Dodaj do ulubionych

Kto za koalicją PO i PIS we Wrześni!

09.10.06, 07:23
W Warszawie się kłócą dwie prawicowe partie ze sobą. Skorzysta na tym tylko
lewica typu SLD. Proponuję wszystkim Wrześnianom o zapatrywaniach prawicowych
do zachęcania dwóch tych partii we Wrześni do stworzenia koalicji po
wyborach. Niech Września da przykład, że na dołach tych partii są rozsądni
ludzie, którzy umieją się dogadać , a nie kłócić. Kto będzie za niech się
tutaj wpisze. Kto będzie przeciw, niech również to zrobi i napisze dlaczego
jest to u nas we Wrześni niemożliwe.
Obserwuj wątek
    • wercyngetoryks_wp Re: Kto za koalicją PO i PIS we Wrześni! 10.10.06, 19:31
      Przeciw!
      • antykomunista1 Re: Kto za koalicją PO i PIS we Wrześni! 13.10.06, 21:29
        Będę za jak Wawrzyniaka wystawi PIS na burmistrza. Do tej pory nie wiemy, kogo
        PIS wystawia. Gdzie się dwóch bije, trzeci wszystkich godzi i wygrywa.
        • dwtst Re: Kto za koalicją PO i PIS we Wrześni! 13.10.06, 21:51
          Koalicja PIS z PO we Wrześni jest jak najbardziej wskazana. Myślę, że Warszawka
          miałaby utartego nosa. Natomiast po co panu Wawrzyniakowi kandydowanie na
          burmistrza? Jest świetnym durektorem i szkoda go na te stanowisko. Myślę, że
          pan Kałużny powinien dalej zostać burmistzrem, a PIS i PO powinny poprzeć taką
          kandydaturę.
          • antykomunista1 Re: Kto za koalicją PO i PIS we Wrześni! 13.10.06, 22:34
            niezły z ciebie filozof i kombinator
          • pan.nikt Re: Kto za koalicją PO i PIS we Wrześni! 13.10.06, 23:45
            Miew wiem, czy kombinator, ale z tegoco wiem P Warzyniak dyrektorem szkoły (dwóch szkół z nadania (byłego po wyborach) Starosty) jest dobrym, albo i więcej
            • antykomunista1 Re: Kto za koalicją PO i PIS we Wrześni! 13.10.06, 23:54
              To może najwyższy czas te szkoły rozłączyć? A może czas zacząc kolejny
              eksperyment taki jak np. - połączyć koszary z zawodową na Wojska Polskiego, a
              może zrobić totalny, wielkiej ekstrawagancji eksperyment - połączyć koszary z
              liceum na Witkowskiej?
              A tak na koniec, to co ma piernik do wiatraka. To, ze jest dobrym dyrektorem
              powoduje, ze nie powinien kandydować na burmistrza? To jest własnie ta dziwna
              filozofia.
              • pan.nikt Re: Kto za koalicją PO i PIS we Wrześni! 14.10.06, 00:20
                nie moja filozfia.
                • dwtst Re: Kto za koalicją PO i PIS we Wrześni! 14.10.06, 17:54
                  Ja nikomu niczego nie zabraniam. Takie są po prostu moje myśli. Szanuję zarówno
                  pana Wawrzyniaka jak i pana Kałużnego i szkoda, żeby obaj panowie ze sobą
                  rywalizowali. Obaj sa mocni i lepej te siły wspólnie wykorzystać przeciwko
                  konkurencji z lewicy.
    • nowak11 Re: Kto za koalicją PO i PIS we Wrześni! 15.10.06, 21:10
      Nie wiem czy PO to partia prawicowa...? Ja tam nigdy nie byłem zbyt polityczny;
      ludzi dzielę raczej na tych dobrych i złych, uczciwych i nieuczciwych. Wydaje
      mi się, że rzeczywiście po tej prawej stronie uczciwszych jakby trochę więcej,
      ale znam paru równie dobrych z lewicy... I może rzeczywiście zacząć się
      jednoczyć zamiast dzielić? Nie rozumiem tylko dlaczego Po z PiS przeciw lewicy?
      Czy burmistrz z lewicy będzie działał na szkodę wrześnian? Ej, politycy,
      przyznajcie się - tak naprawdę chodzi wam o wpływy i kasiorę a nie o dobro tego
      miasteczka! Ale was jestem jeszcze w stanie zrozumieć; pchacie się na stołki,
      ryzykujecie, tracicie rodziny i przyjaciół, zdrowie... - to cena, wysoka... Ale
      najgorsze są te wasze przydupasy; schowani za waszymi plecami; kombinatorzy,
      intryganci...Liczący na ochłapy z pańskiego stołu - jakaś działeczka,
      przetardzik, może posadka dla syna, a nawet darmowe miejsce do parkowania!:))).
      Ohyda...
      • tkaluzny Re: Kto za koalicją PO i PIS we Wrześni! 15.10.06, 21:23
        skąd masz podejrzenia (że nie wspomnę o doświadczeniach - bo przecież nie
        angażujesz się politycznie)?
        • edwardbonawentura Re: Szanowny Panie Burmistrzu 16.10.06, 19:56
          Proszę nam może powiedzieć, czy Pan jest zwolennikiem takiej koalicji we
          Wrześni?
          Moim zdaniem byłby to dobry początek i przykład dla innych w Polsce.
          • tkaluzny Re: Szanowny Panie Burmistrzu 18.10.06, 14:14
            doświadczenie pokazuje, że lepiej jest robić koalicje po wyborach niż przed
            • edwardbonawentura Re: Szanowny Panie Burmistrzu 18.10.06, 19:04
              Przepraszam, ale jakie doświadzcenia? Czyżby te z samej centrali?
        • nowak11 Re: Kto za koalicją PO i PIS we Wrześni! 16.10.06, 20:31
          he he...Sam znam kilku, którzy moim zdaniem wypłynęli na Twoich plecach (być
          może nawet o tym nie wiesz - bo ktoś tam się na kogoś powołał, kogoś znał, z
          kimś byłeś na wernisażu itd.). Jeden z Twoich kolegów współpracuje z ratuszem,
          a drugi, który jest kolegą Twojego kolegi też tam sobie czymś zarządza...Trzeci
          to mąż koleżanki Twojej...he he...itd. Zgoda, w takim grajdole jak Września
          trudno nie być czyimś znajomym. Nie żądaj ode mnie abym Ci podał nazwiska; i
          tak mam prze...ne w tym mieście. Powiesz z ręką na sercu, że żaden z Twoich
          kumpli nie skorzystał na tym, że rządzisz we Wrześni? Zeby było jasne - ja nie
          jestem wzorem cnót wszelakich, też mam swoje za uszami. Ale nie pozywam nikogo
          do sądu za to, że źle o mnie mówi; może ma rację? Czasem warto spojrzeć na
          siebie z boku, z pewnego dystansu. Odejść na bok od chóru klakierów i dworzan.
          Ja też obawiam się, że frekwencja będzie kiepska; bo tak naprawdę to chyba nie
          ma różnicy kto w tym mieście rządzi.
          • tkaluzny Re: Kto za koalicją PO i PIS we Wrześni! 17.10.06, 10:15
            Nie żądaj ode mnie abym Ci podał nazwiska; i tak mam prze...ne w tym mieście.
            * o rany to z Ciebie kombatant jeszcze będzie.
            Jesteś przez kogoś prześladowany?
            pozdrawiam
            • edwardbonawentura Re: Kto za koalicją PO i PIS we Wrześni! 17.10.06, 16:36
              Panie Burmistrzu, proszę o odpowiedź na moje pytanie.
            • nowak11 od kombatanta 17.10.06, 19:20
              he he... jeszcze rok temu też bym się smiał... Niestety teraz jest inaczej.
              Naprawdę ktoś próbował mi się dobrać do d...Z tego co udało mi się ustalić
              inicjatywa tych działań nie wyszła z ratusza. Żyjemy w kraju, w którym nie
              znasz dnia ani godziny; na każdego można znaleźć haka; przekonałem się o tym
              boleśnie. Narka!
      • dwtst Re: do Nowaka 16.10.06, 16:06
        A cóż w tym złego, że prawica we Wrześni powinna się zjednoczyć i stanowić
        przeciwwagę dla lewicy? Niech lewica we Wrześni również się jednoczy. Uważam
        koalicję POPIS za bardzo wskazaną, wbrew temu, co się dzieje w Warszawie.
        Września to nie Warszawa, Wawrzyniak to nie Kaczyński, a Kałużny to nie Tusk.
        • nowak11 Re: do Nowaka 16.10.06, 20:41
          Ja nie napisałem, że widzę w tym coś złego; napisałem tylko, że tego nie
          rozumiem:). Jako stary naiwniak liczę na to, że zarówno wrzesińska lewica jak i
          prawica będzie miała na względzie dobro Wrześni, a nie partyjne czy
          światopoglądowe sympatie. A jako stary cynik obawiam się, że nie ma
          najmniejszego znaczenia kto tu będzie rządził; ja i tak nie dostanę podwyżki,
          będę stał w kolejkach do lekarza, wkurzał się na korki, oddychał zasmrodzonym
          powietrzem, płacił coraz wyższe rachunki za gaz, prąd i wodę, w dzień będę bał
          się przechodzić przez jezdnię, w nocy obawiał chodzić po chodnikach... czy coś
          się zmieni? Może trochę...
          • balbuena Re: do Nowaka 16.10.06, 22:20
            Coś się jednak musi zmienić we Wrześni, bo taki marazm gospodarczy jest naszą
            porażką. I zgadzam sie tutaj z Nowakiem11, że dobro Wrześni powinno być na
            pierwszym miejscu w tym ogólnym bałaganie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka