Gość: mlx IP: *.echostar.pl 19.03.03, 00:06 To,że ktoś studiuje w Szczecinie czy w Zielonej Górze,gdyż nie dostał się na studia w Poznaniu świadczy dobrze o absolwencie? Nie sądzę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: shevtz Re: IP: *.umultowo.sdi.tpnet.pl 19.03.03, 00:08 Czyżby powstała właśnie nowa "świecka tradycja"? Marcinek z Marią na zmianę na pierwszym miejscu :) Skoro 2 lata temu Maria, rok temu Marcinek, teraz Maria... to kto wie, kto za rok? Ja mam nadzieję, że znów Marcinek, a tymczasem gratuluję Marynce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shevtz Nowa świecka tradycja IP: *.umultowo.sdi.tpnet.pl 19.03.03, 00:09 Czyżby powstała właśnie nowa "świecka tradycja"? Marcinek z Marią na zmianę na pierwszym miejscu :) Skoro 2 lata temu Maria, rok temu Marcinek, teraz Maria... to kto wie, kto za rok? Ja mam nadzieję, że znów Marcinek, a tymczasem gratuluję Marynce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: va Re: IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.03, 07:49 całkowicie się zgadzam z przedmówcą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebar Hej Wyborcza!!!! IP: *.reverse.qsc.de 19.03.03, 08:27 Mogliscie ten wykres zrobic jeszcze mniejszy... Mieszkam w Niemczech aktualnie i chcialem wiedziec na ktorym miejscu znajduje sie moja niegdys najpotezniejsza w Poznaniu Dwojka (II L.O.). niestety mimo dostepu do internetu nadal z tego jpg nic sie nie da odczytac (kiepska rozdzielczosc!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Hej Wyborcza!!!! IP: *.icpnet.pl 19.03.03, 09:21 Dokładnie to samo chce napisać,jestem zmuszona kupić gazetę ,gdyż nic nie widzę,a tak samo interesuje mnie miejsce mojego liceum. komus brakło wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebar Re: Hej Wyborcza!!!! IP: *.reverse.qsc.de 19.03.03, 11:10 Gość portalu: Kasia napisał(a): > Dokładnie to samo chce napisać,jestem zmuszona kupić gazetę Nie pisz tak, bo sprawiasz radosc tym z Gazety ktorzy z premedytacja dali takiego kiepskiego jpg'a aby ludzie wlasnie kupili Gazete. Miejmy nadzieje, ze sie myle ale gdyby tak naprawde bylo, swiadczyloby to o krotkowzrocznosci myslenia dziennikarzy Gazety... - to dobre dla lokalnych biednych dziennikow ale nie dla takiego potentata.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IPLO Re: Hej Wyborcza!!!! IP: 212.201.46.* 20.03.03, 08:28 "GW" bierze dosc nieciekawy punkt widzenia - mianowicie, ze studiowanie za granica jest punktowane wiecej jak w Polsce. Z calym szacunkiem, ale niekoniecznie musi tak byc, ze trudniej jest sie dostac na uniwersytet za granica (wrecz przeciwnie - rzadko gdzie na Zachodzie znajdziemy skale typu 40 na 1 miejsce), poza tym jakosc nauczania nie musi wcale byc lepsza. Ciesze sie z tak wysokiego miejsca mojego ex-liceum w rankingu, ale absolwenci IPLO po prostu maja kase na studiowanie za granica i nie powinni z tego powodu byc traktowani jako lepsi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziko Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.03, 10:18 Gość portalu: mlx napisał(a): > To,że ktoś studiuje w Szczecinie czy w Zielonej Górze,gdyż nie > dostał się na studia w Poznaniu świadczy dobrze o absolwencie? > Nie sądzę... Są też tcy, którzy nie chcą pozostać w rodzinnym mieście na garnuszku u starych, a Warszawa, to nie prowincja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koviak Re: IP: *.wsz.am.poznan.pl 19.03.03, 11:10 Cos sie nie zgadza. Skoro Osemka szturmen wziela prawie wszystko co najlepsze ( Akademia medyczna, Informatyka i Marketing) i nie jest najlepsza? Po drugie nie uwzgledniacie liczby laureatow olimpad ato jest tym smaczkiem tylko wybitnych liceow. Absolwent osemki z czasow gdy byla bezkonkurencyjna. P.S. Wspolczuje dzisiejszej mlodziezy, BO SZKOLY TYLKO WYMAGAJA A MALO CO UCZA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka z MM Re: IP: *.biskupice.sdi.tpnet.pl 19.03.03, 12:53 pod względem olimpiad urządzają ranking "Perspektywy". Co prawda, moim zdaniem to mało wymierny ranking, ale tu tez wygrała Marynka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 19.03.03, 15:16 Olimpiady zdecydowanie nie powinny miec wplywu na pozycje liceum. Bo to jest w zbyt duzym stopniu kwestia przypadku - w sensie, ze jesli ktos bedzie laureatem w MM, to prawdopodobnie idac do 1LO bylby ten sam efekt. Inna sprawa ze olimpiada nie zalezy ogolnie od szkoly, ale od indywidualnych zdolnosci i pracy ucznia oraz dobrej woli nauczyciela. A swoja droga to czy 1LO nie jest bylo przez MM w perspektywach?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homo sapiens Re: system owiaty IP: *.umultowo.sdi.tpnet.pl 19.03.03, 13:04 po czesci sie zgodze z przedmowca,ze szkoly duzo wymagaja nie uczac wiele - to najwiekszy dramat polskiej oswiaty...Pewien slawny genetyk powiedzial : "Gdzie sie podziala madrosc ktora utracilismy w wiedzy?" - mysle,ze nic dodac niz ujac, niech zyje Łybacka i jej banda pseudoreformatorow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 19.03.03, 15:13 Wszystko sie zgadza - bledu nie ma. Zobacz jak wyglada 1 i 2 kryterium - 5 osob nie zdalo w VIII LO matury, a 5 nie dostalo sie na studia. Matura jest tu bardzo kiepskim wynikiem - w pierwszej piatce inne szkoly wypadaly lepiej. A co do "dobrych kierunkow" - zobacz na jednego z konkurentow - Marcinek. Psychologia, prawo, AE, architektura - tez jest tego sporo. Wszystko sie zgadza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koviak Re: SZKOLY WYMAGAJA alE NIE UCZA. IP: *.wsz.am.poznan.pl 19.03.03, 11:12 Cos sie nie zgadza. Skoro Osemka szturmen wziela prawie wszystko co najlepsze ( Akademia medyczna, Informatyka i Marketing) i nie jest najlepsza? Po drugie nie uwzgledniacie liczby laureatow olimpad ato jest tym smaczkiem tylko wybitnych liceow. Absolwent osemki z czasow gdy byla bezkonkurencyjna. P.S. Wspolczuje dzisiejszej mlodziezy, BO SZKOLY TYLKO WYMAGAJA A MALO CO UCZA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćć Re: IP: *.umultowo.sdi.tpnet.pl 19.03.03, 11:15 też tak uważam, tzn. w rankingu trzeba by uwzglednic osoby, ktore 1) poszly na WYBRANE studia 2) osoby, ktorym sie nie udalo zdac i zrezygnowaly 3) osoby, ktorym sie nie udalo zdac i poszly na cos innego w Poznaniu 4) jak 3, ale poza poznaniem. tzn. stosunek oczekiwan ucznia do jego mozliwosci po nauce w szkolach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 19.03.03, 15:21 Zdecydowanie nie masz racji. Jaki bylby efekt tego? Ranking nie wyznaczalby tego jak dobrze szkola uczy, jacy sa jej absolwenci itp, ale to jak potrafia ocenic swoje zdolnosci, gdzie jest wiecej megalomanow a gdzie jest ich mniej itp. W tym momencie osoba ktora idzie na przecietny kierunek da szkole wiecej punktow niz ta, ktora wybrala cholernie dobry i cholernie ciezki, ale zabraklo jej naprawde niewiele, jeden punkcik i jest zmuszona isc na slabszy kierunek. Jesli chodzi o kryterium C to uwazam ze jest ono dosc dobre. Inna sprawa, ze zdajac na AE,PP czy AM jest niby jedynie ok 4-6 k/m, ale to jest 4-6 naprawde dobrych uczniow. Ci, ktorzy sie nie dostana, zazwyczaj maja po prostu pecha. A taka np psychologia co to jest 20k/m, to IMHO sposrod 20 osob jest 18 durniow. Tak wiec tam dostac jest sie zdecydowanie latwiej. No i tesy ktore sa na caly WNS to po prostu smiech na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sniffer Re: 'Marynka' najlepszym ogólniakiem Poznaniu IP: *.icpnet.pl 19.03.03, 11:38 Jaka tam Marynka! Marcinek rulez. W Marynce sa same cpuny i kujony!!! A teraz bez zartow. Glupio wyszlo, ze nas az o 10 pkt porobili, ale ja sie staralem - dostalem sie tam gdzie trzeba, tak wiec troche od siebie dodalem. Pozdro dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: 'Marynka' najlepszym ogólniakiem Poznaniu IP: *.biskupice.sdi.tpnet.pl 19.03.03, 12:58 >Jaka tam Marynka! Marcinek rulez. W Marynce sa same cpuny i >kujony!!! Jakoś jestem tu codziennie i sie z tym specjalnie nie spotykam. W Marcinku natomiast wystarczy wejść do przedsionka by napotkać ludzi z worami pod oczami, zakrwawionymi białkami i ziemistą cerą... Tak jakby przez całą noc nic tylko się uczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: 'Marynka' najlepszym ogólniakiem Poznaniu IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 19.03.03, 15:31 Hmm... Dawno nie odwiedzalem 1LO. Straszne, ze jest z ludzmi az tak zle. Dawniej ludzie byli bardziej wyluzowani. Kiedys normalka bylo spotkac kogos kto sobie gral w bryza lub pil wodke, po nie mial ochoty siedziec na lekcji lub pisac sprawdzianu. Teraz wszystko jakies takie przestraszone. Nawet godnych brydzystow w 1LO nie ma. Ostatni rocznik 2001. Pozdro dla Was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad z matmy... Re: 'Marynka' najlepszym ogólniakiem Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.03, 16:35 Jak to nie ma dobrych brydzystow??? Do zobaczenia w kurniku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: 'Marynka' najlepszym ogólniakiem Poznaniu IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 19.03.03, 17:17 WIdocznie nalezysz do pozytywnych wyjatkow. Jak ja chodzilem do 3 klasy to bylo apoheum w mojej karierze. Gralismy zazwyczaj z rowiesnikiami i rok wyzej. Bylo nas tak z 15-20 prawdziwych maniakow. Jak sie narobilo zbyt duzo nieobecnosci i spoznien to troche nasz nalog sie zmniejszyl... Ale tylko troszke. Takich ludzi juz pozniej nie widywalem - w kazdym razie na pewno nie w takich ilosciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: 'Marynka' najlepszym ogólniakiem Poznaniu IP: *.visp.energis.pl 20.03.03, 00:08 czy to ty Karolu C. ??? niestety musze potwierdzic smutna prawde. Wraz z zeszlorocznymi maturzystami odeszly niedobotki brydzystow - nie ma z kim zagrac partyjki na przerwie. Pary nie moznaby tu nawet znalezc, nie mowiac juz o calej czworce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: 'Marynka' najlepszym ogólniakiem Poznaniu IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 20.03.03, 00:24 Tak, to ja. A kim ty jestes? Basia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jachu Re: 'Marynka' najlepszym ogólniakiem Poznaniu IP: 193.0.110.* 20.03.03, 10:55 brydzysci z marcinka kochani.naprawde bylo nas 15-20/to chyba przesada.a gralsicie w naszym turnieju w 99?pozdrawiam, a kimze jestescie? jachu, rocznik 2000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: 'Marynka' najlepszym ogólniakiem Poznaniu IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 20.03.03, 13:39 Graly wtedy 3 pary: Ty byles w zwyciezkiej, jedna damsko-meska ktora byla chyba 5, oraz jedna miala 13 (niestety ostatnie) miejsce i to bylem ja. Wowczas to byly nasze poczatki, mojego partnera w szczegolnosci. Ilu nas bylo? Ty z Cyrylem, Cichy, Pacholczyk, Karolczak, przez bardzo krotki okres Robert Rakowski - tyle z waszego rocznika (chyba ze cos ominalem). Z mojego bylem ja, Mateusz, dwie dziewczyny z mojej klasy, jeszcze 3 albo 4 kolesi z mojej klasy, z klasy D Kolodziej, Morkowski, Wykret, Fragles i nie wiem czy Sadek czasami nie gral. Przypominasz sobie jeszcze kogos? Moze do dwudziestki dobijemy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jachu Re: 'Marynka' najlepszym ogólniakiem Poznaniu IP: 193.0.110.* 21.03.03, 14:42 fiu, fiu...no tak.to byla ekipa.ode mnei z klasy jescze kolega kamil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: 'Marynka' najlepszym ogólniakiem Poznaniu IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 21.03.03, 16:17 A ja sie przedstawic zapomnialem ;) Karol jestem. Od Ciebie jeszcze ponoc Emila grala, ale ani z nia ani z Kamilem przyjemnosci zagrac w marcinku nie mialem. Kurde, to byly czasy. Czworka albo i osemka w kazdej chwili na wyciagniecie reki - na kazdej przerwie i kazdej lekcji ;) Teraz zdecydowanie trudniej i trzeba sie zadowalac kurnikiem na laborkach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad z matmy... Re: 'Marynka' najlepszym ogólniakiem Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.03, 14:25 Gość portalu: sniffer napisał(a): > Jaka tam Marynka! Marcinek rulez. W Marynce sa same cpuny i kujony!!! > > A teraz bez zartow. Glupio wyszlo, ze nas az o 10 pkt porobili, ale ja sie > staralem - dostalem sie tam gdzie trzeba, tak wiec troche od siebie dodalem. > > Pozdro dla wszystkich. No sniffeer... my to sie moze i staralismy, ale reszta klas byla powiedzmy lagodnie "mniej ambitna". Proponuje zrobic osobny ranking klas, a wtedy (nie mam najmniejszych watpliwosci) bylibysmy pierwsi... Pogratulowac, ale my i tak wiemy swoje. Pozdrawiam wszystkich!!! Sasiad sniffera z matmy, K. PS. Dla niezdecydowacnych gimnazjalistow: U nas jest lepiej, mniej dragow no i mamy wyzsza wieze :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: 'Marynka' najlepszym ogólniakiem Poznaniu IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 19.03.03, 15:33 Czy mniej dragow to bym polemizowal. Ale tego za wade nigdy nie uznawalem - po prostu ludzie robili to, na co mieli ochote. Zadnego zmuszania. Co do wiezy - sprobuj madralo zegar uruchomic :P Dla niedoinormowanych: zegar ruszy, jak pierwsza dziewica sie dostanie do marcinka. ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad z matmy... Re: 'Marynka' najlepszym ogólniakiem Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.03, 16:37 Czlowieku, ile razy probowalismy go uruchomic to ty nie masz pojecia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: 'Marynka' najlepszym ogólniakiem Poznaniu IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 19.03.03, 17:19 Ach te dziewczyny... Czy zadna z nich nie moze sie powstrzymac?? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: 'Marynka' najlepszym ogólniakiem Poznaniu IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 19.03.03, 15:28 No porobili was, porobili. Ale IMHO Marcinek to juz nie ta sama szkola co dawniej (dawniej w sensi ezaledwie kilka lat temu). To co napisze to jedynie moje osobiste odczucia. Jak ja szedlem do 1LO (a bylo to pare lat temu) to juz w pierwszej klasie zauwazylem pewne roznice. MM wydawala mi sie szkola w duzej mierze dla kujonow. Marcinek byl czyms innym. Inni ludzie. Inny swiat. Ojciec kumpla (notabene rowniez absolwent 1LO) mowil, ze dawniej jak cala Polska sluchala Beatlesow i Stonesow, to Marcinek sluchal Creadelsow (jesli w ogole ktos jeszcze wiec co to za kapela - mowiac krotko Woodstock 69 itp klimaty). Szkola zawsze czyms sie wyrozniala od innych. Ja zauwazylem natomiast, ze rocznik ktory przyszedl po mnie (czyli zeszloroczni maturzysci) to coraz bardziej zwykli ludzie. 95% facetow to metal albo cos dreso-podobnego, coraz wiecej kujonstwa, po prostu szarzy, zwykli uczniowie. I z roku na rok bylo coraz gorzej. Chcialbym, zeby kiedys Marcinek odzyskal dawny klimat. Bo jesli to sie nie zmieni, to absolwent 1LO nie bedzie potencjalnym geniuszem, znana persona itp., ale zwyklym karierowiczem ktory bedize wlazil w d*** swojemu szefowi bez wazeliny. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad z matmy... Re: 'Marynka' najlepszym ogólniakiem Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.03, 16:45 Ty chyba rzeczywiscie bardzo dawno nie byles w Marcinku... Musiales sie niezle najarac skoro widziales u nas dresow... No moze poza Siekierskim i Skupim, ale oni moga... bo to WFisci... Metale? Byli, nieliczni, ale poza nimi byla tez fantastyczna i zroznicowana wiara, jakiej nigdzie indziej nie znajdziecie!!! Pozdro, sorry za to najaranie, ale wiesz o co mi chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: 'Marynka' najlepszym ogólniakiem Poznaniu IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 19.03.03, 17:25 Mowiac dres nie chodzi mi o stroj - raczej o mentalnosc. Takie wrazenie mialem - z roku na rok coraz wiecej "zwyklych ludzi w niezwyklej szkole". Chyba ze w koncowych klasach sie tak zmieniliscie... Czego oczywiscie wszystkim zycze. Bo skoncyzc Marcinka i byc w 100% normalnym to wstyd i hanba :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thoriss Re: 'Marynka' najlepszym ogólniakiem Poznaniu IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.03, 20:33 Bez dwoch zdan, Osemka najlepsza. Co do Marynki, to szkoda gadac. Ludzie w rozciagnietych do kolan sweterkach i z miotlami na glowach (doswiadczenia wlasne - obserwacje na PP;>), dziwacy, ktorym daje sie zyc w ich wlasnym, malutkim, 'humanistycznym' swiecie:> Co do Marcinka, wiadomo, wrog nr. 1: odpowiedzialni za wszelkie zlo na swiecie, w tym za stonke na polskich ziemniakach. Poza tym, kazdy kto wie komu i ile zaplacic, moze tam sie uczyc. Reszta LO sie nie liczy. Tyle jesli chodzi o stereotypy (chociaz... najwieksza udreka studentow Informatyki na PP, prof. zw. dr hab. inz. Jan Weglarz to absolwent Marcinka - pierwsza teza wiec sie zgadza. Na to druga tez znalazlyby sie dowody;>) Jesli jednak chodzi o rzeczywistosc, to porzadne chlopy z Marcinka tez sie znajda. Niewiele ich, ale jednak;> Morze wodki, ktore od pazdziernika wylewamy ponad tymi licealnymi podzialami, przekonalo mnie do tego. Tak czy siak Osemka rzadzi. Rankingi nie mowia calej prawdy, w koncu to Osemka trzesie drugim, najlepszym kierunkiem technicznym w Polsce (do tego grona zaliczam sie i ja;>), to do Niej nalezy jedna z lepszych wyzszych szkol ekonomicznych w Polsce i Ona szefuje na obleganej AM. W koncu to w Osemce byli, chyba sa i mam nadzieje, ze beda najbardziej nietuzinkowi, zajebisci i wspaniali ludzie jakich mozna sobie wyobrazic. Rzeklem pozdro dla zeszlorocznych absolwentow Osemki i dla 'kraciastej ekipy' z ostatnich rzedow sal wykladowych na Informatyce na PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: 'Marynka' najlepszym ogólniakiem Poznaniu IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 20.03.03, 00:27 Co do przekupnosci w 1LO absolutnie sie nie zgadzam. Jesli jestes z 2 roku infy, to nie mozesz pwoedziec ze osemka rzadzi, bo nas jest tym razem wiecej ;) A jak sie niedawno dowiedzialem, to wiekszosc naszej kadry jest po Marcinku. Po osemce natomiast jest prof. Drozdowski ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thoriss Re: 'Marynka' najlepszym ogólniakiem Poznaniu IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.03, 22:24 Wcale nie pisalem, ze jestem z 2 roku. Jestem z pierwszego, na ktorym Osemka rzadzi(prawie 1/4 roku to Osemka):> Heh a z Osemki jest jeszcze dr Stefanowski;> PS. Widzialem ostatnio zdjecie usmiechnietego prof. Carbona - pewnie fotomontaz:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: 'Marynka' najlepszym ogólniakiem Poznaniu IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 20.03.03, 23:14 No, ja widzialem kilka fotek na ktorych pozuje np z pracownikami, to jest wtedy usmiech. Widzialem tez fote jak mial 20-pare lat. Rarytas!!! A ja posiadam zwykle zdjecie jak wpisuje nam buty do indeksow ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad z matmy... Re: 'Marynka' najlepszym ogólniakiem Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.03, 21:06 Gość portalu: dr huckenbush napisał(a): Bo skoncyzc Marcinka i byc w 100% normalnym to wstyd i > hanba :D I tu sie z Toba w 100% zgadzam!!! Jakby ktos nazwal mnie notrmalnym, uznalbym to za obelge!!! Normalny to ktos przecietny, zwykly, nic nie wnoszacy, a nam od takich daleko!!! Niech zyja nienormalni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: 'Marynka' najlepszym ogólniakiem Poznaniu IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 20.03.03, 00:28 Co nie zmienia faktu, ze takich w 1LO z roku na rok coraz mniej. I jesli to sie nie zmieni, to niedlugo Marcinek bedzie po prostu buda dla zwyklych, przecietnych kujonow. Precz! Za nienormalnych pijmy do dna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sniffer Re: 'Marynka' najlepszym ogólniakiem Poznaniu IP: *.icpnet.pl 20.03.03, 21:12 Gość portalu: dr huckenbush napisał(a): >Ja zauwazylem natomiast, ze > rocznik ktory przyszedl po mnie (czyli zeszloroczni maturzysci) to coraz > bardziej zwykli ludzie. 95% facetow to metal albo cos dreso-podobnego, coraz > wiecej kujonstwa, po prostu szarzy, zwykli uczniowie. No troche czuje sie dotkniety ta teza. Nie uwazam sie za kogos przecietnego, pospolitego, a z gory zaliczyles mnie do tej grupy ludzi, mowiac, ze 95% facetow to metal itd. Nie ukrywam, ze wygladam jak metal, mam taka mentalnosc, ale nie znaczy to od razu, ze jestem przecietny. W ogole uwazanie, ze metale sa ludzmi bez wyrazu uwazam za male nieporozumienie. Sadze, ze sposrod wszystkich subkultur wyrozniamy sie najwieksza wrazliwoscia, skrywana wrazliwoscia. Moze nie jestesmy otwarci, ale dzieki temu stalismy sie bardziej zagadkowi i ciekawsi od chocby hip-hopowcow. Ja sam uwzam sie za osobe, ktora rozni sie od metalow ogolnie rozumianych, za kogos jeszcze mniej przecietnego; nie chce by me slowa byly postrzegane jako wyraz megalomanii i samouwielbienia, ale chce wskazac, ze nie mozna tak po prostu zaszufladkowac kogos, bo to troche krzywdzace. Zgadzam sie jednak z tym, ze coraz wiecej jest w marcinku osob, ktore mozna by uznac za przecietne, podkreslam, mozna by. Sam odnioslem takie wrazenie. Teraz tym bardziej, kiedy wchodze do szkoly to zdecydowanie mi czegos brakuje. Sadze jednak, ze spowodowane jest to moja pozycja swiezo upieczonego absolwenta, ktory nie zaaklimatyzowal sie jeszcze na studiach, a ze stara ekipa z liceum widuje sie srednio raz na miesiac. Na studiach nie nawiazuje sie takich przyjazni jak w liceum, dlatego tez odwiedzamy stara bude, by ozywic wspomnienia; wchodzac w mury LO instynktownie szukamy naszych najlepszych kumpli, starej ekipy. Nie znajdujac ich rozgladamy sie po korytarzu, by odnalezc choc ta "fspaniala" atmosfere, lecz jedyne na co natrafia nasz wzrok, to przecietni ludzie, jakze rozniacy sie od wszystkich tych, ktorych znalismy za czasow nauki w murach marcinka. Brzmialo to jak psychologiczny wywod wymadrzajacego sie kolesia, lecz nie mowilem o tym jak Ty sie czules, tylko jak ja to odczuwam. Choc mozliwe, ze Ty rowniez... Wiele z tego o czym pisales jest prawda. W ostatnim roku juz tylko moja klasa, tak przynajmniej mi sie wydaje, podejmowala proby rozruszania dretwego marcinka, a pamietam, ze jak zaczynalem edukacje w tej szkole, chodzilo do niej naprawde wiele osob, ktorych wszedzie bylo pelno; pod koniec mej przygodu z I LO, 2/3 osob byly mi zupelnie obce, nie moglem skojarzyc ich twarzy. Dobra, koniec uzalania sie nad soba i calym swiatem. Chcialem sie tylko podzielic moja refleksja, a wywalilem esej na pol strony... Pozdro wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: 'Marynka' najlepszym ogólniakiem Poznaniu IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 20.03.03, 22:00 Gość portalu: sniffer napisał(a): > No troche czuje sie dotkniety ta teza. Nie uwazam sie za kogos przecietnego, > pospolitego, a z gory zaliczyles mnie do tej grupy ludzi, mowiac, ze 95% > facetow to metal itd. Nie ukrywam, ze wygladam jak metal, mam taka mentalnosc, > ale nie znaczy to od razu, ze jestem przecietny. W ogole uwazanie, ze metale sa > > ludzmi bez wyrazu uwazam za male nieporozumienie. Sadze, ze sposrod wszystkich > subkultur wyrozniamy sie najwieksza wrazliwoscia, skrywana wrazliwoscia. Nie twierdze ze metale sa bez wyrazu. Chodzi mi o to, ze w zasadzie w prawie kazdej szkole faceci dziela sie na metali i dreso-podobnych. W wiekszosci. I w marcinku tez zaczyna tak sie robic. I nie twierdze ze wszyscy tacy sa, ale 1LO staje sie coraz bardziej szara, bezksztaltna masa i nawet jesli zdarzaja sie jednostki pozytywne, wyrozniajace sie, to nie widac ich w tlumie szarych, przecietnych kujonkow. Teraz > tym bardziej, kiedy wchodze do szkoly to zdecydowanie mi czegos brakuje. Sadze > jednak, ze spowodowane jest to moja pozycja swiezo upieczonego absolwenta, > ktory nie zaaklimatyzowal sie jeszcze na studiach, a ze stara ekipa z liceum > widuje sie srednio raz na miesiac. Na studiach nie nawiazuje sie takich > przyjazni jak w liceum, dlatego tez odwiedzamy stara bude, by ozywic > wspomnienia; wchodzac w mury LO instynktownie szukamy naszych najlepszych > kumpli, starej ekipy. Zazwyczaj z ludzmi ze studiow sa jeszcze wieksze wiezi. Ale to jest kwestia roku lub dwoch zeby znalezc sobie konkretna ekipe. Moja klasa niestety sie tak nie spotyka. Tzn pare osob tak, ale to tylko nieliczna grupa tych najlepszych, do ktorej oczywiscie ja sie zaliczam ;))) > Brzmialo to jak psychologiczny wywod wymadrzajacego sie kolesia, lecz nie > mowilem o tym jak Ty sie czules, tylko jak ja to odczuwam. Choc mozliwe, ze Ty > rowniez... Przeciez chyba wyraznie pisze ze to moje odczucie. Ale obawiam sie ze ono w duzym stopniu odzwierciedla rzeczywistosc. > > Wiele z tego o czym pisales jest prawda. W ostatnim roku juz tylko moja klasa, > tak przynajmniej mi sie wydaje, podejmowala proby rozruszania dretwego > marcinka, a pamietam, ze jak zaczynalem edukacje w tej szkole, chodzilo do niej > > naprawde wiele osob, ktorych wszedzie bylo pelno; pod koniec mej przygodu z I > LO, 2/3 osob byly mi zupelnie obce, nie moglem skojarzyc ich twarzy. > Wiec chyba rozumiesz o co mi chodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homo sapiens megalomania IP: *.umultowo.sdi.tpnet.pl 19.03.03, 12:58 wiesz co? zastanow sie czasem co mowisz...Jesli uwazasz,ze studia w Poznaniu sa czyms wyjatkowo elitarnym,to chyba nie wiesz,gdzie sa porzadne uczelnie...Wybacz,ale nie uwazam,zebysmy mieli prawo dyskredytowac inne uczelnie tylko dlatego,ze nie leza w jednym z najzamozniejszych miast w Polsce.Widzisz-temu rankingowi najbardziej brakowalo kryterium,ktore uwzlednialo tych zdolnych ktorzy dostali sie na UJ,UW czy tez do Torunia.Chodzilem do Marynki i wiem,ze duzo osob poszlo na oblegane kierunki poza Poznaniem,bo tu np. nie ma weterynarii, miedzywydzialowych studiow humanistycznych,filmowki... i co? Nadal twierdzisz,ze tylko w Poznaniu mozna studiowac z duma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM. Gówno wiecie a się mądrzycie gnidy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.03, 15:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Powiedzial co wiedzial... Gratuluje. IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 19.03.03, 15:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: megalomania IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 19.03.03, 15:36 Prawda jest, ze jelsi chodzi o miasta akademickie w Polsce, to licza sie tylko tzry: Poznan, Krakow i Warszawa (kolejnosc przypadkowa). Ewentualnie mozna jeszcze dorzucic Wroclaw. Reszta to zascianek. Miedzywydzialowe studia humanistyczne? Sa na UAM. Wiem, bo kolezanka z klasy takie cos robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZARLI Re: XXV IS THE BEST IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.03, 19:21 DLA MNIE XXV LO JEST THE BEST MIMO ZE MA 15 MIEJSCE MOGLO MIEC 14 RÓZNICA MINIMALNA PKT, ROK TEMU BYŁA ŁEB W ŁEB Z IX !!! W TYM ROKU TO TYLKO CHWILOWY SPADEK FORMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Re: XXXIV LO IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 20.03.03, 19:12 i tak XXXIV jest the best marynka i marcinek to kujony uczą się i uczą ale tak naprawdę i tak dużo nie umieją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: XXXIV LO IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.03.03, 20:59 ehhh... naprawde nie wiesz jaki jest marcinek :) z calym szacunkiem, jedyne co rozni moje liceum od twojego to srednia IQ, EQ etc... pozdrawiam absolwentow 2001, w szczegolnosci panow z mat-fizu (ze tak to ujme, od mieczy:) ps - sorx za OT ale musze to powiedziec... marcinek to juz nie marcinek, teraz nie wiadomo kto jest z gimnazjum a kto z liceum... takze... 2002-matura bedzie zdecydowanie ostatnia w historii "Marcinka" przez duze M :) God bless matke dyrektor chojnacka ehhh Odpowiedz Link Zgłoś