lubelak_w_poznaniu 10.09.06, 21:10 Hej,czy ktoś z Was może wie czy i gdzie w Poznaniu można kupić lubelskie piwo Perła? Albo inne: Zwierzyniec albo Goolman? Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie - proszę o wszelkie informacje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olabrak Re: Piwo Perła w Poznaniu? 10.09.06, 21:18 witam,moja mama pochodzi z hrubieszowa wiec troche wiem w tym temacie,otoz piwo perla chmielowa nie dostaniesz w poznaniu(chciaz uwazam ze jest to piwo o niebo loepsze od sikacza lecha)z tego co sie orientuje,ale goolman wiem ze napewno jest w sklepach zabki(napewno w zabce na ul.wierzbiecice),zwierzyniec przyznam szczerze-nie slyszalam o takowym,ale moze kiedys...a co robisz w poznaniu?moze potrzebujesz jakis :oprowadzaczy"po miescie,ja z mezem chetnie,jakby co to pisz na maila gazetowego:D,pozdro ola Odpowiedz Link Zgłoś
diapazon Re: Piwo Perła w Poznaniu? 10.09.06, 21:33 Auchan Komorniki,jest tam i Perła i Zwierzyniec. Odpowiedz Link Zgłoś
lubelak_w_poznaniu Re: Piwo Perła w Poznaniu? 10.09.06, 21:37 WOW! Perła Chmielowa czy Perła Mocna? W butelkach czy puszkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Piwo Perła w Poznaniu? IP: *.echostar.pl 19.09.06, 20:56 Ostatnio nie było ziwerzyńca, tylko perła w butelkach bezzwrotnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubelak Re: Piwo Perła w Poznaniu? IP: *.icpnet.pl 19.09.06, 21:55 Po ile? W Carrefour po 2,60 za butelkę Perły bezzwrotną Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaw Auchan potwierdzam 22.09.06, 04:07 Też lubimy Perełkę ale ta ze wschodu smakuje najbardziej :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lubelak_w_poznaniu Re: Piwo Perła w Poznaniu? 10.09.06, 21:36 Hej Olka, dzięki za informacje. Przekażę Ci co się udało mi jak dotąd ustalić: Goolman Gold w Żabce faktycznie jest - super piwko w ekskluzywnej butelce z niedźwiedziem 0,33 za 1,99 - polecam wszystkim Poznaniakom spróbować!. Ale najbardziej szukam wyśmienitej Perełki Chmielowej. Przez pewien czas była dostępna Perła Chmielowa w zielonych butelkach Chacie Polskiej na os.Bohaterów na Ratajach, ostatnio jej tam nie widziałem, jest chyba cały czas tam Perła Mocna w puszce, która mi mniej smakuje. Podobno jest Perła w Auchan Swadzim, ale tego nie sprawdziłem. W Auchan Komorniki była tylko perła mocna. Mam nadzieję, że będzie Perła Chmielowa w Swadzimiu jak tam pojadę:) Już kompletnym moim marzeniem jest napić się lubelskiego piwka w knajpie w Poznaniu, ale to chyba nierealne :( Dziękuję za miłą propozycję oprowadzenia po mieście, ale Poznań już trochę znam - od 9 lat tu żyję: 5 lat studiów i dalej praca :) Poznań jest super, ale wschodnia dusza tęskni za lubelszczyzną i jej urokami. A Hrubieszów to piękne okolice :) Uwielbiam wszelkie tereny na Lubelszczyźnie: Kazimierz Dolny, Roztocze, Zamość, Chełm, Pojezierze Łęczyńsko-włodawskie :) Jak mi się uda znaleźć Perłę Chmielową, to niezwłocznie dam Ci znać:) Mogę nawet z Tobą i z Twoim mężem poddać się degustacji :) Skoro Twoja mama jest z Hrubieszowa, to znaczy,że też Cię tu przywiało stamtąd? Maciej Odpowiedz Link Zgłoś
diapazon Re: Piwo Perła w Poznaniu? 10.09.06, 21:49 W Auchan komorniki widziałem Perłe zwykła na pewno w puszkach i Zwierzyniec w puszkach,na butelki nie zdążyłem spojrzeć bo brałem akurat Fratra;-) Z tego co pamiętam to Goolmann był zawsze w Piotrze i Pawle,czasem zdarzała się tam też Perła. Pozdrawiam, mój dziadek urodził się w Hrubieszowie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tipsiara Re: Piwo Perła w Poznaniu? 10.09.06, 22:08 goolman obowiązkowo w każdej żabie Odpowiedz Link Zgłoś
lubelak_w_poznaniu Re: lubelak napisze ci wiadomosc na priva :) 10.09.06, 23:03 OK-napisz na maila gazetowego :) Odpowiedz Link Zgłoś
grendelek Re: Piwo Perła w Poznaniu? 12.09.06, 15:05 lubelak_w_poznaniu napisał: > Hej,czy ktoś z Was może wie czy i gdzie w Poznaniu można kupić lubelskie piwo > Perła? Albo inne: Zwierzyniec albo Goolman? Perla Chmielowa - piwa krolowa, a takze Goolman (zdecydowanie gorszy) jest dostepny na przyklad w Cerfurze (ni cholery nie pmietam jak sie to pisze w oryginale) w Centrum Franowo na Rataajach. Dojazd (jeslis nie zmotoryzowany) bezplatnym autobusem, ale nie znam szczegolow. Zwierzynca, niestety nie ma. Podobnie jak kilku innych zacnych polskich piw - Lozmza, Lwowka, etc. > Ktokolwiek widział, ktokolwiek > wie - proszę o wszelkie informacje! Bardzo prosze i smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubelak Jest w Carrefourze! :) IP: *.volkswagen.de 18.09.06, 10:40 Byłem, sprawdziłem, w Carrefourze na Piątkowskiej (dawne Jumbo). Rzeczywiście jest: Perła chmielowa pils w butelkach i puszkach, Goolman zwykły w butelkach i puszkach. Goolmana gold ani Zwierzyńca niestety nie ma, ale i tak to bardzo dobra wiadomość. Dzięki Grendelek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukamkryształa Re: Piwo Perła w Poznaniu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 18:50 a ja szukam piwa Kryształ z browaru Zwierzyniec - ze 2 latka temu był do dostania w Selgrosie ale od 2 lat zaginął w akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
hektor_wektor Re: Piwo Perła w Poznaniu? 12.09.06, 19:31 Kiedyś kupiłem Perłę w sklepie na Taczaka. Z tego co pamiętam bardziej jest to sklep z winami, ale Perłę na pewno mieli. To jest prawie róg Taczka i Ratajczaka. Dosłownie obok jest Green Way (bar wegetarianki - swoja droga, polecam). h_w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubelak emigrant Re: Piwo Perła w Poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 12:50 Z uwagą przeczytałem informacje dot. Perełki - dzięki za wskazówki Byłem latem w Lublinie i jak zawsze delktowałem się Perłą i mały zapas zabrałem do bagażnika. Zawsze przywożę też cebularze i precle solone z kminkiem których tu nie ma a są wyśmienite do piwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubelak Re: Piwo Perła w Poznaniu? IP: *.volkswagen.de 18.09.06, 15:48 Cebularze można kupić w niektórych piekarniach w Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubelak Cebularze są w Złotym Rożku IP: *.volkswagen.de 19.09.06, 09:19 Cebularze są w Złotym Rożku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iurek a piwo Strzelec z browaru Jędrzejów widział ktoś? IP: *.echostar.pl 19.09.06, 21:00 kiedyś było w Auchan w Swadzimiu, ale teraz już nie widać. A robione jest na przedniej, oligoceńskiej wodzie z pokładów spod klasztoru Cystersów, a nie na wodociągówie jak Lech Odpowiedz Link Zgłoś
gianni_vonsacze Re: a piwo Strzelec z browaru Jędrzejów widział k 19.09.06, 21:12 Strzelec Mocny 7,8% (ale to chyba Van Pur albo Belgia) jest często w Tesco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak_b Eire z Browaru Czarnków ? IP: *.aster.pl 19.09.06, 22:59 Latem podczas pobytu nad morzem spotkaliśmy piwo ciemne EIRE z Browaru Czarnków. Czy w Poznaniu jest ono do kupienia, czy trzeba podjechać aż do Czarnkowa? Bywamy w Poznaniu i chętnie kupilibyśmy trochę, ponieważ bardzo nam smakowało. W Warszawie niestety nie ma go NIGDZIE! Odpowiedz Link Zgłoś