Dodaj do ulubionych

Reklama atakuje szkoły, czyli akcja "Pierwszy d...

31.08.06, 23:18
NIC dodac, NIC ujac...porazka banku na calej linii...a wszystko zapewne przez
luki w prawie...ale reklamowanie banku w szkole? chyba musza byc jakies
etyczne normy prawne, tak? Jesli bank ma sie reklamowac, to musi wiedziec czy
mu wolno i na jakiej podstawie...
Obserwuj wątek
    • hektor_wektor Reklama atakuje szkoły, czyli akcja "Pierwszy d... 31.08.06, 23:22
      No cóż, chyba ktoś za bardzo wziął sobie do serca słowa B. Kwarciaka, który
      pisał, że reklama adresowana do dzieci, to w pewnym sensie nauka prostych
      mechanizmów ekonomicznych i przy okazji lekcja uodparniania na różne haczyki w
      niej zawarte.

Taka kampania przypomina mi wszelkie super-hiper pożyczki na święta. Proszę
      poczekać do pierwszego tygodnia grudnia. Zacznie się: "Weź pożyczkę do 30
      tysięcy. Przed Świętami!" - w tle anielskie tła, blond lokowane małe
      dziewczynki i grzeczni chłopcy na kolanach anielskiej, młodszej o 10 lat żony
      z miłym dla oka wyrazem buzi i sympatycznym biustem opasanym bawełnianym
      sweterkiem.

I tylko w tle słychać mlaskanie... Ho ho ho. Ale co poradzić. Coś za coś. To
      jest kapitalizm, wolna gra rynkowa :)

h_w
      • desember Reklama atakuje szkoły, czyli akcja "Pierwszy 01.09.06, 18:51
        co nie jest zabronione to jest dozwolone... i zadne normy etyczne tu nie
        pomoga...:) ach,ten kapitalizm...:)
    • Gość: Denis Getin-niemoralny!! IP: *.devs.futuro.pl 02.09.06, 18:37
      Porazka faktycznie.Ale spodziewalbym sie.Pracowalem w tym banku i nie ma tam
      zachowania jakichkolwiek przepisow-nie mowiac juz o normach!Pamiatam codzienne
      siedzenie po godzinach,bez mozliwosci odebrania nadgodzin ani bez placenia za
      nie.Pamietam,jak mloda menadzerka z Warszawy nie pozwolila wyjsc mojej kolezance
      po podpaski,pamietam gdy nie moglem wyjsc na przerwe(na szybka kanapke)choc
      wcale nie bylo klientow(tutaj nie ma wogole przerw!!-a ustawowo sie one
      naleza!),pamietam jak menadzerka szykanowala przed klientami dziewczyne,ktora
      szybko sie zorientowala ze to praca bez przyszlosci i znalazla szybko
      inna,pamietam jak wielokrotnie menadzerka krzyczala na mnie przy
      klientach!Niestety pamietam tez,jak windowane byly plany aby ludziom brakowalo
      punktow do wyplacenia premii!!Albo jak warunki wyplacania premii zmienialy sie a
      my nie bylismy o tym informowani.W ten sposob pare osob potracilo po 3000 zl(co
      przy tak marnej podstawie jest istotna czescia!),ktore nigdy nie beda im wyplacone!
      A reklama w szkolach?To nawet nie wierzcholek gory wiec nie wzruszyla mnie ta
      akcja wogole;)
    • Gość: Getinek Kto ma złe doświadczenia z Getin-wpisujcie się!!!! IP: *.devs.futuro.pl 02.09.06, 18:42
      Proszę o wpisy osób,które mają złe doświadczenia z Getin Bankiem.I jako
      klienci,i jako pracownicy,i wogóle!!Ja jestem pierwszy na tej liście.Tak jak
      wyżej kolega pracowałem i mam identyczne doświadczenia.Nie wiem czy kolega nie
      miał "przyjemności" pracy z tą samą osobą ale za moich czasów była ona jeszcze
      opiekunem.Teraz wiem,że "awansowała" na menadżera.Straszna istota,współczuję,nie
      wiem jak ktoś z takim brakiem norm może wogóle pracować z ludźmi!!Ale pewnie
      leczy tym swój kompleks niskiej osoby;)
      • Gość: Małgorzata niski kredyt IP: *.devs.futuro.pl 02.09.06, 18:44
        poszlam do getin zeby wziac kredyt gotowkowy.reklamuja sie ze bez oplat,ze do 80
        tys.wiec poszlam.zarabiam ponad 8 tys.netto.chcialam wziac 20 tys.spisalysmy
        wniosek,za dwa dni(!!!) zadzwonila do mnie pani i powiedziala ze moge dostac
        tylko niecale 8 tys.wybuchnelam smiechem.poszlam do citi banku i w 2 dni mialam
        pieniadze na koncie.
      • fifka80 Pracuje-jest paskudnie 02.09.06, 18:57
        Ja pracuje.Jest fatalnie.Jak ktos kiedys powiedzial "getto bank".Nie przestrzega
        sie prawa pracy-WOGOLE!!PIP powienien sie nimi zainteresowac!
        • Gość: Anka Pracowałam IP: *.devs.futuro.pl 02.09.06, 19:01
          Pracowalam.Nie polecam.Ucieklam juz na okresie probnym.Brak kolezenskosci,ciagle
          komentarze,sa osoby ktore robia kredyt a sa ktore maja tylko obslugiwac.A premia
          jest za realizacje planow wiec..Do tego zgadzam sie-lamie sie tam prawo pracy.Ja
          zostawalam w pracy dzien w dzien po godzinach.Przy odejsciu udalo mi sie
          wywalczyc aby oddali mi dni za nadgodziny.Ale musialam isc w tej sprawie do
          samego dyrektora!!
      • Gość: zośka roznosilam ulotki IP: *.devs.futuro.pl 02.09.06, 19:09
        Jako opiekun klienta w Warszawie roznosilam ulotki po ulicach.Musialam tez
        wchodzic do budynkow i tam je zostawiac,za wszelka cene.Nawet jesli bylo
        napisane,ze jest zakaz.Tam nie na etyki,nie ma norm!
      • Gość: Sebo ściama kredytowa IP: *.devs.futuro.pl 02.09.06, 19:55
        Kredyt jest wysokooprocentowany a czeka sie na glupie 3000 zl nawet 9 dni!!!Sa
        banki gdzie mozna i taniej i w jeden dzien!
      • Gość: HaNiA Zlozylam wypowiedzenie IP: *.devs.futuro.pl 03.09.06, 13:36
        Zlozylam wypowiedzenie w czasie trwania okresu probnego.Praca za male
        pieniadze,bez perspektyw(o ktorych mowia na rozmowie kwalifikacyjnej),za marne
        pieniadze,do tego traktowanie parszywe.A klienta traktuje sie jak sztuke
        miesa.Jest fajny kiedy chce kredyt lub karte kredytowa.No i oferta pozal sie
        Panie Boze.Do tego system ciagle wisi.Zdazalo sie ze po pare godzin!
      • Gość: Klient Fatalna obsluga IP: *.devs.futuro.pl 03.09.06, 19:27
        Mialem konto firmowe w Getin Banku.Dziekuje ale nie skorzystalem zbyt dlugo z
        uslug tego banku.Caly czas mialem problem z tym,ze nie bylo skanu mojego podpisu
        w systemie i najdrobniejsza wyplata czy przelew trwal zamiast paru
        minut-kilkadziesiat.Paranoja
    • Gość: Tadeusz Powinny być granice! IP: *.devs.futuro.pl 03.09.06, 21:26
      Jestem dyrektorem gimnazjum. Nie wyobrażam sobie wpuszczenia do szkoły
      jakiejkolwiek reklamy. Nie w taki sposób. Nie z takim przesłaniem. Byłbym w
      stanie się zastanowić gdyby w zamian z możliwości reklamy - moja szkoła i
      dzieciaki miały sponsorowane np. wyposażenie sali gimnastycznej (podaję jedynie
      przykład).
      • Gość: Sosna Re: Powinny być granice! IP: *.devs.futuro.pl 03.09.06, 21:28
        Transakcje wiazane sa modne - jak widze - nie tylko w bankach;) Tadeusz - nie
        licz ze Getin Bank da cos w zamian. Chyba ze zostawi balony z firmowymi
        nadrukami;)))) i ulotki kredytu gotowkowego;)))
    • Gość: Ja Reklama atakuje szkoły, czyli akcja "Pierwszy d.. IP: 199.67.138.* 04.09.06, 10:21
      Ahahahahahaha
    • ob_serwator Reklama atakuje szkoły, czyli akcja "Pierwszy d.. 04.09.06, 14:11
      Najwidoczniej zapewnienie to nie dotarło na prowincję! A może zacznie
      obowiązywać później??
      Dzisiaj w społecznej szkole w katowickim Pałacu Młodzieży świątecznie ubrane
      dzieci z podziwem przyglądały się osobnikowi na szczudłach w powiewnych szatach
      i z flagą Getin Banku, który "w podskokach" paradował po szkolnym dziedzińcu.
      Wzbudzało to conajmniej zdziwienie, by nie powiedzieć niesmak u rodziców i
      opiekunów. O "zapewnieniu" dowiedziałem się dopiero później po przeczytaniu
      Gazety i już wiem, że to nie była reklama;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka