damiza 14.09.06, 20:14 Chcesz zobaczyć szczegóły naszego protestu. Zapraszamy na forum lasem1000.fora.pl/ oraz sronę kamionki.snap.pl/ Mam nadzieję że to tylko dobry początek. Dami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 21:05 W zeszłym roku, w maju, opublikowano ten raport: serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34138,2744759.html Przeczytajcie koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: *.devs.futuro.pl 14.09.06, 23:13 brawo meiszkancy... co prawda nierozumiem w czym wam slupy przeskadzaja... ale szacunek budzi zdolnosc do zgranai i protestu... a wLuboniu cicho bez protestow sobie halasuje utostrada i nic.... igazeta tez milczy... czy AW ma az takie plecy... lubonainie zrobm cos - zeby ansze dzieci iw nuku niezyly w wiecznym halasie... Paw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Niestety nikt nie wygrał - wszyscy przegrali IP: *.aster.pl 17.09.06, 13:53 Niestety. Zapłacą za to wszystkie strony konfliktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woland ale wiocha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 08:39 ale buractwo. Autostrady też zablokujmy, linie kolejowe również. Najlepiej wrócmy do ep[oki kamienia łupanego. Tani prąd bez przerwy to każdy by chciał mieć ale jak coś mu nie pasuje to niszczy wszystko wkoło. Dziękuję Wam bardzo, że ciągle muszę płacicwysokie rachunki! Jesteście postępowi jak Talibowie w Afganistanie. Komuś przesłać mój rachunek??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TakiTam Re: ale wiocha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 08:54 Idz posłuchac Radia Maryja ( to pewnie Twoja ulubiona stacja )..... a rach. wyslij do o.dyrektora tylko jemu pewnie ufasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woland Re: ale wiocha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 09:12 Nie słucham radia Maryja. Ale widzę, że Ty nieżle orientujesz się w profilu nadawanych tam audycji. Ukryty wielbiciel? Ta linia od zawsze kiedy pamiętam tam była. Jak któś kupuje dom koło słupów to MUSI wiedzieć, że one tam nie znikną bo tylko oni tak chcą. Po co było kupować domy koło linii? Mogę zrozumieć tych którzy mieszkali tam kilkadziesiąt lat temu kiedy o elektryczności nikt nie słyszał,ale Ci którzy kupili/postawili nowe domy? Jak widzę, że pod domem stoi ogromny słup to nie kupuję/nie buduję albo godzę się z tym. Chodzi jak zawsze o kasę. Dostali i chcą jeszcze więcej. Poza tym plany zagospodarowania przestrzennego zawsze mówiły że pójdzie tam linia. Więc WIEDZIELI wcześniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
kosama Re: ale wiocha 15.09.06, 10:56 No widzę, że niezle poinformowany jestes... jak na laika... i o planach zagospodarowania cos pierniczysz. SĄD WCZORAJ ORZEKŁ, ŻE TA LINIA-POTWÓR NIE STAŁA W KAMIONKACH OD ZAWSZE, czyli zauważył rzecz oczywistą. Sąd wydał wyrok w oparciu m.in. o przekonanie, że budowanie nowej 70 metrowej linii o wielokrotnie większym przesyle nie jest żadną modernizacją, czy przebudową. TAK MÓWI PRAWO! IU jesteś albo wtyczką PSE z agencji czarnego PR, albo... tak czy owak współczuję... Odpowiedz Link Zgłoś
woland7 Re: ale wiocha 15.09.06, 11:11 Nie jestem niczyją wtyczką. A Ty jesteś nieukiem. Mieszkam w pobliżu, MPZP widziałem na własne oczy jak chyba każdy kto ruszy tyłek do urzędu miasta. Wyraźnie jest napisane "czterotorowa dwukierunkowa" linia wysokiego napięcia. Polecam zrobic użytek z mózgu i napierw sprawdzić a potem pisać. Poza tym kłania się prawo budowlane, jest kilka orzeczeń o innym podejsciu do podobnych spraw. W tej konkretnej sprawie sąd tak zastosował prawo. Radzę się poduczyć. Ponadto nie zauważyłem żeby sąd orzekł " ŻE TA LINIA-POTWÓR NIE STAŁA W KAMIONKACH OD ZAWSZE". Coś Ci się pomyliło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamiończyk Re: ale wiocha IP: 213.17.203.* 15.09.06, 11:56 Mądralo, który mieszkasz w pobliżu. Działkę kupiłem w 1998 roku. Plan z Potworem powstał w czerwcu 2003 roku. Budowę skończyłem przed uchwaleniem tego planu. Poznaj dobrze fakty zanim zaczniesz pisać. Zapraszam na www.kamionki.snap.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woland Re: ale wiocha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 11:59 I nie widziałeś starej linii za oknem? O rany....ale wzrok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamiończyk Re: ale wiocha IP: 213.17.203.* 15.09.06, 15:37 Nie widziałem i nie widzę. Do starej linii mam prawie 500 metrów i nie widzę jej z zadnego okna. Odpowiedz Link Zgłoś
refleksyjny ................................. ..Piszecie bzdury 17.09.06, 13:44 Sąd nic nie mówił o PSE SA. Negatywnie ocenił dokumenty wydane przez staroste i wojewodę. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie 15.09.06, 08:59 wczoraj oglądałam program o proteście, emitowany przez PTV3. Byłam zniesmaczona opinia Pana z PSE, że oni i tak to wybudują w obecnym kształcie, bo przecież tyle już zainwestowali. Że budowano dalej mimo podanej już daty procesu, bo przecież nei przerwą prac itp itd w podobnym tonie. Jestem ciekawa i zaniepokojona co będzie działo się dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 09:08 Bardzo się cieszę razem z mieszkańcami Kamionek i okolic. Sama planowałam tam mieszkać ale mi odradzono. Chociaż wciąż po głowie chodzi mi "druga strona" Kamionek lub Borówca. Po przeczytaniu artykułu widzę ,że wyrok jest nieprawomocny i jeszcze Sąd Administracyjny ma się wypowiedzieć , czy to oznacza ,że wciąż los Kamionek jest niepewny..? Mam nadzieję ,że w końcu sie to pomyślnie skończy dla Mieszkańców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 21:11 Drugą stronę sobie daruj, jeśli chodzi Ci o Robakowo. Tego miejsca nie ominie żaden F-16 jak zechce lądować. Wybierz raczej drugą stronę Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Nie chce Palanty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 09:19 w tym kraju, wszyscy to oszołomy, jak w tym kraju można normalnie żyć i cokolwiek budować??? k.u.r.w.a co ja tu robie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamiończyk Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: 213.17.203.* 15.09.06, 11:57 Serdeczne podziękowania dla wszystkich Ludzi Dobrej Woli, którzy pomagają nam w walce z Gigantem. To dzięki Wam Potwór z Kamionek stoi w naszych miejscowościach tylko jedną nogą i drugiej już nie postawi. Podziękowania dla rolników, którzy wypowiedzieli użyczenie gruntów, choć byli straszeni wielkimi odszkodowaniami. Podziękowania dla mieszkańców straszonych wyrzuceniem z pracy. Podziękowania dla prawników, wypraszanych ze spotkań negocjacyjnych. Podziękowania dla wszystkich solidarnych. Razem do końca !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek Re: Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: *.centertel.pl 15.09.06, 12:24 razem lepiej jedźcie w Bieszczady. Tam będziecie bezpieczni. Choć przeciwko niedźwiedziom tez można protestować..., więc biedne niedźwiedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZZ Re: Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 12:45 i co z tego palancie, ty sobie jaja robisz, bo coś ci się nie podoba i w czasie podpisywania umowy dałeś zwyczajnego dupala i nie doczytałeś lub nie dopytałeś wszystkiego, a przez ciebie inni mają trudności z dostepnością do energii el, bo inwestycja ciągle się opóżnia i jak widzę nie szybko się zakończy, poza tym rosną ciągle koszty, które pokryjemy my wszyscy z naszych kieszeni, tylko dlatego, że ty masz taką fanaberię!! OBRZYDLIWE !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ra Re: Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 19:57 Boli Was, że przegraliście. To dobrze. Chociaż przez jeden dzień poczujesz się podle, może ruszy Cię sumienie. Może od jutra będziesz dobry dla ludzi. Może ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umtsno Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: *.hh.dial.de.ignite.net 15.09.06, 13:20 Wspaniałe zwycięstwo ! ważne dla całej kuli ziemskiej. Moje gratulacje, cieszę się z mieszkańcami Kamionek. To nie Francuzi ani nie Włosi, ale Polacy pokazują, jak się broni praw człowieka, jak się kontroluje olbrzymi koncern przez wotum społeczeństwa lokalnego. Całe szczęście, że polskie sądy to nie marionetki. Koncerny muszą służyć ludziom i uwzględniać uczciwie ich prawo do życia, jeśli mamy przeżyć. Dzięki za medialną gorączkę, którą rozpętałeś Krzysztofie Kukliński. To ona opanowała tego potwora-wirusa PSE! Zwycięstwo w Kamionkach to dobry sygnał na cały świat, będę polecać Kamionki na stronach walczących z mafią telefonii komórkowej iddd.de/ jako polski przykład uwzględniania wyższości dobra człowieka nad kalkulacją czysto ekonomiczną. Niech żyją Kamionki! pozdrawiam umtsno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek Re: Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: *.centertel.pl 15.09.06, 13:59 To nie Francuzi ani nie Włosi, ale Polacy pokazują, jak się broni praw człowieka .... będąc warchołem i niedouczonym oszołomem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek Re: Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: *.centertel.pl 15.09.06, 14:08 będę polecać Kamionki na stronach walczących z mafią telefonii komórkowej iddd.de/ jako polski przykład uwzględniania wyższości dobra człowieka nad kalkulacją czysto poczytałem tę stronkę, no cóż, czas do szkoły aby głupot nie pisać Mości Państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ra Re: Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 20:00 Felek z Centertelu, czy nie powinieneś mieć więcej szacunku dla ludzi, nawet jeśli mają inne poglądy. Czy w rozmowie z szefem też używasz takich argumentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek Re: Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: *.centertel.pl 18.09.06, 13:00 o rany, jakie straszne, rozszyfrował mnie..., choć wątpię czy felków w centku zatrudniają..., jednak złożę podanie i zobaczę.... a to co napisałem to właśnie przez szacunek do ludzi z innymi poglądami. Wszak powiedzieć komuś że ma się douczyć to nic strasznego, zwłaszcza gdy pisze głupoty. PS - szefa mam rozsądnego który przyjmuje dyskusję, nie obraża się a przede wszystkim myśli, więc szkoda byłoby go rzucić! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja z Kamionek Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 21:00 Urzędnik, który nie zauważył, że w projekcie są nowe większe (ogromne) słupy a w tabelce pod rysunkiem "rozbudowa" powinien poniesc konsekwencje, jego kierownik również. W projektach damków "szarego Kowalskiego" czepiają się o każdy drobiazg, a takiej rozbieżności nie zauważyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karis Re: Mieszkańcy Kamionek wygrali w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 05:38 myślę że czas skończyć z mydleniem nam oczu przez PSE że puszczanie nam prądu to prawie że działalnośc charytatywna z ich strony. To jest biznes - i to dość dobry jak widać po naszych rachunkach. Jak mają się do ludzi i wyroków świetnie widać po wypowiedzi ich mecenasa ("a linia i tak pójdzie") . dla mnie to się nadaje pod ocenę sądu etycznego. może się nie zgadzać z wyrokiem mówić że będzie się odwoływać. ale oświadczac że sąd swoje a PSE swoje - nie będzie respektować wyroków dla nich nieodpowiednich. to chyba coś nie tak w naszym panstwie prawa. a jezeli linia byla planowana 40 lat temu to w budzecie PSE musza byc pieniadze na ewentualne korekty bo swiat sie zmienil przez 40 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita inne wpisy w internecie na temat Kamionek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 15:23 wiecej ciekawych wpisów na temat linii energetycznej www.radiomerkury.pl/index.php?art=16983 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pisuar Re: inne wpisy w internecie na temat Kamionek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 21:24 Warto przeczytać lasem1000.fora.pl/viewtopic.php?p=393#393 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakiś Re: inne wpisy w internecie na temat Kamionek IP: *.aster.pl 17.09.06, 13:52 Są i takie www.nowaliniapoznan.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś