiemy ciołku!

Nie mam na imię Erazm, wypierdku.
            • caninus71 Re: I kto tu jest zaślepiony? 15.06.06, 09:13
              naiwna ofiara wizji ZUSu!
              życze kolorowych podróży po świecie na emeryturze wys. 600PLN!
              • lmblmb Re: I kto tu jest zaślepiony? 16.06.06, 09:47
                caninus71 napisał:

> naiwna ofiara wizji ZUSu!

O trzecim filarze słyszał?

> życze kolorowych podróży po świecie na emeryturze wys. 600PLN!

Dziękuję.
      • Gość: scarleet Re: Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki IP: *.icpnet.pl 14.06.06, 21:37
        Witam, mam wileką prośbę, jestem pacjętką tego lekarza już ponad 4 lata i
        trzymam kciuki za pmyślne rozwiązanie jego problemów, wiem że będzie dobrze bo
        musi. Jednak martwi mnie coś innego...mianowicie przeczytałam że wyprowadzając
        go przewrócił się (podobno wylew). Czy coś Pan wie na ten temat?? Jak On się
        czuje? wszystko wporządku ze zdrowiem? Dzwonię na jego komórke ale wyłączona,
        mogłabym zadzwonić do domu ale nie wypada a nie daje mi to spokoju. Proszę o
        wieści na meila scarleet@interia.pl (Jeśli jest Pan lekarzem z jego oddziału to
        powinien Pan kojarzyć pacjętkę z pękniętym pęcherzem płodowym i sączącymi się
        wodami z okresu luty - marzec u Was na oddziale, spędziłam tam dokładnie 40 dni.
        Proszę dać znać...
      • Gość: abc Podwójna moralność lekarzy! IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.06, 10:29
        Czy jesteś może też lekarzem? Tłumaczenie, że wszyscy biorą i lekarzom się też
        należy, zaliczyłbym do kiepskich żartów...

Czy SS-mani mogli, się usprawiedzliwiać, że inni też przecież mordowali Żydów.
        Robili to ludzie prymitywni, a my elita, przecież mieliśmy do tego prawo... Poza
        tym nioskie zarobki, stres wojenny... Ciekawe, gdyby twoje myślenie podzielani
        sędziowie sądzący oprawców hitlerowskich!
        • Gość: caninus Re: Podwójna moralność lekarzy! IP: *.icpnet.pl 15.06.06, 13:11
          Właściwie to cofnij się do czasów inkwizycji!
          Twój post zaliczyłbym do kategorii:Oto JA!Ja tu jestem...
          Nie ma on nic wspólnego z tematem.
          Wejdz na jekies forum historyczne to pewnie komuś zaimponujesz!
          Tu nie masz co szukać.
      • Gość: Przyjaciel Re: Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 17:42
        Ten ginekolog to również mój WIELKI przyjaciel!!! Życze wszystkim,zeby na
        swojej drodze w zyciu spotkali kogoś takiego jak ON-czlowieka o WIELKIM
        SERCU!!! Te wszystkie nagonki i prowokacje sa po prostu sieszne! Kazda osoba,
        ktora chociaz przez chwile miala w zyciu okazje z nim porozmawiac,spedzic
        chwile czasu, wie jakim jest naprawde czlowiekiem..."Mowi sie, ze trzeba
        minuty, zeby poznac czlowieka sposrod wielu innych! Potrzeba godziny bys poznal
        jego talenty. Jednego dnia bys go pokochal!" Ja tez widzialam wiele razy jak
        operuje...z jakim szacunkiem podchodzi do pacjentow. Mam nadzieje,ze wszystkie
        jego problemy szybko sie rozwiążą! Strasznie sie ciesze,ze ma tak wspanialego
        przyjaciela jak Caninus!!!! A WAM wszystkim czytelnikom tych szmatlawych gazet
        typu FAKT moge napisac juz tylko jedno " Z KAŻDYM DOBRYM CZŁOWIEKIEM IDĄCYM
        PRZEZ ŚWIAT WSCHODZI SŁOŃCE..." popatrzcie przez okno!!!!!!!!!!!!
        • Gość: caninus Re: Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki IP: *.icpnet.pl 15.06.06, 21:50
          Dziękuję Ci w imieniu Nszego Przyjaciela i swoim!
    • Gość: plewa [...] IP: *.comarch.com 14.06.06, 16:28
      • Gość: anna Re: Polowanie na lekarzy IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 14.06.06, 16:43
        700 zł? On tyle zarabiał dziennie, na prywatnych wizytach popołudniami. I
        dobrze o tym wiesz. Więc nie gadaj, że lekarze są tacy biedni. On naciągał
        pacjentki na 2-3 wizyty w tygodniu (100 zł za każdą), czy to normalne?
        Dobrze, że wpadł !!!!!!
      • Gość: Gęba Re: Polowanie na lekarzy IP: *.napisz.net 14.06.06, 17:57
        Gość portalu: plewa napisał(a):

Policjanci byli na tyle chamscy ze po aresztowaniu, gdy lekarz
        > szedl w kajdankach i gdy nagle upadl ( prawdopodobnie wylew ) to policjanci
        > nawet nie zdjeli mu kajdanek jak udzielano mu pomocy.

Wylew ? W wieku trzydziestuparu lat ? Nie bądź śmieszny.
    • mantis77 Zero tolerancji 14.06.06, 18:39
      Ja uważam że słusznie że go złapali. Takich ludzi nalezy usuwać. Jeśli pracuje
      w państwowej służbie zdrowia to nie moze brać i tutaj zero tolerancji.

Piszą tutaj niektórzy że lekarze chcą zarabiać więcej. Proszę bardzo jeśli
      lekarz naprawdę jest dobry to może otworzy własny gabinet i będzie miał renoę i
      ludzie nie będą dawać łapówek tylko normalnie płacić za usługę. Ale jeśli
      zrobił by taką "wałkę" to niestety renomę by stracił i musiałby głodować.
      Dlatego sądzę że to kieski lekarz a nie dobry bo byo otwarł swój gabinet gdyby
      był naprawdę dobry.
    • Gość: scarlii Re: Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki IP: *.icpnet.pl 14.06.06, 20:47
      znam tego lekarza, wiele mu zawdzięczam, uważam że jest dobry w swoim fachu.
      Szkoda tylko ze tak to się skończyło...a prawdy dowiem się od niego, ta kobieta
      może jest chora, na podstawie jakichś badań przecież musiał postawić diagnozę.
      A co do łapówek...gdybym musiała to sama bym dała, tylko że on nie chciał
      wziąść za poród, był przy mnie z własnej woli. Znamy się 4 lata i nie dam złego
      słowa na niego powiedzieć !!! Zawsze mogłam na niego liczyć i zwrócić się do
      niego o pomoc i nie zawsze było to na prywatnych wizytach, spędziłam u niego na
      oddziale 40 dni i nie odpłatnie, nie potraktował mnie jako łatwy sposób na
      zarobek...
      • kocia181 Re: Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki 14.06.06, 22:11
        Uważam,że gdyby lekarze, policjanci,i inni biorący łapówki zarabiali godne
        pieniądze, to takich sytuacji by nie było.Oczywiście nie wolno wymyślać u
        kobiet nieistniejących chorób i naciągać ich(a bardzo łatwo wyczuć czy ktoś ma
        pieniądze). To jest wstrętne.Ale epitety padające pod jego adresem są nie do
        końca w porządku.No cóż pracownicy służby zdrowia nie wyjdą blokować przejść
        dla pieszych czy wysypywać zbóż na tory. A każde potknięcie lekarza czy
        pielęgniarki jest łatwą pożywką dla społeczeństwa. Za 700 zł facet ma
        zmarnowane życie a ci, którzy przewalają duże miliony czują się dobrze.Myślę,że
        pani, która zafundowała mu taki los jest z siebie dumna.Kobieto dlaczego nie
        poszłaś do innego lekarza?Czy ty zawsze postępowałaś w życiu uczciwie? Nie
        wierzę.
    • Gość: Glina Re: Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 22:33
      My psy przyjdziemy po Wasz wszystkich, wyciągniemy po jednym, po kolei, nie
      znacie dnia ani godziny, założymy każdemu mikrofony i minikamery a wy nawet nie
      będziecie wiedzieć kogo sie bać, drżyjcie białe szuje.

PS. Niebawem TVN pokaże nagrany materiał jak Wasz koleżka skręcał przerażoną
      dziewczynę.

Takich jak on i jemu podobnych trzeba wycinać jak R A K A toczącego nasze
      zdrowie...
      • kocia181 Re: Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki 14.06.06, 23:14
        Radzę uważać, bo wy PSY w braniu łapówek też jesteście nieźli. Przynajmniej tak
        czytam w gazetach, a w zeszłym tygodniu chyba swojego kumpla posadziliście,
        czyż nie?
      • Gość: caninus Re: Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki IP: *.icpnet.pl 14.06.06, 23:21
        Ile ma Pan pieniędzy przy sobie?
        To usłyszałem od policjanta gdy sprawdzil ze nie mam pieniędzy przy sobie!Wtedy
        zrozumiałem że rozmawiam z...PSEM!
        Z psem który czeka az mu rzuce niedogryzioną kość!
        Jako PIES pewnie wiesz że nie jesteś anonimowy.Gdzieś sie logowaleś,może w
        pracy,może w domu, twoj IP jest latwy do namierzenia-trace rute pomoże.
        Wlasnie wysylam kopie twojego posto Borowiakowi.Mam nadzieje ze zrobi z tego
        uzytek i przyjdzie po ciebie...PSIE!
        • Gość: scarleet do caninus IP: *.icpnet.pl 14.06.06, 23:42
          proszę odpisz mi na poprzedni wpis !!! poszukaj "scarleet"
          On nadal ma wyłączoną komórke wiec zaskoczyło mnie to że przyjmuje pacjętki.
        • caninus71 jeszcze jedno-do ginekologów poznańskich 15.06.06, 00:00
          Nie było zadnego wylewu!!!!!!!!!
          To sportowiec!Mistrz Polski w pływaniu Akademi Medycznych w stylu klasycznym
          !
          Nie cieszcie sie pseudokoledzy ginekolodzy!
          Drżyjcie!
          Moj przyjaciel Walke ma we krwi!
          Wy bedziecie nastepnymi ofiarami waszych kumpli z ktorymi dzis pijecie wóde na
          imprezach firm farmaceutycznych!
          Wystawicie sie nawzajem!
          Pozostana tlko ci najlepsi jak moj przyjaciel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
        • lmblmb Lekarz czy pacjent psychiatryka na zwolnieniu? 15.06.06, 09:11

[...]
          > Jako PIES pewnie wiesz że nie jesteś anonimowy.Gdzieś sie logowaleś,może w
          > pracy,może w domu, twoj IP jest latwy do namierzenia-trace rute pomoże.

Traceroute wyznacza trasę połaczeń do kogoś. Po co ci trasa, interesujesz się
          topografią sieci? FYI do szukania właściciela numeru IP służy whois.ripe.net

> Wlasnie wysylam kopie twojego posto Borowiakowi.Mam nadzieje ze zrobi z tego
          > uzytek i przyjdzie po ciebie...PSIE!

Wiesz, mam coraz większe wrażenie, że nie jesteś żadnym znajomym lekarza, a
          pacjentem psychatryka na warunkowym zwolnieniu. "Lekarz" to nie "kekarz", jak
          piszesz w innym poście, co wskazuje na ogromny pośpiech lub zdenerwowanie.
          Zresztą mało kto w normalnym stanie ducha odpowiada dwoma postami na jeden
          (patrz wyżej), czy też rzuca bluzgami zupełnie bez pokrycia (chyba nie sądzisz,
          że ktoś się zmartwi twoimi groźbami?).

Weź sobie coś na uspokojenie i zbieraj na adwokata, jeśli masz coś na sumieniu.
          • caninus71 Re: Lekarz czy pacjent psychiatryka na zwolnieniu 15.06.06, 09:21
            k jest blisko l na klawiaturze.na mojej przynajmniej.nie wiem jak wygląda to u
            ciebie na atari!?
            tak!
            jest pośpiech i zdenerwowanie bo nie mogę zdzierżyć jak jakieś palanty obrażają
            mojego przyjaciela!
            co to jest psychatryk?
            a to dla ciebie :
            Medicus sapiens semper digitum ad ano tennent! :-)))))))))))))))))))))))
            • lmblmb Re: Lekarz czy pacjent psychiatryka na zwolnieniu 16.06.06, 09:45
              caninus71 napisał:

> k jest blisko l na klawiaturze.na mojej przynajmniej.nie wiem jak wygląda to u
              > ciebie na atari!?

U mnie na atari standard, QWERTY.

> tak!
              > jest pośpiech i zdenerwowanie bo nie mogę zdzierżyć jak jakieś palanty
              obrażają mojego przyjaciela!

Poczekajmy więc do wyroku.

> co to jest psychatryk?

To wyraz bardziej podobny do psychiatryka niż kekarz do lekarza :P

> a to dla ciebie :
              > Medicus sapiens semper digitum ad ano tennent! :-)))))))))))))))))))))))

No to żeś mnie zastrzelił, łacinę znasz, ho ho! A jakie to użyteczne! Dyć łacina
              w każdej firmie na codzień jest używana.

Wiesz dlaczego dzwon głośny?
      • Gość: p Re: Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki IP: *.szpital.zgora.pl 16.06.06, 17:31
        p...limy Ciebie glino
    • caninus71 Dziekuje Wszystkim którzy nie są slepi! 14.06.06, 23:45
      Dziekuje wszystkim Pacjentkom ktorym doktor,moj serdeczny przyjaciel pomogl i
      ktore nie daly sie wciagnac w gre ludzi bedacych pokoleniem szmatłwaca typu
      FAKT!
      Doktor pracuje!przyjmuje!mozna do niego dzwonic,umawiac sie na wizyty!
      Pierwsza rzecza jaka zrobil po wyjsciu z tej farsy byly kroki do gabinetu bo
      nie mogl zawiesc pań które byly umowione!Przyszly wszystkie!nikt sie nie
      wypisał!
      Wszystkie wiedziały o całym przedstawieniu reżyserowanym przez brukowce i
      policje!
      Dziekuje!
      Wytbrałyscie dobrego lekarza i człowieka ktory nie dał sie zeszmacić przez
      srodowisko i pieniadze!
      • Gość: Kolega ze szpitala Re: Dziekuje Wszystkim którzy nie są slepi! IP: *.pools.arcor-ip.net 15.06.06, 09:20
        Gratuluje przyjaciela-zlodzieja. Czyli pomocy udzielali mu inni koledzy-
        lekarze, a że usłyszał zapłacisz kilka tysięcy bedziesz żył, to żyje. Ma z
        czego płacić. Dziennie 1000-1500 zł z łapówek, to niezły grosz. Te swoje 1400
        zł z pensji przeznacza na kupno skarpetek i kosmetyków dla kochanki.
        • anders76 Re: Dziekuje Wszystkim którzy nie są slepi! 03.07.06, 10:32
          No to takiemu opłaci się dac pensje nawet 5 x śednia krajowa, bedzie taniej dla
          systemu tzn. pacjentów.
      • lmblmb Czy pana kolega zapłacił podatki? 15.06.06, 09:22
        caninus71 napisał:

> Doktor pracuje!przyjmuje!mozna do niego dzwonic,umawiac sie na wizyty!

Osoba, która nie jest skazana, jest wolna, tak stanowi prawo. O oskarżonym nie
        wolno pisać, że popełnił czyn, póki nie jest skazany.

> Pierwsza rzecza jaka zrobil po wyjsciu z tej farsy byly kroki do gabinetu bo
        > nie mogl zawiesc pań które byly umowione!

Zdecydowanie.

> Przyszly wszystkie! nikt sie nie wypisał!

Bo to Polska, panie. Tutaj lekarz ma ogromną pozycję. Zastanawiam się tylko na
        jakiej podstawie?

> Wszystkie wiedziały o całym przedstawieniu reżyserowanym przez brukowce i
        > policje!

My też wiemy, że wręczenie łapówki było reżyserowane. Wiemy też, że jest to
        obecnie dozwolone w KK.

> Dziekuje!
        > Wytbrałyscie dobrego lekarza i człowieka ktory nie dał sie zeszmacić przez
        > srodowisko i pieniadze!

To co go tak zeszmaciło, koledzy? Jeśli mówisz, że nie zeszmacił się dla
        pieniędzy, to dla kogo czy czego zrobił (podobno - KK wymaga, żebym to dopisał)
        czyn tak niegodny jak wciskanie pacjentowi, że (1) operacja jest potrzebna i (2)
        że ją "załatwi"?

Co to w ogóle znaczy "załatwić operację" i jak to wygląda na rachunku? Czy VAT
        od tego się płaci? Czy kolega zapłacił podatki od tego, co wręczyła mu pacjentka?

Nie oszukujmy się, stanowicie bagno, bo "dno" to są politycy. Obecna sytuacja
        sprzyja takim śmieciom jak kolega. Pal licho te łapówki, jak widać są silni
        ludzie, których stać na odwagę i wydać szmalcownika, ale jest jeszcze jedna
        rzecz: te kobiety, które stoją w kolejce, każda z nich zapłaci kilkadziesiąt
        złotych, a jakoś podatków od tego nie widzę.

Nie licz na to, że będziesz uważany za kogokolwiek lepszego, niż pariasa. Jak
        już pisałem, twoje istnienie jest tylko złem koniecznym. Mam nadzieję, że
        prywatyzacja służby zdrowia wyprostuje sytuację: lekarze będą zarabiać więcej,
        ale łatwiej też będzie się pozbyć masy zbędnej, do której twój kolega należy.
        • caninus71 Re: Czy pana kolega zapłacił podatki? 15.06.06, 09:52
          Sam sobie przeczysz!
          jak sam piszesz nie można go skazać bez udowodnienia winy i wyroku sądu!
          Ty już już go skazałeś!"...zbędna masa...";"...bagno..."!
          I jeszcze jedno ciemniaku!To jest mój przyjaciel,nie kolega!
          Możesz tak powiedzieć o kimś ze swojego otoczenia?!
          TAAAAAAAK!Płaci podatki!Lekarze nie są płatnikami VATu!
          Poczytaj trochę,doucz sie i odpowiedz mi na takie pytanie:
          Czy przy pęknięciu torbieli jajnika konieczna jest operacja?
          Pewnie jak takie coś stanie sie twojej starej to dasz jej aspiryne,witaminki i
          wszystko bedzie ok.!
          Ciemnota!Kolejne dziecko "FAKTU"!
    • v.i.k.k.a są lekarze i lekarze 15.06.06, 13:14
      Ja ostatnio trafiam na samych przychylnych, wchodze bez kolejki(za zgoda lekarza
      ocziywiscie) i wcale nie leczę sie prywatnie ani nie dałam łapówki(bo po co)
    • Gość: Przyjaciel "Dłoń starego przyjaciela..." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 18:10
      Ten ginekolog to również mój WIELKI przyjaciel!!! Życze wszystkim,zeby na
      swojej drodze w zyciu spotkali kogoś takiego jak ON-czlowieka o WIELKIM
      SERCU!!! Te wszystkie nagonki i prowokacje sa po prostu sieszne! Kazda osoba,
      ktora chociaz przez chwile miala w zyciu okazje z nim porozmawiac,spedzic
      chwile czasu, wie jakim jest naprawde czlowiekiem..."Mowi sie, ze trzeba
      minuty, zeby poznac czlowieka sposrod wielu innych! Potrzeba godziny bys poznal
      jego talenty. Jednego dnia bys go pokochal!" Ja tez widzialam wiele razy jak
      operuje...z jakim szacunkiem podchodzi do pacjentow. Mam nadzieje,ze wszystkie
      jego problemy szybko sie rozwiążą! Strasznie sie ciesze,ze ma tak wspanialego
      przyjaciela jak Caninus!!!! A WAM wszystkim czytelnikom tych szmatlawych gazet
      typu FAKT moge napisac juz tylko jedno " Z KAŻDYM DOBRYM CZŁOWIEKIEM IDĄCYM
      PRZEZ ŚWIAT WSCHODZI SŁOŃCE..." popatrzcie przez okno!!!!!!!!!!!!
      • Gość: leda Re: "Dłoń starego przyjaciela..." IP: *.icpnet.pl 15.06.06, 19:49
        Gość portalu: Przyjaciel napisał(a):

> Ja tez widzialam wiele razy jak
        > operuje...

Zakochana przyjaciółko. Korzystasz z innego komputera niż caninus niezalogowany,
        ale łączy was niechęć do używania przycisku spacja. Taki szkolny, studencki błąd.
        • Gość: Przyjaciel Re: "Dłoń starego przyjaciela..." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 20:19
          Droga ledo...musze Ciebie mocno zmartwic, ale błednie interpretujesz moj cytat.
          A co do spacji najwidoczniej mielismy tego samego nauczyciela!
    • z.piekla.rodem Wieice co moze nizbyt trafne porownanie.... 15.06.06, 20:38
      ...ale z lekarzami jest tak jak z fryzjerem. Jedna kobieta jest zadowolona,
      poleca "swojego" fryzjera wszystkim znajomym, wypowiada sie o nim w samych
      superlatywach. Natomiast druga "robi" na niego nagonke, opowiada czego to on
      nie zrobil z jej wlosami, obcial nie tak jak sobie zyczyla itd.

Jestem spoza Poznania, nie znam tego ginekologa wiec na temat samego pana dr ni
      bede sie wypowaidac.
      CZy jest winny? (calkiem mozliwe) - niech to rozstrzygnie sad a NIE my - tu na
      forum!!!.

Uwazam natomiast, ze ta (noo wlasnie) nagonka jest nie na miejscu. Podejrzewam,
      ze wywolana jest frustracja i nienawiscia spoleczenstwa do srodowiska
      medycznego. Tym bardziej w dobie strajkow.

Z dnia na dzien dochodze do wniosku to to chyba zazdrosc. Samochody, domy,
      wczasy na Teneryfie.... - w takich luksusach "plawia" sie nie tylko lekarze!!
      Na takim poziomie zyja rowniez inne srodowiska - nauczyciele, architekci,
      prawnicy, ekonomisci, "biznesmeni", wlasciciele restauracji itd

To dlaczego Wasza wrogosc skierowana jest akurat na ta jedna grupe zawodowa?!!
      Nooo taaak - ale jak jakis lekarz jezdzi klasa "S" to na pewno krednie, bierze
      lapowki i naciaga na zbedna zabiegi:/

TAk na koniec jeszcze jedno pyatnie (retoryczne) - jak ktos w ramach
      wdziecznosci wrecza lekarzowi "prezent" (dobry alkohol itp.) to media robia
      afere roku - lekarz wzial od chorego lapowke!! skalndal na pierwsze strony
      gazet...
      ...ale ja na zankonczenie roku szkolnego uczen wrecza nauczycielowi upominek to
      wszystko jest ok - wszyscy sie usmiachaja, sa dla siebie mili, jest fajnie...

Reasumujac - idac Waszym tokiem myslenia: i lekarz i nauczyciel wzial lapowe!
      • caninus71 Re: Wieice co moze nizbyt trafne porownanie.... 15.06.06, 21:59
        Jest NIEWINNY!
        Cała ta sprawa będzie wielką klapą poznańskiej policji,jej nowego wydziału
        antykorupcujnego tzw. nietykalnych!
        Życie i czas pokaże jacy z nich nietykalni!
        Za zgodą poszkodowanego nagłośnimy tą porazkę w mediach!
        FAKT też zaprosimy,poprosimy o fotki "nietykalnych" także fotki ich prywatnych
        samochodów...
        Zapewniam,ręcze...nie wiem jak mam wam tą sprawę przedstawić?!
        JEST NIEWINNY!znam szczegóły ale nie mogę o nich pisać!
        NIEWINNY!
        NIEWINNY!
        NIEWINNY!
        NIEWINNY!
        NIEWINNY!
        NIEWINNY!
        NIEWINNY!NIEWINNY!
        NIEWINNY!
        .
        .
        .
        mogę tak do jutra...

• alkoholiszek Caninus - kto ty jesteś? 18.06.06, 17:56
          Czemu się rzucasz, skaczesz, szalejesz, jak pinczerek na sznurku, skoro
          Twój "przyjaciel" jest niewinny? Jeśli jest niewinny, to możesz być spokojny o
          niego, prawda?
          Coś mnie się wydaje, że canninus to alter ego zatrzymanego doktorka...
          • Gość: caninus [...] IP: *.icpnet.pl 18.06.06, 23:54
            • the_dzidka Re: Caninus - kto ty jesteś? 19.06.06, 12:34

> Dla ciebie śmieciu -Zatrzymanego Pana Doktora!
              > (...) Pozdrow zone i moje dzieci

Fajne świadectwo wystawiasz sobie takimi tekstami, syneczku. A pacjentki Ci nie
              pouciekały?
              • Gość: caninus Re: Caninus - kto ty jesteś? IP: *.icpnet.pl 19.06.06, 13:33
                Z tego co wiem moja mama nie zyje juz 9 lat.
                Synkowac paniusiu to mozesz sobie w domu.
                Nie!Nie pouciekały.Moj gabinet ma się całkiem dobrze,nawet bardzo dobrze.
                Dla tych co w niedziele wala na kolana a pozniej ciesza sie z czyjegos
                nieszczescia nie mam litosci!
                Obłuda to u nas rzecz normalna.
                Bronie NIEWINNEGO kolegę ale wiekszosc posiadaczy komputerow na raty tak jak ty
                nie zalapała sedna tematu glownego.
                kazdy czytajacy szuka czegos by komus przpier...olic.
                Nie jestes wyjatkiem.
                Mamusiu.
                • the_dzidka Re: Caninus - kto ty jesteś? 19.06.06, 14:28
                  > Bronie NIEWINNEGO kolegę

Bronić kolegi nikt Ci absolutnie nie zabrania. Natomiast sposób, w jaki to
                  robisz, urąga wszelkim normom prowadzenia dyskusji i prawdę mówiąc stawia Twoją
                  wiarygodnośc pod dużym znakiem zapytania.
                  Powiesz mi zaraz, że niektórzy dyskutanci tez są prostaccy i chamscy? Nie
                  musisz do nich równać. Niewykluczone że trzymaniem własnego jako-takiego
                  poziomu zdziałałbyś znacznie więcej, niż zachowaniem dresiarza spod sklepu
                  monopolowego.
                • the_dzidka PS. 19.06.06, 14:30
                  > wiekszosc posiadaczy komputerow na raty tak jak ty
                  > nie zalapała sedna tematu glownego.
                  > kazdy czytajacy szuka czegos by komus przpier...olic.

Ano właśnie, jak widać po Twoim bezsensownym waleniu na oślep czyms, co Ty
                  nazywasz "argumentami".
                  Co mają do tego "posiadacze komputera na raty"? (do których nawiasem mówiąc się
                  nie zaliczam)
                  • Gość: caninus Re: PS. IP: *.icpnet.pl 19.06.06, 15:19
                    Wyslalas kilka postow i wszystkie nie na temat.
                    Jakbys znala temat to wiedzialabys ze z TAKIMI ludzmi ktorzy probuja zniszczyc
                    mojego przyjaciela trzeba wlasnie ich metodami.Mimo bialych,czerwonych czy
                    czarnych fartuchow nadal sloma z butow im wystaje.
                    Dzidko.Jezeli twoja obecnosc na forum jest zwiazana tylko z przegladaniem
                    postow i wychwytywaniem osob ktorym mozna prawic moraly to lepiej czytaj FAKT
                    bo w tej sprawie nie masz absolutnie nic do powiedzenia.
                    Jaki poziom ty reprezentujesz?
                    Z jakiej budki?W jakich budkach mowi sie do 40 letniego goscia "...syneczku..."?
                    Moze ze straganu z beretami (wiadomo jakimi)?
                    Po co tu jestes?
                    Chcesz zaistnieć?
                    Wez farbe w sprayu i napisz te swoje zlote mysli na murze,przynajmiej w takiej
                    sytuacji bedzie mozna o tobie powiedziec ze jestes odwazna bo narazie jak widze
                    rajcuje cie anonimowosc internetu.
                    • the_dzidka Ubawiłam się :) 19.06.06, 15:46
                      > Wyslalas kilka postow i wszystkie nie na temat.

Twoje za to są na temat?

> Jaki poziom ty reprezentujesz?
                      > Z jakiej budki?W jakich budkach mowi sie do 40 letniego
                      goscia "...syneczku..."

W jakich budkach wyzywa się ludzi od śmieci, śmierdzieli, wysyła się ich do
                      kliniki psychiatrycznej, deprecjonuje się ich długość penisa ;) tudzież podaje
                      w wątpliwość ich zdrowie fizyczne i psychiczne?
                      OK, nie podobał Ci się "synek", mógł Ci się nie podobać, ale naprawdę uważasz,
                      że Twój poziom jest lepszy?

> Po co tu jestes?
                      > Chcesz zaistnieć?

Widzisz, w tym momencie się ubawiłam, ponieważ gdybyś bywał na tym forum,
                      wiedziałbyś, że ja tu istnieję od bardzo, bardzo dawna, przynajmniej jak na
                      ilośc lat, ile to forum istnieje. Nie mam tu samych przyjaciół, jest paru
                      oponentów, ale ja nie muszę tutaj "zaistniać", ja jestem tu znana i
                      rozpoznawalna.

> przynajmiej w takiej
                      > sytuacji bedzie mozna o tobie powiedziec ze jestes odwazna bo narazie jak
                      widze rajcuje cie anonimowosc internetu.

Przecież to wszystko, co mi zarzucasz, równie dobrze można odnieśc do Ciebie.
                      Czy to nie Ty pisałes o dynamicznym IP, uniemozliwiającym namierzenie Cię przez
                      sieć?
                      Ja się przynajmniej loguję (a uwierz mi - to ma znaczenie).
                      Ty niby jesteś taki odważny? zaproś mnie do swojego gabinetu, i tam powiedz mi
                      prosto w twarz, to co tutaj - o śmieciach, o psycholach, o głupkach, albo
                      któremuś tam koledze powtórz w twarz, jak to było? "pozdrów swoją żonę i moje
                      dzieci".
                      Pewnie wyszłoby na jaw, że jesteś zapracowanym 40-latkiem o zmęczonej twarzy,
                      pełnym kurtuazji dla pacjentów, który starannie pilnuje sie, żeby nic z jego
                      prawdziwej natury nie wylazło na twarz :-P A po godzinach pracy - hajda do
                      internetu, wyrzygać frustracje na forum.
                      Napisałam "wyszłoby", ale nie sądze, żebyś faktycznie był lekarzem. za mało w
                      Twojej obronie argumentów merytorycznych, duzo paplania i histerii. No chyba że
                      jak to już tutaj sugerowano - jesteś samym bohaterem tego artykuliku, ciężko
                      obrazonym na świat, bo stała mu się krzywda.
                      • caninus71 Re: Ubawiłam się :) 19.06.06, 16:43
                        Na nikogo nie jestem obrazony bo jakbys nie zgubila sie we wladnej paplaninie
                        do zauwazylabys ze temat dotyczy skrzywdzenia innego lekarza.
                        Jak pamietam to slowa penis nie uzylem :-)))))))))))
                        Cudownie ze jestes zuwazalna i rozpoznawalna.Chociasz tu bo w domu pewnie malo
                        kto cie zauwaza jak widze.
                        Zapraszam do gabinetu.Wysluchamy sie wzajemnie.
                        caninus@poczta.fm

p.s.
                        Nadal nic nie bylo nt o ktorym powinno sie tu pisac.
        • woc10 Re: Wieice co moze nizbyt trafne porownanie.... 24.06.06, 22:49
          Jestem lekarzem już ponad 20 lat.Znam głównego bohatera wydarzeń
          i,niestety,uważam,że jest on dzieckiem naszych czasów.Wychowany przez
          krzykliwych,fałszywych oraz niekompetentnych nauczycieli przyjął ich sposób
          postępowania.Zadowolenie z siebie,brak samokrytyki oraz niechęć do podnoszenia
          swoich kwalifikacji ("ja wszystko wiem i umiem") jest charakterystyczna dla
          naszego środowiska.Nikt nie potrafi zweryfikować naszych umiejętności,pacjent
          daje się "złapać" na pseudonaukowy bełkot,"przyjaciele"patrzą jak w tęczę
          mimo,że wciskamy im kit.Dyrektorzy szpitali,NFZ,pacjenci mają w nosie to czy
          potrafimy naprawdę leczyć,biorą pod uwagę uśmiech,gabinet,zdanie
          znajomych,przypadek.Gdzieś na świecie są mechanizmy zmuszające i sprawdzające
          podnoszenie kwalifikacji przez lekarzy,u nas jest wolan amerykanka.Smuci mnie
          jednak teraz nie to o czym wyżej (zdążyłem się przyzwyczaić) lecz poziom
          powyższej dyskusji.Szczególnie wypowiedzi głównego dyskutanta - caninus.Możemy
          poznać człowieka także po ludziach jakimi sie otacza,ja wolę mieć przyjaciół
          mniej agresywnych,bardziej kulturalnych i,choć to nie norma w dzisiejszych
          czasach,znających ortografię.
          • Gość: gene Re: Wieice co moze nizbyt trafne porownanie.... IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.06, 20:59
            rurę w d...ę i ołowiem sukinsyna!
          • Gość: shadow Re: Wieice co moze nizbyt trafne porownanie.... IP: *.icpnet.pl 06.07.06, 00:40
            I pewnie przez te 20 lat ani grosza nie wpakowales do kieszeni?!!!
            Jestes takim samym hipokryta(dobre h czy moze ch? :-))))))) jak ci wszyscy
            pseudoprofesorowie na polnej ktorzy na skromnej profesorskiej pensjii
            pobudowali takie domki...
            Idz "podnoszacy swoje kwalifikacje" uczony kolego i przeczytaj na ścianie
            cennik rowniez jak widze twojego znajomego:BADANIE I KWALIFIKACJA DO SZPITALA-
            350PLN.Razy dwa(bo pierwsza ktora olala miala na kredyt)!Niestety policjanci na
            kontrolowany donner mieli tylko 600 pln wiec pani sie targowala...
            Jesli pakujesz sie do firmy prywatnej to akceptujesz cennik lub szukasz innej!
            Nie!Nie byla to kasa za przyspieszenie operacji!na polnej na operacje
            skierowana z gab prywatnego gabinetu czeka sie ok 3 dni!
            Znaleziono kozla ofiarnego!
            Czepiliscie sie ziarnka piasku na pustyni Nevada jak parodiowal Maciej Sthur!
            Zabierzcie sie za za prawdziwych "działaczy" TEGO srodowiska!
            Wypowiedzenie za utrate zaufania...Smiech!
            Tym sposobem trzeba zwolnic samego siebie!

• Gość: Przyjaciel "Pomyśl z uśmiechem- jeszcze nie..." Duhamel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 00:04
      W życiu to chyba jest tak, że " Przed ludzmi o najsilniejszych charakterach Bóg
      stawia najtrudniejsze wyzwania."
      Ja wierze,ze wszystko bedzie dobrze...bo inaczej być nie może !!! Szkoda
      tylko,ze nasz przyjaciel za swoja dobroc zaplacił taka cenę...choć inetligentni
      ludzie wiedzą, że " Dobroć nie może wypływać ze słabości, tylko z potęgi." !!!

• Gość: caninus [...] IP: *.icpnet.pl 16.06.06, 00:56
        • Gość: kinga Re: "Pomyśl z uśmiechem- jeszcze nie..." Duhamel IP: *.kalisz.mm.pl 16.06.06, 08:42
          caninus napisał(a):
          >

,podpuscic
          > malolate po zawodowce,powiedziec je gdzie ma isc,jak TO zrobic...

Buhahaha to jest niezle :D:D
          Ale dlaczego po zawodowce?? ;)))
          • Gość: kinga Re: "Pomyśl z uśmiechem- jeszcze nie..." Duhamel IP: *.kalisz.mm.pl 16.06.06, 08:43
            Aaaaaa juz wiem, doczytalam do konca.
        • Gość: eee tam Re: "Pomyśl z uśmiechem- jeszcze nie..." Duhamel IP: *.icpnet.pl 16.06.06, 09:51
          raczej porzucona kobieta podeslala kolezanke
          • Gość: hdfjkhf Re: "Pomyśl z uśmiechem- jeszcze nie..." Duhamel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 18:11
            czy ten lekarz jak już wyszedł z kicia (bo zrozumiałem że wyszedł)
            to nadal bierze w łapę za operacje które robi w państwowym szpitalu czy ta
            sprawa jednak czegoś go nauczyła, a mianowicie tego że gdy się przekroczy
            granicę tego co jest legalne i tego co jest przestępstwem trzeba uważać, żeby
            się nie dać zapuszkować.
            Ta granica nie jest bynajmniej niewidoczna, jest doskonale widoczna.
    • Gość: Poznaniak Odwaga jest cnota! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 20:12
      Evo Morales...jak zaczełaś od inicjałow...i tak zależało Tobie na ich
      ujawnieniu...to miej odwage i podaj swoje ????!!!!!! Tylko te prawdziwe!!!!!!
      Odwaga jest cnota, ktorej Ty za grosz nie posiadasz!!!
      • Gość: caninus [...] IP: *.icpnet.pl 16.06.06, 23:33
    • edico To jest przecież ważniejsze w IV RP 17.06.06, 05:22
      niż otworzenie puszki pandory z metodami finansowania akcji wyborczej ;((
      • Gość: autor Re: To jest przecież ważniejsze w IV RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 12:17
        brawo policja, w końcu zajęła się tym kryminogennym środowiskiem, bezczelność
        niektórych lekarzy nie zna granic, łapownictwo to dla nich rzecz zupełnie
        normalna,
        lekarz który bierze łapówę jest przestępcą !!!!!!!!!!!
        jest to niezgodne z prawem i za to idzie się do więzienia!!!!!
        i nie ma żadnego usprawiedliwiania że tak robią wszyscy, że zarabia 1000 zł, to
        musi sobie dorobić łapownictwem, jak się nie podoba to niech wy....dala ze
        szpitala, szpital to nie jest jego prywatny folwark, jak taki jeden z drugim
        chce brać pieniądze za operacje, które robi to niech sobie kupi szpital płaci
        podatki i pobiera opłaty
        nareszcie państwo zaczęło egzekwować prawo, oby tak dalej
        • Gość: Poznaniak Małe rozumki !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 14:07
          Boże czlowieku...jaki Ty masz mały rozumek !!! Jak to sie mowi- uderz w stol, a
          nozyce sie odezwa !!! Odezwal sie wzor cnot !!! ...ale gratuluje....prawdziwy z
          Ciebie pieniacz sarmata !
          • Gość: leda Mały rozumek !!! IP: *.icpnet.pl 17.06.06, 16:22
            Przyjacielu, Poznaniaku, caninusie,

Dalej masz problemy ze spacją - teraz jest tam, gdzie jej nie powinno być ;-)
            i nadużywasz wykrzykników. Chyba ci zależy, żeby ten wątek był jak najdłużej w
            górze...
            • Gość: do ledy Re: Mały rozumek !!! IP: *.icpnet.pl 17.06.06, 20:53
              Na Przyjaciela to trzeba sobie zasłuzyc.
              widze ze go nie masz bo ciagle siedzisz w sieci.poszukaj jakies forum
              matrymonialne
              Przenieś sie na forum polonistyczne bo widze ze nie zalapalas o co tu chodzi.
              ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !! ! ! !!!!!!!!!!!
              !!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
              Wystarczy spacji i wykrzyknikow?
              • Gość: leda Re: Mały rozumek !!! IP: *.icpnet.pl 17.06.06, 21:20
                Jedną spację zgubiłaś.
                up
                • Gość: can Re: Mały rozumek !!! IP: *.icpnet.pl 17.06.06, 23:27
                  Idz na szpitalna.maja tam dla ciebie ...spacje.
                  • Gość: l Re: Mały rozumek !!! IP: *.icpnet.pl 17.06.06, 23:57
                    Czemu ja? To milosc rozum odbiera.

Miło się z toba dyskutuje pod różnymi nickami, ale poza nami chyba już nikogo ta
                    dyskusja nie interesuje.
                    • Gość: can Re: Mały rozumek !!! IP: *.icpnet.pl 18.06.06, 00:22
                      to moze sie spotkamy.mam wykrzyknik a ty spacje... :-)))))))))))))))))))))
                      podszkolisz mnie z intrpunkcji...
                      • lillehammer Re: Mały rozumek !!! 18.06.06, 14:55
                        Czesc Czy ktos moze powiedziec o kogo chodzi w komentowanym artykule, i cos
                        wiecej o sprawie tej pani ? Jeli nie na forum to moze na adres mailowy gazet ?Z
                        gory dziekuje!
                        • sineira O kim mowa? 18.06.06, 21:51
                          Czy ktos mógłby mi zdradzić, o kim mowa?
                          Bardzo proszę na priva, chociaż inicjały!

Niedawno opisywałam na forum Poznań własną przygodę z ginekologiem -
                          naciągaczem, który w miesiąc po porodzie robił cytologię i straszył mnie
                          wynikiem, a potem chciał wymrażać nadżerkę i to za 600 zł, chociaż w każdym
                          innym gabinecie kosztuje to ok. 200. Zresztą i Mirenę chciał mi montować za
                          cenę "nieco" zawyżoną, nie wspominając ani słowem możliwości odrzucenia tej
                          cholernie drogiej wkładki przez organizm ani nie mówiąc nic o innych, tańszych
                          możliwościach.
                          To też był dr nauk med., niby wpaniały człowiek, niby chodzący ideał... Kiedyś.
                          Bo mu palma odbiła i pieniądze przesłoniły świat.
                          Straciłam zaufanie do pana doktora, bo dowiedziałam się co najmniej kilku
                          rzeczy, które świadczyły o tym, że mnie ordynarnie naciąga, min. że nie mam
                          żadnej nadżerki...
                          Zmieniłam lekarza. Dopóki byłam w ciąży, dawałam się naciągać ze strachu o
                          dziecko, ale teraz DOŚĆ.
                          Jeśli to ten sam facet to kto wie, może pójdę i coś zeznam?
                          • Gość: aSF Re: O kim mowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 23:45
                            ktoś tu pisał o tym "lekarzu" i podał kto to jest
                            ale cenzura tego szmatławca (GW) czuwa i postu już nie ma
                          • Gość: caninus Re: O kim mowa? IP: *.icpnet.pl 18.06.06, 23:56
                            Zadasz podania danych lekarza?
                            Podaj swoje a potem dane tego lekarza ktory cie prowadzil!
                            Zeznawaj!
                            Moze tez wiesz kto strzelal do Kenedyiego?
                            • sineira Re: O kim mowa? 19.06.06, 16:28
                              Caninus, powinieneś się leczyć, bo wyraźnie cierpisz na manię prześladowczą
                              połączoną z napadami agresji. Kogo Ty bronisz? Środowiska???
                              Wśród lekarzy są oszuści i naciągacze, podobnie jak wśród przedstawicieli
                              każdego innego zawodu, więc przestań się tak pienić i odgrywać adwokata, bo od
                              stwierdzenia, czy gość jest winny czy nie jest sąd a nie Ty.
                              • caninus71 Re: O kim mowa? 19.06.06, 16:49
                                sineira napisała:

> Caninus, powinieneś się leczyć, bo wyraźnie cierpisz na manię prześladowczą
                                > połączoną z napadami agresji. Kogo Ty bronisz? Środowiska???
                                > Wśród lekarzy są oszuści i naciągacze, podobnie jak wśród przedstawicieli
                                > każdego innego zawodu, więc przestań się tak pienić i odgrywać adwokata, bo
                                od
                                > stwierdzenia, czy gość jest winny czy nie jest sąd a nie Ty.
                                jakie madre medyczne stwierdzenia?!
                                potrzebowales az tygodnia od zdarzenia aby wyczytac w madrych ksiazkach?
                                Chociaz ty w drugiej czesci postu piszesz cos madrego!
                                Nie dam oddychac tym palantom ktorzy chca pograzyc mojego kolege i kazdy post
                                bede ripostowac.
                                jak narazie mi sie udaje bo coraz wiecej postow jest nie na temat.
                                Na co cierpie,teraz?!samozwanczy psychiatro wyuczony na artykulach
                                z "przyjaciolki"!
                                • sineira Re: O kim mowa? 19.06.06, 17:13
                                  Ty nie ripostujesz. Riposta powinna być "na temat", a Ty jedynie w ordynarny
                                  sposób atakujesz osoby piszące.
                                  Czyżbyś sam brał łapówki? Boisz się, że precedens zachęci pacjentów i Tobie
                                  także dobiorą się do skóry?
                                  "Nie dam oddychac tym palantom ktorzy chca pograzyc mojego kolege" -
                                  bardzo "piękna" postawa. Bardzo. Weź jeszcze siekierę i zarąb paru policjantów,
                                  sędziów, prokuratora... Może się przestraszą i dadzą koledze spokój?

Nie będę z Tobą dyskutować, bo nie chce mi się zniżać do Twojego poziomu.
                                  A "Przyjaciółki" nie czytuję.
                                  • Gość: caninus Re: O kim mowa? IP: *.icpnet.pl 19.06.06, 19:58
                                    Znow ktos o pseudowysokim poziomie czytujacu FAKT.
                                    milej lektury i sukcesow w podwyzszaniu poziomu.
                              • Gość: Ariel Re: O kim mowa? IP: *.local / *.man.poznan.pl 03.07.06, 13:09
                                proszę o kontakt pod numerem telefonu 8413197
                                • sineira Re: O kim mowa? 04.07.06, 20:01
                                  W moim przypadku to nie był dr. W.Z.
                          • oczapowski Re: O kim mowa? 19.06.06, 10:22
                            Powinna Pani isc i poinformowac Pania co zaszlo. Czy to ten sam czy inny smiec
                            w bialym fartuchu - nie ma znaczenia. Trzeba ich tepic jak chwasty! Niech sie
                            Pani nie boi - to srodowidsko jest juz tak przegnile ze juz, jak widac z
                            przykladu, nie ma tej legendarnej "solidarnosci zawodowej", a wrecz przeciwnie -
                            w koncu ci PRAWDZIWI lekarze chca oczyszczenia. Chwasty trzeba wyrywac!
                            • Gość: caninus Re: O kim mowa? IP: *.icpnet.pl 19.06.06, 10:34
                              Jak widze nadal interesujesz sie tym watkiem.
                              Bardzo lezy ci ta sprawa na zoladku!
                              Do chwastow jakiej branzy ty nalezysz?
                              Chwasty czerwone,czarne czy niebieskie?
                              Bo my biale chwasty zapamietamy sobie (jesli to nazwisko) OCZAPOWSKIEGO!

p.s.
                              pozdrowienia dla żony i napewno JEJ dzieci!
                              • oczapowski Re: O kim mowa? 19.06.06, 10:53
                                Czlowieku chory, jak sobie poczytalem te twoje posty to juz jestem pewien czym
                                (bo nie pisze o smieciach KTOS) jest ten twoj przyjaciel (jak go nazywasz?!) -
                                lapowkarz skoro ma cos takiego kolo siebie jak ty...
                                To co kiedy kolej na ciebie...?Myslisz ze ludzie nadal sie boja doniesc na
                                takie smieci-lapowkarzy...?He, he, he...Konczy sie nie...?Trzeba zwijac
                                interesiki a teraz jeszcze przyszlo trzasc d..pa ze ktos z tych naciagnietych
                                pacjentow poczyta, cos tam skojarzy no i pojdzie z informacja gdzie trzeba...
                                • Gość: caninus Oczapowski-wczasy IP: *.icpnet.pl 19.06.06, 13:26
                                  Bedzie ci tu dobrze.
                                  Mozesz nadal byc Leninem!
                                  Zaburzenia wzwodu tez leczą.
                                  Co do elongacji przy zbyt malym sprzecie to moge podac namiary znajomego
                                  urologa-chirurga.
                                  Mozesz nadal byc Leninem!

Klinika Psychiatryczna A.M.
                                  ul. Szpitalna 27/33
                                  60-572 Poznań
                                  tel. 0-61/ 849-15-30, 847-50-87, 849-12-00, 849-15-31;
                                  fax 848-03-92
                                  • kocia181 Re: Oczapowski-wczasy 19.06.06, 20:37
                                    Czytam od paru dni tę dyskusję i wydaje mi się ona coraz bardziej żenująca.
                                    Gdyby mnie spotkało coś podobnego to nie chciałabym żeby przyjaciel o
                                    pseudonimie caninus mnie bronił. Robisz to w wyjątkowo prostacki i chamski
                                    sposób. Nie pomagasz środowisku lekarskiemu, a szkoda.Też pracuję w służbie
                                    zdrowia, też znam "tego pana doktora" i dlatego wydaje mi się, że bardzo mu
                                    szkodzisz.Pozdrawiam
                                    • Gość: caninus Re: Oczapowski-wczasy IP: *.icpnet.pl 20.06.06, 01:06
                                      a ty mu pomagasz czy jak wiekszosc na polnej odwrocilas sie od niego?
                                      moim celem bylo poprowadzenie tego tematu tak by wszyscy przestali pisac o NIM
                                      czyli na temat, a skupili sie na mnie.
                                      jak widze min. po tobie ze mi sie to udalo.
                                      na obrone przyjaciol trzeba sobie zasluzyc,trzeba byc czlowiekiem madrym,prawym
                                      a takim jest moj przyjaciel.
                                      nic mu nie zrobia,nawet nie wiem czy sad przyjmie taki smieszny material
                                      dowodowy.
                                      szkoda tylko ze o tym nikt nie napisze bo szmatlawce typu GW i FAKT nie sa
                                      zainteresowane DOBRYM zakonczeniem.gazety lepiej sie sprzedaja jak "ktos bogaty
                                      lupi biednych".Nie napisza ze ten bogaty z litosci,poszanowania dla biednej
                                      leczyl ja na kredyt!
                                      Walczyl kiedys ktos tak o ciebie?
                                      Zycze ci tego bys od kogos w biedzie poczula co to jest przyjazn!
                                    • Gość: caninus P.S.Re: Oczapowski-wczasy IP: *.icpnet.pl 20.06.06, 01:16
                                      czasem z prostakami trzeba rozmawiac w ich jezyku by to do nich dotarlo.
                                      co mi da ze bede pisal w stylu arystokratycznym?
                                      moim celem nie jest pokazanie mojej wyzszosci jezykowo-intelektualnej nad tymi
                                      ludzmi a danie im do zrozumienia jak bardzo sie myla i jakimi to wlasnie oni sa
                                      prostakami!
                                      wybacz ale nie nauczono mnie nastawiania kolejnego policzka.
                                      Nauczono mnie walczyc ta sama bronia jaka zwrocono sie przeciw mnie.
                                      Nie zdolowalas mnie.wrecz przeciwnie.
                                      srodowisko ginekologow cierpi na przewleka.nieuleczalna chorobe-"nie możesz
                                      miec wiecej $$$$$ niz ja"
                                      to jest ich problem!
                                      zawisc!
                                      kasa tak ich opanowala ze zapomnieli co przysiegali,zapomnieli o
                                      solidarnosci,przyjazni...
                                      Takim jak moj kolega powinno sie dawac nagrody a nie szmacic w ten sposob!

• mamaku P.S.Re: Oczapowski-wczasy 20.06.06, 10:35
                                        Zgadzam się z Dzidką, Twój poziom i charakter wypowiedzi świadczy o tym, że nie
                                        masz tak naprawdę za duzo do powiedzenia, żadnych argumentów, tylko wytrząsanie
                                        się i obrażanie wszystkich, co przynosi rezultat odwrotny do zamierzonego.
                                        Piszesz, że Twój przyjaciel jest człowiekiem mądrym, kulturalnym i
                                        odpowiedzialnym, więc odpowiedz proszę, jak taki człowiek może się z Tobą
                                        przyjaźnić? Twoje wypowiedzi nie wystawiają Tobie najlepszego świadectwa,
                                        człowiek kulturalny nigdy i w żadnych okolicznościach nie używa takich
                                        wulgaryzmów i nie obraża wszystkich dookoła, używa intelektualnych argumentów do
                                        przekonania o swojej racji.
                                        I tłumaczenie, że z hołotą trzeba po chamsku niczego nie tłumaczy.
                                        Boże, nigdy nie chciałabym trafić do TAKIEGO lekarza, wykształcenie i wychowanie
                                        do czegoś zobowiązuje, a Ty jesteś zakompleksionym prostaczkiem, albo faktycznie
                                        kolana juz się trzęsą pod Tobą, że w obliczu ostatnich prowokacji w środowisku
                                        medycznym i łapania lekarzy na wałkach, wszyscy zaczynają uważniej przyglądać
                                        się temu środowisku.
                                        I proszę nie sil się na próbę komentarza, bo kończę z tym wątkiem, jestem
                                        zdegustowana tym, co tu wyczytuję, ble.

ps. a na przyszłość zapamiętaj sobie, że kulturą można zdziałać dużo wiecej
                                        (nawet z "hołotą")niż agresją, która zawsze budzi agresję - nie uczyli Was tego
                                        na studiach?
                                        • Gość: ixs P.S.Re: Oczapowski-wczasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 10:53
                                          W tym wątku wypowiadały się pacjentki, wypowiadali się też mężowie pacjentek.
                                          Wszystkich wielki obrońca wrzucił do jednego wora, zmieszał z błotem i
                                          zbluzgał. "Psowaty" po prostu pokazuje, jaki jest jego stosunek do pacjentek i
                                          ich mężów. Dla "Pana Doktora Nauk Medycznych" jesteśmy niczym więcej jak tylko
                                          prostakami, śmieciami i hołotą. Pacjentki to głupie ***, z których się ciągnie
                                          kasę i którymi się pogardza.
                                          Dziękujemy "Psowatemu" za otwarcie nam oczu!
                                        • Gość: caninus P.S.Re: Oczapowski-wczasy IP: *.icpnet.pl 20.06.06, 16:03
                                          niestety nie trzese kolanami.mam taki zawod medyczny ze zadna prowokacja nie
                                          jest w nim mozliwa.
                                          Zapraszam Pania na stadion Lecha podczas burdy kibicow powie pani kilka tych
                                          swoich wysoce kulturalnych slow do mikrofonu i WIERZE ze zdziala Pani wiecej
                                          niz policyjne paly. :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    • Gość: Ronin Ginekolog IP: *.local / *.man.poznan.pl 20.06.06, 14:26
      Jak Wojciecha K. zamknięto to pod aresztem byli taco co śpiewali "Wojtek
      jestesmy z Tobą..." prawda okazała sie dla nich bolesna.

PS
      czy widzieliście wczoraj w TVN Uwaga jak we wrocławiu ginekolog przekręcał
      pacjętki???

Analogiczna sytuacja z jaka tutaj mamy do czynienia....
      • Gość: caninus Re: Ginekolog IP: *.icpnet.pl 20.06.06, 16:14
        W kazdym srodowisku jest patologia.
        Jednak mam nadzieje ze kiedy przeczytacie w tych szmatlawcach GW i FAKT (jesli
        wogole o tym napisza)to wszyscy wrocicie tu na forum i bedziecie rownie wylewni
        jak teraz!
        Przypominacie stado kur gdzie jedna zraniona dziobia pozostale!
        Wstyd.
        Wasza wiedza to gazety i telenowele!
        • Gość: ixs Re: Ginekolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 17:22
          > Wasza wiedza to gazety i telenowele!
          Jasne trollu. A ty za to jesteś wszechwiedzący i nieomylny.
          • Gość: caninus Re: Ginekolog IP: *.icpnet.pl 20.06.06, 17:31
            Czy to nie ty pisales o mieszaniu z blotem?!
            TROLLU????
            Niczym nie roznisz sie od tej calej zgrai dla ktorej to co napisane w gazecie
            jest prawda.
            • Gość: cunnilingus Re: Ginekolog IP: *.gorzow.mm.pl 02.07.06, 10:42
              Gnoju, nie wiem do czego ty zmierzasz i po co. Powiem ci tylko, że moja rodzina
              również została poszkodowana przez twojego kolegę i męczymy się już prawie rok
              po jego "kuracjach". Mam nadzieję, że będzie gnił w pierdlu a jak go tak lubisz
              to możesz iść razem z nim.
    • Gość: Ronin Ciąg dalszy historii pana ginekologa IP: *.local / *.man.poznan.pl 28.06.06, 10:15
      Przedruk z Gazety Poznańskiej 26.06.06r.

Wmawiał pacjentce raka, by wyciągać od niej pieniądze - Doktor Strach
      26.06.2006
      Przestraszyć pacjentkę nowotworem i zaoferować swoją wspaniałą opiekę – to
      metoda poznańskiego ginekologa. Kobieta przez kilka miesięcy płaciła za częste
      wizyty i zabieg w publicznym szpitalu. Miała też zapłacić za operację.

Ginekolog W. Z., 36-letni lekarz z poznańskiego szpitala, został zatrzymany
      przez policję 12 czerwca pod zarzutem wymuszenia i przyjęcia łapówki. Doktor
      straszył młodą kobietę, że jej życie jest poważnie zagrożone i pomoże jej
      jedynie szybka operacja. Diagnozę W. Z. zakwestionowało dwóch innych lekarzy.
      Ginekolog za kilkaset złotych miał załatwić szybkie przyjęcie do jednego z
      poznańskich publicznych szpitali. Te pieniądze przyjął już jednak pod kontrolą
      policji. Teraz grozi mu za to do 10 lat wiezienia. Okazuje się, że to nie
      jedyny taki przypadek. Zgłosiła się do nas inna pacjentka po strachowej terapii
      tego samego lekarza.
      – To draństwo – komentuje krótko postępowanie ginekologa Z. doktor Krzysztof
      Kordel, okręgowy rzecznik odpowiedzialności zawodowej Wielkopolskiej Izby
      Lekarskiej, który wystąpił już o oficjalną informację w sprawie doktora Z. do
      Prokuratury Okręgowej w Poznaniu.

Pacjentka z Bieszczad?

Dorota (imię zmienione) trafiła do gabinetu doktora Z. na rutynowe badania.
      Pacjentka rzeczywiście cierpiała na banalną kobiecą chorobę. Lekarz
      przeprowadził kobiecie badanie USG.
      – Powiedział wprost: To może być nowotwór – opowiada Dorota. W jej rodzinie
      dwie osoby chorowały na raka, więc była przerażona. Ginekolog sugerował dalej,
      że choroba się rozwija i jest właściwie bezbolesna. Jej objawy pojawiają się
      wtedy, kiedy będą przerzuty. Nawet zwymyślał ją za to, że tak późno się
      zgłosiła do lekarza. Miał powiedzieć nawet, że jest ginekologicznie zaniedbana
      jak kobieta z Bieszczad. Przepisał, jak się później okazało, słaby lek, który
      nie leczył nawet jej rzeczywistych dolegliwości. Doktor Z. kazał przychodzić do
      siebie co dwa tygodnie, a wizyta kosztowała 130 zł. Podczas kolejnych
      konsultacji Dorota dowiadywała się, że ,,to” szybko rośnie. Zrobiła cytologię,
      ale ginekolog stwierdził, że niezbędna jest biopsja. Doktor Z. obiecał, że
      przeprowadzi zabieg z kolegą w Ginekologiczno-Położniczym Szpitalu Klinicznym
      przy ulicy Polnej w Poznaniu, ale Dorota musi zapłacić 350 zł.

Musi pani płacić

Za zabieg wykonany w publicznym szpitalu kobieta zapłaciła doktorowi w ratach w
      jego prywatnym gabinecie. Tam też dowiedziała się, że ma przyjść do niego na
      trzy opatrunki po 150 złotych każdy. Ponieważ leczyła się u doktora Z. już
      prawie trzy miesiące, poprosiła o rabat. Wtedy kobieta usłyszała, że o rabacie
      można porozmawiać przy operacji, która kosztuje trzy tysiące złotych.
      Dorota zapytała więc, dlaczego ma tyle płacić za operację w publicznym
      szpitalu, skoro płaci składki.
      – Usłyszałam, że jak chcę być porządnie leczona, to muszę płacić – opowiada
      Tego dla Doroty było już za wiele, zwłaszcza, że wcześniej zaczęła coś
      podejrzewać. Sprawdziła przepisany jej lek, który okazał się słabym preparatem,
      niemal profilaktycznym. Odebrała też sama wynik biopsji i przekonała się, że
      nic groźnego z niego nie wynika. Zastanowił ją też zapis na wyniku badania, na
      którym podano, że do kontroli ma się zgłosić dopiero za miesiąc. Poszła więc do
      innego lekarza – jej rak okazał się tylko niegroźnym mięśniakiem, z którym
      mogłaby żyć przez lata. Do doktora Z. już nie wróciła.
      – Jest zawieszony w czynnościach do czasu wyjaśnienia sprawy – powiedział nam o
      dr. Z. profesor Tomasz Opala, dyrektor szpitala przy ul. Polnej. Obiecał także,
      że skonsultuje z prawnikiem swoje dalsze decyzje. Prokuratura po postawieniu
      pierwszych zarzutów o wymuszenie i przyjęcie łapówki, nie zastosowała wobec
      ginekologa żadnych sankcji.

Piotr Kysa - Gazeta Poznańska
      • Gość: GOŚĆ Re: Ciąg dalszy historii pana ginekologa IP: *.local / *.man.poznan.pl 03.07.06, 13:04
        osoby, które zostały w ten sposób oszukane proszone są o kontakt z REFERATEM
        DW. Z KORUPCJĄ KOMENDY MIEJSKIEJ POLICJI W POZNANIU TEL. 84-131-97 / pełna
        anonimowość gwarantowana /
        • Gość: Gość Re: Ciąg dalszy historii pana ginekologa IP: *.gpsk.am.poznan.pl 04.07.06, 11:29
          Czy pod tym numerem telefonu można zgłaszać łapówki wręczone Policji???
          • Gość: caninus Re: Ciąg dalszy historii pana ginekologa IP: *.icpnet.pl 06.07.06, 10:39
            Bravo!
            Choc jeden normalny!
      • Gość: cannabis Re: Ciąg dalszy historii pana ginekologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 13:32
        Wiadomo, że w sprawie jest więcej poszkodowanych. Wszyscy, którzy w jakiś
        sposób zostali przez dr Wojmira Z. poszkodowani powinni się możliwie prędko
        skontaktować z panią Agnieszką Przygocką - policjantką prowadzącą sprawę. Jej
        telefon to 061 - 8413176. Policja gwarantuje pełną anonimowość, można się
        umówić na konkretny dzień tygodnia.
        • Gość: caninus dla Pani Komisarz Agnieszki Przygockiej IP: *.icpnet.pl 06.07.06, 00:42
          Stawię sie na kazde Pani wezwanie jesli uzna Pani ze jest ono konieczne.
          caninus@poczta.fm
          • Gość: cunnilingus Re: dla Pani Komisarz Agnieszki Przygockiej IP: *.gorzow.mm.pl 08.07.06, 10:29
            Obawiam się, że jeżeli p. Przygocka przeczyta wypisywane przez pana brednie to
            raczej nie będzie chciała się z panem zobaczyć i jeszcze ich wysłuchiwać. Tak
            na zdrowy rozsądek, argument, że ktoś jest czyimś kolegą nie przesądza o winie
            albo jej braku. Tym bardziej, że policja dobrała się do bazy danych Wojmira i w
            niej znalazła wystarczającą liczbę baaardzo dziwnych przypadków więc świadków
            nie brakuje. Możesz się zgłosić do obrońcy na świadka obrony. Sąd z pewnością
            chętnie by posłuchał teorii, że ta sprawa to spisek wrogów ludu. Ciekawe, czy
            rozparawa będzie jawna; z przyjemnością sam bym sobie popatrzył. 10 lat
            więzienia grozi chłopakowi; dostrzega pan ową ironię? Ginekolog przez kilka lat
            w więzieniu; będzie okazaja aby zapoznać się z urokami wykonywanego przez
            siebie zawodu od strony ... hmmm... biernej, że tak powiem. Taki ładny chłopak
            nie będzie się nudził w więzieniu. A tak swoją drogą, czy to nie ty, Wojmir,
            kryjesz się pod pseudonimem caninusa? Bardzo adekwatny pseudonim, nie ukrywam,
            zwłąszcza w kontekście zamieszczanych wypowiedzi; psie szczekanie. Tymczasem
            karawana jedzie dalej ...
            • Gość: caninus Re: dla Pani Komisarz Agnieszki Przygockiej IP: *.icpnet.pl 09.07.06, 11:05
              Widze ze liznales troche laciny.Caninus to po lacinie znaczy kieł.
              Jak tobrze poczytasz to na rozsadne i kulturalne posty odpowiadalem "normalnie".
              Jeszcze raz powtorze.Masz informacje z gazet a one skazały GO w dzien wydania
              gazety.Jesli chcesz mozemy sie spotkac np w jakims McDonaldzie to Ci opowien
              cos co napewno zmieni Twoj poglag na ta sprawe.(caninus@poczta.fm)
              Masz odwge pojsc na proces i "sobie popatrzec" to miej odwage wysluchac kogos
              kto wie wiecej.
              Pani Przygocka nie spotka sie ze mna bo moim zamiarem jest bronic przyjaciela a
              ja i cala policje interesuje "wykazanie sie" ,wykazanie ze ich wjazd i zakucie
              lekarza w fartuchu mialo sens i podstawy prawne.Nawet jak zaslabl i stracil
              przytomnosc w szpitalu to go nie rozkuli (tu pozdrowienia dla grona profesorow
              ktorzy rozpoznali WYLEW :-))))))).Naprawde trzeba profesorskiego tytulu by
              cos "takiego" wymyslic hi!hi!hi! ).Tu pozdrawiam tez szczesliwego
              niebieskiego "znalazce" 700PLN!Mysle ze "zainteresowany" wie o co chodzi.Nazwe
              go hieną!To taka dygresja.
              cunnilingus poczekaj jeszcze z osadami.Ciebie tez moze spotkac taka
              sytuacja.Nigdy nie wiesz czy-,kto- i kiedy- Cie "wystawi"!
              Pozdrawiam.

• Gość: cunnilingus Re: dla Pani Komisarz Agnieszki Przygockiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 12:07
                Muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczony pańskim postem ponieważ
                spodziewałem się raczej kolejnego ujadania. Wspomina pan, że wydałem wyrok na
                podstawie kaczki dziennikarskiej. Niestety, wydałem go zanim jeszcze cała
                sprawa ujrzała światło dzienne. Osoba mi bliska została poszkodowana przez
                Wojmira. Nie wiem, czy na skutek rażącego błędu w sztuce lekarskiej, czy też
                złej woli ale okoliczności wskazują raczej na to drugie. Cała zastosowana przez
                Wojmira długotrwała "kuracja" prawdopodobnie zmierzała do maksymalizacji zysku
                doktora poprzez utrzymywanie stanu zdrowia na poziomie wymagającym
                niekończących się wizyt. Przeprowadziliśmy konsultacje z innymi ginekologami,
                którzy byli zszokowani tym co wyprawiał pański kolega w ramach "leczenia".
                Dowiedzieliśmy się również, że podawane przez niego ceny leków, zabiegów,
                szczepionek itp. były około trzykrotnie wyższe niż w rzeczywistości. Proponuję
                panu zastanowić się dobrze nad tym, co pan tutaj wypisuje; jak zaznaczyłem
                wcześniej, o winie bądź jej braku nie decyduje fakt pozostawani z kimś w
                stosunku koleżeńskim. Wierzę, że jest pan inteligentnym człowiekiem i potrafi
                się pan uczyć na błędach innych; ktoś już wcześniej wywlókł "Słowiki". Ja
                faktycznie wydałem już na Wojmira wyrok i mam nadzieję zobaczyć go za kratami.
                Nie na podstawie gazet jednak wyrok wydałem. Jeśli mamy się bawić łaciną to
                uzasadnienie będzie brzmiało: "ab alio exspectes, alteri quod feceris" Seneka.
              • Gość: cunnilingus Re: dla Pani Komisarz Agnieszki Przygockiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 12:13
                Tak na marginesie, wydaje mi się, że "caninus" jest przymiotnikiem a nie
                rzeczownikiem i nie oznacza "kieł" tylko "psi"
                • Gość: caninus cunnilingus to do Ciebie IP: *.icpnet.pl 13.07.06, 01:16
                  www.republika.pl/czaja33/dolne.htm
                  Jestem stomatologiem,wiec jeśli prof.Witold Woźniak mnie źle nauczył to należy
                  mu się lanie...
                  "...konsultowłem się z innym ginekologiem..."Nawet pan nie wie jak TO
                  środowisko jest przepełnione ludźmi którzy dla chęci zysku potrafią sprzedać
                  nawet własną matkę.Już samo to że lekarz podważa,kwestionuje diagnozę i sposób
                  leczenia innego lekarza "na oczach"pacjenta doprowadza mnie do odruchów
                  wymiotnych!
                  W mojej specjalizacji pewien bardzo madry czlowiek-prof.Cieszynski ze szkoly
                  Lwowskiej stworzyl tzw kodeks doentologiczny czyli zbior zasad postepowania
                  lekarza stomatologa i pewnie lekarza kazdej specjalnosci.Kodeks ten mowi ze
                  podnoszenie w oczach pacjenta wlasnej wartosci kosztem kolegi urąga temu
                  zawodowi i jest bardzo tanie i prymitywne.Wojmira znam 16 lat,razem działalismy
                  w kole anatomicznym przez cale studia a i po studiach przyjazn ta nie wygasla.
                  Zgadzam sie ze moze miec Pan zastrzezenia co do leczenia Pana zony,znajomej czy
                  kogos tam...Uwazam jednak ze droge jaka Pan wybral jest droga
                  niewlasciwa.Dlaczego uwaza Pan ze to co powiedzial "konsultujacy ginekolog"
                  jest zgodne z prawda?Skad Pan wie ze posiada on wieksza wiedze?Tylko prosze sie
                  nie sugerowac tytulami typu "prof" bo prawda jest taka ze to glownie teoretycy.
                  Ten pana "konsultant" zastosowal typowy zabieg socjotechniczny majacy na
                  celu "przejecie" pacjenta-szkalowanie kolegi po fachu!teraz Panska
                  znajoma "zostawia"kase u niego a o to przeciez chodziło.
                  Dla mnie wlasciwszym wyjsciem bylo by Pan spotkal sie z Wojmirem i sam o tej wg
                  Pana "krzywdzie" porozmawiał.
                  Jak widze nie odpisal Pan na maila.Pewnie sie Pan boi.Slusznie.Waze 110 kg i
                  moge zrobic krzywdę...
                  Jestem w stanie się z Panem spotkac w dogodnym dla Pana terenie i przedstawic
                  Panu to co wiem.
                  Mojego przyjaciela zwolniono z pracy.Powód:"Utrata zaufania"!!!!!!!!!!!
                  Chcialby Pan byc zwolniony z takiego powodu?!Postepowanie sadowe nie zostalo
                  zakonczone!Nie ma wyroku!Obowiazuje zasada domniemania niewinnosci...Dlaczego
                  go zwolniono?Zwolniono go poniewaz świta na Polnej uwaza że zostal on
                  zwerbowany przez panow niebieskich i bedzie "sypal" i wystawial kolegow a niech
                  mi Pan wierzy dzieje sie tam jak wszyscy wiemy duzo,wszyscy znaja niepisane
                  cenniki w zaleznosci od tytulu,wszyscy wiemy o podzialach lozek...po co im
                  kapus na pokladzie...?UTRATA ZAUFANIA!!!!!!!!!To jest Polska wlasnie.Pozdrawiam.
                  • oczapowski No to niech zacznie sypac! Moze na cos sie jeszcze 13.07.06, 08:01
                    No to niech zacznie sypac (zreszta iunformowanie o przestepstwach nie jest
                    zadnym sypaniem a wypelnianiem swojego obywatelskiego obowiazku) takich samych
                    albo i jeszcze gorszych przestepcow w bialych fartuchach! Moze na cos sie
                    jeszcze przyda przed pojsciem do pierdla...
                    • Gość: caninus Re: No to niech zacznie sypac! Moze na cos sie je IP: *.icpnet.pl 13.07.06, 10:48
                      Jak widze poziom ktory reprezentujesz nadal swiadczy o tym ze nie zszedles
                      jeszcze z drzewa.
                  • Gość: cunnilingus Re: cunnilingus to do Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 13:27
                    Nie wiem dokładnie dlaczego miałbym się z panem spotykać bądż też pisać
                    cokolwiek na prywatną skrzynkę; jedyną przyczyną mojej obecności tutaj jest
                    chęć skłonienia poszkodowanych przez Wojmira osób do zgłoszenia się na policję
                    i złożenia zeznań dla uczynienia zadość sprawiedliwości. W dyskusję z panem
                    wdaję się nie po to by sprawiać sobie przyjemność tylko w celu uspokojenia pana
                    aby nie straszył i nie zniechęcał pan innych osób, które mogły mieć wątpliwe
                    szczęście poddania się zabiegom serwowanym przez pańskiego kolegę. Jeżeli panu
                    aż tak zależy i ma pan jednak jakieś argumenty, których nie chce pan publicznie
                    podać z niewiadomych przyczyn, może pan napisać na
                    skrzynkę "ciemny_lud_patrzy@op.pl".

Co do "konsultacji z innym lekarzem"; nie będe opisywał dokładnie o co chodzi.
                    Wystarczy, że powiem panu, iż lekarza zmieniliśmy na innego z własnej woli bez
                    jakichkolwiek uprzednich konsultacji bo sami doszliśmy do wniosku, że coś jest
                    nie tak jak powinno być. Pieniążki do Wojmira płynęły szerokim strumieniem a
                    efektów jakoś nie było; stan zdrowia mojej przyjaciółki wręcz się stopniowo
                    pogarszał. Po zmianie lekarza sytuacja wróciła do normy po 2 wizytach, w tym
                    jednej kontrolnej z naszej inicjatywy. Zastosowana przez nowego lekarza kuracja
                    polegała na wyrzuceniu medykamentów przypisanych przez pańskiego kolegę. To
                    właśnie jej efekty przekonują mnie, że to właśnie ten lekarz miał rację. Sami
                    też anonimowo posprawdzaliśmy koszty zabiegów jakie proponował Wojmir; wszędzie
                    były one trzykrotnie niższe.

Zdaję sobię sprawę, że musi być panu przykro i że ciężko w to uwierzyć ale
                    fakty jasno wskazują na to, że pański kolega jest istotnie winny. Pozwolę sobie
                    zacytować tutaj niejakiego prof. Woźniaka: "Nawet pan nie wie jak TO
                    środowisko jest przepełnione ludźmi którzy dla chęci zysku potrafią sprzedać
                    nawet własną matkę.". Mogę też panu przypomnieć pańską własną wypowiedź: "niech
                    mi Pan wierzy dzieje sie tam (szpital na Polnej - mój przypis) jak wszyscy
                    wiemy duzo". Skoro środowisko jest pełne czarnych owiec i dzieje się w nim tak
                    wiele złego, to dlaczego akurat nie Wojmir? Chce go pan bronić więc niech pan
                    poda choć jeden argument. Nie może pan powiedzieć, że to fajny facet bo to
                    nikogo nie obchodzi i nie ma wpływu na winę bądź jej brak. Może pan tylko
                    zaprzeczyć, że w ogóle wziął pieniądze, okłamywał kobietę, która doniosła
                    sprawę na policję, czy też dowodzić słuszności kuracji, którą zastosował u
                    mojej przyjaciółki. Jest pan gotów to zrobić;w imię dawnej znajomości zarzucić
                    nieznajomym ludziom kłamstwo a policji bezsensowną prowokację i fałszowanie
                    dowodów?

Proponuje pan abym z nim podyskutował i bardzo chętnie to uczynię. Na drodze
                    powództwa cywilnego o odszkodowanie. Zaczekać tylko muszę na skazanie go w
                    sprawie karnej aby mieć jeszcze mocniejsze argumenty w ręku. Jedyne co mnie
                    martwi odnośnie ewentualnego odszkodowania to właśnie specyfika naszego
                    wesołego kraju, którą pan przywoła w pewnym miejscu. W cywilizowanym kraju po
                    udowodnieniu winy, winny były skończony gdyż poszkodowani by go zrujnowali. U
                    nas może co najwyżej zostać zobowiązany wyrokiem do zapłaty odszkodowania w
                    wysokości do kilku tysięcy złotych. To jest przykre; nie ukrywam, że, moim
                    zdaniem, nie ma nic bardziej odrażającego niż lekarz rujnujący zdrowie
                    pacjentów dla pieniędzy i powinno się mu wszelkimi możliwymi sposobami życie
                    utrudnić. Cóż, może kiedyś do tego dorośniemy.

Co do zwolnienia Wojmira z pracy to, szczerze mówiąc, cieszy mnie to i uważam,
                    że było słuszne. W przypadku gdy sąd uniewinni pana kolegę może on wnieść o
                    przywrócenie go na poprzednio zajmowane stanowisko. Tak stanowi prawo. Jeżeli
                    okaże się winnym to oczywistym jest, że nie powinien nigdy zajmować swojego
                    stanowiska w szpitalu ze względu na bezpieczeństwo pacjentów i jego zwolnienie
                    było słuszne. Jestem przekonany, że da sobie radę przez czas od dnia zwolnienia
                    do dnia wydania wyroku; nie zabraknie mu przecież pieniędzy. Opisany przez pana
                    tryb zwolnienia z pracy jest naturalną drogą postępowania w przypadku osób
                    wykonujących zawody zaufania publicznego.
    • Gość: stary Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 10:23
      A może by tak stworzyć gdzieś stronkę www z listą ginekologów :

1. złych ginekologów
      2. biorących dodatkowe pieniądze ( tzw. łapówki ).

Czytałem przed chwilą wątek " LIsta złych ginekologów" - lektura jest porażająca.
      Państwo ma gdzieś, że państwowe kliniki stały się prywatnymi klinikami Panów
      profesorów, docentów, ordynatotów,itd. Czy nie czas byśmy zaczeli się przed tym
      bronić. Nie kazdego stać by za poród płacić 2-4 tyś. złotych, za badanie (
      ramach NFZ ) dodatkowo ileś tam.

Pozdrawiam
      i będę kibicować powstaniu takiej strony

stary

• oczapowski Re: Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki 06.07.06, 07:41
        Jak najbardziej! Publicznie podawac nazwiska wszystkich scierwojadow
        oszukujacych biednych i bezbronnych ludzi w bialych kitlach!!!
        • Gość: caninus Re: Ginekolog zatrzymany za przyjęcie łapówki IP: *.icpnet.pl 06.07.06, 10:34
          troche szyk zdania sie pomieszal panie polonisto!!!
    • brutus36 Brawo, brawo, brawo 04.07.06, 14:38
      Brawo! Łapać śmieci, bo ktoś tak czyniący jest zwykłym śmieciem, niczym innym.
      • Gość: Gość Re: Brawo, brawo, brawo IP: *.icpnet.pl 06.07.06, 23:32
        www.abw.gov.pl/Raporty/R_Korupcja.htm
        Radzę poczytać...
        To zabawne że politycy i policja chcą walczyć z korupcją. Przecież to ONI są
        najbardziej skorumpowani. Ironia
        Pewnie niedługo przeczytamy że lekarze porywają dzieci...chyba kiedyś były
        takie nagonki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka