Gość: e IP: *.icpnet.pl 20.03.03, 12:16 Po co nam to? Tylko zwiększy zagrożenie zwykłych obywateli... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mirkrup Re: Baza lotnicza pod Poznaniem? IP: *.echostar.pl 20.03.03, 19:44 Tylko byś chciał brać, a nic dawać? IMHO jest to bardzo dobra wiadomość, znak że nasze miasto nie popada w zaściankowość, że jest ważnie nie tylko pod względem gospodarczym, ale i strategicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
remulak Re: Baza lotnicza pod Poznaniem? 20.03.03, 20:36 Co to w ogóle ma być za news? Jaka tajna baza? Jakie centrum? Powaliło kogoś w redakcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan, Chicago Re: Baza lotnicza pod Poznaniem? IP: *.CHCGILGM.covad.net 20.03.03, 20:36 Gość portalu: e napisał(a): > Po co nam to? Tylko zwiększy zagrożenie zwykłych obywateli... A małe jest bezrobocie w Poznaniu? Lepiej, aby było mniejsze - toż to wspomaga zatrudnienie - co prawda nie maneli ale ludzi wykształconych, rozwój dróg i łączności, kontakt z wysokiej klasy techniką. Wszędzie tam gdzie powstają bazy wojskowe tam jest lepiej dla zwykłych obywateli. Popatrzcie na reakcję Niemców na pogłoski o likwidacji baz wojskowych - niektóre miasteczka i gminy głównie z tego się utrzymują i rozpacz co po likwidacji?! Pozdrowienia Stefan, Chicago Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FRE Re: Baza lotnicza pod Poznaniem? IP: 142.94.86.* 20.03.03, 20:58 Gość portalu: Stefan, Chicago napisał: > Popatrzcie na reakcję Niemców na pogłoski o likwidacji baz wojskowych - > niektóre miasteczka i gminy głównie z tego się utrzymują i rozpacz co po > likwidacji?! Z Niemiec baz Amerykanie nie maja najmniejszego zamiaru przenosic. To plotka wymyslona przez zuli dziennikarskich, chyba z GW. Jak polski rzad zaplaci za koszty przeprowadzki to moze sie zdecyduja. To w koncu nie idioci, ktorzy nie umieja rachowac. Odpowiedz Link Zgłoś
remulak Re: Baza lotnicza pod Poznaniem? 20.03.03, 21:11 Na szczęście nie ma mowy o amerykańskiej hołocie w mundurach, a w redakcji coś się komuś najwyraźniej popieprzyło, chciał wierszówkę, ale za bardzo nie weidział, o czym pisze. Prawda, redakcjo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan, Chicago Zachowuj się! IP: *.CHCGILGM.covad.net 20.03.03, 21:44 remulak napisał: > Na szczęście nie ma mowy o amerykańskiej hołocie w > mundurach, a w redakcji coś się komuś najwyraźniej > popieprzyło, chciał wierszówkę, ale za bardzo nie > weidział, o czym pisze. Prawda, redakcjo? Jak piszesz "amerykańska hołota w mundurach" razem z polskimi żołnierzami nadstawia za ciebie kark. Skąd to wiesz - miałeś kontakt z US Army? Sojuszniku - zachowuj się! Ugryź się w język nim powiesz jeszcze raz coś równie ohydnego. Sojuszniku! Stefan, Chicago Odpowiedz Link Zgłoś
remulak Not in my name. 20.03.03, 21:52 > Jak piszesz "amerykańska hołota w mundurach" razem z polskimi żołnierzami > nadstawia za ciebie kark. No, na szczęście Polacy na razie się w tę awanturę nie wcisnęli, może nie zdążą dojechać. Poza tym to tylko Debilju Bush twierdzi, że robi to w czyimś imieniu, ale na pewno nie w moim i bardzo bym prosił, żeby nie wykorzystywać uczciwych ludzi do usprawiedliwiania agresji. > Skąd to wiesz - miałeś kontakt z US Army? A owszem. Nikt ich na siłę w armii nie trzyma, ergo: są świadomymi najeźdźcami. > Sojuszniku - zachowuj się! Ugryź się w język nim powiesz jeszcze raz coś równie > > ohydnego. Sojuszniku! Być może tam, w Stanach, wierzycie, że w tej awanturze macie jakichś sojuszników, bo propaganda z pewnością robi swoje. Ja pieprzę taki sojusz i jakieś 90% obywateli państw, któych władze są na tyle głupie, żeby lizać Ameryce tyłek również. Przypomnę - 6% Polaków popiera napaść na Irak. Ja nie jestem w tych 6% i jest mi wstyd za polskie władze, pozostałym pewnie również. Sorry, że nie na temat, ale zostałem wywołany do tablicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan, Chicago Remulak! IP: *.CHCGILGM.covad.net 20.03.03, 21:59 Pewnie, że tak - moja chata z kraja, u mnie terroryści (na razie nie uderzyli) Wojna z nimi nie ma granic. Dla nich również nie ma granic. Chcesz czekac na terrorystów w Polsce? Moja chatka z kraja, może o mnie się nie dowiedzą i pójdą wysadzac coś może w Danii np a nie w mojej chatce? Wodę z mózgu Tobie zrobili przez te kilkadziesiąt lat pobytu wojsk sojuszniczych w Polsce. Zacznij myślec. Zacznij myślec! Stefan, Chicago Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marvin Re: Remulak! IP: *.icpnet.pl 20.03.03, 22:11 Gość portalu: Stefan, Chicago napisał(a): > Pewnie, że tak - moja chata z kraja, u mnie terroryści (na razie nie uderzyli) > Wojna z nimi nie ma granic. Dla nich również nie ma granic. Chcesz czekac na > terrorystów w Polsce? Moja chatka z kraja, może o mnie się nie dowiedzą i pójdą > > wysadzac coś może w Danii np a nie w mojej chatce? > Wodę z mózgu Tobie zrobili przez te kilkadziesiąt lat pobytu wojsk > sojuszniczych w Polsce. Zacznij myślec. Zacznij myślec! > Stefan, Chicago Stefan popatrz na problem obiektywnie!! 99% dzisiejszych swoich wrogów (czytaj terrorystów) Stany Zjednoczone same wypromowały, uzbroiły i bardzo długo finansowały !!!! Popatrz na Bin Ladena przeciez tego gościa USAsame uzbroiły i finansowały bo był im potrzebny w czasch zimnej wojny do walki z ZSRR. Co do Saddama to terac cały świat sra pod siebie ze strachu, ze walnie bronią bilogiczną, a sam zachód wyposarzył do w gazy bojowe, a prym w tej dziedzini niesie wielce przeciwna wojnie Francja!!! To jest przecież paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
remulak Re: Remulak! 20.03.03, 22:11 Gość portalu: Stefan, Chicago napisał(a): > Pewnie, że tak - moja chata z kraja, u mnie terroryści (na razie nie uderzyli) Dzięki staraniom Millera pewnie już się dowiedzieli, że jest taki kraj jak Polska. > Wojna z nimi nie ma granic. Dla nich również nie ma granic. Chcesz czekac na > terrorystów w Polsce? Moja chatka z kraja, może o mnie się nie dowiedzą i pójdą > > wysadzac coś może w Danii np a nie w mojej chatce? Jacy terroryści? Saddam to niby terrorysta, bo tak powiedział Powell pokazując zdjęcia sprzed 12 lat? Chyba, że terror to zbyt wysoka cena ropy i to, ze jej złoża nie należą do mnie. Ale to dość śmiała definicja. > Wodę z mózgu Tobie zrobili przez te kilkadziesiąt lat pobytu wojsk > sojuszniczych w Polsce. I wystarczy, następnych nie chcę. > Zacznij myślec. Zacznij myślec! > Stefan, Chicago No własnie, no właśnie. Wyłącz czasem CNN, bo Ciebe też chyba w tym wyręcza. A skądninąd mam Cię za rozsądnego faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAK Re: Remulak! IP: 142.94.86.* 20.03.03, 23:22 remulak napisał: (...) Saddam to niby terrorysta, bo tak powiedział Powell pokazując zdjęcia sprzed 12 lat? Chyba, że terror to zbyt wysoka cena ropy i to, ze jej > złoża nie należą do mnie. Saddam powinien zostac starty z powierzchni tej planety jak najszybciej. Na szczescie sa przywodcy "z jajami", ktorzy o to sie postaraja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan, Chicago Remulak! IP: *.CHCGILGM.covad.net 21.03.03, 01:25 Nie ujmując naszej Europie wszelkich zasług w minionych tysiącleciach, bez trudu można jednak zauważyć, że dzisiaj Ameryka tworzy rzeczywistość przyszłości. Francja tkwi po uszy w sentymentalnej przeszłości, nie mogąc przezwyciężyć niespełnionych ambicji. Jedynie Anglicy, a przynajmniej Ci, którzy uwierzyli w Blaira, patrzą na świat otwartymi oczami bez uprzedzeń. Bush może się nie podobać, można prezydentowi USA zarzucić wiele, ale nie widzieć rzeczy najistotniejszej, tej mianowicie, że jego administracja potrafiła wyciągnąć dalekosiężne wnioski z własnej historii i własnej pozycji supermocarstwa w epoce-post-zimnowojennej, to znaczy nic nie rozumieć z zachodzących w świecie od kilkunastu lat procesów politycznych, kulturowych, gospodarczych no i oczywiście, militarnych. Swiat się naprawdę zmienia. Po jedenastym września zrobiło karierę powiedzenie: "Swiat już nigdy nie będzie taki, jakim był dotychczas". Otóż dopiero tereraz możemy się przekonać, a właściwie dopiero po skończonej wojnie w Iraku, a może jeszcze gdzie indziej, przekonamy się naprawdę że świat faktycznie jest i staje się inny. Czy lepszy? Jeśli potrafimy się modlić, to w tej intencji warto się modlić. Stefan, Chicago Odpowiedz Link Zgłoś