Dodaj do ulubionych

Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie

14.09.06, 20:14
Chcesz zobaczyć szczegóły naszego protestu.
Zapraszamy na forum
lasem1000.fora.pl/ oraz sronę kamionki.snap.pl/

Mam nadzieję że to tylko dobry początek.

Dami
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 21:05
      W zeszłym roku, w maju, opublikowano ten raport:
      serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34138,2744759.html
      Przeczytajcie koniecznie.
    • Gość: paw Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: *.devs.futuro.pl 14.09.06, 23:13
      brawo meiszkancy...
      co prawda nierozumiem w czym wam slupy przeskadzaja...
      ale szacunek budzi zdolnosc do zgranai i protestu...
      a wLuboniu cicho bez protestow sobie halasuje utostrada i nic....
      igazeta tez milczy...
      czy AW ma az takie plecy...
      lubonainie zrobm cos - zeby ansze dzieci iw nuku niezyly w wiecznym halasie...
      Paw
      • Gość: Ja Niestety nikt nie wygrał - wszyscy przegrali IP: *.aster.pl 17.09.06, 13:53
        Niestety.
        Zapłacą za to wszystkie strony konfliktu.
    • Gość: woland ale wiocha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 08:39
      ale buractwo. Autostrady też zablokujmy, linie kolejowe również. Najlepiej
      wrócmy do ep[oki kamienia łupanego. Tani prąd bez przerwy to każdy by chciał
      mieć ale jak coś mu nie pasuje to niszczy wszystko wkoło. Dziękuję Wam bardzo,
      że ciągle muszę płacicwysokie rachunki! Jesteście postępowi jak Talibowie w
      Afganistanie. Komuś przesłać mój rachunek???
      • Gość: TakiTam Re: ale wiocha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 08:54
        Idz posłuchac Radia Maryja ( to pewnie Twoja ulubiona stacja )..... a rach.
        wyslij do o.dyrektora tylko jemu pewnie ufasz.
        • Gość: woland Re: ale wiocha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 09:12
          Nie słucham radia Maryja. Ale widzę, że Ty nieżle orientujesz się w profilu
          nadawanych tam audycji. Ukryty wielbiciel? Ta linia od zawsze kiedy pamiętam
          tam była. Jak któś kupuje dom koło słupów to MUSI wiedzieć, że one tam nie
          znikną bo tylko oni tak chcą. Po co było kupować domy koło linii? Mogę
          zrozumieć tych którzy mieszkali tam kilkadziesiąt lat temu kiedy o
          elektryczności nikt nie słyszał,ale Ci którzy kupili/postawili nowe domy? Jak
          widzę, że pod domem stoi ogromny słup to nie kupuję/nie buduję albo godzę się z
          tym. Chodzi jak zawsze o kasę. Dostali i chcą jeszcze więcej. Poza tym plany
          zagospodarowania przestrzennego zawsze mówiły że pójdzie tam linia. Więc
          WIEDZIELI wcześniej :)
          • kosama Re: ale wiocha 15.09.06, 10:56
            No widzę, że niezle poinformowany jestes... jak na laika... i o planach
            zagospodarowania cos pierniczysz.
            SĄD WCZORAJ ORZEKŁ, ŻE TA LINIA-POTWÓR NIE STAŁA W KAMIONKACH OD ZAWSZE, czyli
            zauważył rzecz oczywistą.
            Sąd wydał wyrok w oparciu m.in. o przekonanie, że budowanie nowej 70 metrowej
            linii o wielokrotnie większym przesyle nie jest żadną modernizacją, czy
            przebudową. TAK MÓWI PRAWO!
            IU jesteś albo wtyczką PSE z agencji czarnego PR, albo... tak czy owak
            współczuję...
            • woland7 Re: ale wiocha 15.09.06, 11:11
              Nie jestem niczyją wtyczką. A Ty jesteś nieukiem. Mieszkam w pobliżu, MPZP
              widziałem na własne oczy jak chyba każdy kto ruszy tyłek do urzędu miasta.
              Wyraźnie jest napisane "czterotorowa dwukierunkowa" linia wysokiego napięcia.
              Polecam zrobic użytek z mózgu i napierw sprawdzić a potem pisać.
              Poza tym kłania się prawo budowlane, jest kilka orzeczeń o innym podejsciu do
              podobnych spraw. W tej konkretnej sprawie sąd tak zastosował prawo. Radzę się
              poduczyć.
              Ponadto nie zauważyłem żeby sąd orzekł " ŻE TA LINIA-POTWÓR NIE STAŁA W
              KAMIONKACH OD ZAWSZE". Coś Ci się pomyliło
              • Gość: Kamiończyk Re: ale wiocha IP: 213.17.203.* 15.09.06, 11:56
                Mądralo, który mieszkasz w pobliżu.

Działkę kupiłem w 1998 roku. Plan z Potworem powstał w czerwcu 2003 roku.
                Budowę skończyłem przed uchwaleniem tego planu.

Poznaj dobrze fakty zanim zaczniesz pisać.
                Zapraszam na www.kamionki.snap.pl
                • Gość: woland Re: ale wiocha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 11:59
                  I nie widziałeś starej linii za oknem? O rany....ale wzrok!
                  • Gość: Kamiończyk Re: ale wiocha IP: 213.17.203.* 15.09.06, 15:37
                    Nie widziałem i nie widzę. Do starej linii mam prawie 500 metrów i nie widzę
                    jej z zadnego okna.
                    • refleksyjny ................................. ..Piszecie bzdury 17.09.06, 13:44
                      Sąd nic nie mówił o PSE SA. Negatywnie ocenił dokumenty wydane przez staroste i
                      wojewodę.
    • marghot Re: Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie 15.09.06, 08:59
      wczoraj oglądałam program o proteście, emitowany przez PTV3.
      Byłam zniesmaczona opinia Pana z PSE, że oni i tak to wybudują w obecnym
      kształcie, bo przecież tyle już zainwestowali. Że budowano dalej mimo podanej
      już daty procesu, bo przecież nei przerwą prac itp itd w podobnym tonie.
      Jestem ciekawa i zaniepokojona co będzie działo się dalej.
    • Gość: lenka Re: Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 09:08
      Bardzo się cieszę razem z mieszkańcami Kamionek i okolic. Sama planowałam tam
      mieszkać ale mi odradzono. Chociaż wciąż po głowie chodzi mi "druga strona"
      Kamionek lub Borówca. Po przeczytaniu artykułu widzę ,że wyrok jest
      nieprawomocny i jeszcze Sąd Administracyjny ma się wypowiedzieć , czy to
      oznacza ,że wciąż los Kamionek jest niepewny..? Mam nadzieję ,że w końcu sie to
      pomyślnie skończy dla Mieszkańców!
      • Gość: alicja Re: Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 21:11
        Drugą stronę sobie daruj, jeśli chodzi Ci o Robakowo. Tego miejsca nie ominie
        żaden F-16 jak zechce lądować. Wybierz raczej drugą stronę Poznania.
    • Gość: www Nie chce Palanty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 09:19
      w tym kraju, wszyscy to oszołomy, jak w tym kraju można normalnie żyć i
      cokolwiek budować??? k.u.r.w.a co ja tu robie??
    • Gość: Kamiończyk Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: 213.17.203.* 15.09.06, 11:57
      Serdeczne podziękowania dla wszystkich Ludzi Dobrej Woli, którzy pomagają nam w
      walce z Gigantem. To dzięki Wam Potwór z Kamionek stoi w naszych
      miejscowościach tylko jedną nogą i drugiej już nie postawi.
      Podziękowania dla rolników, którzy wypowiedzieli użyczenie gruntów, choć byli
      straszeni wielkimi odszkodowaniami. Podziękowania dla mieszkańców straszonych
      wyrzuceniem z pracy. Podziękowania dla prawników, wypraszanych ze spotkań
      negocjacyjnych. Podziękowania dla wszystkich solidarnych. Razem do końca !!!
      • Gość: felek Re: Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: *.centertel.pl 15.09.06, 12:24
        razem lepiej jedźcie w Bieszczady. Tam będziecie bezpieczni. Choć przeciwko
        niedźwiedziom tez można protestować..., więc biedne niedźwiedzie.
      • Gość: ZZZ Re: Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 12:45
        i co z tego palancie, ty sobie jaja robisz, bo coś ci się nie podoba i w czasie
        podpisywania umowy dałeś zwyczajnego dupala i nie doczytałeś lub nie dopytałeś
        wszystkiego, a przez ciebie inni mają trudności z dostepnością do energii el,
        bo inwestycja ciągle się opóżnia i jak widzę nie szybko się zakończy, poza tym
        rosną ciągle koszty, które pokryjemy my wszyscy z naszych kieszeni, tylko
        dlatego, że ty masz taką fanaberię!! OBRZYDLIWE !!
        • Gość: ra Re: Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 19:57
          Boli Was, że przegraliście. To dobrze. Chociaż przez jeden dzień poczujesz się
          podle, może ruszy Cię sumienie. Może od jutra będziesz dobry dla ludzi. Może ???
    • Gość: umtsno Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: *.hh.dial.de.ignite.net 15.09.06, 13:20
      Wspaniałe zwycięstwo !
      ważne dla całej kuli ziemskiej. Moje gratulacje, cieszę się z mieszkańcami Kamionek. To nie Francuzi ani nie Włosi, ale Polacy pokazują, jak się broni praw człowieka, jak się kontroluje olbrzymi koncern przez wotum społeczeństwa lokalnego.

Całe szczęście, że polskie sądy to nie marionetki. Koncerny muszą służyć
      ludziom i uwzględniać uczciwie ich prawo do życia, jeśli mamy przeżyć.

Dzięki za medialną gorączkę, którą rozpętałeś Krzysztofie Kukliński.
      To ona opanowała tego potwora-wirusa PSE!

Zwycięstwo w Kamionkach to dobry sygnał na cały świat, będę polecać Kamionki na stronach walczących z mafią telefonii komórkowej iddd.de/ jako polski przykład uwzględniania wyższości dobra człowieka nad kalkulacją czysto ekonomiczną. Niech żyją Kamionki!
      pozdrawiam
      umtsno
      • Gość: felek Re: Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: *.centertel.pl 15.09.06, 13:59
        To nie Francuzi ani nie Włosi, ale Polacy
        pokazują, jak się broni praw człowieka .... będąc warchołem i niedouczonym
        oszołomem...
      • Gość: felek Re: Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: *.centertel.pl 15.09.06, 14:08
        będę polecać Kamionki na stronach walczących z mafią telefonii komórkowej
        iddd.de/ jako polski przykład uwzględniania wyższości dobra człowieka nad
        kalkulacją czysto

poczytałem tę stronkę, no cóż, czas do szkoły aby głupot nie pisać Mości
        Państwo.
        • Gość: ra Re: Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 20:00
          Felek z Centertelu, czy nie powinieneś mieć więcej szacunku dla ludzi, nawet
          jeśli mają inne poglądy. Czy w rozmowie z szefem też używasz takich argumentów
          • Gość: felek Re: Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: *.centertel.pl 18.09.06, 13:00
            o rany, jakie straszne, rozszyfrował mnie..., choć wątpię czy felków w centku
            zatrudniają..., jednak złożę podanie i zobaczę....
            a to co napisałem to właśnie przez szacunek do ludzi z innymi poglądami. Wszak
            powiedzieć komuś że ma się douczyć to nic strasznego, zwłaszcza gdy pisze
            głupoty.

PS - szefa mam rozsądnego który przyjmuje dyskusję, nie obraża się a przede
            wszystkim myśli, więc szkoda byłoby go rzucić!

Pozdrawiam
    • Gość: alicja z Kamionek Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 21:00
      Urzędnik, który nie zauważył, że w projekcie są nowe większe (ogromne) słupy a
      w tabelce pod rysunkiem "rozbudowa" powinien poniesc konsekwencje, jego
      kierownik również. W projektach damków "szarego Kowalskiego" czepiają się o
      każdy drobiazg, a takiej rozbieżności nie zauważyli.
    • Gość: karis Re: Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 05:38
      myślę że czas skończyć z mydleniem nam oczu przez PSE że puszczanie nam prądu
      to prawie że działalnośc charytatywna z ich strony. To jest biznes - i to dość
      dobry jak widać po naszych rachunkach. Jak mają się do ludzi i wyroków świetnie
      widać po wypowiedzi ich mecenasa ("a linia i tak pójdzie") . dla mnie to się
      nadaje pod ocenę sądu etycznego. może się nie zgadzać z wyrokiem mówić że
      będzie się odwoływać. ale oświadczac że sąd swoje a PSE swoje - nie będzie
      respektować wyroków dla nich nieodpowiednich. to chyba coś nie tak w naszym
      panstwie prawa. a jezeli linia byla planowana 40 lat temu to w budzecie PSE
      musza byc pieniadze na ewentualne korekty bo swiat sie zmienil przez 40 lat.
    • Gość: Anita inne wpisy w internecie na temat Kamionek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 15:23
      wiecej ciekawych wpisów na temat linii energetycznej
      www.radiomerkury.pl/index.php?art=16983
      • Gość: Pisuar Re: inne wpisy w internecie na temat Kamionek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 21:24
        Warto przeczytać

lasem1000.fora.pl/viewtopic.php?p=393#393
        • Gość: Jakiś Re: inne wpisy w internecie na temat Kamionek IP: *.aster.pl 17.09.06, 13:52
          Są i takie
          www.nowaliniapoznan.pl/
    • Gość: Kamionek Co wygraliśmy? IP: *.aster.pl 24.09.06, 22:12
      Niech ktoś powie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka