Dodaj do ulubionych

Dziwny obiekt latajacy nad Poznaniem

14.09.06, 21:01
Co to za obiekt unosi się nad Golęcinem? Widać go dokładnie z osedla
Przyjaźni z bloku 12. To coś jest wielkie i mruga czteroma swiatłami, a kiedy
się przewraca w powietrzu , pokazuje się zielone. Najlepsze jest to, że unosi
się w jednym miejscu!
Obserwuj wątek
    • tipsiara Re: Dziwny obiekt latajacy nad Poznaniem 14.09.06, 21:05
      moze sterowiec a z resztą to nie wiem
      • xabu11 Re: Dziwny obiekt latajacy nad Poznaniem 14.09.06, 21:09
        Widze go od 20 minut. Przez cały czas przesuwa się a to w prawo, a to w lewo i
        co tu dużej mówić, jest ogromny!
        • Gość: kufferka Re: Dziwny obiekt latajacy nad Poznaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 21:13
          Podobno dziś nad Poznaniem latał właśnie sterowiec, więc pewnie to jest to.
          • Gość: xabu11 Re: Dziwny obiekt latajacy nad Poznaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 21:22
            Nigdy nie widziałem latającego sterowca w nocy. Jeżeli sterowce potrafią robić
            takie ewolucje, to wyjaśnienie przyjmuję.
    • renepoznan Re: Dziwny obiekt latajacy nad Poznaniem 14.09.06, 21:23
      Sterowiec. Lata od pewnego czasu nad miastem.
      • Gość: wertyq Re: Dziwny obiekt latajacy nad Poznaniem IP: *.netair.pl 14.09.06, 21:27
        Good Year moze?
        Co roku przylatuje :)
        • Gość: xabu11 Re: Dziwny obiekt latajacy nad Poznaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 21:36
          A wiecie może, z jaką prędkością mogą lata sterowce? Chętnie bym się kiedyś
          taką maszyną przeleciał:-) Swiją drogą, w Poznaniu kiedyś znajdowała się baza
          dla sterowców. Pozostałości po hangarze znajdują się na Al. Solidarności.
          • renepoznan Re: Dziwny obiekt latajacy nad Poznaniem 14.09.06, 21:49
            Gość portalu: xabu11 napisał(a):
            Swiją drogą, w Poznaniu kiedyś znajdowała się baza
            > dla sterowców. Pozostałości po hangarze znajdują się na Al. Solidarności

Jak chcez byc zrozumiany to powiedz, że na Serbskiej. Hala ta przetrwała do
            1945R.
            Pod koniec I wojny swiatowej hala sterowców słuzyła jako magazyn samolotów.
            Istnieje zdjęcie wnetrza sali po jej zdobyciu przez powstańców z składowanymi
            samolotami. Zdaje się, że w sumie powstańcy zdobyli około 300 samolotów.
            Polskie lotnictwo wojskowe powstało tu w Wielkopolsce. Czytałem gdzieś, że
            słynna polska szachownica powstała przez odpowiednie zamalowywanie pruskiego
            krzyza.
            • the_dzidka Re: Dziwny obiekt latajacy nad Poznaniem 15.09.06, 18:38
              Od siebie dodam, że na jednej z 'dawnych pocztówek" z Poznaniem, które swojego
              czasu załączała Wyborcza, a które teraz można kupić tu i ówdzie w rozmaitych
              wielkościach, widać tę halę :) Zachowałam sobie tę kartkę, bo dzisiaj na
              miejscu owych pól malowanych zbożem rozmaitem stoi mój dom rodzinny, i blok z
              aktualnym mieszkaniem też :)
    • v.i.k.k.a unidentificated flying object 14.09.06, 21:31
      w skrócie ufo:)
      • Gość: M Re: unidentificated flying object IP: *.icpnet.pl 14.09.06, 22:01
        Poprawnie powinnas napisac "unidentified flying object". Czasami lepiej nie
        "chwalic" sie znajomoscia jezykow, szczegolnie jezeli sa one dla Ciebie bardzo obce.
        • v.i.k.k.a Re: unidentificated flying object 14.09.06, 22:10
          Masz racje i jej nie masz. Nie mialm pewnosci, wpisalam w gogla i mi wyszlo:
          www.google.pl/search?hs=dmH&hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl-PL%3Aofficial&q=unidentificated+flying+object&btnG=Szukaj&lr=
          czyli oni tez nie wiedza.
          • Gość: M Re: unidentificated flying object IP: *.icpnet.pl 14.09.06, 22:17
            No jak szukasz w goglu to mnie nie dziwi. Swoja droga ciekawe czy wiesz co
            oznacza slowo google? A wracajac do poprawnosci Twojego wyrazenia
            "unidentificated", sprawdz w dowolnym slowniku j. angielskiego.
            • v.i.k.k.a Re: unidentificated flying object 14.09.06, 23:30
              W goglu było tak, w słowniku inaczej. Zawsze sprawdzam moja metaoda, raz zawodzi
              a raz nie.
      • Gość: dorsz Re: unidentificated flying object IP: *.os1.kn.pl 15.09.06, 21:51
        Ale ty jesteś prymitywna...
    • Gość: scot_yamamoto Re: Dziwny obiekt latajacy nad Poznaniem IP: *.icpnet.pl 14.09.06, 23:17
      First we have "something" appearing ...
      but we are safe
      ...
      behind wires !
      static.flickr.com/93/243181330_5abec1434d_o.jpg
      then it comes out ...
      it's not an UFO!!!

static.flickr.com/84/243181327_bf34f4651e_o.jpg
      We're safe and happy :)
    • gej.skin To sterowiec 14.09.06, 23:45
      Ten przez lata niepopularny środek powietrznego transportu wraca do łask. I
      bardzo dobrze, bo jego zastosowania są wielorakie. Poza tym sterowce są piękne,
      tak samo jak balony ;-) Ciekawe tylko czyj jest ten sterowiec i z jakiego
      powodu zawitał do Poznania.
      • Gość: scot_yamamoto Re: To sterowiec IP: *.icpnet.pl 14.09.06, 23:53
        www.skycruise.ch/default-en.htm

S K O D A
    • lili_marleen Re: Dziwny obiekt latajacy nad Poznaniem 15.09.06, 07:15
      Tak to był Zeppelin. Taki obiekt unoszący się majestatycznie w powietrzu to
      niezłykłe zjawisko, szkoda że uzywany jedynie okazjonalnie do celów
      reklamowych, ale dobre i to.
      Może kiedyś wróci moda na Zeppeliny....
      • Gość: Jerry Re To był sterowiec Hindenburg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 08:11
        j.w.
        • lili_marleen Re: Re To był sterowiec Hindenburg 15.09.06, 09:14
          Mylisz się, Zeppelin Hindenburg spłonął nad Nowym Jorkiem prawie 70 lat temu.
          Może ten "nasz" Zeppelin "pływa' w powietrzu by upamietnić tamto wydarzenie ?
          • Gość: Jerry Re: Re To był sterowiec Hindenburg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 09:57
            Lili przecież ta moja wypowiedż była retoryczna , o duchu spalonego sterowca i
            duchu poznaniaka Paula von Hindenburga , zresztą najbardziej znanego poznaniaka
            w świecie. Pozdrawiam.
            • lili_marleen Re: Re To był sterowiec Hindenburg 15.09.06, 15:08
              Gość portalu: Jerry napisał(a):

> Lili przecież ta moja wypowiedż była retoryczna , o duchu spalonego sterowca
              i
              > duchu poznaniaka Paula von Hindenburga , zresztą najbardziej znanego
              poznaniaka
              >
              > w świecie. Pozdrawiam.

OK :)

A propos znanych Poznaniaków - nie każdy wie że inny feldmarszałek Günther von
              Kluge był również rodzon w Poznaniu
              Pozdrawiam.
              • dante.alighieri Re: Re To był sterowiec Hindenburg 15.09.06, 21:03
                lili_marleen napisała:

> A propos znanych Poznaniaków - nie każdy wie że inny feldmarszałek Günther
                von
                > Kluge był również rodzon w Poznaniu
                > Pozdrawiam.

I dziadek pani kanclerz Angeli Merkel również :) Dziwię sie, że miasto jeszcze
                tego nie wykorzystało?
    • tipsiara Re: Dziwny obiekt latajacy nad Poznaniem 15.09.06, 17:46
      dzis tez lata,i chyba do niedzieli bedzie tak krążyć:)
    • Gość: SZP Re: Dziwny obiekt latajacy nad Poznaniem IP: *.icpnet.pl 15.09.06, 20:13
      To sterowiec z reklamą Skody. Widać go było dobrze dziś i wczoraj po południu
      jak latał nad północnymi obrzeżami Poznania.
    • Gość: Marika Re: Dziwny obiekt latajacy nad Poznaniem IP: *.izacom.pl 16.09.06, 09:16
      Muszę przyznać że robi wrażenie. Latał sobie nad Strzeszynem Greckim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka