Dodaj do ulubionych

Piwo Perła w Poznaniu?

10.09.06, 21:10
Hej,czy ktoś z Was może wie czy i gdzie w Poznaniu można kupić lubelskie piwo
Perła? Albo inne: Zwierzyniec albo Goolman? Ktokolwiek widział, ktokolwiek
wie - proszę o wszelkie informacje!
Obserwuj wątek
    • olabrak Re: Piwo Perła w Poznaniu? 10.09.06, 21:18
      witam,moja mama pochodzi z hrubieszowa wiec troche wiem w tym temacie,otoz piwo
      perla chmielowa nie dostaniesz w poznaniu(chciaz uwazam ze jest to piwo o niebo
      loepsze od sikacza lecha)z tego co sie orientuje,ale goolman wiem ze napewno
      jest w sklepach zabki(napewno w zabce na ul.wierzbiecice),zwierzyniec przyznam
      szczerze-nie slyszalam o takowym,ale moze kiedys...a co robisz w poznaniu?moze
      potrzebujesz jakis :oprowadzaczy"po miescie,ja z mezem chetnie,jakby co to pisz
      na maila gazetowego:D,pozdro ola
      • diapazon Re: Piwo Perła w Poznaniu? 10.09.06, 21:33
        Auchan Komorniki,jest tam i Perła i Zwierzyniec.
        • lubelak_w_poznaniu Re: Piwo Perła w Poznaniu? 10.09.06, 21:37
          WOW! Perła Chmielowa czy Perła Mocna? W butelkach czy puszkach?
          • Gość: max Re: Piwo Perła w Poznaniu? IP: *.echostar.pl 19.09.06, 20:56
            Ostatnio nie było ziwerzyńca, tylko perła w butelkach bezzwrotnych
            • Gość: Lubelak Re: Piwo Perła w Poznaniu? IP: *.icpnet.pl 19.09.06, 21:55
              Po ile? W Carrefour po 2,60 za butelkę Perły bezzwrotną
        • iwonaw Auchan potwierdzam 22.09.06, 04:07
          Też lubimy Perełkę ale ta ze wschodu smakuje najbardziej :)))
      • lubelak_w_poznaniu Re: Piwo Perła w Poznaniu? 10.09.06, 21:36
        Hej Olka,

dzięki za informacje. Przekażę Ci co się udało mi jak dotąd ustalić:

Goolman Gold w Żabce faktycznie jest - super piwko w ekskluzywnej butelce z
        niedźwiedziem 0,33 za 1,99 - polecam wszystkim Poznaniakom spróbować!.

Ale najbardziej szukam wyśmienitej Perełki Chmielowej. Przez pewien czas była
        dostępna Perła Chmielowa w zielonych butelkach Chacie Polskiej na os.Bohaterów
        na Ratajach, ostatnio jej tam nie widziałem, jest chyba cały czas
        tam Perła Mocna w puszce, która mi mniej smakuje.

Podobno jest Perła w Auchan Swadzim, ale tego nie sprawdziłem. W Auchan
        Komorniki była tylko perła mocna. Mam nadzieję, że będzie Perła Chmielowa w
        Swadzimiu jak tam pojadę:)

Już kompletnym moim marzeniem jest napić się lubelskiego piwka w knajpie w
        Poznaniu, ale to chyba nierealne :(

Dziękuję za miłą propozycję oprowadzenia po mieście, ale Poznań już trochę
        znam - od 9 lat tu żyję: 5 lat studiów i dalej praca :) Poznań jest super, ale
        wschodnia dusza tęskni za lubelszczyzną i jej urokami.

A Hrubieszów to piękne okolice :) Uwielbiam wszelkie tereny na Lubelszczyźnie:
        Kazimierz Dolny, Roztocze, Zamość, Chełm, Pojezierze Łęczyńsko-włodawskie :)
        Jak mi się uda znaleźć Perłę Chmielową, to niezwłocznie dam Ci znać:) Mogę
        nawet z Tobą i z Twoim mężem poddać się degustacji :)

Skoro Twoja mama jest z Hrubieszowa, to znaczy,że też Cię tu przywiało stamtąd?

Maciej
        • diapazon Re: Piwo Perła w Poznaniu? 10.09.06, 21:49
          W Auchan komorniki widziałem Perłe zwykła na pewno w puszkach i Zwierzyniec w
          puszkach,na butelki nie zdążyłem spojrzeć bo brałem akurat Fratra;-) Z tego co
          pamiętam to Goolmann był zawsze w Piotrze i Pawle,czasem zdarzała się tam też
          Perła.
          Pozdrawiam, mój dziadek urodził się w Hrubieszowie;-)
    • tipsiara Re: Piwo Perła w Poznaniu? 10.09.06, 22:08
      goolman obowiązkowo w każdej żabie
    • olabrak lubelak napisze ci wiadomosc na priva :) 10.09.06, 22:51

• lubelak_w_poznaniu Re: lubelak napisze ci wiadomosc na priva :) 10.09.06, 23:03
        OK-napisz na maila gazetowego :)
    • grendelek Re: Piwo Perła w Poznaniu? 12.09.06, 15:05
      lubelak_w_poznaniu napisał:

> Hej,czy ktoś z Was może wie czy i gdzie w Poznaniu można kupić lubelskie piwo
      > Perła? Albo inne: Zwierzyniec albo Goolman?

Perla Chmielowa - piwa krolowa, a takze Goolman (zdecydowanie gorszy) jest
      dostepny na przyklad w Cerfurze (ni cholery nie pmietam jak sie to pisze w
      oryginale) w Centrum Franowo na Rataajach. Dojazd (jeslis nie zmotoryzowany)
      bezplatnym autobusem, ale nie znam szczegolow.

Zwierzynca, niestety nie ma. Podobnie jak kilku innych zacnych polskich piw -
      Lozmza, Lwowka, etc.

> Ktokolwiek widział, ktokolwiek
      > wie - proszę o wszelkie informacje!

Bardzo prosze i smacznego!
      • Gość: lubelak Jest w Carrefourze! :) IP: *.volkswagen.de 18.09.06, 10:40
        Byłem, sprawdziłem, w Carrefourze na Piątkowskiej (dawne Jumbo). Rzeczywiście
        jest: Perła chmielowa pils w butelkach i puszkach, Goolman zwykły w butelkach i
        puszkach. Goolmana gold ani Zwierzyńca niestety nie ma, ale i tak to bardzo
        dobra wiadomość. Dzięki Grendelek :)
    • Gość: szukamkryształa Re: Piwo Perła w Poznaniu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 18:50
      a ja szukam piwa Kryształ z browaru Zwierzyniec - ze 2 latka temu był do
      dostania w Selgrosie ale od 2 lat zaginął w akcji.
    • hektor_wektor Re: Piwo Perła w Poznaniu? 12.09.06, 19:31
      Kiedyś kupiłem Perłę w sklepie na Taczaka. Z tego co pamiętam bardziej jest to
      sklep z winami, ale Perłę na pewno mieli.

To jest prawie róg Taczka i Ratajczaka. Dosłownie obok jest Green Way (bar
      wegetarianki - swoja droga, polecam).

h_w
      • Gość: Lubelak emigrant Re: Piwo Perła w Poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 12:50
        Z uwagą przeczytałem informacje dot. Perełki - dzięki za wskazówki
        Byłem latem w Lublinie i jak zawsze delktowałem się Perłą i mały zapas zabrałem
        do bagażnika. Zawsze przywożę też cebularze i precle solone z kminkiem których
        tu nie ma a są wyśmienite do piwa.
        • Gość: lubelak Re: Piwo Perła w Poznaniu? IP: *.volkswagen.de 18.09.06, 15:48
          Cebularze można kupić w niektórych piekarniach w Poznaniu.
          • Gość: Lubelak Cebularze są w Złotym Rożku IP: *.volkswagen.de 19.09.06, 09:19
            Cebularze są w Złotym Rożku
    • Gość: iurek a piwo Strzelec z browaru Jędrzejów widział ktoś? IP: *.echostar.pl 19.09.06, 21:00
      kiedyś było w Auchan w Swadzimiu, ale teraz już nie widać. A robione jest na
      przedniej, oligoceńskiej wodzie z pokładów spod klasztoru Cystersów, a nie na
      wodociągówie jak Lech
      • gianni_vonsacze Re: a piwo Strzelec z browaru Jędrzejów widział k 19.09.06, 21:12
        Strzelec Mocny 7,8% (ale to chyba Van Pur albo Belgia) jest często w Tesco.
    • Gość: ak_b Eire z Browaru Czarnków ? IP: *.aster.pl 19.09.06, 22:59
      Latem podczas pobytu nad morzem spotkaliśmy piwo ciemne EIRE z Browaru Czarnków.
      Czy w Poznaniu jest ono do kupienia, czy trzeba podjechać aż do Czarnkowa?
      Bywamy w Poznaniu i chętnie kupilibyśmy trochę, ponieważ bardzo nam smakowało.
      W Warszawie niestety nie ma go NIGDZIE!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka