Dodaj do ulubionych

Jubilatka- odezwij się!!!!

13.09.06, 21:01
Jak wieść po łączach forumowych niesie JEDNA Z NASZYCH FORUMOWICZEK OBCHODZI
DZISIAJ URODZINY. Kobieta - więc na pewno 18 urodziny.
Zatem naszej posiadaczce uroczego słowiańskiego imienia życzę wszelkiej
pomyslności. Realizacji planów osobistych i biznesowych. Następnych co
najmniej 18 lat a także owocnego serfowania po forum.
Powodzenia Dobrusiu!!!!
Obserwuj wątek
    • dobrusia_to_ja Re: Jubilatka- odezwij się!!!! 13.09.06, 21:30
      Dopiero teraz dopuszczono mnie do komputera. Wcześniej, w ramach urodzinowego
      imprezowania byłam na wywiadówce w szkole.

Bardzo, bardzo dziękuję za te przemiłe życzenia:*:*:*
      • renepoznan Re: Jubilatka- odezwij się!!!! 13.09.06, 21:33
        dobrusia_to_ja napisała:

> byłam na wywiadówce w szkole.

U siostry czy brata?
        :):):):)
        • dobrusia_to_ja Re: Jubilatka- odezwij się!!!! 13.09.06, 21:34
          U siebie; w ósemce.
      • Gość: leda10 wszystkiego, co najlepsze, niech się Tobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 21:44
        szczęści we wszystkim:). Pozdrawiam serdecznie
    • lucyferciu Re: Jubilatka- odezwij się!!!! 13.09.06, 21:55
      No i mi nie uchodzi odstawać;)

Również życzę wszystkiego najlepszego i aby te wiadówki zawsze były tak miłe,
      jakie zwykle są na początku roku szkolnego;)

--
      Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu
      M.K.
      • dobrusia_to_ja Re: Jubilatka- odezwij się!!!! 13.09.06, 21:58
        Biorąc pod uwagę to, że jeśli chodzi o oceny, rok szkolny zaczął się całkiem
        dobrze, mam dobre przeczucia:)))
        • renepoznan Re: Jubilatka- odezwij się!!!! 13.09.06, 23:13
          dobrusia_to_ja napisała:

> Biorąc pod uwagę to, że jeśli chodzi o oceny, rok szkolny zaczął się całkiem
          > dobrze, mam dobre przeczucia:)))
          Miłe złego początki :(:(:(:(
          • dobrusia_to_ja Re: Jubilatka- odezwij się!!!! 13.09.06, 23:47
            renepoznan napisał:
            > Miłe złego początki :(:(:(:(

Wypluj to!!)))))))))))))):(
            • renepoznan Re: Jubilatka- odezwij się!!!! 14.09.06, 08:23
              dobrusia_to_ja napisała:

> renepoznan napisał:
              > > Miłe złego początki :(:(:(:(
              >
              > Wypluj to!!)))))))))))))):(

Tfu, tfu,tfu.
    • l.george.l Re: Jubilatka- odezwij się!!!! 13.09.06, 22:06
      Spełnienia marzeń, Dobrusiu, i pociechy z dzieciaków.
    • dobrusia_to_ja Wszystkim bardzo dziękuję za życzenia:))))))))) 14.09.06, 00:14
      :))))
      • Gość: Tomek Re: Wszystkim bardzo dziękuję za życzenia:))))))) IP: *.icpnet.pl 14.09.06, 10:43
        Dobrusiu, czytając Twoje posty w naszych historycznych dyskusjach sądziłem, że
        jestes starsza :) Wypowiadasz się zaskakująco dojrzale jak na 18-latkę :)
        Wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń!
        • dobrusia_to_ja Re: Wszystkim bardzo dziękuję za życzenia:))))))) 14.09.06, 10:50
          Aż się zaczerwieniłam;) Dziękuję:)
        • renepoznan Re: Wszystkim bardzo dziękuję za życzenia:))))))) 14.09.06, 17:02
          Tomeeek!!!!
          Do podmaślania Dobrusi to tylko kilku z nas jest uprawnionych. Nie wiem czy Ty
          masz prawo???? Ja Tobie wybaczę ale czy George lub Lucyfercio wybaczą to nie
          jestem pewien.

O kurczę! Tylko czy ja mam prawo???????
          • lucyferciu Re: Wszystkim bardzo dziękuję za życzenia:))))))) 14.09.06, 17:09
            renepoznan napisał:

> Do podmaślania Dobrusi to tylko kilku z nas jest uprawnionych.

Sam wiesz, że "smarowania miodem" nigdy nie jest za wiele;)

> Ja Tobie wybaczę ale czy George lub Lucyfercio wybaczą to nie
            > jestem pewien.

Ja chyba też wybaczam:D:D:D

> O kurczę! Tylko czy ja mam prawo???????

No dobra, już nie bądź taki skromny;)

--
            M.K.
          • dobrusia_to_ja RENE 14.09.06, 17:37
            Masz bardzo nudnego i długiego maila ode mnie.
            • lucyferciu Re: RENE 14.09.06, 17:51
              dobrusia_to_ja napisała:

> Masz bardzo nudnego i długiego maila ode mnie.

Hehe. I Rene się pyta czy ma jeszcze prawo?;)

--
              M.K.
              • Gość: Tomek Re: RENE IP: *.bu.amu.edu.pl 14.09.06, 18:47
                Ale ja się nie podmaślam :) Po prostu napisałem prawdę.
                • renepoznan Re: RENE 14.09.06, 18:54
                  Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Ale ja się nie podmaślam :) Po prostu napisałem prawdę

Jasne, że prawdę. To bez dyskusji, jednak nawet prawdą można podmaślać czy
                  smarować miodem. Podejrzane. A co na to szanowna małzonka?????? Toleruje??? Czy
                  nie wie o niczym?
                  No kolego. Wpadłeś.
                  :):):):):):)
                  • lucyferciu Re: RENE 14.09.06, 19:10
                    renepoznan napisał:

> Jasne, że prawdę. To bez dyskusji, jednak nawet prawdą można podmaślać czy
                    > smarować miodem. Podejrzane. A co na to szanowna małzonka?????? Toleruje???
                    > Czy nie wie o niczym?
                    > No kolego. Wpadłeś.
                    > :):):):):):)

Oj, chyba masz rację. Kolega Tomek ma teraz przerąbane w chacie;)
                    :D:D:D:D

--
                    M.K.
                    • renepoznan Re: RENE 14.09.06, 19:30
                      lucyferciu napisał:
                      > Oj, chyba masz rację. Kolega Tomek ma teraz przerąbane w chacie;)
                      > :D:D:D:D

Jak myślisz? Jakie sankcje szanowna małżonka zastosuje? Ciche dni, separacja od
                      stołu czy dodatkowe godziny opieki nad potomkiem?
                      • lucyferciu Re: RENE 14.09.06, 19:36
                        renepoznan napisał:

> Jak myślisz? Jakie sankcje szanowna małżonka zastosuje? Ciche dni,
                        > separacja od stołu czy dodatkowe godziny opieki nad potomkiem?

Separacja od stołu;) jest chyba najbardziej bolesna

--
                        M.K.
                        • renepoznan Re: RENE 14.09.06, 19:47
                          lucyferciu napisał:
                          > Separacja od stołu;) jest chyba najbardziej bolesna

Analizując post dotyczący przedszkoli to nie jestem pewien czy bardziej bolesna
                          nie byłaby inna separacja. Ale nie smiałem o tym pisać.
                          Zauwazyliscie jak nam kolega Tomek zamilkł. Czyzby sankcją było odciecie
                          internetu???????
                          • Gość: Tomek Re: RENE IP: *.icpnet.pl 14.09.06, 22:31
                            Łobuzy :) Na szczęście moja kochana żoneczka nie zagląda na to forum ;)
                            • renepoznan Re: RENE 14.09.06, 22:35

> Łobuzy :) Na szczęście moja kochana żoneczka nie zagląda na to forum ;)

Żona, która nie cenzuruje?????? I Ty chcesz żebyśmy uwierzyli? Łaskawie mozemy
                              uwierzyć, że o tym nie wiesz. Ale to wszystko.
                            • lucyferciu Re: RENE 14.09.06, 22:44

> Łobuzy :)

Dzięki za pochlebstwo;)

> Na szczęście moja kochana żoneczka nie zagląda na to forum ;)

Właśnie wysłaliśmy jej maila z "instrukcją obsługi" forum i linkiem do tego
                              wątku:):):)

Pozdrawiam Kolegę, który zrozumiał naszą intencję:-D

--
                              M.K.
                              • Gość: Tomek Re: RENE IP: *.icpnet.pl 14.09.06, 23:50
                                Lucyferciu, masz właściwy nick :) A w odniesieniu do Ciebie Rene, podtrzymuję
                                to co napisałem o Dantem :)

Dobrusiu, ratuj!!!!!
                                • dobrusia_to_ja Re: RENE 15.09.06, 01:33

> Dobrusiu, ratuj!!!!!

A co za to dostanę? Muszę wiedzieć, czy warto ryzykować;)
                                  • renepoznan Re: RENE 15.09.06, 09:56
                                    dobrusia_to_ja napisała:

> Gość portalu: Tomek napisał(a):
                                    >
                                    > > Dobrusiu, ratuj!!!!!
                                    >
                                    > A co za to dostanę? Muszę wiedzieć, czy warto ryzykować;)

I masz Dobrusiu dylemat. Czy zachować kobiecą solidarność i stanąć w obronie
                                    szanownej małzonki kolegi forumowego czy też docenisz powiekszajace sie grono
                                    elektronicznych wielbicieli i przyjaciół. "I to kusi i to nęci."
                                    Co zwycięży?

My i tak szanowną małżonkę poinstruujemy jak ma wziąść w karby forumowego
                                    rodzinnego dywersanta.

Tomek - zauważyłeś jak interesujace towarzystwo Dante umiescił w kręgach
                                    piekielnych. A jak się okazuje często niesłusznie, na co wskazują chocby
                                    przeprowadzone badania zachowanych szczątków Ugolina (Piekło pieśń 33). Więc
                                    nie strasz - to nie musi być straszne. Zresztą jako historyk sztuki znasz
                                    obrazy przedstawiajace Sąd Ostateczny i obrazy piekła. Nie zauwazyłeś, że
                                    najciekawsze w tych dziełach jest piekło?
                                    Ale domyslam się o co tak naprawdę chodzi. O zawarty w pieśni 34 opis Lucyfera.
                                    Lucyfercio - przeczytaj i zareaguj. Ta zniewaga krwi wymaga - moim zdaniem.
                                    :):):):):):D:D:D:D.
                                    • dante.alighieri DANTE!!! 15.09.06, 12:06
                                      Jeżeli już jesteśmy przy Dantem to uznałem, że występowanie na forum incognito
                                      jest bardziej komfortowe. W końcu ja się ujawniłem, a dyskutuję z anonimowymi
                                      osobami. Na szczęście mało kto mnie kojarzy, więc to najwyższa pora aby
                                      przybrać kamuflaż. Zwłaszcza jak do żony dotrą instrukcje :) Więc niniejszym
                                      schodzę w cień. Roi le mort, vive le roi! Zatrzęsły się kręgi piekielne, gdyż
                                      nadchodzi... DANTE!!!

Dobrusiu, pytasz co dostaniesz w zamian za pomoc? Hmm..... Czy usatysfakcjonuje
                                      Ciebie dozgonna wdzięczność, czy też liczysz na coś więcej? ;)
                                      • dobrusia_to_ja Re: DANTE!!! 15.09.06, 14:41
                                        Nie wiem, czy dozgonna wdzięczność nie byłaby zbytnim obciążeniem, ale miła
                                        znajomość, która może w przyszłości przybrać postać przyjaźni - jak najbardziej:))
                                      • renepoznan Re: DANTE!!! 15.09.06, 15:50
                                        dante.alighieri napisał:

> Jeżeli już jesteśmy przy Dantem to uznałem, że występowanie na forum
                                        incognito
                                        > jest bardziej komfortowe

Tak. Tak. Mamy w to uwierzyć? Tacy naiwni to nie jesteśmy. Ujawnimy prawdę.
                                        Koledze po prostu Beatrycze sie marzy:
                                        "... w kwiatowym obłoku,
                                        Którym okryły Wóz anielskie dłonie,
                                        Sypiąc dokoła i z góry, i z boku;
                                        Z wieńcem oliwnym na białej zasłonie
                                        Stała Niewiasta w płaszczu barwy ziela,
                                        Pod którym szata jak żar żywy płonie.
                                        Stęsknił się duch mój, że od lat tak wiela
                                        Cudem jej wdzięków nie był czarowany:
                                        Cudem, co wabi i co onieśmiela.
                                        Więc gdy mi błysnął kształt jej ukochany,
                                        Przez moc tajemną, która od niej biła,
                                        Dawnej miłości poczułem kajdany.
                                        A gdy ujęła mię ta można siła,
                                        Co po raz pierwszy, kiedym był młodziutki
                                        Chłopczyna, zmogła mię i zniewoliła, "

Lucyferciu!!!! W imie obrony swietości domowego ogniska kolegi obowiazkowo
                                        musimy zainteresować sytuacją Szanowna Małżonkę.

Poza tym - kto to ma być ta Beatrycze??????
                                        • dante.alighieri Re: DANTE!!! 15.09.06, 21:19
                                          renepoznan napisał:

> Lucyferciu!!!! W imie obrony swietości domowego ogniska kolegi obowiazkowo
                                          > musimy zainteresować sytuacją Szanowna Małżonkę.
                                          >
                                          > Poza tym - kto to ma być ta Beatrycze??????

Małżonka jest również wielbicielką Dantego i Florencji. No to już macie
                                          łobuziaki odpowiedź, kto jest moją Beatrycze :)

Dobrusiu, w kwestii znajmości przeradzającej się w przyjaźń: nie można się
                                          przyjaźnić anonimowo :) Pozdrawiam!
                                          • dobrusia_to_ja Re: DANTE!!! 15.09.06, 21:32
                                            Dlatego odwlekam to na przyszłość.
                                          • Gość: M Re: DANTE!!! IP: *.icpnet.pl 16.09.06, 21:43
                                            dante.alighieri napisał:
                                            > Dobrusiu, w kwestii znajmości przeradzającej się w przyjaźń: nie można się
                                            > przyjaźnić anonimowo :) Pozdrawiam!

Czy sie mylę czy też Dobrusia dostała kosza?
                                            • dante.alighieri Re: DANTE!!! 16.09.06, 22:02
                                              Gość portalu: M napisał(a):

> Czy sie mylę czy też Dobrusia dostała kosza?

Nie, nie dostała kosza, gdyż nie składała mi propozycji, która kosza wymaga.
                                              Zwróciłem jedynie uwagę, że takie propozycje można rozważyć, gdy się wie kto je
                                              składa. A skąd ja mam niby wiedzieć kim naprawdę jest Dobrusia? A może to 50-
                                              letni gość, dajmy na to pracownik kolei, który po pracy w ramach rozrywki
                                              wciela się w 18-letnią Dobrusię :) Dobrusiu, bez urazy, jeśli naprawdę jesteś
                                              Dobrusią :)
                                              • dobrusia_to_ja Re: DANTE!!! 16.09.06, 22:36
                                                Hahahahahaha... A to się Tobie udało:)))))))

Dobrusią jestem jak najbardziej. Co do reszty... No cóż;) Napewno nie jestem
                                                50-letnim facetem, choć niedawno pomyślałam, że przez jeden dzień chciałabym
                                                sięprzekonać, jak to jest być facetem. Dosłownie. To oczywiście niemożliwe i nie
                                                będę się załamywać z takiego powodu:)
                                                • Gość: M Re: DANTE!!! IP: *.icpnet.pl 17.09.06, 01:10
                                                  dobrusia_to_ja napisała:

> Hahahahahaha... A to się Tobie udało:)))))))
                                                  >
                                                  > Dobrusią jestem jak najbardziej. Co do reszty... No cóż;) Napewno nie jestem
                                                  > 50-letnim facetem

A kim - 49 letnim?
            • dobrusia_to_ja Re: RENE 14.09.06, 19:41
              Wysłałam jeszcze jednego. Też nudny:(( Odpisz mi tylko, czy doszedł, bo znów
              nawala poczta:((
              • renepoznan Re: RENE 14.09.06, 19:53
                dobrusia_to_ja napisała:

> Wysłałam jeszcze jednego. Też nudny:(( Odpisz mi tylko, czy doszedł, bo znów
                > nawala poczta:((

Przyszedł. Ale na zadane w nim pytanie to najwięksi filozofowie nie potrafią
                znaleść odpowiedzi. Bo kto zrozumie biurokrację????? Toz to niemożliwe. Logika
                biurokracji jest tak pokrętna, że sprężyna przy niej słuzy jako wzorzec linii
                prostej.
                :):):)
                • dobrusia_to_ja Re: RENE 14.09.06, 20:38
                  To bardzo niepocieszające stwierdzenie:((((
        • lucyferciu Re: Wszystkim bardzo dziękuję za życzenia:))))))) 14.09.06, 19:14

> Wypowiadasz się zaskakująco dojrzale jak na 18-latkę :)

Dowód osobisty odbiera w połowie października:):):)

--
          M.K.
          • renepoznan Re: Wszystkim bardzo dziękuję za życzenia:))))))) 14.09.06, 19:28
            lucyferciu napisał:

> Gość portalu: Tomek napisał(a):
            >
            > > Wypowiadasz się zaskakująco dojrzale jak na 18-latkę :)
            >
            > Dowód osobisty odbiera w połowie października:):):)

A możesz zdradzić Lucyferciu skąd taka dokładna znajomość takich szczegółów
            biografii Jubilatki? Czyżby tropy wiodły do Ciebie????????
            >
            > --
            > Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu
            > M.K.
            • lucyferciu Re: Wszystkim bardzo dziękuję za życzenia:))))))) 14.09.06, 19:34
              renepoznan napisał:

> A możesz zdradzić Lucyferciu skąd taka dokładna znajomość takich szczegółów
              > biografii Jubilatki? Czyżby tropy wiodły do Ciebie????????

Eeee, nie. Dostałem tylko info z Wydziału Spraw Obywatelskich UM i od razu
              podzieliłem się z forumowiczami:):):)

--
              M.K.
              • renepoznan Re: Wszystkim bardzo dziękuję za życzenia:))))))) 14.09.06, 19:44
                lucyferciu napisał:
                > Eeee, nie. Dostałem tylko info z Wydziału Spraw Obywatelskich UM i od razu
                > podzieliłem się z forumowiczami:):):)

Czyli jesteś forumową wtyka w UM. A zatem UM upublicznia dane bedące pod
                ochrona ustawy o ochronie danych osobowych. A niektórzy mowia, że to zakazane.
                I co? dla forumowiczów nic nie jest niemozliwe.
                • lucyferciu Re: Wszystkim bardzo dziękuję za życzenia:))))))) 14.09.06, 20:45
                  renepoznan napisał:

> Czyli jesteś forumową wtyka w UM. A zatem UM upublicznia dane bedące pod
                  > ochrona ustawy o ochronie danych osobowych. A niektórzy mowia, że
                  > to zakazane.
                  > I co? dla forumowiczów nic nie jest niemozliwe.

Hm? Chyba rzeczywiście nierozważnie do tego podszedłem:(
                  Przecież pod urzędem przez cały październik będą koczowali paparazzi:):)

--
                  M.K.
                  • dobrusia_to_ja Re: Wszystkim bardzo dziękuję za życzenia:))))))) 14.09.06, 20:51
                    Myślisz, że będą szukać czarnego z rogami i ogonem??
                    • lucyferciu Re: Wszystkim bardzo dziękuję za życzenia:))))))) 14.09.06, 20:54
                      dobrusia_to_ja napisała:

> Myślisz, że będą szukać czarnego z rogami i ogonem??

Nieee. Oni mnie już znają:))

--
                      M.K.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka