Dodaj do ulubionych

bamberski dwor

IP: 141.80.152.* 28.06.06, 15:19
Witam wszystkich serdecznie,

Czy ktos moze mieszka albo zamierze kupic mieszkanie w Bamberski dworze na sw. Wawrzynca w
Poznaniu i moze moglyby sie podzielic swoimi opiniami. Planuje kupic tam mieszkania i bylbym
wdzieczny za wszelkie uwagi. Jak sie Wam tam mieszka, ludzie, czynsz itd, czy mieliscie jakies
problemy z deweloperem.

pozdrawiam
micha
Obserwuj wątek
    • Gość: Pati Re: bamberski dwor IP: *.icpnet.pl 18.08.06, 20:45
      Ja prawdopodobnie bede kupowac mieszkanie w Bamberskim Dworze. Wiec w sumie tez jestem
      zainteresowana opiniami :)
    • queenet Re: bamberski dwor 18.08.06, 23:17
      Witam :)

chcialam kupic tam mieszkanie dwupojowe w tym roku,nieco ponad miesiąc temu,
      interesowało mnie dwupokojowe, bylo ostatnie (w bloku który będzie oddany w maju
      2007), pewnie piszecie o jakiejś nowej części Dworu która będzie budowana na
      miejscu Dynamixu?

W razie czego gdyby ktos chciał mogę podesłać rozkład jednego z pięter który mam
      w PDFie (można ocenić, czy mają ciekawe projekty i rozkład pomieszczeń). Cena za
      metr wynosiła wtedy 3850PLN z tego co pamiętam, ale rozkład mieszkania nie był
      zbyt ciekawy, więc ostatecznie się nie zdecydowałam.

Co udało mi się dowiedzieć, gdy jeszcze chciałam tam kupić mieszkanie:
      1) proponowano mi aby się tam przejsć i dokładnie obejrzeć parkingi,chodniki
      przy juz wybudowanych blokach - osuwa się tam grunt spod bloku, powodując
      rozliczne dziury.
      2) w pobliżu jest Goplana- wydziela czasami niemiły zapach, dość uciążliwy.
      3) nie bylam tez zadowolona z obsługi przy sprzedaży mieszkań, traktowana byłam
      jak z "łaski" , nie zaproponowano mi nic do picia (za oknem panowały wtedy upały
      30'C), gdy weszłam do biura pani nawet nie ruszyła się zmiejsca w moim kierunku-
      nie wstała z krzesła,nie mówiąc nawet o podaniu ręki. Uważam, że to też świadczy
      o firmie, pracownicy są przecież jej wizytówką.

Z deweloperów poznanskich mogę polecić firmę Nickel która dysponuje w tej chwili
      ofertami na dwóch osiedlach. Mieszkałam w wybudwanym przez nich bloku na
      Strzeszynie-miła, profesjonalna obsługa, mieszkania bez wad. Mieszkania Atanera
      również słyną z dobrej lokalizacji i wykończenia.

Tutaj znajdziecie inne uwagi o firmie ASMA i Dworze B. :
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=441&w=26265026&v=2&s=0
      • Gość: Pati Re: bamberski dwor IP: *.icpnet.pl 19.08.06, 14:00
        Bardzo dziekuje za info i linka!
        Ja mam teraz podpisywac umowe przedwstepna z Asma na mieszkanie w budynku, ktory ma byc oddany
        wiosna 2007. W sumie to chcialam mieszkanie w Constructa, ale... nie chce miejsca parkingowego!
        Mialam nawet rezerwacje, ale nie wplacalam kaucji i jak teraz chcialam wplacic to sie okazalo, ze musze
        kupic miejsce garazowe za 30 000! Dlatego tez ostatecznie zdecydowalam sie na Bamberski Dwor (a w
        sumie szkoda, bo Constrcta troche bardziej mi pasuje)... Jesli znasz jakis sposob na ominiecie zakupu
        garazu w Constructa to bylabym bardzo wdzieczna :)
        • kathy12 Re: bamberski dwor 18.05.07, 03:31
          Czesc Pati,

tez kupilam tam mieszkanie. Znasz szczegoly keidy bedzie mozna odebrac?

pozdrawiam,
          kathy
    • niebo27 Re: bamberski dwor 19.08.06, 15:50
      bamberski dwór to świetna lokalizacja jeśli chodzi o komunikację. natomiast
      rzeczywiście zapach z goplany czasem przyprawia o mdłości. z relacji moich
      znajomych i własnego doświadczenia polecam agrobex, nickel i atanera.
      pozdrawiam.
    • Gość: Kobieta Re: bamberski dwor IP: *.echostar.pl 28.01.07, 09:55
      Witam serdecznie, mieszkam na Sw.Wawrzynca. Zagroda bardzo ladna, mieszkania
      rowniez, lecz bardzo tutaj glosno. Ogolnie jest to osiedle studenckie, bardzo
      duzo imprez, krzykow i nie milego towarzystwa.
      • Gość: Z Re: bamberski dwor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 17:47
        ...a mówią, że tam lokale kupują głównie pros... tfu, pro...fesjonalistki.
        Prawda to?
    • Gość: voar Re: bamberski dwor IP: *.dynamic-3-poz-k-1-1-0.vectranet.pl 09.05.20, 10:34
      Mieszkam tu siedem i zauważyłem że chyba wiekszośc mieszkań jest wynajmowanych. Wynajmują głownie studenci i ukraincy mieszkający czasem po 10 w jednym mieszkaniu albo po stu jak to było w "ziąbkach". Co najmniej dwa miesiące w roku masz na bank swidry, pneumatyczne młoty i szklanki tanczące na stole- efekt wynajmowania mieszkań na masową skalę. Z administracją nie ma żadnego kontaktu i po 9tej nie ma spania są za to odgłosy cięzkiego sprzętu budowlanego, spalinowych kosiarek do trawy, spalinowych dmuchaw do przerzucania skoszonej trawy z jednego rogu podwórza w drugi, no i wisienka- smród tych spalin w mieszkaniu. Sam wynajmuję i za chiny nie kupiłbym tu mieszkania... Za taką hipsterska cenę naprawdę warto rozważyc dom....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka