Gość: obrońca praw człow Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 20:16 ciekawe czy work-owcy wiedzą , że nie mogą liczyć na stałe zatrudnienie w bridgestonie ja bym za 2,500 patola nie zapie...ł jak beduin i umowa co miesiąc żenada jak h... w ogóle te firmy pośredniczące to jak wykorzystywanie ,pasożytnictwo itp. powinno być zabronione. Ludzie z Worka powinni zacząć odchodzić to może by oczy im się otworzyły i dali by im normalne umowy a nie jakieś na 3/4 czy inne h...ostwa pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPC Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 20:22 i jeszcze im obiecują, że jak będą robić wyniki to dostaną umowę na stałę za rok a może za dwa albo i za trzy albo wcale i takiego przeciągają jak półgłówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 81.219.101.* 18.02.10, 21:16 pany konkrety w sprawie kasy co bylo na spotkaniu piszmy to co wazne i prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapierdalacz chcemy kasy a nie 1400 brutto jednorazowo i tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.10, 21:45 chcemy kasy a nie 1400 brutto jednorazowo i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murzyn Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 17:50 witam serdecznie jestem pracownikiem bridgestone poznań od 10 lat.firma oferuje nieustany i nieuzasadniony stres oraz zajęte prawie wszystkie soboty i niedziele w zamian daje stabilne i niezłe warunki płacowe,ale,ja już tym żygam pozadrwiam biały murzyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.10, 07:09 Liderzy z 8K to nieroby. Weźcie się do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lider Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 18:01 Tak ciekawe który lider z 8K jest nierobem? Tyrają na operatorów zmieniają na przerwy. Więc o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.chello.pl 14.03.10, 18:52 Hahahaha tyrają, zmieniają bo niemaja wyboru!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15k Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.chello.pl 15.03.10, 22:09 Ale się głośno zrobiło... Od jutra też zacznę zmieniać. P.S. Wszyscy pracujemy bo nie mamy wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysy Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 06:36 Lider z brygady C na drutowkach jest najbardziej pracowitym na 15K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eustachy Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.173.28.197.tesatnet.pl 30.03.10, 23:45 Znamy takiego jednego Łakomczucha,który co jakis czas zmienia stołek i głupa pali w 80%na palarni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDALO2 Będzie kasa czy nie ??? IP: *.echostar.pl 11.03.10, 19:41 co słychać w temacie KASA?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyga Re: Będzie kasa czy nie ??? IP: *.173.14.25.tesatnet.pl 12.03.10, 19:39 Chodzą pogłoski że dadzą nędzne grosze na WACIKI. Odpowiedz Link Zgłoś
okokamera Odyniec wywalił makitan i co i nic. 18.03.10, 09:36 I ta bajka o szarpiącym wózku wręcz super bajka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 10 lat w tym syfie Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 03:03 firma do bani. Porownuja nas chyba z marketem. W poznaniu z tego co wiem to nie ma firmy ktora robi w naszym systemie. A oni szukaja porownania. S2 dostali ci co wchodza w d... a teraz to nie ma szans. innni dostali a teraz smieszne testy. Paranoja.Tak jak smieszzne stanowiska typu kajzen cos tam... dajmy typ curing nic kur... nie robia i nikt ich z tego nie rozlicza. Na bebnach z konfekcji nie wiedzieli co to testy na s2 a wystarczło Bogusiowi wejść w d.... Firma nie pamieta jak robilo sie po prawie 100 nadgodzin w miesiacu.Nie bylo mowy o przerwie 11h. A teraz Kozio... ma nas w dupie bo robia za ... I tyle liczy sie stary pracownik dla firmy bridgestone. Japonia jest tylko w firmie a wyzysk dla Polaków. Ale powstaja zwiazki. Sprawa juz jest w sązie i czeka na rozpatrzenie. I nie bedzie jak kupiona rada pracownicza. Zwiazki powstaja na zewnatrz firmy wiec firma ma malo co do gadania. Pozdrawiam i niestety nie przedstawiamsie ale kto chce to wie o kogo chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 10 lat tym syf... Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 03:24 Prosze o zrobienie raportu dla dziennych z wulkanów. Oni nic nie robia. S2 temat tabu. Dlaczego jedni dostali normalnie a teraz wielkie testy. Jestesmy gorsi albo jedziemy na tym samym wozku albo kur... mis prodakszyn. Az tak wam weszli w dup... I jeszcze wulkanizacja bo jestem jej czlonkiem. Szrek czyli Tomasz Tomaszewsk... co to jest - 8t ja tez nie przyjde sobie do pracy bo mi nie pasuje a odrobie w erke. Ale nie bo jestem Mistrzem ktory na sile robil średnie i teraz daje przykład swoim ludzia. Tacy ludzie nami kieruja. Na bębnach z tego co wiem to na S2 nic nie zrobili a dostali. A teraz wielkie testy. W dupie ich mam zwiazki to załatwią. Pozdrawiam załoge i prosze o cierpliwosć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włochaty Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 95.108.6.* 26.03.10, 00:47 Powstają zawiązki? Nie uwierzę jak nie zobaczę. Mam nadzieję, że zrobi się zdecydowanie lepiej niż gorzej. Co do tematu S2. Faktycznie co niektórzy mogą czuć się pokrzywdzeni. Ale co ma powiedzieć człowiek który pracuję sześć czy siedem lat i nie ma jeszcze nawet standardu a gdzie tu do S1 czy S2? co ma powiedzieć taki człowiek który zapier... na maszynie a młody kolega z worku zarabia prawie tyle samo? Co ma powiedzieć ktoś taki gdy widzi, że ludzie którzy zarabiają od niego z tysiąc więcej głownie przesiadują na palarni? Nie ma co ukrywać, że oprócz tego, że ludzie mają S1 czy S2 to dostają jeszcze najwyższe premie za wkład. Nie wiem czy to sprawiedliwe. Myślę, że premie za wkład powinni dostawać tylko pracownicy którzy na serio pracują! Takie jest moje zdanie. Co do pracowników dziennych na działach, nie mam na myśli tutaj działów typu HR itp. to faktycznie jeśli firma szuka oszczędności to na moim dziale dwóch pracowników dziennych mogłoby przejść do normalnej pracy a ich zastąpić mogliby liderzy i mistrzowie zmianowi. Oszczędność bardzo duża bo po rozbudowie firma mogłaby zatrudnić dużo mniej ludzi a liderzy i mistrzowie zmianowi w końcu przestali by się nudzić i jestem pewien, że jeszcze by im dużo czasu zostało na pogaduchy czy kawkę na palarni. Ale oczywiście nie na pierwszej zmianie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozioł Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.10, 12:25 Podwyżki??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozioł Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.10, 12:26 Podwyżki należa się tylko biurowym, gnojki na produkcji i tak za dużo zarabiają i ciagle jęczą, nie podoba się to kogoś pykniemy i już! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figo Re:Mają nas gdzieś IP: *.173.14.25.tesatnet.pl 29.03.10, 16:51 Mam nadzieje że związki naprawdę powstaną i będą się liczyć z pracownikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figo Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.173.14.25.tesatnet.pl 29.03.10, 17:51 Ale nas potraktowali,co za ludzie! Porównali nas do biedronek.Sami powiedzieli że produkcja jest o 10% większa i co z tego mamy wielkie nic.Więcej pracy za mniejsze pieniążki.Panowie i panie postarajmy się o wolne związki zawodowe!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 00:41 Panowie konkrety co myślicie o tzw. podwyżce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jupino nie chcecie pracować to żegnam... IP: *.echostar.pl 27.03.10, 23:35 stękacie ,płączecie i tak pracujecie ,sami sobie zaprzeczacie oszołomy,patrząc na poziom wypowiedzi nasuwa sie pytanie dlaczego tutaj pracujecie kto za was pisał testy prostaki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WEGA Re:Mają nas gdześ IP: *.173.14.25.tesatnet.pl 29.03.10, 18:20 Do kogo te epitety piszesz? Praca jest zawsze pracą i pracować gdzieś trzeba. Lecz ludzie którzy mają stanowiska to do nich się tyczy, niech pozostaną normalni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WEGA Re:Mają nas gdześ IP: *.173.14.25.tesatnet.pl 29.03.10, 22:35 Praca w BRIDGESTONE jest niewolnicza praca i z tego powodu zarabiamy bardzo niewiele. Dla czego korporacja jest tak nie doinformowana że polskie kierownictwo zbiera potężne profity z produkcji a pracownicy mają nędzne grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figo Re:Mają nas gdześ IP: *.173.14.25.tesatnet.pl 29.03.10, 22:50 Nawet na Węgrzech zarabiają więcej niż w Poznaniu!!!!!!! Na spotkaniu z prezesem koleżanka powiedziała,kto ma jakieś pytania, kto odpowie nikt nie odpowie ponieważ chce pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyga Re:Mają nas gdześ IP: *.173.14.25.tesatnet.pl 29.03.10, 22:56 Nawołuje do pracowników O powołanie związków zawodowych!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdn Re:Mają nas gdześ IP: *.icpnet.pl 02.04.10, 13:29 Związki??? Hm... A może pierw róbmy tyle na ile zakład jest przewidziany i ani sztuki więcej...Kierując się myślą "za darmo umarło" Powinni dać normalna podwyżkę do stawki byłoby to motywacją żeby robić więcej, jeżeli byśmy się nie wyrobili z większym zamówieniem to potrącali by nam proporcjonalnie z RS do takiej kwoty jak przed podwyżką kierując sie zasadą "jaka praca taka płaca" Ale widzę że na razie z.a.p.i.e.r.d.a.l.a.c.z.e lubią sobie wyrywać łapy za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re:Mają nas gdześ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.10, 20:12 A skąd ty baranie wiesz na ile jest przewidziany? Młody pracownik tak pisze bo stary wie od czego zależy ile można wyprodukować. POpracuj trochę to i stawka ci urośnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konfo Re:Mają nas gdześ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.10, 23:07 Dla wiadmosci czytających: WEGA mówi, że niewiele zarabiamy, widocznie jest nowy i nie wie ile mozna zarobic w Bridgestone. Napisz ile zarabiasz i ile to dla ciebie jest "nędzne grosze". Wstydzisz się napisać? A może twój tajny plan to zostać szefem związku - wiesz, gabinecik, telefon i jeszcze może sekretarka? Ja pracowałem w firmie ze związkami i dziękuję, więcej nie chcę. Paru cwaniaków się ustawiło a operatorom było... do d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Załóżmy związek IP: 194.39.141.* 30.03.10, 16:59 Związek Tajnych Koniobójców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugu Re: Załóżmy związek IP: *.szczecin.mm.pl 31.03.10, 08:21 Bardzo dobry pomysł. Ale bez mistrzów i liderów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WEGA Re: Załóżmy związek IP: *.173.14.25.tesatnet.pl 31.03.10, 15:50 Zobaczymy czy takie wyjście da im do myślenia. Teraz ta fabryka idzie w bardzo złym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper Re: Załóżmy związek IP: 81.219.205.* 01.04.10, 11:24 pany kiedys zwiazki byly i co i sie skonczyly bardzo szybko wiec nie podniecajmy sie tak za duzo pracuje rodziny w tym zakladzie za duzo kumoterstwa kolesiow i lizusow wielu mozna by dac na maszyny po co tylu lazacych z rekami zalozonymi do tylu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majki Re: Załóżmy związek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 00:22 co jest z wami? pisać tylko dobrze o firmie -ja jestem zadowolniony- zadowolniony:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 22222 Re: Załóżmy związek IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.10, 19:17 a co z ankieta ile jest prawdy w tym co sie mowi w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iii Re: Załóżmy związek IP: *.serv-net.pl 10.04.10, 00:19 www.darmowe-doladowania.345.pl?id=40rga611gfftmhib5b5w9381vvv9nw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WEGA Re: Załóżmy związek IP: 94.254.192.* 14.04.10, 23:22 Co z wami?Jest to wasza życiowa szansa na dogodną prace i poszanowanie. Związki dadzą nam możliwość manewru w każdą stronę.Jak związki ruszą to piszcie swoje opinie. Jestem zwykłym operatorem i mam nadzieje że zrozumiecie powagę sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły Polak wstyd IP: *.icpnet.pl 15.04.10, 14:33 Wiem że praca w niedziele to dodatkowa kasa, ale dla mnie najbliższa niedziela jest inna, wstyd mi za naszą firmę. I wstyd mi za tych którzy myślą inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: wstyd IP: *.chello.pl 15.04.10, 18:56 Racja to podejście do niedzieli świadczy tylko o "firmie"i o tym za kogo nas maja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiras Re: wstyd IP: *.173.4.213.tesatnet.pl 15.04.10, 19:03 Brak slow , w niedziele wszyscy UŻ i oczy im sie otworza !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: wstyd IP: *.173.4.213.tesatnet.pl 15.04.10, 19:09 20 tys opon wazniejsze niz ostatnia droga PREZYDENTA . WSTYD WSTYD WSTYD . Tylko kasa sie dla nich liczy .Przyjdzie czas na nicH !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: wstyd IP: *.chello.pl 15.04.10, 19:18 powinni wszyscy sie zjednoczyc z po UŻ ale jest za duzo dupowłazow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiras Re: wstyd IP: *.173.4.213.tesatnet.pl 15.04.10, 19:23 UŻ w niedziele i niech sami przyjada robic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: wstyd IP: *.chello.pl 15.04.10, 19:28 by sie popłakali, ale w tej firmie to niemozliwe bo zamiast pracownicy trzymac sie razem to jeden drugiego tylko podpierdala,premia za wkład powinna nazywac sie premia za podpierdalanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC73 Re: wstyd IP: *.173.4.213.tesatnet.pl 15.04.10, 19:28 KAZDY POLAK BIERZE' UŻ; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kołchoznik Re: wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 21:05 потому что мы работаем в колхозе Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WEGA Re: wstyd IP: 188.33.162.* 16.04.10, 18:02 Trzeba zbojkotować spotkania z prezesem.Jak tak można robić, co oni sobie wyobrażają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszka Re: wstyd IP: *.173.4.213.tesatnet.pl 18.04.10, 12:04 W dniu pogrzebu PARY PREZYDENCKIEJ kaza nam pracowac a sami siedza przed tv i czuja sie wielkimi patryiotami. Zdalem sobie dzis sprawe z tego ze miejsca kierownicze w tej firmi zajmuja ludzie niekompetentni ,nie zdajacy sobie sprawy jak wielka tragedia spotkala POLAKOW , jak wazne wydarzeni odbedzie sie dzis na WAWELU , zagladajacy tylko w kieszn czy wpadnie znow kilkadziesiat tysiecy premi!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper Re: wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.10, 17:50 wstyd to mało powiedziane, ale my zwykli robole na to wpływu nie mamy.Mam tylko nadzieje,że frajerów i tzw. brązowych nosów spotka w przyszłości zasłużona kara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcik Re: wstyd IP: *.173.4.213.tesatnet.pl 18.04.10, 23:39 PANIE PREZYDENCIE ODDAWALEM PANU CZESC w pracy poniewaz 'kierownictwoo firmy b..............e stwierdzilo ze co to za wazne wydarzenIE!!!!!!!!!!!!!!! Nie wspomne juz o radzie pracowniczej ktora nie zrobila nic w tym kierunku zeby kazdy pracownik tej firmy mogl uczestniczyc w ostatniej drodze PARY PREZYDENCKIEJ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: wstyd IP: *.icpnet.pl 20.04.10, 17:50 Co do ceremonii pogrzebu Prezydenta RP, myślę że postój fabryki to trochę dużo, ale firma nie powinna robić problemów z dawaniem Uw dla chętnych w ten dzień...Reszta mogłaby jechać na pół-gwizdka lub sprzątanie, naprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 20:06 a może rozliczać mgr za wygląd ich firmowych samochodów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper Re: wstyd IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.10, 16:06 to bylo i minelo,co myslicie o ankiecie i ponownych spotkaniach z wybranymi przedstawicielami z brygad ////???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WEGA Re: Mają nas gdzieś IP: 109.243.88.* 22.04.10, 00:17 Ankieta była ok, lecz po rozmowach z działem HR wyjdzie że nie jest to tak jak było przedstawione.Kozioł jaja z nas sobie robi.Na swoich zebraniach śmieją się z nas.Zarabiają po kilkanaście tysięcy i mają operatora w D...E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po prostu ktoś czas na zmiany IP: *.chello.pl 18.05.10, 23:53 Prawda jest niestety bardzo brutalna odnośnie płac,traktowania pracowników produkcji,podwyżek i ogólnej sytuacji osoby zatrudnionej w BSPZ...Firma jest nastawiona tylko i wyłącznie na zysk,co jest oczywiście zrozumiałe,każda złotówka wydana dodatkowo na osobę zatrudnioną=strata.Zastanawia mnie tylko bezczelność polskiej kadry kierowniczej,jej podejście do podwładnych,rozdawanie podwyżek wśród "kolegów",blokowanie awansu bez uzasadnienia...Sytuacja taka nie sprzyja ani produktywności ani jakości a podobno to jest w tej firmie priorytetem... Odnośnie nieszczęsnego "wyrównania inflacyjnego"...-żenada,chyba nikt nie jest zadowolony z takiego rozwiązania(prócz zarządu),każdy z nas zapewne wolałby mieć "dodatek" na wydruku od wypłaty co m-c,a nie jednorazowo... Do osób które ciągle narzekają po kątach-nic się nie zmieni jeśli czegoś nie zrobimy sami,nie widzę innej możliwości niż powstanie związku zawodowego...W sytuacji takiej bylibyśmy na zupełnie innej płaszczyźnie negocjacyjnej...Wiem,że ludzie po prostu się boją,ale stojąc w miejscu tylko się pogrążamy we własnej frustracji... Do osób które nie mają do powiedzenia nic sensownego i na forum potrafią tylko i wyłącznie obrażać innych użytkowników-po pierwsze trochę kultury,po drugie wasze wypowiedzi świadczą tylko i wyłącznie o waszym poziomie intelektualnym i nieważne jest to że jesteście tu incognito... Mam nadzieję że skończą się bzdury wypisywane tutaj i w końcu na forum pojawią się tematy poważne,dręczące nas wszystkich oraz że wspólnie zdołamy rozwiązać niektóre kwestie...Nikt za nas tego nie zrobi dlatego RAZEM musimy podjąć jakieś działanie... Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bexter lito nas czeka IP: *.net.inotel.pl 09.04.10, 14:03 www.darmowe-doladowania.345.pl?id=fi6pafomlxczfsdlvyqdbkqnfdk6ni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.173.4.213.tesatnet.pl 17.04.10, 08:21 Decyzja o pracy w niedziele stracili reszte szacunku [ktorym i tak niewielu ich darzylo] zalogi Bridgestona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.chello.pl 17.04.10, 09:37 taaaaaaaaaaaaaaak braki na magazynie!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.173.23.96.tesatnet.pl 17.04.10, 13:20 ...a co ich wy obchodzicie ludzie ? Każdy tu potrafi narzekać, a w pracy jak myszki pod miotłą. Pomysł z tym uż jest bez sensu, bo i tak wszyscy nie wezmą, a można się pozbyć RSa tak jak chłopacy z magazynu którzy brali uż w okresie świąt. Zemsta pana Sławka była słodka i nie szkodzi tu fakt że uż były planowane miesiąc wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juro Jesteśmy przeciw pracy w poniedziałek IP: *.szczecin.mm.pl 17.04.10, 19:46 Kaaaaaaac gigant !!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free Re: Jesteśmy przeciw pracy w poniedziałek IP: *.173.23.96.tesatnet.pl 17.04.10, 20:20 Do juro: Forum to nie czat i posty można edytować przed wysłaniem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Mój mąż procuje jako leader IP: 194.39.141.* 19.04.10, 10:04 Jest taki zapracowany, że nie robi mi dobrze jak kiedyś gdy był zwykłym operatorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Mój mąż procuje jako leader IP: *.chello.pl 19.04.10, 12:06 zapracowany??? nie poprostu obraca Twoją sąsiadke!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jur Re: Mój mąż procuje jako leader IP: *.kalisz.mm.pl 19.04.10, 16:39 A może wali gruchę w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WEGA Re: Mają nas gdzieś IP: 109.243.66.* 19.04.10, 16:59 Czy takie pisanie zmieni naszą sytuacje?Poważne sprawy opisujcie a nie bzdury!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mają nas Re: Mają nas gdzieś IP: *.echostar.pl 22.04.10, 20:41 Czy takie pisanie zmieni naszą sytuacje?Poważne sprawy opisujcie a nie bzdury!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Mają nas gdzieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 22:04 Ja chciałbym się odnieść do pogrzebu prezydenta i dnia wolnego. Właściwie dlaczego miało być wolne? Przecież każdy mógł uczcić i uhonorować jego śmierć: w sobotę, w niedzielę rano, po południu i wieczorem. W zależności od tego na której zmianie pracuje. A firma nie jest pirmą państwową tylko taką, która została załozona aby realizowac jeden cel: wypracowywac zysk bo to właśnie jest jej pierwszym i podstawowym celem. I dlatego nie ma co się dziwić, że o to właśnie dba poprzez ludzi zatrudnionych na stanowiskach kierowniczych. I już. Układ jest prosty i zrozumiały. Każdy wie na jakich warunkach będzie zatrudniony, ile będzie zarabiał, jaki będzie kalendarz pracy więc po co teraz udawać niewiniątka urażone? Opratorzy chcą awansu? Mają taką możliwość ale nie przesadzajmy również z oczekiwaniami, OK? Co, prezesem chciałbyś zostać? Proszę bardzo, to nie jest wykluczone: wyższe studia, jakaś szkoła biznesu, kilka(naście) lat praktyki na stanowiskach menedżerskich i już. Przecież nikt nie broni próbować. Ludzie, przestańcie narzekać i zejdźcie na ziemię, będzie Wam lżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WEGA Re: Mają nas gdzieś IP: 188.33.133.* 22.04.10, 23:46 Częściowo się zgadzam z takim przesłaniem.Tylko że w fabryce nikt nie przekazał informacji,i to jest ten problem.Zysk jest i to potężny,bardzo dobrze jest to skrywane.Co do awansu,jesteśmy strasznie blokowani i nie jest to tak jak niby widzą HR.Każdy wie co umie,ile pracuje i jak mistrz go widzi.Przydupasy mają tylko awans,a zwykły operator garba prędzej dostanie.Każdy po paru latach pracy powinien dostać to co się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Mają nas gdzieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.10, 13:14 I znó złę przesłanki. Nie wolno mówić (lepiej: nie powinno) że się należy. Należało się do 1998 roku, czyli dopóki była komuna. Jedną ze zdobyczy Solidarności był wolny rynek z zasadą: każdemu według zasług a nie równo, jak to było przedtem. Stąd oderwane awansów operatorów od czasu zatrudnienia. Operatorzy mają różne umiejętności i różne zdolności - większe i mniejsze. Jak komu Bozia dała. To dotyczy oczywiście nas wszystkich jako ludzi. Jak to mówią, nie każdy będzie zdobywcą medalu olimpijskiego choć może każdy chciałby. To tyla a propos "nalezy się". I dwa słowa o zysku: zysk nie jest przeznaczony na płace. Zysk służy rozwojowi firmy (jako całości). To oznacza, że fabryki "składają się" na następne fabryki, na przykład. Zysk to sprzedaż odjąć koszty. Płace są w kosztach. Płace powinny być właściwe: takie jakie dyktuje rynek i pozwalające na utrzymanie zatrudnienia i zadowolenia na poziomie włąściwym. Jak to poznać? Po rotacji pracowników na przykład, po wynikach ankiet, z rozmów i wielu innych sygnałów. To koniec dzisiejszej lekcji wolnego rynku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper Re: Mają nas gdzieś IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.10, 16:44 super wypowiedz,rotacji nie ma czyli jest pracownik zadowolony i te bzdury wypisywane na forum nie powinny miec miejsca czy zgadzacie sie ze mna;jast praca;jest ubezpieczenie;jest wyplata przed 10;jest ok a jak sie niepodoba to droga wolna to na tyle..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WEGA Re: Mają nas gdzieś IP: 109.243.13.* 26.04.10, 07:50 Tak złe!Wszystko wolno mówić, i przedstawiać swoje poglądy.A co zrobiła Solidarność?Co do zasługi, to trzeba dobrze lizać i wtedy jest awans w tej firmie.Kto ocenia umiejętność i kreatywność operatorów?Sami wiecie że bardzo ambitni a nie mający zaplecza zawsze idą do lamusa.Zgadzam się z rozwojem firmy.Tylko że pracownik jest bardziej ograniczony w rozwoju swojej rodziny.Rotacji nie ma ponieważ zatrudniacie młodych ludzi bez zobowiązań.Taka jest myśl przewodnia.Zawsze jest koniec i zawsze jest początek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper Re: Mają nas gdzieś IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.10, 17:00 idz do lamusa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Mają nas gdzieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 22:05 Każdy pisze, a jak staje przed faktem to kite chowa, taka jest prawda o pracownikach,bez związków i przedstawicieli którzy mają jaja nic się nie zrobi HWD lizusom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WEGA Re: Mają nas gdzieś IP: 109.243.39.* 27.04.10, 00:31 Ale jesteś tępy!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Mój mąż procuje jako leader IP: *.chello.pl 22.04.10, 13:41 to daj namiary to go zastąpie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechita żałosne IP: 80.48.32.* 27.04.10, 23:13 Dawno na to forum nie zaglądałem,i nie żałuję,nic się nie zmieniło,czytając wypowiedzi co niektórych,totalna żenada i dno,naprawdę wypowiedzi na wysokim poziomie (trochę VEGA stara się utrzymać poziom,ale jemu też nerwy puszczają) brawo panowie,tak trzymać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WEGA Re: Mają nas gdzieś IP: 109.243.0.* 01.05.10, 00:34 Tak wiemy gdzie się zatrudnialiśmy, lecz obojętność zarządu na wynagrodzenie jest stanowcze.Nie damy nikomu ponieważ zarabiacie więcej niż w super markecie.Takie myślenie ma nasze kierownictwo. Jest to naprawdę żenujące.Czy związki załatwią wszystko?Zobaczymy jakich pracowników zatrudnia firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: Mają nas gdzieś IP: *.chello.pl 01.05.10, 21:56 WEGAm stuknij się w łeb. Jak ci za mało to szukaj szczęscia gdzie indziej. Obojętność zarządu na pensje pracowników ok 1000 Euro/miesiąc? Porąbało cię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WEGA Re: Mają nas gdzieś IP: 188.33.16.* 02.05.10, 01:02 Jest to tak śmieszne że aż tragiczne.Jest to zrozumiałe że pracownicy bez wykształcenia mają tak ograniczone poglądy.Szanuje tych którzy mają taką wyrozumiałość do ograniczonych pracowników.A notabene jestem zwykłym operatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek dobrze że mają was gdzieś !!! IP: *.kalisz.mm.pl 03.05.10, 22:55 Tacy jak wy wykończyli stocznię gdanską, szczecińską, zakłady chemiczne Police itd. Ciągłe roszczenia płacowe nawet gdy zakład tonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: Mają nas gdzieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 22:40 WEGA, masz problem ze soba z powodu braku wykształcenia? Idź do psychologa to pomoże a nas zostaw w spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WEGA Re: Mają nas gdzieś IP: 94.254.162.* 07.05.10, 23:48 Taka prymitywność zniża was do epoki kamienia łupanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juro Re: Mają nas gdzieś IP: *.kalisz.mm.pl 09.05.10, 17:52 Wega ukonczył Zasadniczą Szkołę Zawodową nr 8 w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego im. J. i J. Śniadeckich. ZNAM GO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free Re: Mają nas gdzieś IP: *.173.23.96.tesatnet.pl 10.05.10, 11:25 Nie szkoda wam czasu na wypisywanie takich głupot ? To forum tematyczne, a jego głównym tematem jest Bridgestone. Co kogo obchodzi wasze wykształcenie ? Wydaję mi się że ktoś skutecznie sabotuję forum. Celowe prowokacje wpływają na powstawanie coraz to większej ilości postów o bzdurach. Jeżeli zależy wam na pozytywnym odbiorze waszych wpisów i tego forum, proponuje ignorować prowokacje i posty idiotów. Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John wega IP: 194.39.141.* 11.05.10, 19:34 Koniec pisania o wykształceniu i waleniu konia. Od dziś piszemy o waleniu kozła i pracy w Bridgestone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syriusz Re: Mają nas gdzieś IP: *.serv-net.pl 11.05.10, 00:10 no to wega juz się osrał. juz więcej na forum nie napisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WEGA Re: Mają nas gdzieś IP: 109.243.207.* 12.05.10, 14:48 Czytam i śmieje się.Czekam na poważne tematy.Ignoruje bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ego Re: Mają nas gdzieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 12:56 ostatnia wypłata bez tego tysiaka była by jak kuroniówka tyle zarabiełem w biedronce 7 lat temu jako magazynier - a bena drożeje jeździć trzeba może by tak małą podwyżkę inflacyjną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Co jest z tymRS'em Re: Mają nas gdzieś IP: *.icpnet.pl 18.05.10, 16:49 Witam! Drugi miesiąc z rzędu taki słaby RS? Przecież z.a.p.i.e.r.d.a.l.a.m.y? SKANDAL! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WEGA Re: Mają nas gdzieś IP: 109.243.209.* 18.05.10, 23:39 Teraz riposta za tego nędznego tysiaka!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WEGA Re: Mają nas gdzieś IP: 109.243.209.* 18.05.10, 23:37 Tak podwyżka już jest,lecz pracy!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za kogo nas mają Re: Mają nas gdzieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 20:38 1300zł brutto jednorazowo, ucięty rs ucięty 4s wspaniałomyślny dodatek w słaby miesiąc przypadek? i zaraz się dowiem,że pisze bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WEGA Re: Mają nas gdzieś IP: 188.33.127.* 18.05.10, 23:56 Ten ruch był już przewidziany na początku roku.Robią z nas debili.Produkcja jest obciążona na maksa,a operatorzy zarabiają jak zarabiali.Szefowie działów będą zbierali profity na koniec roku.A operatora zajechać, i wymienić na młodego zatrudnionego przez???????????? Co za patologia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: job Re: Mają nas gdzieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 19:52 Chcemy podwyżki inflacyjnej a nie 1300 na zatkanie ryja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tusk Re: Mają nas gdzieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 20:03 a może strajk włoski przestrzeganie wszystkich norm sezonów pomiarów i każda maszyna - 50 opon na zmianę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po prostu ktoś czas na zmiany IP: *.chello.pl 19.05.10, 22:40 Strajk włoski czy jakakolwiek inna forma protestu nie wchodzi w rachubę ponieważ w takiej sytuacji kodeks pracy jest po stronie pracodawcy a nie pracobiorcy...Jedyną możliwością(legalną) jest egzekwowanie swoich praw poprzez działanie związku zawodowego,a i ono musi być korygowane i akceptowane przez centalę... Co do pomiarów czynników szkodliwych-w chwili obecnej niestety nie mamy pola manewru,każda wizyta Inspekcji Pracy na terenie zakładu musi być zgłoszona odpowiednio wcześniej,co prawda jest przygotowywana ustawa umożliwiająca IP dokonywania kontroli bez zapowiedzi ale znając nasz system ustawodawczy jeszcze trochę może to potrwać... Pozostaje więc cierpliwie czekać i wdychać opary rodem z Ciechocinka albo też wziąć sprawy w swoje ręce... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: czas na zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 23:13 Podoba mi się że w końcu próbujecie walczyć o lepsze. Dlaczego Hiszpania, Francja mają mieć lepiej a my gorzej? I RAK na stare lata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WEGA Re: czas na zmiany IP: 109.243.188.* 20.05.10, 00:42 Związki zawodowe są nam potrzebne jak powietrze do oddychania!Naprawdę zmobilizujmy nasze siły!Niby jesteśmy w Europie,a zarabiamy jak na dalekim wschodzie!Czy w końcu Polak zrozumie, że życie powinno być życiem, a nie nowoczesnym niewolnictwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włochaty Re: czas na zmiany IP: 95.108.6.* 20.05.10, 00:50 Najbardziej się cieszę, że to forum zaczyna być sensowne. Walczymy wszyscy o lepsze warunki czego dowodem jest ostatnia ankieta gdzie pracownicy wyrazili swoje niezadowolenie. Miejmy nadzieję, że ankieta coś zmieni bo w tej chwili trzeba przyznać, że to był niewypał. Kierownictwo chciało, żeby kilkuosobowe grupy przedstawiły co sprawiło, że ludzie tak bardzo są niezadowoleni, na przykład ze swoich bezpośrednich przełożonych. No ale powoływanie tych ludzi przez mistrzów zmianowych to już chyba gruba przesada. Cieszy też fakt, że sam pan P.K zauważył, że gdyby nie zarobki do duża część z nas już dawno by tam nie pracowała. Fakty są takie, że gdyby nie wynagrodzenie to w tej chwili firma musiałaby zatrudnić jeszcze pewnie z kilkaset osób żeby wyrobić to co teraz. Dziwi mnie fakt, że próbuję się nam wmówić, że dużo zarabiamy. Dodatek nocny pracodawca daje dlatego, że gdyby tego nie było to większość ludzi brałaby wolne w nocki podobnie jest z dodatkiem świątecznym. Bez dodatków które moim zdaniem są oczywiste zwykły operator zarabiałby około 2300 zł na rękę z premiami. Czy to dużo za nasz trud? Ktoś napisał, że zarabiamy 1000 euro. Tak są ludzie którzy tyle zarabiają ale żeby tyle mieć trzeba... wiadomo co robić i kim być. Szkoda któryś raz o tym wspominać. Zarobki zarobkami ale ważne są też warunki pracy. W tej chwili jesteśmy wykorzystani do granic możliwości i mam nadzieję, że kierownictwo pójdzie w końcu po rozum do głowy i zauważy, że więcej to nie znaczy lepiej co obrazują ostatnie premie RS. Firma szczyci się jakością ale ludzi którzy chcą pracować zgodnie ze specyfikacją w tej firmie się szykanuje i mają dosłownie prze..bane. Mówi się na nich nieroby itd. Przykre to jest, że liczy się ilość a nie jakość. Firma ma szczęście bo do tej pory nie było większych reklamacji ale uważam, że jeśli pójdziemy w tym kierunku to jest tylko kwestia czasu. Pozdrawiam wszystkich walczących o lepsze warunki i płacę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOZIOŁ Re: czas na zmiany IP: 194.39.141.* 21.05.10, 10:46 jA WAM DAM STRAJK - DO ROBOTY - PARCHY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po prostu ktoś czas na zmiany IP: *.chello.pl 21.05.10, 23:49 Nasze zarobki...Hmmm,to kolejna ciekawa kwestia...Niech nikt z nas nie łudzi się że to firma jest tak wspaniałomyślna iż daje nam dodatek świąteczny czy nocny,są po prostu do tego zobligowani ustawowo...Twierdzą że dużo zarabiamy...,ciekaw jestem jakie firmy pod tym kątem brali pod uwagę...,zresztą...każdy z nas pracujący w systemie pracy 3-zmianowym 4-brygadowym wie jakim odbywa się to kosztem...Brak życia prywatnego,społecznego...za 3 tysiące.Ktoś powie-mało?Uważam że tak,biorąc pod uwagę system pracy,obciążenie fizyczne jak i psychiczne.Prawda jest taka że nasza pensja gdyby nie premie uznaniowe byłaby żenująca...Powinniśmy dlatego właśnie walczyć o podwyższenie stawki godzinowej...Jak myślicie dlaczego "inflacyjna" była jednorazowa?Dlatego żeby uniknąć tej "pułapki",dla nich po prostu bardziej się to kalkuluje.I jeśli nie będziemy walczyć kolejna podwyżka inflacyjna będzie wyglądać tak samo... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper Re: czas na zmiany IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.10, 10:31 panowie pracowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hirek Re: czas na zmiany IP: *.173.4.213.tesatnet.pl 22.05.10, 19:56 Na nic prosby , nadal na tym forum pisza debile [ patrz post nizej] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak ja to widzę... Re: czas na zmiany IP: *.chello.pl 23.05.10, 01:35 Zawsze się znajdą fanatycy żeby nie ująć dosadnie tak jak Hirek,którzy za michę ryżu i poklepanie po plecach będą sobie wypruwać żyły i sprzedawać wszystkich dookoła...W końcu mamy drugą Japonię!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mECHANIK Re: czas na zmiany IP: *.kalisz.mm.pl 23.05.10, 19:07 Wystarczy 2-3 mies szkolenia i mamy operatora na wytłaczanie konfekcję, mieszanie itp. Nie ma problemu z naborem (chętnych jest mnóstwo) i wyszkoleniem. Wynagrodzenie jest godne i adekwatne do odpowiedzialności. Nikt was tu nie trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hirek Re: czas na zmiany IP: *.173.4.213.tesatnet.pl 23.05.10, 22:07 Bzdury , bzdury , bzdury po 2-3 miesiacach to mlodzi nie wiedza jak trafic z szatni na hale i z powrotem a co dopiero byc wyszkolonym operatorem . Wynagrodzenie adekwatne do pracy pon-piat 8-16 , a nie do pracy systemem 4-3 !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free Re: czas na zmiany IP: *.173.23.96.tesatnet.pl 24.05.10, 17:25 Do mądrali mechanika : Czy u Ciebie na wsi nie ma pracy. Przyjechałeś z landu gdzie życie 3 razy tańsze i się wypowiadasz. Dlaczego nie pracujesz u siebie ? Jak nie chcesz więcej zarabiać to jesteś niezłym kretynem. Spuść głowę i do roboty nieudaczniku. ...i zamaskuj ten adres ip , bo mnie krew zaleje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozioł Re: czas na zmiany IP: 194.39.141.* 25.05.10, 18:34 Powinniście byc wdzięczni naszym Japońskim Przyjaciołom, że dają nam pracę, wysokie zarobki i poczucie bezpieczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Mój mąż procuje jako leader IP: 194.39.141.* 29.04.10, 16:41 Dla mnie to jest prawdziwy problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Mój mąż procuje jako leader IP: *.173.23.96.tesatnet.pl 29.04.10, 20:03 To napisz do bravo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugu Re: Mój mąż procuje jako leader IP: *.kalisz.mm.pl 01.05.10, 16:52 kUP SE WIBRATOR. ALBO LEĆ PALCÓWĘ. mOŻESZ TEŻ UŻYĆ KIJA OD SZCZOTKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noooo Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 28.05.10, 09:57 ten nowy grafik to porazka a ci co uwazaj ze to dobry pomysl to chyba sa po chorobie albo nie maja co robic w domu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 28.05.10, 23:54 stanowcze nie nowemu grafikowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.10, 12:02 wszyscy na bezrobocie tam nie ma grafiku ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hirek Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.173.4.213.tesatnet.pl 30.05.10, 00:01 I znowu gląb z wiochy dla ktorego zapierdol w świątki , piatki i niedziele za ta kase jest spelnieniem marzen !!!!!! WIOCHY DO BURAKOW , A NIE DO PRACY W MIESCIE !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 194.39.141.* 31.05.10, 07:28 Mi podoba się nowy grafik. Przełożeni układając grafik mieli na względzie nasze dobro. Jestem wdzięczny kierownictwu że myślą o nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WEGA Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 94.254.246.* 31.05.10, 11:06 Kto uważa że nowy grafik jest w porządku, to naprawdę jest niepełnosprawny umysłowo. Kiedy mamy być z rodzinami, jak żona jest w pracy a dzieci są w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagadka Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.10, 11:25 Panowie co sie dziwicie jeśli mamy taki zarząd... I tu mala zagadka: kierownik o nie do końca określonej orientacji - do pełnowartościowych mężczyzn mawia zalotnie "laski" lub inne żenskie określenia. Bierze, na studiach nie tylko bral ale i handlowal, dlatego ma taki zryty leb.. Wiecie kto to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewolnik Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 19:08 ........i jego hasło cześć dziewczyny , a ja mu na to jeszcze płci nie zmieniłem i już więcej do mnie tak nie mówi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.10, 11:54 ale podwyzki tez ci nie podpisze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 15:05 Wega masz jeszcze złudzenia, że w tej firmie można założyć związki byłem przy pierwszych i ostatnich próbach ich założenia skończyły się zwolnieniami.Szkoda a bo tylko one mogłyby załatwić podwyżki rada pracownicza nie nadaje się do tego,a z grafikiem masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
aktywnie-pasywny Re: Bridgestone Poznań opinie 01.06.10, 15:44 Prezes do pracowników!!! Witam serdecznie na kolejnym spotkaniu. Dzisiaj chciałbym pokrótce wam wytłumaczyć, jak kształtuje się sytuacja w naszej firmie. No, nie będę tutaj owijał w bawełnę, sytuacja jest taka, że macie naprawdę przerąbane. Jak wiecie japoński prezes przeszedł na emeryturę i teraz to ja tu sprawuję władzę absolutną. Zapomnijcie o jakichkolwiek podwyżkach (chyba że norm) przez następnych 20 lat. Dopóki znajdą się jelenie takie jak wy, które będą biegać i poodpierda... innych za 100zł, to nie opłaca mi się dać wam podwyżki. Po prostu nie dam, bo nie muszę i tyle. Dostaliście przecież rekompensatę, którą to odbiłem sobie w premii rs. Co wy myślicie, że my z zarządu będziemy jeździć starymi samochodami? Umiecie liczyć? 14,5% - 8% = 6,5% x 1000pracowników i 100.000 wpadło na nową furę. Aha i jeszcze ta premia z Brukseli za oszczędności, którą to wykorzystam na siebie. Biedny przecież jestem, kupie sobie za to zapas papierosów. O związkach to możecie zapomnieć. Macie was radę, która was broni, która radzi, która nigdy mnie nie zdradzi. Na sam koniec pragnę dodać, żebyście pamiętali o produktywności, bo to ona jest najważniejsza. To dzięki niej mamy takie wyniki, to dzięki niej nie musimy zatrudniać więcej osób, przez co wy jesteście lepiej dociążeni, a my mamy większe premie oraz respekt w skośnych oczach naszych braci!!! Czy ma ktoś jakieś pytania? -Nie, to do robyty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aktywnie-pasywny Opony bridgestone opinie 01.06.10, 15:57 Tak całkiem serio proponuję, aby każdy post, wyrażający negatywne opinie, był tytułowany właśnie tak "Opony bridgestone opinie" . Tak się składa, że forum gazeta.pl bardzo szybko się pozycjonuję i po jakimś czasie takie posty trafią na pierwszą stronę google dla frazy "opony bridgestone opinie", czyli każdy szukający coś w temacie opon tu trafi i zobaczy te opinie. Sytuacja taka nie zostanie pominięta przez dział sprzedaży Bridgestone. Najprostsza forma oporu. Bardzo skuteczna i zero ryzyka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hirek Re: Opony bridgestone opinie IP: *.173.4.213.tesatnet.pl 01.06.10, 21:12 Zero RODZINY , zero SZACUNKU , zero GODNOSCI PRACOWNIKA itd................. CALA PRAWDA O BRIDGESTONE !!!! KASA , KASA I JESZCZE RAZ KASA ALE DLA ... kierownictwa .NIE ZAPOMINAJCIE TO POLAK POLAKOWI ZGOTOWAL TEN LOS !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po prostu ktoś czas na zmiany IP: *.chello.pl 02.06.10, 00:06 Niepokoi mnie fakt,iż firma zechciała ulżyć nam w naszych cierpieniach układając nowy grafik...Każdy człowiek ma prawo do własnego zdania ale ja osobiście uważam że jest on wielkim nieporozumieniem...4 czy 5 "nocek","ranek" czy "popołudniówek" przerwane 1,5 dnia wolnego...Wyobraźcie sobie 5 x druga zmiana,na zewnątrz 35 stopni...(pamiętajcie że IM też jest ciężko...),zostawię to bez komnentarza...Zresztą...,chciałbym choć jeden weekend w m-cu mieć wolny jak NORMALNY CZŁOWIEK... Jeśli chodzi o związek zawodowy...,całkiem niedawno dotarła do mnie smutna prawda o tym jak to było ze związkiem (swego czasu) w BSPZ... Ludzie którzy mieli dość odwagi ażeby wyrazić chęć powstania,nie potrafili być konsekwentni w swoich założeniach...,sytuacja- zwolnienie w niedalekiej perspektywie(oczywiście wszystko zgodnie z KP) albo zwolnienie za porozumieniem stron...(gratyfikacja???!!!) Znak zapytania-zbędny...Wszystko na sprzedaż... W chwili obecnej kiedy pełnię władzy sprawuje najjaśniejszy pan K.,nawet gdyby związek zawodowy powstałby,nie łudźmy się...,ilu z nas miałoby tyle odwagi osobistej...?Każdy potrafi narzekać,gorzej z sytuacją kiedy trzeba podjać jakieś działania...Gdyby choć co 10-ty z nas zechciał...Ciągle optymista ze mnie... A teraz z innej beczki...,wcześniej gdzieś pojawił się post który moim zdaniem jest niesprawiedliwą oceną(hirek?!).Nieistotne jest kto skąd pochodzi ...,czy z małej wioski,miasteczka,czy dużej aglomeracji...,ważne jest to jakim się jest i ile jest w nas człowieczeństwa... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper Re: czas na zmiany IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.10, 10:18 fajnie naoisane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włochaty Jestem za nowym grafikiem IP: 95.108.6.* 03.06.10, 12:17 Jeśli chodzi o mnie to jestem jak najbardziej za nowym grafikiem i takich ludzi jak ja jest coraz więcej. Zdecydowanie wolę pracować przez pięć czy cztery dni niż przez siedem. Uważam, że przejścia też są mniej uciążliwe.Do tego organizm też lepiej będzie reagować na pracę przez pięć dni na jedną zmianę niż na pracę przez pięć dni na trzy zmiany. A wolny weekend? Jeśli dobrze widziałem to prawie w każdym miesiącu jest wolna sobota i niedziela.Cóż mamy 26 dni urlopu a do tego sporo R. Myślę, że nikt nie miałby problemu żeby samemu ułożyć sobie wolny weekend. Mam pytanie do tych wszystkich którzy krzyczą tak bardzo, że nie mają kiedy spędzać czasu z rodziną. Który z was dzisiaj wziął wolne aby spędzić czas z rodziną? Dzisiaj czyli w Boże Ciało. Bridge... jest firmą jak każda inna która nastawiona jest na zysk a nie na straty więc nie liczcie, że ktoś wam coś da za darmo. Z tego co piszecie można wywnioskować, że za podwyżki pracowalibyście jeszcze więcej. Dlatego tak bardzo firmie opłaca się premia za wkład której podobno nikt nie dostaje. Ja robię swoje, nie podpie...m, trzymam się procedur, nie dostaję premii za wkład ale dzięki temu mam więcej siły dla rodziny. Pieniądze to nie wszystko. Co do podwyżek to nie podoba mi się przyznawanie przede wszystkim S1 i S2 oraz też niższych stawek. Nie zwalajmy też całej winy na kierownictwo. To my dajemy się sami wykorzystywać i to jak jest w tej firmie w dużej mierze jest naszą winą bo nie potrafimy trzymać się razem i każdy zrobiłby pewnie wszystko za 400 zł premii. W ten sposób właśnie mamy więcej pracy za mniej kasy:) To jak jest w B... można odczytać na forum. Niestety bardzo przykre doświadczenie dla każdego kto przeczyta forum początku do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do włochatego Re: Jestem za nowym grafikiem IP: *.serv-net.pl 04.06.10, 01:41 bardzo miło się czytało Twój post. rzeczowy bez jadu i złości kulturalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konfekcja Re: Jestem za nowym grafikiem IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.06.10, 08:44 Tej wlochaty pracowales już w tej firmie jak był grafik 5dniowy?!a i uważasz ze przejścia są mniej uciążliwe?!no to gratulacje,prawie(robi wielka różnice)w każdym miesiącu wolna sobota,niedziela- coś mi się mocno zdaje ze oglądaliśmy różne grafiki bo w tym jakoś tego nie widzę!a co do brania Uw lub R w weekendy to nie wiem gdzie Ty pracujesz ale u nas terminy są zajęte do końca roku,no chyba ze Ty masz wolne kiedy tylko chcesz ale tu nasuwa się pytanie co za to dajesz mistrzowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: Jestem za nowym grafikiem IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.10, 19:17 A ja zgadzam sie z wlochatym. Warto spróbowac chociaż. przecież to tylko cztery miesiące a jak bedzie gorzej to możemy zrezygnowac. Wszyscy narzekali na grafik a teraz nagle jest super.gdyby były wolne weekendy to wszyscy by narzekali ze zarobic nie mozna. Po co związki zawodowe zakładac jak i tak w niczym dogadac się nie mozemy. Co myslicie ze wam zrobia wolne weekendy i bedziemy pracowac na jedna zmiane? Wiele firm pracuje tak jak w nowym grafiku i raczej nie narzekają. A u nas ludzie sa zgodni tylko w sprawie podwyzek stawek i ticektów za 150 zł premi. poza tym każdy kazdego najchetniej by zaje..ał. warto jeszcze przyjzec sie nowemu grafikowi bo sa plusy i minusy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: Jestem za nowym grafikiem IP: *.173.27.154.tesatnet.pl 06.06.10, 07:51 prwda jest taka dla organizmu lepiej ale sobota x zm niedz. wol pon.x zm a gdzie rodzina teraz chociasz moge spedzic co 4-ty wekent zrodzina czy w domu czy na wyjezdzie i moge cos zaplanowac zawsze jestesmy razem rodzinnie a nowy grafik nieporozumienie proponuje taki 2 dn 12 2 dn wolne zm od 6-18 nastepna 18-6 lub7-23 23-7 itd pzdrawiam a cale zamieszanie jest spowodowane tym zeby nie rozmawiac o podwyzkach i pracownicy mieli inne zainteresowanie gra psychologiczna narka pozd.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fck Re: Jestem za nowym grafikiem IP: 217.168.129.* 07.06.10, 10:31 Oczywiście,że to odwracanie kota ogonem. Przecież nie chodzi o grafik jako taki,ale o wynagrodzenie za tak męczący system pracy,które powinno być odpowiednio wyższe niż w systemie jednozmianowym. Owszem dostajemy dodatki za pracę w nocy i w święta,ale są one (tak jak nasze przeciętne pensje) na poziomie ze stycznia 2008...Niestety ceny wszystkiego wokół rosną,czego zarząd Bridgestone'a nie chce dostrzec i dalej traktuje swoich pracowników (produkcji) jak idiotów,proponując jakiś niedorzeczny grafik dla niewolników bez życia prywatnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIP Re: Jestem za nowym grafikiem IP: *.cable.net-inotel.pl 29.06.10, 16:06 Witam SErdecznie Widze gorącą dyskusje na temat nowego grafiku,, grafik nie przeszedł ale bedą nas uszczęsliwiać na siłe jesienią a potem wiosną .ALE DLACZEGO?????? POWIEDZIELI WAM? A wieć przepis Uni Europejskij mówi że po 6 dniach pracy musi być 1 dzień wolnego. Sami widzicie dlaczego łaskawie bedzie głosowanie jesienią i wiosna ( my nA SIŁE NIE CHCEMY WPROWADZIĆ NOWEGO GRAFIKU ) NAJLEPIEJ klepnąc 4 x rano popołudniu i nocke, a czy ten kto to wymyślił pracował chodź raz 3 x nocke? chyba nie podsumowując nie żucajcie sie na nowy grafik niech podadzą nowa propozycje A muszą bo maja określony czas na wprowadzenie nowego prezpisu ( a ile to poszukahcie w necie wszystko jest) tak że cierpliwości panowie mamy okazje wywalczyć dośc kożystny kalendarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free Re: Jestem za nowym grafikiem IP: *.173.23.96.tesatnet.pl 29.06.10, 16:49 Myślę że jeżeli upłynie czas , przeznaczony do zmiany planu pracy, to i tak nie będziemy mieli nic do powiedzenia. Można sobie poszukać w necie grafików systemu czterobrygadowego, za dożo opcji nie ma. Ja osobiście nie jestem za nowym grafikiem, ale śmieszą mnie teksty w stylu " nie pozwólmy na to ! ". Chyba niektórzy zapominają jakie są prawa pracownika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 25 Re: Jestem za nowym grafikiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 22:54 A tak nawiasem mówiąc naucz się liczyć. Nasz obecny grafik spełnia wszystkie wymagania i nie ma powodu aby go zmieniać. Nikt nikogo nie uszczęśliwia. Zastanów się jak sam byś zaproponował inny grafik. Może ta propozycja firmy była po prostu uczciwa? Zapytać, zrobić tak jak ludzie chcą i koniec. Koniec... albo pieprzyć o tym tygodniami i snuć teorie spiskowe dziejów. Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawel Re: Jestem za nowym grafikiem IP: *.centertel.pl 15.06.10, 22:53 Wiesz z tego co piszesz jesteś sam. Współczuje lecz nikt normalny z Tobą nie wytrzyma. Pracowałeś 5 nocek co 3 tygodnie? Idż patafianie jeden do internisty i niech Ci wyjaśni jak to ogólnie szkodzi zdrowiu. ""każdy zrobiłby pewnie wszystko za 400 zł premii."" hmm tanio się sprzedajesz to równie żałosne.""Myślę.."""że co? Ty myślisz?!!!hahahhahhah o własnej d..i niczym innym. Z takimi jak Ty to by sam Darwin nie wiedziała co zrobić bo wysłanie Cię na drzewo to za mądre i trudne zadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fck Re: Opony bridgestone opinie IP: 217.168.129.* 07.06.10, 10:34 Oczywiście,że to odwracanie kota ogonem. Przecież nie chodzi o grafik jako taki,ale o wynagrodzenie za tak męczący system pracy,które powinno być odpowiednio wyższe niż w systemie jednozmianowym. Owszem dostajemy dodatki za pracę w nocy i w święta,ale są one (tak jak nasze przeciętne pensje) na poziomie ze stycznia 2008...Niestety ceny wszystkiego wokół rosną,czego zarząd Bridgestone'a nie chce dostrzec i dalej traktuje swoich pracowników (produkcji) jak idiotów,proponując jakiś niedorzeczny grafik dla niewolników bez życia prywatnego. Piszmy w tym wątku by każdy szukający informacji o BSPZ znalazł ich jak najwięcej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włochaty Re: Opony bridgestone opinie IP: 95.108.6.* 07.06.10, 16:05 Proponuję jeszcze wysłać adres forum do kilku telewizji, radia oraz portali internetowych. Niech się z nas pośmieje cała Polska! Jeśli o mnie chodzi to z większością opinii na tym forum się nie zgadzam i jest mi wstyd, że z takimi ludźmi muszę pracować. Nie z wszystkimi oczywiście bo są również sensowne opinie. Co do grafiku to mam nadal nadzieję, że przejdzie. Jeśli nie to myślę, że powinniśmy skończyć z marudzeniem na uciążliwy grafik bo skoro nie chcecie spróbować nowego grafiku przez 4 miesiące wygląda na to, że obecny grafik jest ok. 12 godzinny grafik nie wypali bo już były próby wprowadzenia czegoś takiego. Uważam, że 12 godzin to zdecydowanie za dużo przy takim obciążeniu pracy. Poza tym z tego co wiem na jakimś dziele nie mogą pracować 12 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po prostu ktoś czas na zmiany IP: *.chello.pl 07.06.10, 23:57 Witam wszystkich forumowiczów! Po pierwsze:rzeczą oczywistą jest że związek zawodowy nie jest lekiem na wszelkie zło,nie będziemy pracować na jedną zmianę,z przerwą co godzinę na kawę i pączka,za 10 tys.Związek zawodowy ma na celu zmuszenie kierownictwa do działań które to NAM mają poprawić warunki pracy,dowartościować NAS,również finansowo,traktować jako partnerów,współpracowników a nie jak "trybiki" w finansowej machinie,bezosobowo,przedmiotowo... Po drugie:każdy z Nas ma oczywiście prawo do własnego zdania...,co nie znaczy że osoba która ma odmienne poglądy np.nt nowego grafiku jest ....(czasem różne epitety padają...-niepotrzebnie...)Przykład- szanuję Włochatego,który wydaje się konkretnym człowiekiem,ze zdrowym podejściem do pracy ale moje poglady(czasem)są nieco odstające od Jego priorytetów... Po trzecie:myślę,że jak ktoś już wcześniej zauważył-wszystko to co się dzieje ma na celu odwrócenie uwagi od tego co istotne dla NAS ( i dla nich...)Im więcej sporów i kłótni między pracownikami,im mniej są solidarni i jednomyślni tym łatwiej jest kierować taką masą... Po czwarte:w końcu optymistycznie ;).Cieszy mnie fakt iż wypowiedzi na forum wydźwignęły się z tego bagna w którym na dłuuugo utknęły,że w końcu piszą ludzie którzy mają naprawdę coś do powiedzenia...I dobrze,niech i oni wiedzą że na produkcji w BSPZ nie pracują sami ograniczeni "robole" dla których pełnią rozbawienia jest kiedy ktoś użyje niecenzuralnego słowa...Wśród NAS jest wielu inteligentnych ludzi,którzy znają swoje obowiązki ale też PRAWA...I to na nas leży obowiązek ukierunkowania świadomości pracowniczej... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WEGA Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 188.33.94.* 01.06.10, 18:32 Już nie wiem co o tym myśleć,lecz musimy być optymistami. Związki muszą powstać, ponieważ dostajemy takiego kopa w d..e że trudno to opisać.A teraz będą kombinować z grafikiem.Jak to wprowadzą,to przejdą sami siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 124 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 20:25 WEGA, dlaczego piszesz o ludziach, którzy mają inne zdanie, że "mają zryty łeb"? Bo inaczej myślą niż ty? To tak jak partie polityczne e Polsce, kazdy kto myśli inaczej to wróg. A trzeba się cieszyć, że ludzie myślą. Co z ciebie za przywódca związku (bo wyraźnie celujesz) jak tak o ludziach myślisz? Ty jakiś tyran nie przywódca. A poza tym obiecywałeś, że już nie będziesz na forum pisał. Kłamczuszek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x żenada... IP: *.chello.pl 19.06.10, 01:30 Obserwuję forum i zastanawiam się...,dlaczego ludzie piszą tutaj nt.np.długości swego członka...Dlaczego nie znajdą forum odpowiedniego tematycznie?!Jeśli mają taką potrzebę-nietrudno znaleźć w necie odpowiednią stronę...Zaśmiecają forum pierdołami,ukazując jaki poziom reprezentują...Doprawdy żenujące... Panowie!!!Halo!!!Jesteśmy dorośli czy mamy po 13 lat???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juro Dostałem premię za wkład... IP: *.kalisz.mm.pl 11.06.10, 11:14 Od żony, bo wład ma 18 cm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Dostałem premię za wkład... IP: *.xdsl.centertel.pl 11.06.10, 22:22 co to ma być? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free Re: Dostałem premię za wkład... IP: *.173.23.96.tesatnet.pl 12.06.10, 16:51 Juro mierzyłeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerwazy A Wy jaki macie wkład... IP: 194.39.141.* 18.06.10, 10:53 ja 15 cm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free Re: A Wy jaki macie wkład... IP: *.173.23.96.tesatnet.pl 18.06.10, 12:11 Gerwazy: za to w głowie masz pusto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugu żenada z żenady IP: *.kalisz.mm.pl 21.06.10, 10:12 To forum założyła Melianka i prosiła o opinie na wszystkie tematy dotyczące pracowników (zobaczcie pierwszy post). Dlatego niezadowoleni i frustraci niech nie próbują zawłaszczać tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: żenada z żenady dla gugu IP: *.chello.pl 27.06.10, 22:19 Gugu czego Ty szukasz na tym forum podniet erotycznych?!Tematy odnośnie genitaliów,"walenia konia" Cię bawią?!Forum powstało aby pracownicy mogli uzewnętrznić swój stosunek do pracy,wszystkich jej aspektów a nie nawzajem się obrażać i zaniżać jego poziom tego typu rzeczami... Mam pytanie:czy "walenie konia" jest dla Ciebie istotnym elementem pracy?!Jeśli tak to obawiam się,że frustratem i nieudacznikiem jesteś właśnie...Ty.Bardzo mi przykro...Tobie pewnie też... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrt707 Związek Zawodowy 23.06.10, 19:27 Wybijcie sobie z waszych pustych głów, że w BPZ powstanie związek. Stocznie, Cegielski, ZCH Police, FS Tychy i wiele innych zakładów związki doprowadziły do upadku. Liczyły sie tylko posadki i pensje związkowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwiąkowiec Re: Związek Zawodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 09:20 Piotrze 707 mocno przesadziłeś firmy nie upadają od związków zawodowych tylko od złego zarządzania lub załamania na rynku np stoczniowym jak to było w przypadku cegielskiego. Związek jest taki jaki chcą mieć pracownicy i tylko od nich zależy czy są tam karierowicze czy ludzie uczciwi.Na pewno przydałoby się kilka zmian ustawowych np w kwesti zarobków związkowców moim zdaniem powinni pracować społecznie,ale to temat na inną dyskusję.Niestety w jednym masz rację związków zawodowych nie będzie w BFPZ ponieważ potrafimy tylko narzekać a nie solidarnie wystąpić przeciwko zarządowi spółki.Klimat buntu i chęci zmian w latach 80-tych i 90-tych do tej firmy nigdy nie zawita,gdyż pracuje w niej zbyt wielu ludzi z rejonów o bardzo niskim bezrobociu. P.S. Epitety odnośnie pustych głów mogłeś sobie podarować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po prostu ktoś czas na zmiany IP: *.chello.pl 28.06.10, 01:29 Do Piotra 70...-stocznie i inne zakłady upadły nie przez związki zawodowe tylko dlatego że były niereformowalnymi kolochami minionego ustroju,również przez często zmieniających się prezesów(każdy z nich zdobywał posadkę po rządowej znajomości...),którzy odbierali kolosalne odprawy za nieumiejętne zarządzanie firmą...Nie obarczaj za to ludzi którzy za swoją ciężką pracę chcieli adekwatnych zarobków...Co do związków zawodowych-jak wszędzie zdarzają się ludzie porządni i tacy którzy "szukają" okazji ażeby się "wybić"...,co nie znaczy że związki są czymś zbędnym...W naszym (ponoć) demokratycznym ustroju związki są(a raczej powinny być) oznaką chęci dialogu między pracodawcą a pracownikiem,a nie stawianiem sobie nawzajem pod nogi kolejnych kłód niechęci...Szkoda tylko że nasz zarząd nie chce z nami rozmawiać i na choćby myśl o związkach dostaje białej gorączki...Panowie aż tak bardzo się boicię? Czego?!!! A teraz pytanie:jak długo będziemy jeszcze znosić ciągłe podnoszenie ticketów(czyt.-umiejętności),uprzykszania życia przez mistrzów zmianowych,niedoboru obsady na brygadach,niedoboru środków ochrony osobistej,wreszcie - BRAK POSZANOWNIA OSÓB pracujących w BSPZ,ich niedocenianie... Myślę,że spraw które NAS bolą jest więcej... i nie zostaną one na pewno rozwiązane tak długo jak długo będziemy się wachać...Panowie...,już czas coś z tym zrobić...Niech nie mydlą Wam oczu ankietami,spotkaniami,zastraszaniem...Obiecują od lat różne rzeczy-cuda i dziwy a jedyne co z tego wynika to "bardziej dokręcana śrubka"...Jak długo na to pozwolimy zależy tylko od NAS...,wszystko zależy od NASZEJ SOLIDARNEJ postawy wobec nich...,ich podejśc i pustych obietnic... Wszystko w NASZYCH rękach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ktosia Re: czas na zmiany IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.10, 11:20 masz apetyt na stanoeisko w tym zwiazku widze twoja mowa to jak wybory prezyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: związkowiec Re: czas na zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 15:14 Trafiłeś jak kulą w płot w tej firmie nigdy nie będzie związku ludzie za bardzo się boją. Odpowiedz Link Zgłoś
aktywnie-pasywny Re: czas na zmiany 30.06.10, 16:35 "A teraz pytanie:jak długo będziemy jeszcze znosić ciągłe podnoszenie ticketów(czyt.-umiejętności),uprzykszania życia przez mistrzów zmianowych,niedoboru obsady na brygadach,niedoboru środków ochrony osobistej,wreszcie - BRAK POSZANOWNIA OSÓB pracujących w BSPZ,ich niedocenianie... " Kolega ma rację. Co Wy myślicie, że jak sami sobie nie pomożemy, to kto nam pomoże? Na pół łysy gość patrzący na ludzi wzrokiem ssmana , czy może głupio uśmiechający się były bateryjkasz? Obydwoje mają Was w 4 literach i nie oszukujcie się, będzie jeszcze gorzej. Już terz biegacie, a nie pracujecie. W tym upale, w smrodzie smażonej gumy sami sobie śrubkę przykręcacie. Coraz więcej roboty, coraz trudniej i ciężej, a kasy coraz mniej za to dostajecie, bo ktoś ustala takie cele, że są nie do wyrobienia. Myślicie, że kwietniowy rs to był przypadek? Macie przykład tego, że polska kadra może robić co chcę. Chcecie się szanować jak Europejczycy, czy jak Chińczycy? Niech każdy z Was nie myśli, że takie zapier... nie odbije się mu na zdrowiu. Człowieku myślisz o kasie, którą dostajesz i wydaje Ci się, że jest ona ok. Teraz sobie pomyśl, że jak czujesz smrud gumy, to te wszystkie szkodliwe substancje dostają się poprzez płuca do Twojego organizmu. Smrud to właśnie te substancje, które wdychasz, nie oszukuj się, że to coś innego. Np. kilka z tych substancji jest rakotwórczych. Czemu pan ssman nie chcę się zgodzić na dodatkową wentylację? Tylko skazuję Cię powolną utratę zdrowia? Te 3tys. miesięcznie nie wystarczy na leczenie, a ty dodatkowo się dobijasz, bo zapier... jak osioł, jakbyś nie miał godności. Pamiętaj masz tylko jedno życie i zero szans na drugie, więc się opamiętaj i zwolnij, nikt Cię za to nie wyrzuci z pracy, a będziesz szczęśliwszy. Bez związków ludzie się sami wykończą, a na ich miejsca będą przychodzić młodzi, którzy będą śrubować normy. Czy na tym to polega? Jak stracisz zdrowie, to za co będziesz żył Ty i Twoja rodzina? Opamiętajcie się i rozważcie te słowa, zanim będzie za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: work a co myślicie o workach??? IP: *.icpnet.pl 01.07.10, 18:22 narzekacie , narzekacie a co mają powiedzieś pracownicy work servis. zapieprzamy bardziej od was za mniejsze siano, co miesiąc srając w gacie czy nie przyjdzie list z podziękowaniem za prace. a jak wam tak ciężko to się pozwalniajcie to my będziemy mieli szansę na normalną umowe o prace. żeby tel na abonament wziąść albo kredyt w banku. bo niektórzy to już chyba przez zasiedzenie tam siedzą i są zbyt pewni że nikt ich nie ruszy. pozdro jeszcze dla największych ściemniaczy czyli e brygady i mejtenansu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free Re: a co myślicie o workach??? IP: *.173.23.96.tesatnet.pl 02.07.10, 16:02 Kto Ci człowieku kazał zatrudniać się przez worka ? I na jakim dziale workowcy muszą robić więcej niż pracownicy bridgestone ? U nas nie ma żadnego podziału, nie raz nie wiadomo kto jest przez worka, a kto nie. Mam się zwolnić żeby zrobić Ci miejsce ? Żałosny jesteś. Masz taką umowę jaką podpisałeś i nawet jak się będziemy zwalniać to i tak was nie zatrudnią, tylko następnych z worka. Co mnie obchodzą Twoje kredyty i telefon, idź się żalić na forum worka. Nie obwiniaj nas za swoje zawodowe niepowodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WEGA Re: a co myślicie o workach??? IP: 46.113.51.* 02.07.10, 22:43 Jak możecie powiedzieć że zapieprzacie więcej niż operatorzy z BRIDGESTONE.Blokujecie tylko pracowników w dalszym rozwoju i wynagrodzeniu!!!!!!!!!!!!Jesteście bardzo słabej jakości i dla tego zgadzacie się na takie rozwiązanie.Płakać możecie sobie w własne ambicje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po prostu ktoś czas na zmiany IP: *.chello.pl 02.07.10, 23:36 Żałuję,że tak mało ludzi z naszej firmy dochodzi do tych samych wniosków co aktywnie-pasywny... Kilka postów wcześniej napisał On o tym że możemy (w pewnym stopniu-oczywiście) kształtować warunki swojego stanowiska pracy,eliminować niektóre z czynników bynajmniej nie sprzyjających naszemu zdrowiu,sprawić ażeby nasza praca była mniej uciążliwa,zarówno fizycznie jak i psychicznie...(Teraz zapewne pracownicy z biura czują się oburzeni-"na produkcji presja psychiczna-sic!"Otóż niestety...Ciągłe gonienie za wynikiem,jakością,często zrzucana odpowiedzialność na pracowników produkcji przez przełożonych...-długo by wymieniać...Bynajmniej nie neguję pracy "biurowych",na pewno też nie mają lekkiej pracy ale na produkcji wcale nie jest słodko...). aktywnie-pasywny ma rację...,nikt nic dla nas nie zrobi z dobrej woli...,popyt-podaż tylko to interesuje "górę",zmianowi zadowalają się ciepłą posadką z mało odpowiedzialną rolą(w końcu i tak jest zawsze wina operatora...),dodatkowym atutem posady mistrzów zmianowych(nie wszystkich oczywiście) jest możliwość odreagowania na swojej obsadzie kompleksów i niepowodzeń osobistych...(Freud się kłania...). Dużo winy leży też po naszej stronie...,gonienie za "rekordami",szukanie za wszelką cenę sympatii u kadry(czyt. donoszenie na współpracowników),a przede wszystkim obojętność na działania mające na celu zrobienia z pracowników produkcji bezwolnych,niemyślących "robocików"...Panowie!!!Mamy różne poziomy wykształcenia,wszelakie możliwe profesje ale łączy nas jedno- wspólnie wypracowujemy sobie to jak będziemy postrzegani przez zarząd,w jaki sposób będziemy traktowani,jak będziemy opłacani,w jakich warunkach i atmosferze będziemy pracować...Każdy z nas jest indywidualną jednostką ale w niektórych sytuacjach jesteśmy zobligowani wręcz do wspólnych,solidarnych działań...Nie dzielmy swojej zamkniętej społeczności wewnętrznymi sporami,nie obrażajmy się nawzajem...-pamiętając o tym że ludźmi którzy są niezorganizowani łatwiej jest kierować i zastraszać... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free Re: czas na zmiany IP: *.173.23.96.tesatnet.pl 03.07.10, 00:27 Praca pracą, po prostu trzeba zachować dystans. Każdy kto ma trochę rozumu w głowie wie, że kariery tu nie zrobi. Niepotrzebne spinanie się za parę groszy premii za wkład jest korzystne tylko dla Bridgestone.Wszyscy narzekają na wysokie normy, zapominając ze sami je nakręcili. Z reguły człowiek, który stara się obniżyć normy wyzywany jest od lesera i kółko się zamyka.Śmiać mi się chce jak słucham współpracowników, którzy wykrzykują jakie to tempo trzeba trzymać, a 15 minut później pracują na 200 procent normy. Kształtować warunki pracy ? To jest jak najbardziej wykonalne,ale bez zaangażowania wszystkich nic nie zrobimy. Tak naprawdę za wolniejszą prace nikt jeszcze nie został zwolniony. Nie ma nic do stracenia poza mało prawdopodobną premia za wkład, a do zyskania jest bardzo dużo: własne zdrowie. Tak jak sami podkręciliśmy normy, tak teraz trzeba je obniżyć. Należy pamiętać, że osoba pracująca wolniej, nie dosyć że dba o własne zdrowie psychiczne i fizyczne to jeszcze robi coś dla ogółu. Takie osoby trzeba wspierać , a nie krytykować. Pozdrawiam wszystkich patrzących w przyszłość :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 56 Re: czas na zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 21:14 Free, jak można być takim głąbem - ty chyba stary jesteś i za komuny doświadczenia zdobywałeś. Dzisiaj jak sobie nie wypracujesz to ci nikt nie da. Dla ogółu... dobre, muszę zapamiętać :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free Re: czas na zmiany IP: *.173.23.96.tesatnet.pl 07.07.10, 14:29 do gość 56 Sam jesteś głąb i w dodatku z brązowym nosem jak się w Bridgestone dorobiłeś. Czytaj ze zrozumieniem , bo daleko nie zajdziesz. Chodziło o zdrowie ogółu baranie........dla Ciebie to nie ważne bo pewnie grzejesz dupę na wygodnym krzesełku. Nie jestem stary jak mówisz, ale mam wystarczająco doświadczenia, żeby wiedzieć na czym polega Twoje wypracowanie. To że ktoś dba o warunki pracy to dla Ciebie nawyk z czasów komuny ? Jak Ci tak super to o tym napisz, a nie obrażaj ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc124 Re: czas na zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 21:27 Ludzie, myślcie sami. Teksty panów Free, aktywnie pasywnego i innych to czysta demagogia i kłamstwo. Jak można pisać takie pierdoły, że ktoś steruje RS-em?! Sami sterujemy. Jak zrobimy wynik to jest RS, nie ma wyniku to nie ma takiej wysokiej premii. Pracownicy worka natomiast maję o wiele większe szanse na zatrudnienie niż ktoś obcy, przychodzący z zewnątrz. To normalne - człowiek jest znany, wiadomo jak pracuje i zatrudnia się go na pewniaka, Więc nie srajcie w gacie, jak ktoś niżej napisał. Użyjcie rozumu. Czy firma traktowałaby was jak każdego pracownika firmy, gdyby chciała was rolować? Dlatego dają stawki takie same jak operatorom BSPZ? Dlatego starają się aby nie było różnic w traktowaniu? Ludzie, litości, myślcie żesz trochę. A pozostałym, żalącym się powiem tak: praca, jest to wykonywanie czegoś co się umie, za pieniądze. Jak ktoś ma kwalifikacje profesora, niech się stara o pracę na uczelni. Tam, gdzie jego kwalifikacje zostaną docenione. Tutaj potrzebujemy operatorów i płacimy jak operatorom. I już. I chociażby powstało 50 związków i chociażby żadały nie wiem czego to i tak nie zmienią podstawowego faktu: w pracy się pracuje i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek76 Re: czas na zmiany IP: *.173.4.213.tesatnet.pl 05.07.10, 23:16 Zgadza sie w pracy sie pracuje a nie zapi.....a tak jak w bridgestonie na premie polroczna dla nygusow z biur!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maryan Re: czas na zmiany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.10, 08:08 Zakład pracy to nie zakład karny! I tak syf taki na halach , ze nie ma czym oddychac, nikt z produkcji nie dozyje tutaj do emerytury, w takich warunkach nie ma szans.. Odpowiedz Link Zgłoś
aktywnie-pasywny Re: czas na zmiany odp dala Pana gosc124 07.07.10, 16:18 gosc124 napisał: "Jak można pisać takie pierdoły, że ktoś steruje RS-em?! Sami sterujemy. Jak zrobimy wynik to jest RS, nie ma wyniku to nie ma takiej wysokiej premii" Odp. Kto ustala, jaki ma być wynik na dany miesiąc, jak nie polskie kierownictwo? Od tego chyba właśnie zależy premia rs. Jeżeli ustalicie wynik na skraju wykonalności, to premia jest niska, wy tym sterujecie tak naprawdę. Pojedynczy operator nie ma żadnego wpływu na rs-a. gosc124 napisał: "Pracownicy worka natomiast maję o wiele większe szanse na zatrudnienie niż ktoś obcy, przychodzący z zewnątrz. To normalne - człowiek jest znany, wiadomo jak pracuje i zatrudnia się go na pewniaka, Więc nie srajcie w gacie, jak ktoś niżej napisał. Użyjcie rozumu. Czy firma traktowałaby was jak każdego pracownika firmy, gdyby chciała was rolować? Dlatego dają stawki takie same jak operatorom BSPZ? Dlatego starają się aby nie było różnic w traktowaniu?" Odp. Tak się składa, że ostatnio zatrudniliście jednego gościa z worka na kilkunastu pracujących na naszym dziale. Nie będę już tu pisał, jak potraktowaliście gościa, któremu coś tam się stało z nogą. Jeżeli chodzi o pensje, to koledzy z worka mówią, że ich średnia pensja to około 2500zł netto, a nasza przecież jest dużo większa, więc masz coś jeszcze do dodania w kwestii równego traktowania? gosc124 napisał: "A pozostałym, żalącym się powiem tak: praca, jest to wykonywanie czegoś co się umie, za pieniądze. Jak ktoś ma kwalifikacje profesora, niech się stara o pracę na uczelni. Tam, gdzie jego kwalifikacje zostaną docenione. Tutaj potrzebujemy operatorów i płacimy jak operatorom. I już. I chociażby powstało 50 związków i chociażby żadały nie wiem czego to i tak nie zmienią podstawowego faktu: w pracy się pracuje i koniec." Odp. Wiadomo, że każdy z Nas do pracy przychodzi pracować, Ameryki nie odkryłeś:-) Zapewne jest tak, że gdyby każdy z Nas miał wyższe kwalifikację, to by szukał pracy gdzieś indziej (chociaż, jak patrzę na tą firmę, gdzie człowiek kierujący ludźmi jest po ZSZ, to wszystko jest możliwe). Można by pracę porównać do kontraktu. Ja pracuję, pracodawca płaci, ok. Przyjmując się do pracy te dobre kilka lat temu, miałem obiecywane, jak pewnie każdy z nas np. regularne podwyżki coroczne, chęć dzielenia się firmy zyskami z nami, dbałość o zdrowie pracownika itp. Czas pokazuję, że delikatnie mówiąc te zapewnienia mijają się z prawdą. Czy nie mam zatem prawa domagać się wypełnienia tych obietnic? Po to właśnie są potrzebne związki zawodowe, żeby nie szło robić Nas w balona na każdym kroku, sami nie mamy instrumentów by to wyegzekwować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos do aktywnie-pasywny IP: 82.160.132.* 08.07.10, 16:21 No rozpisałeś się kolego, tylko co to zmieni? Z doświadczenia wiem, że takie podejście tylko powoduje przygnębienie. Wyluzuj trochę, bo to jest nie zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc124 Re: czas na zmiany odp dala Pana gosc124 IP: 194.39.141.* 09.07.10, 17:49 Kolega aktywnie pasywny dlaej swoje. Normy nie sa ustalane przez kierownictwo, kolego, radze się udać do IE i dowiedzieć jak to działa. Snujesz spiskową teorię dziejów. Podwyżki nie należą się za przepracowany czas. Nawet za komuny tak nie było. Nauczysz się i pokażesz, że umiesz (robić coś a nie szybko knocić) to dostaniesz bo nikt nie żałuje tym co potrafią. Jak masz propozycję innego systemu to ją pokaż ale nie proponuj stażowego bo tak sie nazywa to co chcesz wprowadzić. Pracownicy worka są z natury rzeczy najmłodszymi pracownikami a firmie i dopiero nabywają wiedzę potrzebną do uzyskania wyższych stawek. ALE MOGĄ JE UZYSKAĆ - o to chodzi w równym traktowaniu. Smutek bierze jak się czyta te pierdoły nastawione na spiskowanie, "wszyscy przeciwko mnie" - taka postawa to nic dobrego. To nic innego niż mówienie "należy mi się". O tym należy zapomnieć. Trzeba wypracować a nie eskalowac żadania i jechać pod publiczkę. Podsumowując: napisałeś piedroły oparte o twoje wyobrażenia a nie fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po prostu ktoś czas na zmiany IP: *.chello.pl 28.06.10, 23:55 I tutaj się mylisz...Czy znasz pojęcie altruizmu?!Nigdy nie dążyłem do żadnych stanowisk funkcyjnych,nie mam takich aspiracji ale chętnie mogę pomóc w kilku sprawach swoją wiedzą...Jeśli uważasz że piszę na tym forum ażeby wypromować swoją osobę żyjesz w błędzie...,piszę po to by wykrzesać z ludzi w końcu jakąś iskrę,by uświadomić im że nie jesteśmy "podgatunkiem" w tej firmie,że mamy prawo do wielu rzeczy które w BSPZ są źle widziane i tłamszone wszelkimi sposobami...A to czy związek zawodowy powstanie w naszym zakładzie zależy tylko i wyłącznie od nas samych,sami jesteśmy kowalami swego losu... I na koniec nawiążę do Twojej "kampani prezydenckiej"...,pytanie:czy byłeś głosować w pierwszej turze wyborów?!Czy może też stwierdziłeś "co to za różnica" i nie zaszczyciłeś swoją obecnością ?!Pamiętaj:wybór jest nie tylko Twoim prawem ale i obowiązkiem...Masz szansę kreować przyszłość Polski tak samo jak my mamy prawo walczyć o lepsze warunki pracy... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upadle hcp Re: czas na zmiany IP: *.komster.pl 29.06.10, 00:23 niestety cegielski padl przez zwiazki w 90% zwiazki dbaja o wlasne dupy a bronia chyba tylko swoich kolesi i zawsze siedza w kieszeni w prezia.....powstanie zwiazkow w bridge nie rozwiaze waszych problemow i nic za was nie zalatwi.....po upadku cegielskiego zastanawialem sie nad praca u was ale wasze posty wybily mi to z glowy z prostego powodu. Ze pracuja u was ludzie ktorzy sprzedadza ojca i matke za premie i podpie... za wyzsza stawke. Czlowiek wytrzyma kazde warunki pracy i duzo zniesie ale taka atmosferka jaka u was panuje wykonczy kazdego psychicznie. Pozdrawiam was i zycze duzo wytrwalosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.net.pulawy.pl 03.07.10, 20:33 Witam! dostałam w tym tygodniu telefon z firmy B. z zaproszeniem na pierwszy etap rekrutacji na stanowisko technologa (mniemam iż jest to stanowisko w tej firmie na produkcji). Po przeczytaniu forum głęboko zastanawiam się czy jechać 600km na rozmowę, ponieważ z Waszych wypowiedzi wynika iż nie przestrzegane są podstawowe prawa pracownicze :( Przykro to słyszeć, że w dzisiejszych czasach można tak traktować drugiego człowiek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugu Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.kalisz.mm.pl 03.07.10, 22:28 Po ewentualnym przyjęciu do pracy, będziesz pracował w dziale TS (technical service).Pracują tam inni ludzie niż ci, którzy piszą na tym forum. Tutaj słyszysz głos klasy robotniczej - wiecznie niezadowolonej. W TS pracują inżynierowie różnych specjalności , po 2-3 na dany proces. Nie jest lekko - jak to na produkcji, ale można wytrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.173.23.96.tesatnet.pl 03.07.10, 22:55 O pan inżynier się odezwał. Ciebie zapewne traktują inaczej. Ciekawe tylko dlaczego ? Nie ustawisz się w jednym szeregu z innymi pracownikami co ? Żal Cię człowieku, bo nie znasz ludzi a pie...sz głupoty. Skąd wiesz kto tu pisze ? Inni ludzie........żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fck Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 217.168.129.* 10.07.10, 00:54 A ja mam ciągle wrażenie,że pracujemy na galerach. Ciągle ktoś nad nami stoi (wykwalifikowanymi operatorami) i ciągle coś komuś nie pasuje. Ciągle jest źle. Ciągle jakieś problemy: że za mało, że za wolno, że bez zaangażowania etc. Panowie siedzący w klimatyzowanych biurach chyba nie zdają sobie sprawy,że jesteśmy 'operatorami maszyn do produkcji opon' a nie maszynami do produkcji opon. Pewnie, jak zwykle, dopiero jak ktoś zemdleje(albo gorzej) z przegrzania ( na halach jest spokojnie ok 35 stopni C), to jakiś mądry stwierdzi,że 'coś jest nie tak'. Brak słów... Pozdrawiam 'kolegów stachanowców"-oby tak dalej na chwałę mistrza i premię za wkład! życzę medalu 'pracownika miesiąca'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riuka sakurai Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 10.07.10, 23:49 a wiecie że pan sto złotych będąc na szkoleniu w Japoni zdobył tytuł The Master Bukkake of Japan ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bukake Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.10, 15:37 Pierdoly popychacie, a jaj nie macie. Upal jest i nikt sie wami nie przejmujcie to wezcie UŻ wszyscy 2 dni z rzedu i zobaczycie jak sie posraja i pieniadze sie znajda itd.. Wszystkich na raz nie mogą ukarać do UŻ macie prawo. To macie okazję żeby pokazać jaja, poki co zrobiliscie to tylko raz wychodzac bez slowa ze spotkania z Prezesem dalej juz nic, kastraci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fck Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 217.168.129.* 13.07.10, 00:53 ja już nie mam UŻ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do fck Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.10, 09:13 ale masz .R. na Uż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bukake Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.10, 13:07 To wez opieke L4 itd.,wiecznie widzicie problem nie widzac celu i stad to boje sie/ nie moge/ moze inni. Kastraci! Cel jest jest jasny lepsze warunki pracy i godziwe traktowanie pracowników mentalnie i materialnie! Wasi ojcowie za 10% podwyzki zywnosci przelewali krew i obalali system. Wy nie jestescie w stanie nawet domagac sie swoich praw co dopiero cos zmieniac. To smutne i zalosne, ale prawdziwe. Proponuje dla upamiętnienia daty 22go lipca ogolne UZ dla pokazania sily zalogi! Inaczej nigdy nie beda sie z wami liczyc. Jak fabryka w nieplanowany sposob stanie na jeden dzien to kto sie bedzie tlumaczyl w Brukseli - Koziol i to jest jedyna szansa, ze ktos wyzej zauwazy polski problem. W jednosci sila, wszystkich nie moga ukarac. A nie jak potulne baranki czekacie na swoja kolej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugu Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.kalisz.mm.pl 13.07.10, 22:40 Idź do psychiatry. L4 potrzebne od zaraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bukake Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.10, 08:36 Juz bylem u tego, ktorego mi poleciles, mowil ze Tobie juz nie pomoze Łamistrajku. Swoja droga dzieki ze troszczysz sie o zdrowie sychoczne zalogi, doceniamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FRE Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 194.39.141.* 14.07.10, 08:39 Bukake - MOŻESZ IŚC NA L4, WZIĄC URLOP NA ŻĄDANIE, ALBO ZWOLNIC SIE Z FABRYKI ALE NIE NAMAWIAJ INNYCH. PRACOWNIKÓW, KTÓRZY CHCĄ SPOKOJU JEST 98 PROCENT. CHYBA PRACUJEMY W INNYCH FIRMACH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.173.23.96.tesatnet.pl 14.07.10, 10:41 Jak ładnie, że ktoś podpisuje się moim nickiem ! "FRE" czy jak Ci tam, nie wypowiadaj się za innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 14.07.10, 11:05 witam chciałbym poruszyc smiesznego poruszania tematu zarobkow w naszej firmie na tle innych zakladow z wielkoplski ktore pracuja w takim systemie jak nasz i co o dziwo nie znalazlem zadnego a kierownictwo twierdzi z ma takie dane ? Od 2008 nie bylo zadnych podwyzek co oznacza ze zarabiamy coraz mniej z racji inflacji ktora wystepuje w kazdym kraju a pracujemy coraz wiecej co oznacza ze jest zapotrzebowanie na produkt ktory wytwarzamy. PANIE K. podwyzki dla dziennych ktore dostali tak samo naleza sie operatorą bo to My pracujemy w 50 stopniowych upałach na halach i nikt nie chce nie wiadomo ile ale choc to co nam co roku zabiera inflacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 22:32 "Operatorą" się nie należy. Bo operatorzy sobie wypracowują a nie żadne "należy". Operatorzy w firmie pracują w 4/3 i za to dostają solidny dodatek w wysokości ok. 850 złotych. Na halach jest gorąco bo na zewnątrz jest, uwaga, zgadujemy - też gorąco! To przecież można zrozumieć. W domu kolega ma klimę? A może żonie zainstalował bo pracuje w kuchni? Daj spokój człowieku z tymi żalami. Lekko nie jest ale upał minie i nie będzie tak źle, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bukake Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.10, 11:39 Sluchaj farbowany lisie FRE! Albo jestes z HR i kaza Ci pisac takie posty, albo jestes delikatnie mowiac malo inteligentny. "98 procent chce spokoju" - wynikow ankiety Pan nie widzial ?! Nie zrozumiał może?! Albo jak zwykle przespał. Prześpisz całe życie nic nie zrobisz, nic nie osiągniesz, poza spokojem (wiecznym) tego każdy może być pewien.. Gratuluję odwagi :( Tchorz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x odp. dla gugu IP: *.chello.pl 04.07.10, 19:25 "pracują tam inni ludzie niż ci którzy piszą na tym forum.Tutaj słyszysz głos klasy pracowniczej-wiecznie niezadowolonej."A Ty to co?!Sam sobie zaprzeczasz...Wnioskuję że pracujesz w TS-ie a jednak od czasu do czasu jesteś gościem forum...,i że niby taki zadowolony jesteś ze swojej pracy...,a przecież tak wam jest ciężko...he,he... (wniosek z rozmów "palarnianych"). "W TS pracują inżynierowie różnych specjalności"...-ubaw po pachy!!! Większość TS-owców ma wykształcenie nieodbiegające od wykształcenia niektórych operatorów...Ilu z nich ma tytuł inżyniera?!!! "Nie jest lekko-jak to na produkcji"-chyba sobie jaja robisz...W TS- ie nie jest lekko...,czasem paczka fajek nie wystarczy na zmianę...,o ilości wypitej kawy nie wspomnę(biedne wątroby TS- owców...). No i gugu nie ustosunkowałeś się do mojej ostatniej wypowiedzi pod Twoim adresem...Czekam na ripostę,o ile Cię na nią stać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lele Re: odp. dla gugu IP: 194.39.141.* 06.07.10, 14:37 Gugu nie odpowiadaj tym frustratom. Oni się sami zabiją o swoją tempotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: odp. dla gugu oraz lele IP: *.chello.pl 06.07.10, 17:55 Tępotę a nie tempotę lele-inteligencie...A do szkoły to pewnie miałeś pod górkę... i właśnie tacy jak Ty mają najwięcej do powiedzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lele Strajk IP: 194.39.141.* 15.07.10, 07:42 Proponuję strajk głodowy w czasie przerwy oraz oflagowanie kibla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Strajk-odp. dla lele IP: *.chello.pl 15.07.10, 23:51 Gratuleję lele-kolejny przebłysk Twojej inteligencji...Więcej takich jak Ty a na pewno kierownictwo będzie miało mniej kłopotów(czyt. będzie zadowolone z ociężałej umysłowo obsady). A tak poważnie...,pewnie że nie jest lekko...,jest gorąco...,a "góra" znów nie robi nic żeby ulżyć nam choć trochę w naszych cierpieniach...Pewnie bardziej martwią się jakością wyrobów ze względu na temp. niż naszym komfortem pracy...Ale panowie trzeba pracować!!!Na "nockach" i "rankach" jest chłodniej-trzeba nadrobić!!! No i pamiętajcie:"im też jest ciężko"(czyżby klima się zacinała???!!!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kuku Re: Strajk-odp. dla lele IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.10, 09:48 idz do diabla rewolke zrob sobie w domu Odpowiedz Link Zgłoś